Klinkt interessant. We hebben in Rotterdam de Kaapse Brouwers, misschien eens een mailtje sturen.quote:Op maandag 18 augustus 2014 18:20 schreef kenosis het volgende:
Denk ook eens aan bierbostelbrood. Er zijn veel (kleine) lokale brouwerijen die het bostel nu afvoeren als veevoer maar je kunt er lekker brood van maken door een deel van het meel te vervangen door bostel.
Ik zie helemaal een mooie link met zuurdesem. Veel bierbrouwers zijn tegenwoordig aan het experimenteren met allerlei wilde gisten. Daar past een zuurdesembierbostelbroodje prima bij. Ook voor de betere restaurants.
Zo te zien een geschikte brouwerij met een link naar new food (Fenix Food Factory)quote:Op maandag 18 augustus 2014 18:26 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Klinkt interessant. We hebben in Rotterdam de Kaapse Brouwers, misschien eens een mailtje sturen.
Zoals het nu is kan niet echt nee.quote:Op maandag 18 augustus 2014 18:43 schreef Zo-is-dat het volgende:
Iehhdat word wel een hele grote metamorfose!!
Zo lang je onder de 2.500 kg meel / week blijft is er weinig aan de hand.quote:Op maandag 18 augustus 2014 19:00 schreef golfer het volgende:
Daar is wel het nodige opknapwerk aan te verrichten inderdaad.
Trouwens, kan je zo maar in elk pand een bakkerij beginnen of is daar een vergunning voor nodig?
Dus geen mileuvergunningen/verzekeringen/bestemmingsplan en zo nodig of andere regels waar je je aan te houden hebt?quote:Op maandag 18 augustus 2014 19:03 schreef Isegrim het volgende:
Zo lang je onder de 2.500 kg meel / week blijft is er weinig aan de hand.
Geen milieuvergunningen. Qua regels HACCP (of eigen plan), afzuiging, vetafscheider, ongediertebestrijdingsplan.quote:Op maandag 18 augustus 2014 19:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus geen mileuvergunningen/verzekeringen/bestemmingsplan en zo nodig of andere regels waar je je aan te houden hebt?
Enig idee hoe lang zoiets zou moeten staan? Het is 50m2.quote:Op maandag 18 augustus 2014 19:10 schreef Erasmo het volgende:
Wat een grafhok zo.
Tip tegen de rookgeur, een ozongenerator: https://www.borent.nl/mat(...)urneutralisator_230v
Het is een mooie rechttoe-rechtaan-ruimte, geen rare hoeken e.d. We willen net vóór die 'inham' (daar zitten de plee en de meterkast) een balie maken (van steigerhout / afvalhout) over de volle breedte. En dan waarschijnlijk een grote tafel midden in het winkeldeel met grote manden erop waar we het brood in presenteren. Aan de wanden plankjes met dingen als jam (we hebben een buurman die een hobbybedrijfje heeft in het maken van jamquote:Op maandag 18 augustus 2014 20:23 schreef loecje het volgende:
opzich vind ik het er nog helemaal niet zo slecht uit zien
voorkant vind ik al leukdat is toch het eerste wat mensen zien.
binnen vooral vuil (en dus stank) maar mooie ruimte om iets van te maken.
achterkant ziet er wel erg verpaupert uit. wel weer een leuke tuinruimte.
Ik verwacht dat het wegslopen van alle gore zooi en het overschilderen en betegelen enzo het grootste deel van de lucht wel gaat wegnemen. Even kijken hoe dat gaat en anders is het altijd nog mogelijk om een week of twee zo'n ding neer te zetten.quote:Op maandag 18 augustus 2014 20:27 schreef sirdanilot het volgende:
Je kunt zo'n ozongenerator ook kopen, en dan later weer op marktplaats zetten. Maar bedenk dat je niet de ruimte in mag terwijl dat ding werkt, dus misschien had je eerder moeten wezen. Hoe lang hij bezig is weet ik niet.
En veel brood bakken doet de geur ook wel goedquote:Op maandag 18 augustus 2014 20:36 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik verwacht dat het wegslopen van alle gore zooi en het overschilderen en betegelen enzo het grootste deel van de lucht wel gaat wegnemen. Even kijken hoe dat gaat en anders is het altijd nog mogelijk om een week of twee zo'n ding neer te zetten.
Oh, en alles open zetten tijdens het klussen.
Bij mij in de buurt zijn mensen gaan klagen toen de kleine buurt AH zelf brood ging afbakkenquote:Op maandag 18 augustus 2014 20:52 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
En veel brood bakken doet de geur ook wel goedIk zou wel willen dat ik zo'n bakker in de straat had zeg, pfff
Ligt ook aan het vermogen. Maar bij de Bo-rent hebben ze vast wel een tabelletje liggen.quote:Op maandag 18 augustus 2014 20:27 schreef sirdanilot het volgende:
Je kunt zo'n ozongenerator ook kopen, en dan later weer op marktplaats zetten. Maar bedenk dat je niet de ruimte in mag terwijl dat ding werkt, dus misschien had je eerder moeten wezen. Hoe lang hij bezig is weet ik niet.
quote:Op maandag 18 augustus 2014 22:09 schreef junkiexp het volgende:
Het gedeelte ''witte'' in de naam van het koffiehuis sloeg op coke neem ik aan?
We halen onze grondstoffen nu nog overal en nergens. We zijn nog zoekende naar een vaste leverancier. Er is wel een biologische groothandel, maar daar moet je voor minimaal ¤ 400 per keer bestellen.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 09:56 schreef applemoose het volgende:
Als je je grondstoffen bij Aeolus haalt, kun je ook kijken bij Vulcaan bier. Ze zitten om het hoekje als je de Hoogstraat afloopt. Zijn niet altijd open.
Ik denk persoonlijk dat je daar beter gelijk mee kunt beginnen... Ik verwacht dat daar echt best wel wat geld mee te verdienen valt.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 11:14 schreef Isegrim het volgende:
[..]
In eerste instantie niet. Mogelijk wel broodmaaltijden op uitnodiging.
Heel erg veel meer regelgeving en investeringen waar je dan tegen aan loopt.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 11:17 schreef Unites het volgende:
[..]
Ik denk persoonlijk dat je daar beter gelijk mee kunt beginnen... Ik verwacht dat daar echt best wel wat geld mee te verdienen valt.
Yep, gewoon maar eens beginnen met waar jullie toch al goed in zijn. Workshops zijn natuurlijk wél een tof idee, ga je daar qua inrichting ook al een beetje rekening mee houden? Ik schrijf me bij deze alvast graag in voor de eerste cursus in de winkel!quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 11:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Heel erg veel meer regelgeving en investeringen waar je dan tegen aan loopt.
Kwartiertje, 20min lopen als je een beetje doorstapt.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 11:48 schreef Reya het volgende:
Topidee, veel succes gewenst. Als het niet ver van CS is kom ik wel eens langs op doorreis.
Vandaar het idee van een grote tafel midden in de winkel voor de presentatie. Die is ook geschikt voor workshops en voor maaltijden.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 12:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Yep, gewoon maar eens beginnen met waar jullie toch al goed in zijn. Workshops zijn natuurlijk wél een tof idee, ga je daar qua inrichting ook al een beetje rekening mee houden? Ik schrijf me bij deze alvast graag in voor de eerste cursus in de winkel!
Je moet aardig wat kilootjes kunnen draaien natuurlijk. Maar die dingen zijn er in vele soorten en maten.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 11:15 schreef applemoose het volgende:
Ik heb geen flauw idee hoe groot zo'n molen zou moeten zijn. Mijn schoonmoeder verkoopt dit :
Link naar meelmolen
maar dat is natuurlijk maar voor kleine hoeveelheden.
Hoeveel broden zijn dat ongeveer? Succes iig!quote:Op maandag 18 augustus 2014 19:03 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Zo lang je onder de 2.500 kg meel / week blijft is er weinig aan de hand.
6.000-8.000 schat ikquote:Op dinsdag 19 augustus 2014 17:46 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Hoeveel broden zijn dat ongeveer? Succes iig!
Te veel!quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 17:46 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Hoeveel broden zijn dat ongeveer? Succes iig!
Zal ik zo ff doen jaquote:Op dinsdag 19 augustus 2014 20:16 schreef Isegrim het volgende:
Ik moet maar een lijst gaan aanleggen! For real - als je serieuze interesse hebt, PM je mailadres en ik zet je op een mailinglijst voor als de workshops een feit worden!
als je deze optie overweegt.... is het dan wel handig om het woord biologisch in je logo te verwerken?quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 11:13 schreef Isegrim het volgende:
Nog mooier zou zijn als wij zelf een kleine maalmolen aanschaffen en het graan gebruiken van de boer waar ons paard staat. Niet biologisch, maar dan wel een volledig lokale keten en dat is ook wat waard.
Wil zelfs liever helemaal geen tekst in het logo anders dan de naam.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 22:08 schreef loecje het volgende:
[..]
als je deze optie overweegt.... is het dan wel handig om het woord biologisch in je logo te verwerken?
dan verwachten mensen ook echt biologisch.
Dan moet je achteraf wel zeggen dat jij het was, want dan heb ik je tenminste eindelijk eens ontmoet!quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 22:17 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet komt mistery shoppen als jullie open zijn
ah oke.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 22:21 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wil zelfs liever helemaal geen tekst in het logo anders dan de naam.
Ik heb er best wel veel een boel sterren gegeven, er zitten echt een boel bij die ik heel tof vind.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 22:31 schreef loecje het volgende:
[..]
ah oke.
viel me eigenijk op doordat sommigen ontwerpen met tekst (waaronder een met het woord biologisch) toch de veel sterren krijgen.
Ja, dat kan wel maar dat vind ik zielig voor die mensen.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 22:39 schreef loecje het volgende:
ik zie wel dat er reacties zijn maar kan de reacties niet lezen.
kan je de sterren dan niet meer aanpassen? onhandig.
Ik zie het ook meer als een indicatie naar andere ontwerpers waar onze smaak zit.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 22:39 schreef loecje het volgende:
ik zie wel dat er reacties zijn maar kan de reacties niet lezen.
kan je de sterren dan niet meer aanpassen? onhandig.
Goed punt! Done!quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 23:22 schreef loecje het volgende:
Nee dat is niet zielig. Nu denken de mensen dat ze geweldig bezig zijn met zoveel sterren terwijl je het eigenlijk niets vind. (beetje overdreven gezegd)
Wanneer je de sterren verlaagt van de minder geschikte logo's geef je diegene eigenlijk een kans het ontwerp te verbeteren.
Echt al veel van dat soort reacties van buurtbewoners, hoe tof is dat?quote:Welkom in de Jacob Catsstraat! Wat leuk dat je onze straat komt verblijden met lekker brood. Iedereen kijkt er naar uit om je broodjes te proeven. Jammie
Niet gek, lijkt me. Je moet best moeite doen om ergens lekker brood te vinden! En dan opeens is het in de straat te koopquote:Op donderdag 21 augustus 2014 21:34 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag op de FB-pagina van een bewoner van de straat waar het pandje zit:
[..]
Echt al veel van dat soort reacties van buurtbewoners, hoe tof is dat?
Nou ja, en ze waren dus gewend aan een vaag 'koffiehuis' met de nodige politie-invallen en overlast, dus dan zou ik ook blij zijn met zo'n nieuwe invulling.quote:Op donderdag 21 augustus 2014 21:40 schreef UncleFunk het volgende:
[..]
Niet gek, lijkt me. Je moet best moeite doen om ergens lekker brood te vinden! En dan opeens is het in de straat te koop
Met je muis even eroverheen.quote:Op donderdag 21 augustus 2014 22:16 schreef Tinkepink het volgende:
70 laadt bij mij niet. Mijn voorkeur gaat uit naar 56.
Ik houd een flinke slag om de arm. Ik heb liever dat er 2015 staat en dat we een stuk eerder open kunnen dan dat het tegenvalt en er uitgesteld moet worden.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 02:56 schreef d4v1d het volgende:
TVP
Wat ben je allemaal van plan dat je pas in 2015 opent?
De preview van 70 werkt niet, maar als je met je muis hovert dan zie je 'm wel.quote:Op donderdag 21 augustus 2014 22:16 schreef Tinkepink het volgende:
70 laadt bij mij niet. Mijn voorkeur gaat uit naar 56.
Even serieus. Een bakker bij ons moest verplicht stoppen met bakken snachts omdat buurtbewoners klaagden van de 'stank' sochtendsquote:Op donderdag 21 augustus 2014 21:34 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag op de FB-pagina van een bewoner van de straat waar het pandje zit:
[..]
Echt al veel van dat soort reacties van buurtbewoners, hoe tof is dat?
Ja, die mensen heb je.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 12:40 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Even serieus. Een bakker bij ons moest verplicht stoppen met bakken snachts omdat buurtbewoners klaagden van de 'stank' sochtends
Ja, die is wel echt nostalgisch. Bijna iets wat je zou verwachten op het raam van een bakker anno 1900.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 12:21 schreef golfer het volgende:
Voor mij absoluut nr. 56. Straalt alles uit wat een goede nostalgische bakkerij moet uitstralen.
Ik vind dat "Sinds 2014" wel een beetje stom staanquote:Op vrijdag 22 augustus 2014 12:21 schreef golfer het volgende:
Voor mij absoluut nr. 56. Straalt alles uit wat een goede nostalgische bakkerij moet uitstralen.
Juist dat "sinds"maakt het nostalgisch en iedereen die dan ziet staan sinds 2014 of 2015 begrijpt waarschijnlijk ook wel de ironie.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 13:46 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Ik vind dat "Sinds 2014" wel een beetje stom staanDat zou ik er misschien over 10/15 jaar neerzetten als je al een hele tijd bezig bent. Niet als je net begint.
Ja, dat vind ik juist leuk.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 14:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Juist dat "sinds"maakt het nostalgisch en iedereen die dan ziet staan sinds 2014 of 2015 begrijpt waarschijnlijk ook wel de ironie.
Of de sinds veranderen in het jaar waarin het eerste brood werd gebakken door Jeroenquote:Op vrijdag 22 augustus 2014 14:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Juist dat "sinds"maakt het nostalgisch en iedereen die dan ziet staan sinds 2014 of 2015 begrijpt waarschijnlijk ook wel de ironie.
Nou, dan wordt het 2013 of 2012, dat maakt ook niet echt veel uit.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 17:34 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Of de sinds veranderen in het jaar waarin het eerste brood werd gebakken door Jeroen
Midden in de nacht zal niet hoeven. Wij maken gebruik van autolyse. We kunnen het brood in de avond vormen, waarna het de hele nacht in een koeling gaat. Het kan rechtstreeks vanuit de koeling de oven in. Als we om 06:00 beginnen, hebben we om 09:00 al flink wat klaar liggen. We beginnen met 1 Rofco-oven, maar als het een beetje loopt zullen daar snel een tweede en derde exemplaar bij moeten komen.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 18:44 schreef computergirl het volgende:
Gaan jullie dan midden in de nacht te bakken om s ochtends een winkel vol te hebben?
70quote:Op donderdag 21 augustus 2014 21:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nou ja, en ze waren dus gewend aan een vaag 'koffiehuis' met de nodige politie-invallen en overlast, dus dan zou ik ook blij zijn met zo'n nieuwe invulling.
Heb de finalisten voor ons logo-ontwerp geselecteerd. https://www.ontwerpen-voo(...)ologisch-desembrood/ - weet niet of jullie kunnen zien wie de finalisten zijn, maar dat zijn nummers 15, 31, 56, 70.
Zo'n 40min. Dus er moet gauw een oven (of twee) bij.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:
12 broden per bakgang, hoe lang bakken die?
.
Tof! Kenden jullie elkaar al of is dit een FOK!-vriendschap? (Of fok-zakenrelatie :p)quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 22:54 schreef junkiexp het volgende:
Vanavond samen met Isegrim en LHO wezen kijken in het pand.
Veel potentie qua ruimte maar nog wel een hoop werk aan de winkel.
Ik kreeg het idee dat er een vereniging van rokers heeft ingezeten, en die hadden dan continue 6 frituurpannen aanstaan en geen afzuiging
Werkelijk geen vierkante centimeter is schoon, alles plakt van het vet en de nicotine.
Menig mens zou hard wegrennen maar ze zijn gelukkig nuchter genoeg om hier door heen te kijken, en ik zal ze op elektra- cv en watergebied belangeloos ondersteunen waar dit mogelijk is.
En eigenlijk alleen maar vanuit mijn sympathie dat ze zoiets leuks gaan doen, daarnaast zijn het ook toffe mensen
Nou ja, we hebben elkaar wel eens vluchtig gezien in de kroeg en verder veel via Fok! en Facebook.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 22:59 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Tof! Kenden jullie elkaar al of is dit een FOK!-vriendschap? (Of fok-zakenrelatie :p)
Gaaf dat je dat doet!quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 22:54 schreef junkiexp het volgende:
Vanavond samen met Isegrim en LHO wezen kijken in het pand.
Veel potentie qua ruimte maar nog wel een hoop werk aan de winkel.
Ik kreeg het idee dat er een vereniging van rokers heeft ingezeten, en die hadden dan continue 6 frituurpannen aanstaan en geen afzuiging
Werkelijk geen vierkante centimeter is schoon, alles plakt van het vet en de nicotine.
Menig mens zou hard wegrennen maar ze zijn gelukkig nuchter genoeg om hier door heen te kijken, en ik zal ze op elektra- cv en watergebied belangeloos ondersteunen waar dit mogelijk is.
En eigenlijk alleen maar vanuit mijn sympathie dat ze zoiets leuks gaan doen, daarnaast zijn het ook toffe mensen
Alleen twee keer in de kroeg idd, in min of meer (vooral meer) beschonken toestand.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 23:02 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Nou ja, we hebben elkaar wel eens vluchtig gezien in de kroeg en verder veel via Fok! en Facebook.
Rotterdammerts onder elkaar he
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |