Dat!quote:
Het klusgedeelte kun je eventueel wat dieper op ingaan in K&W.quote:Op zondag 24 augustus 2014 12:48 schreef Isegrim het volgende:
Ik zal af en toe een fotootje neerzetten.
De muur nadat ik de meeste tegels eraf had gehaald. Dat stukje dat er nog zit, zit om duistere redenen wél goed vast en zal ik met een kapbeitel o.i.d. eraf moeten gaan zien te halen. Hopelijk lukt dat, want het is maar gipswand wat erachter zit.
[ afbeelding ]
Ik vind één topic genoeg. Ik zal af en toe een fotootje neerzetten om de voortgang te tonen en daar laat ik het bij.quote:Op zondag 24 augustus 2014 12:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Het klusgedeelte kun je eventueel wat dieper op ingaan in K&W.
Goede keuze, mooi logo gezegd door een ontwerper zelf Houd er wel rekening mee dat op keuze prints, zoals visitekaartjes, het korrelige een beetje weg kan vallen. Maar dat is natuurlijk niet per se een drama, op je winkelruit (toch je belangrijkste visitekaartje) ziet het er fantastisch uit!quote:Op zondag 24 augustus 2014 12:36 schreef Isegrim het volgende:
De winnaar van onze logo-wedstrijd is #70 (Olga) geworden. We vonden de keus echt heel moeilijk want alle finalisten hadden iets prachtigs gemaakt. #70 vinden we mooi bij ons product passen door de wat korrelige look. Daarnaast is het een eenvoudig, herkenbaar en eenkleurig logo dat overal goed toepasbaar is (op raam, op schorten, als stempel op tasjes etc).
Deze dus: https://www.ontwerpen-voo(...)entry.php?id=1013893
Getveeeeeeerrrrrr! Nou ja, hoe akeliger de beginsituatie, hoe toffer het straks is als er een echte bakkerij verrijst uit de viezigheid!quote:Op zondag 24 augustus 2014 12:49 schreef Isegrim het volgende:
En even voor de duidelijkheid: dat bovenste deel was oorspronkelijk gewoon wit gestuukt.
Ziet er mooi uit maar persoonlijk heb ik mijn twijfels over de deur. Het logo voegt daar niet zo veel toe naast zijn grote broer en waarschijnlijk komen er nog wat stickers met openingstijden ed. bij waardoor het erg druk wordt op de deur.quote:Op zondag 24 augustus 2014 15:13 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Logo even op de gevel gesoept:
[ afbeelding ]
Eens. Waar we zelf aan zaten te denken was het logo in het klein verwerken in een sticker waarop de openingstijden staan.quote:Op zondag 24 augustus 2014 15:17 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ziet er mooi uit maar persoonlijk heb ik mijn twijfels over de deur. Het logo voegt daar niet zo veel toe naast zijn grote broer en waarschijnlijk komen er nog wat stickers met openingstijden ed. bij waardoor het erg druk wordt op de deur.
Mee eens. Maar de grote versie ziet er super uit! Goede keuzequote:Op zondag 24 augustus 2014 15:17 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ziet er mooi uit maar persoonlijk heb ik mijn twijfels over de deur. Het logo voegt daar niet zo veel toe naast zijn grote broer en waarschijnlijk komen er nog wat stickers met openingstijden ed. bij waardoor het erg druk wordt op de deur.
Ben je niet bang dat t hele logo op de schop moet zodra je meerdere soorten brood gaat verkopen?quote:Op zondag 24 augustus 2014 12:36 schreef Isegrim het volgende:
De winnaar van onze logo-wedstrijd is #70 (Olga) geworden. We vonden de keus echt heel moeilijk want alle finalisten hadden iets prachtigs gemaakt. #70 vinden we mooi bij ons product passen door de wat korrelige look. Daarnaast is het een eenvoudig, herkenbaar en eenkleurig logo dat overal goed toepasbaar is (op raam, op schorten, als stempel op tasjes etc).
Deze dus: https://www.ontwerpen-voo(...)entry.php?id=1013893
Nee hoor, vrijwel al het brood dat we gaan maken valt onder diezelfde noemer, behalve misschien dingen als croissantjes e.d. Maar het slowfood-desembrood zal hoe dan ook de core business blijven.quote:Op zondag 24 augustus 2014 15:29 schreef Faux. het volgende:
[..]
Ben je niet bang dat t hele logo op de schop moet zodra je meerdere soorten brood gaat verkopen?
Ah okquote:Op zondag 24 augustus 2014 15:38 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee hoor, vrijwel al het brood dat we gaan maken valt onder diezelfde noemer, behalve misschien dingen als croissantjes e.d. Maar het slowfood-desembrood zal hoe dan ook de core business blijven.
als je niets gezegd zou hebben zou ik denken dat het gele verf wasquote:Op zondag 24 augustus 2014 12:49 schreef Isegrim het volgende:
En even voor de duidelijkheid: dat bovenste deel was oorspronkelijk gewoon wit gestuukt.
Is het niet minder werk de gipswand te verwijderen en een nieuwe plaatsen ipv deze zo te bewerken?quote:Op zondag 24 augustus 2014 12:48 schreef Isegrim het volgende:
Ik zal af en toe een fotootje neerzetten.
De muur nadat ik de meeste tegels eraf had gehaald. Dat stukje dat er nog zit, zit om duistere redenen wél goed vast en zal ik met een kapbeitel o.i.d. eraf moeten gaan zien te halen. Hopelijk lukt dat, want het is maar gipswand wat erachter zit.
[ afbeelding ]
Die hele muur kostte minder dan een uur! Als die tegels niet zo los hadden gezeten had ik het anders aangepakt.quote:Op zondag 24 augustus 2014 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is het niet minder werk de gipswand te verwijderen en een nieuwe plaatsen ipv deze zo te bewerken?
Hoe ga je het vet en nicotine verwijderen?quote:Op zondag 24 augustus 2014 20:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Die hele muur kostte minder dan een uur! Als die tegels niet zo los hadden gezeten had ik het anders aangepakt.
Ja, goeie vraag. Op één van de muren is de stuuklaag er zo af te trekken dus die ga ik er gewoon afhalen. Ik hoop een beetje dat ik het er op de andere muren ook af kan steken en anders wordt het grondig reinigen en ontvetten (waarmee weet ik nog niet zo goed, suggesties zijn welkom). Aan de andere zijde van het pand komt er nog een dunne gipsplaat over die gele meuk heen omdat daar de tegels wél goed vast zitten en ik de muur gelijk wil maken zodat ik gewoon over de bestaande tegels heen kan tegelen.quote:Op zondag 24 augustus 2014 21:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe ga je het vet en nicotine verwijderen?
Heb je dan niet de kans dat je alsnog met de stank van dat roken blijft zitten, je verbergt de oorzaak immers in plaats van dat je het verhelpt?quote:Op zondag 24 augustus 2014 21:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Aan de andere zijde van het pand komt er nog een dunne gipsplaat over die gele meuk heen omdat daar de tegels wél goed vast zitten en ik de muur gelijk wil maken zodat ik gewoon over de bestaande tegels heen kan tegelen.
Gefeliciteerd met jullie nieuwe logo!quote:Op zondag 24 augustus 2014 12:36 schreef Isegrim het volgende:
De winnaar van onze logo-wedstrijd is #70 (Olga) geworden. We vonden de keus echt heel moeilijk want alle finalisten hadden iets prachtigs gemaakt. #70 vinden we mooi bij ons product passen door de wat korrelige look. Daarnaast is het een eenvoudig, herkenbaar en eenkleurig logo dat overal goed toepasbaar is (op raam, op schorten, als stempel op tasjes etc).
Deze dus: https://www.ontwerpen-voo(...)entry.php?id=1013893
Is eventjes afwachten, als dat zo is, zou een ozonbehandeling (zie Piet) inderdaad nog een optie zijn.quote:Op zondag 24 augustus 2014 21:27 schreef frederik het volgende:
[..]
Heb je dan niet de kans dat je alsnog met de stank van dat roken blijft zitten, je verbergt de oorzaak immers in plaats van dat je het verhelpt?
De overige voordeuren en kozijnen in de straat zijn oudhollands groen. Misschien daarbij aansluiten. Maar de woningcorporatie gaat nog iets doen aan de voorkant, er zit schade van een rolluik dat er heeft gezeten.quote:
Wat voor oven hebben jullie nu dat je zoveel productie kan draaien?quote:Op maandag 25 augustus 2014 11:20 schreef Isegrim het volgende:
Om nog nét iets meer productie uit onze thuisoven te persen zo lang we nog geen winkel hebben, ben ik vanmorgen met de bus en een boodschappentrolley een granieten plaat gaan ophalen in Moordrecht. Deze moet onze twee pizzastenen vervangen. Die hebben opstaande randen dus daar kun je niet veel broden op leggen. Hopelijk passen er met de plaat twee extra broden in de oven.
100 liter, Boretti. Maar we doen aardig wat bakbeurten op een zaterdag hoor!quote:Op maandag 25 augustus 2014 12:13 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Wat voor oven hebben jullie nu dat je zoveel productie kan draaien?
quote:Op maandag 25 augustus 2014 12:40 schreef Isegrim het volgende:
[..]
100 liter, Boretti. Maar we doen aardig wat bakbeurten op een zaterdag hoor!
hoveel broden kun je daarin kwijt per keer?quote:Op maandag 25 augustus 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
De granieten plaat is 35x70. Met een beetje geluk weten we daar 5-6 grote (850g) broden op te proppen.
Eén Rofco zal al een enorme verademing zijn.
Afhankelijk van de maat 12-20. Of meer bij bolletjes e.d.quote:Op maandag 25 augustus 2014 14:21 schreef Prego het volgende:
[..]
hoveel broden kun je daarin kwijt per keer?
minstens het dubbele dusquote:Op maandag 25 augustus 2014 14:30 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Afhankelijk van de maat 12-20. Of meer bij bolletjes e.d.
is het geen optie de nieuwe oven for the time being thuis neer te zetten?quote:Op maandag 25 augustus 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
De granieten plaat is 35x70. Met een beetje geluk weten we daar 5-6 grote (850g) broden op te proppen.
Eén Rofco zal al een enorme verademing zijn.
Dat geloof ik ja. Wat een werk zegquote:Op maandag 25 augustus 2014 13:42 schreef Isegrim het volgende:
De granieten plaat is 35x70. Met een beetje geluk weten we daar 5-6 grote (850g) broden op te proppen.
Eén Rofco zal al een enorme verademing zijn.
Hebben wij ook aan gedacht, maar je móet twee trappen op om bij ons huis te komen dus ik denk dat we dat niet gaan doen.quote:Op maandag 25 augustus 2014 14:52 schreef komrad het volgende:
[..]
is het geen optie de nieuwe oven for the time being thuis neer te zetten?
Het bestelvolume is nu nog wel bij te houden hoor. En we melden op enig moment ook gewoon dat we vol zitten. Niet ideaal, maar mensen weten dat.quote:Op maandag 25 augustus 2014 14:57 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Dat geloof ik ja. Wat een werk zeg
net gekeken, de 12 full size broden variant weegt 85 kg. inderdaad maar niet doenquote:Op maandag 25 augustus 2014 15:13 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hebben wij ook aan gedacht, maar je móet twee trappen op om bij ons huis te komen dus ik denk dat we dat niet gaan doen.
Heeel veel suc6quote:Op zaterdag 23 augustus 2014 20:44 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag de eerste klusdag en meteen een meevaller; de vorige huurders hadden nog nooit van voorstrijk gehoord dus je wipt de tegels zo van de wand.
Zeker een stuk of tien buurtbewoners kwamen een praatje maken; allemaal positief!
Wel loeizwaar hoor. Ik heb 'm nu echt op de bodem van de oven liggen. Ding weegt 15-20kg. Hij is zo'n anderhalve cm dik en aan de bovenzijde gepolijst. Gaat ook goed werken voor pizza's.quote:Op maandag 25 augustus 2014 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, ook maar eens een granieten plaat halen dus
Dat is vogens mij niet echt verstandig, staat in de gebruiksaanwijzing van mijn oven dat er niets op de bodem mag liggenquote:Op maandag 25 augustus 2014 17:03 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wel loeizwaar hoor. Ik heb 'm nu echt op de bodem van de oven liggen. Ding weegt 15-20kg. Hij is zo'n anderhalve cm dik en aan de bovenzijde gepolijst. Gaat ook goed werken voor pizza's.
Op de bodem van de onze zit nog een soort bakplaat. De granietplaat rust nu op de zijkanten van die bakplaat. Er zit daardoor zeker 2cm tussen de plaat en de werkelijke bodem. Dus ik denk dat het wel ok is in dit geval. Flink wat afstand nog tot de elementen.quote:Op maandag 25 augustus 2014 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is vogens mij niet echt verstandig, staat in de gebruiksaanwijzing van mijn oven dat er niets op de bodem mag liggen
Ah, kijk, das wat anders dan dat ie fysiek op de bodem ligtquote:Op maandag 25 augustus 2014 17:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Op de bodem van de onze zit nog een soort bakplaat. De granietplaat rust nu op de zijkanten van die bakplaat. Er zit daardoor zeker 2cm tussen de plaat en de werkelijke bodem. Dus ik denk dat het wel ok is in dit geval. Flink wat afstand nog tot de elementen.
De franse bakker in Delft vraagt ook zo'n bedrag. Ik heb dat er best voor over als het daadwerkelijk beter smaakt dan die meuk uit de fabrieksbakkerijen.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 08:52 schreef pmponer het volgende:
In wat voor buurt zitten jullie? hebben jullie al een prijsstelling in gedachte?
Als ik naar de site van Menno kijk, vind ik 4 euro voor een broodje van 500 gram erg hoog.
en dan is ie nog niet eens af ook
Dat geloof ik meteen dat het beter smaakt, ik vind fabrieksbrood ook niet makkelijk binnen te houden. Ik zou echter voor dat soort bedragen gaan kijken of ik zelf niet beter mijn brood zou kunnen bakken. helemaal omdat je hem nog moet afbakken Maar ik vroeg het ook meer ivm de buurt, zit daar genoeg publiek die dat soort prijzen voor een brood willen betalen.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 09:23 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
De franse bakker in Delft vraagt ook zo'n bedrag. Ik heb dat er best voor over als het daadwerkelijk beter smaakt dan die meuk uit de fabrieksbakkerijen.
Wij zitten op 4 voor 850 gram, of 3 euro voor 425. Die prijzen willen we aanhouden. Spelt is wat duurder.quote:Op dinsdag 26 augustus 2014 08:52 schreef pmponer het volgende:
In wat voor buurt zitten jullie? hebben jullie al een prijsstelling in gedachte?
Als ik naar de site van Menno kijk, vind ik 4 euro voor een broodje van 500 gram erg hoog.
en dan is ie nog niet eens af ook
quote:Op donderdag 28 augustus 2014 08:44 schreef Isegrim het volgende:
Morgenochtend zes broden leveren aan biowinkeltje in de buurt. Zes 'om te beginnen'. Toch maar een Rofco thuis laten brengen?
Slapen doe je maar als je bejaard bent Maar leuk nieuws welquote:Op donderdag 28 augustus 2014 08:49 schreef Isegrim het volgende:
Hey, beter zo, maar als ze meer wil wordt het erg lastig binnen de huidige mogelijkheden. Het dubbele zou nog haalbaar zijn met twee batches, maar daar houdt het op want soms wil ik ook een paar uur slapen.
Dank, gaan we fixen!quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 00:05 schreef Nezhi het volgende:
Hm, misschien een aandachtspuntje? Bij mij doet www.jeroenbaktbrood.nl het wel, maar alleen jeroenbaktbrood.nl niet.
Gaaf!quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 16:29 schreef Isegrim het volgende:
Nou eh, de vanmorgen geleverde broden waren een uur geleden uitverkocht en ze meldden al op hun FB dat ze morgen weer hebben, maar wij waren daarover nog niet ingelicht. Dat wordt echt de hele dag bakken morgen.
Succes dan maarquote:Op vrijdag 29 augustus 2014 16:29 schreef Isegrim het volgende:
Nou eh, de vanmorgen geleverde broden waren een uur geleden uitverkocht en ze meldden al op hun FB dat ze morgen weer hebben, maar wij waren daarover nog niet ingelicht. Dat wordt echt de hele dag bakken morgen.
Bio Bodega. Deze week geopend. Noordzijde CS, rechtsaf, en dan na 100 meter aan je rechterhand.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 16:54 schreef minilot het volgende:
Welke biowinkel is dat eigenlijk? Eentje iets meer in het centrum of in zuid toevallig?
Die ken ik, thanks!quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 16:57 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Bio Bodega. Deze week geopend. Noordzijde CS, rechtsaf, en dan na 100 meter aan je rechterhand.
quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 16:29 schreef Isegrim het volgende:
Nou eh, de vanmorgen geleverde broden waren een uur geleden uitverkocht en ze meldden al op hun FB dat ze morgen weer hebben, maar wij waren daarover nog niet ingelicht. Dat wordt echt de hele dag bakken morgen.
Ja hoor, waarom niet? PM maar, dan regelen we iets.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 17:00 schreef _Loki het volgende:
Joh nou woon ik niet in Rotterdam maar ik ben wel heel nieuwschierig eigenlijk Is er een mogelijkheidje om er eentje af te halen ipv het te laten bezorgen? Ik ben er namelijk wel 3 dagen per week voor m'n werk.
Nou, ik was er een paar keer langsgelopen toen ze nog bezig was met de inrichting. Ik heb haar toen gewoon benaderd met de vraag of ze al een leverancier had voor brood. Nee, maar die zocht ze nog wel. Dus toen is ze bij ons thuis brood wezen proeven en ze vond het erg lekker.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 17:00 schreef minilot het volgende:
Wel superleuk dat zo'n heel splinternieuwe biowinkel ook meteen begint met de verkoop van jullie ook al zo nieuwe brood!
Nee.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 17:44 schreef pmponer het volgende:
Super! Maar goed druk dagje morgen.
Heb je die rofco al besteld
Hoeveel bakrondes zijn dat?quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 19:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee.
Lijst voor morgen: 15 grote broden, 3 kleine broden, 9 bollen, 8 rommelbroodjes (vruchtenbroodjes met rommelkruid), 1 borodinsky-brood (Witrussisch). De 10 broden voor Bio Bodega moeten om 09:00 worden bezorgd.
Dat weet ik nog even niet. Stuk of zes, zeven? Ook nog koekjes, maar die bak ik vanavond.quote:
Dat moet je ook nóóit doen!quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 20:16 schreef Ansu het volgende:
Wat een super initiatief! Net nu ik Rotterdam verlaten heb...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |