Joosie200 | woensdag 5 maart 2014 @ 23:05 |
Het grote baktopic voor al je baksels, bakavonturen, bakvragen, bakpronkstukken en bakmisluksels. Maar natuurlijk ook voor alle baktips, bakrecepten en hier en daar een bakfiets. We hebben het natuurlijk wel over taarten, cakes, koekjes en ander gebak. Een aantal voorbeelden uit het vorige topic: Game on! [ Bericht 28% gewijzigd door Joosie200 op 05-03-2014 23:12:50 ] | |
Adnap | donderdag 6 maart 2014 @ 07:00 |
iemand een goed recept voor zo'n zachte chocoladetaart ? Moet er morgenavond eentje afleveren ik had een fijn recept maar dat is op magische wijze verdwenen met het kookboek en ik weet gewoon niet meer welk kookboek het was dus HELP | |
minilot | donderdag 6 maart 2014 @ 07:37 |
Niks in plaats ervan. Ik vond een linkje naar iemand die het recept uit het boek maakte en net als ik de hoeveelheid had gehalveerd voor een kleinere springvorm: http://www.girlcooksworld.com/2012/12/davids-racines-cake.html Heel simpel eigenlijk: hoogte en luchtigheid door stijfgeslagen eiwit en enigzins stevigere substantie door later weer afgekoelde chocolade en boter. Was heel lekker! De rauwe cacao-nibs waren er wel belangrijk voor: iets dat een beetje crunch geeft heeft het taartje wel nodig. Zou vermoedelijk ook wel kunnen met gehakte, geroosterde nootjes. Cacaonibs passen echter wel héél goed bij de rest van de cake, het is wel echt een eenheid zo. Hoe dan ook: aanrader! Voor een chocoladedessert ook opvallend niet-zwaar op de maag vallend. Feestelijke vruchtentaart trouwens! Wat zit er precies onder? | |
minilot | donderdag 6 maart 2014 @ 07:38 |
Wat bedoel je precies met 'zo'n zachte chocoladetaart'? Cake, mousse, cheesecake, iets anders? | |
Adnap | donderdag 6 maart 2014 @ 11:28 |
Zo'n taart die aan de buitenkant stevig is maar aan de binnenkant bijna vloeibaar nog, wel gaar | |
djkoelkast | donderdag 6 maart 2014 @ 11:37 |
Dan kun je beter brownies maken, die hebben dat. | |
lady-wrb | donderdag 6 maart 2014 @ 16:45 |
ik heb vanmiddag m&m-brownies gemaakt (nou ja, de aldi-variant dan ) op zich best lekker, maar voor een volgende keer zou ik liever mini-m&ms hebben. bestaan die nog? | |
PdeHoog | donderdag 6 maart 2014 @ 16:48 |
Smarties zijn dat toch? | |
Adnap | donderdag 6 maart 2014 @ 17:35 |
ik heb t ooit al eens gemaakt, ga nu ff zoeken want hij moet zo de oven in | |
Tinuviel | vrijdag 7 maart 2014 @ 17:39 |
Dank Minilot. Op de bodem van de vruchtentaart zit creme patissiere, die niet dik werd, dus nog puddingpoeder erbij gedaan. | |
Etcetera | vrijdag 7 maart 2014 @ 17:44 |
Nee. Heb al heel lang geen mini-m&ms meer gezien geloof ik. | |
djkoelkast | zaterdag 8 maart 2014 @ 20:13 |
De lekkerste taart die ik ooit heb gemaakt Uiteraard met spelt en einkorn. Deze keer met echte chocolade ipv cacao en met eigen banketbakkersroom (ook met spelt). Ook eigen slagroom (met palmsuiker). | |
Pisces29 | zaterdag 8 maart 2014 @ 20:24 |
Ook nog met banketbakkersroom? Water loopt me in de mond | |
djkoelkast | zaterdag 8 maart 2014 @ 20:50 |
Taart (cake) gisteravond gebakken, vanmiddag vroeg in de middag de banketbakkersroom gemaakt, arm zowat uit de kom geklopt, maar hij is echt zo lekker | |
Fixers | zaterdag 8 maart 2014 @ 20:54 |
Dat ziet er goed uit Djkoelkast! Ik wil New York Cheescake gaan maken, mijn recept vraagt om roomkaas met 25% vet, wat kan ik daar het beste voor gebruiken? | |
Isegrim | zaterdag 8 maart 2014 @ 21:13 |
Die ziet er prachtig uit! | |
Tinuviel | zaterdag 8 maart 2014 @ 22:12 |
Ziet er superlekker uit DJkoelkast. | |
Zo-is-dat | zondag 9 maart 2014 @ 10:10 |
Witte chocolade cheesecake Slagroom taart met zeer 25 waardige clowntjes Brownies met witte chocolade en macademia | |
Holyme | zondag 9 maart 2014 @ 10:16 |
Staan weer een boel lekkere dingen, maar die brownies zou ik echt zo in willen duiken Ik heb geen idee, maar er is ook een cheesecake topic, misschien vindt je daar het antwoord als niemand het hier weet | |
H_T | zondag 9 maart 2014 @ 10:27 |
Back in the day (1999?) kwam M&M's met de mini's, terwijl de concurrent Giant Smarties op de markt bracht | |
minilot | dinsdag 11 maart 2014 @ 17:50 |
Miso in koekjes? Jazeker! Ik bakte vanmiddag simpele koekies met miso en zwarte sesam: (Recept had ik gepikt van een kookblog) Echt waanzinnig lekker. Zoals zeezout lekker is met karamel en naturel aardappelchips zich uitstekend laat combineren met pure chocolade (echt waar hoor!) geeft miso in zoete koekjes een bijzonder fijne snuf je ne sais quoi | |
Myraela | woensdag 12 maart 2014 @ 08:15 |
Ik maakte deze mini citroen meringue taartjes. Een hoop werk, maar wel heel erg lekker. | |
Dragonberry | woensdag 12 maart 2014 @ 08:21 |
Oeh lekker | |
Taartje | woensdag 12 maart 2014 @ 09:22 |
Die zien er heerlijk uit! In wat voor vorm/vormpjes heb je ze gebakken? | |
Tinuviel | woensdag 12 maart 2014 @ 09:25 |
Ziet er heerlijk uit. Dit kan denk ik in (mini) muffin vormpjes gebakken zijn. | |
Myraela | woensdag 12 maart 2014 @ 09:53 |
Een tray van mini cupcake vormpjes. Tenminste, dat denk ik, het lag nog in de kast en ik zocht iets op 1 haps formaat. Nouja, één mannelijke hap dan. Ik krijg het niet in één keer weg. | |
madeliefff | woensdag 12 maart 2014 @ 11:37 |
die cheescake yummie | |
minilot | woensdag 12 maart 2014 @ 13:09 |
Wat zijn ze snoezig! Duimen dat je je bakwedstrijd ermee wint (Die van Kookpunt zeker? ) | |
Myraela | woensdag 12 maart 2014 @ 13:58 |
Ja. Overigens verwacht ik niet te winnen, want er zullen vast een hoop mensen aan meedoen. Want Kookpunt. Maar het is leuk om eens aan mee te doen. | |
minilot | woensdag 12 maart 2014 @ 14:06 |
Dat leek mij ook al ja. Ben al een week aan het peinzen over wat ik dit weekend zal inleveren! Ik vraag me wel af hoe snel ze bijvoorbeeld iets beoordelen. Versgebakken koekjes zijn vaak bijvoorbeeld dezelfde dag honderd keer lekkerder dan de volgende ochtend, ik noem maar iets.. | |
Myraela | woensdag 12 maart 2014 @ 15:11 |
Ja, dat weet ik ook niet. Ik wilde eerst iets hartigs maken, maar ik kon alleen maar warme dingen verzinnen. En dat leek me niet zo handig. Leuk dat je ook meedoet. Staan we straks samen in de finale. | |
RobinOok | woensdag 12 maart 2014 @ 15:16 |
Ik wil iets bakken, gebakachtig iets en ik weet welke ingredienten ik wil gebruiken, maar als ik zoek naar een recept zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik wil een banoffee pie achtig iets. Behalve dan dat die niet te simpel moet zijn zoals die krengen meestal zijn. Ik wil echt iets bijzonders. Ingredienten: taart/cake/shortbread/iets? caramelized condensed milk macademia noten pecan noten? (die noten in gecarameliseerde suiker?) banaan? chocola? slagroom (spekkkoek)likeur Wie helpt me op weg met een recept? | |
minilot | woensdag 12 maart 2014 @ 16:30 |
Heb je Momofuku's Milk Bar-boek toevallig? Daar staat een awesome recept in voor een 'banana cream pie' met een bijna zwarte chocoladekorst. Zondig zoet, maar veel lekkerder dan banoffees Misschien niet helemaal wat je zoekt, maar ik moest er toch aan denken.. | |
RobinOok | woensdag 12 maart 2014 @ 17:45 |
Heb het boek niet, maar plaatjes zien er niet uit man. Kleutertaart! Ik wil indruk maken. :-) | |
minilot | woensdag 12 maart 2014 @ 17:54 |
Ah, okee. Iets chiques dus, geen David Chang. Noted! Zal meedenken. | |
Tinuviel | vrijdag 14 maart 2014 @ 10:56 |
Hoeveel mini taartjes kreeg jij uit het recept? | |
Myraela | vrijdag 14 maart 2014 @ 11:00 |
Ik heb er 24 gemaakt, maar had van alles nog wat over. Ik was het alleen zat. Denk dat je er in totaal 30 uit kan halen. | |
djkoelkast | vrijdag 14 maart 2014 @ 11:35 |
Ik ga vandaag een pencétaart maken, ik heb altijd wat bollen zelfgemaakte amandelspijs ingevroren, dus dat wordt weer smikkelen en smullen Ik ga hem deze keer helemaal van einkornmeel maken. | |
Trusten | vrijdag 14 maart 2014 @ 11:40 |
Misschien: http://www.zestuous.com/2(...)a-butter-pecan-cake/ http://themoonblushbaker.(...)kers-arms-spelt.html http://www.macaroniandche(...)ad-whoopie-pies.html | |
Muck | vrijdag 14 maart 2014 @ 11:46 |
Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar bij mij liep het uit op een mislukking Het deeg kruimelde als een gek en viel compleet uit elkaar, dus was amper uit de vorm te krijgen De lemon curd en de meringeus waren wel overheerlijk, dat dan weer wel | |
Myraela | vrijdag 14 maart 2014 @ 12:13 |
Echt? Dat is raar. Bij mij waren ze onwijs krokant, maar stevig. En ze vielen gewoon uit de vormpjes. Heb je ook kleine vormpjes gebruikt, of er een grote van gemaakt? | |
Tinuviel | vrijdag 14 maart 2014 @ 12:14 |
Ik vond het deeg ook erg droog. Ik heb nog niet eens de helft nodig, maar heb nu het deeg al gemaakt. Zou ik de helft ervan kunnen invriezen? | |
Muck | vrijdag 14 maart 2014 @ 12:18 |
Ik heb mijncupcake-bakblik gebruikt, kleintjes dus | |
Myraela | vrijdag 14 maart 2014 @ 12:34 |
Kun je gewoon invriezen. En droog voordat het de oven in gaat, of droog als het gebakken is? Hmm, ik ga ze volgende week nog eens maken. Misschien was het bij mij dan gewoon een toevalstreffer dat het wel lukte. | |
Tinuviel | vrijdag 14 maart 2014 @ 12:40 |
Myraela droog voordat ze de oven ingingen. Ik heb nog een ienimini hoeveelheid water toegevoegd totdat de consistentie voor mijn gevoel goed was. Toen kon ik het iig kneden en tot een bal vormen. Ik ga het zo bakken, heb alleen geen bakbonen. | |
djkoelkast | vrijdag 14 maart 2014 @ 12:48 |
Water? Waarom geen ei of meer boter? Dat bindt. | |
Tinuviel | vrijdag 14 maart 2014 @ 12:53 |
Djkoelkast, je hebt gelijk. Had ik niet aan gedacht, had dan een 2e ei kunnen doen. | |
djkoelkast | vrijdag 14 maart 2014 @ 12:58 |
Misschien is een heel ei wat veel, begin met een losgeklopt ei en voeg een lepel toe en kijk of dat helpt. Als het een zandtaartdeeg is (zo leek het op de foto, maar ik kan het mis hebben) moet je ook met echt koude boter werken en je deeg ook laten rusten en koelen voor je het gaat verwerken. Ook zeker niet te veel kneden. | |
Myraela | vrijdag 14 maart 2014 @ 13:00 |
Als bakbonen kun je ook gedroogde peulvruchten bijvoorbeeld gebruiken. Je zou de lemoncurd ook direct mee kunnen bakken, maar dan worden ze ietsje minder krokant. | |
marc0871 | zaterdag 15 maart 2014 @ 16:34 |
mijn eerste poging tot het maken van een mokkataart. eigenlijk de 2de, maar de eerste was niet echt postwaardig recept van rudolf van veen. [ Bericht 11% gewijzigd door marc0871 op 15-03-2014 18:26:08 ] | |
Mord_Sith | zaterdag 15 maart 2014 @ 16:44 |
Dat ziet er echt heerlijk uit | |
-J-D- | zaterdag 15 maart 2014 @ 17:10 |
Ongezond, maar lekker. Bretonse koeken met amandelspijs/banketbakkersroom met een chocolade/slagroom-topping + versiersel voor de kinderen (wat ze er zelf op mochten doen en toen was het bakje wel leeg ) | |
marc0871 | zaterdag 15 maart 2014 @ 20:03 |
en hij smaakt ook nog eens best . sterker; met afstand de lekkerste mokkataart, die ik ooit gegeten heb . | |
Isegrim | zaterdag 15 maart 2014 @ 20:35 |
Eenvoudige cake (recept Holtkamp), met rasp van een bergamot-citroen die in ons bio-groentepakket zat. Erg lekker geworden! | |
djkoelkast | zaterdag 15 maart 2014 @ 21:02 |
Bergamot | |
Isegrim | zaterdag 15 maart 2014 @ 21:11 |
Ja, heerlijk! En die smaak ging niet verloren in de cake. | |
Tinuviel | zondag 16 maart 2014 @ 14:16 |
Wow die mokka taart! Hier het resultaat van de mini citroen merengues. De eerste lading werdte bruin omdat ik de oven uit deed, maar de gebakjes erin liet staan, toen ik wegging om mijn grote van school op te halen. Gelukkig had ik voldoende deeg. Dit is het resultaat van de 2e lading, alleen de merengue niet gecarameliseerd, gas voor de brander was op: | |
Myraela | zondag 16 maart 2014 @ 14:37 |
Leuk! Waren ze lekker? | |
Tinuviel | zondag 16 maart 2014 @ 15:10 |
Ja ze waren erg lekker. Ik had het ei nog wat langer moeten kloppen. Deed niks af aan de smaak. | |
djkoelkast | zondag 16 maart 2014 @ 15:16 |
Ik zie ze bijna nooit liggen, als ik ze weer eens zie ga ik het ook proberen, lijkt me echt super | |
Joosie200 | zondag 16 maart 2014 @ 15:16 |
Tarte a la carte: tarte aux poires chocolaté sans gluten | |
sieske | zondag 16 maart 2014 @ 18:33 |
Wat is dat tussen die peren? Ziet er lekker uit, de combi met chocola klinkt ook goed. Receptje?? | |
Joosie200 | zondag 16 maart 2014 @ 19:53 |
Tussen de peren is een combinatie van amandelmeel, zachte boter en suiker of zoals ik het noem: amandelbotercreme Recept waarop ik het baseer en zelf aanpas (amandelmeel is donders duur dus ik gebruik maar 50 gram bijv) | |
Skaai | zondag 16 maart 2014 @ 20:34 |
Ik heb een amandeltaart gemaakt, naar Zweeds recept! De bodem is van amandelmeel, opgeklopte eiwitten en suiker. Het recept voor de 'vulling' was met dikke room, maar ehhh..dat was nogal een vaag begrip dus heb ik mascarpone gebruikt. Dat langzaamaan verwarmd met eigeel, suiker en een beetje boter. Nu staan de 2 lagen samen in de koelkast, en ik heb er ook nog geroosterde amandelsnippers overheen gedaan. Morgen proeven Dit allemaal naar aanleiding van de Scandinavische week bij de Lidl | |
Sts | zondag 16 maart 2014 @ 20:39 |
Sinaasappel-chocolade cheesecake van Jamie Geslaagd, mag van mij alleen wat minder zoet. Gebakken havermout met bramen en kersen. Geen aanrader, smaakt an sich lekker, maar al die pitjes, brr. [ Bericht 1% gewijzigd door Sts op 16-03-2014 21:33:52 ] | |
Pisces29 | zondag 16 maart 2014 @ 21:09 |
OMG , allebei. Zo mooi en ik ben zeer benieuwd hoe ze smaken! De onderste wil ik zeker eens maken. | |
Sts | zondag 16 maart 2014 @ 21:33 |
Dankje Haha, nou ik vond het dus géén aanrader, die onderste (ik zou zelfs helemaal geen bramen meer gebruiken, enkel kersen), maar het smaakt iig zeer gezond met al die pitjes Ik kan wel even een fotootje maken van het recept als je het alsnog wilt proberen. Recept van de bovenste is overigens: http://www.estarcion.com/gastronome/archives/001656.html in een zoet korstdeeg, 15 min blind gebakken op 180C en daarna dus met vulling 40 min op 170C. | |
Isegrim | zondag 16 maart 2014 @ 22:58 |
Ik heb het boek 'Koekje' van Cees Holtkamp en Kees Raat dubbel. Is er iemand die dat tegen vergoeding van de verzendkosten graag zou willen hebben? | |
Zo-is-dat | maandag 17 maart 2014 @ 07:41 |
Dat is dat kleine rechthoekige boekje mer een koekje voorop geloof ik hè? Ik zou het wel leuk vinden | |
Isegrim | maandag 17 maart 2014 @ 09:34 |
PM ff je gegevens, dan stuur ik het op. | |
Skaai | dinsdag 18 maart 2014 @ 17:59 |
Amandeltaart was heel lekker, volgende keer de bodem iets langer laten bakken, hij was nu nog wat zacht. Zondagavond gebakken, gisteren was ie op | |
Myraela | dinsdag 18 maart 2014 @ 18:25 |
Heb je daar een receptje van? | |
Pisces29 | dinsdag 18 maart 2014 @ 18:40 |
Als je een recept van die onderste hebt, heel graag. Ik wil hem zeker proberen | |
Audreyoot | dinsdag 18 maart 2014 @ 20:14 |
Vulling advies gevraagd! Ga een red velvet cake maken en deze afsmeren met icing (dus geen botercreme). Icing is echt heel zoet, welke vulling is lekker om het zoete een beetje te temperen en ook nog eens bij de smaak van red velvet past? | |
littledrummergirl | dinsdag 18 maart 2014 @ 20:26 |
pure chocolade of koffie? | |
Audreyoot | dinsdag 18 maart 2014 @ 20:27 |
Omdat de red velvet ook al iets van chocolade weg heeft weet ik niet of dat iets té is. Koffie zou wel kunnen, maar koffiebotercreme is ook wel weer redelijk zoet. | |
Dragonberry | dinsdag 18 maart 2014 @ 21:10 |
Ik zou voor red velvet toch echt een cream cheese botercreme maken | |
Audreyoot | dinsdag 18 maart 2014 @ 21:19 |
Dat klinkt wel lekker! Misschien met nog wat vruchtjes erin | |
_Liek | dinsdag 18 maart 2014 @ 21:30 |
Ik gebruik vaak een marhsmallow-cream cheese culling, maar die is wel zoet | |
sirdanilot | dinsdag 18 maart 2014 @ 22:14 |
Doodgewone geklopte slagroom? | |
Audreyoot | dinsdag 18 maart 2014 @ 22:17 |
Is ook wat zoet, niet lang houdbaar en weet niet of dat goed gaat met de icing (ik ben een cursus icing spuiten en smeren het volgen, en heb het zaterdag nodig, is fijner als ik hem al een paar dagen van te voren kan klaarmaken) Ik heb een recept van blueberry cheasecream gevonden, denk dat ik die ga proberen! | |
djkoelkast | dinsdag 18 maart 2014 @ 23:05 |
Geklopte slagroom is zo zoet als je het zelf maakt | |
Audreyoot | woensdag 19 maart 2014 @ 09:28 |
Ja, maar het ging zich vooral voor de houdbaarheid. En ik wilde graag een ander smaakje dan niet zoete slagroom. | |
djkoelkast | woensdag 19 maart 2014 @ 10:48 |
Ok, maar dan moet je niet zeggen dat het te zoet is | |
Audreyoot | woensdag 19 maart 2014 @ 14:48 |
Ja oké, maar totaal ongezoete slagroom vind ik ook niet echt lekker, dan zijn er betere alternatieven | |
Zo-is-dat | zaterdag 22 maart 2014 @ 15:12 |
dankjewel! | |
Isegrim | zondag 23 maart 2014 @ 09:07 |
Wow, bijna identiek aan het plaatje in het boek. | |
Njosnavelin | zondag 23 maart 2014 @ 09:29 |
Ziet er goed uit! Is het een moeilijk recept (voor een noob )? | |
tombolafan | zondag 23 maart 2014 @ 10:06 |
mooooi! En dodevliegkoekjes [ Bericht 0% gewijzigd door tombolafan op 23-03-2014 11:24:35 ] | |
Zo-is-dat | zondag 23 maart 2014 @ 10:48 |
Nee hoor super makkelijk! Het recept is wel te lezen geloof ik de hoeveelheden net niet: 180 g zachte boter 120 g witte basterdsuiker Geraspte schil 1/2 citroen 3 g zout 10 g melk 250 g bloem 3 g bakpoeder 100 g krenten of dode vliegen [ Bericht 1% gewijzigd door Zo-is-dat op 23-03-2014 16:34:57 ] | |
Joosie200 | zondag 23 maart 2014 @ 13:42 |
Niemand die het verschil proeft tot je het zelf zegt Net zoals die ene Engelsman in London, opende een pizzeria en nodigde culinaire journalisten uit om zijn pizza uit te proberen, die ie gewoon bij de supermarkt had gehaald en ze dus gewoon Dr. Oetker voorschotelde | |
minilot | zondag 23 maart 2014 @ 15:55 |
Dank! (Pssst, je vergat het bakpoeder..) Ik heb ze net ook gebakken. In ruitjesvorm, want mijn ronde uitsteker zat net in de vaatwasser na het maken van mini-gyozavelletjes. Eerlijk: ik vond ze een tikkie saaiig. Nou moet ik zeggen dat ik zandkoekjes altijd wat vind tegenvallen. Droog, een beetje alsof je er ook echt een mond vol zand mee krijgt. Krenten en flink wat citroenrasp vond ik wel lekker zo samen, maar ik denk dat ik die eerdaags samen in een ander soort koekje ga stoppen. | |
Zo-is-dat | zondag 23 maart 2014 @ 16:36 |
Oeps! Heb het bakpoeder erbij gezet. Erg spannend zijn ze niet maar vond ze toch wel lekker | |
djkoelkast | zondag 23 maart 2014 @ 17:11 |
Maak ze dan spannender. Bijvoorbeeld met speltbloem of met zelfgemaakte vanillesuiker, rietsuiker, palmsuiker, dat soort dingen Maak je echt zo veel meer smaak mee. | |
minilot | zondag 23 maart 2014 @ 17:22 |
Je weet, ik deel je liefde voor alternatieve ingrediënten zeer zeker, maar zoals ook eerder gezegd: dingen op basis van roomboter, witte suiker en witte bloem kunnen ook hartstikke goed en perfect zijn. Omdat het hier ging om een boekje van Cees Holtkamp had ik geen zin om aan het recept te gaan morrelen. Ik was vooral benieuwd naar dit recept, en dan maak ik een andere keer wel weer iets met kamut en agavesiroop en moerbeien. | |
djkoelkast | zondag 23 maart 2014 @ 17:39 |
Agavesiroop is je reinste vergif, dat komt er hier in huis niet in. Is nog erger dan HFCS ofwel glucose-fructosestroop. Ik reageerde op de reactie boven me "erg spannend zijn ze niet". Ik gebruik helemaal geen tarwebloem meer, alles is spelt, ik heb ook gewoon witte spelt naast de volkorenspelt | |
minilot | zondag 23 maart 2014 @ 18:20 |
| |
lady-wrb | zondag 23 maart 2014 @ 18:30 |
ik heb onlangs een flesje ahornsiroop aangeschaft. mag dat wel? en waar kan ik het nu eens voor gebruiken? | |
minilot | zondag 23 maart 2014 @ 18:32 |
Oh lady, keuzes te over! Ahornsiroop is verschrikkelijk lekker. Inspiratie: http://foodgawker.com/?s=maple+syrup | |
Njosnavelin | zondag 23 maart 2014 @ 19:07 |
Dank! Ik ga ze binnenkort eens proberen. | |
djkoelkast | zondag 23 maart 2014 @ 19:32 |
Fructose is puur slecht, dat is een feit. Agavesiroop bestaat voor 90% uit fructose. | |
djkoelkast | zondag 23 maart 2014 @ 19:36 |
Ahornsiroop is erg lekker op pannenkoeken! Bevat niet zo veel fructose, maar het is en blijft natuurlijk gewoon suiker, dus net als alle suiker met mate. Je kunt bijvoorbeeld 90% rietsuiker + 10% ahornsiroop nemen en dat in plaats van basterdsuiker gebruiken. Geeft ook een erg lekkere smaak. | |
Pietverdriet | zondag 23 maart 2014 @ 19:41 |
Dus fruit, zoals appel, druiven, peer is slecht... Net als rode paprika of uien | |
minilot | zondag 23 maart 2014 @ 19:45 |
Of, als je geen kant en klare rotzooi uit de supermarkt eet of drinkt wat pas echt propvol suikers zit, gebruik je als je zo af en toe eens iets bakt gewoon het soort zoet waar je trek in hebt. Een gezond lijf stort niet in van één keer in de zoveel tijd een schep witte basterdsuiker of een lepel agavesiroop. | |
Mord_Sith | zondag 23 maart 2014 @ 19:59 |
Weer deze discussie? | |
lady-wrb | zondag 23 maart 2014 @ 20:00 |
het begint op een slechte grammofoonplaat te lijken hier he? | |
tombolafan | zondag 23 maart 2014 @ 20:02 |
zonde van zo'n leuk topic | |
djkoelkast | zondag 23 maart 2014 @ 20:02 |
Nee hoor, ik antwoord niet eens meer op hem, voor jou wil ik nog wel zeggen: het zit hem in de hoeveelheid en wat er bij zit. In een appel zit vele malen minder fructose dan in een hap agavesiroop. Je moet het gewoon niet te veel concentreren, dan is er niets aan de hand. Een heleboel zout is ook niet goed Next! | |
loecje | zondag 23 maart 2014 @ 20:16 |
agavesiroop is ook niet bedoeld om zo een hap van te eten. | |
djkoelkast | zondag 23 maart 2014 @ 20:48 |
Dat snap ik, net als zout, alleen als je het in een taart gaat doen en je vervangt de suiker voor agavesiroop heb je alsnog een hap te pakken bij elk stuk taart. Gewoon heel erg opletten met spullen met veel fructose. Zelfs met een hele schaal fruit heb je nog maar heel weinig fructose binnen (en er zitten mineralen in fruit die helpen bij het afbreken er van). Maar beter gaan we het allemaal weer over bakken hebben Ik heb onlangs koekjes gemaakt met geraspte kaneelstok (schors, dus geen 'zuurstok') omdat ik geen gemalen kaneel meer had. Heel genuanceerde smaak, echt lekker | |
Molo | zondag 23 maart 2014 @ 21:50 |
zou je het recept hiervan willen posten? Hij ziet er erg "moist" uit, is deze taart dat ook? Lijkt me gruuuuwelijk lekker | |
djkoelkast | zondag 23 maart 2014 @ 22:03 |
Hij was zeker 'moist'. Ik heb daar ook nog geen goed Nederlands woord voor gevonden Recept moet ik bij elkaar sprokkelen, doe ik zodra ik er wat tijd voor heb. Het is in elk geval een met echte chocolade (ik heb een pure met 52% cacao gebruikt die speciaal voor glazuur bedoeld is, die had ik toevallig liggen maar pakte erg goed uit). | |
Molo | zondag 23 maart 2014 @ 22:16 |
52% die voor glazuur bedoeld is?? Daar heb ik nog nooit van gehoord Ik heb meestal meerdere percentages in huis om mee te bakken, dus dat komt wel goed Lekker, als ik recept heb ga ik de taart snel maken Thanks alvast! | |
djkoelkast | zondag 23 maart 2014 @ 22:20 |
Ja, mijn moeder had die meegenomen uit Duitsland en ik had er verder geen doel voor. Maar elke pure chocolade van rond de 50% moet volgens mij wel voldoen, ik vond de balans tussen zoet en stevige chocoladesmaak in elk geval perfect en ik hou niet per-sé van pure chocolade, ik zou in elk geval nooit zo een reep pure chocolade eten. In die met glazuur zit meestal wat meer vet, waardoor het mooier opstijft en harder wordt als glazuur. Omdat het cakerecept verder geen vet bevat leek mij dit de perfecte chocolade. Het heet trouwens Couverture, maar ik denk dat je met normale chocolade net zoiets krijgt hoor. | |
Molo | zondag 23 maart 2014 @ 22:32 |
oh couverture, dat ken ik wel van de Callebaut zakken. Veel te vettig om zo te eten, maar makkelijk te verwerken ja. Komt wel goed, ik mik wel gewoon een schepje kokosolie erbij ofzo of cacaoboter als ik dat nog heb. En wat vanille, dat zit altijd extra door die couverture. * Molo nu zin heeft in chocoladetaart | |
kvd | zondag 23 maart 2014 @ 23:14 |
Zompig. Een zompige cake/taart. | |
djkoelkast | zondag 23 maart 2014 @ 23:15 |
Dat klinkt eerder alsof hij niet gaar is | |
kvd | zondag 23 maart 2014 @ 23:23 |
Dat is dan jouw interpretatie | |
Molo | zondag 23 maart 2014 @ 23:23 |
en mij doet het woord zompig dan weer denken aan een taart of cake waar siroop, sap of room overheen gegoten is, net als bij "orange drizzle cake". En laat ik dat nou heel vies vinden ook | |
H_T | zondag 23 maart 2014 @ 23:38 |
Ik vind het woord moist aanmerkelijk viezer dan een drizzle cake | |
Molo | maandag 24 maart 2014 @ 00:03 |
het is idd maar net waar je mee associeert denk ik | |
djkoelkast | maandag 24 maart 2014 @ 00:11 |
Zompig gras ofzo Maar een mooi woord als 'moist'... | |
H_T | maandag 24 maart 2014 @ 00:17 |
Nat, klef, vochtig zijn het allemaal net niet. Mals zou beter zijn, maar vind ik raar wanneer het over dergelijk gebak gaat. | |
Molo | maandag 24 maart 2014 @ 00:21 |
Supergeil dan maar? | |
djkoelkast | maandag 24 maart 2014 @ 00:30 |
Gewoon "geil" zoals Manni (van Die Ludolfs) het zegt vind ik wel wat | |
Isegrim | maandag 24 maart 2014 @ 14:33 |
Oh, ik ben dol op natte cakes. | |
Lienekien | maandag 24 maart 2014 @ 15:00 |
Smeuïge cake. | |
djkoelkast | maandag 24 maart 2014 @ 15:42 |
Die komt dan het beste in de buurt. | |
sieske | maandag 24 maart 2014 @ 17:00 |
ik heb nu een bosbessencake in de oven met kaneelsuiker erover. Hoop dat ie lukt. | |
minilot | woensdag 26 maart 2014 @ 12:34 |
Ik maakte gisteren twee gebakjes op basis van een gehalveerd recept voor hazelnoot/mokkaschuimtaart van Rudolph's Bakery: http://www.24kitchen.nl/recepten/sander-jansons-mokkaschuimtaart Best een gedoe! Hazelnootmeringue maken, nougatine maken, koffieextract maken, mokkacrème maken.. Als je gewend bent aan dit soort taarten maken vast een eitje, maar dat doe ik eigenlijk nooit. Halverwege: Klaar: Dwarsdoorsnede: Best lekker, maar lang niet zo lekker en verfijnd als het (toegegeven, vrij legendarische) hazelnootschuimgebak dat ik hier in de buurt bij de bakker haal. Dus dan is dit wel heel veel werk: leuk om een keer te proberen, maar niet voor herhaling vatbaar. | |
Njosnavelin | woensdag 26 maart 2014 @ 12:36 |
Wauw, wat mooi gelukt! Ziet er lekker uit | |
Bleie | woensdag 26 maart 2014 @ 14:01 |
Ziet er mooi uit, Minilot! Ik dacht even dat je verwees naar de hazelnotenschuimtaart van Maison Kelder, uit Den Haag. Dat is zoooo lekker. Als ik dat eens goed na kon maken... Hier kleine irritatie: ik wil muffins maken, maar mn papiertjes (of hoe heten die dingen) zijn op, en mn zoon ligt te slapen , dus ik moet wachten tot hij wakker is voor ik ze kan gaan halen. Zo stom dat ik er vanochtend toen ik boodschappen deed niet aan gedacht heb. | |
minilot | woensdag 26 maart 2014 @ 14:12 |
Gewoon vierkantjes bakpapier knippen! | |
Bleie | woensdag 26 maart 2014 @ 14:20 |
Oh, slimme, dank je! | |
Myraela | woensdag 26 maart 2014 @ 14:28 |
Vind ik stiekem nog mooier ook, dan die stomme papiertjes met printjes. | |
Bleie | woensdag 26 maart 2014 @ 14:32 |
Ik geloof niet dat ze bij mij zo mooi worden als op het plaatje... | |
djkoelkast | woensdag 26 maart 2014 @ 14:33 |
Daarom heb ik altijd ongebleekte cupjes ipv printjes | |
Myraela | woensdag 26 maart 2014 @ 14:57 |
Vind ik nog steeds niet mooi. | |
djkoelkast | woensdag 26 maart 2014 @ 14:57 |
Hoeft van mij ook niet mooi te zijn, als het maar functioneel is. | |
Myraela | woensdag 26 maart 2014 @ 14:59 |
Prima, maar ik had het over mooi. | |
djkoelkast | woensdag 26 maart 2014 @ 15:04 |
Je had het over 'mooier' en dit is mooier dan geverfde huppelkuttenkleurencupcakecups waarmee je de vergelijking maakte. | |
minilot | woensdag 26 maart 2014 @ 15:09 |
Ik vind die plissé-geribbelde papiertjes sowieso niet mooi eigenlijk, huppelkuttenbloemprintjes erop of niet. | |
Bleie | woensdag 26 maart 2014 @ 15:13 |
Ik ben ook niet dol op die geribbelde, maar eerlijk gezegd: deze oplossing vond ik een kleine ramp met vullen. Papiertje bleven totaal niet zitten. Ben heel benieuwd in wat voor vormen ze zo allemaal uit de oven zitten, maar mooie ronde muffins worden het zeker niet. Dan nog liever die geribbelde met stippels of zo. | |
Myraela | woensdag 26 maart 2014 @ 15:16 |
Ik bak ze eigenlijk altijd zonder papiertjes en heb pas één keer gehad dat ze er niet goed uitkwamen. | |
owl. | woensdag 26 maart 2014 @ 16:49 |
Ik vind die bruine lelijk(er), dan ben ik maar een huppelkut hoor. Die van minilot zijn wel tof. Goede tip inderdaad. | |
djkoelkast | woensdag 26 maart 2014 @ 16:52 |
Je leest het verkeerd. Die dingen hebben huppelkuttenkleuren, wil niet zeggen dat je dat bent als je ze toch gebruikt, moet je lekker zelf weten Lelijk zal mij aan mijn reet roesten, het moet functioneel zijn en goed smaken. Gezien je die cups niet opeet maakt het dus al helemaal geen moer uit wat je gebruikt. Ongebleekte zijn wel minder mileubelastend. | |
owl. | woensdag 26 maart 2014 @ 16:59 |
Je zegt zelf letterlijk dat ze mooier zijn, daar ben ik het dus niet mee eens. Mijn punt was juist al dat ik het lekker zelf weet wat ik gebruik, als ik het al gebruik, en dat huppelkut stukje bedoelde ik ook niet serieus natuurlijk. Prima, maar dat maakt die dingen van jou niet meteen tot de heilige papiergraal. | |
minilot | woensdag 26 maart 2014 @ 17:13 |
Hoho, ze zijn niet van mij, ze zijn van Martha Stewart! Zie: http://www.marthastewart.com/272979/crisp-muffin-wrappers Ere wie ere toekomt, al bak ik cupcakes en muffins meestal ook in zo'n bakpapiervierkantje. | |
djkoelkast | woensdag 26 maart 2014 @ 17:27 |
Ik zal nooit met huisvrouwen om kunnen gaan, vergeef het me. | |
Bleie | woensdag 26 maart 2014 @ 17:31 |
Ah, ik zie in de link van minilot dat ik m'n vorm had moeten invetten. Nou ja, misschien voor een volgende keer. Dit is het resultaat in elk geval: Appel-kaneelmuffins en blauwebessenmuffins met zure room. | |
minilot | woensdag 26 maart 2014 @ 17:32 |
Sorry, had meteen het linkje erbij moeten zetten of duidelijker moeten zijn. Excuus! Je muffins zien er knus rustiek uit hoor. | |
Bleie | woensdag 26 maart 2014 @ 17:34 |
Geeft niets hoor (goede kans dat ik dat over het hoofd had gezien, btw). En ze zijn inderdaad rustiek. Ach, als ze maar lekker smaken (maar dat weet ik nog niet). Ik ben niet iemand die uiterlijk het belangrijkste vindt van baksels, gelukkig. | |
lady-wrb | woensdag 26 maart 2014 @ 18:14 |
had je bevroren bessen, bleie? ik heb nog 3 zakken bevroren fruit liggen en eigenlijk weet ik niet goed wat ik ermee aanmoet wie helpt? ik heb een zak bosvruchten, een zak frambozen en een zak aardbeien | |
Spuuglokje | woensdag 26 maart 2014 @ 18:20 |
Ik heb ook nog een zak frambozen in de vriezer, dus ik kan ook wel een goede tip gebruiken! | |
Myraela | woensdag 26 maart 2014 @ 18:22 |
Ik heb diepvries kersen. | |
Bleie | woensdag 26 maart 2014 @ 18:50 |
Ja, bevroren bessen. Gewoon zo'n doosje uit de vriezer. Gaat prima. En ze zijn heerlijk geworden, hebben we zojuist geconstateerd. | |
Zo-is-dat | woensdag 26 maart 2014 @ 20:26 |
Ik moest ineens er aan denken dat ik een hele tijd terug ook hazelnootschuimgebak heb gemaakt, was een voorpublicatie recept van Cees holtkamp uit zijn banketbakker boek. Als je toch nog een keer de moed verzameld zou ik die zeker aan kunnen raden! Denk dat dit het goede recept is na wat googlen: http://judithscakes.nl/hazelnootschuimtaart/ | |
minilot | woensdag 26 maart 2014 @ 21:01 |
Dank! Al lijkt dit recept zo op het eerste gezicht wel heel erg op die van 24Kitchen.. | |
MonkNL | donderdag 27 maart 2014 @ 08:59 |
Afgelopen weekend kwam ik toevallig mijn wafelijzer tegen, en had nog een zakje suikerchips/parels liggen dus dacht ineens: Luikse Wafels!!! Deze keer wat extra losse suiker door het beslag heen gedaan naast de suikerchips, geeft van die mooie gecarameliseerde randjes aan de wafel. | |
Probability | donderdag 27 maart 2014 @ 09:05 |
Omg | |
Joosie200 | vrijdag 28 maart 2014 @ 22:39 |
Les taupes qui rit ofwel de lachende molletjes vanuit hun molshoopjes | |
marc0871 | zaterdag 29 maart 2014 @ 00:51 |
ziet er allemaal weer uit, mensen ik wil morgen tompouces maken. heeft iemand tips om het glazuur op kleur/smaak te brengen? bietensap ken ik. maar dat is hier in de super alleen per 700 ml te koop. ze hebben wel kleinere flesjes puur granaatappel- en bosvruchtensap. ook heb ik aan verse sinaasappelsap gedacht. en ook aan gewoon een beetje water door de poedersuiker. ik heb zelfs nog lopen brainstormen over een tompouce met mokka-crème vulling, en een glazuur aangemaakt met koffie. en zou het ook met een beetje aangemaakte siroop kunnen? overige tips welkom. | |
djkoelkast | zaterdag 29 maart 2014 @ 10:35 |
Ik doe altijd wat frambozen door de blender en dat zeven zodat er geen pitjes meer in zitten. Dat geeft ook net dat beetje smaak er aan. Dat dus + poedersuiker. Je hebt heel weinig nodig overigens. | |
kvd | zaterdag 29 maart 2014 @ 10:44 |
De enige keer dat ik roze glazuur heb gemaakt was gewoon poedersuiker met wat rode ranja. | |
Molo | zaterdag 29 maart 2014 @ 12:56 |
Meneer koelkast, heb je toevallig al tijd gehad recept op te schrijven? | |
djkoelkast | zaterdag 29 maart 2014 @ 13:16 |
Nee, nog niet, hele week een zieke vriendin gehad dus ik moest extra veel doen en zulks, nergens meer tijd voor gehad. Ik ga morgen nog eens zoeken voor je. | |
Molo | zaterdag 29 maart 2014 @ 14:06 |
Sterkte met je vriendin! en thanks Ik krijg trouwens een ad onderaan voor smeerbare marsepein Ziet er fucking ranzig en nutteloos uit... | |
marc0871 | zaterdag 29 maart 2014 @ 15:49 |
nou, de tompouces zijn klaar, hoor. de wafeltjes van bladerdeeg de zelfgemaakte banketbakkersroom, en het glazuur van poedersuiker en karvan cevitam siroop aardbei klaar!! | |
djkoelkast | zaterdag 29 maart 2014 @ 15:55 |
Je had het bladerdeeg voor het mooie blind moeten bakken, dan bolt het niet zo op. Alleen banketbakkersroom in een koekenpan heb ik nog nooit van gehoord | |
marc0871 | zaterdag 29 maart 2014 @ 16:15 |
haha, nee hoor. dat was om het wat sneller af te laten koelen. gewoon in een steelpannetje gemaakt, natuurlijk. verder het recept van rudolf gevolgt.daar waren de wafeltjes ook wat bol. geeft niet. lekker rustiek. | |
djkoelkast | zaterdag 29 maart 2014 @ 16:15 |
Rudolf, dat verklaart Rustiek of niet, het eet onhandig en het is minder lekker als er te veel lucht tussen zit. | |
marc0871 | zaterdag 29 maart 2014 @ 16:18 |
we gaan het vanavond zien/proeven. | |
Seduzione | zaterdag 29 maart 2014 @ 16:23 |
Ik ben niet zo geweldig in decoreren. Maar de eerste is een chocoladetaart gevuld met rode vruchten en de tweede een Franse appeltaart | |
Seduzione | zaterdag 29 maart 2014 @ 16:24 |
Gebruik altijd bevroren vruchten voor muffins. Werkt perfect. Zal zo even zoeken of ik nog een foto heb van mijn blueberry muffins | |
sieske | zaterdag 29 maart 2014 @ 16:47 |
receptje voor je blueberry muffins please als dat mogelijk is. Ik heb zelf hele lekkere gevonden, maar ik probeer ook vaker andere om te kijken of die iets hebben wat ik lekker vindt zodat ik een beetje kan mixen. | |
Seduzione | zaterdag 29 maart 2014 @ 16:55 |
Ingrediënten (10 muffins) 210 gram bloem 150 gram kristalsuiker 2,5 ml zout 10 ml bakpoeder 83 ml olie (liefst zonnebloem olie of een andere olie zonder bijsmaak) 1 ei 83 ml melk 150 gram blueberry’s Voor de topping: 100 gram kristalsuiker 45 gram bloem 60 gram boter (op kamertemperatuur) 7,5 ml kaneel Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel in een bakblik. Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Mix de olie, melk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloem-mengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang. Roer de blueberry’s er ook doorheen. (niet teveel roeren) Maak de topping: Mix de roomboter met suiker, bloem en kaneel. Dit kan met een vork zodat het een kruimig deeg wordt. Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. (gaat uitstekend met een ijslepel!) Sprenkel hier de topping op. Bak de muffins ongeveer 25 minuten op 200°C. Ik bak ze iets lager en iets langer. Dan blijven ze iets fluffier maar dat is wat ik lekkerder vind, En ik gebruik altijd een heel doosje bevroren blauwe bessen. | |
Isegrim | zaterdag 29 maart 2014 @ 18:24 |
Amsterdamse koggetjes. In mijn geval Rotterdamse koggetjes. | |
Zo-is-dat | zaterdag 29 maart 2014 @ 18:34 |
Hele mooie Rotterdamse koggetjes! | |
Diconnected | zaterdag 29 maart 2014 @ 19:51 |
Heeft iemand hier nog een lekker recept voor bananenbrood? En het liefste zonder noten want daar ben ik allergisch voor | |
Molo | zaterdag 29 maart 2014 @ 20:11 |
ik heb het recept niet meer (jaren geleden eens gemaakt), maar zoek eens op (bijv. Foodgawker) op bananencake met cranberry, erg lekkere combi en makkelijk | |
Diconnected | zaterdag 29 maart 2014 @ 20:32 |
Ja ik ga foodgawker idd even rondzoeken. Wil er NU een maken want ik heb een overload aan bananen | |
Isegrim | zaterdag 29 maart 2014 @ 20:52 |
En erg lekker. Was jaren geleden dat ik zelf caramel had gemaakt. Yummie! | |
Muck | zondag 30 maart 2014 @ 12:35 |
Bosbessencupcakes | |
_Liek | maandag 31 maart 2014 @ 20:54 |
Laatst deze walnoot-kaneel makaronen gemaakt Ze zijn alleen wat dik omdat ze niet zo veel uitliepen als ik verwachtte.. Heeft er iemand een goed red velvet taart recept?? | |
Tinuviel | zondag 6 april 2014 @ 13:46 |
Jossie wat leuk die molletjes! Seduzione en Liek ziet er heerlijk uit. Heeft er hier iemand cake recpeten zonder gewoon meel en bakpoeder. Dus bijvoorbeeld met amandelmeel of andere noten in plaats van meel? Ik hoor het graag. | |
Mirel | zondag 6 april 2014 @ 14:51 |
Hey boys en girls, als luie weblogger zat ik zo te denken, hoe kan ik de weblog vullen met zo min mogelijk moeite? Maar natuurlijk! Andere mensen dat laten doen! Dus, is er animo om artikeltjes of filmpjes te maken van recepten? Zou wel cool zijn als dat een categorie kan worden | |
Isegrim | zondag 6 april 2014 @ 15:06 |
Oh, dat doen wij hier thuis regelmatig voor op YT, wie weet kan ik binnenkort iets aanleveren. | |
Mirel | zondag 6 april 2014 @ 15:09 |
Niet dat de Fok blog je veel meer views op levert , maar is het een idee om voortaan ieder nieuw filmpje op de blog te embedden? Per week, per dag, per twee dagen ofzo. Misschien gewoon gelijk al beginnen met je hele catalogus aan filmpjes. Als dat leuk klinkt, kan ik even kijken of we je een crewmember maken. Maar je hoeft je niet verplicht te voelen gelijk mee te doen met allerlei soorten blogs, en je hoeft dan ook niet elke dag recepten te filmen ofzo . Gewoon wanneer je iets hebt gemaakt, op de blog zetten | |
Isegrim | zondag 6 april 2014 @ 15:19 |
Wat we tot nu toe aan filmpjes hebben zijn geen bakfilmpjes, meer kookfilmpjes. Maar tegenwoordig bak ik bijna elk weekend iets aan koekjes o.i.d. dus dat kan ik net zo goed op film zetten dan. | |
Mirel | zondag 6 april 2014 @ 15:19 |
Is er een verschil? Het is toch dat je laat zien hoe je iets maakt? Of het een koekje of een maaltijd is lijkt mij niet zo belangrijk. Het is hoe dan ook leuk materiaal voor de blog. | |
Isegrim | zondag 6 april 2014 @ 15:25 |
Oh, okee, omdat je het hier in het baktopic specifiek vraagt. Zal ik je wat linkjes PM-en of wil je er iets bij geschreven hebben of hoe of wat? | |
Molo | zondag 6 april 2014 @ 15:33 |
Corny pic van mijn corn flour muffins Ik vind er trouwens weinig aan, saai en muffig smaakje zit eraan | |
Isegrim | zondag 6 april 2014 @ 17:21 |
Ik vind muffins vaak nogal underwhelming. Dan liever een ouderwetsch koekje of een lekkere cake. | |
Mirel | zondag 6 april 2014 @ 17:40 |
Ik koos gewoon een topic waar mensen veel pics posten, dat zijn blijkbaar de mensen die het leuk vinden als ze de moeite nemen om er foto's van te maken Ik dacht zo, we geven jou blog powers, en dat je dan zelf je filmpjes plaatst. Misschien dat een blogje er dan zo uit ziet: Met misschien een lijst met ingredienten inde tekst als dat niet in het filmpje staat ofzo. Gewoon lekker simpel! Lijkt je dat wat? Of meer mensen hier? Kan ook wel dat wij het plaatsen maar lijkt me leuker als je je eigen naam ziet staan. Dan associeren de bezoekers jou ook met lekkere gebakjes enzo | |
AnneX | zondag 6 april 2014 @ 17:57 |
Gisteren ook weer eens koekjes gebakken. Deze: http://keukengeheim.net/keukengeheim-recept-kardemommopjes/ Ipv poeder (natuurlijk) kardemonpeulen gevijzeld en een Madagascar vanille peul gebruikt. Het korrelige deeg tot een worst gefabriceerd in hh folie en na een uurtje koelkast heb ik er plakjes van gesneden. De oven had wel 20 min nodig ! Zij waren heerlijk van smaak...dat vonden de buren ook Mijn foto plaatsen lukt niet, want de foto emmer doet weer eens stom. Aanrader Edit: De bovenste zijn de kardemommopjes, de middelste chocolate chips koekkies en daaronder portugese egg tarts. De laatste zien er verfrommeld uit en waren ( ook) zeer geslaagd! http://www.notquitenigell(...)guese-custard-tarts/ [ Bericht 10% gewijzigd door AnneX op 07-04-2014 14:20:02 ] | |
Vicky | zondag 6 april 2014 @ 19:21 |
Ik zag van de week op 24kitchen lollie koekjes Leek me erg leuk en lekker. Het deeg ligt nu in de koelkast.. ben benieuwd hoe het straks wordt. | |
sirdanilot | zondag 6 april 2014 @ 20:19 |
De portugese 'egg tarts' ken ik als pastel de nata, op vakantie in portugal. Mijn favoriet ! Echt hééérlijk Kardemommopjes vind ik een leuke naam, misschien ga ik die ook een keer maken, alleen al omdat ik a) kardemompeulen heb die ik nooit gebruik en b) omdat de naam leuk is | |
lady-wrb | zondag 6 april 2014 @ 20:32 |
waar heb je de stokjes vandaan? | |
Vicky | zondag 6 april 2014 @ 20:34 |
zijn chop sticks van de Xenos.. had ik nog liggen | |
lady-wrb | zondag 6 april 2014 @ 20:34 |
aha! slim! ik heb alleen van die papieren dingen liggen | |
Vicky | zondag 6 april 2014 @ 20:36 |
| |
djkoelkast | zondag 6 april 2014 @ 20:42 |
http://www.suikerspinmaken.nl/ Hier kun je ze bestellen per 50. Kun je er meteen gekleurde suiker bij doen voor gekleurde dingen | |
Bleie | zondag 6 april 2014 @ 20:44 |
Geen foto's, maar ik had gisteren havermout-bananenmuffins gemaakt. Heel lekker, vooral toen ze nog een beetje warm waren, maar ook vandaag nog heel goed weg te krijgen. | |
Isegrim | zondag 6 april 2014 @ 20:55 |
Ik vind het prima hoor, ik weet alleen niet hoe vaak het lukt om iets online te gooien, maar ik heb wel enkele filmpjes die ik geschikt acht om daarop te zetten. Ga wel zeer binnenkort (over twee weken) een maand op vakantie, dus dan even niks. | |
lady-wrb | zondag 6 april 2014 @ 21:46 |
gaaaaaaaaaf! ik heb namelijk een suikerspinmachine | |
AnneX | zondag 6 april 2014 @ 21:53 |
Goed gelukt! | |
Tinuviel | zondag 6 april 2014 @ 21:59 |
Wat leuk Vicky! Die stokjes kun je kopen bij Cook en Co. | |
Molo | zondag 6 april 2014 @ 23:40 |
Ze waren hartig, bedoeld voor bij een stoofpotje ofzo, i.p.v. brood of aardappelpuree. Maar ik heb ze uiteindelijk weg gedonderd, het was niet bepaald wat ik ervan verwacht had | |
Isegrim | maandag 7 april 2014 @ 13:54 |
Die ga ik ook maken, ben dol op kardemom en ik moet volgende week zaterdag wat verschillende koekjes hebben om uit te delen; deze lijken me perfect! | |
Xaryna | maandag 7 april 2014 @ 14:05 |
Mijn eerste appeltaart staat in de oven. Ik heb de appeltaart heel lang uitgesteld omdat ik er een hoge druk op legde voor mezelf (hij moet perfect !) maar nu toch maar eens de stap gewaagd. Volgende keer bij familiebezoek toch eens vragen wat het familierecept is, want mijn opa's appeltaart is altijd fantastisch en verder weet niemand het recept. Straks neemt hij het mee zijn graf in... | |
Myraela | maandag 7 april 2014 @ 14:48 |
Chocoladetaart voor m'n vriend om te trakteren op z'n werk. Nu nog een aardbeientaart maken voor erbij. | |
sirdanilot | maandag 7 april 2014 @ 15:58 |
Je eerste appeltaart, en hij moet meteen perfect? Appeltaart is een klassieker, iedere familie doet het op z'n eigen manier. De ingrediënten zijn ook helemaal niet duur, en een appeltaart kun je bij iedere gelegenheid serveren. Gewoon uitproberen dus. Wat belangrijke punten: - Granny smith appels zijn het beste - Boter gebruiken, geen margarine. Ook niet om in te vetten (die fout heb ik wel eens gemaakt). - Het deeg moet koud gemaakt worden, de ingrediënten in de vriezer doen dus en dan malen in de keukenmachien - Het deeg is meer een kruimelmengsel en niet een echt deeg, wij doen er b.v. geen ei in. - De familie van de vriendin van een familielid waren echte appeltaartpuristen, en van hun moesten de appels worden geschaafd in kleine plakjes. Wij doen het echter altijd in blokjes. De structuur is totaal anders, maar ik vind niet persé één van de twee beter dan de andere. | |
Xaryna | maandag 7 april 2014 @ 16:01 |
Juist omdat het een klassieker is leg ik de lat hoog Maar hij is goed gelukt! Smaakt heerlijk. Heb wel ei door het deeg gedaan, maar niet zoveel. Ongeveer 3/4e van een gemiddeld ei. En Elstars gebruikt, waren de zuurste appels die de Lidl had. | |
sirdanilot | maandag 7 april 2014 @ 16:02 |
Ziet er goed uit. | |
Xaryna | maandag 7 april 2014 @ 16:04 |
Ik heb geen keukenmachine, ingrediënten wel koud gehad en deeg in de koelkast laten rusten terwijl ik de appels schilde. Appels in kleine stukjes gechopt en laten uitlekken, krenten doorheen gedingest zonder te wellen zodat ze extra vocht opnemen, en na het bakken de taart nog in de vorm afgegoten | |
Lienekien | maandag 7 april 2014 @ 16:27 |
Goudreinet is toch de klassieke appeltaartappel? | |
Spuuglokje | maandag 7 april 2014 @ 16:30 |
Inderdaad. | |
djkoelkast | maandag 7 april 2014 @ 16:37 |
Je kunt best veel soorten appel in appeltaart gebruiken, ik gebruik vaak elstar of jonagold omdat goudrenet (inderdaad dè klassieker) me te zuur en melig is. Gevolg is dat je minder suiker nodig hebt op appels. Maar granny smith? Zou ik nooit doen. Veel te zuur, veel te vochtig en veel te stevig, die blijft ook stevig. Het is juist lekker als de appels gaar zijn. Margarine hoor je sowieso nooit te gebruiken, behalve voor het dichtsmeren van de ramen van je beste vijand of vijandin met luilak. | |
Joosie200 | maandag 7 april 2014 @ 16:39 |
Ik pak altijd elstars, goudrenets vind ik ook te zuur/melig en elstars lekker zuur en fris. Straks maar saucijzenbroodjes maken | |
Isegrim | maandag 7 april 2014 @ 16:55 |
Mijn kardemommopjes: Ik had Lyle's Golden Syrup gebruikt ipv poedersuiker, omdat ik geen poedersuiker had. Werkt prima. Ik vind ze erg lekker! | |
Njosnavelin | maandag 7 april 2014 @ 17:35 |
Die zien er goed uit | |
Isegrim | maandag 7 april 2014 @ 17:51 |
De mijne zijn wel veel 'netter' dan die op het plaatje bij het recept, maar ze zijn wel degelijk bros en ik vind ze er eigenlijk lekkerder uitzien dan die van het plaatje. Edit: de receptschrijver vindt de mijne er 'fantastisch' uitzien. [ Bericht 24% gewijzigd door Isegrim op 07-04-2014 18:27:52 ] | |
Molo | maandag 7 april 2014 @ 19:53 |
Heerlijk zeg! Die ga ik ook eens maken | |
Molo | maandag 7 april 2014 @ 19:53 |
krenten zonder te wellen erin?? appels uit laten lekken?? Taart afgegoten?? | |
djkoelkast | maandag 7 april 2014 @ 20:04 |
Klinkt als: verkeerde appels en/of te kort koud laten staan na het snijden en bekanelen en besuikeren. | |
Molo | maandag 7 april 2014 @ 20:15 |
en klinkt als niet lekkere appeltaart. Heeft de appeltaartbakster trouwens te weinig suiker door het deeg gedaan, of heeft zij margarine gebruikt? | |
Xaryna | maandag 7 april 2014 @ 20:16 |
Elstars, gesneden en op keukenpapier laten lekken. Daarna kaneel en suiker door gehutseld en in de vorm gedaan. Hij is wel lekker Deeg is ok prima, alleen teveel vocht van de appels. | |
Molo | maandag 7 april 2014 @ 20:20 |
Volgende keer andere appels nemen, direct na het snijden kaneel en suiker erbij, als het écht te nat wordt vlak voor het vullen van de taart afgieten. En de krentjes (ik neem liever rozijnen) lekker lang wellen, of even een half uurtje in heet water als je het vergeten bent. Je eistrijksel bovenop is een stukje bruiner dan de rest van het deeg, vandaar de vraag over de suiker of de margarine. | |
Myraela | maandag 7 april 2014 @ 20:21 |
Taart nummer twee voor morgen is klaar. | |
Molo | maandag 7 april 2014 @ 20:22 |
Heerlijk Beetje rijpe en lekkere aardbeien? Die chocoladetaart, is dat met ganache bovenop? | |
Xaryna | maandag 7 april 2014 @ 20:26 |
Zo nat was het niet van te voren, toen hij uit de oven kwam, lekte het eruit en dat heb ik eruit gegoten. Was een mengel van gesmolten suiker/kaneel/appelsap. Krenten zijn ook lekker zacht hoor. Ik heb lichte basterdsuiker voor het deeg gebruikt. Het was mijn eerste appeltaart en ik heb gewoon een recept ongeveer gevolgd | |
Myraela | maandag 7 april 2014 @ 20:30 |
Aardbeien konden zoeter, dan zou ik de aardbeien ook groter laten. Nu maar wat plakjes gesneden, zit een lekkere laag vanille custard onder. De chocoladetaart is een rand van een hard deeg, met een vulling die te vergelijken is met een chocolade truffels. Enorm machtig denk ik, eerder deze week een chocoladetaart gemaakt in een meer cake-versie. En dat vind ik altijd een beetje saai. | |
Joosie200 | maandag 7 april 2014 @ 20:39 |
Moet je ze wel serveren met kardemomthee | |
djkoelkast | maandag 7 april 2014 @ 20:52 |
Wat ik altijd doe: snijden in een kom, wat citroensap er over suiker/kaneel in de koelkast zetten in de kom Dan pas ga je je deeg maken en dat deeg moet na het maken ook nog minimaal een uur rusten. Op die manier zit al het overtollige vocht straks onder in de kom en heb je altijd een goede taart. | |
djkoelkast | maandag 7 april 2014 @ 20:53 |
Custard zelf gemaakt? | |
Myraela | maandag 7 april 2014 @ 20:57 |
Tuurlijk. | |
djkoelkast | maandag 7 april 2014 @ 20:58 |
Banketbakkersroom klinkt lekkerder dan custard, dat komt uit een pakje. | |
AnneX | maandag 7 april 2014 @ 20:58 |
Mooie mopjes | |
Molo | maandag 7 april 2014 @ 21:19 |
Klopt, dan gaan de hotte en de suiker pas hun werk doen als je het zo doet en klotst het vocht er tijdens het bakken uit. volgende keer lekker boter gebruiken en hier gegeven tips meenemen als je wilt. Maar als hij lekker was, is dat het alllller belangrijkste natuurlijk | |
Molo | maandag 7 april 2014 @ 21:20 |
Lekker en dubbel lekker Ik heb weleens van die mini chocolade taartjes gemaakt, echt zoooo lekker. Was toevallig met wat kardemom door het chocolade mengsel, ook errrg aan te raden | |
Molo | maandag 7 april 2014 @ 21:20 |
dat is toch gewoon maïzena met vanille en zulks? Overigens niks mis mee vind ik | |
Xaryna | maandag 7 april 2014 @ 21:37 |
Hoe kom je erbij dat ik geen boter heb gebruikt? Of bedoel je dat er bij de appels ook nog boter had gemoeten? Natuurlijk neem ik de tips mee, er is nog veel ruimte voor verbetering. | |
Molo | maandag 7 april 2014 @ 21:47 |
Je negeerde twee keer mijn vraag, vandaar de (blijkbaar te vroege) conclusie die ik trok over boter Nee geen boter bij de appels. Snufje zout bij de appels is trouwens ook lekker, haalt de smaak omhoog | |
Xaryna | maandag 7 april 2014 @ 21:51 |
Sorry, niet gezien! Voelde me vast te aangevallen om goed te lezen. | |
Negentiendertig | maandag 7 april 2014 @ 22:08 |
Receptje? | |
Pietverdriet | maandag 7 april 2014 @ 22:10 |
Custard maak je met melk, room en veel eieren | |
Ramonia | maandag 7 april 2014 @ 22:25 |
Dit is m'n eerste post, ik was al een tijdje aan het meelezen, nu toch ook maar een account aangemaakt En dit zijn natuurlijk gevulde koeken! Vond ze zelfgemaakt echt 100x lekkerder dan uit de winkel, minder zoet en veel meer amandelsmaak. Maarja, dat is met zelfgebakken dingen wel vaker zo | |
Isegrim | maandag 7 april 2014 @ 22:26 |
Die zien er bijzonder profi uit! | |
minilot | dinsdag 8 april 2014 @ 10:02 |
Welkom, welkom! | |
Bleie | dinsdag 8 april 2014 @ 10:51 |
Wow, die zien er goed uit (ook al vind ik gevulde koeken echt helemaal niet lekker)! | |
djkoelkast | dinsdag 8 april 2014 @ 10:56 |
Gevulde koeken uit de supermarkt bevatten ook vaak geen of minder amandelen. Ze doen er dan witte bonen of abrikozenpitten in met een amandelaroma. Veel goedkoper en een leek proeft het verschil toch niet. Maar ook gevulde koeken met zuiver amandelspijs zijn nooit zo lekker als wanneer je ze zelf maakt en ook zelf je spijs maakt. Die koeken zien er uit om in een boekje te plaatsen | |
Holyme | dinsdag 8 april 2014 @ 11:12 |
Die zien er écht heerlijk uit! En nu heb ik zin in gevulde koek | |
Ramonia | dinsdag 8 april 2014 @ 18:55 |
Dankjulliewel! *bloos* van alle complimenten! | |
Myraela | dinsdag 8 april 2014 @ 19:00 |
En je blog heeft meer van die mooie foto's, leuk! Ik ga je volgen. | |
TimeJumper | dinsdag 8 april 2014 @ 19:10 |
Ohw ziet er heel leuk uit! Is dat gewoon koekjesdeeg? enne als leek die stokjes moet je dan erin meebakken toch. Ahhh die wilde ik altijd een keer aanschaffen. Merk je dat je hem toch wel regelmatig gebruikt of verveelt het thuis gauw | |
Vicky | dinsdag 8 april 2014 @ 19:44 |
yep, gewoon koekjes deeg. En die stokjes hebben eerst een tijd in het water gestaan en idd meegebakken. | |
djkoelkast | dinsdag 8 april 2014 @ 20:20 |
Is erg leuk hoor, een suikerspinmachine. Duur zijn ze ook niet, 32 euro heb je al een goeie voor thuis. Omdat het suiker is is het ook zo schoon. Je kunt de suikerspinsuiker ook gebruiken voor decoratie op van alles (denk aan cupcakes bijvoorbeeld) | |
Puckzzz | woensdag 9 april 2014 @ 19:21 |
Ik had gisteren voor het eerst soesjes gebakken en had er maar een paar kunnen vullen met geklopte slagroom (ik had te weinig). Ze waren echt heel erg lekker, De soesjes die ik over had wilde ik vandaag gaan vullen maar dan met een wat stevigere maar toch roomachtige vulling. Ik had zodoende clotted cream en mascarpone gekocht om dat met elkaar te mengen en eventueel wat vanillesuiker of jam ofzo. Maar nu vind ik de soesjes niet meer vers genoeg. Dus ik ga het niet doen. Nu zit ik dus met die clotted cream en mascarpone te kijken. Iemand een suggestie wat ik daarmee zou kunnen maken? | |
sirdanilot | woensdag 9 april 2014 @ 19:27 |
Ik heb deze vandaag ook gemaakt. Wel met een traditioneel portugees recept ipv bovenstaande. In plaats van room is de creme gemaakt van een melkpapje met kaneel en citroenschil (heerlijke combi), een shitload aan eidooiers én, verrassend, een suikerstroop. In een zeer hete oven wordt dit gebakken waardoor de suikerstroop caramelliseert. Dat het dan een klein beetje zwart wordt vind ik zelf niet erg, het is al zo zoet dat een klein bittertje niet hindert. Het hoort ook een beetje zo. Je kunt aan het melkpapje ook wel room toevoegen (ik gebruikte volle melk), maar m.i. voegt dit weinig toe. Het bladerdeeg is namelijk al erg vet. Ik heb het ook gemaakt van zelf gemaakt bladerdeeg (met roomboter dus ipv vieze margarine), ook erg lekker. Het resultaat zie je hier: De creme zelf is erg zoet, maar het bladerdeeg neutraliseert dit, bovendien karamelliseert een hoop suiker ook wat de zoetheid drukt. Het smaakt niet eierig ondanks de hoeveelheid ei (ik had 6 eidooiers nodig ). De creme is vloeibaar als je het in de oven doet, en als het eruit komt is het gewoon pap-achtig qua substantie, niet meer vloeibaar dus. EDIT: Er hoort eigenlijk ook geen vanille in. [ Bericht 7% gewijzigd door sirdanilot op 09-04-2014 19:33:43 ] | |
Molo | woensdag 9 april 2014 @ 19:43 |
Die wat geblakerde custard hoort inderdaad. Dat in combi met de zoete kaneel custard met wat citroen is zooooo lekker | |
Molo | woensdag 9 april 2014 @ 19:46 |
Victoria sponge cake met lemon curd mee maken. Tiramisu Scones | |
Ramonia | woensdag 9 april 2014 @ 19:48 |
Mascarpone kun je eventueel ook invriezen Verder sluit ik me aan bij Molo! | |
Puckzzz | woensdag 9 april 2014 @ 19:58 |
Ik ben nog heel erg nieuw in het bak-gebeuren. Meestal ga ik voor de lekkere hartige gerechten. Dus alle suggesties hierboven heb ik nog nooit gemaakt. Maar Die Victoria Sponge met Lemon Curd stond al wel op mijn lijstje om eens te gaan maken. Nu nog even goede recepten opsnorren. Thnx! En Mascarpone invriezen! Top! Maar mijn idee om Mascarpone te mengen met Clotted Cream was nog niet eens zo vreemd? Ik hou erg van beide en heb geen idee waar de hersenkronkel vandaan kwam maar het smaakt wel erg lekker samen. Ik heb alleen geen zin om een nieuwe batch soesjes te maken. Dat is wel erg veel, twee dagen soesjes achter elkaar | |
Molo | woensdag 9 april 2014 @ 20:07 |
Clotted cream kan erg dik zijn en lijkt qua smaak enigszins op mascarpone. Ik zou zelf een van beide doen, niet zo snel mengen. Clotted cream is voor mij trouwens volledig verbonden met scones, omdat dat het enige is waar ik het voor gebruik Als ik nog weleens een restje mascarpone heb mik ik dat door de lasagna, pastasaus of meng er kruiden door en gebruik het als dip ofzo | |
AnneX | woensdag 9 april 2014 @ 22:24 |
Ja, prachtig En is het recept ook in het portugees ? of volgt het linkje nog? | |
Tinuviel | donderdag 10 april 2014 @ 06:52 |
Heeft er hier nog iemand cakerecepten zonder meel (met als vervanging notenmeel) en zonder bakpoeder? | |
Isegrim | donderdag 10 april 2014 @ 08:32 |
Waarom zonder bakpoeder? Cakes kunnen prima zonder bakpoeder, worden ze alleen een stuk minder luchtig. Eieren mogen wel? Ik zou gewoon gaan experimenteren met gewone recepten. | |
zeeuws_meisje | donderdag 10 april 2014 @ 08:48 |
Nog even over appeltaart: Ik zie hier allerlei adviezen die ik ook gewoon in de wind sla, en ik heb altijd een heerlijke appeltaart zonder vochtprobleem. Ik neem altijd een melange van appelsoorten. De helft goudreinet, een kwart jonagold en een kwart elstar. Die snij ik in blokjes en dan gaat er een flinke lading citroensap overheen, kaneel en suiker. Rozijnen erin zonder te wellen. Ik maak altijd eerst het deeg, standaard harde wener, dus 1,2,3 en een ei is (ruim) genoeg voor 1 springvorm van 24 cm. Ik gebruik wel roomboter, en basterdsuiker ipv kristalsuiker voor het deeg. Bij de appels gebruik ik wel kristalsuiker. Soms doe ik ook nog citroenrasp door het deeg. Terwijl het deeg in de koelkast rust snij ik de appels. De appels worden daarna meteen verwerkt, dus niet eerst nog eens in de koelkast. Appels goed aandrukken in de beklede vorm. Bakken: ong. 75 min op 180 graden. [ Bericht 2% gewijzigd door zeeuws_meisje op 10-04-2014 08:59:49 (baktijd en temp toegevoegd) ] | |
Lienekien | donderdag 10 april 2014 @ 09:10 |
Ik vermoed omdat rond het Joodse Pasen geen rijsmiddelen worden gebruikt. | |
H_T | donderdag 10 april 2014 @ 11:26 |
Er zijn recepten waarbij de luchtigheid komt van stijfgeklopt eiwit. Flourless chocolate cake is daar een van, maar er zijn er nog veel meer | |
Ramonia | donderdag 10 april 2014 @ 16:48 |
Paastaartje! Edit: vergeten erbij te zetten waar het uit op is gebouwd! Een choco/hazelnoten biscuit met pralinémousse, 2 kleine cakejes voor de wangen en overgoten met ganache. De overige decoratie is melkchocolade en witte chocolade. | |
Bleie | donderdag 10 april 2014 @ 18:27 |
Wat leuk! | |
Tinuviel | donderdag 10 april 2014 @ 18:40 |
Dankje. Dat klinkt super. Ga ik proberen. | |
Mry | donderdag 10 april 2014 @ 18:47 |
Wat een leuke paastaart Heeft iemand misschien een idee of recept voor iets wat op een wat lagere oventemperatuur gebakken kan worden? Ik heb op het moment alleen een oven ter beschikking die maximaal een graad of 155 wordt. Gewoon zandkoekjes of kokosmakronen bakken lukt wel met wat geduld, maar dat wordt ook zo saai | |
H_T | donderdag 10 april 2014 @ 19:18 |
Meringues Die moeten juist bij lage temperatuur, en je hebt er bijna niks voor nodig. Nadeel: het duurt lang. | |
Mry | donderdag 10 april 2014 @ 19:29 |
Dankjewel! Dat het even duurt om te maken is geen probleem | |
Ramonia | vrijdag 11 april 2014 @ 10:59 |
Misschien is mokkaschuimgebak ook een idee? | |
Isegrim | vrijdag 11 april 2014 @ 14:51 |
Vandaag aan het maken: -boterkoek met gember (80 blokjes) -chocolate chip cookies met witte chocola en zelfgemaakte caramel (50 stuks) -kardemommopjes (ze vielen in de smaak) (200 stuks) Voor een evenement morgen. | |
Puckzzz | vrijdag 11 april 2014 @ 16:24 |
Ik vind die Kardemom koekjes zo interessant dat ik op zoek ben gegaan naar een recept. Klinkt dit een beetje OK in jouw oren (als expert zijnde ) http://www.thespicehouse.com/recipes/rich-cardamom-cookies-recipe | |
Isegrim | vrijdag 11 april 2014 @ 16:36 |
Ze staan gewoon eerder in dit topic hè? Ik zal het even opzoeken. Edit: maar dat recept wat jij post is vast ook heerlijk. | |
Isegrim | vrijdag 11 april 2014 @ 16:38 |
http://keukengeheim.net/2(...)cept-kardemommopjes/ Ik heb zelf wat meer kardemom toegevoegd dan waar het recept om vraagt, zo'n 25-50% meer. | |
Mry | vrijdag 11 april 2014 @ 17:15 |
Ik heb nog nooit zoiets gegeten maar het ziet er lekker uit, bedankt voor het idee | |
djkoelkast | vrijdag 11 april 2014 @ 17:17 |
-laat maar ik lees verkeerd - | |
sirdanilot | vrijdag 11 april 2014 @ 22:23 |
Het recept is in het portugees maar ik kan het wel even snel vertalen. Wel even zonder het zelfgemaakte bladerdeeg want dan wordt het wel heel veel werk. Je kunt dus ook een deel van de melk vervangen door room als je dat lekker vindt. 600g bladerdeeg 500ml volle melk 1 citroenschil (ze gebruiken gewoon de hele schil, niks geen 'er mag geen wit aanzitten' gedoe) 1 kaneelstokje 60g bloem 500g suiker 250ml water 7 dooiers (ik deed er zes, het is niet zo kritisch deze hoeveelheid) Vulling: - Maak een papje met de bloem en een klein beetje melk - Kook de rest van de melk met de hele citroenschil en het kaneelstokje - Doe het bloempapje erbij en roer goed tot het weer kookt, dan van het vuur af - Kook ondertussen de suiker en het water - Zodra het kookt, drie minuten hard laten koken - In een dun straaltje al roerende bij de melkpap doen - Door een zeef halen, want er zitten ALTIJD klontjes in. Die zijn trouwens lekker om lekker op te lepelen . De citroenschil en kaneelstokje hebben nu hun werk gedaan. - Af laten koelen tot kamertemperatuur of lauwwarm Pasteitjes (tijdens afkoelen creme): - Rol het bladerdeeg op en snijd het in plakken van 1.5 cm dik (spiraal/rolletjes dus). In sommige supermarkten verkopen ze bladerdeeg in zo'n handige rol, alleen daar zit wel papier tussen, dus eerst ontrollen en dan weer oprollen zonder papier. Hoe je het met van die losse velletjes zou moeten doen weet ik niet... - Doe in ingevette cupcake tin of pastei vormpjes - Druk met je vingers in het midden, en dan langzaam steeds meer naar de buitenkant om een kopje te vormen. Vereist oefening, die van mij waren eigenlijk wat te dik. Even in de koelkast leggen en daarna verder gaan kan helpen. - Oven voorverwarmen op 250 graden (!) - Splits nu de 7 eieren (ik heb het eiwit voor later bewaard), en doe de dooiers bij de creme. Goed roeren - Vul de pasteitjes met de creme. Bij mij was de creme nogal dun, maar het eindresultaat was prima. - 17-20 minuten op 250 graden afbakken. De laatste paar minuten kun je ze naar bovenin de oven verplaatsen voor meer caramellisering. | |
sirdanilot | vrijdag 11 april 2014 @ 22:30 |
Nu ik wat meer recepten lees wordt het toch ook vaak gedaan met een custard van room en ei, zonder de melkpap, en ook zonder kaneel/citroen. Misschien verschilt het recept per regio of per persoon of zo. Beide is het lekker | |
minilot | zaterdag 12 april 2014 @ 08:17 |
Hartstikke bedankt voor het uitschrijven! Ik ga dit binnenkort zeker proberen | |
Puckzzz | zaterdag 12 april 2014 @ 22:06 |
Ugh.... Ik wilde een taart gaan maken van laagjes cake. Nu ben ik erachter gekomen dat de warmte verdeling in mijn oven wel heel erg slecht is. Achterin bij de ventilator is het veel warmer dan voorin. Taart mislukt We hebben mijn oude gasoven (we wonen nu 2 jaar samen maar ik heb m al die tijd bewaard) nog staan en gaan nu kijken of we die kunnen plaatsen. | |
Isegrim | zaterdag 12 april 2014 @ 22:20 |
Als je een grote, zware pan hebt (liefst gietijzer) kun je dit compenseren. Je bakt dingen dan in die pan, die je eerst goed heet hebt laten worden. Je hebt dan een oven in een oven en je maakt gebruik van de stralingswarmte van de pan. En die is wel gelijkmatig. Moet de pan wel groot genoeg zijn voor je baksel. | |
Pietverdriet | zaterdag 12 april 2014 @ 22:23 |
Goeie tip dit! | |
Isegrim | zaterdag 12 april 2014 @ 22:24 |
Zo bakken wij ons desembrood. | |
Isegrim | zaterdag 12 april 2014 @ 22:27 |
Eventueel kun je de pan af en toe draaien. Bij een heteluchtoven is dat soms nodig, dan komt al die hitte van één kant af. | |
Puckzzz | zaterdag 12 april 2014 @ 23:19 |
ik heb verschillende formaten gietijzeren (braad)pannen. Thnx! Zonder deksel erop neem ik aan? | |
Isegrim | zaterdag 12 april 2014 @ 23:33 |
Nee, juist met deksel. Nou ja, hangt er wel vanaf wat je maakt. Brood doen wij bv deels met (steamer-effect) en deels zonder (knapperige korst). | |
AnneX | zaterdag 12 april 2014 @ 23:45 |
Sirdanlilot obrigada De eerstvolgende keer als ik bak, dan worden het deze écht portugese. Het bladerdeeg op een rol (Jumbo) heb ik al in huis. | |
djkoelkast | zaterdag 12 april 2014 @ 23:47 |
Bladerdeeg op rol Wat zit daar wel niet voor zooi in? Margarine zeker? Als het dan toch gekocht moet zijn neem de roomboterbladerdeeg van de Aldi of die van Koopmans (beiden diepvries), dat lijkt er nog een béétje op. | |
AnneX | zaterdag 12 april 2014 @ 23:49 |
Oh ja, ik kijk morgen wel naar de ingrediënten. | |
djkoelkast | zaterdag 12 april 2014 @ 23:51 |
Ik heb wat gezocht er zit in elk geval geen gehard vet in, dus dat scheelt alweer, maar ik vind het persoonlijk altijd zo smakeloos als er geen boter in zit en nog veel liever maak ik het zelf, maar ik snap ook dat je daar niet altijd tijd voor hebt | |
Isegrim | zaterdag 12 april 2014 @ 23:51 |
Ik ken die van Jumbo, volgens mij is dat gewoon echt roomboterbladerdeeg hoor. | |
djkoelkast | zaterdag 12 april 2014 @ 23:53 |
Ik heb bij Jumbo alleen die rollen Tante Fanny gezien, die zijn veganistisch dus daar zit zeker geen boter in | |
AnneX | zaterdag 12 april 2014 @ 23:57 |
Haha, iedereen op zoek...het is inderdaad tante Fanny. En als ik een nieuw product koop, kijk ik altijd wel op de ingrediënten Ijjst. http://www.tantefanny.nl/mijn-deegsoorten/deeg/vers-bladerdeeg/ Het gemak woog op tegen de margarine, en verdere beschrijving klonk ook wel positief. Het is errug lang geleden dat ikzelf bladerdeeg heb gerold. Hier in huis wordt verder altijd roomboter gebruikt of olijfolie / zonnebloem etc. | |
Isegrim | zondag 13 april 2014 @ 00:03 |
Oh, dat hoef ik niet. |