abonnement Unibet Coolblue
pi_138584343




♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  Moderator zondag 6 april 2014 @ 20:42:54 #202
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138584756
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 20:32 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

waar heb je de stokjes vandaan?
http://www.suikerspinmaken.nl/ Hier kun je ze bestellen per 50. Kun je er meteen gekleurde suiker bij doen voor gekleurde dingen :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138584902
Geen foto's, maar ik had gisteren havermout-bananenmuffins gemaakt. Heel lekker, vooral toen ze nog een beetje warm waren, maar ook vandaag nog heel goed weg te krijgen.
  zondag 6 april 2014 @ 20:55:22 #204
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138585721
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 17:40 schreef Mirel het volgende:

[..]

Ik koos gewoon een topic waar mensen veel pics posten, dat zijn blijkbaar de mensen die het leuk vinden als ze de moeite nemen om er foto's van te maken :)

Ik dacht zo, we geven jou blog powers, en dat je dan zelf je filmpjes plaatst. Misschien dat een blogje er dan zo uit ziet:

[..]

Met misschien een lijst met ingredienten inde tekst als dat niet in het filmpje staat ofzo. Gewoon lekker simpel! Lijkt je dat wat? Of meer mensen hier? :Y)

Kan ook wel dat wij het plaatsen maar lijkt me leuker als je je eigen naam ziet staan. Dan associeren de bezoekers jou ook met lekkere gebakjes enzo :P
Ik vind het prima hoor, ik weet alleen niet hoe vaak het lukt om iets online te gooien, maar ik heb wel enkele filmpjes die ik geschikt acht om daarop te zetten. Ga wel zeer binnenkort (over twee weken) een maand op vakantie, dus dan even niks. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  † In Memoriam † zondag 6 april 2014 @ 21:46:28 #205
37843 lady-wrb
kortaf
pi_138589682
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 20:42 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

http://www.suikerspinmaken.nl/ Hier kun je ze bestellen per 50. Kun je er meteen gekleurde suiker bij doen voor gekleurde dingen :P
gaaaaaaaaaf! ik heb namelijk een suikerspinmachine
pi_138590163
quote:
1s.gif Op zondag 6 april 2014 20:36 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]



[ afbeelding ]
Goed gelukt! w/
pi_138590486
Wat leuk Vicky!

Die stokjes kun je kopen bij Cook en Co.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 6 april 2014 @ 23:40:28 #208
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138595922
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 17:21 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind muffins vaak nogal underwhelming. Dan liever een ouderwetsch koekje of een lekkere cake. :Y
Ze waren hartig, bedoeld voor bij een stoofpotje ofzo, i.p.v. brood of aardappelpuree.
Maar ik heb ze uiteindelijk weg gedonderd, het was niet bepaald wat ik ervan verwacht had _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 april 2014 @ 13:54:52 #209
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138609276
quote:
1s.gif Op zondag 6 april 2014 17:57 schreef AnneX het volgende:
Gisteren ook weer eens koekjes gebakken.
Deze: http://keukengeheim.net/keukengeheim-recept-kardemommopjes/

Ipv poeder (natuurlijk) kardemonpeulen gevijzeld en een Madagascar vanille peul gebruikt.
Het korrelige deeg tot een worst gefabriceerd in hh folie en na een uurtje koelkast heb ik er plakjes van gesneden.
De oven had wel 20 min nodig !
Die ga ik ook maken, ben dol op kardemom en ik moet volgende week zaterdag wat verschillende koekjes hebben om uit te delen; deze lijken me perfect! ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 7 april 2014 @ 14:05:14 #210
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_138609625
Mijn eerste appeltaart staat in de oven. Ik heb de appeltaart heel lang uitgesteld omdat ik er een hoge druk op legde voor mezelf (hij moet perfect !) maar nu toch maar eens de stap gewaagd. Volgende keer bij familiebezoek toch eens vragen wat het familierecept is, want mijn opa's appeltaart is altijd fantastisch :D en verder weet niemand het recept. Straks neemt hij het mee zijn graf in...
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_138611202


Chocoladetaart voor m'n vriend om te trakteren op z'n werk. Nu nog een aardbeientaart maken voor erbij.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 7 april 2014 @ 15:58:28 #212
414785 sirdanilot
pi_138613742
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 14:05 schreef Xaryna het volgende:
Mijn eerste appeltaart staat in de oven. Ik heb de appeltaart heel lang uitgesteld omdat ik er een hoge druk op legde voor mezelf (hij moet perfect !) maar nu toch maar eens de stap gewaagd. Volgende keer bij familiebezoek toch eens vragen wat het familierecept is, want mijn opa's appeltaart is altijd fantastisch :D en verder weet niemand het recept. Straks neemt hij het mee zijn graf in...
Je eerste appeltaart, en hij moet meteen perfect? :')

Appeltaart is een klassieker, iedere familie doet het op z'n eigen manier. De ingrediënten zijn ook helemaal niet duur, en een appeltaart kun je bij iedere gelegenheid serveren. Gewoon uitproberen dus. Wat belangrijke punten:

- Granny smith appels zijn het beste
- Boter gebruiken, geen margarine. Ook niet om in te vetten (die fout heb ik wel eens gemaakt).
- Het deeg moet koud gemaakt worden, de ingrediënten in de vriezer doen dus en dan malen in de keukenmachien
- Het deeg is meer een kruimelmengsel en niet een echt deeg, wij doen er b.v. geen ei in.
- De familie van de vriendin van een familielid waren echte appeltaartpuristen, en van hun moesten de appels worden geschaafd in kleine plakjes. Wij doen het echter altijd in blokjes. De structuur is totaal anders, maar ik vind niet persé één van de twee beter dan de andere.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 7 april 2014 @ 16:01:14 #213
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_138613839
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 15:58 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Je eerste appeltaart, en hij moet meteen perfect? :')

Appeltaart is een klassieker, iedere familie doet het op z'n eigen manier. De ingrediënten zijn ook helemaal niet duur, en een appeltaart kun je bij iedere gelegenheid serveren. Gewoon uitproberen dus. Wat belangrijke punten:

- Granny smith appels zijn het beste
- Boter gebruiken, geen margarine. Ook niet om in te vetten (die fout heb ik wel eens gemaakt).
- Het deeg moet koud gemaakt worden, de ingrediënten in de vriezer doen dus en dan malen in de keukenmachien
- Het deeg is meer een kruimelmengsel en niet een echt deeg, wij doen er b.v. geen ei in.
Juist omdat het een klassieker is leg ik de lat hoog ;)

Maar hij is goed gelukt! Smaakt heerlijk. Heb wel ei door het deeg gedaan, maar niet zoveel. Ongeveer 3/4e van een gemiddeld ei. En Elstars gebruikt, waren de zuurste appels die de Lidl had. :P

Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  User die het meest klaagt 2022 maandag 7 april 2014 @ 16:02:16 #214
414785 sirdanilot
pi_138613891
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 16:01 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Juist omdat het een klassieker is leg ik de lat hoog ;)

Maar hij is goed gelukt! Smaakt heerlijk. Heb wel ei door het deeg gedaan, maar niet zoveel. Ongeveer 3/4e van een gemiddeld ei. En Elstars gebruikt, waren de zuurste appels die de Lidl had. :P

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit. ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 7 april 2014 @ 16:04:46 #215
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_138613989
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 16:02 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ziet er goed uit. ;)
Ik heb geen keukenmachine, ingrediënten wel koud gehad en deeg in de koelkast laten rusten terwijl ik de appels schilde. Appels in kleine stukjes gechopt en laten uitlekken, krenten doorheen gedingest zonder te wellen zodat ze extra vocht opnemen, en na het bakken de taart nog in de vorm afgegoten _O-
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  maandag 7 april 2014 @ 16:27:45 #216
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_138614977
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 15:58 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Je eerste appeltaart, en hij moet meteen perfect? :')

Appeltaart is een klassieker, iedere familie doet het op z'n eigen manier. De ingrediënten zijn ook helemaal niet duur, en een appeltaart kun je bij iedere gelegenheid serveren. Gewoon uitproberen dus. Wat belangrijke punten:

- Granny smith appels zijn het beste
- Boter gebruiken, geen margarine. Ook niet om in te vetten (die fout heb ik wel eens gemaakt).
- Het deeg moet koud gemaakt worden, de ingrediënten in de vriezer doen dus en dan malen in de keukenmachien
- Het deeg is meer een kruimelmengsel en niet een echt deeg, wij doen er b.v. geen ei in.
- De familie van de vriendin van een familielid waren echte appeltaartpuristen, en van hun moesten de appels worden geschaafd in kleine plakjes. Wij doen het echter altijd in blokjes. De structuur is totaal anders, maar ik vind niet persé één van de twee beter dan de andere.
Goudreinet is toch de klassieke appeltaartappel?
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 7 april 2014 @ 16:30:16 #217
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_138615086
quote:
1s.gif Op maandag 7 april 2014 16:27 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Goudreinet is toch de klassieke appeltaartappel?
Inderdaad. :Y
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 16:37:43 #218
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138615416
Je kunt best veel soorten appel in appeltaart gebruiken, ik gebruik vaak elstar of jonagold omdat goudrenet (inderdaad dè klassieker) me te zuur en melig is. Gevolg is dat je minder suiker nodig hebt op appels.
Maar granny smith? Zou ik nooit doen. Veel te zuur, veel te vochtig en veel te stevig, die blijft ook stevig. Het is juist lekker als de appels gaar zijn.

Margarine hoor je sowieso nooit te gebruiken, behalve voor het dichtsmeren van de ramen van je beste vijand of vijandin met luilak.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138615529
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 16:37 schreef djkoelkast het volgende:
Margarine hoor je sowieso nooit te gebruiken, behalve voor het dichtsmeren van de ramen van je beste vijand of vijandin met luilak.
_O-

Ik pak altijd elstars, goudrenets vind ik ook te zuur/melig en elstars lekker zuur en fris. Straks maar saucijzenbroodjes maken :9
mag het weten
  maandag 7 april 2014 @ 16:55:20 #220
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138616243
Mijn kardemommopjes:



Ik had Lyle's Golden Syrup gebruikt ipv poedersuiker, omdat ik geen poedersuiker had. Werkt prima. Ik vind ze erg lekker! :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 7 april 2014 @ 17:35:32 #221
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_138618022
Die zien er goed uit :9~
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  maandag 7 april 2014 @ 17:51:50 #222
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138618558
De mijne zijn wel veel 'netter' dan die op het plaatje bij het recept, maar ze zijn wel degelijk bros en ik vind ze er eigenlijk lekkerder uitzien dan die van het plaatje. :D

Edit: de receptschrijver vindt de mijne er 'fantastisch' uitzien. :D

[ Bericht 24% gewijzigd door Isegrim op 07-04-2014 18:27:52 ]
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 7 april 2014 @ 19:53:04 #223
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138623699
Heerlijk zeg! Die ga ik ook eens maken O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 april 2014 @ 19:53:49 #224
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138623753
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 16:04 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Ik heb geen keukenmachine, ingrediënten wel koud gehad en deeg in de koelkast laten rusten terwijl ik de appels schilde. Appels in kleine stukjes gechopt en laten uitlekken, krenten doorheen gedingest zonder te wellen zodat ze extra vocht opnemen, en na het bakken de taart nog in de vorm afgegoten _O-
krenten zonder te wellen erin?? appels uit laten lekken?? Taart afgegoten?? :?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 20:04:37 #225
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138624313
Klinkt als: verkeerde appels en/of te kort koud laten staan na het snijden en bekanelen en besuikeren.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 7 april 2014 @ 20:15:11 #226
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138624822
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:04 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als: verkeerde appels en/of te kort koud laten staan na het snijden en bekanelen en besuikeren.
en klinkt als niet lekkere appeltaart.

Heeft de appeltaartbakster trouwens te weinig suiker door het deeg gedaan, of heeft zij margarine gebruikt?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 april 2014 @ 20:16:08 #227
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_138624878
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:04 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als: verkeerde appels en/of te kort koud laten staan na het snijden en bekanelen en besuikeren.
Elstars, gesneden en op keukenpapier laten lekken. Daarna kaneel en suiker door gehutseld en in de vorm gedaan. -O-
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:15 schreef Molo het volgende:

[..]

en klinkt als niet lekkere appeltaart.

Heeft de appeltaartbakster trouwens te weinig suiker door het deeg gedaan, of heeft zij margarine gebruikt?
Hij is wel lekker -O-
Deeg is ok prima, alleen teveel vocht van de appels.
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  maandag 7 april 2014 @ 20:20:31 #228
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138625103
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:16 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Elstars, gesneden en op keukenpapier laten lekken. Daarna kaneel en suiker door gehutseld en in de vorm gedaan. -O-

[..]

Hij is wel lekker -O-
Deeg is ok prima, alleen teveel vocht van de appels.
Volgende keer andere appels nemen, direct na het snijden kaneel en suiker erbij, als het écht te nat wordt vlak voor het vullen van de taart afgieten. En de krentjes (ik neem liever rozijnen) lekker lang wellen, of even een half uurtje in heet water als je het vergeten bent.

Je eistrijksel bovenop is een stukje bruiner dan de rest van het deeg, vandaar de vraag over de suiker of de margarine.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_138625168
Taart nummer twee voor morgen is klaar. O+

  maandag 7 april 2014 @ 20:22:34 #230
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138625220
quote:
14s.gif Op maandag 7 april 2014 20:21 schreef Myraela het volgende:
Taart nummer twee voor morgen is klaar. O+

[ afbeelding ]
Heerlijk O+
Beetje rijpe en lekkere aardbeien?

Die chocoladetaart, is dat met ganache bovenop?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 april 2014 @ 20:26:36 #231
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_138625393
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:20 schreef Molo het volgende:

[..]

Volgende keer andere appels nemen, direct na het snijden kaneel en suiker erbij, als het écht te nat wordt vlak voor het vullen van de taart afgieten. En de krentjes (ik neem liever rozijnen) lekker lang wellen, of even een half uurtje in heet water als je het vergeten bent.

Je eistrijksel bovenop is een stukje bruiner dan de rest van het deeg, vandaar de vraag over de suiker of de margarine.
Zo nat was het niet van te voren, toen hij uit de oven kwam, lekte het eruit en dat heb ik eruit gegoten. Was een mengel van gesmolten suiker/kaneel/appelsap. Krenten zijn ook lekker zacht hoor. Ik heb lichte basterdsuiker voor het deeg gebruikt.

Het was mijn eerste appeltaart en ik heb gewoon een recept ongeveer gevolgd ;(
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_138625621
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:22 schreef Molo het volgende:

[..]

Heerlijk O+
Beetje rijpe en lekkere aardbeien?

Die chocoladetaart, is dat met ganache bovenop?
Aardbeien konden zoeter, dan zou ik de aardbeien ook groter laten. Nu maar wat plakjes gesneden, zit een lekkere laag vanille custard onder.

De chocoladetaart is een rand van een hard deeg, met een vulling die te vergelijken is met een chocolade truffels. Enorm machtig denk ik, eerder deze week een chocoladetaart gemaakt in een meer cake-versie. En dat vind ik altijd een beetje saai.
pi_138626049
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 16:55 schreef Isegrim het volgende:
Mijn kardemommopjes:
Moet je ze wel serveren met kardemomthee :9
mag het weten
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 20:52:51 #234
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138626890
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:16 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Elstars, gesneden en op keukenpapier laten lekken. Daarna kaneel en suiker door gehutseld en in de vorm gedaan. -O-

[..]

Hij is wel lekker -O-
Deeg is ok prima, alleen teveel vocht van de appels.
Wat ik altijd doe:

snijden
in een kom, wat citroensap er over
suiker/kaneel
in de koelkast zetten in de kom

Dan pas ga je je deeg maken en dat deeg moet na het maken ook nog minimaal een uur rusten.
Op die manier zit al het overtollige vocht straks onder in de kom en heb je altijd een goede taart.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 20:53:19 #235
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138626920
quote:
14s.gif Op maandag 7 april 2014 20:30 schreef Myraela het volgende:

[..]

Aardbeien konden zoeter, dan zou ik de aardbeien ook groter laten. Nu maar wat plakjes gesneden, zit een lekkere laag vanille custard onder.

De chocoladetaart is een rand van een hard deeg, met een vulling die te vergelijken is met een chocolade truffels. Enorm machtig denk ik, eerder deze week een chocoladetaart gemaakt in een meer cake-versie. En dat vind ik altijd een beetje saai.
Custard zelf gemaakt?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138627149
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:53 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Custard zelf gemaakt?
Tuurlijk.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 20:58:05 #237
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138627205
quote:
14s.gif Op maandag 7 april 2014 20:57 schreef Myraela het volgende:

[..]

Tuurlijk.
Banketbakkersroom klinkt lekkerder dan custard, dat komt uit een pakje.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138627238
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 16:55 schreef Isegrim het volgende:
Mijn kardemommopjes:

[ afbeelding ]

Ik had Lyle's Golden Syrup gebruikt ipv poedersuiker, omdat ik geen poedersuiker had. Werkt prima. Ik vind ze erg lekker! :9
Mooie mopjes w/
  maandag 7 april 2014 @ 21:19:08 #239
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138628482
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:26 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Zo nat was het niet van te voren, toen hij uit de oven kwam, lekte het eruit en dat heb ik eruit gegoten. Was een mengel van gesmolten suiker/kaneel/appelsap. Krenten zijn ook lekker zacht hoor. Ik heb lichte basterdsuiker voor het deeg gebruikt.

Het was mijn eerste appeltaart en ik heb gewoon een recept ongeveer gevolgd ;(
Klopt, dan gaan de hotte en de suiker pas hun werk doen als je het zo doet en klotst het vocht er tijdens het bakken uit.
volgende keer lekker boter gebruiken en hier gegeven tips meenemen als je wilt.
Maar als hij lekker was, is dat het alllller belangrijkste natuurlijk ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 april 2014 @ 21:20:06 #240
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138628540
quote:
14s.gif Op maandag 7 april 2014 20:30 schreef Myraela het volgende:

[..]

Aardbeien konden zoeter, dan zou ik de aardbeien ook groter laten. Nu maar wat plakjes gesneden, zit een lekkere laag vanille custard onder.

De chocoladetaart is een rand van een hard deeg, met een vulling die te vergelijken is met een chocolade truffels. Enorm machtig denk ik, eerder deze week een chocoladetaart gemaakt in een meer cake-versie. En dat vind ik altijd een beetje saai.
Lekker en dubbel lekker :9
Ik heb weleens van die mini chocolade taartjes gemaakt, echt zoooo lekker. Was toevallig met wat kardemom door het chocolade mengsel, ook errrg aan te raden :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 april 2014 @ 21:20:40 #241
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138628578
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:58 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Banketbakkersroom klinkt lekkerder dan custard, dat komt uit een pakje.
dat is toch gewoon maïzena met vanille en zulks?
Overigens niks mis mee vind ik :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 april 2014 @ 21:37:33 #242
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_138629595
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 21:19 schreef Molo het volgende:

[..]

Klopt, dan gaan de hotte en de suiker pas hun werk doen als je het zo doet en klotst het vocht er tijdens het bakken uit.
volgende keer lekker boter gebruiken en hier gegeven tips meenemen als je wilt.
Maar als hij lekker was, is dat het alllller belangrijkste natuurlijk ^O^
Hoe kom je erbij dat ik geen boter heb gebruikt? Of bedoel je dat er bij de appels ook nog boter had gemoeten?

Natuurlijk neem ik de tips mee, er is nog veel ruimte voor verbetering.
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  maandag 7 april 2014 @ 21:47:23 #243
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138630221
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 21:37 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Hoe kom je erbij dat ik geen boter heb gebruikt? Of bedoel je dat er bij de appels ook nog boter had gemoeten?

Natuurlijk neem ik de tips mee, er is nog veel ruimte voor verbetering.
Je negeerde twee keer mijn vraag, vandaar de (blijkbaar te vroege) conclusie die ik trok over boter :P
Nee geen boter bij de appels.
Snufje zout bij de appels is trouwens ook lekker, haalt de smaak omhoog :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 7 april 2014 @ 21:51:50 #244
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_138630488
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 21:47 schreef Molo het volgende:

[..]

Je negeerde twee keer mijn vraag, vandaar de (blijkbaar te vroege) conclusie die ik trok over boter :P
Nee geen boter bij de appels.
Snufje zout bij de appels is trouwens ook lekker, haalt de smaak omhoog :Y
Sorry, niet gezien! Voelde me vast te aangevallen om goed te lezen. :@
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_138631463
quote:
14s.gif Op maandag 7 april 2014 20:21 schreef Myraela het volgende:
Taart nummer twee voor morgen is klaar. O+

[ afbeelding ]
O+ Receptje?
  maandag 7 april 2014 @ 22:10:35 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138631573
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:58 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Banketbakkersroom klinkt lekkerder dan custard, dat komt uit een pakje.
Custard maak je met melk, room en veel eieren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138632419
Dit is m'n eerste post, ik was al een tijdje aan het meelezen, nu toch ook maar een account aangemaakt :)

En dit zijn natuurlijk gevulde koeken! Vond ze zelfgemaakt echt 100x lekkerder dan uit de winkel, minder zoet en veel meer amandelsmaak. Maarja, dat is met zelfgebakken dingen wel vaker zo ;)

http://www.dutchiebaking.com
  maandag 7 april 2014 @ 22:26:18 #248
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138632473
Die zien er bijzonder profi uit! :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 8 april 2014 @ 10:02:11 #249
221912 minilot
Nancy boy
pi_138641460
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 22:25 schreef Ramonia het volgende:
Dit is m'n eerste post, ik was al een tijdje aan het meelezen, nu toch ook maar een account aangemaakt :)

En dit zijn natuurlijk gevulde koeken! Vond ze zelfgemaakt echt 100x lekkerder dan uit de winkel, minder zoet en veel meer amandelsmaak. Maarja, dat is met zelfgebakken dingen wel vaker zo ;)

[ afbeelding ]
:o O+

Welkom, welkom! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_138642662
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 22:25 schreef Ramonia het volgende:
Dit is m'n eerste post, ik was al een tijdje aan het meelezen, nu toch ook maar een account aangemaakt :)

En dit zijn natuurlijk gevulde koeken! Vond ze zelfgemaakt echt 100x lekkerder dan uit de winkel, minder zoet en veel meer amandelsmaak. Maarja, dat is met zelfgebakken dingen wel vaker zo ;)

[ afbeelding ]
Wow, die zien er goed uit (ook al vind ik gevulde koeken echt helemaal niet lekker)!
  Moderator dinsdag 8 april 2014 @ 10:56:40 #251
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138642788
Gevulde koeken uit de supermarkt bevatten ook vaak geen of minder amandelen. Ze doen er dan witte bonen of abrikozenpitten in met een amandelaroma. Veel goedkoper en een leek proeft het verschil toch niet.
Maar ook gevulde koeken met zuiver amandelspijs zijn nooit zo lekker als wanneer je ze zelf maakt en ook zelf je spijs maakt.
Die koeken zien er uit om in een boekje te plaatsen :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138643277
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 22:25 schreef Ramonia het volgende:
Dit is m'n eerste post, ik was al een tijdje aan het meelezen, nu toch ook maar een account aangemaakt :)

En dit zijn natuurlijk gevulde koeken! Vond ze zelfgemaakt echt 100x lekkerder dan uit de winkel, minder zoet en veel meer amandelsmaak. Maarja, dat is met zelfgebakken dingen wel vaker zo ;)

[ afbeelding ]
Die zien er écht heerlijk uit! En nu heb ik zin in gevulde koek :')
pi_138659862
Dankjulliewel! :) *bloos* van alle complimenten!
http://www.dutchiebaking.com
pi_138660071
En je blog heeft meer van die mooie foto's, leuk! Ik ga je volgen. :9
  dinsdag 8 april 2014 @ 19:10:34 #255
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_138660501
quote:
1s.gif Op zondag 6 april 2014 20:36 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]


[ afbeelding ]
Ohw ziet er heel leuk uit! Is dat gewoon koekjesdeeg? enne als leek :@ die stokjes moet je dan erin meebakken toch.

quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 21:46 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

gaaaaaaaaaf! ik heb namelijk een suikerspinmachine
Ahhh die wilde ik altijd een keer aanschaffen. Merk je dat je hem toch wel regelmatig gebruikt of verveelt het thuis gauw
Rayen 2½ jaar!
pi_138662274
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 19:10 schreef TimeJumper het volgende:

[..]

Ohw ziet er heel leuk uit! Is dat gewoon koekjesdeeg? enne als leek :@ die stokjes moet je dan erin meebakken toch.

[..]

Ahhh die wilde ik altijd een keer aanschaffen. Merk je dat je hem toch wel regelmatig gebruikt of verveelt het thuis gauw
yep, gewoon koekjes deeg. En die stokjes hebben eerst een tijd in het water gestaan en idd meegebakken.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  Moderator dinsdag 8 april 2014 @ 20:20:49 #257
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138664280
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 19:10 schreef TimeJumper het volgende:

[..]

Ohw ziet er heel leuk uit! Is dat gewoon koekjesdeeg? enne als leek :@ die stokjes moet je dan erin meebakken toch.

[..]

Ahhh die wilde ik altijd een keer aanschaffen. Merk je dat je hem toch wel regelmatig gebruikt of verveelt het thuis gauw
Is erg leuk hoor, een suikerspinmachine. Duur zijn ze ook niet, 32 euro heb je al een goeie voor thuis. Omdat het suiker is is het ook zo schoon. Je kunt de suikerspinsuiker ook gebruiken voor decoratie op van alles (denk aan cupcakes bijvoorbeeld)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 9 april 2014 @ 19:21:48 #258
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138699334
Ik had gisteren voor het eerst soesjes gebakken en had er maar een paar kunnen vullen met geklopte slagroom (ik had te weinig). Ze waren echt heel erg lekker, De soesjes die ik over had wilde ik vandaag gaan vullen maar dan met een wat stevigere maar toch roomachtige vulling.
Ik had zodoende clotted cream en mascarpone gekocht om dat met elkaar te mengen en eventueel wat vanillesuiker of jam ofzo.
Maar nu vind ik de soesjes niet meer vers genoeg. Dus ik ga het niet doen. Nu zit ik dus met die clotted cream en mascarpone te kijken.
Iemand een suggestie wat ik daarmee zou kunnen maken?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 9 april 2014 @ 19:27:20 #259
414785 sirdanilot
pi_138699569
quote:
1s.gif Op zondag 6 april 2014 17:57 schreef AnneX het volgende:

portugese egg tarts.
De laatste zien er verfrommeld uit en waren ( ook) zeer geslaagd! http://www.notquitenigell(...)guese-custard-tarts/

Ik heb deze vandaag ook gemaakt. Wel met een traditioneel portugees recept ipv bovenstaande. In plaats van room is de creme gemaakt van een melkpapje met kaneel en citroenschil (heerlijke combi), een shitload aan eidooiers én, verrassend, een suikerstroop. In een zeer hete oven wordt dit gebakken waardoor de suikerstroop caramelliseert. Dat het dan een klein beetje zwart wordt vind ik zelf niet erg, het is al zo zoet dat een klein bittertje niet hindert. Het hoort ook een beetje zo.
Je kunt aan het melkpapje ook wel room toevoegen (ik gebruikte volle melk), maar m.i. voegt dit weinig toe. Het bladerdeeg is namelijk al erg vet.
Ik heb het ook gemaakt van zelf gemaakt bladerdeeg (met roomboter dus ipv vieze margarine), ook erg lekker. Het resultaat zie je hier:



De creme zelf is erg zoet, maar het bladerdeeg neutraliseert dit, bovendien karamelliseert een hoop suiker ook wat de zoetheid drukt. Het smaakt niet eierig ondanks de hoeveelheid ei (ik had 6 eidooiers nodig :') ). De creme is vloeibaar als je het in de oven doet, en als het eruit komt is het gewoon pap-achtig qua substantie, niet meer vloeibaar dus.

EDIT: Er hoort eigenlijk ook geen vanille in.

[ Bericht 7% gewijzigd door sirdanilot op 09-04-2014 19:33:43 ]
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 9 april 2014 @ 19:43:17 #260
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138700178
Die wat geblakerde custard hoort inderdaad. Dat in combi met de zoete kaneel custard met wat citroen is zooooo lekker :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 9 april 2014 @ 19:46:58 #261
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138700359
quote:
17s.gif Op woensdag 9 april 2014 19:21 schreef Puckzzz het volgende:
Ik had gisteren voor het eerst soesjes gebakken en had er maar een paar kunnen vullen met geklopte slagroom (ik had te weinig). Ze waren echt heel erg lekker, De soesjes die ik over had wilde ik vandaag gaan vullen maar dan met een wat stevigere maar toch roomachtige vulling.
Ik had zodoende clotted cream en mascarpone gekocht om dat met elkaar te mengen en eventueel wat vanillesuiker of jam ofzo.
Maar nu vind ik de soesjes niet meer vers genoeg. Dus ik ga het niet doen. Nu zit ik dus met die clotted cream en mascarpone te kijken.
Iemand een suggestie wat ik daarmee zou kunnen maken?
Victoria sponge cake met lemon curd mee maken.
Tiramisu
Scones
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_138700417
quote:
17s.gif Op woensdag 9 april 2014 19:21 schreef Puckzzz het volgende:
Iemand een suggestie wat ik daarmee zou kunnen maken?
Mascarpone kun je eventueel ook invriezen :) Verder sluit ik me aan bij Molo!
http://www.dutchiebaking.com
  woensdag 9 april 2014 @ 19:58:55 #263
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138700863
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 19:46 schreef Molo het volgende:

[..]

Victoria sponge cake met lemon curd mee maken.
Tiramisu
Scones
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 19:48 schreef Ramonia het volgende:

[..]

Mascarpone kun je eventueel ook invriezen :) Verder sluit ik me aan bij Molo!
Ik ben nog heel erg nieuw in het bak-gebeuren. Meestal ga ik voor de lekkere hartige gerechten. Dus alle suggesties hierboven heb ik nog nooit gemaakt. Maar Die Victoria Sponge met Lemon Curd stond al wel op mijn lijstje om eens te gaan maken.
Nu nog even goede recepten opsnorren.
Thnx!
En Mascarpone invriezen! Top!

Maar mijn idee om Mascarpone te mengen met Clotted Cream was nog niet eens zo vreemd? :@ Ik hou erg van beide en heb geen idee waar de hersenkronkel vandaan kwam maar het smaakt wel erg lekker samen. Ik heb alleen geen zin om een nieuwe batch soesjes te maken. Dat is wel erg veel, twee dagen soesjes achter elkaar :')
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 9 april 2014 @ 20:07:49 #264
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138701206
Clotted cream kan erg dik zijn en lijkt qua smaak enigszins op mascarpone. Ik zou zelf een van beide doen, niet zo snel mengen.
Clotted cream is voor mij trouwens volledig verbonden met scones, omdat dat het enige is waar ik het voor gebruik :D
Als ik nog weleens een restje mascarpone heb mik ik dat door de lasagna, pastasaus of meng er kruiden door en gebruik het als dip ofzo
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_138709030
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 19:27 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik heb deze vandaag ook gemaakt. Wel met een traditioneel portugees recept ipv bovenstaande. In plaats van room is de creme gemaakt van een melkpapje met kaneel en citroenschil (heerlijke combi), een shitload aan eidooiers én, verrassend, een suikerstroop. In een zeer hete oven wordt dit gebakken waardoor de suikerstroop caramelliseert. Dat het dan een klein beetje zwart wordt vind ik zelf niet erg, het is al zo zoet dat een klein bittertje niet hindert. Het hoort ook een beetje zo.
Je kunt aan het melkpapje ook wel room toevoegen (ik gebruikte volle melk), maar m.i. voegt dit weinig toe. Het bladerdeeg is namelijk al erg vet.
Ik heb het ook gemaakt van zelf gemaakt bladerdeeg (met roomboter dus ipv vieze margarine), ook erg lekker. Het resultaat zie je hier:

[ link | afbeelding ]

De creme zelf is erg zoet, maar het bladerdeeg neutraliseert dit, bovendien karamelliseert een hoop suiker ook wat de zoetheid drukt. Het smaakt niet eierig ondanks de hoeveelheid ei (ik had 6 eidooiers nodig :') ). De creme is vloeibaar als je het in de oven doet, en als het eruit komt is het gewoon pap-achtig qua substantie, niet meer vloeibaar dus.

EDIT: Er hoort eigenlijk ook geen vanille in.
Ja, prachtig :Y)

En is het recept ook in het portugees ? of volgt het linkje nog?
pi_138716282
Heeft er hier nog iemand cakerecepten zonder meel (met als vervanging notenmeel) en zonder bakpoeder?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  donderdag 10 april 2014 @ 08:32:15 #267
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138716924
Waarom zonder bakpoeder?

Cakes kunnen prima zonder bakpoeder, worden ze alleen een stuk minder luchtig. Eieren mogen wel?

Ik zou gewoon gaan experimenteren met gewone recepten.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_138717150
Nog even over appeltaart: Ik zie hier allerlei adviezen die ik ook gewoon in de wind sla, en ik heb altijd een heerlijke appeltaart zonder vochtprobleem.

Ik neem altijd een melange van appelsoorten. De helft goudreinet, een kwart jonagold en een kwart elstar. Die snij ik in blokjes en dan gaat er een flinke lading citroensap overheen, kaneel en suiker.
Rozijnen erin zonder te wellen.

Ik maak altijd eerst het deeg, standaard harde wener, dus 1,2,3 en een ei is (ruim) genoeg voor 1 springvorm van 24 cm. Ik gebruik wel roomboter, en basterdsuiker ipv kristalsuiker voor het deeg. Bij de appels gebruik ik wel kristalsuiker. Soms doe ik ook nog citroenrasp door het deeg. Terwijl het deeg in de koelkast rust snij ik de appels.

De appels worden daarna meteen verwerkt, dus niet eerst nog eens in de koelkast. Appels goed aandrukken in de beklede vorm.

Bakken: ong. 75 min op 180 graden.

[ Bericht 2% gewijzigd door zeeuws_meisje op 10-04-2014 08:59:49 (baktijd en temp toegevoegd) ]
  donderdag 10 april 2014 @ 09:10:52 #269
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_138717474
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 08:32 schreef Isegrim het volgende:
Waarom zonder bakpoeder?

Cakes kunnen prima zonder bakpoeder, worden ze alleen een stuk minder luchtig. Eieren mogen wel?

Ik zou gewoon gaan experimenteren met gewone recepten.
Ik vermoed omdat rond het Joodse Pasen geen rijsmiddelen worden gebruikt.
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 10 april 2014 @ 11:26:57 #270
39237 crew  H_T
2733
pi_138720608
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 06:52 schreef Tinuviel het volgende:
Heeft er hier nog iemand cakerecepten zonder meel (met als vervanging notenmeel) en zonder bakpoeder?
Er zijn recepten waarbij de luchtigheid komt van stijfgeklopt eiwit. Flourless chocolate cake is daar een van, maar er zijn er nog veel meer
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_138731705
Paastaartje! :)

Edit: vergeten erbij te zetten waar het uit op is gebouwd! Een choco/hazelnoten biscuit met pralinémousse, 2 kleine cakejes voor de wangen en overgoten met ganache. De overige decoratie is melkchocolade en witte chocolade.

http://www.dutchiebaking.com
pi_138734825
Wat leuk!
pi_138735199
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 11:26 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Er zijn recepten waarbij de luchtigheid komt van stijfgeklopt eiwit. Flourless chocolate cake is daar een van, maar er zijn er nog veel meer
Dankje. Dat klinkt super. Ga ik proberen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_138735429
Wat een leuke paastaart :D

Heeft iemand misschien een idee of recept voor iets wat op een wat lagere oventemperatuur gebakken kan worden? Ik heb op het moment alleen een oven ter beschikking die maximaal een graad of 155 wordt.
Gewoon zandkoekjes of kokosmakronen bakken lukt wel met wat geduld, maar dat wordt ook zo saai ;)
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 10 april 2014 @ 19:18:37 #275
39237 crew  H_T
2733
pi_138736546
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 18:47 schreef Mry het volgende:
Wat een leuke paastaart :D

Heeft iemand misschien een idee of recept voor iets wat op een wat lagere oventemperatuur gebakken kan worden? Ik heb op het moment alleen een oven ter beschikking die maximaal een graad of 155 wordt.
Gewoon zandkoekjes of kokosmakronen bakken lukt wel met wat geduld, maar dat wordt ook zo saai ;)
Meringues ^O^ Die moeten juist bij lage temperatuur, en je hebt er bijna niks voor nodig. Nadeel: het duurt lang.
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_138736984
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 19:18 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Meringues ^O^ Die moeten juist bij lage temperatuur, en je hebt er bijna niks voor nodig. Nadeel: het duurt lang.
Dankjewel!
Dat het even duurt om te maken is geen probleem :)
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_138757305
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 18:47 schreef Mry het volgende:

Heeft iemand misschien een idee of recept voor iets wat op een wat lagere oventemperatuur gebakken kan worden?
Misschien is mokkaschuimgebak ook een idee? :)
http://www.dutchiebaking.com
  vrijdag 11 april 2014 @ 14:51:42 #278
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138764590
Vandaag aan het maken:
-boterkoek met gember (80 blokjes)
-chocolate chip cookies met witte chocola en zelfgemaakte caramel (50 stuks)
-kardemommopjes (ze vielen in de smaak) (200 stuks)

Voor een evenement morgen. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 11 april 2014 @ 16:24:50 #279
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138767407
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 14:51 schreef Isegrim het volgende:
Vandaag aan het maken:
-boterkoek met gember (80 blokjes)
-chocolate chip cookies met witte chocola en zelfgemaakte caramel (50 stuks)
-kardemommopjes (ze vielen in de smaak) (200 stuks)

Voor een evenement morgen. :D
Ik vind die Kardemom koekjes zo interessant dat ik op zoek ben gegaan naar een recept. Klinkt dit een beetje OK in jouw oren (als expert zijnde ;) )
http://www.thespicehouse.com/recipes/rich-cardamom-cookies-recipe
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 11 april 2014 @ 16:36:21 #280
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138767743
Ze staan gewoon eerder in dit topic hè? :D Ik zal het even opzoeken.

Edit: maar dat recept wat jij post is vast ook heerlijk. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 11 april 2014 @ 16:38:20 #281
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138767806
http://keukengeheim.net/2(...)cept-kardemommopjes/

Ik heb zelf wat meer kardemom toegevoegd dan waar het recept om vraagt, zo'n 25-50% meer.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_138769133
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 10:59 schreef Ramonia het volgende:

[..]

Misschien is mokkaschuimgebak ook een idee? :)
Ik heb nog nooit zoiets gegeten maar het ziet er lekker uit, bedankt voor het idee :)
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
  Moderator vrijdag 11 april 2014 @ 17:17:29 #283
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138769207
-laat maar ik lees verkeerd :P -
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 11 april 2014 @ 22:23:20 #284
414785 sirdanilot
pi_138780339
quote:
1s.gif Op woensdag 9 april 2014 22:24 schreef AnneX het volgende:

[..]

Ja, prachtig :Y)

En is het recept ook in het portugees ? of volgt het linkje nog?
quote:
1s.gif Op woensdag 9 april 2014 22:24 schreef AnneX het volgende:

[..]

Ja, prachtig :Y)

En is het recept ook in het portugees ? of volgt het linkje nog?
Het recept is in het portugees maar ik kan het wel even snel vertalen. Wel even zonder het zelfgemaakte bladerdeeg want dan wordt het wel heel veel werk. Je kunt dus ook een deel van de melk vervangen door room als je dat lekker vindt.

600g bladerdeeg
500ml volle melk
1 citroenschil (ze gebruiken gewoon de hele schil, niks geen 'er mag geen wit aanzitten' gedoe)
1 kaneelstokje
60g bloem
500g suiker
250ml water
7 dooiers (ik deed er zes, het is niet zo kritisch deze hoeveelheid)

Vulling:
- Maak een papje met de bloem en een klein beetje melk
- Kook de rest van de melk met de hele citroenschil en het kaneelstokje
- Doe het bloempapje erbij en roer goed tot het weer kookt, dan van het vuur af
- Kook ondertussen de suiker en het water
- Zodra het kookt, drie minuten hard laten koken
- In een dun straaltje al roerende bij de melkpap doen
- Door een zeef halen, want er zitten ALTIJD klontjes in. Die zijn trouwens lekker om lekker op te lepelen ;). De citroenschil en kaneelstokje hebben nu hun werk gedaan.
- Af laten koelen tot kamertemperatuur of lauwwarm

Pasteitjes (tijdens afkoelen creme):
- Rol het bladerdeeg op en snijd het in plakken van 1.5 cm dik (spiraal/rolletjes dus). In sommige supermarkten verkopen ze bladerdeeg in zo'n handige rol, alleen daar zit wel papier tussen, dus eerst ontrollen en dan weer oprollen zonder papier. Hoe je het met van die losse velletjes zou moeten doen weet ik niet...
- Doe in ingevette cupcake tin of pastei vormpjes
- Druk met je vingers in het midden, en dan langzaam steeds meer naar de buitenkant om een kopje te vormen. Vereist oefening, die van mij waren eigenlijk wat te dik. Even in de koelkast leggen en daarna verder gaan kan helpen.

- Oven voorverwarmen op 250 graden (!)
- Splits nu de 7 eieren (ik heb het eiwit voor later bewaard), en doe de dooiers bij de creme. Goed roeren
- Vul de pasteitjes met de creme. Bij mij was de creme nogal dun, maar het eindresultaat was prima.
- 17-20 minuten op 250 graden afbakken. De laatste paar minuten kun je ze naar bovenin de oven verplaatsen voor meer caramellisering.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 11 april 2014 @ 22:30:11 #285
414785 sirdanilot
pi_138780596
Nu ik wat meer recepten lees wordt het toch ook vaak gedaan met een custard van room en ei, zonder de melkpap, en ook zonder kaneel/citroen. Misschien verschilt het recept per regio of per persoon of zo.

Beide is het lekker ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_138789458
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 22:23 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

[..]

Het recept is in het portugees maar ik kan het wel even snel vertalen. Wel even zonder het zelfgemaakte bladerdeeg want dan wordt het wel heel veel werk. Je kunt dus ook een deel van de melk vervangen door room als je dat lekker vindt.

600g bladerdeeg
500ml volle melk
1 citroenschil (ze gebruiken gewoon de hele schil, niks geen 'er mag geen wit aanzitten' gedoe)
1 kaneelstokje
60g bloem
500g suiker
250ml water
7 dooiers (ik deed er zes, het is niet zo kritisch deze hoeveelheid)

Vulling:
- Maak een papje met de bloem en een klein beetje melk
- Kook de rest van de melk met de hele citroenschil en het kaneelstokje
- Doe het bloempapje erbij en roer goed tot het weer kookt, dan van het vuur af
- Kook ondertussen de suiker en het water
- Zodra het kookt, drie minuten hard laten koken
- In een dun straaltje al roerende bij de melkpap doen
- Door een zeef halen, want er zitten ALTIJD klontjes in. Die zijn trouwens lekker om lekker op te lepelen ;). De citroenschil en kaneelstokje hebben nu hun werk gedaan.
- Af laten koelen tot kamertemperatuur of lauwwarm

Pasteitjes (tijdens afkoelen creme):
- Rol het bladerdeeg op en snijd het in plakken van 1.5 cm dik (spiraal/rolletjes dus). In sommige supermarkten verkopen ze bladerdeeg in zo'n handige rol, alleen daar zit wel papier tussen, dus eerst ontrollen en dan weer oprollen zonder papier. Hoe je het met van die losse velletjes zou moeten doen weet ik niet...
- Doe in ingevette cupcake tin of pastei vormpjes
- Druk met je vingers in het midden, en dan langzaam steeds meer naar de buitenkant om een kopje te vormen. Vereist oefening, die van mij waren eigenlijk wat te dik. Even in de koelkast leggen en daarna verder gaan kan helpen.

- Oven voorverwarmen op 250 graden (!)
- Splits nu de 7 eieren (ik heb het eiwit voor later bewaard), en doe de dooiers bij de creme. Goed roeren
- Vul de pasteitjes met de creme. Bij mij was de creme nogal dun, maar het eindresultaat was prima.
- 17-20 minuten op 250 graden afbakken. De laatste paar minuten kun je ze naar bovenin de oven verplaatsen voor meer caramellisering.
Hartstikke bedankt voor het uitschrijven! ^O^

Ik ga dit binnenkort zeker proberen :Y
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 12 april 2014 @ 22:06:15 #287
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138807868
Ugh.... Ik wilde een taart gaan maken van laagjes cake. Nu ben ik erachter gekomen dat de warmte verdeling in mijn oven wel heel erg slecht is. Achterin bij de ventilator is het veel warmer dan voorin. Taart mislukt :(
We hebben mijn oude gasoven (we wonen nu 2 jaar samen maar ik heb m al die tijd bewaard) nog staan en gaan nu kijken of we die kunnen plaatsen.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 12 april 2014 @ 22:20:26 #288
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138808368
Als je een grote, zware pan hebt (liefst gietijzer) kun je dit compenseren. Je bakt dingen dan in die pan, die je eerst goed heet hebt laten worden. Je hebt dan een oven in een oven en je maakt gebruik van de stralingswarmte van de pan. En die is wel gelijkmatig. Moet de pan wel groot genoeg zijn voor je baksel.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 12 april 2014 @ 22:23:01 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138808453
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 22:20 schreef Isegrim het volgende:
Als je een grote, zware pan hebt (liefst gietijzer) kun je dit compenseren. Je bakt dingen dan in die pan, die je eerst goed heet hebt laten worden. Je hebt dan een oven in een oven en je maakt gebruik van de stralingswarmte van de pan. En die is wel gelijkmatig. Moet de pan wel groot genoeg zijn voor je baksel.
Goeie tip dit!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 april 2014 @ 22:24:41 #290
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138808506
Zo bakken wij ons desembrood. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 12 april 2014 @ 22:27:20 #291
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138808584
Eventueel kun je de pan af en toe draaien. Bij een heteluchtoven is dat soms nodig, dan komt al die hitte van één kant af.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 12 april 2014 @ 23:19:05 #292
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138810162
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 22:20 schreef Isegrim het volgende:
Als je een grote, zware pan hebt (liefst gietijzer) kun je dit compenseren. Je bakt dingen dan in die pan, die je eerst goed heet hebt laten worden. Je hebt dan een oven in een oven en je maakt gebruik van de stralingswarmte van de pan. En die is wel gelijkmatig. Moet de pan wel groot genoeg zijn voor je baksel.
ik heb verschillende formaten gietijzeren (braad)pannen. Thnx!
Zonder deksel erop neem ik aan?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 12 april 2014 @ 23:33:32 #293
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138810630
Nee, juist met deksel. Nou ja, hangt er wel vanaf wat je maakt. Brood doen wij bv deels met (steamer-effect) en deels zonder (knapperige korst).
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_138811079
Sirdanlilot _O_ obrigada

De eerstvolgende keer als ik bak, dan worden het deze écht portugese.
Het bladerdeeg op een rol (Jumbo) heb ik al in huis. w/
  Moderator zaterdag 12 april 2014 @ 23:47:27 #295
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138811133
Bladerdeeg op rol :? Wat zit daar wel niet voor zooi in? Margarine zeker?
Als het dan toch gekocht moet zijn neem de roomboterbladerdeeg van de Aldi of die van Koopmans (beiden diepvries), dat lijkt er nog een béétje op.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138811213
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 23:47 schreef djkoelkast het volgende:
Bladerdeeg op rol :? Wat zit daar wel niet voor zooi in? Margarine zeker?
Als het dan toch gekocht moet zijn neem de roomboterbladerdeeg van de Aldi of die van Koopmans (beiden diepvries), dat lijkt er nog een béétje op.
Oh ja, :? ik kijk morgen wel naar de ingrediënten. w/
  Moderator zaterdag 12 april 2014 @ 23:51:11 #297
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138811260
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 april 2014 23:49 schreef AnneX het volgende:

[..]

Oh ja, :? ik kijk morgen wel naar de ingrediënten. w/
Ik heb wat gezocht er zit in elk geval geen gehard vet in, dus dat scheelt alweer, maar ik vind het persoonlijk altijd zo smakeloos als er geen boter in zit en nog veel liever maak ik het zelf, maar ik snap ook dat je daar niet altijd tijd voor hebt ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 12 april 2014 @ 23:51:20 #298
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_138811266
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 23:47 schreef djkoelkast het volgende:
Bladerdeeg op rol :? Wat zit daar wel niet voor zooi in? Margarine zeker?
Als het dan toch gekocht moet zijn neem de roomboterbladerdeeg van de Aldi of die van Koopmans (beiden diepvries), dat lijkt er nog een béétje op.
Ik ken die van Jumbo, volgens mij is dat gewoon echt roomboterbladerdeeg hoor.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator zaterdag 12 april 2014 @ 23:53:26 #299
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138811344
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 april 2014 23:51 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik ken die van Jumbo, volgens mij is dat gewoon echt roomboterbladerdeeg hoor.
Ik heb bij Jumbo alleen die rollen Tante Fanny gezien, die zijn veganistisch dus daar zit zeker geen boter in :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138811502
Haha, iedereen op zoek...het is inderdaad tante Fanny.
En als ik een nieuw product koop, kijk ik altijd wel op de ingrediënten
Ijjst.
http://www.tantefanny.nl/mijn-deegsoorten/deeg/vers-bladerdeeg/
Het gemak woog op tegen de margarine, en verdere beschrijving klonk ook wel positief.
Het is errug lang geleden dat ikzelf bladerdeeg heb gerold.

Hier in huis wordt verder altijd roomboter gebruikt of olijfolie / zonnebloem etc.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')