http://www.suikerspinmaken.nl/ Hier kun je ze bestellen per 50. Kun je er meteen gekleurde suiker bij doen voor gekleurde dingenquote:
Ik vind het prima hoor, ik weet alleen niet hoe vaak het lukt om iets online te gooien, maar ik heb wel enkele filmpjes die ik geschikt acht om daarop te zetten. Ga wel zeer binnenkort (over twee weken) een maand op vakantie, dus dan even niks.quote:Op zondag 6 april 2014 17:40 schreef Mirel het volgende:
[..]
Ik koos gewoon een topic waar mensen veel pics posten, dat zijn blijkbaar de mensen die het leuk vinden als ze de moeite nemen om er foto's van te maken
Ik dacht zo, we geven jou blog powers, en dat je dan zelf je filmpjes plaatst. Misschien dat een blogje er dan zo uit ziet:
[..]
Met misschien een lijst met ingredienten inde tekst als dat niet in het filmpje staat ofzo. Gewoon lekker simpel! Lijkt je dat wat? Of meer mensen hier?
Kan ook wel dat wij het plaatsen maar lijkt me leuker als je je eigen naam ziet staan. Dan associeren de bezoekers jou ook met lekkere gebakjes enzo
gaaaaaaaaaf! ik heb namelijk een suikerspinmachinequote:Op zondag 6 april 2014 20:42 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
http://www.suikerspinmaken.nl/ Hier kun je ze bestellen per 50. Kun je er meteen gekleurde suiker bij doen voor gekleurde dingen
Ze waren hartig, bedoeld voor bij een stoofpotje ofzo, i.p.v. brood of aardappelpuree.quote:Op zondag 6 april 2014 17:21 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind muffins vaak nogal underwhelming. Dan liever een ouderwetsch koekje of een lekkere cake.
Die ga ik ook maken, ben dol op kardemom en ik moet volgende week zaterdag wat verschillende koekjes hebben om uit te delen; deze lijken me perfect!quote:Op zondag 6 april 2014 17:57 schreef AnneX het volgende:
Gisteren ook weer eens koekjes gebakken.
Deze: http://keukengeheim.net/keukengeheim-recept-kardemommopjes/
Ipv poeder (natuurlijk) kardemonpeulen gevijzeld en een Madagascar vanille peul gebruikt.
Het korrelige deeg tot een worst gefabriceerd in hh folie en na een uurtje koelkast heb ik er plakjes van gesneden.
De oven had wel 20 min nodig !
Je eerste appeltaart, en hij moet meteen perfect?quote:Op maandag 7 april 2014 14:05 schreef Xaryna het volgende:
Mijn eerste appeltaart staat in de oven. Ik heb de appeltaart heel lang uitgesteld omdat ik er een hoge druk op legde voor mezelf (hij moet perfect !) maar nu toch maar eens de stap gewaagd. Volgende keer bij familiebezoek toch eens vragen wat het familierecept is, want mijn opa's appeltaart is altijd fantastisch en verder weet niemand het recept. Straks neemt hij het mee zijn graf in...
Juist omdat het een klassieker is leg ik de lat hoogquote:Op maandag 7 april 2014 15:58 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Je eerste appeltaart, en hij moet meteen perfect?
Appeltaart is een klassieker, iedere familie doet het op z'n eigen manier. De ingrediënten zijn ook helemaal niet duur, en een appeltaart kun je bij iedere gelegenheid serveren. Gewoon uitproberen dus. Wat belangrijke punten:
- Granny smith appels zijn het beste
- Boter gebruiken, geen margarine. Ook niet om in te vetten (die fout heb ik wel eens gemaakt).
- Het deeg moet koud gemaakt worden, de ingrediënten in de vriezer doen dus en dan malen in de keukenmachien
- Het deeg is meer een kruimelmengsel en niet een echt deeg, wij doen er b.v. geen ei in.
Ziet er goed uit.quote:Op maandag 7 april 2014 16:01 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Juist omdat het een klassieker is leg ik de lat hoog
Maar hij is goed gelukt! Smaakt heerlijk. Heb wel ei door het deeg gedaan, maar niet zoveel. Ongeveer 3/4e van een gemiddeld ei. En Elstars gebruikt, waren de zuurste appels die de Lidl had.
[ afbeelding ]
Ik heb geen keukenmachine, ingrediënten wel koud gehad en deeg in de koelkast laten rusten terwijl ik de appels schilde. Appels in kleine stukjes gechopt en laten uitlekken, krenten doorheen gedingest zonder te wellen zodat ze extra vocht opnemen, en na het bakken de taart nog in de vorm afgegotenquote:
Goudreinet is toch de klassieke appeltaartappel?quote:Op maandag 7 april 2014 15:58 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Je eerste appeltaart, en hij moet meteen perfect?
Appeltaart is een klassieker, iedere familie doet het op z'n eigen manier. De ingrediënten zijn ook helemaal niet duur, en een appeltaart kun je bij iedere gelegenheid serveren. Gewoon uitproberen dus. Wat belangrijke punten:
- Granny smith appels zijn het beste
- Boter gebruiken, geen margarine. Ook niet om in te vetten (die fout heb ik wel eens gemaakt).
- Het deeg moet koud gemaakt worden, de ingrediënten in de vriezer doen dus en dan malen in de keukenmachien
- Het deeg is meer een kruimelmengsel en niet een echt deeg, wij doen er b.v. geen ei in.
- De familie van de vriendin van een familielid waren echte appeltaartpuristen, en van hun moesten de appels worden geschaafd in kleine plakjes. Wij doen het echter altijd in blokjes. De structuur is totaal anders, maar ik vind niet persé één van de twee beter dan de andere.
Inderdaad.quote:Op maandag 7 april 2014 16:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Goudreinet is toch de klassieke appeltaartappel?
quote:Op maandag 7 april 2014 16:37 schreef djkoelkast het volgende:
Margarine hoor je sowieso nooit te gebruiken, behalve voor het dichtsmeren van de ramen van je beste vijand of vijandin met luilak.
krenten zonder te wellen erin?? appels uit laten lekken?? Taart afgegoten??quote:Op maandag 7 april 2014 16:04 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik heb geen keukenmachine, ingrediënten wel koud gehad en deeg in de koelkast laten rusten terwijl ik de appels schilde. Appels in kleine stukjes gechopt en laten uitlekken, krenten doorheen gedingest zonder te wellen zodat ze extra vocht opnemen, en na het bakken de taart nog in de vorm afgegoten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |