abonnement Unibet Coolblue
pi_137769588
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 16:34 schreef marc0871 het volgende:
mijn eerste poging tot het maken van een mokkataart.
eigenlijk de 2de, maar de eerste was niet echt postwaardig :@

[ afbeelding ]

recept van rudolf van veen.
Dat ziet er echt heerlijk uit :9
Mokkel met stuntstok
pi_137770353


Ongezond, maar lekker.
Bretonse koeken met amandelspijs/banketbakkersroom met een chocolade/slagroom-topping + versiersel voor de kinderen (wat ze er zelf op mochten doen en toen was het bakje wel leeg _O- )
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_137776657
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 16:44 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Dat ziet er echt heerlijk uit :9
en hij smaakt ook nog eens best :Y) .
sterker; met afstand de lekkerste mokkataart, die ik ooit gegeten heb :9~ .
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  zaterdag 15 maart 2014 @ 20:35:14 #54
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_137778069






Eenvoudige cake (recept Holtkamp), met rasp van een bergamot-citroen die in ons bio-groentepakket zat. Erg lekker geworden! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator zaterdag 15 maart 2014 @ 21:02:07 #55
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137779245
Bergamot O+
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 15 maart 2014 @ 21:11:38 #56
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_137779686
Ja, heerlijk! En die smaak ging niet verloren in de cake. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_137798701
Wow die mokka taart!

Hier het resultaat van de mini citroen merengues. De eerste lading werdte bruin omdat ik de oven uit deed, maar de gebakjes erin liet staan, toen ik wegging om mijn grote van school op te halen. Gelukkig had ik voldoende deeg. Dit is het resultaat van de 2e lading, alleen de merengue niet gecarameliseerd, gas voor de brander was op:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_137799552
Leuk! Waren ze lekker?
pi_137800773
quote:
14s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:37 schreef Myraela het volgende:
Leuk! Waren ze lekker?
Ja ze waren erg lekker. Ik had het ei nog wat langer moeten kloppen. Deed niks af aan de smaak.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator zondag 16 maart 2014 @ 15:16:06 #60
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137800967
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 21:11 schreef Isegrim het volgende:
Ja, heerlijk! En die smaak ging niet verloren in de cake. :)
Ik zie ze bijna nooit liggen, als ik ze weer eens zie ga ik het ook proberen, lijkt me echt super :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137800993


Tarte a la carte: tarte aux poires chocolaté sans gluten
mag het weten
pi_137808306
Wat is dat tussen die peren? Ziet er lekker uit, de combi met chocola klinkt ook goed. Receptje??
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_137811745
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 18:33 schreef sieske het volgende:
Wat is dat tussen die peren? Ziet er lekker uit, de combi met chocola klinkt ook goed. Receptje??
Tussen de peren is een combinatie van amandelmeel, zachte boter en suiker of zoals ik het noem: amandelbotercreme :) Recept waarop ik het baseer en zelf aanpas (amandelmeel is donders duur dus ik gebruik maar 50 gram bijv)
mag het weten
  † In Memoriam † zondag 16 maart 2014 @ 20:34:02 #64
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_137814337
Ik heb een amandeltaart gemaakt, naar Zweeds recept! De bodem is van amandelmeel, opgeklopte eiwitten en suiker. Het recept voor de 'vulling' was met dikke room, maar ehhh..dat was nogal een vaag begrip dus heb ik mascarpone gebruikt. Dat langzaamaan verwarmd met eigeel, suiker en een beetje boter. Nu staan de 2 lagen samen in de koelkast, en ik heb er ook nog geroosterde amandelsnippers overheen gedaan.
Morgen proeven *O*

Dit allemaal naar aanleiding van de Scandinavische week bij de Lidl :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_137814731


Sinaasappel-chocolade cheesecake van Jamie :) Geslaagd, mag van mij alleen wat minder zoet.



Gebakken havermout met bramen en kersen. Geen aanrader, smaakt an sich lekker, maar al die pitjes, brr.

[ Bericht 1% gewijzigd door Sts op 16-03-2014 21:33:52 ]
pi_137817042
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 20:39 schreef Sts het volgende:
[ afbeelding ]

Sinaasappel-chocolade cheesecake van Jamie :) Geslaagd, mag van mij alleen wat minder zoet.

[ afbeelding ]

Gebakken havermout met bramen en kersen. Geen aanrader, de smaak is lekker, maar al die pitjes, brr.
OMG O+, allebei. Zo mooi en ik ben zeer benieuwd hoe ze smaken!
De onderste wil ik zeker eens maken.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_137818844
quote:
14s.gif Op zondag 16 maart 2014 21:09 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

OMG O+, allebei. Zo mooi en ik ben zeer benieuwd hoe ze smaken!
De onderste wil ik zeker eens maken.
Dankje :)

Haha, nou ik vond het dus géén aanrader, die onderste (ik zou zelfs helemaal geen bramen meer gebruiken, enkel kersen), maar het smaakt iig zeer gezond met al die pitjes :')
Ik kan wel even een fotootje maken van het recept als je het alsnog wilt proberen.

Recept van de bovenste is overigens: http://www.estarcion.com/gastronome/archives/001656.html
in een zoet korstdeeg, 15 min blind gebakken op 180C en daarna dus met vulling 40 min op 170C.
  zondag 16 maart 2014 @ 22:58:44 #68
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_137825243
Ik heb het boek 'Koekje' van Cees Holtkamp en Kees Raat dubbel. Is er iemand die dat tegen vergoeding van de verzendkosten graag zou willen hebben? :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_137830541
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 22:58 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het boek 'Koekje' van Cees Holtkamp en Kees Raat dubbel. Is er iemand die dat tegen vergoeding van de verzendkosten graag zou willen hebben? :)
Dat is dat kleine rechthoekige boekje mer een koekje voorop geloof ik hè? Ik zou het wel leuk vinden :)
  maandag 17 maart 2014 @ 09:34:29 #70
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_137831875
quote:
1s.gif Op maandag 17 maart 2014 07:41 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Dat is dat kleine rechthoekige boekje mer een koekje voorop geloof ik hè? Ik zou het wel leuk vinden :)
:Y

PM ff je gegevens, dan stuur ik het op.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  † In Memoriam † dinsdag 18 maart 2014 @ 17:59:56 #71
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_137892016
Amandeltaart was heel lekker, volgende keer de bodem iets langer laten bakken, hij was nu nog wat zacht. Zondagavond gebakken, gisteren was ie op :D

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_137892759
Heb je daar een receptje van?
pi_137893304
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 21:33 schreef Sts het volgende:

[..]

Dankje :)

Haha, nou ik vond het dus géén aanrader, die onderste (ik zou zelfs helemaal geen bramen meer gebruiken, enkel kersen), maar het smaakt iig zeer gezond met al die pitjes :')
Ik kan wel even een fotootje maken van het recept als je het alsnog wilt proberen.

Recept van de bovenste is overigens: http://www.estarcion.com/gastronome/archives/001656.html
in een zoet korstdeeg, 15 min blind gebakken op 180C en daarna dus met vulling 40 min op 170C.
Als je een recept van die onderste hebt, heel graag. Ik wil hem zeker proberen :)
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_137897413
Vulling advies gevraagd!

Ga een red velvet cake maken en deze afsmeren met icing (dus geen botercreme). Icing is echt heel zoet, welke vulling is lekker om het zoete een beetje te temperen en ook nog eens bij de smaak van red velvet past?
pi_137897959
quote:
17s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 20:14 schreef Audreyoot het volgende:
Vulling advies gevraagd!

Ga een red velvet cake maken en deze afsmeren met icing (dus geen botercreme). Icing is echt heel zoet, welke vulling is lekker om het zoete een beetje te temperen en ook nog eens bij de smaak van red velvet past?
pure chocolade of koffie?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')