abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_137434221
Het grote baktopic voor al je baksels, bakavonturen, bakvragen, bakpronkstukken en bakmisluksels. Maar natuurlijk ook voor alle baktips, bakrecepten en hier en daar een bakfiets.

We hebben het natuurlijk wel over taarten, cakes, koekjes en ander gebak.

Een aantal voorbeelden uit het vorige topic:

















Game on!

[ Bericht 28% gewijzigd door Joosie200 op 05-03-2014 23:12:50 ]
mag het weten
  donderdag 6 maart 2014 @ 07:00:54 #2
386633 Adnap
I love Life !
pi_137437979
iemand een goed recept voor zo'n zachte chocoladetaart ? Moet er morgenavond eentje afleveren ;)
ik had een fijn recept maar dat is op magische wijze verdwenen met het kookboek en ik weet gewoon niet meer welk kookboek het was :( dus HELP :+
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
pi_137438118
quote:
1s.gif Op woensdag 5 maart 2014 20:05 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Wat zit er dan in plaats van bloem in?

Niks in plaats ervan. :) Ik vond een linkje naar iemand die het recept uit het boek maakte en net als ik de hoeveelheid had gehalveerd voor een kleinere springvorm:
http://www.girlcooksworld.com/2012/12/davids-racines-cake.html

Heel simpel eigenlijk: hoogte en luchtigheid door stijfgeslagen eiwit en enigzins stevigere substantie door later weer afgekoelde chocolade en boter.
Was heel lekker! De rauwe cacao-nibs waren er wel belangrijk voor: iets dat een beetje crunch geeft heeft het taartje wel nodig. Zou vermoedelijk ook wel kunnen met gehakte, geroosterde nootjes. Cacaonibs passen echter wel héél goed bij de rest van de cake, het is wel echt een eenheid zo.

Hoe dan ook: aanrader! Voor een chocoladedessert ook opvallend niet-zwaar op de maag vallend. ^O^

Feestelijke vruchtentaart trouwens! :) Wat zit er precies onder?
Let me see you stripped down to the bone
pi_137438122
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 07:00 schreef Adnap het volgende:
iemand een goed recept voor zo'n zachte chocoladetaart ? Moet er morgenavond eentje afleveren ;)
ik had een fijn recept maar dat is op magische wijze verdwenen met het kookboek en ik weet gewoon niet meer welk kookboek het was :( dus HELP :+
Wat bedoel je precies met 'zo'n zachte chocoladetaart'? Cake, mousse, cheesecake, iets anders?
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 6 maart 2014 @ 11:28:31 #5
386633 Adnap
I love Life !
pi_137442097
Zo'n taart die aan de buitenkant stevig is maar aan de binnenkant bijna vloeibaar nog, wel gaar
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 11:37:22 #6
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137442342
Dan kun je beter brownies maken, die hebben dat.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † donderdag 6 maart 2014 @ 16:45:43 #7
37843 lady-wrb
kortaf
pi_137451658
ik heb vanmiddag m&m-brownies gemaakt (nou ja, de aldi-variant dan :) )
op zich best lekker, maar voor een volgende keer zou ik liever mini-m&ms hebben.
bestaan die nog?
pi_137451751
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 16:45 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vanmiddag m&m-brownies gemaakt (nou ja, de aldi-variant dan :) )
op zich best lekker, maar voor een volgende keer zou ik liever mini-m&ms hebben.
bestaan die nog?
Smarties zijn dat toch?
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  donderdag 6 maart 2014 @ 17:35:52 #9
386633 Adnap
I love Life !
pi_137453239
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 11:37 schreef djkoelkast het volgende:
Dan kun je beter brownies maken, die hebben dat.
ik heb t ooit al eens gemaakt, ga nu ff zoeken want hij moet zo de oven in :+
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
pi_137489784
Dank Minilot.

Op de bodem van de vruchtentaart zit creme patissiere, die niet dik werd, dus nog puddingpoeder erbij gedaan.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Redactie Frontpage vrijdag 7 maart 2014 @ 17:44:23 #11
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_137489940
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 16:48 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Smarties zijn dat toch?
Nee.

Heb al heel lang geen mini-m&ms meer gezien geloof ik.
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  Moderator zaterdag 8 maart 2014 @ 20:13:46 #12
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137523009


De lekkerste taart die ik ooit heb gemaakt ^O^
Uiteraard met spelt en einkorn. Deze keer met echte chocolade ipv cacao en met eigen banketbakkersroom (ook met spelt). Ook eigen slagroom (met palmsuiker).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137523558
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 20:13 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]

De lekkerste taart die ik ooit heb gemaakt ^O^
Uiteraard met spelt en einkorn. Deze keer met echte chocolade ipv cacao en met eigen banketbakkersroom (ook met spelt). Ook eigen slagroom (met palmsuiker).
Ook nog met banketbakkersroom? Water loopt me in de mond :D
Op woensdag 22 januari 2025 19:50 schreef Bugno3 het volgende:
Stukje Pelle, stukje Cannavaro, stukje Totti.
  Moderator zaterdag 8 maart 2014 @ 20:50:02 #14
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137524598
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 20:24 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Ook nog met banketbakkersroom? Water loopt me in de mond :D
Taart (cake) gisteravond gebakken, vanmiddag vroeg in de middag de banketbakkersroom gemaakt, arm zowat uit de kom geklopt, maar hij is echt zo lekker :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137524745
Dat ziet er goed uit Djkoelkast! :Y)

Ik wil New York Cheescake gaan maken, mijn recept vraagt om roomkaas met 25% vet, wat kan ik daar het beste voor gebruiken?
pi_137525516
Die ziet er prachtig uit!
pi_137528110
Ziet er superlekker uit DJkoelkast.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 9 maart 2014 @ 10:10:22 #18
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_137537715


Witte chocolade cheesecake



Slagroom taart met zeer 25 waardige clowntjes 8-)



Brownies met witte chocolade en macademia
pi_137537810
Staan weer een boel lekkere dingen, maar die brownies zou ik echt zo in willen duiken :9

quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 20:54 schreef Fixers het volgende:
Dat ziet er goed uit Djkoelkast! :Y)

Ik wil New York Cheescake gaan maken, mijn recept vraagt om roomkaas met 25% vet, wat kan ik daar het beste voor gebruiken?
Ik heb geen idee, maar er is ook een cheesecake topic, misschien vindt je daar het antwoord als niemand het hier weet :)
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 9 maart 2014 @ 10:27:38 #20
39237 crew  H_T
2733
pi_137537990
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 maart 2014 17:44 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Nee.

Heb al heel lang geen mini-m&ms meer gezien geloof ik.
Back in the day (1999?) kwam M&M's met de mini's, terwijl de concurrent Giant Smarties op de markt bracht :)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_137623649
Miso in koekjes? Jazeker!

Ik bakte vanmiddag simpele koekies met miso en zwarte sesam:


(Recept had ik gepikt van een kookblog)

Echt waanzinnig lekker. Zoals zeezout lekker is met karamel en naturel aardappelchips zich uitstekend laat combineren met pure chocolade (echt waar hoor!) geeft miso in zoete koekjes een bijzonder fijne snuf je ne sais quoi O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_137646368
Ik maakte deze mini citroen meringue taartjes. O+ Een hoop werk, maar wel heel erg lekker.

pi_137646453
quote:
14s.gif Op woensdag 12 maart 2014 08:15 schreef Myraela het volgende:
Ik maakte deze mini citroen meringue taartjes. O+ Een hoop werk, maar wel heel erg lekker.

[ link | afbeelding ]
Oeh lekker :9~
pi_137647445
quote:
14s.gif Op woensdag 12 maart 2014 08:15 schreef Myraela het volgende:
Ik maakte deze mini citroen meringue taartjes. O+ Een hoop werk, maar wel heel erg lekker.

[ link | afbeelding ]
Die zien er heerlijk uit! In wat voor vorm/vormpjes heb je ze gebakken?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_137647494
quote:
14s.gif Op woensdag 12 maart 2014 08:15 schreef Myraela het volgende:
Ik maakte deze mini citroen meringue taartjes. O+ Een hoop werk, maar wel heel erg lekker.

[ link | afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit.

Dit kan denk ik in (mini) muffin vormpjes gebakken zijn.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_137648147
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 09:22 schreef Taartje het volgende:

[..]

Die zien er heerlijk uit! In wat voor vorm/vormpjes heb je ze gebakken?
Een tray van mini cupcake vormpjes. Tenminste, dat denk ik, het lag nog in de kast en ik zocht iets op 1 haps formaat. Nouja, één mannelijke hap dan. Ik krijg het niet in één keer weg. :')
pi_137651282
quote:
1s.gif Op zondag 9 maart 2014 10:10 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Witte chocolade cheesecake

[ afbeelding ]

die cheescake yummie

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 12-03-2014 11:39:34 ]
pi_137654344
quote:
14s.gif Op woensdag 12 maart 2014 09:53 schreef Myraela het volgende:

[..]

Een tray van mini cupcake vormpjes. Tenminste, dat denk ik, het lag nog in de kast en ik zocht iets op 1 haps formaat. Nouja, één mannelijke hap dan. Ik krijg het niet in één keer weg. :')
Wat zijn ze snoezig! :D Duimen dat je je bakwedstrijd ermee wint ^O^
(Die van Kookpunt zeker? :))
Let me see you stripped down to the bone
pi_137655951
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 13:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat zijn ze snoezig! :D Duimen dat je je bakwedstrijd ermee wint ^O^
(Die van Kookpunt zeker? :))
Ja. O+ Overigens verwacht ik niet te winnen, want er zullen vast een hoop mensen aan meedoen. Want Kookpunt. O+ Maar het is leuk om eens aan mee te doen.
pi_137656177
quote:
14s.gif Op woensdag 12 maart 2014 13:58 schreef Myraela het volgende:
Maar het is leuk om eens aan mee te doen.
Dat leek mij ook al ja. ;) Ben al een week aan het peinzen over wat ik dit weekend zal inleveren! :D

Ik vraag me wel af hoe snel ze bijvoorbeeld iets beoordelen. Versgebakken koekjes zijn vaak bijvoorbeeld dezelfde dag honderd keer lekkerder dan de volgende ochtend, ik noem maar iets..
Let me see you stripped down to the bone
pi_137657998
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 14:06 schreef minilot het volgende:

[..]

Dat leek mij ook al ja. ;) Ben al een week aan het peinzen over wat ik dit weekend zal inleveren! :D

Ik vraag me wel af hoe snel ze bijvoorbeeld iets beoordelen. Versgebakken koekjes zijn vaak bijvoorbeeld dezelfde dag honderd keer lekkerder dan de volgende ochtend, ik noem maar iets..
Ja, dat weet ik ook niet. Ik wilde eerst iets hartigs maken, maar ik kon alleen maar warme dingen verzinnen. En dat leek me niet zo handig.

Leuk dat je ook meedoet. Staan we straks samen in de finale. :P
  woensdag 12 maart 2014 @ 15:16:04 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137658115
Ik wil iets bakken, gebakachtig iets en ik weet welke ingredienten ik wil gebruiken, maar als ik zoek naar een recept zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik wil een banoffee pie achtig iets. Behalve dan dat die niet te simpel moet zijn zoals die krengen meestal zijn. Ik wil echt iets bijzonders.

Ingredienten:
taart/cake/shortbread/iets?
caramelized condensed milk
macademia noten
pecan noten?
(die noten in gecarameliseerde suiker?)
banaan?
chocola?
slagroom
(spekkkoek)likeur

Wie helpt me op weg met een recept?
pi_137660424
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 15:16 schreef RobinOok het volgende:
Ik wil iets bakken, gebakachtig iets en ik weet welke ingredienten ik wil gebruiken, maar als ik zoek naar een recept zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik wil een banoffee pie achtig iets. Behalve dan dat die niet te simpel moet zijn zoals die krengen meestal zijn. Ik wil echt iets bijzonders.
Heb je Momofuku's Milk Bar-boek toevallig? Daar staat een awesome recept in voor een 'banana cream pie' met een bijna zwarte chocoladekorst.
Zondig zoet, maar veel lekkerder dan banoffees :Y

Misschien niet helemaal wat je zoekt, maar ik moest er toch aan denken..
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 12 maart 2014 @ 17:45:10 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137662698
Heb het boek niet, maar plaatjes zien er niet uit man. Kleutertaart!
Ik wil indruk maken. :-)
pi_137662986
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 17:45 schreef RobinOok het volgende:
Heb het boek niet, maar plaatjes zien er niet uit man. Kleutertaart!
Ik wil indruk maken. :-)
Ah, okee. Iets chiques dus, geen David Chang. Noted! :) Zal meedenken.
Let me see you stripped down to the bone
pi_137725158
quote:
14s.gif Op woensdag 12 maart 2014 08:15 schreef Myraela het volgende:
Ik maakte deze mini citroen meringue taartjes. O+ Een hoop werk, maar wel heel erg lekker.

[ link | afbeelding ]
Hoeveel mini taartjes kreeg jij uit het recept?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_137725278
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 10:56 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Hoeveel mini taartjes kreeg jij uit het recept?
Ik heb er 24 gemaakt, maar had van alles nog wat over. Ik was het alleen zat. :@ Denk dat je er in totaal 30 uit kan halen.
  Moderator vrijdag 14 maart 2014 @ 11:35:28 #38
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137726252
Ik ga vandaag een pencétaart maken, ik heb altijd wat bollen zelfgemaakte amandelspijs ingevroren, dus dat wordt weer smikkelen en smullen :9
Ik ga hem deze keer helemaal van einkornmeel maken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 14 maart 2014 @ 11:46:57 #40
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_137726550
quote:
14s.gif Op woensdag 12 maart 2014 08:15 schreef Myraela het volgende:
Ik maakte deze mini citroen meringue taartjes. O+ Een hoop werk, maar wel heel erg lekker.

[ link | afbeelding ]
Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar bij mij liep het uit op een mislukking :')
Het deeg kruimelde als een gek en viel compleet uit elkaar, dus was amper uit de vorm te krijgen -O-

De lemon curd en de meringeus waren wel overheerlijk, dat dan weer wel _O-
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_137727327
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 11:46 schreef Muck het volgende:

[..]

Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar bij mij liep het uit op een mislukking :')
Het deeg kruimelde als een gek en viel compleet uit elkaar, dus was amper uit de vorm te krijgen -O-

De lemon curd en de meringeus waren wel overheerlijk, dat dan weer wel _O-
Echt? Dat is raar. Bij mij waren ze onwijs krokant, maar stevig. En ze vielen gewoon uit de vormpjes. Heb je ook kleine vormpjes gebruikt, of er een grote van gemaakt?
pi_137727340
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 11:46 schreef Muck het volgende:

[..]

Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar bij mij liep het uit op een mislukking :')
Het deeg kruimelde als een gek en viel compleet uit elkaar, dus was amper uit de vorm te krijgen -O-

De lemon curd en de meringeus waren wel overheerlijk, dat dan weer wel _O-
Ik vond het deeg ook erg droog. Ik heb nog niet eens de helft nodig, maar heb nu het deeg al gemaakt. Zou ik de helft ervan kunnen invriezen?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 14 maart 2014 @ 12:18:03 #43
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_137727426
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:13 schreef Myraela het volgende:

[..]

Echt? Dat is raar. Bij mij waren ze onwijs krokant, maar stevig. En ze vielen gewoon uit de vormpjes. Heb je ook kleine vormpjes gebruikt, of er een grote van gemaakt?
Ik heb mijncupcake-bakblik gebruikt, kleintjes dus :Y
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_137727820
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:14 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ik vond het deeg ook erg droog. Ik heb nog niet eens de helft nodig, maar heb nu het deeg al gemaakt. Zou ik de helft ervan kunnen invriezen?
Kun je gewoon invriezen. :Y
En droog voordat het de oven in gaat, of droog als het gebakken is?

quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:18 schreef Muck het volgende:

[..]

Ik heb mijncupcake-bakblik gebruikt, kleintjes dus :Y
Hmm, ik ga ze volgende week nog eens maken. Misschien was het bij mij dan gewoon een toevalstreffer dat het wel lukte.
pi_137727965
Myraela droog voordat ze de oven ingingen. Ik heb nog een ienimini hoeveelheid water toegevoegd totdat de consistentie voor mijn gevoel goed was. Toen kon ik het iig kneden en tot een bal vormen. Ik ga het zo bakken, heb alleen geen bakbonen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator vrijdag 14 maart 2014 @ 12:48:33 #46
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137728184
Water? Waarom geen ei of meer boter? Dat bindt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137728310
Djkoelkast, je hebt gelijk. Had ik niet aan gedacht, had dan een 2e ei kunnen doen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator vrijdag 14 maart 2014 @ 12:58:55 #48
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137728466
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 12:53 schreef Tinuviel het volgende:
Djkoelkast, je hebt gelijk. Had ik niet aan gedacht, had dan een 2e ei kunnen doen.
Misschien is een heel ei wat veel, begin met een losgeklopt ei en voeg een lepel toe en kijk of dat helpt.
Als het een zandtaartdeeg is (zo leek het op de foto, maar ik kan het mis hebben) moet je ook met echt koude boter werken en je deeg ook laten rusten en koelen voor je het gaat verwerken. Ook zeker niet te veel kneden.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137728510
Als bakbonen kun je ook gedroogde peulvruchten bijvoorbeeld gebruiken.

Je zou de lemoncurd ook direct mee kunnen bakken, maar dan worden ze ietsje minder krokant.
pi_137769281
mijn eerste poging tot het maken van een mokkataart.
eigenlijk de 2de, maar de eerste was niet echt postwaardig :@



recept van rudolf van veen.

[ Bericht 11% gewijzigd door marc0871 op 15-03-2014 18:26:08 ]
pi_137769588
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 16:34 schreef marc0871 het volgende:
mijn eerste poging tot het maken van een mokkataart.
eigenlijk de 2de, maar de eerste was niet echt postwaardig :@

[ afbeelding ]

recept van rudolf van veen.
Dat ziet er echt heerlijk uit :9
Mokkel met stuntstok
pi_137770353


Ongezond, maar lekker.
Bretonse koeken met amandelspijs/banketbakkersroom met een chocolade/slagroom-topping + versiersel voor de kinderen (wat ze er zelf op mochten doen en toen was het bakje wel leeg _O- )
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_137776657
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 16:44 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Dat ziet er echt heerlijk uit :9
en hij smaakt ook nog eens best :Y) .
sterker; met afstand de lekkerste mokkataart, die ik ooit gegeten heb :9~ .
pi_137778069






Eenvoudige cake (recept Holtkamp), met rasp van een bergamot-citroen die in ons bio-groentepakket zat. Erg lekker geworden! :)
  Moderator zaterdag 15 maart 2014 @ 21:02:07 #55
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137779245
Bergamot O+
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137779686
Ja, heerlijk! En die smaak ging niet verloren in de cake. :)
pi_137798701
Wow die mokka taart!

Hier het resultaat van de mini citroen merengues. De eerste lading werdte bruin omdat ik de oven uit deed, maar de gebakjes erin liet staan, toen ik wegging om mijn grote van school op te halen. Gelukkig had ik voldoende deeg. Dit is het resultaat van de 2e lading, alleen de merengue niet gecarameliseerd, gas voor de brander was op:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_137799552
Leuk! Waren ze lekker?
pi_137800773
quote:
14s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:37 schreef Myraela het volgende:
Leuk! Waren ze lekker?
Ja ze waren erg lekker. Ik had het ei nog wat langer moeten kloppen. Deed niks af aan de smaak.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator zondag 16 maart 2014 @ 15:16:06 #60
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137800967
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 21:11 schreef Isegrim het volgende:
Ja, heerlijk! En die smaak ging niet verloren in de cake. :)
Ik zie ze bijna nooit liggen, als ik ze weer eens zie ga ik het ook proberen, lijkt me echt super :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137800993


Tarte a la carte: tarte aux poires chocolaté sans gluten
mag het weten
pi_137808306
Wat is dat tussen die peren? Ziet er lekker uit, de combi met chocola klinkt ook goed. Receptje??
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_137811745
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 18:33 schreef sieske het volgende:
Wat is dat tussen die peren? Ziet er lekker uit, de combi met chocola klinkt ook goed. Receptje??
Tussen de peren is een combinatie van amandelmeel, zachte boter en suiker of zoals ik het noem: amandelbotercreme :) Recept waarop ik het baseer en zelf aanpas (amandelmeel is donders duur dus ik gebruik maar 50 gram bijv)
mag het weten
  † In Memoriam † zondag 16 maart 2014 @ 20:34:02 #64
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_137814337
Ik heb een amandeltaart gemaakt, naar Zweeds recept! De bodem is van amandelmeel, opgeklopte eiwitten en suiker. Het recept voor de 'vulling' was met dikke room, maar ehhh..dat was nogal een vaag begrip dus heb ik mascarpone gebruikt. Dat langzaamaan verwarmd met eigeel, suiker en een beetje boter. Nu staan de 2 lagen samen in de koelkast, en ik heb er ook nog geroosterde amandelsnippers overheen gedaan.
Morgen proeven *O*

Dit allemaal naar aanleiding van de Scandinavische week bij de Lidl :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_137814731


Sinaasappel-chocolade cheesecake van Jamie :) Geslaagd, mag van mij alleen wat minder zoet.



Gebakken havermout met bramen en kersen. Geen aanrader, smaakt an sich lekker, maar al die pitjes, brr.

[ Bericht 1% gewijzigd door Sts op 16-03-2014 21:33:52 ]
pi_137817042
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 20:39 schreef Sts het volgende:
[ afbeelding ]

Sinaasappel-chocolade cheesecake van Jamie :) Geslaagd, mag van mij alleen wat minder zoet.

[ afbeelding ]

Gebakken havermout met bramen en kersen. Geen aanrader, de smaak is lekker, maar al die pitjes, brr.
OMG O+, allebei. Zo mooi en ik ben zeer benieuwd hoe ze smaken!
De onderste wil ik zeker eens maken.
Op woensdag 22 januari 2025 19:50 schreef Bugno3 het volgende:
Stukje Pelle, stukje Cannavaro, stukje Totti.
pi_137818844
quote:
14s.gif Op zondag 16 maart 2014 21:09 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

OMG O+, allebei. Zo mooi en ik ben zeer benieuwd hoe ze smaken!
De onderste wil ik zeker eens maken.
Dankje :)

Haha, nou ik vond het dus géén aanrader, die onderste (ik zou zelfs helemaal geen bramen meer gebruiken, enkel kersen), maar het smaakt iig zeer gezond met al die pitjes :')
Ik kan wel even een fotootje maken van het recept als je het alsnog wilt proberen.

Recept van de bovenste is overigens: http://www.estarcion.com/gastronome/archives/001656.html
in een zoet korstdeeg, 15 min blind gebakken op 180C en daarna dus met vulling 40 min op 170C.
pi_137825243
Ik heb het boek 'Koekje' van Cees Holtkamp en Kees Raat dubbel. Is er iemand die dat tegen vergoeding van de verzendkosten graag zou willen hebben? :)
pi_137830541
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 22:58 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het boek 'Koekje' van Cees Holtkamp en Kees Raat dubbel. Is er iemand die dat tegen vergoeding van de verzendkosten graag zou willen hebben? :)
Dat is dat kleine rechthoekige boekje mer een koekje voorop geloof ik hè? Ik zou het wel leuk vinden :)
pi_137831875
quote:
1s.gif Op maandag 17 maart 2014 07:41 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Dat is dat kleine rechthoekige boekje mer een koekje voorop geloof ik hè? Ik zou het wel leuk vinden :)
:Y

PM ff je gegevens, dan stuur ik het op.
  † In Memoriam † dinsdag 18 maart 2014 @ 17:59:56 #71
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_137892016
Amandeltaart was heel lekker, volgende keer de bodem iets langer laten bakken, hij was nu nog wat zacht. Zondagavond gebakken, gisteren was ie op :D

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_137892759
Heb je daar een receptje van?
pi_137893304
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 21:33 schreef Sts het volgende:

[..]

Dankje :)

Haha, nou ik vond het dus géén aanrader, die onderste (ik zou zelfs helemaal geen bramen meer gebruiken, enkel kersen), maar het smaakt iig zeer gezond met al die pitjes :')
Ik kan wel even een fotootje maken van het recept als je het alsnog wilt proberen.

Recept van de bovenste is overigens: http://www.estarcion.com/gastronome/archives/001656.html
in een zoet korstdeeg, 15 min blind gebakken op 180C en daarna dus met vulling 40 min op 170C.
Als je een recept van die onderste hebt, heel graag. Ik wil hem zeker proberen :)
Op woensdag 22 januari 2025 19:50 schreef Bugno3 het volgende:
Stukje Pelle, stukje Cannavaro, stukje Totti.
pi_137897413
Vulling advies gevraagd!

Ga een red velvet cake maken en deze afsmeren met icing (dus geen botercreme). Icing is echt heel zoet, welke vulling is lekker om het zoete een beetje te temperen en ook nog eens bij de smaak van red velvet past?
pi_137897959
quote:
17s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 20:14 schreef Audreyoot het volgende:
Vulling advies gevraagd!

Ga een red velvet cake maken en deze afsmeren met icing (dus geen botercreme). Icing is echt heel zoet, welke vulling is lekker om het zoete een beetje te temperen en ook nog eens bij de smaak van red velvet past?
pure chocolade of koffie?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_137897993
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 20:26 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

pure chocolade of koffie?
Omdat de red velvet ook al iets van chocolade weg heeft weet ik niet of dat iets té is. Koffie zou wel kunnen, maar koffiebotercreme is ook wel weer redelijk zoet.
pi_137900468
Ik zou voor red velvet toch echt een cream cheese botercreme maken :9
pi_137901075
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 21:10 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou voor red velvet toch echt een cream cheese botercreme maken :9
Dat klinkt wel lekker! Misschien met nog wat vruchtjes erin :)
pi_137901798
quote:
17s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 20:14 schreef Audreyoot het volgende:
Vulling advies gevraagd!

Ga een red velvet cake maken en deze afsmeren met icing (dus geen botercreme). Icing is echt heel zoet, welke vulling is lekker om het zoete een beetje te temperen en ook nog eens bij de smaak van red velvet past?
Ik gebruik vaak een marhsmallow-cream cheese culling, maar die is wel zoet ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_137904449
Doodgewone geklopte slagroom?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_137904605
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 22:14 schreef sirdanilot het volgende:
Doodgewone geklopte slagroom?
Is ook wat zoet, niet lang houdbaar en weet niet of dat goed gaat met de icing :) (ik ben een cursus icing spuiten en smeren het volgen, en heb het zaterdag nodig, is fijner als ik hem al een paar dagen van te voren kan klaarmaken)

Ik heb een recept van blueberry cheasecream gevonden, denk dat ik die ga proberen!
  Moderator dinsdag 18 maart 2014 @ 23:05:52 #82
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137907312
Geklopte slagroom is zo zoet als je het zelf maakt :?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137914387
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 23:05 schreef djkoelkast het volgende:
Geklopte slagroom is zo zoet als je het zelf maakt :?
Ja, maar het ging zich vooral voor de houdbaarheid. En ik wilde graag een ander smaakje dan niet zoete slagroom.
  Moderator woensdag 19 maart 2014 @ 10:48:57 #84
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137916672
quote:
17s.gif Op woensdag 19 maart 2014 09:28 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Ja, maar het ging zich vooral voor de houdbaarheid. En ik wilde graag een ander smaakje dan niet zoete slagroom.
Ok, maar dan moet je niet zeggen dat het te zoet is :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137924868
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 10:48 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ok, maar dan moet je niet zeggen dat het te zoet is :P
Ja oké, maar totaal ongezoete slagroom vind ik ook niet echt lekker, dan zijn er betere alternatieven :)
pi_138042002
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 22:58 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het boek 'Koekje' van Cees Holtkamp en Kees Raat dubbel. Is er iemand die dat tegen vergoeding van de verzendkosten graag zou willen hebben? :)



*O* dankjewel!
pi_138065903
Wow, bijna identiek aan het plaatje in het boek. :D
pi_138066105
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 15:12 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

[ afbeelding ]


*O* dankjewel!
Ziet er goed uit! Is het een moeilijk recept (voor een noob :+ )?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_138066484
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 15:12 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

[ afbeelding ]


*O* dankjewel!
mooooi!
En dodevliegkoekjes _O- _O_

[ Bericht 0% gewijzigd door tombolafan op 23-03-2014 11:24:35 ]
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  zondag 23 maart 2014 @ 10:48:11 #90
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_138067072
quote:
1s.gif Op zondag 23 maart 2014 09:29 schreef Njosnavelin het volgende:

[..]

Ziet er goed uit! Is het een moeilijk recept (voor een noob :+ )?
Nee hoor super makkelijk! Het recept is wel te lezen geloof ik de hoeveelheden net niet:

180 g zachte boter
120 g witte basterdsuiker
Geraspte schil 1/2 citroen
3 g zout
10 g melk
250 g bloem
3 g bakpoeder
100 g krenten of dode vliegen :+

[ Bericht 1% gewijzigd door Zo-is-dat op 23-03-2014 16:34:57 ]
pi_138071287
quote:
1s.gif Op zondag 23 maart 2014 10:48 schreef Zo-is-dat het volgende:
100 g krenten of dode vliegen :+
Niemand die het verschil proeft tot je het zelf zegt :P Net zoals die ene Engelsman in London, opende een pizzeria en nodigde culinaire journalisten uit om zijn pizza uit te proberen, die ie gewoon bij de supermarkt had gehaald en ze dus gewoon Dr. Oetker voorschotelde :+
mag het weten
pi_138075885
quote:
1s.gif Op zondag 23 maart 2014 10:48 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Nee hoor super makkelijk! Het recept is wel te lezen geloof ik de hoeveelheden net niet:

180 g zachte boter
120 g witte basterdsuiker
Geraspte schil 1/2 citroen
3 g zout
10 g melk
250 g bloem
100 g krenten of dode vliegen :+
Dank! :) (Pssst, je vergat het bakpoeder..)

Ik heb ze net ook gebakken. In ruitjesvorm, want mijn ronde uitsteker zat net in de vaatwasser na het maken van mini-gyozavelletjes. *)



Eerlijk: ik vond ze een tikkie saaiig. Nou moet ik zeggen dat ik zandkoekjes altijd wat vind tegenvallen. Droog, een beetje alsof je er ook echt een mond vol zand mee krijgt. Krenten en flink wat citroenrasp vond ik wel lekker zo samen, maar ik denk dat ik die eerdaags samen in een ander soort koekje ga stoppen.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 23 maart 2014 @ 16:36:23 #93
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_138077492
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 15:55 schreef minilot het volgende:

[..]

Dank! :) (Pssst, je vergat het bakpoeder..)

Ik heb ze net ook gebakken. In ruitjesvorm, want mijn ronde uitsteker zat net in de vaatwasser na het maken van mini-gyozavelletjes. *)

[ afbeelding ]

Eerlijk: ik vond ze een tikkie saaiig. Nou moet ik zeggen dat ik zandkoekjes altijd wat vind tegenvallen. Droog, een beetje alsof je er ook echt een mond vol zand mee krijgt. Krenten en flink wat citroenrasp vond ik wel lekker zo samen, maar ik denk dat ik die eerdaags samen in een ander soort koekje ga stoppen.
Oeps! Heb het bakpoeder erbij gezet. Erg spannend zijn ze niet maar vond ze toch wel lekker :)
  Moderator zondag 23 maart 2014 @ 17:11:21 #94
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138078923
Maak ze dan spannender. Bijvoorbeeld met speltbloem of met zelfgemaakte vanillesuiker, rietsuiker, palmsuiker, dat soort dingen ;) Maak je echt zo veel meer smaak mee.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138079295
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 17:11 schreef djkoelkast het volgende:
Maak ze dan spannender. Bijvoorbeeld met speltbloem of met zelfgemaakte vanillesuiker, rietsuiker, palmsuiker, dat soort dingen ;) Maak je echt zo veel meer smaak mee.
Je weet, ik deel je liefde voor alternatieve ingrediënten zeer zeker, maar zoals ook eerder gezegd: dingen op basis van roomboter, witte suiker en witte bloem kunnen ook hartstikke goed en perfect zijn. Omdat het hier ging om een boekje van Cees Holtkamp had ik geen zin om aan het recept te gaan morrelen. Ik was vooral benieuwd naar dit recept, en dan maak ik een andere keer wel weer iets met kamut en agavesiroop en moerbeien. :P
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator zondag 23 maart 2014 @ 17:39:07 #96
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138079802
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 17:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Je weet, ik deel je liefde voor alternatieve ingrediënten zeer zeker, maar zoals ook eerder gezegd: dingen op basis van roomboter, witte suiker en witte bloem kunnen ook hartstikke goed en perfect zijn. Omdat het hier ging om een boekje van Cees Holtkamp had ik geen zin om aan het recept te gaan morrelen. Ik was vooral benieuwd naar dit recept, en dan maak ik een andere keer wel weer iets met kamut en agavesiroop en moerbeien. :P
Agavesiroop is je reinste vergif, dat komt er hier in huis niet in. Is nog erger dan HFCS ofwel glucose-fructosestroop.
Ik reageerde op de reactie boven me "erg spannend zijn ze niet".
Ik gebruik helemaal geen tarwebloem meer, alles is spelt, ik heb ook gewoon witte spelt naast de volkorenspelt ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138081295
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 17:39 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Agavesiroop is je reinste vergif, dat komt er hier in huis niet in. Is nog erger dan HFCS ofwel glucose-
:O
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † zondag 23 maart 2014 @ 18:30:44 #98
37843 lady-wrb
kortaf
pi_138081726
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 17:39 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Agavesiroop is je reinste vergif, dat komt er hier in huis niet in. Is nog erger dan HFCS ofwel glucose-fructosestroop.
Ik reageerde op de reactie boven me "erg spannend zijn ze niet".
Ik gebruik helemaal geen tarwebloem meer, alles is spelt, ik heb ook gewoon witte spelt naast de volkorenspelt ;)
ik heb onlangs een flesje ahornsiroop aangeschaft. mag dat wel? en waar kan ik het nu eens voor gebruiken?
pi_138081811
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 18:30 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik heb onlangs een flesje ahornsiroop aangeschaft. mag dat wel? en waar kan ik het nu eens voor gebruiken?
Oh lady, keuzes te over! Ahornsiroop is verschrikkelijk lekker. :9

Inspiratie:
http://foodgawker.com/?s=maple+syrup
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 23 maart 2014 @ 19:07:34 #100
280727 Njosnavelin
tête folle
pi_138083099
quote:
1s.gif Op zondag 23 maart 2014 10:48 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Nee hoor super makkelijk! Het recept is wel te lezen geloof ik de hoeveelheden net niet:

180 g zachte boter
120 g witte basterdsuiker
Geraspte schil 1/2 citroen
3 g zout
10 g melk
250 g bloem
3 g bakpoeder
100 g krenten of dode vliegen :+
Dank! Ik ga ze binnenkort eens proberen.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')