Niks in plaats ervan.quote:Op woensdag 5 maart 2014 20:05 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Wat zit er dan in plaats van bloem in?
Wat bedoel je precies met 'zo'n zachte chocoladetaart'? Cake, mousse, cheesecake, iets anders?quote:Op donderdag 6 maart 2014 07:00 schreef Adnap het volgende:
iemand een goed recept voor zo'n zachte chocoladetaart ? Moet er morgenavond eentje afleveren
ik had een fijn recept maar dat is op magische wijze verdwenen met het kookboek en ik weet gewoon niet meer welk kookboek het wasdus HELP
Smarties zijn dat toch?quote:Op donderdag 6 maart 2014 16:45 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb vanmiddag m&m-brownies gemaakt (nou ja, de aldi-variant dan)
op zich best lekker, maar voor een volgende keer zou ik liever mini-m&ms hebben.
bestaan die nog?
ik heb t ooit al eens gemaakt, ga nu ff zoeken want hij moet zo de oven inquote:Op donderdag 6 maart 2014 11:37 schreef djkoelkast het volgende:
Dan kun je beter brownies maken, die hebben dat.
Nee.quote:
Ook nog met banketbakkersroom? Water loopt me in de mondquote:Op zaterdag 8 maart 2014 20:13 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
De lekkerste taart die ik ooit heb gemaakt![]()
Uiteraard met spelt en einkorn. Deze keer met echte chocolade ipv cacao en met eigen banketbakkersroom (ook met spelt). Ook eigen slagroom (met palmsuiker).
Taart (cake) gisteravond gebakken, vanmiddag vroeg in de middag de banketbakkersroom gemaakt, arm zowat uit de kom geklopt, maar hij is echt zo lekkerquote:Op zaterdag 8 maart 2014 20:24 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ook nog met banketbakkersroom? Water loopt me in de mond
Ik heb geen idee, maar er is ook een cheesecake topic, misschien vindt je daar het antwoord als niemand het hier weetquote:Op zaterdag 8 maart 2014 20:54 schreef Fixers het volgende:
Dat ziet er goed uit Djkoelkast!![]()
Ik wil New York Cheescake gaan maken, mijn recept vraagt om roomkaas met 25% vet, wat kan ik daar het beste voor gebruiken?
Back in the day (1999?) kwam M&M's met de mini's, terwijl de concurrent Giant Smarties op de markt brachtquote:Op vrijdag 7 maart 2014 17:44 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Nee.
Heb al heel lang geen mini-m&ms meer gezien geloof ik.
Oeh lekkerquote:Op woensdag 12 maart 2014 08:15 schreef Myraela het volgende:
Ik maakte deze mini citroen meringue taartjes.Een hoop werk, maar wel heel erg lekker.
[ link | afbeelding ]
Die zien er heerlijk uit! In wat voor vorm/vormpjes heb je ze gebakken?quote:Op woensdag 12 maart 2014 08:15 schreef Myraela het volgende:
Ik maakte deze mini citroen meringue taartjes.Een hoop werk, maar wel heel erg lekker.
[ link | afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit.quote:Op woensdag 12 maart 2014 08:15 schreef Myraela het volgende:
Ik maakte deze mini citroen meringue taartjes.Een hoop werk, maar wel heel erg lekker.
[ link | afbeelding ]
Een tray van mini cupcake vormpjes. Tenminste, dat denk ik, het lag nog in de kast en ik zocht iets op 1 haps formaat. Nouja, één mannelijke hap dan. Ik krijg het niet in één keer weg.quote:Op woensdag 12 maart 2014 09:22 schreef Taartje het volgende:
[..]
Die zien er heerlijk uit! In wat voor vorm/vormpjes heb je ze gebakken?
die cheescake yummiequote:Op zondag 9 maart 2014 10:10 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Witte chocolade cheesecake
[ afbeelding ]
Wat zijn ze snoezig!quote:Op woensdag 12 maart 2014 09:53 schreef Myraela het volgende:
[..]
Een tray van mini cupcake vormpjes. Tenminste, dat denk ik, het lag nog in de kast en ik zocht iets op 1 haps formaat. Nouja, één mannelijke hap dan. Ik krijg het niet in één keer weg.
Ja.quote:Op woensdag 12 maart 2014 13:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat zijn ze snoezig!Duimen dat je je bakwedstrijd ermee wint
(Die van Kookpunt zeker?)
Dat leek mij ook al ja.quote:Op woensdag 12 maart 2014 13:58 schreef Myraela het volgende:
Maar het is leuk om eens aan mee te doen.
Ja, dat weet ik ook niet. Ik wilde eerst iets hartigs maken, maar ik kon alleen maar warme dingen verzinnen. En dat leek me niet zo handig.quote:Op woensdag 12 maart 2014 14:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat leek mij ook al ja.Ben al een week aan het peinzen over wat ik dit weekend zal inleveren!
Ik vraag me wel af hoe snel ze bijvoorbeeld iets beoordelen. Versgebakken koekjes zijn vaak bijvoorbeeld dezelfde dag honderd keer lekkerder dan de volgende ochtend, ik noem maar iets..
Heb je Momofuku's Milk Bar-boek toevallig? Daar staat een awesome recept in voor een 'banana cream pie' met een bijna zwarte chocoladekorst.quote:Op woensdag 12 maart 2014 15:16 schreef RobinOok het volgende:
Ik wil iets bakken, gebakachtig iets en ik weet welke ingredienten ik wil gebruiken, maar als ik zoek naar een recept zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik wil een banoffee pie achtig iets. Behalve dan dat die niet te simpel moet zijn zoals die krengen meestal zijn. Ik wil echt iets bijzonders.
Ah, okee. Iets chiques dus, geen David Chang. Noted!quote:Op woensdag 12 maart 2014 17:45 schreef RobinOok het volgende:
Heb het boek niet, maar plaatjes zien er niet uit man. Kleutertaart!
Ik wil indruk maken. :-)
Hoeveel mini taartjes kreeg jij uit het recept?quote:Op woensdag 12 maart 2014 08:15 schreef Myraela het volgende:
Ik maakte deze mini citroen meringue taartjes.Een hoop werk, maar wel heel erg lekker.
[ link | afbeelding ]
Ik heb er 24 gemaakt, maar had van alles nog wat over. Ik was het alleen zat.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 10:56 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Hoeveel mini taartjes kreeg jij uit het recept?
Misschien:quote:Wie helpt me op weg met een recept?
Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar bij mij liep het uit op een mislukkingquote:Op woensdag 12 maart 2014 08:15 schreef Myraela het volgende:
Ik maakte deze mini citroen meringue taartjes.Een hoop werk, maar wel heel erg lekker.
[ link | afbeelding ]
Echt? Dat is raar. Bij mij waren ze onwijs krokant, maar stevig. En ze vielen gewoon uit de vormpjes. Heb je ook kleine vormpjes gebruikt, of er een grote van gemaakt?quote:Op vrijdag 14 maart 2014 11:46 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar bij mij liep het uit op een mislukking
Het deeg kruimelde als een gek en viel compleet uit elkaar, dus was amper uit de vorm te krijgen
De lemon curd en de meringeus waren wel overheerlijk, dat dan weer wel
Ik vond het deeg ook erg droog. Ik heb nog niet eens de helft nodig, maar heb nu het deeg al gemaakt. Zou ik de helft ervan kunnen invriezen?quote:Op vrijdag 14 maart 2014 11:46 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar bij mij liep het uit op een mislukking
Het deeg kruimelde als een gek en viel compleet uit elkaar, dus was amper uit de vorm te krijgen
De lemon curd en de meringeus waren wel overheerlijk, dat dan weer wel
Ik heb mijncupcake-bakblik gebruikt, kleintjes dusquote:Op vrijdag 14 maart 2014 12:13 schreef Myraela het volgende:
[..]
Echt? Dat is raar. Bij mij waren ze onwijs krokant, maar stevig. En ze vielen gewoon uit de vormpjes. Heb je ook kleine vormpjes gebruikt, of er een grote van gemaakt?
Kun je gewoon invriezen.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 12:14 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik vond het deeg ook erg droog. Ik heb nog niet eens de helft nodig, maar heb nu het deeg al gemaakt. Zou ik de helft ervan kunnen invriezen?
Hmm, ik ga ze volgende week nog eens maken. Misschien was het bij mij dan gewoon een toevalstreffer dat het wel lukte.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 12:18 schreef Muck het volgende:
[..]
Ik heb mijncupcake-bakblik gebruikt, kleintjes dus
Misschien is een heel ei wat veel, begin met een losgeklopt ei en voeg een lepel toe en kijk of dat helpt.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 12:53 schreef Tinuviel het volgende:
Djkoelkast, je hebt gelijk. Had ik niet aan gedacht, had dan een 2e ei kunnen doen.
Dat ziet er echt heerlijk uitquote:Op zaterdag 15 maart 2014 16:34 schreef marc0871 het volgende:
mijn eerste poging tot het maken van een mokkataart.
eigenlijk de 2de, maar de eerste was niet echt postwaardig![]()
[ afbeelding ]
recept van rudolf van veen.
en hij smaakt ook nog eens bestquote:
Ja ze waren erg lekker. Ik had het ei nog wat langer moeten kloppen. Deed niks af aan de smaak.quote:
Ik zie ze bijna nooit liggen, als ik ze weer eens zie ga ik het ook proberen, lijkt me echt superquote:Op zaterdag 15 maart 2014 21:11 schreef Isegrim het volgende:
Ja, heerlijk! En die smaak ging niet verloren in de cake.
Tussen de peren is een combinatie van amandelmeel, zachte boter en suiker of zoals ik het noem: amandelbotercremequote:Op zondag 16 maart 2014 18:33 schreef sieske het volgende:
Wat is dat tussen die peren? Ziet er lekker uit, de combi met chocola klinkt ook goed. Receptje??
OMGquote:Op zondag 16 maart 2014 20:39 schreef Sts het volgende:
[ afbeelding ]
Sinaasappel-chocolade cheesecake van JamieGeslaagd, mag van mij alleen wat minder zoet.
[ afbeelding ]
Gebakken havermout met bramen en kersen. Geen aanrader, de smaak is lekker, maar al die pitjes, brr.
Dankjequote:Op zondag 16 maart 2014 21:09 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
OMG, allebei. Zo mooi en ik ben zeer benieuwd hoe ze smaken!
De onderste wil ik zeker eens maken.
Dat is dat kleine rechthoekige boekje mer een koekje voorop geloof ik hè? Ik zou het wel leuk vindenquote:Op zondag 16 maart 2014 22:58 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het boek 'Koekje' van Cees Holtkamp en Kees Raat dubbel. Is er iemand die dat tegen vergoeding van de verzendkosten graag zou willen hebben?
quote:Op maandag 17 maart 2014 07:41 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Dat is dat kleine rechthoekige boekje mer een koekje voorop geloof ik hè? Ik zou het wel leuk vinden
Als je een recept van die onderste hebt, heel graag. Ik wil hem zeker proberenquote:Op zondag 16 maart 2014 21:33 schreef Sts het volgende:
[..]
Dankje
Haha, nou ik vond het dus géén aanrader, die onderste (ik zou zelfs helemaal geen bramen meer gebruiken, enkel kersen), maar het smaakt iig zeer gezond met al die pitjes![]()
Ik kan wel even een fotootje maken van het recept als je het alsnog wilt proberen.
Recept van de bovenste is overigens: http://www.estarcion.com/gastronome/archives/001656.html
in een zoet korstdeeg, 15 min blind gebakken op 180C en daarna dus met vulling 40 min op 170C.
pure chocolade of koffie?quote:Op dinsdag 18 maart 2014 20:14 schreef Audreyoot het volgende:
Vulling advies gevraagd!
Ga een red velvet cake maken en deze afsmeren met icing (dus geen botercreme). Icing is echt heel zoet, welke vulling is lekker om het zoete een beetje te temperen en ook nog eens bij de smaak van red velvet past?
Omdat de red velvet ook al iets van chocolade weg heeft weet ik niet of dat iets té is. Koffie zou wel kunnen, maar koffiebotercreme is ook wel weer redelijk zoet.quote:
Dat klinkt wel lekker! Misschien met nog wat vruchtjes erinquote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:10 schreef Dragonberry het volgende:
Ik zou voor red velvet toch echt een cream cheese botercreme maken
Ik gebruik vaak een marhsmallow-cream cheese culling, maar die is wel zoetquote:Op dinsdag 18 maart 2014 20:14 schreef Audreyoot het volgende:
Vulling advies gevraagd!
Ga een red velvet cake maken en deze afsmeren met icing (dus geen botercreme). Icing is echt heel zoet, welke vulling is lekker om het zoete een beetje te temperen en ook nog eens bij de smaak van red velvet past?
Is ook wat zoet, niet lang houdbaar en weet niet of dat goed gaat met de icingquote:
Ja, maar het ging zich vooral voor de houdbaarheid. En ik wilde graag een ander smaakje dan niet zoete slagroom.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 23:05 schreef djkoelkast het volgende:
Geklopte slagroom is zo zoet als je het zelf maakt
Ok, maar dan moet je niet zeggen dat het te zoet isquote:Op woensdag 19 maart 2014 09:28 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ja, maar het ging zich vooral voor de houdbaarheid. En ik wilde graag een ander smaakje dan niet zoete slagroom.
Ja oké, maar totaal ongezoete slagroom vind ik ook niet echt lekker, dan zijn er betere alternatievenquote:Op woensdag 19 maart 2014 10:48 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ok, maar dan moet je niet zeggen dat het te zoet is
quote:Op zondag 16 maart 2014 22:58 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb het boek 'Koekje' van Cees Holtkamp en Kees Raat dubbel. Is er iemand die dat tegen vergoeding van de verzendkosten graag zou willen hebben?
Ziet er goed uit! Is het een moeilijk recept (voor een noobquote:
mooooi!quote:
Nee hoor super makkelijk! Het recept is wel te lezen geloof ik de hoeveelheden net niet:quote:Op zondag 23 maart 2014 09:29 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! Is het een moeilijk recept (voor een noob)?
Niemand die het verschil proeft tot je het zelf zegtquote:
Dank!quote:Op zondag 23 maart 2014 10:48 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Nee hoor super makkelijk! Het recept is wel te lezen geloof ik de hoeveelheden net niet:
180 g zachte boter
120 g witte basterdsuiker
Geraspte schil 1/2 citroen
3 g zout
10 g melk
250 g bloem
100 g krenten of dode vliegen
Oeps! Heb het bakpoeder erbij gezet. Erg spannend zijn ze niet maar vond ze toch wel lekkerquote:Op zondag 23 maart 2014 15:55 schreef minilot het volgende:
[..]
Dank!(Pssst, je vergat het bakpoeder..)
Ik heb ze net ook gebakken. In ruitjesvorm, want mijn ronde uitsteker zat net in de vaatwasser na het maken van mini-gyozavelletjes.![]()
[ afbeelding ]
Eerlijk: ik vond ze een tikkie saaiig. Nou moet ik zeggen dat ik zandkoekjes altijd wat vind tegenvallen. Droog, een beetje alsof je er ook echt een mond vol zand mee krijgt. Krenten en flink wat citroenrasp vond ik wel lekker zo samen, maar ik denk dat ik die eerdaags samen in een ander soort koekje ga stoppen.
Je weet, ik deel je liefde voor alternatieve ingrediënten zeer zeker, maar zoals ook eerder gezegd: dingen op basis van roomboter, witte suiker en witte bloem kunnen ook hartstikke goed en perfect zijn. Omdat het hier ging om een boekje van Cees Holtkamp had ik geen zin om aan het recept te gaan morrelen. Ik was vooral benieuwd naar dit recept, en dan maak ik een andere keer wel weer iets met kamut en agavesiroop en moerbeien.quote:Op zondag 23 maart 2014 17:11 schreef djkoelkast het volgende:
Maak ze dan spannender. Bijvoorbeeld met speltbloem of met zelfgemaakte vanillesuiker, rietsuiker, palmsuiker, dat soort dingenMaak je echt zo veel meer smaak mee.
Agavesiroop is je reinste vergif, dat komt er hier in huis niet in. Is nog erger dan HFCS ofwel glucose-fructosestroop.quote:Op zondag 23 maart 2014 17:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Je weet, ik deel je liefde voor alternatieve ingrediënten zeer zeker, maar zoals ook eerder gezegd: dingen op basis van roomboter, witte suiker en witte bloem kunnen ook hartstikke goed en perfect zijn. Omdat het hier ging om een boekje van Cees Holtkamp had ik geen zin om aan het recept te gaan morrelen. Ik was vooral benieuwd naar dit recept, en dan maak ik een andere keer wel weer iets met kamut en agavesiroop en moerbeien.
quote:Op zondag 23 maart 2014 17:39 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Agavesiroop is je reinste vergif, dat komt er hier in huis niet in. Is nog erger dan HFCS ofwel glucose-
ik heb onlangs een flesje ahornsiroop aangeschaft. mag dat wel? en waar kan ik het nu eens voor gebruiken?quote:Op zondag 23 maart 2014 17:39 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Agavesiroop is je reinste vergif, dat komt er hier in huis niet in. Is nog erger dan HFCS ofwel glucose-fructosestroop.
Ik reageerde op de reactie boven me "erg spannend zijn ze niet".
Ik gebruik helemaal geen tarwebloem meer, alles is spelt, ik heb ook gewoon witte spelt naast de volkorenspelt
Oh lady, keuzes te over! Ahornsiroop is verschrikkelijk lekker.quote:Op zondag 23 maart 2014 18:30 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik heb onlangs een flesje ahornsiroop aangeschaft. mag dat wel? en waar kan ik het nu eens voor gebruiken?
Dank! Ik ga ze binnenkort eens proberen.quote:Op zondag 23 maart 2014 10:48 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Nee hoor super makkelijk! Het recept is wel te lezen geloof ik de hoeveelheden net niet:
180 g zachte boter
120 g witte basterdsuiker
Geraspte schil 1/2 citroen
3 g zout
10 g melk
250 g bloem
3 g bakpoeder
100 g krenten of dode vliegen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |