je moet het deeg voor het toevoegen van het ei wat laten afkoelenquote:SOEZEN
Voorbereiden
Dit basisrecept soezendeeg is voor 8 grote soezen, 16 middelgrote of 32 kleine soesjes.
100 gr bloem 75 gr boter 3 eieren
Bereiden
Bloem boven kom zeven. Boter in stukken snijden. Oven voorverwarmen op 200 °C. In sauspan of pan met dikke bodem 150 ml water met boterblokjes en mespunt zout aan de kook brengen.
Als boter gesmolten is, bloem ineens toevoegen en met houten lepel blijven roeren (klontjes bloem tegen wand van pan loswrijven) tot deeg als bal van bodem loslaat.
Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. Eieren met mixer of garde een voor een door deeg kloppen, tot deeg stevig en glanzend is.
Bakplaat met bakpapier bekleden of dik met boter invetten. Spuitmondje met glad, rond spuitgat in spuitzak doen en deeg in spuitzak scheppen. Op enige afstand van elkaar (soezendeeg neemt tijdens bakken in omvang toe) naar keuze grote of kleine bergjes deeg op bakplaat spuiten. Bakplaat in midden van oven schuiven en soezen in 10-15 min. (klein formaat) of 20-30 min. (groter formaat) lichtbruin en gaar bakken. Tijdens bakken oven niet openen, om inzakken te voorkomen. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van bakplaat. Oven uitschakelen, deur op kier zetten en soezen 10 min. laten afkoelen. Soezen van bakplaat pakken en op rooster verder laten afkoelen.
haha jij ook alquote:Op maandag 23 september 2013 20:58 schreef Dragonberry het volgende:
Hmm.. Nu heb ik trek in soesjes En ik moet ook nog allemaal andere lekkere dingen bakken van mezelf
Ja! en de millionaires shortbread en brownies en cheesecake enenenenenennquote:Op maandag 23 september 2013 21:07 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
haha jij ook al
ik wil tomsoesjes
kan manlief het recept dat ook even delen?quote:Op maandag 23 september 2013 21:19 schreef Tinuviel het volgende:
Manlief heeft maïsbrood gebakken, erg lekker:
[ afbeelding ]
dat vraag ik me ook af...quote:Op maandag 23 september 2013 21:24 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
kan manlief het recept dat ook even delen?
Ziet er lekker uit!quote:Op maandag 23 september 2013 21:19 schreef Tinuviel het volgende:
Manlief heeft maïsbrood gebakken, erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik zal het doorgeven, recept volgtquote:Op maandag 23 september 2013 21:24 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
kan manlief het recept dat ook even delen?
Op jullie verzoek danquote:Op maandag 23 september 2013 22:07 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik zal het doorgeven, recept volgt
is maisgriesmeeel gewoon bij AH te verkrijgen?quote:Op maandag 23 september 2013 23:21 schreef iamredleader het volgende:
[..]
Op jullie verzoek dan
200 gram maisgriesmeel
300 gram meel
4 eieren
1 zakje bakpoeder
400cc melk
Een hele flinke scheut olijfolie.
Oven voorverwarmen op 200, de droge ingrediënten bij elkaar mengen, de natte ingrediënten erbij gooien, even mixen en het mengsel in een ingevette broodbakvorm gieten. 30-35 minuten in de oven - klaar
Lijkt me dat je ongezouten wil; Ik zou alleen geen schenkstroop nemen ipv ahornsiroop, dat is echt zonde. Ahornsiroop zit een veel diepere smaak aan.quote:Op maandag 23 september 2013 23:29 schreef Sorella het volgende:
Hoi,
Ik ben van plan om een pecan noten taart te maken maar nu heb ik twee kleine vraagjes, moeten de noten gezouten zijn of ongezouten? en kan ik in plaats van ahorn siroop ook gewoon de schenkstroop van van gilse gebruiken ?
volgens mij heb ik het wel eens bij de toko gezienquote:Op maandag 23 september 2013 23:33 schreef kvd het volgende:
[..]
is maisgriesmeeel gewoon bij AH te verkrijgen?
Deze heeft Tinu bij de C1000 gekochtquote:Op maandag 23 september 2013 23:33 schreef kvd het volgende:
[..]
is maisgriesmeeel gewoon bij AH te verkrijgen?
die heeft de wereldstad naast mijn dorp nietquote:Op dinsdag 24 september 2013 06:40 schreef iamredleader het volgende:
[..]
Deze heeft Tinu bij de C1000 gekocht
Die ziet er erg lekker uit!quote:Op dinsdag 24 september 2013 01:02 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Pecan pie.
Nog niet aangesneden...
Dan toch maar weer eens kijken of het hier te vinden is.quote:Op maandag 23 september 2013 23:46 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Lijkt me dat je ongezouten wil; Ik zou alleen geen schenkstroop nemen ipv ahornsiroop, dat is echt zonde. Ahornsiroop zit een veel diepere smaak aan.
mogen we de recepten?quote:Op dinsdag 24 september 2013 08:31 schreef PdeHoog het volgende:
Gisteravond gebakken
[ afbeelding ]
Franse Appeltaart
[ afbeelding ]
Perzikken Tarte Tartin (heb alleen geen koekepan die de oven in mag dus vandaar maar even in een brownieblik gemaakt )
http://allrecipes.com/rec(...)ommes-a-la-normande/quote:Op dinsdag 24 september 2013 08:34 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
mogen we de recepten?
ik ga vandaag weer een mascarpone appeltaart maken. ik had nog appels over
Dan ga ik op zoek bij de AH (C1000 niet in de buurt)quote:Op dinsdag 24 september 2013 06:40 schreef iamredleader het volgende:
[..]
Deze heeft Tinu bij de C1000 gekocht
Ik ben even gaan zoeken en dat kom ik inderdaad ook tegen bij recepten. Denk dat dat dus best wel moet kunnen.quote:Op dinsdag 24 september 2013 07:45 schreef Sorella het volgende:
Polenta is toch ook maisgriesmeel ? meestal ligt dat bij het buitenlandse eten vak
\http://www.24kitchen.nl/recepten/pecan-piequote:Op dinsdag 24 september 2013 07:15 schreef Bommes het volgende:
[..]
Die ziet er erg lekker uit!
Wil je het recept delen?
Ziet er lekker uit!quote:Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit!
Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt.
Eerst het deeg in de vormpjes:
[ afbeelding ]
Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:
[ afbeelding ]
Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm....
[ afbeelding ]
Ik las risotto...quote:Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit!
Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt.
Eerst het deeg in de vormpjes:
[ afbeelding ]
Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:
[ afbeelding ]
Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm....
[ afbeelding ]
Super! Dank je.quote:Op dinsdag 24 september 2013 11:40 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
\http://www.24kitchen.nl/recepten/pecan-pie
chips wat zien die er lekker uit, die wil ik ook gaan maken!! waar heb je die vormpjes gekocht??quote:Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit!
Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt.
Eerst het deeg in de vormpjes:
[ afbeelding ]
Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:
[ afbeelding ]
Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm....
[ afbeelding ]
Ooh zo leuk.quote:Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit!
Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt.
Eerst het deeg in de vormpjes:
[ afbeelding ]
Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:
[ afbeelding ]
Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm....
[ afbeelding ]
thx ga ik ook ff kijken!!quote:Op dinsdag 24 september 2013 21:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Casper019 en Bortecinem, die siliconen vorm komt van Albert Heijn. Deze week met 25% korting! (Normaal kost ie 6,99)
En die appeltaart ziet er perfect uit! Mmmmm ik kan 'm bijna proeven!
Ja, hele bosbessen. Maar doordat het deeg zo stevig is, gaan er al wel wat stuk tijdens het erdoor spatelen.quote:Op woensdag 25 september 2013 12:11 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx ga ik ook ff kijken!!
trouwens voor t recept, doe je er '''hele'' bosbessen in?? zonder ze te snijden pletten of vermalen?
en waren ze zo lekker als ze eruit zien? (op de ah site heeft hij een lage waardering t recept!)
Ga ze miss dit weekend maken!, Miss dat het door de ricotta komt dat het zwaar valt?? dat ze compact en zwaar waren of waren ze luchtig?quote:Op woensdag 25 september 2013 12:26 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ja, hele bosbessen. Maar doordat het deeg zo stevig is, gaan er al wel wat stuk tijdens het erdoor spatelen.
Ik vond het zeker lekker, maar vreselijk machtig. Echt, ik zat nog uren daarna hartstikke vol. En ik had maar 1 op! Mensen die mij kennen weten dat dat bijzonder is. Dus als ik ze nog een keer maak, doe ik het in cupcakevormpjes.
Luchtig waren ze niet nee. En ik denk dat je met gemak 12 cupcakes kunt maken van deze hoeveel deeg.quote:Op woensdag 25 september 2013 12:34 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ga ze miss dit weekend maken!, Miss dat het door de ricotta komt dat het zwaar valt?? dat ze compact en zwaar waren of waren ze luchtig?
en als je ze in cupcakevormpjes maakt dan kan je er zeker meer uit halen ? ipv 6 stuks?
Ik ging het recept even opzoeken en dat snap ik wel, dat je er vol van zit: 473 kcal per cakeje Maar ze zien er heerlijk uit, dus ik ga ze ook maken, maar dan inderdaad als muffin en de helft kleiner.quote:Op woensdag 25 september 2013 12:26 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ja, hele bosbessen. Maar doordat het deeg zo stevig is, gaan er al wel wat stuk tijdens het erdoor spatelen.
Ik vond het zeker lekker, maar vreselijk machtig. Echt, ik zat nog uren daarna hartstikke vol. En ik had maar 1 op! Mensen die mij kennen weten dat dat bijzonder is. Dus als ik ze nog een keer maak, doe ik het in cupcakevormpjes.
Volgens mij is het hetzelfde recept, alleen maak je de bolletjes groter dan dat je voor een soes zou doen.quote:Op woensdag 25 september 2013 21:11 schreef casper019 het volgende:
Nu moet ik voor ditweekend een paar moorkoppen maken
[ afbeelding ]
weet iemand miss een goed recept voor 4! moorkoppen (kan alleen soesjes recepten vinden en dat mot ik niet haha)
en voor op de mookrop is het ook lekker om met melk chocolade te bekleden ipv pure?
Thx voor de tip dats inderdaad een goeie word het inderdaad puur, weet je toevallig of het ook uitmaakt welke pure? (meer cacao % bijv? of kan een ''gewone'' pure reep van huismerk supermarkt ook goed genoeg zijn?quote:Op woensdag 25 september 2013 21:22 schreef kvd het volgende:
[..]
Volgens mij is het hetzelfde recept, alleen maak je de bolletjes groter dan dat je voor een soes zou doen.
En ikzelf zou geen melkchocola doen, vindt ik persoonlijk sowieso al te zoet, in combinatie met de slagroom zou het mij wel heel erg zoet worden
Waarom google je dan niet op een recept? Dan staat er wel hoeveel je moet gebruiken. Of kijk op youtube.quote:Op woensdag 25 september 2013 21:43 schreef casper019 het volgende:
[..]
Thx voor de tip dats inderdaad een goeie word het inderdaad puur, weet je toevallig of het ook uitmaakt welke pure? (meer cacao % bijv? of kan een ''gewone'' pure reep van huismerk supermarkt ook goed genoeg zijn?
Nja probleem is met soezen ik heb geen flauw ide hoeveel die dingne rijzen en hoe groot ik ze dan moet maken, dus vandaar dat als ik een recept heb voor 4 grote moorkoppen dat ik dan wel weet hoe groot het belsag is/moet zijn!
Mijn AH had ze niet. Is dit een AH XL aanbieding?quote:Op dinsdag 24 september 2013 21:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Casper019 en Bortecinem, die siliconen vorm komt van Albert Heijn. Deze week met 25% korting! (Normaal kost ie 6,99)
En die appeltaart ziet er perfect uit! Mmmmm ik kan 'm bijna proeven!
Nee hoorquote:Op woensdag 25 september 2013 22:16 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Mijn AH had ze niet. Is dit een AH XL aanbieding?
Extra puur lijkt me in dit geval niet nodig. In combinatie met zoete slagroom is chocola al redelijk snel bitter genoeg om een mooi tegenwicht te bieden, en ik denk dat je dat met 'normale' pure chocola ook al bereikt. Melk lijkt me wel te zoet.quote:Op woensdag 25 september 2013 22:14 schreef kvd het volgende:
Oh ja, en ik zou bv niet voor een reep van Lidl of euroshopper/basic gaan, maar verkade/AH Delicata ofzo. Volgens mij wordt voor ganache enzo meestal de exta puur aangeraden (geloof dat je >70% moet hebben).
is helaas een aanbieding van vorige week,quote:Op woensdag 25 september 2013 22:16 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Mijn AH had ze niet. Is dit een AH XL aanbieding?
Jezus man kies gewoon chocola die je lekker vindtquote:Op donderdag 26 september 2013 11:50 schreef casper019 het volgende:
[..]
is helaas een aanbieding van vorige week,
Ja dat is inderdaad een goeie tip, ik maak er gewoon teveel.. mocht er 1 mislukken dan heb ik extra!
maar over de chocolade, puur is ook prima ik ga op jullie advies af!
maar welke pure zou ik dan nemen? (merk? veel % cacao of minder?)
heb ooit een x de pure chocolade van deen huismerk geproeft maar die was niet te eten, maar ''goeie'' pure chocolade is wel lekker!
aanbieding is deze week ook nog, tenminste bij mijn ah wel.quote:Op donderdag 26 september 2013 11:50 schreef casper019 het volgende:
[..]
is helaas een aanbieding van vorige week,
Ja dat is inderdaad een goeie tip, ik maak er gewoon teveel.. mocht er 1 mislukken dan heb ik extra!
maar over de chocolade, puur is ook prima ik ga op jullie advies af!
maar welke pure zou ik dan nemen? (merk? veel % cacao of minder?)
heb ooit een x de pure chocolade van deen huismerk geproeft maar die was niet te eten, maar ''goeie'' pure chocolade is wel lekker!
wat zeggen de recepten?wel of geen klop-fix?quote:Op donderdag 26 september 2013 13:13 schreef casper019 het volgende:
dan had ik nog 1 vraag over mn moordkoppen, ik heb ze zondag avond 'nodig''
Kan ik ze dan zaterdag aan het eind van de middag maken? (dan heb ik mocht het mis gaan ook tijd zat om nog een poging te doen, en zondag overdag zijn we uit)
blijft het 1-2 dagen lekker na het maken?
en is het miss een slim idee klop fix in de slagroom te doen (voor zowel de slagroom in de moorkop als op de tot een toefje) zodat de slagroom mooi stevig blijft? of word slagroom dan hard met klop fix (heb t nooit gebruikt)
thx
http://wakeupthecake.wordpress.com/2013/09/26/magic-custard-cake/quote:Op donderdag 26 september 2013 16:04 schreef Taartje het volgende:
Wauw, heb je een recept van die custard cake? Dat ziet er heerlijk uit!
Ditquote:Op zaterdag 28 september 2013 13:24 schreef loecje het volgende:
als het eruit komt zit de moorkop vol
gewoon zo vol doen als je zelf lekker vind. wel een beetje eerlijk verdelen over de bollen. niet dat je bij de laatste geen vulling meer over hebt.
Zorgen dat de bloem echt gekookt heeft. Eieren één voor een met lepel erdoor afkan Tot het echt glad en glanzend is. In de oven? Dan nooit tussendoor de deur open en vooral gaar genoeg bakken liefst ook in de oven afkoelen.quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:33 schreef casper019 het volgende:
pff gelukkig heb ik extra ingrediënten gekocht, al 2x 2 moorkoppen mislukt! ik gebruik het recept van koopmans
Ze blijven te plat, iemand tips aub??
Dat verschilt volgens mij per bakker. Ik heb nog maar één keer een doorgesneden exemplaar gekregen toen ik om een moorkop vroeg.quote:Op zaterdag 28 september 2013 13:30 schreef kvd het volgende:
[..]
Dit
+ je zal vast weerstand voelen als de soes vol is, het spuiten zal minder makkelijk gaan.
(en officieel maak je volgens mij nu een Bossche bol, geen moorkop. De moorkop snij je namelijk door en dan doe je wat slagroom tussen de soesdelen bij een Bossche bol spuit je het erin. En bij een Bossche bol gebruik je chocola om bijna de hele soes, bij een moorkop een chocoladeglazuur op de bovenste helft)
Ik ga zo mn beslag op nieuw maken,quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:39 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Zorgen dat de bloem echt gekookt heeft. Eieren één voor een met lepel erdoor afkan Tot het echt glad en glanzend is. In de oven? Dan nooit tussendoor de deur open en vooral gaar genoeg bakken liefst ook in de oven afkoelen.
Water en boter versus melk en boter maakt ook verschil wb knapperigheid van het eindresultaat. Weet alleen niet met welke knapperige/harder worden.
Ik gebruik altijd water en boter en ze zijn me nog nooit mislukt behalve één keer toen ik ze in haast te kort had gebakken...
kijk even aan het begin van het topic,daar staan ook tips, ze mislukten toen ook bij iemand.quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:48 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ik ga zo mn beslag op nieuw maken,
heb 1x 2 op 200 graden gebakken en 1x 2 op 220
maar beide werden wel goudbruinvan buiten maar nog te nat van binenn dus ik denk dat mn beslag dan toch niet goed was...
Water maakt stevig en knapperig. Melk maak ze zachter, maar (persoonlijk) vaak wel lekkerder.quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:39 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Zorgen dat de bloem echt gekookt heeft. Eieren één voor een met lepel erdoor afkan Tot het echt glad en glanzend is. In de oven? Dan nooit tussendoor de deur open en vooral gaar genoeg bakken liefst ook in de oven afkoelen.
Water en boter versus melk en boter maakt ook verschil wb knapperigheid van het eindresultaat. Weet alleen niet met welke knapperige/harder worden.
Ik gebruik altijd water en boter en ze zijn me nog nooit mislukt behalve één keer toen ik ze in haast te kort had gebakken...
Ligt dan aan de bakkerquote:Op zaterdag 28 september 2013 17:42 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Dat verschilt volgens mij per bakker. Ik heb nog maar één keer een doorgesneden exemplaar gekregen toen ik om een moorkop vroeg.
Mmmmmm moorkoppen... Hier staat een kaneelswirl cake in de oven. Vriendje viert en feestje vanavond. De swirl lukte alleen niet zo goed deze keer dus het is meer gemengd dan vorige keer denk ik...
Verschillend, ik heb een paar roestvrijstalen kommen, die beschadigingen die horen er voor mij gewoon bij Verder een plastic kom waarin in meng/mixquote:Op zaterdag 28 september 2013 20:13 schreef Etcetera het volgende:
In wat voor beslagkom mixen jullie? Ik heb geen keukenmachine, maar een handmixer. De meringues heb ik gemixed in een roestvrijstalen kom van de Ikea, maar die is nu goed beschadigd van binnen dus ik vraag me af of dat niet/minder snel gebeurd bij bijvoorbeeld een Brabantia-schaal. Of misschien kan ik beter een glazen/stenen schaal kopen?
pyrex, dat is wel een goed idee eigenlijkquote:Op zaterdag 28 september 2013 20:42 schreef Popples het volgende:
Ik heb pyrex schalen, die gebruik ik ook al bakvorm.
ik heb me er nog niet bij neergelegdquote:Op zaterdag 28 september 2013 20:42 schreef kvd het volgende:
[..]
Verschillend, ik heb een paar roestvrijstalen kommen, die beschadigingen die horen er voor mij gewoon bij Verder een plastic kom waarin in meng/mix
Beetje citroen en het is vetvrijquote:Op zaterdag 28 september 2013 20:44 schreef Etcetera het volgende:
[..]
pyrex, dat is wel een goed idee eigenlijk
[..]
ik heb me er nog niet bij neergelegd
Ik heb ook plastic kommen (3 formaten) maar als iets vetvrij moet zijn, dan gebruik ik dat niet
Als ik weer eens ga kijken dan ga ik even bij pyrex kijken denk ik
bij plastic kommen? ik had altijd begrepen dat je dat niet goed vetvrij kunt krijgen kan het in elk geval een keer proberen.quote:
Het lukte hier meerdere keren wel. Terwijl ik die kom best wel misbruikquote:Op zaterdag 28 september 2013 20:46 schreef Etcetera het volgende:
[..]
bij plastic kommen? ik had altijd begrepen dat je dat niet goed vetvrij kunt krijgen kan het in elk geval een keer proberen.
Waarom zou je als je toch al een kom hebt waarmee het zeker weten lukt?quote:Op zaterdag 28 september 2013 20:46 schreef Etcetera het volgende:
[..]
bij plastic kommen? ik had altijd begrepen dat je dat niet goed vetvrij kunt krijgen kan het in elk geval een keer proberen.
supermakkelijk!quote:Op zaterdag 28 september 2013 19:18 schreef kvd het volgende:
[..]
Ligt dan aan de bakker
Officieel is dit een moorkop:
[ afbeelding ]
en dit een bossche bol
[ afbeelding ]
En heb je jet recept van die cake van jou? Die lijkt mij namelijk ook wel lekker voor volgende week
owww...ik heb eigenlijk speculaasjes op het bakprogramma staan (beloof ik vriend al 3 weken en net speculaaskruiden van de markt gehaald die ik wil proberen). maar dit klinkt eigenlijk wel heel lekker en vermoed dat het ook best met de speculaaskruiden kanquote:Op zondag 29 september 2013 11:52 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
supermakkelijk!
Recept Kaneelswirlcake uit kwakz0r's losse pols
1. basiscakemengsel maken (ik had 250 gr ei/suiker/meel/boter + een vanillestokje en een schepje bakpoeder. ik geloof dat ik eigenlijk minder ei had moeten doen, maar dat besefte ik pas later).
2. helft van t cakebeslag in je vorm doen (vorm maakt niet uit, maar ik had een springvorm want door de suikerswirl lost hij niet zo makkelijk uit de vorm)
3. dan ongeveer een cup bruine suiker (donkerbruin) mengen met een teaspoon kaneel of naar smaak. de suiker moet goed naar kaneel ruiken. (ik had deze keer wat meer kaneel en ook wat speculaaskruiden gedaan).
4. de heft van t suikermengsel over de eerste laag cake heen doen, en dan een beetje erdoorheen swirlen zoals je ook met marmercake doet
5. de tweede helft van t cakebeslag eroverheen, en daarop de rest van t suikermengsel, weer swirlen/beetje erdoorheen scheppen. Niet teveel mengen want die kleffe strepen kaneel maken t lekker tegenover gewone luchtige vanillecake.
6. bakken tot t gaar is op ca. 160 graden afh. van je oven en je vorm hoe lang en hoe heet.
7. lekker met wat poedersuiker/water glazuur eroverheen. t is een soort cinamonroll in cakevorm dan... nomnom!
Het is overigens wel best lastig inschatten wanneer het gaar is, maar gelukkig issie eigenlijk wel lekker als hij klef is. de taart wordt wat natter en zwaarder door de kaneelsuiker, en die blijft natuurlijk ook nat, dus t is ook lastiger prikken om te testen. mijn springvorm van 20 cm duurde gisteren dik een uur (45 min 160 op hete lucht, daarna 140 nog een half uur extra) voor t een beetje gaar was. hij stortte ook een beetje in (ik denk doordat t toch niet helemaal gaar genoeg was uiteindelijk....)
maarrrrr iedereen was dolenthousiast en hij was op voor ik een foto kon maken
hoe is het met de moorkoppen afgelopen?quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:48 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ik ga zo mn beslag op nieuw maken,
heb 1x 2 op 200 graden gebakken en 1x 2 op 220
maar beide werden wel goudbruinvan buiten maar nog te nat van binenn dus ik denk dat mn beslag dan toch niet goed was...
Dat zijn inderdaad idioot lekkere dingen! Welk recept heb je precies gebruikt?quote:Op zondag 29 september 2013 14:32 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Geen schoonheidsprijs, maar o zo lekker: pastel de nata
Ik ben dit nu ook aan het maken, maar volgens mij mislukt het helemaal.quote:Op donderdag 26 september 2013 15:29 schreef Dragonberry het volgende:
Tijd voor foto's!
[ afbeelding ]
Magic custard cake
http://koken.vtm.be/recept/pasteis-de-nataquote:Op zondag 29 september 2013 14:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat zijn inderdaad idioot lekkere dingen! Welk recept heb je precies gebruikt?
Uitendelijk igster mn 4e poging lukte er 4 te bakken!quote:Op zondag 29 september 2013 12:07 schreef kvd het volgende:
[..]
hoe is het met de moorkoppen afgelopen?
100 g volkorenbloemquote:Op zondag 29 september 2013 17:29 schreef kwakz0r het volgende:
Bloem is meel gemaakt van tarwe. Tarwebloem= bloem, en in principe is volkorenmeel dus ook een soort bloem ( al gebruik je de naam bloem vooral of misschien zelfs officieel alleen voor witmeel).
Bedoel je volkorentarwemeel? Probeer eens een molenwinkel!
Tarwe is een graan.quote:Op zondag 29 september 2013 17:31 schreef casper019 het volgende:
[..]
100 g volkorenbloem
heb ik nodig...
Maar ik kan dat nergens vinden.. heb wel gezein '' volkorenmeel' of ''tarwebloem'' maar dat beide weer wat anders ? Of is tarwebloem wel t zelfde als volkoren?
Ja dat dus.quote:Op zondag 29 september 2013 17:37 schreef minilot het volgende:
Al met al Casper, als in je recept 'volkoren bloem' staat kun je met een gerust hartje het volkoren meel van Albert Heijn gebruiken.
Ziet er lekker uit!quote:Op zondag 29 september 2013 17:17 schreef casper019 het volgende:
[..]
Uitendelijk igster mn 4e poging lukte er 4 te bakken!
heb ze gisteravond gedipt in choco en vanmorgen gevult!
Bedacht me alleen te laat een foto van ze allemaal te maken, maar net voor dat we ze gingen eten toch gauw een foto gemaakt!
[ afbeelding ]
en lekker!!!!!!!
Weet iemand trouwens waar je volkoren BLOEM kan kopen? Heb bij de appie en deen gekeken maar daar heb je allen volkoren meel, of tarwe bloem maar geen volkoren bloem...
cool ben benieuwd naar de fotoo!!quote:Op zondag 29 september 2013 22:19 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zooooo, negen 16cm taartjes gemaakt! Morgen laatste dag op m'n werk en iedereen krijgt een taartje in de vorm van me, kunnen ze thuis ook nog een keer aan me denken
Morgen als ze ingepakt zijn komt er denk ik wel een foto, nu eerst
Om der vervolgens te ontslaan en taartjes te krijgen?quote:Op maandag 30 september 2013 08:07 schreef Xaryna het volgende:
Ze zien er echt prachtig en heerlijk uit! Kom je bij ons werken?
Wauw!quote:Op maandag 30 september 2013 07:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
3x brownie met kers
3x witte chocolade cheesecake met aarbeiedn en framboos
2x worteltaart
1x frangipane taart
Ja, preciesquote:Op maandag 30 september 2013 08:27 schreef Myraela het volgende:
[..]
Om der vervolgens te ontslaan en taartjes te krijgen?
Mijn custard cake niet zo mooi als die van Dragonberry, maar wel lekker.
[ afbeelding ]
het gaat om de smaak maar je ziet wel mooi lagen zitten!quote:Op maandag 30 september 2013 08:27 schreef Myraela het volgende:
[..]
Om der vervolgens te ontslaan en taartjes te krijgen?
Mijn custard cake niet zo mooi als die van Dragonberry, maar wel lekker.
[ afbeelding ]
wow jij hebt vat hele lieve collegasquote:Op maandag 30 september 2013 07:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
3x brownie met kers
3x witte chocolade cheesecake met aarbeiedn en framboos
2x worteltaart
1x frangipane taart
Was hij lekker? Ik denk dat je de volgende keer nog wat meer suikerlaag kan maken als je m nu niet speculazig/kanelig genoeg vond. is t bij jou ook zo'n lekkere kleefsiwirl geworden? misschien kun je nog iets meer marmeren voor meer effect ofzo...quote:Op zondag 29 september 2013 20:13 schreef kvd het volgende:
Mijn speculaasswirlcake op de kwakz0r manier
(hij ziet er aan de bovenkant donkerder uit dan hij in werkelijkheid is)
[ afbeelding ]
Mjummie!!!!
Hij is heerlijk! En goedgekeurd door anderen.quote:Op maandag 30 september 2013 18:07 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Was hij lekker? Ik denk dat je de volgende keer nog wat meer suikerlaag kan maken als je m nu niet speculazig/kanelig genoeg vond. is t bij jou ook zo'n lekkere kleefsiwirl geworden? misschien kun je nog iets meer marmeren voor meer effect ofzo...
ziet er lekker uit in elk geval. vind t zo tof dat iemand anders mijn brainfart nu ook gemaakt heeft!
Ah ja, ik heb hetelucht. Heb wel de hete lucht uitgezet, maar kan me voorstellen dat t ca 1 uur op 175 graden is in een ander soort oven...quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 09:59 schreef kvd het volgende:
[..]
Hij is heerlijk! En goedgekeurd door anderen.
De cake is niet te nat en niet te droog, de speculaassmaak mag inderdaad wat meer. Was wat voorzichtig met de suiker en kruiden achteraf gezien. Dus volgende keer gaat er inderdaad meer in en zal het marmereffect ook groter worden.
Moet ook even goed kijken naar de temperatuur/tijd enzo, ik nam braaf jouw dingen over, maar mijn gasoventje werkt toch weer anders, dus na 50 minuten 160 graden was het nog echt deeg, ben dus de hoogte ingegaan qua temp ipv naar beneden.
Maar, hij komt hier in mijn receptenboek als kwakz0rs swirlcake!
Jij bedankt! gaat ook weer nieuwe inspiratie geven denk ik. En op een herfstachtige en winterse zondag middag gebakken worden...quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 10:30 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Ah ja, ik heb hetelucht. Heb wel de hete lucht uitgezet, maar kan me voorstellen dat t ca 1 uur op 175 graden is in een ander soort oven...
Echt supertof!
hehehequote:Op dinsdag 1 oktober 2013 16:12 schreef casper019 het volgende:
http://www.boekenvoordeel(...)11ffa873f5-239219097
koekjes bakken voor je hond tis bakgekte in nederland
Die kan je nog prima gebruiken . Tenzij je een paar dagen geleden al begonnen bent met schillen, dan is het beter om opnieuw te beginnenquote:Op donderdag 3 oktober 2013 16:55 schreef casper019 het volgende:
Nu ga ik morgen bij een vreidnin eten en wil voor haar en haar ouders een appeltaart bakken
nu benik appels aan te schillen maar ondertussen zijn de 1e paar geschilde compleet bruin geworden
kan ik die nog wel gebruiken? (of zien ze er nu alleen minder aantrekkelijk uit en maakt het verder niet uit)
haha nee ze hebben n halfuurtje gelegen , maar heb een appelschiller dus die maakt er gelijk plakken van dus ze zijn dan gelijk TOTAAL bruin..quote:Op donderdag 3 oktober 2013 17:04 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Die kan je nog prima gebruiken . Tenzij je een paar dagen geleden al begonnen bent met schillen, dan is het beter om opnieuw te beginnen
ja hoor. Volgende keer een beetje citroensap opdoen direct na het schillen, dan worden ze niet (zo snel) bruin.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 17:16 schreef casper019 het volgende:
[..]
haha nee ze hebben n halfuurtje gelegen , maar heb een appelschiller dus die maakt er gelijk plakken van dus ze zijn dan gelijk TOTAAL bruin..
maar dat maakt dus niet uit?
Ok thx, nja als t qua smaak niet uitmaakt dan hoeft die cutroen ook niet perse!quote:Op donderdag 3 oktober 2013 17:22 schreef kvd het volgende:
[..]
ja hoor. Volgende keer een beetje citroensap opdoen direct na het schillen, dan worden ze niet (zo snel) bruin.
Ik durf over de smaak niets te zeggen als ze bruin zijn geworden, die van mij worden dat meestal nietquote:Op donderdag 3 oktober 2013 21:04 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ok thx, nja als t qua smaak niet uitmaakt dan hoeft die cutroen ook niet perse!
Taart is perfect gelukt volgens mij, lastig om nu te laten staan.. ruikt zo lekker!!
maar ik denk dat het raar staat alsi k morgen aankom met een taart met een punt missend
Oh klinkt lekkerquote:Op woensdag 2 oktober 2013 11:02 schreef _Liek het volgende:
Vers uit de oven: hazelnootkoekjes met chocolade, cacao nibs en kaneel. [ afbeelding ]
Ziet er goed uit!quote:
wow die ziet er lekkernuit, heb je die gewoon op een grote bakplaat gemaakt??quote:Op donderdag 3 oktober 2013 23:09 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ziet er goed uit!
Hierbij mijn kersenplaatkoek. Hij is echt heel lekker geworden.
[ afbeelding ]
Sure, zal 'm morgen overtypen uit mijn kookboek. En ja, op een bakplaat. De plaat was alleen te groot en de randjes waren verbrand, maar goedquote:Op donderdag 3 oktober 2013 23:10 schreef casper019 het volgende:
[..]
wow die ziet er lekkernuit, heb je die gewoon op een grote bakplaat gemaakt??
mag k miss t recept
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 24% gewijzigd door Xaryna op 04-10-2013 07:57:18 ]Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
Mooie appeltaart, zeker die bovenkant.quote:
Boh.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 14:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
NY salted chocolate caramel cheesecake
quote:Op donderdag 3 oktober 2013 23:12 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Sure, zal 'm morgen overtypen uit mijn kookboek. En ja, op een bakplaat. De plaat was alleen te groot en de randjes waren verbrand, maar goed
Recept Kersenplaatkoek:Thx moet ik toch ook maar is maken zon plaatkoek!! =)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
wat een leukerdjesquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 17:26 schreef Anne het volgende:
Normaal ben ik van de cakes, maar vandaag toch eens koekjes gebakken .
[ afbeelding ]
Zelf maken misschien? Ik vond deze link, wie weet is dat wat! Vegetable shortening vind je bij Jumbo van het merk Crisco, corn syrup vind je bij de natuurwinkel.quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 15:08 schreef chocolatelover het volgende:
oh, wat een schatjes
Ik heb een vraagje. Weet iemand waar ik cinnamon chips kan kopen? Ik heb wel een potje kaneelsuiker, maar die zijn veel te klein om te verwerken in gebak. Ik vind die "smaakexplosietjes"van kaneel wel lekker namelijk en ik vind ze alleen in webwinkels in amerika enzo (verzendkosten )
Heb je dan niet de verkeerde verhouding te pakken? Zou je niet al extra bloem moeten toevoegen aan het basisrecept?quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:43 schreef chocolatelover het volgende:
Hoi, net scones proberen te maken. Vaker geprobeerd, al een paar keer gelukt toch wel maar iedere keer heb ik het probleem dat het deeg veel te vochtig is als ik het op bakpapier leg en in stukken snijd. Ik kan dan de stukken niet een beetje uit elkaar trekken. Om het deeg een beetje fatsoenlijk in een ronde vorm te krijgen moet ik al extra bloem toevoegen en om te snijden en uit elkaar te trekken heb ik dan nog meer bloem nodig en moet ik veel meer kneden (nadat ik alles al bij elkaar gedaan heb en gekneed). Hoe zit dat? Hebben jullie dat ook?
Wat is je recept dan?quote:Op zondag 6 oktober 2013 14:19 schreef chocolatelover het volgende:
ik weet dus niet of dat zo hoort. Bij andere recepten die ik gemaakt hebt is het deeg ook altijd zo plakkerig, niet zo vast dat je aparte stukken kunt snijden en een beetje uit elkaar trekken. Ik ben bang dat ik het deeg verpest als ik er vantevoren 75 g bloem ofzo extra bij doe. Ik wil namelijk wel luchtige, gerezen scones, geen vaste schijven.
Heb je het deeg ook laten rusten in de koelkast?quote:Op zondag 6 oktober 2013 15:43 schreef chocolatelover het volgende:
Al 7 min. extra erin en ze smaken nog niet helemaal gaar en zien er ook niet helemaal gaar uit. Maar dat kan ook door de appel komen dat weet ik niet.
Hier is het recept trouwens:
326g King Arthur Unbleached All-Purpose Flour
67g granulated sugar
3/4 teaspoon salt
1 tablespoon baking powder
1 teaspoon Apple Pie Spice or ground cinnamon
113g cold unsalted butter
78g chopped fresh apple, in 1/2" pieces (about half a medium apple); leave the skin on, if you like
113g cinnamon chips
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
113g applesauce, unsweetened preferred
Ze smaken wel, maar zijn niet geweldig.
Ziet er echt uit als zo'n schaal die je in 1x opvreet en je dan schuldig voelt.quote:Op zondag 6 oktober 2013 17:29 schreef Qunix het volgende:
Ik heb cantuccini gemaakt, maar met mijn eigen mix. Verplaats rietsuiker heb ik kristalsuiker gebruikt uit een pot met vanille = vanillesuiker.
Ook heb ik alleen pistachenoten gebruikt met vlokken (wat je op je boterham doet). Het resultaat:
[ afbeelding ]
Na 30 minuten bakken, moet je het snijden en nogmaals 10 minuten bakken (drogen).
[ afbeelding ]
Ik heb dit al een keer eerder gemaakt en met succes. Het is zó lekker dat ik het nog een keer doe
En is dat ook dat merk bloem wat je hebt gebruikt? Want er schijnt nogal verschil te zitten in het gewicht van een cup bloem van verschillende merken (sommige soorten zijn licht en wegen maar 125 gram per cup, anderen zijn zwaarder en wegen) en of je het zeeft of nietquote:Op zondag 6 oktober 2013 15:43 schreef chocolatelover het volgende:
Al 7 min. extra erin en ze smaken nog niet helemaal gaar en zien er ook niet helemaal gaar uit. Maar dat kan ook door de appel komen dat weet ik niet.
Hier is het recept trouwens:
326g King Arthur Unbleached All-Purpose Flour
67g granulated sugar
3/4 teaspoon salt
1 tablespoon baking powder
1 teaspoon Apple Pie Spice or ground cinnamon
113g cold unsalted butter
78g chopped fresh apple, in 1/2" pieces (about half a medium apple); leave the skin on, if you like
113g cinnamon chips
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
113g applesauce, unsweetened preferred
Ze smaken wel, maar zijn niet geweldig.
recept zegt een half uur in de vriezer om goed onhoog te kunnen komen. niet in de koelkast.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 13:53 schreef chocolatelover het volgende:
@ KVD: nee, ik heb niet hetzelfde merk bloem gebruikt (en ik heb het trouwens ook niet in de koelkast gedaan). Ik zal het nog eens proberen met koelkast en misschien toch meer bloem. De smaak is trouwens wel lekker, want ik heb die niet gelukte portie natuurlijk wel opgegeten.
Binnenkort ook weer eens cantuccini maken, superlekker met amandel, pistach en cranberrys. Of hazelnoten en chocola, of amandel en wat sinaasappelsap en rasp. Ja lekker.
ik hou niet van walnoot,maar het ziet erheerlijk uitquote:Op donderdag 10 oktober 2013 16:50 schreef _Liek het volgende:
Hopelijk gaat t nu goed, net wat geprobeerd te posten en dat ging telkens mis...
@Qunix die cantuccini ziet er heeeerlijk uit!
Ik heb vandaag walnoot-wortel cupcakes gemaakt met cream cheese toef en gekarameliseerde walnoot:
[ afbeelding ]
Dank je!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 16:57 schreef kvd het volgende:
[..]
ik hou niet van walnoot,maar het ziet erheerlijk uit
Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:26 schreef Joosie200 het volgende:
Na een kokoskruidenkoekcake nu voor het eerst kokosmakronen in de oven. Nu ja, makronen? Een grote reuzemakroon I say Ik heb alles gewoon op een velletje bakpapier op de bakplaat gemieterd en het in stukken snijden komt straks wel
Dat is de vraag uiteraard, maar ik ga er wel vanuit. Was lui, had nog een restant kokos, ei die op moest en suiker liggen dus hop kokosmakronen. En nog luier, want ik had geen zin om te pielen met theelepels om zo hoopjes deeg te verdelen over de bakplaat. Mijn ervaring met eerdere koekjes is dat je toch te weinig ruimte hebt om het deeg in 1 keer netjes te bakken, want het kleeft zo aan elkaar. In dat geval maar achteraf op koekjesformaat snijdenquote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:39 schreef Myraela het volgende:
[..]
Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?
Klinkt lekker! Is t recept ergens te vinden?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:41 schreef Noek het volgende:
Vandaag pompoencake met gedroogde cranberries, witte chocolade en pecannoten gemaakt.
De structuur is ruk maar de smaak is echt heerlijk.
[ afbeelding ]
Ja tuurlijk. Hier!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:44 schreef _Liek het volgende:
[..]
Klinkt lekker! Is t recept ergens te vinden?
Te droog gebakken door de dikte denk ik, nu ik het e.e.a. geproefd heb. De smaak is zoals je verwacht van kokosmakronen, lekkere kokosbite en nasmaak. Maar het heeft niet de structuur van een makroon zoals je zou verwachten. Ik zou het nu coco chip cookie willen noemenquote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:39 schreef Myraela het volgende:
[..]
Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?
Die cake is 10 min fietsenquote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:41 schreef Noek het volgende:
Vandaag pompoencake met gedroogde cranberries, witte chocolade en pecannoten gemaakt.
De structuur is ruk maar de smaak is echt heerlijk.
[ afbeelding ]
Mary Berry's sachertorte http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sachertorte_59630quote:
Even in de herhaling. Weet iemand dit?quote:Op woensdag 9 oktober 2013 20:05 schreef Tinuviel het volgende:
Even een vraagje: ik ga een taart maken. Deeg is denk ik Biscuitachtig met frosting uit eieren, suiker, water. Hij moet vrijdagochtend af zijn. Zit nu te dubben: vandaag of morgen avond de cake bakken en wanneer de vulling, frosting & decoratie doen?
Macarons?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:59 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt.
Dat is maar 30 min lopen!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:59 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die cake is 10 min fietsen
Lijkt me heerlijk
Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt.
Biscuit kan je best lang van tevoren maken, laat zich goed invriezen, en het ontdooit redelijk snel. Vulling en icing doe ik meestal een paar uur van tevoren.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 18:21 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Even in de herhaling. Weet iemand dit?
De frambozencakejes van Katie Quinn Davies. Die zijn goddelijk lekker!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:59 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt.
Dankje Bleie. Cake zit nu in de oven. Alleen de vraag of de frosting er vanavond al op kan. Zou sowieso alleen op de zijkant kunnen, want er komt morgen ochtend hagelslag op de zijkant en dan smeer ik de bovenkant liever nog niet af. Of dan toch liever alles morgen ochtend doen en dus vroeg mijn bed uit?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:14 schreef Bleie het volgende:
[..]
Biscuit kan je best lang van tevoren maken, laat zich goed invriezen, en het ontdooit redelijk snel. Vulling en icing doe ik meestal een paar uur van tevoren.
Ik zou alles dan morgenochtend doen. Als de frosting hard word, dan plakt de hagelslag misschien wel niet meerquote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:45 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dankje Bleie. Cake zit nu in de oven. Alleen de vraag of de frosting er vanavond al op kan. Zou sowieso alleen op de zijkant kunnen, want er komt morgen ochtend hagelslag op de zijkant en dan smeer ik de bovenkant liever nog niet af. Of dan toch liever alles morgen ochtend doen en dus vroeg mijn bed uit?
Kvd dat zou best kunnen, ik kijk niet zo vaak 24kitchen. Ik wilde hagelslag op de zijkant doen en had gegoogled op de handigste manier daarvoor. Een iemand had de tip om hagelslag te strooien op aluminium folie, de taart alleen aan de zijkant af te smeren, zodat je hem aan boven en onderkant kunt vastpakken en dan door de hagelslag te rollen. Klonk makkelijk en handig. Hopelijk werkt het in het echt ook zo.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:49 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zou alles dan morgenochtend doen. Als de frosting hard word, dan plakt de hagelslag misschien wel niet meer
(Maar ben ik nou in de war? Als ik 24kitchen enzo kijk, dan doen ze de zijkant toch altijd als laatste? Beginnen ze te smeren aan de bovenkant, dan de zijkant. En dan is het afhankelijk wat je bovenop doet toch?)
Dat is een handige manier, maar het hangt een beetje af wat je met de bovenkant gaat doen en of je de hele zijkant met hagelslag gaat 'beplakken'.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:54 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Kvd dat zou best kunnen, ik kijk niet zo vaak 24kitchen. Ik wilde hagelslag op de zijkant doen en had gegoogled op de handigste manier daarvoor. Een iemand had de tip om hagelslag te strooien op aluminium folie, de taart alleen aan de zijkant af te smeren, zodat je hem aan boven en onderkant kunt vastpakken en dan door de hagelslag te rollen. Klonk makkelijk en handig. Hopelijk werkt het in het echt ook zo.
stroop weet ik niet. vanille extract wel.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 22:25 schreef Tinuviel het volgende:
Stomme Frosting, ik krijg hem niet stijf!
Dus zelf experimenteren dan maar. Suiker en eiwit kan ik stijf slaan. Gaat dat ook nog lukken als er een klein beetje vanilla extract en stroop worden toegevoegd. Weten jullie dat toevallig?
heb je de kom goed ontvet?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 22:35 schreef Tinuviel het volgende:
Dan laat ik die stroop maar liever weg. Is ook zonder zoet genoeg. Ik weet niet wat ik fout doe. In het originele recept nemen ze hele eieren en er zit ook een klein beetje water bij en dat wordt in het waterbad stijf geslagen, wat mij dus niet lukt.
Die heb ik nou nog nooit willen proberen te maken, maar misschien wel eens leuk om te zien of ik het kan! Zet ik op het lijstje. Dan verder frambozencakjes, gezonde muffins....en dan is het wel opquote:
ontvetten doe je met citroensap. zowel de kom als de mixer ontvetten en goed droog maken met bv keukenpapier.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 22:42 schreef Tinuviel het volgende:
Nee dat heb ik niet gedaan. Is dat het probleem? Als het water te sterk kookt, kan dat toch ook de eigeel beschadigen waardoor die niet meer werkt en het niet stijf wordt of heb ik dat mis? Hoe ontvet ik de kom?
Marsepein! Maak marsepein!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 23:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die heb ik nou nog nooit willen proberen te maken, maar misschien wel eens leuk om te zien of ik het kan! Zet ik op het lijstje. Dan verder frambozencakjes, gezonde muffins....en dan is het wel op
Lekker lekker lekker!!!! Nou heb ik meteen zin in taart hahahaquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 06:42 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dank voor alle tips. Ik heb nu het frosting recept aangepast, alleen eiwit, vanille extract en stroop en het werd goed stijf. En hier het resultaat:
[ afbeelding ]
Vrolijk! Is het een heel klein taartje, of zijn dat reuzenSmarties?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 06:42 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dank voor alle tips. Ik heb nu het frosting recept aangepast, alleen eiwit, vanille extract en stroop en het werd goed stijf. En hier het resultaat:
[ afbeelding ]
Je hebt ook meringue boterecreme. Die is echt heerlijk. Niet zowaar als gewone botercreme.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 10:12 schreef Myraela het volgende:
Merengue als frosting, is dat gebruikelijk? Lijkt me echt helemaal niet lekker. Maar rauwe eieren geven mij sowieso de kriebels.
Daar gaar je de meringue, recepten die ik ken tenminste.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 10:15 schreef Ooi86 het volgende:
[..]
Je hebt ook meringue boterecreme. Die is echt heerlijk. Niet zowaar als gewone botercreme.
Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:36 schreef Isabeau het volgende:
http://www.24kitchen.nl/n(...)olphs-bakery-feestje
Jammer dat ik geen foto's kan maken
(in het kader van de prijsvragen, Myraela )
haagse bluf?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:29 schreef Dragonberry het volgende:
Iemand nog een idee wat ik kan maken met 5 eiwitten? behalve merengeus
het lijkt me juist leuk om rudolf eens te ontmoeten. ik vind hem altijd zo enthousiast en positiefquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:42 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.
Maar eigenlijk lijkt het me helemaal niet zo leuk om hem te ontmoeten. Al is het misschien wel leuk om erover te bloggen.
In het kader van Day Zero ben ik in voor alle rare dingenquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:42 schreef Myraela het volgende:
Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.
Maar eigenlijk lijkt het me helemaal niet zo leuk om hem te ontmoeten. Al is het misschien wel leuk om erover te bloggen.
quote:
Stuur ik een foto in, dan ga jij mee als ik mag gaan.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:47 schreef Isabeau het volgende:
[..]
In het kader van Day Zero ben ik in voor alle rare dingen
Ik ben vrij en in Rotterdam dinsdag, kan vast nog wel een nachtje blijven tot woensdag (ook vrij)quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:54 schreef Myraela het volgende:
Stuur ik een foto in, dan ga jij mee als ik mag gaan.
hij had gisteren een vijgenclafoutis. ik vind vijgen er altijd zo vies uitzienquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Heeft Rudolf wel een kersenclafoutis?
En ik herken het wel dat je gewoon gaat zitten snoepen terwijl iets niet eens heel erg lekker is. Wat is er mis mee dan?
Ja, heb ik even opgezocht. Speel ik nu vals?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Heeft Rudolf wel een kersenclafoutis?
En ik herken het wel dat je gewoon gaat zitten snoepen terwijl iets niet eens heel erg lekker is. Wat is er mis mee dan?
Verse vijgen? Die zien er toch juist heerlijk uit. en zijn heerlijk. Denk dat een clafoutis daarvan al een stuk beter is.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:09 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hij had gisteren een vijgenclafoutis. ik vind vijgen er altijd zo vies uitzien
Welneequote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:09 schreef Myraela het volgende:
Ja, heb ik even opgezocht. Speel ik nu vals?
Ik denk dat die is zoals die hoort te zijn, maar het is gewoon niet helemaal niet ding. Het blijft zachtig, ik mis iets van een bite. En dit zijn diepvrieskersen, dus het heeft allemaal ook niet erg veel smaak.
ok dus met de dunschiller neem ik dus teveel schil mee?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:06 schreef Myraela het volgende:
Raspen doe je met een rasp, niet met een dunschiller. Dat is veel te grof.
Als je het heel voorzichtig doet zodat je geen wit meepakt en het vervolgens heel erg fijn snijd, dan zou je het kunnen gebruiken.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:09 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok dus met de dunschiller neem ik dus teveel schil mee?
nee, het wit is bitter en niet lekker. Je moet echt een rasp gebruiken, met van die kleine gaatjes dus. Dan krijg je ook van die hele kleine stukjes.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:05 schreef casper019 het volgende:
nu moet ik voor een recept citroen rasp gebruiken, maar als ik hem rasp met de dunschiller gaat er alsnog een aardig stukje van dat witte onder de gele schil mee hoort dat?
Het is wel handig om te weten waar hij/zij heel erg van houdt: fruit, chocola, healthy?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:25 schreef casper019 het volgende:
thx dan ga ik morgen gewoon een rasp kopen, inderdaad iets basis!
ik wil tevens voor volgende week vrijdag iets speciaals maken, een lekker dessert oid.
Ik wil iets voor een speciaal iemand maken, en qua smaak is infeite alles goed...
Leek me leuk iets in mn 12cm bakvorm te doen, maar iets anders kan ook...
heeft iemand miss een leuk idee?
ze houd eigenlijk wel van alles,quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het is wel handig om te weten waar hij/zij heel erg van houdt: fruit, chocola, healthy?
En microplanes zijn echt geweldig ja
Ik zou graag willen, maar ik denk niet dat jij in de gelukkigste stad van Nederland/Europa woontquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 13:49 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dankje. Kom je anders hier een stukje halen?
Minilot, ik heb deze smarties gebruikt, volgens mij is dat het standaard formaat:
[ afbeelding ]
En de 2 bakvormen waren 24cm doorsnee. De taart is alleen niet erg hoog. Misschien oogt hij daarom zo klein?
Groningen?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 19:49 schreef kvd het volgende:
Ik zou graag willen, maar ik denk niet dat jij in de gelukkigste stad van Nederland/Europa woont
http://www.hema.nl/winkel(...)econdid=pnl_80881059quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 19:37 schreef Myraela het volgende:
Als je nog helemaal niets van een rasp in huis hebt, zou ik een blok rasp halen. Is ook prima voor kaas, groenten etc en kun je gewoon stevig laten staan. Wel op letten dat die dan dus ook een hele fijne kant heeft.
Zoiets:
[ afbeelding ]
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:10 schreef Piger het volgende:
Voor een simpel goedkope rasp vind ik dit eigenlijk ideaal:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50153180/
Geen lompe rasp. Je raspwerk direct verzameld in een bankje, als je daar behoefte aan hebt.
Voor het echte fijne raspwerk is zo'n microplan wellicht handig, maar hoe vaak maak je er gebruik van.
Microplane is een merk....quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:00 schreef casper019 het volgende:
Wat maakt een rasp tot een micorplan rasp?
http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-westmark.aspx
http://www.cookandco.nl/product/rasp-grof-microplane.aspx
http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-microplane.aspx
want die bovenste en onderste 2 lijken wel erg op elkaar?
en als ik voor n microplane ga, welkeis dan makkelijker/beter de grove of de fijne?
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:32 schreef kvd het volgende:
Een vraag, als er in een recept karnemelk staat en dat heb ik niet in huis/lust ik niet, kan ik het dan vervangen door gewone melk? Het gaat om DIT recept (nee, ga geen Halloweenkoekjes bakken, maar ben op zoek naar een lekker recept voor koekjes die niet uitlopen, en deze met bruine suiker, kaneel en nootmuskaat lijkt me )
Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:38 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.
[..]
Microplane is een merk....
Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?
[..]
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
hahaha, tsja, daar kom ik morgen niet voordat ik ga bakken.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:52 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, dat heeft de AH niet hoor . Haal het bv bij de toko.
http://chemistry.about.com/od/foodchemistryfaqs/f/powdersoda.htm
Ongeveer 2-3 keer zoveel bakpoeder dan baksoda dus. Dat komt dus neer op max 2 eetlepels totaal bakpoeder in dat recept (want 1 us tablespoon = 3 us teaspoons).
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halenquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:48 schreef kvd het volgende:
[..]
Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...
of een gezondheidswinkel/reformhuisquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 23:04 schreef tombolafan het volgende:
[..]
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen
aah, maar is die andere van 15 euro dan niet gewoon net zo goed als die microplane??quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:38 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.
[..]
Microplane is een merk....
Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?
[..]
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
Goede tip, kan bij de plaatselijke drogist kijken. De apotheek is op zaterdag gesloten (en de apotheek die open is, is nog verder weg dan de tokoquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 23:04 schreef tombolafan het volgende:
[..]
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen
Ik hou ze in gedachten, maar ook niet in de buurtquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 23:12 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
of een gezondheidswinkel/reformhuis
Dan moet je even kijken bij blokker of andere zakenquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 12:52 schreef casper019 het volgende:
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055
zou zon herman den blijker rasp dan miss wat zijn?
ziet er zo op het plaatje uit als een prima rasp Vooral het handvat lijkt me best handig.quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 12:52 schreef casper019 het volgende:
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055
zou zon herman den blijker rasp dan miss wat zijn?
Ik heb geen idee. De kant-en-klare uit de winkel smeer ik zo'n beetje op alles wat ik kan eten. Zal hier ook wel mee gebeuren. Hoe lang zou zelfgemaakte lemon curd eigenlijk houdbaar zijn?quote:
Bij het recept dat ik gebruikt heb stond dat het een paar dagen goed zou gaan. Geen idee of dat klopt, want heb het destijds gebruikt voor een taart en alleen wat ik overhad op m'n brood gedaanquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 14:25 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ik heb geen idee. De kant-en-klare uit de winkel smeer ik zo'n beetje op alles wat ik kan eten. Zal hier ook wel mee gebeuren. Hoe lang zou zelfgemaakte lemon curd eigenlijk houdbaar zijn?
Als je het in een goed schoongemaakt (dat wil zeggen heet) jampotje doet als het nog goed heet is trekt de deksel weer een soort van vacuum. Dan is het lang houdbaar, als het potje open is zal het een stuk minder lang zijn, maar langer dan 2 dagen. Gebruik een schoon mes/lepel om uit de pot te halen.quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 20:06 schreef emil23 het volgende:
Ik lees namelijk verschillende verhalen, varierend van 2 dagen tot 2 maand.
dank je . Klinkt heerlijk zo'n pompoencake, moet ik ook eens proberen.quote:
maar daar staat dat het moet koken? Moet het dan elkel warm zijn? Want was is dan de bedoeling dat er gebeurd in die 5min? moet het langzaam droog wordeN? of ?quote:Op zondag 13 oktober 2013 12:21 schreef Dragonberry het volgende:
Te hoog vuur, waardoor de suiker carameliseerd en daarna verbrand. Volgende keer lager vuur, het hoeft niet te koken.
Versuikeren inderdaad. Je kookt de citroen in suikerwater. Het is dus essentieel dat het heeeel zachtjes kookt, anders krijg je karamel.quote:Op zondag 13 oktober 2013 13:00 schreef casper019 het volgende:
[..]
maar daar staat dat het moet koken? Moet het dan elkel warm zijn? Want was is dan de bedoeling dat er gebeurd in die 5min? moet het langzaam droog wordeN? of ?
Huh? Je gooit volgens jou link de extra suiker pas op de citroenschilletjes als je ze uit het citroenwater gehaald hebt he?quote:Op zondag 13 oktober 2013 16:44 schreef casper019 het volgende:
net weer probeert, maar nu hou ik een erg waterig (door t citroensap) mengsel over, ook als ik de rest van de suiker erover gstrooid heb, dus miss doe ik nog wat fout? moet ik het droogdeppen? of wat minder citroensap gebruiken? langer koken dan?
Zo staat het niet in het receptquote:Op zondag 13 oktober 2013 18:03 schreef casper019 het volgende:
nee ik heb de citroen sap + 2 EL suiker in de pan en dan evenkoken en dande schilletjes
dat 5 min zachtjes koken
toen t op n bord gedaan met een pannenlikker.. en toen de overige suiker (4el) erover gestrooid)
(zo staat t in t recept)
Dus geen pannenlikker, een schuimspaan, daar zitten gaatjes in, dan druipt het vocht weg.quote:Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker
NU heb ik vanmorgen mn cupcakes gebakken, echter na het bakken halen ze maar net de rand van t vormpje.... hoort dat?? (want op t plaatje van de ah zie je een mooie bolling bovenop)quote:Op zondag 13 oktober 2013 12:06 schreef casper019 het volgende:
http://www.ah.nl/allerhan(...)troen-honingcupcakes
nu wou ik gister die cupcakes maken, maar toen ik het citroen voor erbij op wou maken
. Schil de gele schil van 1 citroen met de dunschiller en snijd de repen tot smalle, lange reepjes van 1-2 mm breed. Pers de citroen uit en verhit het sap met 2 el kristalsuiker in een steelpan. Voeg, als de suiker is opgelost, de reepjes schil toe en laat 5 min. zacht koken. Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats in ca. 3 uur drogen.
Toen na 2-3 min zachtkoken werd het ''troepie'' om t zo maar te noemen bruin (versuikerde/karameliseerde het) en werd het daarna zwart...
wat doe ik fout?
jup ff fotos:quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:07 schreef Holyme het volgende:
Ik ga een poging wagen 12 gewone muffin vormpjes gebruikt?
dAT HEB ik gelezen en deze zijn 5cmquote:Op maandag 14 oktober 2013 13:15 schreef MaximusTG het volgende:
Dr staat toch mini-muffinvorm in het recept; uitsparingen van 4-5 cm. Jij hebt veel grotere vormpjes. 1+1 =2
Mja maar gewoon de basis (dus het recept GOED volgen) is niet te leren, en daar kan niemand je achteraf mee helpen...quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:11 schreef casper019 het volgende:
[..]
jup ff fotos:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
@lien, alles moet je leren toch? en ik ben beginneling
heb je de bodem of de bovenkant gemeten?quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:18 schreef casper019 het volgende:
[..]
dAT HEB ik gelezen en deze zijn 5cm
CUL / Brood bakken in de oven #14: Als zoete broodjes...quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:26 schreef Dot. het volgende:
Heb je wel echt een vorm gebruikt of alleen de papiertjes?
Nog even een broodbakvraagje. Waar in de oven zet je het brood? Ik heb boven- en onderwarmte en had hem in het midden gezet, maar de bovenkant wel iets te snel bruin. Daarna nog even onder in de oven gehad zodat de onderkant nog wat harder kon worden en dat ging goed. Maar moet hij eigenlijk altijd onderin de oven?
Net jouw tip in actie gezien op 24kitchen.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 21:13 schreef kvd het volgende:
[..]
Dat is een handige manier, maar het hangt een beetje af wat je met de bovenkant gaat doen en of je de hele zijkant met hagelslag gaat 'beplakken'.
Als je dat over de hele zijkant doet en dan de bovenkant gaat frosten, dan heb je kans dat je de hagelslag ook over de bovenkant gaat uitsmeren. Als je over die frosting iets van marsepein/fondant doet, dan zie je dat niet. Als je het bij die frosting laat, dan zie je de hagelslagjes dus zitten.
Als je een kartonnetje ofzo aan de onderkant doet (de maar kan je overtrekken van de springvorm-onderkant, kan iets kleiner maar zeker niet groter), dan kan je het biscuit daar op zetten, alles gaan frosten,de bovenkant doen en dan de taart oppakken en met de hand onder het karton de zijkant versieren met de andere hand.
Of je laat hem op de springvorm-onderkant, frost hem, versiert de bovenkant, zet de taart op een omgekeerde kom/schaal en doet de zijkant. Op die manier kan je de taart ook draaien tijdens het versieren van de buitenkant.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |