Versuikeren inderdaad. Je kookt de citroen in suikerwater. Het is dus essentieel dat het heeeel zachtjes kookt, anders krijg je karamel.quote:Op zondag 13 oktober 2013 13:00 schreef casper019 het volgende:
[..]
maar daar staat dat het moet koken? Moet het dan elkel warm zijn? Want was is dan de bedoeling dat er gebeurd in die 5min? moet het langzaam droog wordeN? of ?
Huh? Je gooit volgens jou link de extra suiker pas op de citroenschilletjes als je ze uit het citroenwater gehaald hebt he?quote:Op zondag 13 oktober 2013 16:44 schreef casper019 het volgende:
net weer probeert, maar nu hou ik een erg waterig (door t citroensap) mengsel over, ook als ik de rest van de suiker erover gstrooid heb, dus miss doe ik nog wat fout? moet ik het droogdeppen? of wat minder citroensap gebruiken? langer koken dan?
Zo staat het niet in het receptquote:Op zondag 13 oktober 2013 18:03 schreef casper019 het volgende:
nee ik heb de citroen sap + 2 EL suiker in de pan en dan evenkoken en dande schilletjes
dat 5 min zachtjes koken
toen t op n bord gedaan met een pannenlikker.. en toen de overige suiker (4el) erover gestrooid)
(zo staat t in t recept)
Dus geen pannenlikker, een schuimspaan, daar zitten gaatjes in, dan druipt het vocht weg.quote:Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker
NU heb ik vanmorgen mn cupcakes gebakken, echter na het bakken halen ze maar net de rand van t vormpje.... hoort dat?? (want op t plaatje van de ah zie je een mooie bolling bovenop)quote:Op zondag 13 oktober 2013 12:06 schreef casper019 het volgende:
http://www.ah.nl/allerhan(...)troen-honingcupcakes
nu wou ik gister die cupcakes maken, maar toen ik het citroen voor erbij op wou maken
. Schil de gele schil van 1 citroen met de dunschiller en snijd de repen tot smalle, lange reepjes van 1-2 mm breed. Pers de citroen uit en verhit het sap met 2 el kristalsuiker in een steelpan. Voeg, als de suiker is opgelost, de reepjes schil toe en laat 5 min. zacht koken. Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats in ca. 3 uur drogen.
Toen na 2-3 min zachtkoken werd het ''troepie'' om t zo maar te noemen bruin (versuikerde/karameliseerde het) en werd het daarna zwart...
wat doe ik fout?
jup ff fotos:quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:07 schreef Holyme het volgende:
Ik ga een poging wagen 12 gewone muffin vormpjes gebruikt?
dAT HEB ik gelezen en deze zijn 5cmquote:Op maandag 14 oktober 2013 13:15 schreef MaximusTG het volgende:
Dr staat toch mini-muffinvorm in het recept; uitsparingen van 4-5 cm. Jij hebt veel grotere vormpjes. 1+1 =2
Mja maar gewoon de basis (dus het recept GOED volgen) is niet te leren, en daar kan niemand je achteraf mee helpen...quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:11 schreef casper019 het volgende:
[..]
jup ff fotos:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
@lien, alles moet je leren toch? en ik ben beginneling
heb je de bodem of de bovenkant gemeten?quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:18 schreef casper019 het volgende:
[..]
dAT HEB ik gelezen en deze zijn 5cm
CUL / Brood bakken in de oven #14: Als zoete broodjes...quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:26 schreef Dot. het volgende:
Heb je wel echt een vorm gebruikt of alleen de papiertjes?
Nog even een broodbakvraagje. Waar in de oven zet je het brood? Ik heb boven- en onderwarmte en had hem in het midden gezet, maar de bovenkant wel iets te snel bruin. Daarna nog even onder in de oven gehad zodat de onderkant nog wat harder kon worden en dat ging goed. Maar moet hij eigenlijk altijd onderin de oven?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |