abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:38:18 #251
91830 MaximusTG
pi_132086267
quote:
7s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:10 schreef Piger het volgende:
Voor een simpel goedkope rasp vind ik dit eigenlijk ideaal:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50153180/

Geen lompe rasp. Je raspwerk direct verzameld in een bankje, als je daar behoefte aan hebt.
Voor het echte fijne raspwerk is zo'n microplan wellicht handig, maar hoe vaak maak je er gebruik van.
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:00 schreef casper019 het volgende:
Wat maakt een rasp tot een micorplan rasp?

http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-westmark.aspx

http://www.cookandco.nl/product/rasp-grof-microplane.aspx
http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-microplane.aspx

want die bovenste en onderste 2 lijken wel erg op elkaar?
en als ik voor n microplane ga, welkeis dan makkelijker/beter de grove of de fijne?
Microplane is een merk....

Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:32 schreef kvd het volgende:
Een vraag, als er in een recept karnemelk staat en dat heb ik niet in huis/lust ik niet, kan ik het dan vervangen door gewone melk? Het gaat om DIT recept (nee, ga geen Halloweenkoekjes bakken, maar ben op zoek naar een lekker recept voor koekjes die niet uitlopen, en deze met bruine suiker, kaneel en nootmuskaat lijkt me O+ :Y) )
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
pi_132086716
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:38 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.

[..]

Microplane is een merk....

Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?

[..]

Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:52:27 #253
91830 MaximusTG
pi_132086896
Nee, dat heeft de AH niet hoor ;). Haal het bv bij de toko.
http://chemistry.about.com/od/foodchemistryfaqs/f/powdersoda.htm
Ongeveer 2-3 keer zoveel bakpoeder dan baksoda dus. Dat komt dus neer op max 2 eetlepels totaal bakpoeder in dat recept (want 1 us tablespoon = 3 us teaspoons).
pi_132087283
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:52 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, dat heeft de AH niet hoor ;). Haal het bv bij de toko.
http://chemistry.about.com/od/foodchemistryfaqs/f/powdersoda.htm
Ongeveer 2-3 keer zoveel bakpoeder dan baksoda dus. Dat komt dus neer op max 2 eetlepels totaal bakpoeder in dat recept (want 1 us tablespoon = 3 us teaspoons).
hahaha, tsja, daar kom ik morgen niet voordat ik ga bakken.
Nu zit ik op deze site te kijken, het omrekenen staat erbij (dus ik zou denken de eetlepel bakpoeder uit het recept + 2 theelepels erbij). Maar daar staat dat het zure product dan weggelaten kan worden (in dit geval de karnemelk), maar dat lijkt me dan ook niet een heel goed plan.

Ofwel...deze dame houdt dit recept even vast voor een andere keer en gaat even zoeken naar een ander lekker recept voor niet uitloopbare koekjes ;)
pi_132087302
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:48 schreef kvd het volgende:

[..]

Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen :D
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 23:12:30 #256
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132087590
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 23:04 schreef tombolafan het volgende:

[..]

baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen :D
of een gezondheidswinkel/reformhuis
pi_132087669
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:38 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.

[..]

Microplane is een merk....

Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?

[..]

Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
aah, maar is die andere van 15 euro dan niet gewoon net zo goed als die microplane??
en ik wil er vooral gebruiken voor t raspen van vruchten (citrus, limoen, sinaasappel) voor inrecepten wat is dan het beste ? grof of fijn
pi_132088046
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 23:04 schreef tombolafan het volgende:

[..]

baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen :D
Goede tip, kan bij de plaatselijke drogist kijken. De apotheek is op zaterdag gesloten (en de apotheek die open is, is nog verder weg dan de toko ;)

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 23:12 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

of een gezondheidswinkel/reformhuis
Ik hou ze in gedachten, maar ook niet in de buurt

(ofwel, een redelijk afgesloten buitenwijk met niet al te veel voorzieningen ;) )
pi_132093062
Ik heb ooit een fijn uitziende rasp gekocht die niet zo duur was en het was een stom onding. Dat was pas weggegooid geld :{
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132097019
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055

zou zon herman den blijker rasp dan miss wat zijn?
pi_132097238
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 12:52 schreef casper019 het volgende:
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055

zou zon herman den blijker rasp dan miss wat zijn?
Dan moet je even kijken bij blokker of andere zaken
Het ligt eraan hoe fijn je de citroenrasp wilt (ik hou niet van schillen, dus ik zou kiezen voor een hele fijne rasp). Ga kijken hoe groot de gaatjes zijn, probeer in te schatten hoe fijn/grof het geraspte zou worden, of dat voor jou goed is.
pi_132098017
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 12:52 schreef casper019 het volgende:
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055

zou zon herman den blijker rasp dan miss wat zijn?
ziet er zo op het plaatje uit als een prima rasp ;) Vooral het handvat lijkt me best handig.
pi_132098056
Zojuist voor het eerst lemon-curd gemaakt. Het staat nu af te koelen maar het smaakt warm ook al erg goed.
  zaterdag 12 oktober 2013 @ 13:56:45 #264
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_132098470
Wat ga je ermee doen?
The love you take is equal to the love you make.
pi_132098999
quote:
7s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 13:56 schreef Lienekien het volgende:
Wat ga je ermee doen?
opeten. ;-)
pi_132099063
quote:
7s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 13:56 schreef Lienekien het volgende:
Wat ga je ermee doen?
Ik heb geen idee. De kant-en-klare uit de winkel smeer ik zo'n beetje op alles wat ik kan eten. Zal hier ook wel mee gebeuren. Hoe lang zou zelfgemaakte lemon curd eigenlijk houdbaar zijn?
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 12 oktober 2013 @ 19:51:11 #267
39237 crew  H_T
2733
pi_132106122
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 14:25 schreef emil23 het volgende:

[..]

Ik heb geen idee. De kant-en-klare uit de winkel smeer ik zo'n beetje op alles wat ik kan eten. Zal hier ook wel mee gebeuren. Hoe lang zou zelfgemaakte lemon curd eigenlijk houdbaar zijn?
Bij het recept dat ik gebruikt heb stond dat het een paar dagen goed zou gaan. Geen idee of dat klopt, want heb het destijds gebruikt voor een taart en alleen wat ik overhad op m'n brood gedaan
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_132106485
Ik lees namelijk verschillende verhalen, varierend van 2 dagen tot 2 maand.
  zaterdag 12 oktober 2013 @ 20:23:14 #269
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_132106906
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 20:06 schreef emil23 het volgende:
Ik lees namelijk verschillende verhalen, varierend van 2 dagen tot 2 maand.
Als je het in een goed schoongemaakt (dat wil zeggen heet) jampotje doet als het nog goed heet is trekt de deksel weer een soort van vacuum. Dan is het lang houdbaar, als het potje open is zal het een stuk minder lang zijn, maar langer dan 2 dagen. Gebruik een schoon mes/lepel om uit de pot te halen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_132117408
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:46 schreef Noek het volgende:

[..]

Ja tuurlijk. Hier!
dank je ^O^ . Klinkt heerlijk zo'n pompoencake, moet ik ook eens proberen.

[ Bericht 1% gewijzigd door chocolatelover op 13-10-2013 10:29:21 ]
  zondag 13 oktober 2013 @ 11:22:02 #271
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_132118355
Er gaat qua raspen echt niets boven een Microplane mensen. O+ Dat is het geld echt dubbel en dwars waard. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_132119328
http://www.ah.nl/allerhan(...)troen-honingcupcakes

nu wou ik gister die cupcakes maken, maar toen ik het citroen voor erbij op wou maken

. Schil de gele schil van 1 citroen met de dunschiller en snijd de repen tot smalle, lange reepjes van 1-2 mm breed. Pers de citroen uit en verhit het sap met 2 el kristalsuiker in een steelpan. Voeg, als de suiker is opgelost, de reepjes schil toe en laat 5 min. zacht koken. Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats in ca. 3 uur drogen.

Toen na 2-3 min zachtkoken werd het ''troepie'' om t zo maar te noemen bruin (versuikerde/karameliseerde het) en werd het daarna zwart...
wat doe ik fout?
pi_132119672
Te hoog vuur, waardoor de suiker carameliseerd en daarna verbrand. Volgende keer lager vuur, het hoeft niet te koken.
pi_132120787
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 12:21 schreef Dragonberry het volgende:
Te hoog vuur, waardoor de suiker carameliseerd en daarna verbrand. Volgende keer lager vuur, het hoeft niet te koken.
maar daar staat dat het moet koken? Moet het dan elkel warm zijn? Want was is dan de bedoeling dat er gebeurd in die 5min? moet het langzaam droog wordeN? of ?
  zondag 13 oktober 2013 @ 13:02:21 #275
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_132120853
Dat de schilletjes versuikeren.

Wat wel eens helpt, is meerdere recepten bekijken en dan besluiten hoe je het het beste kunt aanpakken.
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')