abonnement Unibet Coolblue
pi_131570100
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 21:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Casper019 en Bortecinem, die siliconen vorm komt van Albert Heijn. Deze week met 25% korting! (Normaal kost ie 6,99)

En die appeltaart ziet er perfect uit! Mmmmm ik kan 'm bijna proeven!
Mijn AH had ze niet. -O- Is dit een AH XL aanbieding?
pi_131570137
Ik zou een combinatie voor melk en puur zijn. En ik zou er inderdaad teveel maken.
pi_131570359
quote:
9s.gif Op woensdag 25 september 2013 22:16 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Mijn AH had ze niet. -O- Is dit een AH XL aanbieding?
Nee hoor
pi_131573123
en nu heb ik zin in chocola en slagroom haha
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 26 september 2013 @ 01:25:43 #55
39237 crew  H_T
2733
pi_131576552
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 22:14 schreef kvd het volgende:
Oh ja, en ik zou bv niet voor een reep van Lidl of euroshopper/basic gaan, maar verkade/AH Delicata ofzo. Volgens mij wordt voor ganache enzo meestal de exta puur aangeraden (geloof dat je >70% moet hebben).
Extra puur lijkt me in dit geval niet nodig. In combinatie met zoete slagroom is chocola al redelijk snel bitter genoeg om een mooi tegenwicht te bieden, en ik denk dat je dat met 'normale' pure chocola ook al bereikt. Melk lijkt me wel te zoet.

Zoals eerder is aangegeven maak je moorkoppen van hetzelfde soort beslag als kleine soesjes, maar hou wel rekening met een langere baktijd omdat het grotere blobben beslag zijn die je gaar wilt hebben.
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_131581731
quote:
9s.gif Op woensdag 25 september 2013 22:16 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Mijn AH had ze niet. -O- Is dit een AH XL aanbieding?
is helaas een aanbieding van vorige week,

Ja dat is inderdaad een goeie tip, ik maak er gewoon teveel.. mocht er 1 mislukken dan heb ik extra!
maar over de chocolade, puur is ook prima ik ga op jullie advies af!
maar welke pure zou ik dan nemen? (merk? veel % cacao of minder?)
heb ooit een x de pure chocolade van deen huismerk geproeft maar die was niet te eten, maar ''goeie'' pure chocolade is wel lekker!
pi_131582102
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 11:50 schreef casper019 het volgende:

[..]

is helaas een aanbieding van vorige week,

Ja dat is inderdaad een goeie tip, ik maak er gewoon teveel.. mocht er 1 mislukken dan heb ik extra!
maar over de chocolade, puur is ook prima ik ga op jullie advies af!
maar welke pure zou ik dan nemen? (merk? veel % cacao of minder?)
heb ooit een x de pure chocolade van deen huismerk geproeft maar die was niet te eten, maar ''goeie'' pure chocolade is wel lekker!
Jezus man kies gewoon chocola die je lekker vindt :D
Kwak
pi_131582466
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 11:50 schreef casper019 het volgende:

[..]

is helaas een aanbieding van vorige week,

Ja dat is inderdaad een goeie tip, ik maak er gewoon teveel.. mocht er 1 mislukken dan heb ik extra!
maar over de chocolade, puur is ook prima ik ga op jullie advies af!
maar welke pure zou ik dan nemen? (merk? veel % cacao of minder?)
heb ooit een x de pure chocolade van deen huismerk geproeft maar die was niet te eten, maar ''goeie'' pure chocolade is wel lekker!
aanbieding is deze week ook nog, tenminste bij mijn ah wel.

en tips over de chocola zijn allang gegeven ;)
pi_131583807
dan had ik nog 1 vraag over mn moordkoppen, ik heb ze zondag avond 'nodig''
Kan ik ze dan zaterdag aan het eind van de middag maken? (dan heb ik mocht het mis gaan ook tijd zat om nog een poging te doen, en zondag overdag zijn we uit)
blijft het 1-2 dagen lekker na het maken?

en is het miss een slim idee klop fix in de slagroom te doen (voor zowel de slagroom in de moorkop als op de tot een toefje) zodat de slagroom mooi stevig blijft? of word slagroom dan hard met klop fix (heb t nooit gebruikt)

thx :)
pi_131585473
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 13:13 schreef casper019 het volgende:
dan had ik nog 1 vraag over mn moordkoppen, ik heb ze zondag avond 'nodig''
Kan ik ze dan zaterdag aan het eind van de middag maken? (dan heb ik mocht het mis gaan ook tijd zat om nog een poging te doen, en zondag overdag zijn we uit)
blijft het 1-2 dagen lekker na het maken?

en is het miss een slim idee klop fix in de slagroom te doen (voor zowel de slagroom in de moorkop als op de tot een toefje) zodat de slagroom mooi stevig blijft? of word slagroom dan hard met klop fix (heb t nooit gebruikt)

thx :)
wat zeggen de recepten?wel of geen klop-fix?
en ik zou ze niet al helemaal op zaterdag maken,de soezen wel,maar slagroom/chocola pas op zondag.
pi_131585797
Je moet echt wat minder vragen stellen en wat meer zelf logisch nadenken of recepten gewoon volgen als je nog niet veel ervaring hebt.

Je maakt zondag soezen en over elk onderdeeltje heb je wel een vraag. Doe gewoon wat in het recept staat, wat je lekker lijkt en wanneer het je uit komt.
  donderdag 26 september 2013 @ 14:25:29 #62
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_131585827
Soezen kun je invriezen, ontdooien gaat vrij vlot. Eventueel bewaar je ze voor die twee dagen in de koelkast.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lienekien op 27-09-2013 08:35:20 ]
The love you take is equal to the love you make.
pi_131587895
Tijd voor foto's!

Magic custard cake


Gewone marmer cake
pi_131588911
Wauw, heb je een recept van die custard cake? Dat ziet er heerlijk uit!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_131588994
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 16:04 schreef Taartje het volgende:
Wauw, heb je een recept van die custard cake? Dat ziet er heerlijk uit!
http://wakeupthecake.wordpress.com/2013/09/26/magic-custard-cake/ ;)
pi_131589005
Bedankt!
A balanced diet is a cookie in each hand
  vrijdag 27 september 2013 @ 08:25:10 #67
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_131609859
Dat ziet er mooi en lekker uit, Dragonberry! ^O^
pi_131643077
zo net alles in huis gehaald voor mn moorkoppen, vanmiddag maken en morgen vul ik ze met slagroom
had nog 1 tiny vraag, ik wou ze vullen door met een spuitzak en dan het tuitje in de kont van de moorkop stoppen zeg maar en dan te vullen
maar hoe weet je wanneer er ''genoeg'' slagroom in zit? (moet hij nok vol?)
pi_131643344
als het eruit komt zit de moorkop vol ;)

gewoon zo vol doen als je zelf lekker vind. wel een beetje eerlijk verdelen over de bollen. niet dat je bij de laatste geen vulling meer over hebt.
pi_131643497
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 13:24 schreef loecje het volgende:
als het eruit komt zit de moorkop vol ;)

gewoon zo vol doen als je zelf lekker vind. wel een beetje eerlijk verdelen over de bollen. niet dat je bij de laatste geen vulling meer over hebt.
Dit

+ je zal vast weerstand voelen als de soes vol is, het spuiten zal minder makkelijk gaan.

(en officieel maak je volgens mij nu een Bossche bol, geen moorkop. De moorkop snij je namelijk door en dan doe je wat slagroom tussen de soesdelen bij een Bossche bol spuit je het erin. En bij een Bossche bol gebruik je chocola om bijna de hele soes, bij een moorkop een chocoladeglazuur op de bovenste helft)
  Redactie Frontpage zaterdag 28 september 2013 @ 15:01:08 #71
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131645461
2de keer meringues gemaakt: beter geslaagd dan de vorige keer *O* lagere temperatuur, iets minder suiker, snufje zout ^O^
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 28 september 2013 @ 17:00:58 #72
39237 crew  H_T
2733
pi_131647942
Goed voorbeeld doet goed volgen, dus ik heb ook meringues gemaakt :). Alleen niet helemaal zoals het hoort, waardoor er nog korreltjes kristalsuiker te bemerken waren. Die fout heb ik eerder gemaakt, en toen was er een heerlijk kleverige binnenkant :9. Ik vind het dus niet zo erg dat het niet volgens de regels is :P
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_131648685
pff gelukkig heb ik extra ingrediënten gekocht, al 2x 2 moorkoppen mislukt! ik gebruik het recept van koopmans
Ze blijven te plat, iemand tips aub??
pi_131648844
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 17:33 schreef casper019 het volgende:
pff gelukkig heb ik extra ingrediënten gekocht, al 2x 2 moorkoppen mislukt! ik gebruik het recept van koopmans
Ze blijven te plat, iemand tips aub??
Zorgen dat de bloem echt gekookt heeft. Eieren één voor een met lepel erdoor afkan Tot het echt glad en glanzend is. In de oven? Dan nooit tussendoor de deur open en vooral gaar genoeg bakken liefst ook in de oven afkoelen.

Water en boter versus melk en boter maakt ook verschil wb knapperigheid van het eindresultaat. Weet alleen niet met welke knapperige/harder worden.

Ik gebruik altijd water en boter en ze zijn me nog nooit mislukt behalve één keer toen ik ze in haast te kort had gebakken...
Kwak
pi_131648898
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 13:30 schreef kvd het volgende:

[..]

Dit

+ je zal vast weerstand voelen als de soes vol is, het spuiten zal minder makkelijk gaan.

(en officieel maak je volgens mij nu een Bossche bol, geen moorkop. De moorkop snij je namelijk door en dan doe je wat slagroom tussen de soesdelen bij een Bossche bol spuit je het erin. En bij een Bossche bol gebruik je chocola om bijna de hele soes, bij een moorkop een chocoladeglazuur op de bovenste helft)
Dat verschilt volgens mij per bakker. Ik heb nog maar één keer een doorgesneden exemplaar gekregen toen ik om een moorkop vroeg.


Mmmmmm moorkoppen... Hier staat een kaneelswirl cake in de oven. Vriendje viert en feestje vanavond. De swirl lukte alleen niet zo goed deze keer dus het is meer gemengd dan vorige keer denk ik...
Kwak
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')