je moet het deeg voor het toevoegen van het ei wat laten afkoelenquote:SOEZEN
Voorbereiden
Dit basisrecept soezendeeg is voor 8 grote soezen, 16 middelgrote of 32 kleine soesjes.
100 gr bloem 75 gr boter 3 eieren
Bereiden
Bloem boven kom zeven. Boter in stukken snijden. Oven voorverwarmen op 200 °C. In sauspan of pan met dikke bodem 150 ml water met boterblokjes en mespunt zout aan de kook brengen.
Als boter gesmolten is, bloem ineens toevoegen en met houten lepel blijven roeren (klontjes bloem tegen wand van pan loswrijven) tot deeg als bal van bodem loslaat.
Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. Eieren met mixer of garde een voor een door deeg kloppen, tot deeg stevig en glanzend is.
Bakplaat met bakpapier bekleden of dik met boter invetten. Spuitmondje met glad, rond spuitgat in spuitzak doen en deeg in spuitzak scheppen. Op enige afstand van elkaar (soezendeeg neemt tijdens bakken in omvang toe) naar keuze grote of kleine bergjes deeg op bakplaat spuiten. Bakplaat in midden van oven schuiven en soezen in 10-15 min. (klein formaat) of 20-30 min. (groter formaat) lichtbruin en gaar bakken. Tijdens bakken oven niet openen, om inzakken te voorkomen. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van bakplaat. Oven uitschakelen, deur op kier zetten en soezen 10 min. laten afkoelen. Soezen van bakplaat pakken en op rooster verder laten afkoelen.
haha jij ook alquote:Op maandag 23 september 2013 20:58 schreef Dragonberry het volgende:
Hmm.. Nu heb ik trek in soesjesEn ik moet ook nog allemaal andere lekkere dingen bakken van mezelf
Ja! en de millionaires shortbread en brownies en cheesecake enenenenenennquote:Op maandag 23 september 2013 21:07 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
haha jij ook al
ik wil tomsoesjes
kan manlief het recept dat ook even delen?quote:Op maandag 23 september 2013 21:19 schreef Tinuviel het volgende:
Manlief heeft maïsbrood gebakken, erg lekker:
[ afbeelding ]
dat vraag ik me ook af...quote:Op maandag 23 september 2013 21:24 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
kan manlief het recept dat ook even delen?
Ziet er lekker uit!quote:Op maandag 23 september 2013 21:19 schreef Tinuviel het volgende:
Manlief heeft maïsbrood gebakken, erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik zal het doorgeven, recept volgtquote:Op maandag 23 september 2013 21:24 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
kan manlief het recept dat ook even delen?
Op jullie verzoek danquote:Op maandag 23 september 2013 22:07 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik zal het doorgeven, recept volgt
is maisgriesmeeel gewoon bij AH te verkrijgen?quote:Op maandag 23 september 2013 23:21 schreef iamredleader het volgende:
[..]
Op jullie verzoek dan![]()
200 gram maisgriesmeel
300 gram meel
4 eieren
1 zakje bakpoeder
400cc melk
Een hele flinke scheut olijfolie.
Oven voorverwarmen op 200, de droge ingrediënten bij elkaar mengen, de natte ingrediënten erbij gooien, even mixen en het mengsel in een ingevette broodbakvorm gieten. 30-35 minuten in de oven - klaar
Lijkt me dat je ongezouten wil; Ik zou alleen geen schenkstroop nemen ipv ahornsiroop, dat is echt zonde. Ahornsiroop zit een veel diepere smaak aan.quote:Op maandag 23 september 2013 23:29 schreef Sorella het volgende:
Hoi,
Ik ben van plan om een pecan noten taart te maken maar nu heb ik twee kleine vraagjes, moeten de noten gezouten zijn of ongezouten? en kan ik in plaats van ahorn siroop ook gewoon de schenkstroop van van gilse gebruiken ?
volgens mij heb ik het wel eens bij de toko gezienquote:Op maandag 23 september 2013 23:33 schreef kvd het volgende:
[..]
is maisgriesmeeel gewoon bij AH te verkrijgen?
Deze heeft Tinu bij de C1000 gekochtquote:Op maandag 23 september 2013 23:33 schreef kvd het volgende:
[..]
is maisgriesmeeel gewoon bij AH te verkrijgen?
die heeft de wereldstad naast mijn dorp nietquote:Op dinsdag 24 september 2013 06:40 schreef iamredleader het volgende:
[..]
Deze heeft Tinu bij de C1000 gekocht
Die ziet er erg lekker uit!quote:Op dinsdag 24 september 2013 01:02 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Pecan pie.
Nog niet aangesneden...
Dan toch maar weer eens kijken of het hier te vinden is.quote:Op maandag 23 september 2013 23:46 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Lijkt me dat je ongezouten wil; Ik zou alleen geen schenkstroop nemen ipv ahornsiroop, dat is echt zonde. Ahornsiroop zit een veel diepere smaak aan.
mogen we de recepten?quote:Op dinsdag 24 september 2013 08:31 schreef PdeHoog het volgende:
Gisteravond gebakken
[ afbeelding ]
Franse Appeltaart
[ afbeelding ]
Perzikken Tarte Tartin (heb alleen geen koekepan die de oven in mag dus vandaar maar even in een brownieblik gemaakt)
http://allrecipes.com/rec(...)ommes-a-la-normande/quote:Op dinsdag 24 september 2013 08:34 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
mogen we de recepten?
ik ga vandaag weer een mascarpone appeltaart maken. ik had nog appels over
Dan ga ik op zoek bij de AH (C1000 niet in de buurt)quote:Op dinsdag 24 september 2013 06:40 schreef iamredleader het volgende:
[..]
Deze heeft Tinu bij de C1000 gekocht
Ik ben even gaan zoeken en dat kom ik inderdaad ook tegen bij recepten. Denk dat dat dus best wel moet kunnen.quote:Op dinsdag 24 september 2013 07:45 schreef Sorella het volgende:
Polenta is toch ook maisgriesmeel ? meestal ligt dat bij het buitenlandse eten vak
\http://www.24kitchen.nl/recepten/pecan-piequote:Op dinsdag 24 september 2013 07:15 schreef Bommes het volgende:
[..]
Die ziet er erg lekker uit!
Wil je het recept delen?
Ziet er lekker uit!quote:Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit!
Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt.![]()
Eerst het deeg in de vormpjes:
[ afbeelding ]
Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:
[ afbeelding ]
Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm....![]()
[ afbeelding ]
Ik las risotto...quote:Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit!
Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt.![]()
Eerst het deeg in de vormpjes:
[ afbeelding ]
Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:
[ afbeelding ]
Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm....![]()
[ afbeelding ]
Super! Dank je.quote:Op dinsdag 24 september 2013 11:40 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
\http://www.24kitchen.nl/recepten/pecan-pie
chips wat zien die er lekker uit, die wil ik ook gaan maken!! waar heb je die vormpjes gekocht??quote:Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit!
Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt.![]()
Eerst het deeg in de vormpjes:
[ afbeelding ]
Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:
[ afbeelding ]
Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm....![]()
[ afbeelding ]
Ooh zo leuk.quote:Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit!
Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt.![]()
Eerst het deeg in de vormpjes:
[ afbeelding ]
Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:
[ afbeelding ]
Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm....![]()
[ afbeelding ]
thx ga ik ook ff kijken!!quote:Op dinsdag 24 september 2013 21:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Casper019 en Bortecinem, die siliconen vorm komt van Albert Heijn. Deze week met 25% korting! (Normaal kost ie 6,99)
En die appeltaart ziet er perfect uit! Mmmmm ik kan 'm bijna proeven!
Ja, hele bosbessen. Maar doordat het deeg zo stevig is, gaan er al wel wat stuk tijdens het erdoor spatelen.quote:Op woensdag 25 september 2013 12:11 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx ga ik ook ff kijken!!
trouwens voor t recept, doe je er '''hele'' bosbessen in?? zonder ze te snijden pletten of vermalen?
en waren ze zo lekker als ze eruit zien? (op de ah site heeft hij een lage waardering t recept!)
Ga ze miss dit weekend maken!, Miss dat het door de ricotta komt dat het zwaar valt?? dat ze compact en zwaar waren of waren ze luchtig?quote:Op woensdag 25 september 2013 12:26 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ja, hele bosbessen. Maar doordat het deeg zo stevig is, gaan er al wel wat stuk tijdens het erdoor spatelen.
Ik vond het zeker lekker, maar vreselijk machtig. Echt, ik zat nog uren daarna hartstikke vol. En ik had maar 1 op! Mensen die mij kennen weten dat dat bijzonder is.Dus als ik ze nog een keer maak, doe ik het in cupcakevormpjes.
Luchtig waren ze niet nee. En ik denk dat je met gemak 12 cupcakes kunt maken van deze hoeveel deeg.quote:Op woensdag 25 september 2013 12:34 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ga ze miss dit weekend maken!, Miss dat het door de ricotta komt dat het zwaar valt?? dat ze compact en zwaar waren of waren ze luchtig?
en als je ze in cupcakevormpjes maakt dan kan je er zeker meer uit halen ? ipv 6 stuks?
Ik ging het recept even opzoeken en dat snap ik wel, dat je er vol van zit: 473 kcal per cakejequote:Op woensdag 25 september 2013 12:26 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ja, hele bosbessen. Maar doordat het deeg zo stevig is, gaan er al wel wat stuk tijdens het erdoor spatelen.
Ik vond het zeker lekker, maar vreselijk machtig. Echt, ik zat nog uren daarna hartstikke vol. En ik had maar 1 op! Mensen die mij kennen weten dat dat bijzonder is.Dus als ik ze nog een keer maak, doe ik het in cupcakevormpjes.
Volgens mij is het hetzelfde recept, alleen maak je de bolletjes groter dan dat je voor een soes zou doen.quote:Op woensdag 25 september 2013 21:11 schreef casper019 het volgende:
Nu moet ik voor ditweekend een paar moorkoppen maken
[ afbeelding ]
weet iemand miss een goed recept voor 4! moorkoppen (kan alleen soesjes recepten vinden en dat mot ik niet haha)
en voor op de mookrop is het ook lekker om met melk chocolade te bekleden ipv pure?
Thx voor de tip dats inderdaad een goeie word het inderdaad puur, weet je toevallig of het ook uitmaakt welke pure? (meer cacao % bijv? of kan een ''gewone'' pure reep van huismerk supermarkt ook goed genoeg zijn?quote:Op woensdag 25 september 2013 21:22 schreef kvd het volgende:
[..]
Volgens mij is het hetzelfde recept, alleen maak je de bolletjes groter dan dat je voor een soes zou doen.
En ikzelf zou geen melkchocola doen, vindt ik persoonlijk sowieso al te zoet, in combinatie met de slagroom zou het mij wel heel erg zoet worden
Waarom google je dan niet op een recept? Dan staat er wel hoeveel je moet gebruiken. Of kijk op youtube.quote:Op woensdag 25 september 2013 21:43 schreef casper019 het volgende:
[..]
Thx voor de tip dats inderdaad een goeie word het inderdaad puur, weet je toevallig of het ook uitmaakt welke pure? (meer cacao % bijv? of kan een ''gewone'' pure reep van huismerk supermarkt ook goed genoeg zijn?
Nja probleem is met soezen ik heb geen flauw ide hoeveel die dingne rijzen en hoe groot ik ze dan moet maken, dus vandaar dat als ik een recept heb voor 4 grote moorkoppen dat ik dan wel weet hoe groot het belsag is/moet zijn!
Mijn AH had ze niet.quote:Op dinsdag 24 september 2013 21:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Casper019 en Bortecinem, die siliconen vorm komt van Albert Heijn. Deze week met 25% korting! (Normaal kost ie 6,99)
En die appeltaart ziet er perfect uit! Mmmmm ik kan 'm bijna proeven!
Nee hoorquote:Op woensdag 25 september 2013 22:16 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Mijn AH had ze niet.Is dit een AH XL aanbieding?
Extra puur lijkt me in dit geval niet nodig. In combinatie met zoete slagroom is chocola al redelijk snel bitter genoeg om een mooi tegenwicht te bieden, en ik denk dat je dat met 'normale' pure chocola ook al bereikt. Melk lijkt me wel te zoet.quote:Op woensdag 25 september 2013 22:14 schreef kvd het volgende:
Oh ja, en ik zou bv niet voor een reep van Lidl of euroshopper/basic gaan, maar verkade/AH Delicata ofzo. Volgens mij wordt voor ganache enzo meestal de exta puur aangeraden (geloof dat je >70% moet hebben).
is helaas een aanbieding van vorige week,quote:Op woensdag 25 september 2013 22:16 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Mijn AH had ze niet.Is dit een AH XL aanbieding?
Jezus man kies gewoon chocola die je lekker vindtquote:Op donderdag 26 september 2013 11:50 schreef casper019 het volgende:
[..]
is helaas een aanbieding van vorige week,
Ja dat is inderdaad een goeie tip, ik maak er gewoon teveel.. mocht er 1 mislukken dan heb ik extra!
maar over de chocolade, puur is ook prima ik ga op jullie advies af!
maar welke pure zou ik dan nemen? (merk? veel % cacao of minder?)
heb ooit een x de pure chocolade van deen huismerk geproeft maar die was niet te eten, maar ''goeie'' pure chocolade is wel lekker!
aanbieding is deze week ook nog, tenminste bij mijn ah wel.quote:Op donderdag 26 september 2013 11:50 schreef casper019 het volgende:
[..]
is helaas een aanbieding van vorige week,
Ja dat is inderdaad een goeie tip, ik maak er gewoon teveel.. mocht er 1 mislukken dan heb ik extra!
maar over de chocolade, puur is ook prima ik ga op jullie advies af!
maar welke pure zou ik dan nemen? (merk? veel % cacao of minder?)
heb ooit een x de pure chocolade van deen huismerk geproeft maar die was niet te eten, maar ''goeie'' pure chocolade is wel lekker!
wat zeggen de recepten?wel of geen klop-fix?quote:Op donderdag 26 september 2013 13:13 schreef casper019 het volgende:
dan had ik nog 1 vraag over mn moordkoppen, ik heb ze zondag avond 'nodig''
Kan ik ze dan zaterdag aan het eind van de middag maken? (dan heb ik mocht het mis gaan ook tijd zat om nog een poging te doen, en zondag overdag zijn we uit)
blijft het 1-2 dagen lekker na het maken?
en is het miss een slim idee klop fix in de slagroom te doen (voor zowel de slagroom in de moorkop als op de tot een toefje) zodat de slagroom mooi stevig blijft? of word slagroom dan hard met klop fix (heb t nooit gebruikt)
thx
http://wakeupthecake.wordpress.com/2013/09/26/magic-custard-cake/quote:Op donderdag 26 september 2013 16:04 schreef Taartje het volgende:
Wauw, heb je een recept van die custard cake? Dat ziet er heerlijk uit!
Ditquote:Op zaterdag 28 september 2013 13:24 schreef loecje het volgende:
als het eruit komt zit de moorkop vol
gewoon zo vol doen als je zelf lekker vind. wel een beetje eerlijk verdelen over de bollen. niet dat je bij de laatste geen vulling meer over hebt.
Zorgen dat de bloem echt gekookt heeft. Eieren één voor een met lepel erdoor afkan Tot het echt glad en glanzend is. In de oven? Dan nooit tussendoor de deur open en vooral gaar genoeg bakken liefst ook in de oven afkoelen.quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:33 schreef casper019 het volgende:
pff gelukkig heb ik extra ingrediënten gekocht, al 2x 2 moorkoppen mislukt! ik gebruik het recept van koopmans
Ze blijven te plat, iemand tips aub??
Dat verschilt volgens mij per bakker. Ik heb nog maar één keer een doorgesneden exemplaar gekregen toen ik om een moorkop vroeg.quote:Op zaterdag 28 september 2013 13:30 schreef kvd het volgende:
[..]
Dit
+ je zal vast weerstand voelen als de soes vol is, het spuiten zal minder makkelijk gaan.
(en officieel maak je volgens mij nu een Bossche bol, geen moorkop. De moorkop snij je namelijk door en dan doe je wat slagroom tussen de soesdelen bij een Bossche bol spuit je het erin. En bij een Bossche bol gebruik je chocola om bijna de hele soes, bij een moorkop een chocoladeglazuur op de bovenste helft)
Ik ga zo mn beslag op nieuw maken,quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:39 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Zorgen dat de bloem echt gekookt heeft. Eieren één voor een met lepel erdoor afkan Tot het echt glad en glanzend is. In de oven? Dan nooit tussendoor de deur open en vooral gaar genoeg bakken liefst ook in de oven afkoelen.
Water en boter versus melk en boter maakt ook verschil wb knapperigheid van het eindresultaat. Weet alleen niet met welke knapperige/harder worden.
Ik gebruik altijd water en boter en ze zijn me nog nooit mislukt behalve één keer toen ik ze in haast te kort had gebakken...
kijk even aan het begin van het topic,daar staan ook tips, ze mislukten toen ook bij iemand.quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:48 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ik ga zo mn beslag op nieuw maken,
heb 1x 2 op 200 graden gebakken en 1x 2 op 220
maar beide werden wel goudbruinvan buiten maar nog te nat van binenn dus ik denk dat mn beslag dan toch niet goed was...
Water maakt stevig en knapperig. Melk maak ze zachter, maar (persoonlijk) vaak wel lekkerder.quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:39 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Zorgen dat de bloem echt gekookt heeft. Eieren één voor een met lepel erdoor afkan Tot het echt glad en glanzend is. In de oven? Dan nooit tussendoor de deur open en vooral gaar genoeg bakken liefst ook in de oven afkoelen.
Water en boter versus melk en boter maakt ook verschil wb knapperigheid van het eindresultaat. Weet alleen niet met welke knapperige/harder worden.
Ik gebruik altijd water en boter en ze zijn me nog nooit mislukt behalve één keer toen ik ze in haast te kort had gebakken...
Ligt dan aan de bakkerquote:Op zaterdag 28 september 2013 17:42 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Dat verschilt volgens mij per bakker. Ik heb nog maar één keer een doorgesneden exemplaar gekregen toen ik om een moorkop vroeg.
Mmmmmm moorkoppen... Hier staat een kaneelswirl cake in de oven. Vriendje viert en feestje vanavond. De swirl lukte alleen niet zo goed deze keer dus het is meer gemengd dan vorige keer denk ik...
Verschillend, ik heb een paar roestvrijstalen kommen, die beschadigingen die horen er voor mij gewoon bijquote:Op zaterdag 28 september 2013 20:13 schreef Etcetera het volgende:
In wat voor beslagkom mixen jullie? Ik heb geen keukenmachine, maar een handmixer. De meringues heb ik gemixed in een roestvrijstalen kom van de Ikea, maar die is nu goed beschadigd van binnendus ik vraag me af of dat niet/minder snel gebeurd bij bijvoorbeeld een Brabantia-schaal. Of misschien kan ik beter een glazen/stenen schaal kopen?
pyrex, dat is wel een goed idee eigenlijkquote:Op zaterdag 28 september 2013 20:42 schreef Popples het volgende:
Ik heb pyrex schalen, die gebruik ik ook al bakvorm.
ik heb me er nog niet bij neergelegdquote:Op zaterdag 28 september 2013 20:42 schreef kvd het volgende:
[..]
Verschillend, ik heb een paar roestvrijstalen kommen, die beschadigingen die horen er voor mij gewoon bijVerder een plastic kom waarin in meng/mix
Beetje citroen en het is vetvrijquote:Op zaterdag 28 september 2013 20:44 schreef Etcetera het volgende:
[..]
pyrex, dat is wel een goed idee eigenlijk
[..]
ik heb me er nog niet bij neergelegd![]()
Ik heb ook plastic kommen (3 formaten) maar als iets vetvrij moet zijn, dan gebruik ik dat niet
Als ik weer eens ga kijken dan ga ik even bij pyrex kijken denk ik
bij plastic kommen? ik had altijd begrepen dat je dat niet goed vetvrij kunt krijgenquote:
Het lukte hier meerdere keren wel. Terwijl ik die kom best wel misbruikquote:Op zaterdag 28 september 2013 20:46 schreef Etcetera het volgende:
[..]
bij plastic kommen? ik had altijd begrepen dat je dat niet goed vetvrij kunt krijgenkan het in elk geval een keer proberen.
Waarom zou je als je toch al een kom hebt waarmee het zeker weten lukt?quote:Op zaterdag 28 september 2013 20:46 schreef Etcetera het volgende:
[..]
bij plastic kommen? ik had altijd begrepen dat je dat niet goed vetvrij kunt krijgenkan het in elk geval een keer proberen.
supermakkelijk!quote:Op zaterdag 28 september 2013 19:18 schreef kvd het volgende:
[..]
Ligt dan aan de bakker![]()
Officieel is dit een moorkop:
[ afbeelding ]
en dit een bossche bol
[ afbeelding ]
En heb je jet recept van die cake van jou? Die lijkt mij namelijk ook wel lekker voor volgende week
owww...ik heb eigenlijk speculaasjes op het bakprogramma staan (beloof ik vriend al 3 weken en net speculaaskruiden van de markt gehaald die ik wil proberen). maar dit klinkt eigenlijk wel heel lekker en vermoed dat het ook best met de speculaaskruiden kanquote:Op zondag 29 september 2013 11:52 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
supermakkelijk!
Recept Kaneelswirlcake uit kwakz0r's losse pols
1. basiscakemengsel maken (ik had 250 gr ei/suiker/meel/boter + een vanillestokje en een schepje bakpoeder. ik geloof dat ik eigenlijk minder ei had moeten doen, maar dat besefte ik pas later).
2. helft van t cakebeslag in je vorm doen (vorm maakt niet uit, maar ik had een springvorm want door de suikerswirl lost hij niet zo makkelijk uit de vorm)
3. dan ongeveer een cup bruine suiker (donkerbruin) mengen met een teaspoon kaneel of naar smaak. de suiker moet goed naar kaneel ruiken. (ik had deze keer wat meer kaneel en ook wat speculaaskruiden gedaan).
4. de heft van t suikermengsel over de eerste laag cake heen doen, en dan een beetje erdoorheen swirlen zoals je ook met marmercake doet
5. de tweede helft van t cakebeslag eroverheen, en daarop de rest van t suikermengsel, weer swirlen/beetje erdoorheen scheppen. Niet teveel mengen want die kleffe strepen kaneel maken t lekker tegenover gewone luchtige vanillecake.
6. bakken tot t gaar is op ca. 160 graden afh. van je oven en je vorm hoe lang en hoe heet.
7. lekker met wat poedersuiker/water glazuur eroverheen. t is een soort cinamonroll in cakevorm dan... nomnom!
Het is overigens wel best lastig inschatten wanneer het gaar is, maar gelukkig issie eigenlijk wel lekker als hij klef is. de taart wordt wat natter en zwaarder door de kaneelsuiker, en die blijft natuurlijk ook nat, dus t is ook lastiger prikken om te testen. mijn springvorm van 20 cm duurde gisteren dik een uur (45 min 160 op hete lucht, daarna 140 nog een half uur extra) voor t een beetje gaar was. hij stortte ook een beetje in (ik denk doordat t toch niet helemaal gaar genoeg was uiteindelijk....)
maarrrrr iedereen was dolenthousiast en hij was op voor ik een foto kon maken
hoe is het met de moorkoppen afgelopen?quote:Op zaterdag 28 september 2013 17:48 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ik ga zo mn beslag op nieuw maken,
heb 1x 2 op 200 graden gebakken en 1x 2 op 220
maar beide werden wel goudbruinvan buiten maar nog te nat van binenn dus ik denk dat mn beslag dan toch niet goed was...
Dat zijn inderdaad idioot lekkere dingen!quote:Op zondag 29 september 2013 14:32 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]
Geen schoonheidsprijs, maar o zo lekker: pastel de nata
Ik ben dit nu ook aan het maken, maar volgens mij mislukt het helemaal.quote:Op donderdag 26 september 2013 15:29 schreef Dragonberry het volgende:
Tijd voor foto's!
[ afbeelding ]
Magic custard cake
http://koken.vtm.be/recept/pasteis-de-nataquote:Op zondag 29 september 2013 14:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat zijn inderdaad idioot lekkere dingen!Welk recept heb je precies gebruikt?
Uitendelijk igster mn 4e poging lukte er 4 te bakken!quote:Op zondag 29 september 2013 12:07 schreef kvd het volgende:
[..]
hoe is het met de moorkoppen afgelopen?
100 g volkorenbloemquote:Op zondag 29 september 2013 17:29 schreef kwakz0r het volgende:
Bloem is meel gemaakt van tarwe. Tarwebloem= bloem, en in principe is volkorenmeel dus ook een soort bloem ( al gebruik je de naam bloem vooral of misschien zelfs officieel alleen voor witmeel).
Bedoel je volkorentarwemeel? Probeer eens een molenwinkel!
Tarwe is een graan.quote:Op zondag 29 september 2013 17:31 schreef casper019 het volgende:
[..]
100 g volkorenbloem
heb ik nodig...
Maar ik kan dat nergens vinden.. heb wel gezein '' volkorenmeel' of ''tarwebloem'' maar dat beide weer wat anders ? Of is tarwebloem wel t zelfde als volkoren?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |