je moet het deeg voor het toevoegen van het ei wat laten afkoelenquote:SOEZEN
Voorbereiden
Dit basisrecept soezendeeg is voor 8 grote soezen, 16 middelgrote of 32 kleine soesjes.
100 gr bloem 75 gr boter 3 eieren
Bereiden
Bloem boven kom zeven. Boter in stukken snijden. Oven voorverwarmen op 200 °C. In sauspan of pan met dikke bodem 150 ml water met boterblokjes en mespunt zout aan de kook brengen.
Als boter gesmolten is, bloem ineens toevoegen en met houten lepel blijven roeren (klontjes bloem tegen wand van pan loswrijven) tot deeg als bal van bodem loslaat.
Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. Eieren met mixer of garde een voor een door deeg kloppen, tot deeg stevig en glanzend is.
Bakplaat met bakpapier bekleden of dik met boter invetten. Spuitmondje met glad, rond spuitgat in spuitzak doen en deeg in spuitzak scheppen. Op enige afstand van elkaar (soezendeeg neemt tijdens bakken in omvang toe) naar keuze grote of kleine bergjes deeg op bakplaat spuiten. Bakplaat in midden van oven schuiven en soezen in 10-15 min. (klein formaat) of 20-30 min. (groter formaat) lichtbruin en gaar bakken. Tijdens bakken oven niet openen, om inzakken te voorkomen. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van bakplaat. Oven uitschakelen, deur op kier zetten en soezen 10 min. laten afkoelen. Soezen van bakplaat pakken en op rooster verder laten afkoelen.
haha jij ook alquote:Op maandag 23 september 2013 20:58 schreef Dragonberry het volgende:
Hmm.. Nu heb ik trek in soesjesEn ik moet ook nog allemaal andere lekkere dingen bakken van mezelf
Ja! en de millionaires shortbread en brownies en cheesecake enenenenenennquote:Op maandag 23 september 2013 21:07 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
haha jij ook al
ik wil tomsoesjes
kan manlief het recept dat ook even delen?quote:Op maandag 23 september 2013 21:19 schreef Tinuviel het volgende:
Manlief heeft maïsbrood gebakken, erg lekker:
[ afbeelding ]
dat vraag ik me ook af...quote:Op maandag 23 september 2013 21:24 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
kan manlief het recept dat ook even delen?
Ziet er lekker uit!quote:Op maandag 23 september 2013 21:19 schreef Tinuviel het volgende:
Manlief heeft maïsbrood gebakken, erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik zal het doorgeven, recept volgtquote:Op maandag 23 september 2013 21:24 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
kan manlief het recept dat ook even delen?
Op jullie verzoek danquote:Op maandag 23 september 2013 22:07 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik zal het doorgeven, recept volgt
is maisgriesmeeel gewoon bij AH te verkrijgen?quote:Op maandag 23 september 2013 23:21 schreef iamredleader het volgende:
[..]
Op jullie verzoek dan![]()
200 gram maisgriesmeel
300 gram meel
4 eieren
1 zakje bakpoeder
400cc melk
Een hele flinke scheut olijfolie.
Oven voorverwarmen op 200, de droge ingrediënten bij elkaar mengen, de natte ingrediënten erbij gooien, even mixen en het mengsel in een ingevette broodbakvorm gieten. 30-35 minuten in de oven - klaar
Lijkt me dat je ongezouten wil; Ik zou alleen geen schenkstroop nemen ipv ahornsiroop, dat is echt zonde. Ahornsiroop zit een veel diepere smaak aan.quote:Op maandag 23 september 2013 23:29 schreef Sorella het volgende:
Hoi,
Ik ben van plan om een pecan noten taart te maken maar nu heb ik twee kleine vraagjes, moeten de noten gezouten zijn of ongezouten? en kan ik in plaats van ahorn siroop ook gewoon de schenkstroop van van gilse gebruiken ?
volgens mij heb ik het wel eens bij de toko gezienquote:Op maandag 23 september 2013 23:33 schreef kvd het volgende:
[..]
is maisgriesmeeel gewoon bij AH te verkrijgen?
Deze heeft Tinu bij de C1000 gekochtquote:Op maandag 23 september 2013 23:33 schreef kvd het volgende:
[..]
is maisgriesmeeel gewoon bij AH te verkrijgen?
die heeft de wereldstad naast mijn dorp nietquote:Op dinsdag 24 september 2013 06:40 schreef iamredleader het volgende:
[..]
Deze heeft Tinu bij de C1000 gekocht
Die ziet er erg lekker uit!quote:Op dinsdag 24 september 2013 01:02 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Pecan pie.
Nog niet aangesneden...
Dan toch maar weer eens kijken of het hier te vinden is.quote:Op maandag 23 september 2013 23:46 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Lijkt me dat je ongezouten wil; Ik zou alleen geen schenkstroop nemen ipv ahornsiroop, dat is echt zonde. Ahornsiroop zit een veel diepere smaak aan.
mogen we de recepten?quote:Op dinsdag 24 september 2013 08:31 schreef PdeHoog het volgende:
Gisteravond gebakken
[ afbeelding ]
Franse Appeltaart
[ afbeelding ]
Perzikken Tarte Tartin (heb alleen geen koekepan die de oven in mag dus vandaar maar even in een brownieblik gemaakt)
http://allrecipes.com/rec(...)ommes-a-la-normande/quote:Op dinsdag 24 september 2013 08:34 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
mogen we de recepten?
ik ga vandaag weer een mascarpone appeltaart maken. ik had nog appels over
Dan ga ik op zoek bij de AH (C1000 niet in de buurt)quote:Op dinsdag 24 september 2013 06:40 schreef iamredleader het volgende:
[..]
Deze heeft Tinu bij de C1000 gekocht
Ik ben even gaan zoeken en dat kom ik inderdaad ook tegen bij recepten. Denk dat dat dus best wel moet kunnen.quote:Op dinsdag 24 september 2013 07:45 schreef Sorella het volgende:
Polenta is toch ook maisgriesmeel ? meestal ligt dat bij het buitenlandse eten vak
\http://www.24kitchen.nl/recepten/pecan-piequote:Op dinsdag 24 september 2013 07:15 schreef Bommes het volgende:
[..]
Die ziet er erg lekker uit!
Wil je het recept delen?
Ziet er lekker uit!quote:Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit!
Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt.![]()
Eerst het deeg in de vormpjes:
[ afbeelding ]
Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:
[ afbeelding ]
Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm....![]()
[ afbeelding ]
Ik las risotto...quote:Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit!
Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt.![]()
Eerst het deeg in de vormpjes:
[ afbeelding ]
Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:
[ afbeelding ]
Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm....![]()
[ afbeelding ]
Super! Dank je.quote:Op dinsdag 24 september 2013 11:40 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
\http://www.24kitchen.nl/recepten/pecan-pie
chips wat zien die er lekker uit, die wil ik ook gaan maken!! waar heb je die vormpjes gekocht??quote:Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit!
Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt.![]()
Eerst het deeg in de vormpjes:
[ afbeelding ]
Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:
[ afbeelding ]
Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm....![]()
[ afbeelding ]
Ooh zo leuk.quote:Op dinsdag 24 september 2013 13:09 schreef Spuuglokje het volgende:
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit!
Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt.![]()
Eerst het deeg in de vormpjes:
[ afbeelding ]
Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen:
[ afbeelding ]
Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm....![]()
[ afbeelding ]
thx ga ik ook ff kijken!!quote:Op dinsdag 24 september 2013 21:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Casper019 en Bortecinem, die siliconen vorm komt van Albert Heijn. Deze week met 25% korting! (Normaal kost ie 6,99)
En die appeltaart ziet er perfect uit! Mmmmm ik kan 'm bijna proeven!
Ja, hele bosbessen. Maar doordat het deeg zo stevig is, gaan er al wel wat stuk tijdens het erdoor spatelen.quote:Op woensdag 25 september 2013 12:11 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx ga ik ook ff kijken!!
trouwens voor t recept, doe je er '''hele'' bosbessen in?? zonder ze te snijden pletten of vermalen?
en waren ze zo lekker als ze eruit zien? (op de ah site heeft hij een lage waardering t recept!)
Ga ze miss dit weekend maken!, Miss dat het door de ricotta komt dat het zwaar valt?? dat ze compact en zwaar waren of waren ze luchtig?quote:Op woensdag 25 september 2013 12:26 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ja, hele bosbessen. Maar doordat het deeg zo stevig is, gaan er al wel wat stuk tijdens het erdoor spatelen.
Ik vond het zeker lekker, maar vreselijk machtig. Echt, ik zat nog uren daarna hartstikke vol. En ik had maar 1 op! Mensen die mij kennen weten dat dat bijzonder is.Dus als ik ze nog een keer maak, doe ik het in cupcakevormpjes.
Luchtig waren ze niet nee. En ik denk dat je met gemak 12 cupcakes kunt maken van deze hoeveel deeg.quote:Op woensdag 25 september 2013 12:34 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ga ze miss dit weekend maken!, Miss dat het door de ricotta komt dat het zwaar valt?? dat ze compact en zwaar waren of waren ze luchtig?
en als je ze in cupcakevormpjes maakt dan kan je er zeker meer uit halen ? ipv 6 stuks?
Ik ging het recept even opzoeken en dat snap ik wel, dat je er vol van zit: 473 kcal per cakejequote:Op woensdag 25 september 2013 12:26 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ja, hele bosbessen. Maar doordat het deeg zo stevig is, gaan er al wel wat stuk tijdens het erdoor spatelen.
Ik vond het zeker lekker, maar vreselijk machtig. Echt, ik zat nog uren daarna hartstikke vol. En ik had maar 1 op! Mensen die mij kennen weten dat dat bijzonder is.Dus als ik ze nog een keer maak, doe ik het in cupcakevormpjes.
Volgens mij is het hetzelfde recept, alleen maak je de bolletjes groter dan dat je voor een soes zou doen.quote:Op woensdag 25 september 2013 21:11 schreef casper019 het volgende:
Nu moet ik voor ditweekend een paar moorkoppen maken
[ afbeelding ]
weet iemand miss een goed recept voor 4! moorkoppen (kan alleen soesjes recepten vinden en dat mot ik niet haha)
en voor op de mookrop is het ook lekker om met melk chocolade te bekleden ipv pure?
Thx voor de tip dats inderdaad een goeie word het inderdaad puur, weet je toevallig of het ook uitmaakt welke pure? (meer cacao % bijv? of kan een ''gewone'' pure reep van huismerk supermarkt ook goed genoeg zijn?quote:Op woensdag 25 september 2013 21:22 schreef kvd het volgende:
[..]
Volgens mij is het hetzelfde recept, alleen maak je de bolletjes groter dan dat je voor een soes zou doen.
En ikzelf zou geen melkchocola doen, vindt ik persoonlijk sowieso al te zoet, in combinatie met de slagroom zou het mij wel heel erg zoet worden
Waarom google je dan niet op een recept? Dan staat er wel hoeveel je moet gebruiken. Of kijk op youtube.quote:Op woensdag 25 september 2013 21:43 schreef casper019 het volgende:
[..]
Thx voor de tip dats inderdaad een goeie word het inderdaad puur, weet je toevallig of het ook uitmaakt welke pure? (meer cacao % bijv? of kan een ''gewone'' pure reep van huismerk supermarkt ook goed genoeg zijn?
Nja probleem is met soezen ik heb geen flauw ide hoeveel die dingne rijzen en hoe groot ik ze dan moet maken, dus vandaar dat als ik een recept heb voor 4 grote moorkoppen dat ik dan wel weet hoe groot het belsag is/moet zijn!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |