Ah ja, ik heb hetelucht. Heb wel de hete lucht uitgezet, maar kan me voorstellen dat t ca 1 uur op 175 graden is in een ander soort oven...quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 09:59 schreef kvd het volgende:
[..]
Hij is heerlijk! En goedgekeurd door anderen.
De cake is niet te nat en niet te droog, de speculaassmaak mag inderdaad wat meer. Was wat voorzichtig met de suiker en kruiden achteraf gezien. Dus volgende keer gaat er inderdaad meer in en zal het marmereffect ook groter worden.
Moet ook even goed kijken naar de temperatuur/tijd enzo, ik nam braaf jouw dingen over, maar mijn gasoventje werkt toch weer anders, dus na 50 minuten 160 graden was het nog echt deeg, ben dus de hoogte ingegaan qua temp ipv naar beneden.
Maar, hij komt hier in mijn receptenboek als kwakz0rs swirlcake!
Jij bedankt! gaat ook weer nieuwe inspiratie geven denk ik. En op een herfstachtige en winterse zondag middag gebakken worden...quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 10:30 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Ah ja, ik heb hetelucht. Heb wel de hete lucht uitgezet, maar kan me voorstellen dat t ca 1 uur op 175 graden is in een ander soort oven...
Echt supertof!
hehehequote:Op dinsdag 1 oktober 2013 16:12 schreef casper019 het volgende:
http://www.boekenvoordeel(...)11ffa873f5-239219097
koekjes bakken voor je hond tis bakgekte in nederland
Die kan je nog prima gebruikenquote:Op donderdag 3 oktober 2013 16:55 schreef casper019 het volgende:
Nu ga ik morgen bij een vreidnin eten en wil voor haar en haar ouders een appeltaart bakken
nu benik appels aan te schillen maar ondertussen zijn de 1e paar geschilde compleet bruin geworden
kan ik die nog wel gebruiken? (of zien ze er nu alleen minder aantrekkelijk uit en maakt het verder niet uit)
haha nee ze hebben n halfuurtje gelegen , maar heb een appelschiller dus die maakt er gelijk plakken van dus ze zijn dan gelijk TOTAAL bruin..quote:Op donderdag 3 oktober 2013 17:04 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Die kan je nog prima gebruiken. Tenzij je een paar dagen geleden al begonnen bent met schillen, dan is het beter om opnieuw te beginnen
ja hoor. Volgende keer een beetje citroensap opdoen direct na het schillen, dan worden ze niet (zo snel) bruin.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 17:16 schreef casper019 het volgende:
[..]
haha nee ze hebben n halfuurtje gelegen , maar heb een appelschiller dus die maakt er gelijk plakken van dus ze zijn dan gelijk TOTAAL bruin..
maar dat maakt dus niet uit?
Ok thx, nja als t qua smaak niet uitmaakt dan hoeft die cutroen ook niet perse!quote:Op donderdag 3 oktober 2013 17:22 schreef kvd het volgende:
[..]
ja hoor. Volgende keer een beetje citroensap opdoen direct na het schillen, dan worden ze niet (zo snel) bruin.
Ik durf over de smaak niets te zeggen als ze bruin zijn geworden, die van mij worden dat meestal nietquote:Op donderdag 3 oktober 2013 21:04 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ok thx, nja als t qua smaak niet uitmaakt dan hoeft die cutroen ook niet perse!
Taart is perfect gelukt volgens mij, lastig om nu te laten staan.. ruikt zo lekker!!
maar ik denk dat het raar staat alsi k morgen aankom met een taart met een punt missend
Oh klinkt lekkerquote:Op woensdag 2 oktober 2013 11:02 schreef _Liek het volgende:
Vers uit de oven: hazelnootkoekjes met chocolade, cacao nibs en kaneel. [ afbeelding ]
Ziet er goed uit!quote:
wow die ziet er lekkernuit, heb je die gewoon op een grote bakplaat gemaakt??quote:Op donderdag 3 oktober 2013 23:09 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ziet er goed uit!
Hierbij mijn kersenplaatkoek. Hij is echt heel lekker geworden.![]()
[ afbeelding ]
Sure, zal 'm morgen overtypen uit mijn kookboek. En ja, op een bakplaat. De plaat was alleen te groot en de randjes waren verbrand, maar goedquote:Op donderdag 3 oktober 2013 23:10 schreef casper019 het volgende:
[..]
wow die ziet er lekkernuit, heb je die gewoon op een grote bakplaat gemaakt??
mag k miss t recept
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 24% gewijzigd door Xaryna op 04-10-2013 07:57:18 ]Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
Mooie appeltaart, zeker die bovenkant.quote:
Boh.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 14:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
NY salted chocolate caramel cheesecake
quote:Op donderdag 3 oktober 2013 23:12 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Sure, zal 'm morgen overtypen uit mijn kookboek. En ja, op een bakplaat. De plaat was alleen te groot en de randjes waren verbrand, maar goed
Recept Kersenplaatkoek:Thx moet ik toch ook maar is maken zon plaatkoek!! =)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
wat een leukerdjesquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 17:26 schreef Anne het volgende:
Normaal ben ik van de cakes, maar vandaag toch eens koekjes gebakken.
[ afbeelding ]
Zelf maken misschien? Ik vond deze link, wie weet is dat wat! Vegetable shortening vind je bij Jumbo van het merk Crisco, corn syrup vind je bij de natuurwinkel.quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 15:08 schreef chocolatelover het volgende:
oh, wat een schatjes![]()
Ik heb een vraagje. Weet iemand waar ik cinnamon chips kan kopen? Ik heb wel een potje kaneelsuiker, maar die zijn veel te klein om te verwerken in gebak. Ik vind die "smaakexplosietjes"van kaneel wel lekker namelijk en ik vind ze alleen in webwinkels in amerika enzo (verzendkosten)
Heb je dan niet de verkeerde verhouding te pakken? Zou je niet al extra bloem moeten toevoegen aan het basisrecept?quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:43 schreef chocolatelover het volgende:
Hoi, net scones proberen te maken. Vaker geprobeerd, al een paar keer gelukt toch wel maar iedere keer heb ik het probleem dat het deeg veel te vochtig is als ik het op bakpapier leg en in stukken snijd. Ik kan dan de stukken niet een beetje uit elkaar trekken. Om het deeg een beetje fatsoenlijk in een ronde vorm te krijgen moet ik al extra bloem toevoegen en om te snijden en uit elkaar te trekken heb ik dan nog meer bloem nodig en moet ik veel meer kneden (nadat ik alles al bij elkaar gedaan heb en gekneed). Hoe zit dat? Hebben jullie dat ook?
Wat is je recept dan?quote:Op zondag 6 oktober 2013 14:19 schreef chocolatelover het volgende:
ik weet dus niet of dat zo hoort. Bij andere recepten die ik gemaakt hebt is het deeg ook altijd zo plakkerig, niet zo vast dat je aparte stukken kunt snijden en een beetje uit elkaar trekken. Ik ben bang dat ik het deeg verpest als ik er vantevoren 75 g bloem ofzo extra bij doe. Ik wil namelijk wel luchtige, gerezen scones, geen vaste schijven.
Heb je het deeg ook laten rusten in de koelkast?quote:Op zondag 6 oktober 2013 15:43 schreef chocolatelover het volgende:
Al 7 min. extra erin en ze smaken nog niet helemaal gaar en zien er ook niet helemaal gaar uit. Maar dat kan ook door de appel komen dat weet ik niet.
Hier is het recept trouwens:
326g King Arthur Unbleached All-Purpose Flour
67g granulated sugar
3/4 teaspoon salt
1 tablespoon baking powder
1 teaspoon Apple Pie Spice or ground cinnamon
113g cold unsalted butter
78g chopped fresh apple, in 1/2" pieces (about half a medium apple); leave the skin on, if you like
113g cinnamon chips
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
113g applesauce, unsweetened preferred
Ze smaken wel, maar zijn niet geweldig.
Ziet er echt uit als zo'n schaal die je in 1x opvreet en je dan schuldig voelt.quote:Op zondag 6 oktober 2013 17:29 schreef Qunix het volgende:
Ik heb cantuccini gemaakt, maar met mijn eigen mix. Verplaats rietsuiker heb ik kristalsuiker gebruikt uit een pot met vanille = vanillesuiker.
Ook heb ik alleen pistachenoten gebruikt met vlokken (wat je op je boterham doet). Het resultaat:
[ afbeelding ]
Na 30 minuten bakken, moet je het snijden en nogmaals 10 minuten bakken (drogen).
[ afbeelding ]
Ik heb dit al een keer eerder gemaakt en met succes. Het is zó lekker dat ik het nog een keer doe
En is dat ook dat merk bloem wat je hebt gebruikt? Want er schijnt nogal verschil te zitten in het gewicht van een cup bloem van verschillende merken (sommige soorten zijn licht en wegen maar 125 gram per cup, anderen zijn zwaarder en wegen) en of je het zeeft of nietquote:Op zondag 6 oktober 2013 15:43 schreef chocolatelover het volgende:
Al 7 min. extra erin en ze smaken nog niet helemaal gaar en zien er ook niet helemaal gaar uit. Maar dat kan ook door de appel komen dat weet ik niet.
Hier is het recept trouwens:
326g King Arthur Unbleached All-Purpose Flour
67g granulated sugar
3/4 teaspoon salt
1 tablespoon baking powder
1 teaspoon Apple Pie Spice or ground cinnamon
113g cold unsalted butter
78g chopped fresh apple, in 1/2" pieces (about half a medium apple); leave the skin on, if you like
113g cinnamon chips
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
113g applesauce, unsweetened preferred
Ze smaken wel, maar zijn niet geweldig.
recept zegt een half uur in de vriezer om goed onhoog te kunnen komen. niet in de koelkast.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 13:53 schreef chocolatelover het volgende:
@ KVD: nee, ik heb niet hetzelfde merk bloem gebruikt (en ik heb het trouwens ook niet in de koelkast gedaan). Ik zal het nog eens proberen met koelkast en misschien toch meer bloem. De smaak is trouwens wel lekker, want ik heb die niet gelukte portie natuurlijk wel opgegeten.
Binnenkort ook weer eens cantuccini maken, superlekker met amandel, pistach en cranberrys. Of hazelnoten en chocola, of amandel en wat sinaasappelsap en rasp. Ja lekker.
ik hou niet van walnoot,maar het ziet erheerlijk uitquote:Op donderdag 10 oktober 2013 16:50 schreef _Liek het volgende:
Hopelijk gaat t nu goed, net wat geprobeerd te posten en dat ging telkens mis...
@Qunix die cantuccini ziet er heeeerlijk uit!
Ik heb vandaag walnoot-wortel cupcakes gemaakt met cream cheese toef en gekarameliseerde walnoot:
[ afbeelding ]
Dank je!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 16:57 schreef kvd het volgende:
[..]
ik hou niet van walnoot,maar het ziet erheerlijk uit
Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:26 schreef Joosie200 het volgende:
Na een kokoskruidenkoekcake nu voor het eerst kokosmakronen in de oven. Nu ja, makronen? Een grote reuzemakroon I sayIk heb alles gewoon op een velletje bakpapier op de bakplaat gemieterd en het in stukken snijden komt straks wel
Dat is de vraag uiteraard, maar ik ga er wel vanuit. Was lui, had nog een restant kokos, ei die op moest en suiker liggen dus hop kokosmakronen. En nog luier, want ik had geen zin om te pielen met theelepels om zo hoopjes deeg te verdelen over de bakplaat. Mijn ervaring met eerdere koekjes is dat je toch te weinig ruimte hebt om het deeg in 1 keer netjes te bakken, want het kleeft zo aan elkaar. In dat geval maar achteraf op koekjesformaat snijdenquote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:39 schreef Myraela het volgende:
[..]
Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?
Klinkt lekker! Is t recept ergens te vinden?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:41 schreef Noek het volgende:
Vandaag pompoencake met gedroogde cranberries, witte chocolade en pecannoten gemaakt.
De structuur is ruk maar de smaak is echt heerlijk.
[ afbeelding ]
Ja tuurlijk. Hier!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:44 schreef _Liek het volgende:
[..]
Klinkt lekker! Is t recept ergens te vinden?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |