Die heb ik nou nog nooit willen proberen te maken, maar misschien wel eens leuk om te zien of ik het kan! Zet ik op het lijstje. Dan verder frambozencakjes, gezonde muffins....en dan is het wel opquote:
ontvetten doe je met citroensap. zowel de kom als de mixer ontvetten en goed droog maken met bv keukenpapier.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 22:42 schreef Tinuviel het volgende:
Nee dat heb ik niet gedaan. Is dat het probleem? Als het water te sterk kookt, kan dat toch ook de eigeel beschadigen waardoor die niet meer werkt en het niet stijf wordt of heb ik dat mis? Hoe ontvet ik de kom?
Marsepein! Maak marsepein!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 23:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die heb ik nou nog nooit willen proberen te maken, maar misschien wel eens leuk om te zien of ik het kan! Zet ik op het lijstje. Dan verder frambozencakjes, gezonde muffins....en dan is het wel op
Lekker lekker lekker!!!! Nou heb ik meteen zin in taart hahahaquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 06:42 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dank voor alle tips. Ik heb nu het frosting recept aangepast, alleen eiwit, vanille extract en stroop en het werd goed stijf. En hier het resultaat:
[ afbeelding ]
Vrolijk!quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 06:42 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dank voor alle tips. Ik heb nu het frosting recept aangepast, alleen eiwit, vanille extract en stroop en het werd goed stijf. En hier het resultaat:
[ afbeelding ]
Je hebt ook meringue boterecreme. Die is echt heerlijk. Niet zowaar als gewone botercreme.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 10:12 schreef Myraela het volgende:
Merengue als frosting, is dat gebruikelijk? Lijkt me echt helemaal niet lekker.Maar rauwe eieren geven mij sowieso de kriebels.
Daar gaar je de meringue, recepten die ik ken tenminste.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 10:15 schreef Ooi86 het volgende:
[..]
Je hebt ook meringue boterecreme. Die is echt heerlijk. Niet zowaar als gewone botercreme.
Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:36 schreef Isabeau het volgende:
http://www.24kitchen.nl/n(...)olphs-bakery-feestje
Jammer dat ik geen foto's kan maken
(in het kader van de prijsvragen, Myraela)
haagse bluf?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:29 schreef Dragonberry het volgende:
Iemand nog een idee wat ik kan maken met 5 eiwitten? behalve merengeus
het lijkt me juist leuk om rudolf eens te ontmoeten. ik vind hem altijd zo enthousiast en positiefquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:42 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.
Maar eigenlijk lijkt het me helemaal niet zo leuk om hem te ontmoeten.Al is het misschien wel leuk om erover te bloggen.
In het kader van Day Zero ben ik in voor alle rare dingenquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:42 schreef Myraela het volgende:
Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.
Maar eigenlijk lijkt het me helemaal niet zo leuk om hem te ontmoeten.Al is het misschien wel leuk om erover te bloggen.
quote:
Stuur ik een foto in, dan ga jij mee als ik mag gaan.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:47 schreef Isabeau het volgende:
[..]
In het kader van Day Zero ben ik in voor alle rare dingen
Ik ben vrij en in Rotterdam dinsdag, kan vast nog wel een nachtje blijven tot woensdag (ook vrij)quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:54 schreef Myraela het volgende:
Stuur ik een foto in, dan ga jij mee als ik mag gaan.
hij had gisteren een vijgenclafoutis. ik vind vijgen er altijd zo vies uitzienquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Heeft Rudolf wel een kersenclafoutis?
En ik herken het wel dat je gewoon gaat zitten snoepen terwijl iets niet eens heel erg lekker is. Wat is er mis mee dan?
Ja, heb ik even opgezocht. Speel ik nu vals?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Heeft Rudolf wel een kersenclafoutis?
En ik herken het wel dat je gewoon gaat zitten snoepen terwijl iets niet eens heel erg lekker is. Wat is er mis mee dan?
Verse vijgen? Die zien er toch juist heerlijk uit.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:09 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hij had gisteren een vijgenclafoutis. ik vind vijgen er altijd zo vies uitzien
Welneequote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:09 schreef Myraela het volgende:
Ja, heb ik even opgezocht. Speel ik nu vals?![]()
Ik denk dat die is zoals die hoort te zijn, maar het is gewoon niet helemaal niet ding. Het blijft zachtig, ik mis iets van een bite. En dit zijn diepvrieskersen, dus het heeft allemaal ook niet erg veel smaak.
ok dus met de dunschiller neem ik dus teveel schil mee?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:06 schreef Myraela het volgende:
Raspen doe je met een rasp, niet met een dunschiller. Dat is veel te grof.
Als je het heel voorzichtig doet zodat je geen wit meepakt en het vervolgens heel erg fijn snijd, dan zou je het kunnen gebruiken.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:09 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok dus met de dunschiller neem ik dus teveel schil mee?
nee, het wit is bitter en niet lekker. Je moet echt een rasp gebruiken, met van die kleine gaatjes dus. Dan krijg je ook van die hele kleine stukjes.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:05 schreef casper019 het volgende:
nu moet ik voor een recept citroen rasp gebruiken, maar als ik hem rasp met de dunschiller gaat er alsnog een aardig stukje van dat witte onder de gele schil mee hoort dat?
Het is wel handig om te weten waar hij/zij heel erg van houdt: fruit, chocola, healthy?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:25 schreef casper019 het volgende:
thx dan ga ik morgen gewoon een rasp kopen, inderdaad iets basis!
ik wil tevens voor volgende week vrijdag iets speciaals maken, een lekker dessert oid.
Ik wil iets voor een speciaal iemand maken, en qua smaak is infeite alles goed...
Leek me leuk iets in mn 12cm bakvorm te doen, maar iets anders kan ook...
heeft iemand miss een leuk idee?
ze houd eigenlijk wel van alles,quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het is wel handig om te weten waar hij/zij heel erg van houdt: fruit, chocola, healthy?
En microplanes zijn echt geweldig ja
Ik zou graag willen, maar ik denk niet dat jij in de gelukkigste stad van Nederland/Europa woontquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 13:49 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dankje. Kom je anders hier een stukje halen?
Minilot, ik heb deze smarties gebruikt, volgens mij is dat het standaard formaat:
[ afbeelding ]
En de 2 bakvormen waren 24cm doorsnee. De taart is alleen niet erg hoog. Misschien oogt hij daarom zo klein?
Groningen?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 19:49 schreef kvd het volgende:
Ik zou graag willen, maar ik denk niet dat jij in de gelukkigste stad van Nederland/Europa woont
http://www.hema.nl/winkel(...)econdid=pnl_80881059quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 19:37 schreef Myraela het volgende:
Als je nog helemaal niets van een rasp in huis hebt, zou ik een blok rasp halen. Is ook prima voor kaas, groenten etc en kun je gewoon stevig laten staan. Wel op letten dat die dan dus ook een hele fijne kant heeft.
Zoiets:
[ afbeelding ]
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:10 schreef Piger het volgende:
Voor een simpel goedkope rasp vind ik dit eigenlijk ideaal:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50153180/
Geen lompe rasp. Je raspwerk direct verzameld in een bankje, als je daar behoefte aan hebt.
Voor het echte fijne raspwerk is zo'n microplan wellicht handig, maar hoe vaak maak je er gebruik van.
Microplane is een merk....quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:00 schreef casper019 het volgende:
Wat maakt een rasp tot een micorplan rasp?
http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-westmark.aspx
http://www.cookandco.nl/product/rasp-grof-microplane.aspx
http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-microplane.aspx
want die bovenste en onderste 2 lijken wel erg op elkaar?
en als ik voor n microplane ga, welkeis dan makkelijker/beter de grove of de fijne?
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:32 schreef kvd het volgende:
Een vraag, als er in een recept karnemelk staat en dat heb ik niet in huis/lust ik niet, kan ik het dan vervangen door gewone melk? Het gaat om DIT recept (nee, ga geen Halloweenkoekjes bakken, maar ben op zoek naar een lekker recept voor koekjes die niet uitlopen, en deze met bruine suiker, kaneel en nootmuskaat lijkt me![]()
)
Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:38 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.
[..]
Microplane is een merk....
Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?
[..]
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
hahaha, tsja, daar kom ik morgen niet voordat ik ga bakken.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:52 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, dat heeft de AH niet hoor. Haal het bv bij de toko.
http://chemistry.about.com/od/foodchemistryfaqs/f/powdersoda.htm
Ongeveer 2-3 keer zoveel bakpoeder dan baksoda dus. Dat komt dus neer op max 2 eetlepels totaal bakpoeder in dat recept (want 1 us tablespoon = 3 us teaspoons).
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halenquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:48 schreef kvd het volgende:
[..]
Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...
of een gezondheidswinkel/reformhuisquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 23:04 schreef tombolafan het volgende:
[..]
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen
aah, maar is die andere van 15 euro dan niet gewoon net zo goed als die microplane??quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:38 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.
[..]
Microplane is een merk....
Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?
[..]
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
Goede tip, kan bij de plaatselijke drogist kijken. De apotheek is op zaterdag gesloten (en de apotheek die open is, is nog verder weg dan de tokoquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 23:04 schreef tombolafan het volgende:
[..]
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen
Ik hou ze in gedachten, maar ook niet in de buurtquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 23:12 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
of een gezondheidswinkel/reformhuis
Dan moet je even kijken bij blokker of andere zakenquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 12:52 schreef casper019 het volgende:
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055
zou zon herman den blijker rasp dan miss wat zijn?
ziet er zo op het plaatje uit als een prima raspquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 12:52 schreef casper019 het volgende:
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055
zou zon herman den blijker rasp dan miss wat zijn?
Ik heb geen idee. De kant-en-klare uit de winkel smeer ik zo'n beetje op alles wat ik kan eten. Zal hier ook wel mee gebeuren. Hoe lang zou zelfgemaakte lemon curd eigenlijk houdbaar zijn?quote:
Bij het recept dat ik gebruikt heb stond dat het een paar dagen goed zou gaan. Geen idee of dat klopt, want heb het destijds gebruikt voor een taart en alleen wat ik overhad op m'n brood gedaanquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 14:25 schreef emil23 het volgende:
[..]
Ik heb geen idee. De kant-en-klare uit de winkel smeer ik zo'n beetje op alles wat ik kan eten. Zal hier ook wel mee gebeuren. Hoe lang zou zelfgemaakte lemon curd eigenlijk houdbaar zijn?
Als je het in een goed schoongemaakt (dat wil zeggen heet) jampotje doet als het nog goed heet is trekt de deksel weer een soort van vacuum. Dan is het lang houdbaar, als het potje open is zal het een stuk minder lang zijn, maar langer dan 2 dagen. Gebruik een schoon mes/lepel om uit de pot te halen.quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 20:06 schreef emil23 het volgende:
Ik lees namelijk verschillende verhalen, varierend van 2 dagen tot 2 maand.
dank jequote:
maar daar staat dat het moet koken? Moet het dan elkel warm zijn? Want was is dan de bedoeling dat er gebeurd in die 5min? moet het langzaam droog wordeN? of ?quote:Op zondag 13 oktober 2013 12:21 schreef Dragonberry het volgende:
Te hoog vuur, waardoor de suiker carameliseerd en daarna verbrand. Volgende keer lager vuur, het hoeft niet te koken.
Versuikeren inderdaad. Je kookt de citroen in suikerwater. Het is dus essentieel dat het heeeel zachtjes kookt, anders krijg je karamel.quote:Op zondag 13 oktober 2013 13:00 schreef casper019 het volgende:
[..]
maar daar staat dat het moet koken? Moet het dan elkel warm zijn? Want was is dan de bedoeling dat er gebeurd in die 5min? moet het langzaam droog wordeN? of ?
Huh? Je gooit volgens jou link de extra suiker pas op de citroenschilletjes als je ze uit het citroenwater gehaald hebt he?quote:Op zondag 13 oktober 2013 16:44 schreef casper019 het volgende:
net weer probeert, maar nu hou ik een erg waterig (door t citroensap) mengsel over, ook als ik de rest van de suiker erover gstrooid heb, dus miss doe ik nog wat fout? moet ik het droogdeppen? of wat minder citroensap gebruiken? langer koken dan?
Zo staat het niet in het receptquote:Op zondag 13 oktober 2013 18:03 schreef casper019 het volgende:
nee ik heb de citroen sap + 2 EL suiker in de pan en dan evenkoken en dande schilletjes
dat 5 min zachtjes koken
toen t op n bord gedaan met een pannenlikker.. en toen de overige suiker (4el) erover gestrooid)
(zo staat t in t recept)
Dus geen pannenlikker, een schuimspaan, daar zitten gaatjes in, dan druipt het vocht weg.quote:Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker
NU heb ik vanmorgen mn cupcakes gebakken, echter na het bakken halen ze maar net de rand van t vormpje.... hoort dat?? (want op t plaatje van de ah zie je een mooie bolling bovenop)quote:Op zondag 13 oktober 2013 12:06 schreef casper019 het volgende:
http://www.ah.nl/allerhan(...)troen-honingcupcakes
nu wou ik gister die cupcakes maken, maar toen ik het citroen voor erbij op wou maken
. Schil de gele schil van 1 citroen met de dunschiller en snijd de repen tot smalle, lange reepjes van 1-2 mm breed. Pers de citroen uit en verhit het sap met 2 el kristalsuiker in een steelpan. Voeg, als de suiker is opgelost, de reepjes schil toe en laat 5 min. zacht koken. Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats in ca. 3 uur drogen.
Toen na 2-3 min zachtkoken werd het ''troepie'' om t zo maar te noemen bruin (versuikerde/karameliseerde het) en werd het daarna zwart...
wat doe ik fout?
jup ff fotos:quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:07 schreef Holyme het volgende:
Ik ga een poging wagen12 gewone muffin vormpjes gebruikt?
dAT HEB ik gelezen en deze zijn 5cmquote:Op maandag 14 oktober 2013 13:15 schreef MaximusTG het volgende:
Dr staat toch mini-muffinvorm in het recept; uitsparingen van 4-5 cm. Jij hebt veel grotere vormpjes. 1+1 =2
Mja maar gewoon de basis (dus het recept GOED volgen) is niet te leren, en daar kan niemand je achteraf mee helpen...quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:11 schreef casper019 het volgende:
[..]
jup ff fotos:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
@lien, alles moet je leren toch? en ik ben beginneling
heb je de bodem of de bovenkant gemeten?quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:18 schreef casper019 het volgende:
[..]
dAT HEB ik gelezen en deze zijn 5cm
CUL / Brood bakken in de oven #14: Als zoete broodjes...quote:Op maandag 14 oktober 2013 13:26 schreef Dot. het volgende:
Heb je wel echt een vorm gebruikt of alleen de papiertjes?
Nog even een broodbakvraagje. Waar in de oven zet je het brood? Ik heb boven- en onderwarmte en had hem in het midden gezet, maar de bovenkant wel iets te snel bruin. Daarna nog even onder in de oven gehad zodat de onderkant nog wat harder kon worden en dat ging goed. Maar moet hij eigenlijk altijd onderin de oven?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |