abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_132053775
Nee dat heb ik niet gedaan. Is dat het probleem? Als het water te sterk kookt, kan dat toch ook de eigeel beschadigen waardoor die niet meer werkt en het niet stijf wordt of heb ik dat mis? Hoe ontvet ik de kom?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132056145
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 19:51 schreef _Liek het volgende:

Macarons?
Die heb ik nou nog nooit willen proberen te maken, maar misschien wel eens leuk om te zien of ik het kan! Zet ik op het lijstje. Dan verder frambozencakjes, gezonde muffins....en dan is het wel op 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132056288
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 22:42 schreef Tinuviel het volgende:
Nee dat heb ik niet gedaan. Is dat het probleem? Als het water te sterk kookt, kan dat toch ook de eigeel beschadigen waardoor die niet meer werkt en het niet stijf wordt of heb ik dat mis? Hoe ontvet ik de kom?
ontvetten doe je met citroensap. zowel de kom als de mixer ontvetten en goed droog maken met bv keukenpapier.

deze manier van frosting maken ken ik niet. heb even snel wat bekeken, maar ik kom alleen eiwit tegen, geen hele eieren. eigenlijk lees ik meer een meringueschuim wat zemaken.
sowieso,als je met kokend water werkt goed uitkijken...ei kan gaan koken dan,dat wil je niet hebben ;)
ik ga nog even verder kijken naar die frosting...
pi_132056935
Wat langer gekeken en even nog eens goed gelezen wat jij schreef. Dat is inderdaad gewoon meringe maken. Daar zou ik geen waterbad voor gebruiken. alleen eiwit,opkloppen totdat je pieken kunt maken,langzaam de suiker erbij. dat lukt alleen goed met goed ontvette spullen, anders gaat het eiwit niet schuimen en wordt het ook niet hard.
pi_132059099
Kvd, dank voor alle tips. Ik heb nu het frosting recept aangepast, alleen eiwit, vanille extract en stroop en het werd goed stijf. En hier het resultaat:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132059127
:9~ :9~
pi_132059436
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 23:42 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Die heb ik nou nog nooit willen proberen te maken, maar misschien wel eens leuk om te zien of ik het kan! Zet ik op het lijstje. Dan verder frambozencakjes, gezonde muffins....en dan is het wel op 8-)
Marsepein! Maak marsepein! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_132060559
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 06:42 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dank voor alle tips. Ik heb nu het frosting recept aangepast, alleen eiwit, vanille extract en stroop en het werd goed stijf. En hier het resultaat:
[ afbeelding ]
Lekker lekker lekker!!!! Nou heb ik meteen zin in taart hahaha

Geniet ervan!
pi_132060617
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 06:42 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dank voor alle tips. Ik heb nu het frosting recept aangepast, alleen eiwit, vanille extract en stroop en het werd goed stijf. En hier het resultaat:
[ afbeelding ]
Vrolijk! ^O^ Is het een heel klein taartje, of zijn dat reuzenSmarties? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132061427
Merengue als frosting, is dat gebruikelijk? Lijkt me echt helemaal niet lekker. :@ Maar rauwe eieren geven mij sowieso de kriebels.
pi_132061495
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 10:12 schreef Myraela het volgende:
Merengue als frosting, is dat gebruikelijk? Lijkt me echt helemaal niet lekker. :@ Maar rauwe eieren geven mij sowieso de kriebels.
Je hebt ook meringue boterecreme. Die is echt heerlijk. Niet zowaar als gewone botercreme.
pi_132061553
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 10:15 schreef Ooi86 het volgende:

[..]

Je hebt ook meringue boterecreme. Die is echt heerlijk. Niet zowaar als gewone botercreme.
Daar gaar je de meringue, recepten die ik ken tenminste.
pi_132067116
Kvd, dankje. Kom je anders hier een stukje halen?

Minilot, ik heb deze smarties gebruikt, volgens mij is dat het standaard formaat:


En de 2 bakvormen waren 24cm doorsnee. De taart is alleen niet erg hoog. Misschien oogt hij daarom zo klein?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132070258
Iemand nog een idee wat ik kan maken met 5 eiwitten? behalve merengeus :P
pi_132070324
Chocolademousse.
pi_132070475
http://www.24kitchen.nl/n(...)olphs-bakery-feestje

Jammer dat ik geen foto's kan maken :D

(in het kader van de prijsvragen, Myraela :') )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132070595
Heb ook iets ingezonden De honing-mango-taart die ik hier gepost had.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_132070628
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:36 schreef Isabeau het volgende:
http://www.24kitchen.nl/n(...)olphs-bakery-feestje

Jammer dat ik geen foto's kan maken :D

(in het kader van de prijsvragen, Myraela :') )
Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.

Maar eigenlijk lijkt het me helemaal niet zo leuk om hem te ontmoeten. :@ Al is het misschien wel leuk om erover te bloggen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:42:37 #219
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132070643
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:29 schreef Dragonberry het volgende:
Iemand nog een idee wat ik kan maken met 5 eiwitten? behalve merengeus :P
haagse bluf?
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:45:05 #220
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132070711
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:42 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.

Maar eigenlijk lijkt het me helemaal niet zo leuk om hem te ontmoeten. :@ Al is het misschien wel leuk om erover te bloggen.
het lijkt me juist leuk om rudolf eens te ontmoeten. ik vind hem altijd zo enthousiast en positief
pi_132070792
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:42 schreef Myraela het volgende:

Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.

Maar eigenlijk lijkt het me helemaal niet zo leuk om hem te ontmoeten. :@ Al is het misschien wel leuk om erover te bloggen.
In het kader van Day Zero ben ik in voor alle rare dingen :')
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132070799
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:42 schreef lady-wrb het volgende:

haagse bluf?
:9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132070991
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:47 schreef Isabeau het volgende:

[..]

In het kader van Day Zero ben ik in voor alle rare dingen :')
Stuur ik een foto in, dan ga jij mee als ik mag gaan. :7
pi_132071035
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:54 schreef Myraela het volgende:

Stuur ik een foto in, dan ga jij mee als ik mag gaan. :7
Ik ben vrij en in Rotterdam dinsdag, kan vast nog wel een nachtje blijven tot woensdag (ook vrij) 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132071046
En dit is dus niet de CUL sc, sorry :@
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132071368


Mijn kersen clafoutis om het goed te maken dan. O+
Die er overigens helemaal niet lekker uitziet en eigenlijk ook niet super lekker is, maar toch heb ik al een veel te groot stuk op. :@
pi_132071406
Heeft Rudolf wel een kersenclafoutis? 8-)

En ik herken het wel dat je gewoon gaat zitten snoepen terwijl iets niet eens heel erg lekker is. Wat is er mis mee dan?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 16:09:22 #228
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132071469
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Heeft Rudolf wel een kersenclafoutis? 8-)

En ik herken het wel dat je gewoon gaat zitten snoepen terwijl iets niet eens heel erg lekker is. Wat is er mis mee dan?
hij had gisteren een vijgenclafoutis. ik vind vijgen er altijd zo vies uitzien :@
pi_132071470
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Heeft Rudolf wel een kersenclafoutis? 8-)

En ik herken het wel dat je gewoon gaat zitten snoepen terwijl iets niet eens heel erg lekker is. Wat is er mis mee dan?
Ja, heb ik even opgezocht. Speel ik nu vals? :D

Ik denk dat die is zoals die hoort te zijn, maar het is gewoon niet helemaal niet ding. Het blijft zachtig, ik mis iets van een bite. En dit zijn diepvrieskersen, dus het heeft allemaal ook niet erg veel smaak.
pi_132071507
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 16:09 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hij had gisteren een vijgenclafoutis. ik vind vijgen er altijd zo vies uitzien :@
Verse vijgen? Die zien er toch juist heerlijk uit. O+ en zijn heerlijk. :9 Denk dat een clafoutis daarvan al een stuk beter is.
pi_132071575
Ik heb geen bessensap, maar wel chocola! Chocolade mouse dus :9 Bedankt!
pi_132071848
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 16:09 schreef Myraela het volgende:
Ja, heb ik even opgezocht. Speel ik nu vals? :D

Ik denk dat die is zoals die hoort te zijn, maar het is gewoon niet helemaal niet ding. Het blijft zachtig, ik mis iets van een bite. En dit zijn diepvrieskersen, dus het heeft allemaal ook niet erg veel smaak.
Welnee O-)

Maar jammer dat ie tegen valt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132073119
nu moet ik voor een recept citroen rasp gebruiken, maar als ik hem rasp met de dunschiller gaat er alsnog een aardig stukje van dat witte onder de gele schil mee hoort dat?
pi_132073167
Raspen doe je met een rasp, niet met een dunschiller. Dat is veel te grof.
pi_132073238
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 17:06 schreef Myraela het volgende:
Raspen doe je met een rasp, niet met een dunschiller. Dat is veel te grof.
ok dus met de dunschiller neem ik dus teveel schil mee?
pi_132073353
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 17:09 schreef casper019 het volgende:

[..]

ok dus met de dunschiller neem ik dus teveel schil mee?
Als je het heel voorzichtig doet zodat je geen wit meepakt en het vervolgens heel erg fijn snijd, dan zou je het kunnen gebruiken.

Maar een rasp is toch wel een van je basis benodigdheden als je een beetje met bakken bezig bent.
pi_132073630
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 17:05 schreef casper019 het volgende:
nu moet ik voor een recept citroen rasp gebruiken, maar als ik hem rasp met de dunschiller gaat er alsnog een aardig stukje van dat witte onder de gele schil mee hoort dat?
nee, het wit is bitter en niet lekker. Je moet echt een rasp gebruiken, met van die kleine gaatjes dus. Dan krijg je ook van die hele kleine stukjes.
pi_132073657
thx dan ga ik morgen gewoon een rasp kopen, inderdaad iets basis!

ik wil tevens voor volgende week vrijdag iets speciaals maken, een lekker dessert oid.
Ik wil iets voor een speciaal iemand maken, en qua smaak is infeite alles goed...
Leek me leuk iets in mn 12cm bakvorm te doen, maar iets anders kan ook...

heeft iemand miss een leuk idee?
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 17:36:23 #239
91830 MaximusTG
pi_132073948
Een microplane rasp is daar perfect voor!
Heb zelf deze, en die is heel fijn (letterlijk en figuurlijk):
http://www.tuttavia.nl/rasp-microplane-fijn.html (random webshop)
pi_132074063
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 17:25 schreef casper019 het volgende:
thx dan ga ik morgen gewoon een rasp kopen, inderdaad iets basis!

ik wil tevens voor volgende week vrijdag iets speciaals maken, een lekker dessert oid.
Ik wil iets voor een speciaal iemand maken, en qua smaak is infeite alles goed...
Leek me leuk iets in mn 12cm bakvorm te doen, maar iets anders kan ook...

heeft iemand miss een leuk idee?
Het is wel handig om te weten waar hij/zij heel erg van houdt: fruit, chocola, healthy?

En microplanes zijn echt geweldig ja :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132076948
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 17:41 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het is wel handig om te weten waar hij/zij heel erg van houdt: fruit, chocola, healthy?

En microplanes zijn echt geweldig ja :Y
ze houd eigenlijk wel van alles,
Alleen niet van chocolade cake of brownie (maar is wel weer gek op ''gewone'' chocolade)
Houd wel van naturel cake, appeltaart, etc

die rasp is idd erg mooi!, wel iets uit mn budget helaas.. moet een denk ik wat simpele van max ong 5 euro kopen
http://www.blokker.nl/web(...)yId=&productId=77968

zou zon rasp ook voldoen?
of moet ik toch meer zon rasp hebben:
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055
pi_132077061
Als je nog helemaal niets van een rasp in huis hebt, zou ik een blok rasp halen. Is ook prima voor kaas, groenten etc en kun je gewoon stevig laten staan. Wel op letten dat die dan dus ook een hele fijne kant heeft.

Zoiets:
pi_132077468
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 13:49 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dankje. Kom je anders hier een stukje halen?

Minilot, ik heb deze smarties gebruikt, volgens mij is dat het standaard formaat:
[ afbeelding ]

En de 2 bakvormen waren 24cm doorsnee. De taart is alleen niet erg hoog. Misschien oogt hij daarom zo klein?
Ik zou graag willen, maar ik denk niet dat jij in de gelukkigste stad van Nederland/Europa woont ;)
pi_132077665
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 19:49 schreef kvd het volgende:

Ik zou graag willen, maar ik denk niet dat jij in de gelukkigste stad van Nederland/Europa woont ;)
Groningen? :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132077687
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 19:55 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Groningen? :D
:Y
pi_132079230
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 19:37 schreef Myraela het volgende:
Als je nog helemaal niets van een rasp in huis hebt, zou ik een blok rasp halen. Is ook prima voor kaas, groenten etc en kun je gewoon stevig laten staan. Wel op letten dat die dan dus ook een hele fijne kant heeft.

Zoiets:
[ afbeelding ]
http://www.hema.nl/winkel(...)econdid=pnl_80881059

zoiets miss? (en is dan die van de 2e foto) is dat geschikt voor citroen raspen??
en thx voor de tip
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 21:20:02 #247
91830 MaximusTG
pi_132081735
Nou, als je het mij vraagt niet echt. Spaar dan FF door voor zo'n microplane.. Die blokraspen is leuk voor het grove werk, maar zelfs de kleinste gaatjes zijn best grof tov een citroen of limoen. Dan krijg je best veel van de witte onderschil mee. Dan kan je net zo goed met een mesje een stuk schil nemen, de witte onderschil eraf 'fileren'. En dan dat fijnhakken..
pi_132084177
Wat maakt een rasp tot een micorplan rasp?

http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-westmark.aspx

http://www.cookandco.nl/product/rasp-grof-microplane.aspx
http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-microplane.aspx

want die bovenste en onderste 2 lijken wel erg op elkaar?
en als ik voor n microplane ga, welkeis dan makkelijker/beter de grove of de fijne?
pi_132084792
Voor een simpel goedkope rasp vind ik dit eigenlijk ideaal:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50153180/

Geen lompe rasp. Je raspwerk direct verzameld in een bankje, als je daar behoefte aan hebt.
Voor het echte fijne raspwerk is zo'n microplan wellicht handig, maar hoe vaak maak je er gebruik van.
Eerst denken, dan typen
pi_132086003
Een vraag, als er in een recept karnemelk staat en dat heb ik niet in huis/lust ik niet, kan ik het dan vervangen door gewone melk? Het gaat om DIT recept (nee, ga geen Halloweenkoekjes bakken, maar ben op zoek naar een lekker recept voor koekjes die niet uitlopen, en deze met bruine suiker, kaneel en nootmuskaat lijkt me O+ :Y) )
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:38:18 #251
91830 MaximusTG
pi_132086267
quote:
7s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:10 schreef Piger het volgende:
Voor een simpel goedkope rasp vind ik dit eigenlijk ideaal:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50153180/

Geen lompe rasp. Je raspwerk direct verzameld in een bankje, als je daar behoefte aan hebt.
Voor het echte fijne raspwerk is zo'n microplan wellicht handig, maar hoe vaak maak je er gebruik van.
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:00 schreef casper019 het volgende:
Wat maakt een rasp tot een micorplan rasp?

http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-westmark.aspx

http://www.cookandco.nl/product/rasp-grof-microplane.aspx
http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-microplane.aspx

want die bovenste en onderste 2 lijken wel erg op elkaar?
en als ik voor n microplane ga, welkeis dan makkelijker/beter de grove of de fijne?
Microplane is een merk....

Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:32 schreef kvd het volgende:
Een vraag, als er in een recept karnemelk staat en dat heb ik niet in huis/lust ik niet, kan ik het dan vervangen door gewone melk? Het gaat om DIT recept (nee, ga geen Halloweenkoekjes bakken, maar ben op zoek naar een lekker recept voor koekjes die niet uitlopen, en deze met bruine suiker, kaneel en nootmuskaat lijkt me O+ :Y) )
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
pi_132086716
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:38 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.

[..]

Microplane is een merk....

Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?

[..]

Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:52:27 #253
91830 MaximusTG
pi_132086896
Nee, dat heeft de AH niet hoor ;). Haal het bv bij de toko.
http://chemistry.about.com/od/foodchemistryfaqs/f/powdersoda.htm
Ongeveer 2-3 keer zoveel bakpoeder dan baksoda dus. Dat komt dus neer op max 2 eetlepels totaal bakpoeder in dat recept (want 1 us tablespoon = 3 us teaspoons).
pi_132087283
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:52 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, dat heeft de AH niet hoor ;). Haal het bv bij de toko.
http://chemistry.about.com/od/foodchemistryfaqs/f/powdersoda.htm
Ongeveer 2-3 keer zoveel bakpoeder dan baksoda dus. Dat komt dus neer op max 2 eetlepels totaal bakpoeder in dat recept (want 1 us tablespoon = 3 us teaspoons).
hahaha, tsja, daar kom ik morgen niet voordat ik ga bakken.
Nu zit ik op deze site te kijken, het omrekenen staat erbij (dus ik zou denken de eetlepel bakpoeder uit het recept + 2 theelepels erbij). Maar daar staat dat het zure product dan weggelaten kan worden (in dit geval de karnemelk), maar dat lijkt me dan ook niet een heel goed plan.

Ofwel...deze dame houdt dit recept even vast voor een andere keer en gaat even zoeken naar een ander lekker recept voor niet uitloopbare koekjes ;)
pi_132087302
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:48 schreef kvd het volgende:

[..]

Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen :D
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 23:12:30 #256
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132087590
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 23:04 schreef tombolafan het volgende:

[..]

baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen :D
of een gezondheidswinkel/reformhuis
pi_132087669
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:38 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.

[..]

Microplane is een merk....

Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?

[..]

Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
aah, maar is die andere van 15 euro dan niet gewoon net zo goed als die microplane??
en ik wil er vooral gebruiken voor t raspen van vruchten (citrus, limoen, sinaasappel) voor inrecepten wat is dan het beste ? grof of fijn
pi_132088046
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 23:04 schreef tombolafan het volgende:

[..]

baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen :D
Goede tip, kan bij de plaatselijke drogist kijken. De apotheek is op zaterdag gesloten (en de apotheek die open is, is nog verder weg dan de toko ;)

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 23:12 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

of een gezondheidswinkel/reformhuis
Ik hou ze in gedachten, maar ook niet in de buurt

(ofwel, een redelijk afgesloten buitenwijk met niet al te veel voorzieningen ;) )
pi_132093062
Ik heb ooit een fijn uitziende rasp gekocht die niet zo duur was en het was een stom onding. Dat was pas weggegooid geld :{
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132097019
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055

zou zon herman den blijker rasp dan miss wat zijn?
pi_132097238
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 12:52 schreef casper019 het volgende:
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055

zou zon herman den blijker rasp dan miss wat zijn?
Dan moet je even kijken bij blokker of andere zaken
Het ligt eraan hoe fijn je de citroenrasp wilt (ik hou niet van schillen, dus ik zou kiezen voor een hele fijne rasp). Ga kijken hoe groot de gaatjes zijn, probeer in te schatten hoe fijn/grof het geraspte zou worden, of dat voor jou goed is.
pi_132098017
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 12:52 schreef casper019 het volgende:
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055

zou zon herman den blijker rasp dan miss wat zijn?
ziet er zo op het plaatje uit als een prima rasp ;) Vooral het handvat lijkt me best handig.
pi_132098056
Zojuist voor het eerst lemon-curd gemaakt. Het staat nu af te koelen maar het smaakt warm ook al erg goed.
  zaterdag 12 oktober 2013 @ 13:56:45 #264
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_132098470
Wat ga je ermee doen?
The love you take is equal to the love you make.
pi_132098999
quote:
7s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 13:56 schreef Lienekien het volgende:
Wat ga je ermee doen?
opeten. ;-)
pi_132099063
quote:
7s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 13:56 schreef Lienekien het volgende:
Wat ga je ermee doen?
Ik heb geen idee. De kant-en-klare uit de winkel smeer ik zo'n beetje op alles wat ik kan eten. Zal hier ook wel mee gebeuren. Hoe lang zou zelfgemaakte lemon curd eigenlijk houdbaar zijn?
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 12 oktober 2013 @ 19:51:11 #267
39237 crew  H_T
2733
pi_132106122
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 14:25 schreef emil23 het volgende:

[..]

Ik heb geen idee. De kant-en-klare uit de winkel smeer ik zo'n beetje op alles wat ik kan eten. Zal hier ook wel mee gebeuren. Hoe lang zou zelfgemaakte lemon curd eigenlijk houdbaar zijn?
Bij het recept dat ik gebruikt heb stond dat het een paar dagen goed zou gaan. Geen idee of dat klopt, want heb het destijds gebruikt voor een taart en alleen wat ik overhad op m'n brood gedaan
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_132106485
Ik lees namelijk verschillende verhalen, varierend van 2 dagen tot 2 maand.
  zaterdag 12 oktober 2013 @ 20:23:14 #269
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_132106906
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 20:06 schreef emil23 het volgende:
Ik lees namelijk verschillende verhalen, varierend van 2 dagen tot 2 maand.
Als je het in een goed schoongemaakt (dat wil zeggen heet) jampotje doet als het nog goed heet is trekt de deksel weer een soort van vacuum. Dan is het lang houdbaar, als het potje open is zal het een stuk minder lang zijn, maar langer dan 2 dagen. Gebruik een schoon mes/lepel om uit de pot te halen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_132117408
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:46 schreef Noek het volgende:

[..]

Ja tuurlijk. Hier!
dank je ^O^ . Klinkt heerlijk zo'n pompoencake, moet ik ook eens proberen.

[ Bericht 1% gewijzigd door chocolatelover op 13-10-2013 10:29:21 ]
pi_132118355
Er gaat qua raspen echt niets boven een Microplane mensen. O+ Dat is het geld echt dubbel en dwars waard. :Y
pi_132119328
http://www.ah.nl/allerhan(...)troen-honingcupcakes

nu wou ik gister die cupcakes maken, maar toen ik het citroen voor erbij op wou maken

. Schil de gele schil van 1 citroen met de dunschiller en snijd de repen tot smalle, lange reepjes van 1-2 mm breed. Pers de citroen uit en verhit het sap met 2 el kristalsuiker in een steelpan. Voeg, als de suiker is opgelost, de reepjes schil toe en laat 5 min. zacht koken. Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats in ca. 3 uur drogen.

Toen na 2-3 min zachtkoken werd het ''troepie'' om t zo maar te noemen bruin (versuikerde/karameliseerde het) en werd het daarna zwart...
wat doe ik fout?
pi_132119672
Te hoog vuur, waardoor de suiker carameliseerd en daarna verbrand. Volgende keer lager vuur, het hoeft niet te koken.
pi_132120787
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 12:21 schreef Dragonberry het volgende:
Te hoog vuur, waardoor de suiker carameliseerd en daarna verbrand. Volgende keer lager vuur, het hoeft niet te koken.
maar daar staat dat het moet koken? Moet het dan elkel warm zijn? Want was is dan de bedoeling dat er gebeurd in die 5min? moet het langzaam droog wordeN? of ?
  zondag 13 oktober 2013 @ 13:02:21 #275
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_132120853
Dat de schilletjes versuikeren.

Wat wel eens helpt, is meerdere recepten bekijken en dan besluiten hoe je het het beste kunt aanpakken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_132121448
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 13:00 schreef casper019 het volgende:

[..]

maar daar staat dat het moet koken? Moet het dan elkel warm zijn? Want was is dan de bedoeling dat er gebeurd in die 5min? moet het langzaam droog wordeN? of ?
Versuikeren inderdaad. Je kookt de citroen in suikerwater. Het is dus essentieel dat het heeeel zachtjes kookt, anders krijg je karamel.
pi_132126949
thx voor de tips ga ik doen, maar moet het water dan helemaal oplossen of mag er wat over blijven?
pi_132127588
net weer probeert, maar nu hou ik een erg waterig (door t citroensap) mengsel over, ook als ik de rest van de suiker erover gstrooid heb, dus miss doe ik nog wat fout? moet ik het droogdeppen? of wat minder citroensap gebruiken? langer koken dan?
pi_132128678
er blijft suiker water over. Het is de bedoeling dat de citroenschilletjes heel erg zoet (gesuikerd) zijn. Je proeft gewoon en laat ze drogen op keukenpapier ofzo. Geloof ik.
  † In Memoriam † zondag 13 oktober 2013 @ 17:23:37 #280
91830 MaximusTG
pi_132128810
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 16:44 schreef casper019 het volgende:
net weer probeert, maar nu hou ik een erg waterig (door t citroensap) mengsel over, ook als ik de rest van de suiker erover gstrooid heb, dus miss doe ik nog wat fout? moet ik het droogdeppen? of wat minder citroensap gebruiken? langer koken dan?
Huh? Je gooit volgens jou link de extra suiker pas op de citroenschilletjes als je ze uit het citroenwater gehaald hebt he?
pi_132129850
nee ik heb de citroen sap + 2 EL suiker in de pan en dan evenkoken en dande schilletjes
dat 5 min zachtjes koken

toen t op n bord gedaan met een pannenlikker.. en toen de overige suiker (4el) erover gestrooid)

(zo staat t in t recept)
pi_132131793
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 18:03 schreef casper019 het volgende:
nee ik heb de citroen sap + 2 EL suiker in de pan en dan evenkoken en dande schilletjes
dat 5 min zachtjes koken

toen t op n bord gedaan met een pannenlikker.. en toen de overige suiker (4el) erover gestrooid)

(zo staat t in t recept)
Zo staat het niet in het recept

quote:
Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker
Dus geen pannenlikker, een schuimspaan, daar zitten gaatjes in, dan druipt het vocht weg.

Dus je doet alleen de schilletjes op een bord, niet alles wat er is de pan zit. Over de uitgelekte schilletjes die op het bord liggen doe je dan de extra suiker
pi_132152840
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2013 12:06 schreef casper019 het volgende:
http://www.ah.nl/allerhan(...)troen-honingcupcakes

nu wou ik gister die cupcakes maken, maar toen ik het citroen voor erbij op wou maken

. Schil de gele schil van 1 citroen met de dunschiller en snijd de repen tot smalle, lange reepjes van 1-2 mm breed. Pers de citroen uit en verhit het sap met 2 el kristalsuiker in een steelpan. Voeg, als de suiker is opgelost, de reepjes schil toe en laat 5 min. zacht koken. Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats in ca. 3 uur drogen.

Toen na 2-3 min zachtkoken werd het ''troepie'' om t zo maar te noemen bruin (versuikerde/karameliseerde het) en werd het daarna zwart...
wat doe ik fout?
NU heb ik vanmorgen mn cupcakes gebakken, echter na het bakken halen ze maar net de rand van t vormpje.... hoort dat?? (want op t plaatje van de ah zie je een mooie bolling bovenop)
pi_132152929
Fucking hell zeg. :')
pi_132153027
Ik ga een poging wagen :P 12 gewone muffin vormpjes gebruikt?
  maandag 14 oktober 2013 @ 13:09:01 #286
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_132153069
Kan er geen 'Help casper019 met al zijn bakproblemen'-topic komen?
The love you take is equal to the love you make.
pi_132153123
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 13:07 schreef Holyme het volgende:
Ik ga een poging wagen :P 12 gewone muffin vormpjes gebruikt?
jup ff fotos:




@lien, alles moet je leren toch? en ik ben beginneling
  † In Memoriam † maandag 14 oktober 2013 @ 13:15:06 #288
91830 MaximusTG
pi_132153202
Dr staat toch mini-muffinvorm in het recept; uitsparingen van 4-5 cm. Jij hebt veel grotere vormpjes. 1+1 =2
pi_132153204
Ik denk dat het recept heel rustig doorlezen al een verschil kan maken: mini-muffinvorm met 12 uitsparingen.
Als je datzelfde recept in 12 gewone vormen doet, of in losse bakjes waarin ze uitlopen, komt het natuurlijk nooit zo hoog.
pi_132153227
Je moet alles leren, maar het zou soms ook wel fijn zijn als je zelf een klein beetje logisch na zou denken.
pi_132153303
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 13:15 schreef MaximusTG het volgende:
Dr staat toch mini-muffinvorm in het recept; uitsparingen van 4-5 cm. Jij hebt veel grotere vormpjes. 1+1 =2
dAT HEB ik gelezen en deze zijn 5cm
pi_132153309
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 13:11 schreef casper019 het volgende:

[..]

jup ff fotos:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
@lien, alles moet je leren toch? en ik ben beginneling
Mja maar gewoon de basis (dus het recept GOED volgen) is niet te leren, en daar kan niemand je achteraf mee helpen...

Het ligt toch echt aan jezelf :7

Als je wat gevorderd bent kun je afwijken van een recept door ervaring maar nu ben je gewoon lichtelijk irritant dom bezig imho B-)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_132153338
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 13:18 schreef casper019 het volgende:

[..]

dAT HEB ik gelezen en deze zijn 5cm
heb je de bodem of de bovenkant gemeten?
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_132153341
ok sorry dan, probeer het straks nog eens, maar op de hoogte na dan vinden jullie ze er echt ''smakelijk'' uitzien?
ik vind ze ook qua uiterlijk niet super

(bovenkant gemeten)
pi_132153408
Ik vind ze er verder gewoon als cupcakes uitzien ja
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_132153433
perfect plat voor cupcakes, niets mis mee.
veel mensen willen juist zulke mooie platte cupcakes.

bij het plaatje van AH staan de vormen nog rechtop. bij jou zijn ze wat naar buiten uitgezakt, heb je wel een mufinblik gebruikt?.
pi_132153526
Heb je wel echt een vorm gebruikt of alleen de papiertjes?

Nog even een broodbakvraagje. Waar in de oven zet je het brood? Ik heb boven- en onderwarmte en had hem in het midden gezet, maar de bovenkant werd iets te snel bruin. Daarna nog even onder in de oven gehad zodat de onderkant nog wat harder kon worden en dat ging goed. Maar moet hij eigenlijk altijd onderin de oven?
pi_132153593
Nou ja t lijken me ook gewoon te grote vormpjes :+
En misschien staat t raar in t recept maar goed, de term mini-muffin moet wel iets zeggen denk ik :P
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_132153629
misschien een idee om bij AH de filmpjes te bekijken. daar wordt echt alles stap voor stap doorgenomen.
http://www.ah.nl/allerhande/#/video/cupcakes-maken/
pi_132153679
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 13:26 schreef Dot. het volgende:
Heb je wel echt een vorm gebruikt of alleen de papiertjes?

Nog even een broodbakvraagje. Waar in de oven zet je het brood? Ik heb boven- en onderwarmte en had hem in het midden gezet, maar de bovenkant wel iets te snel bruin. Daarna nog even onder in de oven gehad zodat de onderkant nog wat harder kon worden en dat ging goed. Maar moet hij eigenlijk altijd onderin de oven?
CUL / Brood bakken in de oven #14: Als zoete broodjes...

Hier zitten de echte broodbakkers. Ik heb niet zoveel verstand van verschillende ovens. :@ Ik kijk gewoon altijd wat werkt.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')