abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_132059099
Kvd, dank voor alle tips. Ik heb nu het frosting recept aangepast, alleen eiwit, vanille extract en stroop en het werd goed stijf. En hier het resultaat:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132059127
:9~ :9~
pi_132059436
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 23:42 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Die heb ik nou nog nooit willen proberen te maken, maar misschien wel eens leuk om te zien of ik het kan! Zet ik op het lijstje. Dan verder frambozencakjes, gezonde muffins....en dan is het wel op 8-)
Marsepein! Maak marsepein! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_132060559
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 06:42 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dank voor alle tips. Ik heb nu het frosting recept aangepast, alleen eiwit, vanille extract en stroop en het werd goed stijf. En hier het resultaat:
[ afbeelding ]
Lekker lekker lekker!!!! Nou heb ik meteen zin in taart hahaha

Geniet ervan!
pi_132060617
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 06:42 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dank voor alle tips. Ik heb nu het frosting recept aangepast, alleen eiwit, vanille extract en stroop en het werd goed stijf. En hier het resultaat:
[ afbeelding ]
Vrolijk! ^O^ Is het een heel klein taartje, of zijn dat reuzenSmarties? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132061427
Merengue als frosting, is dat gebruikelijk? Lijkt me echt helemaal niet lekker. :@ Maar rauwe eieren geven mij sowieso de kriebels.
pi_132061495
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 10:12 schreef Myraela het volgende:
Merengue als frosting, is dat gebruikelijk? Lijkt me echt helemaal niet lekker. :@ Maar rauwe eieren geven mij sowieso de kriebels.
Je hebt ook meringue boterecreme. Die is echt heerlijk. Niet zowaar als gewone botercreme.
pi_132061553
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 10:15 schreef Ooi86 het volgende:

[..]

Je hebt ook meringue boterecreme. Die is echt heerlijk. Niet zowaar als gewone botercreme.
Daar gaar je de meringue, recepten die ik ken tenminste.
pi_132067116
Kvd, dankje. Kom je anders hier een stukje halen?

Minilot, ik heb deze smarties gebruikt, volgens mij is dat het standaard formaat:


En de 2 bakvormen waren 24cm doorsnee. De taart is alleen niet erg hoog. Misschien oogt hij daarom zo klein?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_132070258
Iemand nog een idee wat ik kan maken met 5 eiwitten? behalve merengeus :P
pi_132070324
Chocolademousse.
pi_132070475
http://www.24kitchen.nl/n(...)olphs-bakery-feestje

Jammer dat ik geen foto's kan maken :D

(in het kader van de prijsvragen, Myraela :') )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132070595
Heb ook iets ingezonden De honing-mango-taart die ik hier gepost had.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_132070628
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:36 schreef Isabeau het volgende:
http://www.24kitchen.nl/n(...)olphs-bakery-feestje

Jammer dat ik geen foto's kan maken :D

(in het kader van de prijsvragen, Myraela :') )
Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.

Maar eigenlijk lijkt het me helemaal niet zo leuk om hem te ontmoeten. :@ Al is het misschien wel leuk om erover te bloggen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:42:37 #219
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132070643
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:29 schreef Dragonberry het volgende:
Iemand nog een idee wat ik kan maken met 5 eiwitten? behalve merengeus :P
haagse bluf?
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:45:05 #220
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132070711
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:42 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.

Maar eigenlijk lijkt het me helemaal niet zo leuk om hem te ontmoeten. :@ Al is het misschien wel leuk om erover te bloggen.
het lijkt me juist leuk om rudolf eens te ontmoeten. ik vind hem altijd zo enthousiast en positief
pi_132070792
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:42 schreef Myraela het volgende:

Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.

Maar eigenlijk lijkt het me helemaal niet zo leuk om hem te ontmoeten. :@ Al is het misschien wel leuk om erover te bloggen.
In het kader van Day Zero ben ik in voor alle rare dingen :')
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132070799
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:42 schreef lady-wrb het volgende:

haagse bluf?
:9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132070991
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:47 schreef Isabeau het volgende:

[..]

In het kader van Day Zero ben ik in voor alle rare dingen :')
Stuur ik een foto in, dan ga jij mee als ik mag gaan. :7
pi_132071035
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 15:54 schreef Myraela het volgende:

Stuur ik een foto in, dan ga jij mee als ik mag gaan. :7
Ik ben vrij en in Rotterdam dinsdag, kan vast nog wel een nachtje blijven tot woensdag (ook vrij) 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132071046
En dit is dus niet de CUL sc, sorry :@
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132071368


Mijn kersen clafoutis om het goed te maken dan. O+
Die er overigens helemaal niet lekker uitziet en eigenlijk ook niet super lekker is, maar toch heb ik al een veel te groot stuk op. :@
pi_132071406
Heeft Rudolf wel een kersenclafoutis? 8-)

En ik herken het wel dat je gewoon gaat zitten snoepen terwijl iets niet eens heel erg lekker is. Wat is er mis mee dan?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 16:09:22 #228
37843 lady-wrb
kortaf
pi_132071469
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Heeft Rudolf wel een kersenclafoutis? 8-)

En ik herken het wel dat je gewoon gaat zitten snoepen terwijl iets niet eens heel erg lekker is. Wat is er mis mee dan?
hij had gisteren een vijgenclafoutis. ik vind vijgen er altijd zo vies uitzien :@
pi_132071470
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Heeft Rudolf wel een kersenclafoutis? 8-)

En ik herken het wel dat je gewoon gaat zitten snoepen terwijl iets niet eens heel erg lekker is. Wat is er mis mee dan?
Ja, heb ik even opgezocht. Speel ik nu vals? :D

Ik denk dat die is zoals die hoort te zijn, maar het is gewoon niet helemaal niet ding. Het blijft zachtig, ik mis iets van een bite. En dit zijn diepvrieskersen, dus het heeft allemaal ook niet erg veel smaak.
pi_132071507
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 16:09 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hij had gisteren een vijgenclafoutis. ik vind vijgen er altijd zo vies uitzien :@
Verse vijgen? Die zien er toch juist heerlijk uit. O+ en zijn heerlijk. :9 Denk dat een clafoutis daarvan al een stuk beter is.
pi_132071575
Ik heb geen bessensap, maar wel chocola! Chocolade mouse dus :9 Bedankt!
pi_132071848
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 16:09 schreef Myraela het volgende:
Ja, heb ik even opgezocht. Speel ik nu vals? :D

Ik denk dat die is zoals die hoort te zijn, maar het is gewoon niet helemaal niet ding. Het blijft zachtig, ik mis iets van een bite. En dit zijn diepvrieskersen, dus het heeft allemaal ook niet erg veel smaak.
Welnee O-)

Maar jammer dat ie tegen valt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132073119
nu moet ik voor een recept citroen rasp gebruiken, maar als ik hem rasp met de dunschiller gaat er alsnog een aardig stukje van dat witte onder de gele schil mee hoort dat?
pi_132073167
Raspen doe je met een rasp, niet met een dunschiller. Dat is veel te grof.
pi_132073238
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 17:06 schreef Myraela het volgende:
Raspen doe je met een rasp, niet met een dunschiller. Dat is veel te grof.
ok dus met de dunschiller neem ik dus teveel schil mee?
pi_132073353
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 17:09 schreef casper019 het volgende:

[..]

ok dus met de dunschiller neem ik dus teveel schil mee?
Als je het heel voorzichtig doet zodat je geen wit meepakt en het vervolgens heel erg fijn snijd, dan zou je het kunnen gebruiken.

Maar een rasp is toch wel een van je basis benodigdheden als je een beetje met bakken bezig bent.
pi_132073630
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 17:05 schreef casper019 het volgende:
nu moet ik voor een recept citroen rasp gebruiken, maar als ik hem rasp met de dunschiller gaat er alsnog een aardig stukje van dat witte onder de gele schil mee hoort dat?
nee, het wit is bitter en niet lekker. Je moet echt een rasp gebruiken, met van die kleine gaatjes dus. Dan krijg je ook van die hele kleine stukjes.
pi_132073657
thx dan ga ik morgen gewoon een rasp kopen, inderdaad iets basis!

ik wil tevens voor volgende week vrijdag iets speciaals maken, een lekker dessert oid.
Ik wil iets voor een speciaal iemand maken, en qua smaak is infeite alles goed...
Leek me leuk iets in mn 12cm bakvorm te doen, maar iets anders kan ook...

heeft iemand miss een leuk idee?
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 17:36:23 #239
91830 MaximusTG
pi_132073948
Een microplane rasp is daar perfect voor!
Heb zelf deze, en die is heel fijn (letterlijk en figuurlijk):
http://www.tuttavia.nl/rasp-microplane-fijn.html (random webshop)
pi_132074063
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 17:25 schreef casper019 het volgende:
thx dan ga ik morgen gewoon een rasp kopen, inderdaad iets basis!

ik wil tevens voor volgende week vrijdag iets speciaals maken, een lekker dessert oid.
Ik wil iets voor een speciaal iemand maken, en qua smaak is infeite alles goed...
Leek me leuk iets in mn 12cm bakvorm te doen, maar iets anders kan ook...

heeft iemand miss een leuk idee?
Het is wel handig om te weten waar hij/zij heel erg van houdt: fruit, chocola, healthy?

En microplanes zijn echt geweldig ja :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132076948
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 17:41 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het is wel handig om te weten waar hij/zij heel erg van houdt: fruit, chocola, healthy?

En microplanes zijn echt geweldig ja :Y
ze houd eigenlijk wel van alles,
Alleen niet van chocolade cake of brownie (maar is wel weer gek op ''gewone'' chocolade)
Houd wel van naturel cake, appeltaart, etc

die rasp is idd erg mooi!, wel iets uit mn budget helaas.. moet een denk ik wat simpele van max ong 5 euro kopen
http://www.blokker.nl/web(...)yId=&productId=77968

zou zon rasp ook voldoen?
of moet ik toch meer zon rasp hebben:
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055
pi_132077061
Als je nog helemaal niets van een rasp in huis hebt, zou ik een blok rasp halen. Is ook prima voor kaas, groenten etc en kun je gewoon stevig laten staan. Wel op letten dat die dan dus ook een hele fijne kant heeft.

Zoiets:
pi_132077468
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 13:49 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dankje. Kom je anders hier een stukje halen?

Minilot, ik heb deze smarties gebruikt, volgens mij is dat het standaard formaat:
[ afbeelding ]

En de 2 bakvormen waren 24cm doorsnee. De taart is alleen niet erg hoog. Misschien oogt hij daarom zo klein?
Ik zou graag willen, maar ik denk niet dat jij in de gelukkigste stad van Nederland/Europa woont ;)
pi_132077665
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 19:49 schreef kvd het volgende:

Ik zou graag willen, maar ik denk niet dat jij in de gelukkigste stad van Nederland/Europa woont ;)
Groningen? :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_132077687
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 19:55 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Groningen? :D
:Y
pi_132079230
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 19:37 schreef Myraela het volgende:
Als je nog helemaal niets van een rasp in huis hebt, zou ik een blok rasp halen. Is ook prima voor kaas, groenten etc en kun je gewoon stevig laten staan. Wel op letten dat die dan dus ook een hele fijne kant heeft.

Zoiets:
[ afbeelding ]
http://www.hema.nl/winkel(...)econdid=pnl_80881059

zoiets miss? (en is dan die van de 2e foto) is dat geschikt voor citroen raspen??
en thx voor de tip
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 21:20:02 #247
91830 MaximusTG
pi_132081735
Nou, als je het mij vraagt niet echt. Spaar dan FF door voor zo'n microplane.. Die blokraspen is leuk voor het grove werk, maar zelfs de kleinste gaatjes zijn best grof tov een citroen of limoen. Dan krijg je best veel van de witte onderschil mee. Dan kan je net zo goed met een mesje een stuk schil nemen, de witte onderschil eraf 'fileren'. En dan dat fijnhakken..
pi_132084177
Wat maakt een rasp tot een micorplan rasp?

http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-westmark.aspx

http://www.cookandco.nl/product/rasp-grof-microplane.aspx
http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-microplane.aspx

want die bovenste en onderste 2 lijken wel erg op elkaar?
en als ik voor n microplane ga, welkeis dan makkelijker/beter de grove of de fijne?
pi_132084792
Voor een simpel goedkope rasp vind ik dit eigenlijk ideaal:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50153180/

Geen lompe rasp. Je raspwerk direct verzameld in een bankje, als je daar behoefte aan hebt.
Voor het echte fijne raspwerk is zo'n microplan wellicht handig, maar hoe vaak maak je er gebruik van.
Eerst denken, dan typen
pi_132086003
Een vraag, als er in een recept karnemelk staat en dat heb ik niet in huis/lust ik niet, kan ik het dan vervangen door gewone melk? Het gaat om DIT recept (nee, ga geen Halloweenkoekjes bakken, maar ben op zoek naar een lekker recept voor koekjes die niet uitlopen, en deze met bruine suiker, kaneel en nootmuskaat lijkt me O+ :Y) )
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:38:18 #251
91830 MaximusTG
pi_132086267
quote:
7s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:10 schreef Piger het volgende:
Voor een simpel goedkope rasp vind ik dit eigenlijk ideaal:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50153180/

Geen lompe rasp. Je raspwerk direct verzameld in een bankje, als je daar behoefte aan hebt.
Voor het echte fijne raspwerk is zo'n microplan wellicht handig, maar hoe vaak maak je er gebruik van.
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:00 schreef casper019 het volgende:
Wat maakt een rasp tot een micorplan rasp?

http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-westmark.aspx

http://www.cookandco.nl/product/rasp-grof-microplane.aspx
http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-microplane.aspx

want die bovenste en onderste 2 lijken wel erg op elkaar?
en als ik voor n microplane ga, welkeis dan makkelijker/beter de grove of de fijne?
Microplane is een merk....

Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:32 schreef kvd het volgende:
Een vraag, als er in een recept karnemelk staat en dat heb ik niet in huis/lust ik niet, kan ik het dan vervangen door gewone melk? Het gaat om DIT recept (nee, ga geen Halloweenkoekjes bakken, maar ben op zoek naar een lekker recept voor koekjes die niet uitlopen, en deze met bruine suiker, kaneel en nootmuskaat lijkt me O+ :Y) )
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
pi_132086716
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:38 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.

[..]

Microplane is een merk....

Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?

[..]

Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...
  † In Memoriam † vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:52:27 #253
91830 MaximusTG
pi_132086896
Nee, dat heeft de AH niet hoor ;). Haal het bv bij de toko.
http://chemistry.about.com/od/foodchemistryfaqs/f/powdersoda.htm
Ongeveer 2-3 keer zoveel bakpoeder dan baksoda dus. Dat komt dus neer op max 2 eetlepels totaal bakpoeder in dat recept (want 1 us tablespoon = 3 us teaspoons).
pi_132087283
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:52 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, dat heeft de AH niet hoor ;). Haal het bv bij de toko.
http://chemistry.about.com/od/foodchemistryfaqs/f/powdersoda.htm
Ongeveer 2-3 keer zoveel bakpoeder dan baksoda dus. Dat komt dus neer op max 2 eetlepels totaal bakpoeder in dat recept (want 1 us tablespoon = 3 us teaspoons).
hahaha, tsja, daar kom ik morgen niet voordat ik ga bakken.
Nu zit ik op deze site te kijken, het omrekenen staat erbij (dus ik zou denken de eetlepel bakpoeder uit het recept + 2 theelepels erbij). Maar daar staat dat het zure product dan weggelaten kan worden (in dit geval de karnemelk), maar dat lijkt me dan ook niet een heel goed plan.

Ofwel...deze dame houdt dit recept even vast voor een andere keer en gaat even zoeken naar een ander lekker recept voor niet uitloopbare koekjes ;)
pi_132087302
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 22:48 schreef kvd het volgende:

[..]

Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen :D
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')