Marsepein! Maak marsepein!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 23:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die heb ik nou nog nooit willen proberen te maken, maar misschien wel eens leuk om te zien of ik het kan! Zet ik op het lijstje. Dan verder frambozencakjes, gezonde muffins....en dan is het wel op
Lekker lekker lekker!!!! Nou heb ik meteen zin in taart hahahaquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 06:42 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dank voor alle tips. Ik heb nu het frosting recept aangepast, alleen eiwit, vanille extract en stroop en het werd goed stijf. En hier het resultaat:
[ afbeelding ]
Vrolijk!quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 06:42 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dank voor alle tips. Ik heb nu het frosting recept aangepast, alleen eiwit, vanille extract en stroop en het werd goed stijf. En hier het resultaat:
[ afbeelding ]
Je hebt ook meringue boterecreme. Die is echt heerlijk. Niet zowaar als gewone botercreme.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 10:12 schreef Myraela het volgende:
Merengue als frosting, is dat gebruikelijk? Lijkt me echt helemaal niet lekker.Maar rauwe eieren geven mij sowieso de kriebels.
Daar gaar je de meringue, recepten die ik ken tenminste.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 10:15 schreef Ooi86 het volgende:
[..]
Je hebt ook meringue boterecreme. Die is echt heerlijk. Niet zowaar als gewone botercreme.
Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:36 schreef Isabeau het volgende:
http://www.24kitchen.nl/n(...)olphs-bakery-feestje
Jammer dat ik geen foto's kan maken
(in het kader van de prijsvragen, Myraela)
haagse bluf?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:29 schreef Dragonberry het volgende:
Iemand nog een idee wat ik kan maken met 5 eiwitten? behalve merengeus
het lijkt me juist leuk om rudolf eens te ontmoeten. ik vind hem altijd zo enthousiast en positiefquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:42 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.
Maar eigenlijk lijkt het me helemaal niet zo leuk om hem te ontmoeten.Al is het misschien wel leuk om erover te bloggen.
In het kader van Day Zero ben ik in voor alle rare dingenquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:42 schreef Myraela het volgende:
Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt.
Maar eigenlijk lijkt het me helemaal niet zo leuk om hem te ontmoeten.Al is het misschien wel leuk om erover te bloggen.
quote:
Stuur ik een foto in, dan ga jij mee als ik mag gaan.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:47 schreef Isabeau het volgende:
[..]
In het kader van Day Zero ben ik in voor alle rare dingen
Ik ben vrij en in Rotterdam dinsdag, kan vast nog wel een nachtje blijven tot woensdag (ook vrij)quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:54 schreef Myraela het volgende:
Stuur ik een foto in, dan ga jij mee als ik mag gaan.
hij had gisteren een vijgenclafoutis. ik vind vijgen er altijd zo vies uitzienquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Heeft Rudolf wel een kersenclafoutis?
En ik herken het wel dat je gewoon gaat zitten snoepen terwijl iets niet eens heel erg lekker is. Wat is er mis mee dan?
Ja, heb ik even opgezocht. Speel ik nu vals?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Heeft Rudolf wel een kersenclafoutis?
En ik herken het wel dat je gewoon gaat zitten snoepen terwijl iets niet eens heel erg lekker is. Wat is er mis mee dan?
Verse vijgen? Die zien er toch juist heerlijk uit.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:09 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hij had gisteren een vijgenclafoutis. ik vind vijgen er altijd zo vies uitzien
Welneequote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:09 schreef Myraela het volgende:
Ja, heb ik even opgezocht. Speel ik nu vals?![]()
Ik denk dat die is zoals die hoort te zijn, maar het is gewoon niet helemaal niet ding. Het blijft zachtig, ik mis iets van een bite. En dit zijn diepvrieskersen, dus het heeft allemaal ook niet erg veel smaak.
ok dus met de dunschiller neem ik dus teveel schil mee?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:06 schreef Myraela het volgende:
Raspen doe je met een rasp, niet met een dunschiller. Dat is veel te grof.
Als je het heel voorzichtig doet zodat je geen wit meepakt en het vervolgens heel erg fijn snijd, dan zou je het kunnen gebruiken.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:09 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok dus met de dunschiller neem ik dus teveel schil mee?
nee, het wit is bitter en niet lekker. Je moet echt een rasp gebruiken, met van die kleine gaatjes dus. Dan krijg je ook van die hele kleine stukjes.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:05 schreef casper019 het volgende:
nu moet ik voor een recept citroen rasp gebruiken, maar als ik hem rasp met de dunschiller gaat er alsnog een aardig stukje van dat witte onder de gele schil mee hoort dat?
Het is wel handig om te weten waar hij/zij heel erg van houdt: fruit, chocola, healthy?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:25 schreef casper019 het volgende:
thx dan ga ik morgen gewoon een rasp kopen, inderdaad iets basis!
ik wil tevens voor volgende week vrijdag iets speciaals maken, een lekker dessert oid.
Ik wil iets voor een speciaal iemand maken, en qua smaak is infeite alles goed...
Leek me leuk iets in mn 12cm bakvorm te doen, maar iets anders kan ook...
heeft iemand miss een leuk idee?
ze houd eigenlijk wel van alles,quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 17:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het is wel handig om te weten waar hij/zij heel erg van houdt: fruit, chocola, healthy?
En microplanes zijn echt geweldig ja
Ik zou graag willen, maar ik denk niet dat jij in de gelukkigste stad van Nederland/Europa woontquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 13:49 schreef Tinuviel het volgende:
Kvd, dankje. Kom je anders hier een stukje halen?
Minilot, ik heb deze smarties gebruikt, volgens mij is dat het standaard formaat:
[ afbeelding ]
En de 2 bakvormen waren 24cm doorsnee. De taart is alleen niet erg hoog. Misschien oogt hij daarom zo klein?
Groningen?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 19:49 schreef kvd het volgende:
Ik zou graag willen, maar ik denk niet dat jij in de gelukkigste stad van Nederland/Europa woont
http://www.hema.nl/winkel(...)econdid=pnl_80881059quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 19:37 schreef Myraela het volgende:
Als je nog helemaal niets van een rasp in huis hebt, zou ik een blok rasp halen. Is ook prima voor kaas, groenten etc en kun je gewoon stevig laten staan. Wel op letten dat die dan dus ook een hele fijne kant heeft.
Zoiets:
[ afbeelding ]
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:10 schreef Piger het volgende:
Voor een simpel goedkope rasp vind ik dit eigenlijk ideaal:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50153180/
Geen lompe rasp. Je raspwerk direct verzameld in een bankje, als je daar behoefte aan hebt.
Voor het echte fijne raspwerk is zo'n microplan wellicht handig, maar hoe vaak maak je er gebruik van.
Microplane is een merk....quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:00 schreef casper019 het volgende:
Wat maakt een rasp tot een micorplan rasp?
http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-westmark.aspx
http://www.cookandco.nl/product/rasp-grof-microplane.aspx
http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-microplane.aspx
want die bovenste en onderste 2 lijken wel erg op elkaar?
en als ik voor n microplane ga, welkeis dan makkelijker/beter de grove of de fijne?
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:32 schreef kvd het volgende:
Een vraag, als er in een recept karnemelk staat en dat heb ik niet in huis/lust ik niet, kan ik het dan vervangen door gewone melk? Het gaat om DIT recept (nee, ga geen Halloweenkoekjes bakken, maar ben op zoek naar een lekker recept voor koekjes die niet uitlopen, en deze met bruine suiker, kaneel en nootmuskaat lijkt me![]()
)
Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:38 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig.
Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane.
[..]
Microplane is een merk....
Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt?
[..]
Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken).
hahaha, tsja, daar kom ik morgen niet voordat ik ga bakken.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:52 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, dat heeft de AH niet hoor. Haal het bv bij de toko.
http://chemistry.about.com/od/foodchemistryfaqs/f/powdersoda.htm
Ongeveer 2-3 keer zoveel bakpoeder dan baksoda dus. Dat komt dus neer op max 2 eetlepels totaal bakpoeder in dat recept (want 1 us tablespoon = 3 us teaspoons).
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halenquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 22:48 schreef kvd het volgende:
[..]
Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen...
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |