-mandy- | maandag 23 september 2013 @ 20:46 |
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen. Met: En nog veel meer. | |
lady-wrb | maandag 23 september 2013 @ 20:47 |
verder over het soezenprobleem van mandy.je moet het deeg voor het toevoegen van het ei wat laten afkoelen | |
Dragonberry | maandag 23 september 2013 @ 20:52 |
Hier kan je zien hoe Rudolf ze maakt | |
-mandy- | maandag 23 september 2013 @ 20:53 |
Het enige wat ik niet heb gedaan is het deeg iets laten afkoelen idd vooraleer de eieren toe te voegen. Dan zou dat de reden moeten zijn van het inzakken ... | |
Dragonberry | maandag 23 september 2013 @ 20:58 |
Hmm.. Nu heb ik trek in soesjes En ik moet ook nog allemaal andere lekkere dingen bakken van mezelf | |
lady-wrb | maandag 23 september 2013 @ 21:07 |
haha jij ook al ik wil tomsoesjes | |
Dragonberry | maandag 23 september 2013 @ 21:13 |
Ja! en de millionaires shortbread en brownies en cheesecake enenenenenenn | |
Tinuviel | maandag 23 september 2013 @ 21:19 |
Manlief heeft maïsbrood gebakken, erg lekker: | |
lady-wrb | maandag 23 september 2013 @ 21:24 |
kan manlief het recept dat ook even delen? | |
kvd | maandag 23 september 2013 @ 21:28 |
dat vraag ik me ook af... Ziet er lekker uit! | |
Tinuviel | maandag 23 september 2013 @ 22:07 |
Ik zal het doorgeven, recept volgt | |
casper019 | maandag 23 september 2013 @ 23:17 |
weet iemand eigenlijk of je zelfgebakken stroopwafels, of stroopkoeken kan invriezen? | |
#ANONIEM | maandag 23 september 2013 @ 23:21 |
Op jullie verzoek dan 200 gram maisgriesmeel 300 gram meel 4 eieren 1 zakje bakpoeder 400cc melk Een hele flinke scheut olijfolie. Oven voorverwarmen op 200, de droge ingrediënten bij elkaar mengen, de natte ingrediënten erbij gooien, even mixen en het mengsel in een ingevette broodbakvorm gieten. 30-35 minuten in de oven - klaar | |
Sorella | maandag 23 september 2013 @ 23:29 |
Hoi, Ik ben van plan om een pecan noten taart te maken maar nu heb ik twee kleine vraagjes, moeten de noten gezouten zijn of ongezouten? en kan ik in plaats van ahorn siroop ook gewoon de schenkstroop van van gilse gebruiken ? | |
kvd | maandag 23 september 2013 @ 23:33 |
is maisgriesmeeel gewoon bij AH te verkrijgen? | |
MaximusTG | maandag 23 september 2013 @ 23:46 |
Lijkt me dat je ongezouten wil; Ik zou alleen geen schenkstroop nemen ipv ahornsiroop, dat is echt zonde. Ahornsiroop zit een veel diepere smaak aan. | |
EnemyRock | dinsdag 24 september 2013 @ 01:02 |
Pecan pie. Nog niet aangesneden... | |
lady-wrb | dinsdag 24 september 2013 @ 06:16 |
volgens mij heb ik het wel eens bij de toko gezien | |
#ANONIEM | dinsdag 24 september 2013 @ 06:40 |
Deze heeft Tinu bij de C1000 gekocht | |
lady-wrb | dinsdag 24 september 2013 @ 06:53 |
die heeft de wereldstad naast mijn dorp niet | |
Bommes | dinsdag 24 september 2013 @ 07:15 |
Die ziet er erg lekker uit! Wil je het recept delen? | |
Sorella | dinsdag 24 september 2013 @ 07:44 |
Dan toch maar weer eens kijken of het hier te vinden is. | |
Sorella | dinsdag 24 september 2013 @ 07:45 |
Polenta is toch ook maisgriesmeel ? meestal ligt dat bij het buitenlandse eten vak | |
PdeHoog | dinsdag 24 september 2013 @ 08:31 |
Gisteravond gebakken Franse Appeltaart Perzikken Tarte Tartin (heb alleen geen koekepan die de oven in mag dus vandaar maar even in een brownieblik gemaakt ) | |
lady-wrb | dinsdag 24 september 2013 @ 08:34 |
mogen we de recepten? ik ga vandaag weer een mascarpone appeltaart maken. ik had nog appels over | |
PdeHoog | dinsdag 24 september 2013 @ 08:49 |
http://allrecipes.com/rec(...)ommes-a-la-normande/ http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/654163 | |
kvd | dinsdag 24 september 2013 @ 09:01 |
Dan ga ik op zoek bij de AH (C1000 niet in de buurt) Ik ben even gaan zoeken en dat kom ik inderdaad ook tegen bij recepten. Denk dat dat dus best wel moet kunnen. | |
EnemyRock | dinsdag 24 september 2013 @ 11:40 |
\http://www.24kitchen.nl/recepten/pecan-pie | |
Spuuglokje | dinsdag 24 september 2013 @ 13:09 |
Mmmm lekker die pecan pie, EnemyRock! En de baksels van PdeHoog zien er ook goed uit! Ik heb zonet de ricottacakejes met lemon curd en bessen uit de Allerhande gemaakt. Eerst het deeg in de vormpjes: Na het bakken de cakejes op een rooster een klein beetje laten afkoelen: Dan wat poedersuiker erover en opeten. Mmmmmm.... | |
Mry | dinsdag 24 september 2013 @ 13:21 |
Ziet er lekker uit! De vormpjes zijn ook heel erg leuk Dat maisbrood ga ik ook een keer proberen | |
kvd | dinsdag 24 september 2013 @ 13:36 |
Ik las risotto... Zien er wel heerlijk uit! | |
kvd | dinsdag 24 september 2013 @ 13:42 |
Mijn maisbrood-uitvoering, nog niet geproefd | |
Bommes | dinsdag 24 september 2013 @ 14:08 |
Super! Dank je. | |
FranticDJ | dinsdag 24 september 2013 @ 14:14 |
Mijn cake & koek van koopmans is mislukt Heeft er 10 minuten langer in gestaan dan op t pakje stond.. Met sateprikker ingeprikt en hij leek gaar.. Totdat ik m uit t blik haalde Achja.. Cakebeslag is ook best lekker | |
casper019 | dinsdag 24 september 2013 @ 20:53 |
chips wat zien die er lekker uit, die wil ik ook gaan maken!! waar heb je die vormpjes gekocht?? net een appel kruimel taart gemaakt, met jonagold appels! en goed gelukt al zeg ik het zelf, perfecte bodem! foto toen ik een punt afsneed en em in de lucht hield: en nu ga ik verder genieten van mn taartje | |
Bortecinem | dinsdag 24 september 2013 @ 20:59 |
Ooh zo leuk. Waar heb je die vorm vandaan? | |
Spuuglokje | dinsdag 24 september 2013 @ 21:23 |
Casper019 en Bortecinem, die siliconen vorm komt van Albert Heijn. Deze week met 25% korting! (Normaal kost ie 6,99) En die appeltaart ziet er perfect uit! Mmmmm ik kan 'm bijna proeven! | |
Bortecinem | woensdag 25 september 2013 @ 11:36 |
^Thanks ik ga vandaag langs de AH! | |
casper019 | woensdag 25 september 2013 @ 12:11 |
thx ga ik ook ff kijken!! trouwens voor t recept, doe je er '''hele'' bosbessen in?? zonder ze te snijden pletten of vermalen? en waren ze zo lekker als ze eruit zien? (op de ah site heeft hij een lage waardering t recept!) | |
Spuuglokje | woensdag 25 september 2013 @ 12:26 |
Ja, hele bosbessen. Maar doordat het deeg zo stevig is, gaan er al wel wat stuk tijdens het erdoor spatelen. Ik vond het zeker lekker, maar vreselijk machtig. Echt, ik zat nog uren daarna hartstikke vol. En ik had maar 1 op! Mensen die mij kennen weten dat dat bijzonder is. Dus als ik ze nog een keer maak, doe ik het in cupcakevormpjes. | |
casper019 | woensdag 25 september 2013 @ 12:34 |
Ga ze miss dit weekend maken!, Miss dat het door de ricotta komt dat het zwaar valt?? dat ze compact en zwaar waren of waren ze luchtig? en als je ze in cupcakevormpjes maakt dan kan je er zeker meer uit halen ? ipv 6 stuks? | |
Spuuglokje | woensdag 25 september 2013 @ 13:15 |
Luchtig waren ze niet nee. En ik denk dat je met gemak 12 cupcakes kunt maken van deze hoeveel deeg. | |
Clubsoda | woensdag 25 september 2013 @ 13:55 |
Ik ging het recept even opzoeken en dat snap ik wel, dat je er vol van zit: 473 kcal per cakeje Maar ze zien er heerlijk uit, dus ik ga ze ook maken, maar dan inderdaad als muffin en de helft kleiner. | |
casper019 | woensdag 25 september 2013 @ 19:28 |
voor mn pa gemaakt die morgen jarig is advocaat muffins, ga er straks eentje proeven.. ben benieuwd of je nog echt proeft dat er ''alcohol'' inzit (ook maar een klein beetje) of dat dat wegbakt weet iemand dat?? maar in ieder geval als ze maar smaken | |
casper019 | woensdag 25 september 2013 @ 21:11 |
Nu moet ik voor ditweekend een paar moorkoppen maken weet iemand miss een goed recept voor 4! moorkoppen (kan alleen soesjes recepten vinden en dat mot ik niet haha) en voor op de mookrop is het ook lekker om met melk chocolade te bekleden ipv pure? | |
kvd | woensdag 25 september 2013 @ 21:22 |
Volgens mij is het hetzelfde recept, alleen maak je de bolletjes groter dan dat je voor een soes zou doen. En ikzelf zou geen melkchocola doen, vindt ik persoonlijk sowieso al te zoet, in combinatie met de slagroom zou het mij wel heel erg zoet worden | |
casper019 | woensdag 25 september 2013 @ 21:43 |
Thx voor de tip dats inderdaad een goeie word het inderdaad puur, weet je toevallig of het ook uitmaakt welke pure? (meer cacao % bijv? of kan een ''gewone'' pure reep van huismerk supermarkt ook goed genoeg zijn? Nja probleem is met soezen ik heb geen flauw ide hoeveel die dingne rijzen en hoe groot ik ze dan moet maken, dus vandaar dat als ik een recept heb voor 4 grote moorkoppen dat ik dan wel weet hoe groot het belsag is/moet zijn! | |
Dragonberry | woensdag 25 september 2013 @ 21:56 |
Op de site van 24kitchen staat ook een recept voor moorkoppen volgens mij | |
kvd | woensdag 25 september 2013 @ 22:09 |
Waarom google je dan niet op een recept? Dan staat er wel hoeveel je moet gebruiken. Of kijk op youtube. Als je perse een recept voor 4 soezen wil, dan reken je toch uit wat de benodigdheden zijn? Dit recept is voor 8 moorkoppen, deel alles door 2. Zou er trouwens wel meer maken, stel je voor dat er 1 tegen de zijkant van de oven aankomt en verbrand. Of dat het doorsnijden niet goed gaat. Beter teveel dan te weinig in dit geval. Chocola....als je melk wil, moet je dat doen he. Ik weet niet wat voor zoetekauwers jullie zijn . | |
kvd | woensdag 25 september 2013 @ 22:14 |
Oh ja, en ik zou bv niet voor een reep van Lidl of euroshopper/basic gaan, maar verkade/AH Delicata ofzo. Volgens mij wordt voor ganache enzo meestal de exta puur aangeraden (geloof dat je >70% moet hebben). | |
Bortecinem | woensdag 25 september 2013 @ 22:16 |
Mijn AH had ze niet. Is dit een AH XL aanbieding? | |
Myraela | woensdag 25 september 2013 @ 22:16 |
Ik zou een combinatie voor melk en puur zijn. En ik zou er inderdaad teveel maken. | |
kvd | woensdag 25 september 2013 @ 22:20 |
Nee hoor | |
kvd | woensdag 25 september 2013 @ 23:09 |
en nu heb ik zin in chocola en slagroom haha | |
H_T | donderdag 26 september 2013 @ 01:25 |
Extra puur lijkt me in dit geval niet nodig. In combinatie met zoete slagroom is chocola al redelijk snel bitter genoeg om een mooi tegenwicht te bieden, en ik denk dat je dat met 'normale' pure chocola ook al bereikt. Melk lijkt me wel te zoet. Zoals eerder is aangegeven maak je moorkoppen van hetzelfde soort beslag als kleine soesjes, maar hou wel rekening met een langere baktijd omdat het grotere blobben beslag zijn die je gaar wilt hebben. | |
casper019 | donderdag 26 september 2013 @ 11:50 |
is helaas een aanbieding van vorige week, Ja dat is inderdaad een goeie tip, ik maak er gewoon teveel.. mocht er 1 mislukken dan heb ik extra! maar over de chocolade, puur is ook prima ik ga op jullie advies af! maar welke pure zou ik dan nemen? (merk? veel % cacao of minder?) heb ooit een x de pure chocolade van deen huismerk geproeft maar die was niet te eten, maar ''goeie'' pure chocolade is wel lekker! | |
kwakz0r | donderdag 26 september 2013 @ 12:04 |
Jezus man kies gewoon chocola die je lekker vindt | |
kvd | donderdag 26 september 2013 @ 12:20 |
aanbieding is deze week ook nog, tenminste bij mijn ah wel. en tips over de chocola zijn allang gegeven | |
casper019 | donderdag 26 september 2013 @ 13:13 |
dan had ik nog 1 vraag over mn moordkoppen, ik heb ze zondag avond 'nodig'' Kan ik ze dan zaterdag aan het eind van de middag maken? (dan heb ik mocht het mis gaan ook tijd zat om nog een poging te doen, en zondag overdag zijn we uit) blijft het 1-2 dagen lekker na het maken? en is het miss een slim idee klop fix in de slagroom te doen (voor zowel de slagroom in de moorkop als op de tot een toefje) zodat de slagroom mooi stevig blijft? of word slagroom dan hard met klop fix (heb t nooit gebruikt) thx | |
kvd | donderdag 26 september 2013 @ 14:13 |
wat zeggen de recepten?wel of geen klop-fix? en ik zou ze niet al helemaal op zaterdag maken,de soezen wel,maar slagroom/chocola pas op zondag. | |
Myraela | donderdag 26 september 2013 @ 14:24 |
Je moet echt wat minder vragen stellen en wat meer zelf logisch nadenken of recepten gewoon volgen als je nog niet veel ervaring hebt. Je maakt zondag soezen en over elk onderdeeltje heb je wel een vraag. Doe gewoon wat in het recept staat, wat je lekker lijkt en wanneer het je uit komt. | |
Lienekien | donderdag 26 september 2013 @ 14:25 |
Soezen kun je invriezen, ontdooien gaat vrij vlot. Eventueel bewaar je ze voor die twee dagen in de koelkast. [ Bericht 2% gewijzigd door Lienekien op 27-09-2013 08:35:20 ] | |
Dragonberry | donderdag 26 september 2013 @ 15:29 |
Tijd voor foto's! Magic custard cake Gewone marmer cake | |
Taartje | donderdag 26 september 2013 @ 16:04 |
Wauw, heb je een recept van die custard cake? Dat ziet er heerlijk uit! | |
Dragonberry | donderdag 26 september 2013 @ 16:07 |
http://wakeupthecake.wordpress.com/2013/09/26/magic-custard-cake/ | |
Taartje | donderdag 26 september 2013 @ 16:08 |
Bedankt! | |
Spuuglokje | vrijdag 27 september 2013 @ 08:25 |
Dat ziet er mooi en lekker uit, Dragonberry! | |
casper019 | zaterdag 28 september 2013 @ 13:14 |
zo net alles in huis gehaald voor mn moorkoppen, vanmiddag maken en morgen vul ik ze met slagroom had nog 1 tiny vraag, ik wou ze vullen door met een spuitzak en dan het tuitje in de kont van de moorkop stoppen zeg maar en dan te vullen maar hoe weet je wanneer er ''genoeg'' slagroom in zit? (moet hij nok vol?) | |
loecje | zaterdag 28 september 2013 @ 13:24 |
als het eruit komt zit de moorkop vol gewoon zo vol doen als je zelf lekker vind. wel een beetje eerlijk verdelen over de bollen. niet dat je bij de laatste geen vulling meer over hebt. | |
kvd | zaterdag 28 september 2013 @ 13:30 |
Dit + je zal vast weerstand voelen als de soes vol is, het spuiten zal minder makkelijk gaan. (en officieel maak je volgens mij nu een Bossche bol, geen moorkop. De moorkop snij je namelijk door en dan doe je wat slagroom tussen de soesdelen bij een Bossche bol spuit je het erin. En bij een Bossche bol gebruik je chocola om bijna de hele soes, bij een moorkop een chocoladeglazuur op de bovenste helft) | |
Etcetera | zaterdag 28 september 2013 @ 15:01 |
2de keer meringues gemaakt: beter geslaagd dan de vorige keer lagere temperatuur, iets minder suiker, snufje zout | |
H_T | zaterdag 28 september 2013 @ 17:00 |
Goed voorbeeld doet goed volgen, dus ik heb ook meringues gemaakt . Alleen niet helemaal zoals het hoort, waardoor er nog korreltjes kristalsuiker te bemerken waren. Die fout heb ik eerder gemaakt, en toen was er een heerlijk kleverige binnenkant . Ik vind het dus niet zo erg dat het niet volgens de regels is | |
casper019 | zaterdag 28 september 2013 @ 17:33 |
pff gelukkig heb ik extra ingrediënten gekocht, al 2x 2 moorkoppen mislukt! ik gebruik het recept van koopmans Ze blijven te plat, iemand tips aub?? | |
kwakz0r | zaterdag 28 september 2013 @ 17:39 |
Zorgen dat de bloem echt gekookt heeft. Eieren één voor een met lepel erdoor afkan Tot het echt glad en glanzend is. In de oven? Dan nooit tussendoor de deur open en vooral gaar genoeg bakken liefst ook in de oven afkoelen. Water en boter versus melk en boter maakt ook verschil wb knapperigheid van het eindresultaat. Weet alleen niet met welke knapperige/harder worden. Ik gebruik altijd water en boter en ze zijn me nog nooit mislukt behalve één keer toen ik ze in haast te kort had gebakken... | |
kwakz0r | zaterdag 28 september 2013 @ 17:42 |
Dat verschilt volgens mij per bakker. Ik heb nog maar één keer een doorgesneden exemplaar gekregen toen ik om een moorkop vroeg. Mmmmmm moorkoppen... Hier staat een kaneelswirl cake in de oven. Vriendje viert en feestje vanavond. De swirl lukte alleen niet zo goed deze keer dus het is meer gemengd dan vorige keer denk ik... | |
casper019 | zaterdag 28 september 2013 @ 17:48 |
Ik ga zo mn beslag op nieuw maken, heb 1x 2 op 200 graden gebakken en 1x 2 op 220 maar beide werden wel goudbruinvan buiten maar nog te nat van binenn dus ik denk dat mn beslag dan toch niet goed was... | |
kvd | zaterdag 28 september 2013 @ 19:04 |
kijk even aan het begin van het topic,daar staan ook tips, ze mislukten toen ook bij iemand. | |
Myraela | zaterdag 28 september 2013 @ 19:10 |
Water maakt stevig en knapperig. Melk maak ze zachter, maar (persoonlijk) vaak wel lekkerder. | |
kvd | zaterdag 28 september 2013 @ 19:18 |
Ligt dan aan de bakker Officieel is dit een moorkop: en dit een bossche bol En heb je jet recept van die cake van jou? Die lijkt mij namelijk ook wel lekker voor volgende week | |
Etcetera | zaterdag 28 september 2013 @ 20:13 |
In wat voor beslagkom mixen jullie? Ik heb geen keukenmachine, maar een handmixer. De meringues heb ik gemixed in een roestvrijstalen kom van de Ikea, maar die is nu goed beschadigd van binnen dus ik vraag me af of dat niet/minder snel gebeurd bij bijvoorbeeld een Brabantia-schaal. Of misschien kan ik beter een glazen/stenen schaal kopen? | |
Popples | zaterdag 28 september 2013 @ 20:42 |
Ik heb pyrex schalen, die gebruik ik ook al bakvorm. | |
kvd | zaterdag 28 september 2013 @ 20:42 |
Verschillend, ik heb een paar roestvrijstalen kommen, die beschadigingen die horen er voor mij gewoon bij Verder een plastic kom waarin in meng/mix | |
Etcetera | zaterdag 28 september 2013 @ 20:44 |
pyrex, dat is wel een goed idee eigenlijk ik heb me er nog niet bij neergelegd Ik heb ook plastic kommen (3 formaten) maar als iets vetvrij moet zijn, dan gebruik ik dat niet Als ik weer eens ga kijken dan ga ik even bij pyrex kijken denk ik | |
kvd | zaterdag 28 september 2013 @ 20:45 |
Beetje citroen en het is vetvrij | |
Etcetera | zaterdag 28 september 2013 @ 20:46 |
bij plastic kommen? ik had altijd begrepen dat je dat niet goed vetvrij kunt krijgen kan het in elk geval een keer proberen. | |
kvd | zaterdag 28 september 2013 @ 21:40 |
Het lukte hier meerdere keren wel. Terwijl ik die kom best wel misbruik | |
zoem | zaterdag 28 september 2013 @ 22:28 |
Boterkoek gemaakt met het recept van djkoelkast als uitgangspunt. Ik had de hoeveelheden met ~20% opgehoogd, omdat het anders een net iets te dunne koek zou worden met een bakblik van 24cm. Staat nu af te koelen | |
H_T | zondag 29 september 2013 @ 04:12 |
Waarom zou je als je toch al een kom hebt waarmee het zeker weten lukt? | |
kwakz0r | zondag 29 september 2013 @ 11:52 |
supermakkelijk! Recept Kaneelswirlcake uit kwakz0r's losse pols 1. basiscakemengsel maken (ik had 250 gr ei/suiker/meel/boter + een vanillestokje en een schepje bakpoeder. ik geloof dat ik eigenlijk minder ei had moeten doen, maar dat besefte ik pas later). 2. helft van t cakebeslag in je vorm doen (vorm maakt niet uit, maar ik had een springvorm want door de suikerswirl lost hij niet zo makkelijk uit de vorm) 3. dan ongeveer een cup bruine suiker (donkerbruin) mengen met een teaspoon kaneel of naar smaak. de suiker moet goed naar kaneel ruiken. (ik had deze keer wat meer kaneel en ook wat speculaaskruiden gedaan). 4. de heft van t suikermengsel over de eerste laag cake heen doen, en dan een beetje erdoorheen swirlen zoals je ook met marmercake doet 5. de tweede helft van t cakebeslag eroverheen, en daarop de rest van t suikermengsel, weer swirlen/beetje erdoorheen scheppen. Niet teveel mengen want die kleffe strepen kaneel maken t lekker tegenover gewone luchtige vanillecake. 6. bakken tot t gaar is op ca. 160 graden afh. van je oven en je vorm hoe lang en hoe heet. 7. lekker met wat poedersuiker/water glazuur eroverheen. t is een soort cinamonroll in cakevorm dan... nomnom! Het is overigens wel best lastig inschatten wanneer het gaar is, maar gelukkig issie eigenlijk wel lekker als hij klef is. de taart wordt wat natter en zwaarder door de kaneelsuiker, en die blijft natuurlijk ook nat, dus t is ook lastiger prikken om te testen. mijn springvorm van 20 cm duurde gisteren dik een uur (45 min 160 op hete lucht, daarna 140 nog een half uur extra) voor t een beetje gaar was. hij stortte ook een beetje in (ik denk doordat t toch niet helemaal gaar genoeg was uiteindelijk....) maarrrrr iedereen was dolenthousiast en hij was op voor ik een foto kon maken | |
kvd | zondag 29 september 2013 @ 12:06 |
owww...ik heb eigenlijk speculaasjes op het bakprogramma staan (beloof ik vriend al 3 weken en net speculaaskruiden van de markt gehaald die ik wil proberen). maar dit klinkt eigenlijk wel heel lekker en vermoed dat het ook best met de speculaaskruiden kan | |
kvd | zondag 29 september 2013 @ 12:07 |
hoe is het met de moorkoppen afgelopen? | |
Adelante | zondag 29 september 2013 @ 14:32 |
Geen schoonheidsprijs, maar o zo lekker: pastel de nata | |
minilot | zondag 29 september 2013 @ 14:44 |
Dat zijn inderdaad idioot lekkere dingen! Welk recept heb je precies gebruikt? | |
Myraela | zondag 29 september 2013 @ 15:27 |
Ik ben dit nu ook aan het maken, maar volgens mij mislukt het helemaal. De cake is aan de bovenkant al aan het barsten. En de eiwitten waren goed stijf, maar ik kreeg ze niet mooi in het beslag, ze zitten er in klontjes in. Ik wilde niet harder roeren en alles kapot slaan. Erg benieuwd. | |
Adelante | zondag 29 september 2013 @ 16:01 |
http://koken.vtm.be/recept/pasteis-de-nata van d'n Belg | |
Myraela | zondag 29 september 2013 @ 16:15 |
Oh, hij is wel gelukt. Fucking lekker. Foto's komen vanavond als ik hem ga opdienen. | |
casper019 | zondag 29 september 2013 @ 17:17 |
Uitendelijk igster mn 4e poging lukte er 4 te bakken! heb ze gisteravond gedipt in choco en vanmorgen gevult! Bedacht me alleen te laat een foto van ze allemaal te maken, maar net voor dat we ze gingen eten toch gauw een foto gemaakt! en lekker!!!!!!! Weet iemand trouwens waar je volkoren BLOEM kan kopen? Heb bij de appie en deen gekeken maar daar heb je allen volkoren meel, of tarwe bloem maar geen volkoren bloem... | |
kwakz0r | zondag 29 september 2013 @ 17:29 |
Bloem is meel gemaakt van tarwe. Tarwebloem= bloem, en in principe is volkorenmeel dus ook een soort bloem ( al gebruik je de naam bloem vooral of misschien zelfs officieel alleen voor witmeel). Bedoel je volkorentarwemeel? Probeer eens een molenwinkel! | |
casper019 | zondag 29 september 2013 @ 17:31 |
100 g volkorenbloem heb ik nodig... Maar ik kan dat nergens vinden.. heb wel gezein '' volkorenmeel' of ''tarwebloem'' maar dat beide weer wat anders ? Of is tarwebloem wel t zelfde als volkoren? want op de molenwinkelsite staat t ookniet: http://www.molenwinkelnat(...)20,meel-en-bloem-eco | |
kwakz0r | zondag 29 september 2013 @ 17:35 |
Tarwe is een graan. Daar kun je meel van maken. Meel met tarwekiemen er nog in is volkoren. Meel zonder tarwekiemen is witmeel, vaak bloem genoemd. Tarwemeel is in principe ook witmeel als je alleen dat als naam leest. Volkorenbloem is dus volkorenmeel. Tarwebrood is een onhandige naam voor brood dat half wit meel half volkoren meel is. Maar wittebrood en volkorenbrood zijn allebei eigenlijk ook tarwebrood want gemaakt van tarwe. | |
minilot | zondag 29 september 2013 @ 17:37 |
Al met al Casper, als in je recept 'volkoren bloem' staat kun je met een gerust hartje het volkoren meel van Albert Heijn gebruiken. | |
kwakz0r | zondag 29 september 2013 @ 17:37 |
Ja dat dus. | |
kvd | zondag 29 september 2013 @ 20:13 |
Mijn speculaasswirlcake op de kwakz0r manier (hij ziet er aan de bovenkant donkerder uit dan hij in werkelijkheid is) Mjummie!!!! | |
kvd | zondag 29 september 2013 @ 20:14 |
Ziet er lekker uit! | |
casper019 | zondag 29 september 2013 @ 21:04 |
@allemaal, thx dan hoef ik niet verder te zoeken en ga ik t meel morgen gelijk kopen | |
lady-wrb | zondag 29 september 2013 @ 21:11 |
zocht iemand die koekjesstempels van de hema? hier lagen er nog 3 in de winkel! wie kan voor mij een stempel van de intratuin regelen? | |
Zo-is-dat | zondag 29 september 2013 @ 22:19 |
Zooooo, negen 16cm taartjes gemaakt! Morgen laatste dag op m'n werk en iedereen krijgt een taartje in de vorm van me, kunnen ze thuis ook nog een keer aan me denken Morgen als ze ingepakt zijn komt er denk ik wel een foto, nu eerst | |
casper019 | zondag 29 september 2013 @ 23:09 |
cool ben benieuwd naar de fotoo!! | |
Zo-is-dat | maandag 30 september 2013 @ 07:44 |
3x brownie met kers 3x witte chocolade cheesecake met aarbeiedn en framboos 2x worteltaart 1x frangipane taart | |
minilot | maandag 30 september 2013 @ 08:00 |
Wat een ontzettend leuk en lief idee! | |
Xaryna | maandag 30 september 2013 @ 08:07 |
Ze zien er echt prachtig en heerlijk uit! Kom je bij ons werken? | |
Myraela | maandag 30 september 2013 @ 08:27 |
Om der vervolgens te ontslaan en taartjes te krijgen? Mijn custard cake niet zo mooi als die van Dragonberry, maar wel lekker. | |
RunForrestRun | maandag 30 september 2013 @ 09:18 |
Wauw! Mocht er nu een collega zijn die zijn/haar taartje niet hoeft, dan hou ik me aanbevolen | |
Xaryna | maandag 30 september 2013 @ 09:59 |
Ja, precies En oeh, die ziet er ook verrukkelijk uit | |
Dragonberry | maandag 30 september 2013 @ 10:57 |
het gaat om de smaak maar je ziet wel mooi lagen zitten! | |
casper019 | maandag 30 september 2013 @ 12:29 |
wow jij hebt vat hele lieve collegas | |
kwakz0r | maandag 30 september 2013 @ 18:07 |
Was hij lekker? Ik denk dat je de volgende keer nog wat meer suikerlaag kan maken als je m nu niet speculazig/kanelig genoeg vond. is t bij jou ook zo'n lekkere kleefsiwirl geworden? misschien kun je nog iets meer marmeren voor meer effect ofzo... ziet er lekker uit in elk geval. vind t zo tof dat iemand anders mijn brainfart nu ook gemaakt heeft! | |
tombolafan | maandag 30 september 2013 @ 19:41 |
Oeoeoeoeoeh zo mn cookiesin a jar out a jar de oven in doen | |
Soulagement | maandag 30 september 2013 @ 21:21 |
Mijn oven heeft het begeven terwijl er een taart in stond Kan ik een ongebakken cheesecake in de koelkast bewaren en morgen bakken of kan ik 'm weggooien? Mijn oven | |
kvd | dinsdag 1 oktober 2013 @ 09:59 |
Hij is heerlijk! En goedgekeurd door anderen. De cake is niet te nat en niet te droog, de speculaassmaak mag inderdaad wat meer. Was wat voorzichtig met de suiker en kruiden achteraf gezien. Dus volgende keer gaat er inderdaad meer in en zal het marmereffect ook groter worden. Moet ook even goed kijken naar de temperatuur/tijd enzo, ik nam braaf jouw dingen over, maar mijn gasoventje werkt toch weer anders, dus na 50 minuten 160 graden was het nog echt deeg, ben dus de hoogte ingegaan qua temp ipv naar beneden. Maar, hij komt hier in mijn receptenboek als kwakz0rs swirlcake! | |
kwakz0r | dinsdag 1 oktober 2013 @ 10:30 |
Ah ja, ik heb hetelucht. Heb wel de hete lucht uitgezet, maar kan me voorstellen dat t ca 1 uur op 175 graden is in een ander soort oven... Echt supertof! | |
kvd | dinsdag 1 oktober 2013 @ 10:33 |
Jij bedankt! gaat ook weer nieuwe inspiratie geven denk ik. En op een herfstachtige en winterse zondag middag gebakken worden... | |
Probability | dinsdag 1 oktober 2013 @ 10:49 |
Ik heb deze gister gemaakt http://www.degroenemeisjes.nl/guiltyfree-cookies | |
casper019 | dinsdag 1 oktober 2013 @ 12:37 |
volkoren tutti frutti muffins, erg lekker!! | |
casper019 | dinsdag 1 oktober 2013 @ 16:12 |
http://www.boekenvoordeel(...)11ffa873f5-239219097 koekjes bakken voor je hond tis bakgekte in nederland | |
Mirjam | dinsdag 1 oktober 2013 @ 16:42 |
hehehe | |
_Liek | woensdag 2 oktober 2013 @ 11:02 |
Vers uit de oven: hazelnootkoekjes met chocolade, cacao nibs en kaneel. | |
Myraela | woensdag 2 oktober 2013 @ 11:07 |
Klinkt goed. Ik vind die hangbakjes aan een kopje wel erg stom. | |
_Liek | woensdag 2 oktober 2013 @ 11:08 |
Haha dat mag Ik vond ze wel grappig | |
casper019 | woensdag 2 oktober 2013 @ 11:39 |
voor thuis lijken me die bakjes afschuwlijk voor op kantoor lijken ze me wel grappig | |
RunForrestRun | donderdag 3 oktober 2013 @ 09:07 |
Ik hoop dat ik vandaag mijn collega's blij ga maken met een perenflan: Edit: het werkt niet mobiel . Even kijken hoe ik een plaatje toevoeg.. Edit edit: Nou moe, de hele dag is 't niet gelukt.. Dan maar thuis proberen. Hij is trouwens goedgekeurd. [ Bericht 18% gewijzigd door RunForrestRun op 03-10-2013 19:12:53 (plaatjestijd!) ] | |
casper019 | donderdag 3 oktober 2013 @ 16:55 |
Nu ga ik morgen bij een vreidnin eten en wil voor haar en haar ouders een appeltaart bakken nu benik appels aan te schillen maar ondertussen zijn de 1e paar geschilde compleet bruin geworden kan ik die nog wel gebruiken? (of zien ze er nu alleen minder aantrekkelijk uit en maakt het verder niet uit) | |
H_T | donderdag 3 oktober 2013 @ 17:04 |
Die kan je nog prima gebruiken . Tenzij je een paar dagen geleden al begonnen bent met schillen, dan is het beter om opnieuw te beginnen | |
casper019 | donderdag 3 oktober 2013 @ 17:16 |
haha nee ze hebben n halfuurtje gelegen , maar heb een appelschiller dus die maakt er gelijk plakken van dus ze zijn dan gelijk TOTAAL bruin.. maar dat maakt dus niet uit? | |
kvd | donderdag 3 oktober 2013 @ 17:22 |
ja hoor. Volgende keer een beetje citroensap opdoen direct na het schillen, dan worden ze niet (zo snel) bruin. | |
casper019 | donderdag 3 oktober 2013 @ 21:04 |
Ok thx, nja als t qua smaak niet uitmaakt dan hoeft die cutroen ook niet perse! Taart is perfect gelukt volgens mij, lastig om nu te laten staan.. ruikt zo lekker!! maar ik denk dat het raar staat alsi k morgen aankom met een taart met een punt missend | |
Xaryna | donderdag 3 oktober 2013 @ 21:05 |
Net voor het eerst gebakken in mijn nieuwe huis (kamer bij hospita), blijkt ze een gasoven te hebben . En die verhit schijnbar ook ongelijkmatig dus mijn plaatkoek is aan de randjes verbrand. Plus de bakplaat was groter dan het recept zei wat ik te laat doorhad dus hij ligt mooi in het midden. Hij is aan het afkoelen, zal zo wel foto's maken en kijken of hij in het midden gaar is. | |
kvd | donderdag 3 oktober 2013 @ 21:06 |
Ik durf over de smaak niets te zeggen als ze bruin zijn geworden, die van mij worden dat meestal niet | |
casper019 | donderdag 3 oktober 2013 @ 21:15 |
jammmm | |
Noek | donderdag 3 oktober 2013 @ 22:59 |
Nice one! | |
Njosnavelin | donderdag 3 oktober 2013 @ 23:07 |
Oh klinkt lekker Die hangdingetjes zijn ook leuk. | |
Xaryna | donderdag 3 oktober 2013 @ 23:09 |
Ziet er goed uit! Hierbij mijn kersenplaatkoek. Hij is echt heel lekker geworden. | |
casper019 | donderdag 3 oktober 2013 @ 23:10 |
wow die ziet er lekkernuit, heb je die gewoon op een grote bakplaat gemaakt?? mag k miss t recept | |
Xaryna | donderdag 3 oktober 2013 @ 23:12 |
Sure, zal 'm morgen overtypen uit mijn kookboek. En ja, op een bakplaat. De plaat was alleen te groot en de randjes waren verbrand, maar goed Recept Kersenplaatkoek:
[ Bericht 24% gewijzigd door Xaryna op 04-10-2013 07:57:18 ] | |
Zo-is-dat | vrijdag 4 oktober 2013 @ 14:02 |
NY salted chocolate caramel cheesecake | |
Myraela | vrijdag 4 oktober 2013 @ 14:04 |
Mooie appeltaart, zeker die bovenkant. Boh. | |
Myraela | vrijdag 4 oktober 2013 @ 14:47 |
Ik heb ook even een appeltaartje gebakken. Ben er niet weg van. Had meer kaneel moeten gebruiken. | |
casper019 | vrijdag 4 oktober 2013 @ 17:24 |
Thx moet ik toch ook maar is maken zon plaatkoek!! =) | |
Anne | vrijdag 4 oktober 2013 @ 17:26 |
Normaal ben ik van de cakes, maar vandaag toch eens koekjes gebakken . | |
lady-wrb | vrijdag 4 oktober 2013 @ 21:52 |
wat een leukerdjes en die kersenplaatkoek ga ik zeker een keer proberen | |
chocolatelover | zaterdag 5 oktober 2013 @ 15:08 |
oh, wat een schatjes Ik heb een vraagje. Weet iemand waar ik cinnamon chips kan kopen? Ik heb wel een potje kaneelsuiker, maar die zijn veel te klein om te verwerken in gebak. Ik vind die "smaakexplosietjes"van kaneel wel lekker namelijk en ik vind ze alleen in webwinkels in amerika enzo (verzendkosten ) | |
Taartje | zaterdag 5 oktober 2013 @ 15:43 |
Zelf maken misschien? Ik vond deze link, wie weet is dat wat! Vegetable shortening vind je bij Jumbo van het merk Crisco, corn syrup vind je bij de natuurwinkel. | |
Isegrim | zaterdag 5 oktober 2013 @ 16:20 |
Corn syrup zag ik vandaag toevallig bij http://www.amazingoriental.com/content/oriental-rotterdam, dus dat zullen de andere vestigingen ook wel hebben. | |
chocolatelover | zaterdag 5 oktober 2013 @ 17:04 |
hartelijk bedankt. Geen amazingoriental in de buurt, maar Jumbo en natuurwinkels hebben we wel. Dus van de week eens proberen | |
chocolatelover | zondag 6 oktober 2013 @ 13:43 |
Hoi, net scones proberen te maken. Vaker geprobeerd, al een paar keer gelukt toch wel maar iedere keer heb ik het probleem dat het deeg veel te vochtig is als ik het op bakpapier leg en in stukken snijd. Ik kan dan de stukken niet een beetje uit elkaar trekken. Om het deeg een beetje fatsoenlijk in een ronde vorm te krijgen moet ik al extra bloem toevoegen en om te snijden en uit elkaar te trekken heb ik dan nog meer bloem nodig en moet ik veel meer kneden (nadat ik alles al bij elkaar gedaan heb en gekneed). Hoe zit dat? Hebben jullie dat ook? | |
kvd | zondag 6 oktober 2013 @ 14:15 |
Heb je dan niet de verkeerde verhouding te pakken? Zou je niet al extra bloem moeten toevoegen aan het basisrecept? (geen idee hoor, heb nog nooit scones gemaakt, maar als je zegt dat het te vochtig is en daardoor moeilijk te gebruiken, dan zou ik misschien de verhoudingen gaan veranderen) | |
chocolatelover | zondag 6 oktober 2013 @ 14:19 |
ik weet dus niet of dat zo hoort. Bij andere recepten die ik gemaakt hebt is het deeg ook altijd zo plakkerig, niet zo vast dat je aparte stukken kunt snijden en een beetje uit elkaar trekken. Ik ben bang dat ik het deeg verpest als ik er vantevoren 75 g bloem ofzo extra bij doe. Ik wil namelijk wel luchtige, gerezen scones, geen vaste schijven. | |
kvd | zondag 6 oktober 2013 @ 14:40 |
Wat is je recept dan? | |
chocolatelover | zondag 6 oktober 2013 @ 15:30 |
Ik denk dat ik te veel appels erin heb gedaan want die geven natuurlijk wel vocht af.Nu heb ik minder appel gebruikt en deze volgende batch ziet er beter uit, maar de scones zijn niet gerezen. Jammer genoeg. Want ik wil eigenlijk van die lekkere dikke die ik op foto's zie. Niet helemaal gaar en de onderkant is nog en beetje zacht dus ik doe ze er nog ff in. | |
chocolatelover | zondag 6 oktober 2013 @ 15:43 |
Al 7 min. extra erin en ze smaken nog niet helemaal gaar en zien er ook niet helemaal gaar uit. Maar dat kan ook door de appel komen dat weet ik niet. Hier is het recept trouwens: 326g King Arthur Unbleached All-Purpose Flour 67g granulated sugar 3/4 teaspoon salt 1 tablespoon baking powder 1 teaspoon Apple Pie Spice or ground cinnamon 113g cold unsalted butter 78g chopped fresh apple, in 1/2" pieces (about half a medium apple); leave the skin on, if you like 113g cinnamon chips 2 large eggs 1 teaspoon vanilla extract 113g applesauce, unsweetened preferred Ze smaken wel, maar zijn niet geweldig. | |
Qunix | zondag 6 oktober 2013 @ 17:29 |
Ik heb cantuccini gemaakt, maar met mijn eigen mix. Verplaats rietsuiker heb ik kristalsuiker gebruikt uit een pot met vanille = vanillesuiker. Ook heb ik alleen pistachenoten gebruikt met vlokken (wat je op je boterham doet). Het resultaat: Na 30 minuten bakken, moet je het snijden en nogmaals 10 minuten bakken (drogen). Ik heb dit al een keer eerder gemaakt en met succes. Het is zó lekker dat ik het nog een keer doe | |
tombolafan | zondag 6 oktober 2013 @ 17:54 |
Oh die zien er lekker uit!!! En scones met appel ken ik niet | |
Bleie | zondag 6 oktober 2013 @ 18:03 |
Scones met appel? Nooit van gehoord. Qunix: ziet er goed uit! | |
Lienekien | zondag 6 oktober 2013 @ 18:08 |
Heb je het deeg ook laten rusten in de koelkast? | |
Qunix | zondag 6 oktober 2013 @ 19:44 |
Thanks! Het is ook super lekker | |
Xaryna | zondag 6 oktober 2013 @ 23:01 |
Ziet er echt uit als zo'n schaal die je in 1x opvreet en je dan schuldig voelt. | |
kvd | maandag 7 oktober 2013 @ 09:21 |
En is dat ook dat merk bloem wat je hebt gebruikt? Want er schijnt nogal verschil te zitten in het gewicht van een cup bloem van verschillende merken (sommige soorten zijn licht en wegen maar 125 gram per cup, anderen zijn zwaarder en wegen) en of je het zeeft of niet | |
Tinuviel | woensdag 9 oktober 2013 @ 20:05 |
Even een vraagje: ik ga een taart maken. Deeg is denk ik Biscuitachtig met frosting uit eieren, suiker, water. Hij moet vrijdagochtend af zijn. Zit nu te dubben: vandaag of morgen avond de cake bakken en wanneer de vulling, frosting & decoratie doen? | |
chocolatelover | donderdag 10 oktober 2013 @ 13:53 |
@ KVD: nee, ik heb niet hetzelfde merk bloem gebruikt (en ik heb het trouwens ook niet in de koelkast gedaan). Ik zal het nog eens proberen met koelkast en misschien toch meer bloem. De smaak is trouwens wel lekker, want ik heb die niet gelukte portie natuurlijk wel opgegeten. Binnenkort ook weer eens cantuccini maken, superlekker met amandel, pistach en cranberrys. Of hazelnoten en chocola, of amandel en wat sinaasappelsap en rasp. Ja lekker. | |
_Liek | donderdag 10 oktober 2013 @ 16:50 |
Hopelijk gaat t nu goed, net wat geprobeerd te posten en dat ging telkens mis... @Qunix die cantuccini ziet er heeeerlijk uit! Ik heb vandaag walnoot-wortel cupcakes gemaakt met cream cheese toef en gekarameliseerde walnoot: | |
kvd | donderdag 10 oktober 2013 @ 16:56 |
recept zegt een half uur in de vriezer om goed onhoog te kunnen komen. niet in de koelkast. | |
kvd | donderdag 10 oktober 2013 @ 16:57 |
ik hou niet van walnoot,maar het ziet erheerlijk uit | |
_Liek | donderdag 10 oktober 2013 @ 17:01 |
Dank je! | |
Joosie200 | donderdag 10 oktober 2013 @ 17:26 |
Na een kokoskruidenkoekcake nu voor het eerst kokosmakronen in de oven. Nu ja, makronen? Een grote reuzemakroon I say Ik heb alles gewoon op een velletje bakpapier op de bakplaat gemieterd en het in stukken snijden komt straks wel | |
Leintjeuh | donderdag 10 oktober 2013 @ 17:34 |
Hmm. Ik heb de dulce de leche brownie gemaakt maar was vergeten om de temperatuur te verlagen ivm hete lucht oven. Nu is het geheel nogal donker en droog | |
Myraela | donderdag 10 oktober 2013 @ 17:39 |
Krijg je ze dan wel goed droog gebakken? | |
Noek | donderdag 10 oktober 2013 @ 17:41 |
Vandaag pompoencake met gedroogde cranberries, witte chocolade en pecannoten gemaakt. De structuur is ruk maar de smaak is echt heerlijk. | |
Joosie200 | donderdag 10 oktober 2013 @ 17:41 |
Dat is de vraag uiteraard, maar ik ga er wel vanuit. Was lui, had nog een restant kokos, ei die op moest en suiker liggen dus hop kokosmakronen. En nog luier, want ik had geen zin om te pielen met theelepels om zo hoopjes deeg te verdelen over de bakplaat. Mijn ervaring met eerdere koekjes is dat je toch te weinig ruimte hebt om het deeg in 1 keer netjes te bakken, want het kleeft zo aan elkaar. In dat geval maar achteraf op koekjesformaat snijden | |
_Liek | donderdag 10 oktober 2013 @ 17:44 |
Klinkt lekker! Is t recept ergens te vinden? | |
Noek | donderdag 10 oktober 2013 @ 17:46 |
Ja tuurlijk. Hier! | |
Joosie200 | donderdag 10 oktober 2013 @ 17:57 |
Te droog gebakken door de dikte denk ik, nu ik het e.e.a. geproefd heb. De smaak is zoals je verwacht van kokosmakronen, lekkere kokosbite en nasmaak. Maar het heeft niet de structuur van een makroon zoals je zou verwachten. Ik zou het nu coco chip cookie willen noemen | |
Isabeau | donderdag 10 oktober 2013 @ 17:59 |
Die cake is 10 min fietsen Lijkt me heerlijk Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt. | |
Lienekien | donderdag 10 oktober 2013 @ 18:01 |
Een Sachertorte? http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sachertorte_59630 Dan ga ik ervan uit da amandelmeel hetzelfde is als ground almond, wat ik niet zeker weet. | |
Isabeau | donderdag 10 oktober 2013 @ 18:02 |
Mary Berry's sachertorte http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sachertorte_59630 Idd met amandelmeel Goed plan. | |
Isabeau | donderdag 10 oktober 2013 @ 18:03 |
Zelfde recept opgezocht | |
Lienekien | donderdag 10 oktober 2013 @ 18:03 |
Hahaha, ik was nog aan het editen. | |
Tinuviel | donderdag 10 oktober 2013 @ 18:21 |
Even in de herhaling. Weet iemand dit? | |
_Liek | donderdag 10 oktober 2013 @ 19:51 |
Macarons? | |
Noek | donderdag 10 oktober 2013 @ 19:54 |
Dat is maar 30 min lopen! Van amandelmeel maar ik vaak bananenbrood of van die gezonde muffins. Kijk teveel naar die gezonde US paleo sites. | |
Bleie | donderdag 10 oktober 2013 @ 20:14 |
Biscuit kan je best lang van tevoren maken, laat zich goed invriezen, en het ontdooit redelijk snel. Vulling en icing doe ik meestal een paar uur van tevoren. | |
Spuuglokje | donderdag 10 oktober 2013 @ 20:36 |
De frambozencakejes van Katie Quinn Davies. Die zijn goddelijk lekker! | |
Tinuviel | donderdag 10 oktober 2013 @ 20:45 |
Dankje Bleie. Cake zit nu in de oven. Alleen de vraag of de frosting er vanavond al op kan. Zou sowieso alleen op de zijkant kunnen, want er komt morgen ochtend hagelslag op de zijkant en dan smeer ik de bovenkant liever nog niet af. Of dan toch liever alles morgen ochtend doen en dus vroeg mijn bed uit? | |
Bleie | donderdag 10 oktober 2013 @ 20:49 |
Je biscuit moet wel echt helemaal afgekoeld zijn voor je de frosting erop doet. Weet niet of je dat vanavond nog redt. | |
kvd | donderdag 10 oktober 2013 @ 20:49 |
Ik zou alles dan morgenochtend doen. Als de frosting hard word, dan plakt de hagelslag misschien wel niet meer (Maar ben ik nou in de war? Als ik 24kitchen enzo kijk, dan doen ze de zijkant toch altijd als laatste? Beginnen ze te smeren aan de bovenkant, dan de zijkant. En dan is het afhankelijk wat je bovenop doet toch?) | |
Tinuviel | donderdag 10 oktober 2013 @ 20:54 |
Kvd dat zou best kunnen, ik kijk niet zo vaak 24kitchen. Ik wilde hagelslag op de zijkant doen en had gegoogled op de handigste manier daarvoor. Een iemand had de tip om hagelslag te strooien op aluminium folie, de taart alleen aan de zijkant af te smeren, zodat je hem aan boven en onderkant kunt vastpakken en dan door de hagelslag te rollen. Klonk makkelijk en handig. Hopelijk werkt het in het echt ook zo. | |
kvd | donderdag 10 oktober 2013 @ 21:13 |
Dat is een handige manier, maar het hangt een beetje af wat je met de bovenkant gaat doen en of je de hele zijkant met hagelslag gaat 'beplakken'. Als je dat over de hele zijkant doet en dan de bovenkant gaat frosten, dan heb je kans dat je de hagelslag ook over de bovenkant gaat uitsmeren. Als je over die frosting iets van marsepein/fondant doet, dan zie je dat niet. Als je het bij die frosting laat, dan zie je de hagelslagjes dus zitten. Als je een kartonnetje ofzo aan de onderkant doet (de maar kan je overtrekken van de springvorm-onderkant, kan iets kleiner maar zeker niet groter), dan kan je het biscuit daar op zetten, alles gaan frosten,de bovenkant doen en dan de taart oppakken en met de hand onder het karton de zijkant versieren met de andere hand. Of je laat hem op de springvorm-onderkant, frost hem, versiert de bovenkant, zet de taart op een omgekeerde kom/schaal en doet de zijkant. Op die manier kan je de taart ook draaien tijdens het versieren van de buitenkant. | |
Tinuviel | donderdag 10 oktober 2013 @ 22:25 |
Stomme Frosting, ik krijg hem niet stijf! Dus zelf experimenteren dan maar. Suiker en eiwit kan ik stijf slaan. Gaat dat ook nog lukken als er een klein beetje vanilla extract en stroop worden toegevoegd. Weten jullie dat toevallig? | |
kvd | donderdag 10 oktober 2013 @ 22:30 |
stroop weet ik niet. vanille extract wel. | |
Tinuviel | donderdag 10 oktober 2013 @ 22:35 |
Dan laat ik die stroop maar liever weg. Is ook zonder zoet genoeg. Ik weet niet wat ik fout doe. In het originele recept nemen ze hele eieren en er zit ook een klein beetje water bij en dat wordt in het waterbad stijf geslagen, wat mij dus niet lukt. | |
kvd | donderdag 10 oktober 2013 @ 22:37 |
heb je de kom goed ontvet? | |
Tinuviel | donderdag 10 oktober 2013 @ 22:42 |
Nee dat heb ik niet gedaan. Is dat het probleem? Als het water te sterk kookt, kan dat toch ook de eigeel beschadigen waardoor die niet meer werkt en het niet stijf wordt of heb ik dat mis? Hoe ontvet ik de kom? | |
Isabeau | donderdag 10 oktober 2013 @ 23:42 |
Die heb ik nou nog nooit willen proberen te maken, maar misschien wel eens leuk om te zien of ik het kan! Zet ik op het lijstje. Dan verder frambozencakjes, gezonde muffins....en dan is het wel op | |
kvd | donderdag 10 oktober 2013 @ 23:46 |
ontvetten doe je met citroensap. zowel de kom als de mixer ontvetten en goed droog maken met bv keukenpapier. deze manier van frosting maken ken ik niet. heb even snel wat bekeken, maar ik kom alleen eiwit tegen, geen hele eieren. eigenlijk lees ik meer een meringueschuim wat zemaken. sowieso,als je met kokend water werkt goed uitkijken...ei kan gaan koken dan,dat wil je niet hebben ik ga nog even verder kijken naar die frosting... | |
kvd | vrijdag 11 oktober 2013 @ 00:04 |
Wat langer gekeken en even nog eens goed gelezen wat jij schreef. Dat is inderdaad gewoon meringe maken. Daar zou ik geen waterbad voor gebruiken. alleen eiwit,opkloppen totdat je pieken kunt maken,langzaam de suiker erbij. dat lukt alleen goed met goed ontvette spullen, anders gaat het eiwit niet schuimen en wordt het ook niet hard. | |
Tinuviel | vrijdag 11 oktober 2013 @ 06:42 |
Kvd, dank voor alle tips. Ik heb nu het frosting recept aangepast, alleen eiwit, vanille extract en stroop en het werd goed stijf. En hier het resultaat: | |
Bleie | vrijdag 11 oktober 2013 @ 06:51 |
minilot | vrijdag 11 oktober 2013 @ 07:57 |
Marsepein! Maak marsepein! | |
kvd | vrijdag 11 oktober 2013 @ 09:32 |
Lekker lekker lekker!!!! Nou heb ik meteen zin in taart hahaha Geniet ervan! | |
minilot | vrijdag 11 oktober 2013 @ 09:35 |
Vrolijk! Is het een heel klein taartje, of zijn dat reuzenSmarties? | |
Myraela | vrijdag 11 oktober 2013 @ 10:12 |
Merengue als frosting, is dat gebruikelijk? Lijkt me echt helemaal niet lekker. Maar rauwe eieren geven mij sowieso de kriebels. | |
Ooi86 | vrijdag 11 oktober 2013 @ 10:15 |
Je hebt ook meringue boterecreme. Die is echt heerlijk. Niet zowaar als gewone botercreme. | |
Myraela | vrijdag 11 oktober 2013 @ 10:17 |
Daar gaar je de meringue, recepten die ik ken tenminste. | |
Tinuviel | vrijdag 11 oktober 2013 @ 13:49 |
Kvd, dankje. Kom je anders hier een stukje halen? Minilot, ik heb deze smarties gebruikt, volgens mij is dat het standaard formaat: En de 2 bakvormen waren 24cm doorsnee. De taart is alleen niet erg hoog. Misschien oogt hij daarom zo klein? | |
Dragonberry | vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:29 |
Iemand nog een idee wat ik kan maken met 5 eiwitten? behalve merengeus | |
Myraela | vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:31 |
Chocolademousse. | |
Isabeau | vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:36 |
http://www.24kitchen.nl/n(...)olphs-bakery-feestje Jammer dat ik geen foto's kan maken (in het kader van de prijsvragen, Myraela ) | |
-J-D- | vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:41 |
Heb ook iets ingezonden De honing-mango-taart die ik hier gepost had. | |
Myraela | vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:42 |
Ik heb toevallig wel net een: http://www.24kitchen.nl/recepten/kersenclafoutis in de oven staan. Al heb ik niet zijn recept gebruikt. Maar eigenlijk lijkt het me helemaal niet zo leuk om hem te ontmoeten. Al is het misschien wel leuk om erover te bloggen. | |
lady-wrb | vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:42 |
haagse bluf? | |
lady-wrb | vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:45 |
het lijkt me juist leuk om rudolf eens te ontmoeten. ik vind hem altijd zo enthousiast en positief | |
Isabeau | vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:47 |
In het kader van Day Zero ben ik in voor alle rare dingen | |
Isabeau | vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:47 |
| |
Myraela | vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:54 |
Stuur ik een foto in, dan ga jij mee als ik mag gaan. | |
Isabeau | vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:55 |
Ik ben vrij en in Rotterdam dinsdag, kan vast nog wel een nachtje blijven tot woensdag (ook vrij) | |
Isabeau | vrijdag 11 oktober 2013 @ 15:55 |
En dit is dus niet de CUL sc, sorry | |
Myraela | vrijdag 11 oktober 2013 @ 16:06 |
Mijn kersen clafoutis om het goed te maken dan. Die er overigens helemaal niet lekker uitziet en eigenlijk ook niet super lekker is, maar toch heb ik al een veel te groot stuk op. | |
Isabeau | vrijdag 11 oktober 2013 @ 16:07 |
Heeft Rudolf wel een kersenclafoutis? En ik herken het wel dat je gewoon gaat zitten snoepen terwijl iets niet eens heel erg lekker is. Wat is er mis mee dan? | |
lady-wrb | vrijdag 11 oktober 2013 @ 16:09 |
hij had gisteren een vijgenclafoutis. ik vind vijgen er altijd zo vies uitzien | |
Myraela | vrijdag 11 oktober 2013 @ 16:09 |
Ja, heb ik even opgezocht. Speel ik nu vals? Ik denk dat die is zoals die hoort te zijn, maar het is gewoon niet helemaal niet ding. Het blijft zachtig, ik mis iets van een bite. En dit zijn diepvrieskersen, dus het heeft allemaal ook niet erg veel smaak. | |
Myraela | vrijdag 11 oktober 2013 @ 16:10 |
Verse vijgen? Die zien er toch juist heerlijk uit. en zijn heerlijk. Denk dat een clafoutis daarvan al een stuk beter is. | |
Dragonberry | vrijdag 11 oktober 2013 @ 16:12 |
Ik heb geen bessensap, maar wel chocola! Chocolade mouse dus Bedankt! | |
Isabeau | vrijdag 11 oktober 2013 @ 16:20 |
Welnee Maar jammer dat ie tegen valt. | |
casper019 | vrijdag 11 oktober 2013 @ 17:05 |
nu moet ik voor een recept citroen rasp gebruiken, maar als ik hem rasp met de dunschiller gaat er alsnog een aardig stukje van dat witte onder de gele schil mee hoort dat? | |
Myraela | vrijdag 11 oktober 2013 @ 17:06 |
Raspen doe je met een rasp, niet met een dunschiller. Dat is veel te grof. | |
casper019 | vrijdag 11 oktober 2013 @ 17:09 |
ok dus met de dunschiller neem ik dus teveel schil mee? | |
Myraela | vrijdag 11 oktober 2013 @ 17:14 |
Als je het heel voorzichtig doet zodat je geen wit meepakt en het vervolgens heel erg fijn snijd, dan zou je het kunnen gebruiken. Maar een rasp is toch wel een van je basis benodigdheden als je een beetje met bakken bezig bent. | |
Dragonberry | vrijdag 11 oktober 2013 @ 17:24 |
nee, het wit is bitter en niet lekker. Je moet echt een rasp gebruiken, met van die kleine gaatjes dus. Dan krijg je ook van die hele kleine stukjes. | |
casper019 | vrijdag 11 oktober 2013 @ 17:25 |
thx dan ga ik morgen gewoon een rasp kopen, inderdaad iets basis! ik wil tevens voor volgende week vrijdag iets speciaals maken, een lekker dessert oid. Ik wil iets voor een speciaal iemand maken, en qua smaak is infeite alles goed... Leek me leuk iets in mn 12cm bakvorm te doen, maar iets anders kan ook... heeft iemand miss een leuk idee? | |
MaximusTG | vrijdag 11 oktober 2013 @ 17:36 |
Een microplane rasp is daar perfect voor! Heb zelf deze, en die is heel fijn (letterlijk en figuurlijk): http://www.tuttavia.nl/rasp-microplane-fijn.html (random webshop) | |
Isabeau | vrijdag 11 oktober 2013 @ 17:41 |
Het is wel handig om te weten waar hij/zij heel erg van houdt: fruit, chocola, healthy? En microplanes zijn echt geweldig ja | |
casper019 | vrijdag 11 oktober 2013 @ 19:33 |
ze houd eigenlijk wel van alles, Alleen niet van chocolade cake of brownie (maar is wel weer gek op ''gewone'' chocolade) Houd wel van naturel cake, appeltaart, etc die rasp is idd erg mooi!, wel iets uit mn budget helaas.. moet een denk ik wat simpele van max ong 5 euro kopen http://www.blokker.nl/web(...)yId=&productId=77968 zou zon rasp ook voldoen? of moet ik toch meer zon rasp hebben: http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055 | |
Myraela | vrijdag 11 oktober 2013 @ 19:37 |
Als je nog helemaal niets van een rasp in huis hebt, zou ik een blok rasp halen. Is ook prima voor kaas, groenten etc en kun je gewoon stevig laten staan. Wel op letten dat die dan dus ook een hele fijne kant heeft. Zoiets: | |
kvd | vrijdag 11 oktober 2013 @ 19:49 |
Ik zou graag willen, maar ik denk niet dat jij in de gelukkigste stad van Nederland/Europa woont | |
Isabeau | vrijdag 11 oktober 2013 @ 19:55 |
Groningen? | |
kvd | vrijdag 11 oktober 2013 @ 19:55 |
| |
casper019 | vrijdag 11 oktober 2013 @ 20:33 |
http://www.hema.nl/winkel(...)econdid=pnl_80881059 zoiets miss? (en is dan die van de 2e foto) is dat geschikt voor citroen raspen?? en thx voor de tip | |
MaximusTG | vrijdag 11 oktober 2013 @ 21:20 |
Nou, als je het mij vraagt niet echt. Spaar dan FF door voor zo'n microplane.. Die blokraspen is leuk voor het grove werk, maar zelfs de kleinste gaatjes zijn best grof tov een citroen of limoen. Dan krijg je best veel van de witte onderschil mee. Dan kan je net zo goed met een mesje een stuk schil nemen, de witte onderschil eraf 'fileren'. En dan dat fijnhakken.. | |
casper019 | vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:00 |
Wat maakt een rasp tot een micorplan rasp? http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-westmark.aspx http://www.cookandco.nl/product/rasp-grof-microplane.aspx http://www.cookandco.nl/product/rasp-fijn-microplane.aspx want die bovenste en onderste 2 lijken wel erg op elkaar? en als ik voor n microplane ga, welkeis dan makkelijker/beter de grove of de fijne? | |
Piger | vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:10 |
Voor een simpel goedkope rasp vind ik dit eigenlijk ideaal: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50153180/ Geen lompe rasp. Je raspwerk direct verzameld in een bankje, als je daar behoefte aan hebt. Voor het echte fijne raspwerk is zo'n microplan wellicht handig, maar hoe vaak maak je er gebruik van. | |
kvd | vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:32 |
Een vraag, als er in een recept karnemelk staat en dat heb ik niet in huis/lust ik niet, kan ik het dan vervangen door gewone melk? Het gaat om DIT recept (nee, ga geen Halloweenkoekjes bakken, maar ben op zoek naar een lekker recept voor koekjes die niet uitlopen, en deze met bruine suiker, kaneel en nootmuskaat lijkt me ) | |
MaximusTG | vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:38 |
Ah nee, dat is echt een onding, heb ik wel eens bij vrienden gebruikt. Vond em niet handig. Ik heb gewoon zo'n blokrasp + citrusrasp (en voor gember, knoflook etc) van Microplane. Microplane is een merk.... Je weet zelf het beste wat je er mee wil doen, op basis daarvan moet je beslissen. Wil je fijn of grof geraspt? Ja en nee; dat recept bevat bakpoeder en baksoda. Dat baksoda heeft het zuur uit de karnemelk nodig; laat je de karnemelk dan weg dan zullen ze minder rijzen - en het geheel krijgt een alkalische (zepige) smaak. Stel je niet aan en neem toch karnemelk morgen (smaakt heel anders in een koekje) of neem gewone melk, maar vervang de baksoda door meer bakpoeder (die omzetting is niet 1:1, moet je even opzoeken). | |
kvd | vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:48 |
Dank je, dan ga ik iets proberen om te rekenen (baksoda heb ik ook niet, durf niet te zeggen of mijn AH die heeft). Dank je voor de uitleg, als ik baksoda kan vinden ga ik het proberen en anders ga ik rekenen... | |
MaximusTG | vrijdag 11 oktober 2013 @ 22:52 |
Nee, dat heeft de AH niet hoor . Haal het bv bij de toko. http://chemistry.about.com/od/foodchemistryfaqs/f/powdersoda.htm Ongeveer 2-3 keer zoveel bakpoeder dan baksoda dus. Dat komt dus neer op max 2 eetlepels totaal bakpoeder in dat recept (want 1 us tablespoon = 3 us teaspoons). | |
kvd | vrijdag 11 oktober 2013 @ 23:03 |
hahaha, tsja, daar kom ik morgen niet voordat ik ga bakken. Nu zit ik op deze site te kijken, het omrekenen staat erbij (dus ik zou denken de eetlepel bakpoeder uit het recept + 2 theelepels erbij). Maar daar staat dat het zure product dan weggelaten kan worden (in dit geval de karnemelk), maar dat lijkt me dan ook niet een heel goed plan. Ofwel...deze dame houdt dit recept even vast voor een andere keer en gaat even zoeken naar een ander lekker recept voor niet uitloopbare koekjes | |
tombolafan | vrijdag 11 oktober 2013 @ 23:04 |
baksoda is zuiveringszout, kan je bij bv etos/apotheek halen | |
lady-wrb | vrijdag 11 oktober 2013 @ 23:12 |
of een gezondheidswinkel/reformhuis | |
casper019 | vrijdag 11 oktober 2013 @ 23:14 |
aah, maar is die andere van 15 euro dan niet gewoon net zo goed als die microplane?? en ik wil er vooral gebruiken voor t raspen van vruchten (citrus, limoen, sinaasappel) voor inrecepten wat is dan het beste ? grof of fijn | |
kvd | vrijdag 11 oktober 2013 @ 23:25 |
Goede tip, kan bij de plaatselijke drogist kijken. De apotheek is op zaterdag gesloten (en de apotheek die open is, is nog verder weg dan de toko Ik hou ze in gedachten, maar ook niet in de buurt (ofwel, een redelijk afgesloten buitenwijk met niet al te veel voorzieningen ) | |
Isabeau | zaterdag 12 oktober 2013 @ 06:58 |
Ik heb ooit een fijn uitziende rasp gekocht die niet zo duur was en het was een stom onding. Dat was pas weggegooid geld | |
casper019 | zaterdag 12 oktober 2013 @ 12:52 |
http://www.blokker.nl/web(...)Id=&productId=143055 zou zon herman den blijker rasp dan miss wat zijn? | |
kvd | zaterdag 12 oktober 2013 @ 13:02 |
Dan moet je even kijken bij blokker of andere zaken Het ligt eraan hoe fijn je de citroenrasp wilt (ik hou niet van schillen, dus ik zou kiezen voor een hele fijne rasp). Ga kijken hoe groot de gaatjes zijn, probeer in te schatten hoe fijn/grof het geraspte zou worden, of dat voor jou goed is. | |
Dragonberry | zaterdag 12 oktober 2013 @ 13:38 |
ziet er zo op het plaatje uit als een prima rasp Vooral het handvat lijkt me best handig. | |
emil23 | zaterdag 12 oktober 2013 @ 13:40 |
Zojuist voor het eerst lemon-curd gemaakt. Het staat nu af te koelen maar het smaakt warm ook al erg goed. | |
Lienekien | zaterdag 12 oktober 2013 @ 13:56 |
Wat ga je ermee doen? | |
emil23 | zaterdag 12 oktober 2013 @ 14:22 |
opeten. ;-) | |
emil23 | zaterdag 12 oktober 2013 @ 14:25 |
Ik heb geen idee. De kant-en-klare uit de winkel smeer ik zo'n beetje op alles wat ik kan eten. Zal hier ook wel mee gebeuren. Hoe lang zou zelfgemaakte lemon curd eigenlijk houdbaar zijn? | |
H_T | zaterdag 12 oktober 2013 @ 19:51 |
Bij het recept dat ik gebruikt heb stond dat het een paar dagen goed zou gaan. Geen idee of dat klopt, want heb het destijds gebruikt voor een taart en alleen wat ik overhad op m'n brood gedaan | |
emil23 | zaterdag 12 oktober 2013 @ 20:06 |
Ik lees namelijk verschillende verhalen, varierend van 2 dagen tot 2 maand. | |
SV-tje | zaterdag 12 oktober 2013 @ 20:23 |
Als je het in een goed schoongemaakt (dat wil zeggen heet) jampotje doet als het nog goed heet is trekt de deksel weer een soort van vacuum. Dan is het lang houdbaar, als het potje open is zal het een stuk minder lang zijn, maar langer dan 2 dagen. Gebruik een schoon mes/lepel om uit de pot te halen. | |
chocolatelover | zondag 13 oktober 2013 @ 10:20 |
dank je . Klinkt heerlijk zo'n pompoencake, moet ik ook eens proberen. [ Bericht 1% gewijzigd door chocolatelover op 13-10-2013 10:29:21 ] | |
Isegrim | zondag 13 oktober 2013 @ 11:22 |
Er gaat qua raspen echt niets boven een Microplane mensen. Dat is het geld echt dubbel en dwars waard. | |
casper019 | zondag 13 oktober 2013 @ 12:06 |
http://www.ah.nl/allerhan(...)troen-honingcupcakes nu wou ik gister die cupcakes maken, maar toen ik het citroen voor erbij op wou maken . Schil de gele schil van 1 citroen met de dunschiller en snijd de repen tot smalle, lange reepjes van 1-2 mm breed. Pers de citroen uit en verhit het sap met 2 el kristalsuiker in een steelpan. Voeg, als de suiker is opgelost, de reepjes schil toe en laat 5 min. zacht koken. Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats in ca. 3 uur drogen. Toen na 2-3 min zachtkoken werd het ''troepie'' om t zo maar te noemen bruin (versuikerde/karameliseerde het) en werd het daarna zwart... wat doe ik fout? | |
Dragonberry | zondag 13 oktober 2013 @ 12:21 |
Te hoog vuur, waardoor de suiker carameliseerd en daarna verbrand. Volgende keer lager vuur, het hoeft niet te koken. | |
casper019 | zondag 13 oktober 2013 @ 13:00 |
maar daar staat dat het moet koken? Moet het dan elkel warm zijn? Want was is dan de bedoeling dat er gebeurd in die 5min? moet het langzaam droog wordeN? of ? | |
Lienekien | zondag 13 oktober 2013 @ 13:02 |
Dat de schilletjes versuikeren. Wat wel eens helpt, is meerdere recepten bekijken en dan besluiten hoe je het het beste kunt aanpakken. | |
Dragonberry | zondag 13 oktober 2013 @ 13:23 |
Versuikeren inderdaad. Je kookt de citroen in suikerwater. Het is dus essentieel dat het heeeel zachtjes kookt, anders krijg je karamel. | |
casper019 | zondag 13 oktober 2013 @ 16:25 |
thx voor de tips ga ik doen, maar moet het water dan helemaal oplossen of mag er wat over blijven? | |
casper019 | zondag 13 oktober 2013 @ 16:44 |
net weer probeert, maar nu hou ik een erg waterig (door t citroensap) mengsel over, ook als ik de rest van de suiker erover gstrooid heb, dus miss doe ik nog wat fout? moet ik het droogdeppen? of wat minder citroensap gebruiken? langer koken dan? | |
chocolatelover | zondag 13 oktober 2013 @ 17:19 |
er blijft suiker water over. Het is de bedoeling dat de citroenschilletjes heel erg zoet (gesuikerd) zijn. Je proeft gewoon en laat ze drogen op keukenpapier ofzo. Geloof ik. | |
MaximusTG | zondag 13 oktober 2013 @ 17:23 |
Huh? Je gooit volgens jou link de extra suiker pas op de citroenschilletjes als je ze uit het citroenwater gehaald hebt he? | |
casper019 | zondag 13 oktober 2013 @ 18:03 |
nee ik heb de citroen sap + 2 EL suiker in de pan en dan evenkoken en dande schilletjes dat 5 min zachtjes koken toen t op n bord gedaan met een pannenlikker.. en toen de overige suiker (4el) erover gestrooid) (zo staat t in t recept) | |
kvd | zondag 13 oktober 2013 @ 19:11 |
Zo staat het niet in het recept Dus geen pannenlikker, een schuimspaan, daar zitten gaatjes in, dan druipt het vocht weg. Dus je doet alleen de schilletjes op een bord, niet alles wat er is de pan zit. Over de uitgelekte schilletjes die op het bord liggen doe je dan de extra suiker | |
casper019 | maandag 14 oktober 2013 @ 13:01 |
NU heb ik vanmorgen mn cupcakes gebakken, echter na het bakken halen ze maar net de rand van t vormpje.... hoort dat?? (want op t plaatje van de ah zie je een mooie bolling bovenop) | |
Myraela | maandag 14 oktober 2013 @ 13:04 |
Fucking hell zeg. | |
Holyme | maandag 14 oktober 2013 @ 13:07 |
Ik ga een poging wagen 12 gewone muffin vormpjes gebruikt? | |
Lienekien | maandag 14 oktober 2013 @ 13:09 |
Kan er geen 'Help casper019 met al zijn bakproblemen'-topic komen? | |
casper019 | maandag 14 oktober 2013 @ 13:11 |
jup ff fotos: @lien, alles moet je leren toch? en ik ben beginneling | |
MaximusTG | maandag 14 oktober 2013 @ 13:15 |
Dr staat toch mini-muffinvorm in het recept; uitsparingen van 4-5 cm. Jij hebt veel grotere vormpjes. 1+1 =2 | |
Holyme | maandag 14 oktober 2013 @ 13:15 |
Ik denk dat het recept heel rustig doorlezen al een verschil kan maken: mini-muffinvorm met 12 uitsparingen. Als je datzelfde recept in 12 gewone vormen doet, of in losse bakjes waarin ze uitlopen, komt het natuurlijk nooit zo hoog. | |
Myraela | maandag 14 oktober 2013 @ 13:15 |
Je moet alles leren, maar het zou soms ook wel fijn zijn als je zelf een klein beetje logisch na zou denken. | |
casper019 | maandag 14 oktober 2013 @ 13:18 |
dAT HEB ik gelezen en deze zijn 5cm | |
tombolafan | maandag 14 oktober 2013 @ 13:18 |
Mja maar gewoon de basis (dus het recept GOED volgen) is niet te leren, en daar kan niemand je achteraf mee helpen... Het ligt toch echt aan jezelf Als je wat gevorderd bent kun je afwijken van een recept door ervaring maar nu ben je gewoon lichtelijk irritant dom bezig imho | |
tombolafan | maandag 14 oktober 2013 @ 13:19 |
heb je de bodem of de bovenkant gemeten? | |
casper019 | maandag 14 oktober 2013 @ 13:20 |
ok sorry dan, probeer het straks nog eens, maar op de hoogte na dan vinden jullie ze er echt ''smakelijk'' uitzien? ik vind ze ook qua uiterlijk niet super (bovenkant gemeten) | |
tombolafan | maandag 14 oktober 2013 @ 13:22 |
Ik vind ze er verder gewoon als cupcakes uitzien ja | |
loecje | maandag 14 oktober 2013 @ 13:23 |
perfect plat voor cupcakes, niets mis mee. veel mensen willen juist zulke mooie platte cupcakes. bij het plaatje van AH staan de vormen nog rechtop. bij jou zijn ze wat naar buiten uitgezakt, heb je wel een mufinblik gebruikt?. | |
Dot. | maandag 14 oktober 2013 @ 13:26 |
Heb je wel echt een vorm gebruikt of alleen de papiertjes? Nog even een broodbakvraagje. Waar in de oven zet je het brood? Ik heb boven- en onderwarmte en had hem in het midden gezet, maar de bovenkant werd iets te snel bruin. Daarna nog even onder in de oven gehad zodat de onderkant nog wat harder kon worden en dat ging goed. Maar moet hij eigenlijk altijd onderin de oven? | |
tombolafan | maandag 14 oktober 2013 @ 13:28 |
Nou ja t lijken me ook gewoon te grote vormpjes En misschien staat t raar in t recept maar goed, de term mini-muffin moet wel iets zeggen denk ik | |
loecje | maandag 14 oktober 2013 @ 13:29 |
misschien een idee om bij AH de filmpjes te bekijken. daar wordt echt alles stap voor stap doorgenomen. http://www.ah.nl/allerhande/#/video/cupcakes-maken/ | |
Myraela | maandag 14 oktober 2013 @ 13:32 |
CUL / Brood bakken in de oven #14: Als zoete broodjes... Hier zitten de echte broodbakkers. Ik heb niet zoveel verstand van verschillende ovens. Ik kijk gewoon altijd wat werkt. | |
Tinuviel | maandag 14 oktober 2013 @ 15:06 |
Net jouw tip in actie gezien op 24kitchen. Trouwens nog een andere goede tip voor de mislukte frosting. Eigeel en eiwit apart kloppen en later mengen. Ga ik volgende keer eens proberen. |