Heb je dan niet de verkeerde verhouding te pakken? Zou je niet al extra bloem moeten toevoegen aan het basisrecept?quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:43 schreef chocolatelover het volgende:
Hoi, net scones proberen te maken. Vaker geprobeerd, al een paar keer gelukt toch wel maar iedere keer heb ik het probleem dat het deeg veel te vochtig is als ik het op bakpapier leg en in stukken snijd. Ik kan dan de stukken niet een beetje uit elkaar trekken. Om het deeg een beetje fatsoenlijk in een ronde vorm te krijgen moet ik al extra bloem toevoegen en om te snijden en uit elkaar te trekken heb ik dan nog meer bloem nodig en moet ik veel meer kneden (nadat ik alles al bij elkaar gedaan heb en gekneed). Hoe zit dat? Hebben jullie dat ook?
Wat is je recept dan?quote:Op zondag 6 oktober 2013 14:19 schreef chocolatelover het volgende:
ik weet dus niet of dat zo hoort. Bij andere recepten die ik gemaakt hebt is het deeg ook altijd zo plakkerig, niet zo vast dat je aparte stukken kunt snijden en een beetje uit elkaar trekken. Ik ben bang dat ik het deeg verpest als ik er vantevoren 75 g bloem ofzo extra bij doe. Ik wil namelijk wel luchtige, gerezen scones, geen vaste schijven.
Heb je het deeg ook laten rusten in de koelkast?quote:Op zondag 6 oktober 2013 15:43 schreef chocolatelover het volgende:
Al 7 min. extra erin en ze smaken nog niet helemaal gaar en zien er ook niet helemaal gaar uit. Maar dat kan ook door de appel komen dat weet ik niet.
Hier is het recept trouwens:
326g King Arthur Unbleached All-Purpose Flour
67g granulated sugar
3/4 teaspoon salt
1 tablespoon baking powder
1 teaspoon Apple Pie Spice or ground cinnamon
113g cold unsalted butter
78g chopped fresh apple, in 1/2" pieces (about half a medium apple); leave the skin on, if you like
113g cinnamon chips
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
113g applesauce, unsweetened preferred
Ze smaken wel, maar zijn niet geweldig.
Ziet er echt uit als zo'n schaal die je in 1x opvreet en je dan schuldig voelt.quote:Op zondag 6 oktober 2013 17:29 schreef Qunix het volgende:
Ik heb cantuccini gemaakt, maar met mijn eigen mix. Verplaats rietsuiker heb ik kristalsuiker gebruikt uit een pot met vanille = vanillesuiker.
Ook heb ik alleen pistachenoten gebruikt met vlokken (wat je op je boterham doet). Het resultaat:
[ afbeelding ]
Na 30 minuten bakken, moet je het snijden en nogmaals 10 minuten bakken (drogen).
[ afbeelding ]
Ik heb dit al een keer eerder gemaakt en met succes. Het is zó lekker dat ik het nog een keer doe
En is dat ook dat merk bloem wat je hebt gebruikt? Want er schijnt nogal verschil te zitten in het gewicht van een cup bloem van verschillende merken (sommige soorten zijn licht en wegen maar 125 gram per cup, anderen zijn zwaarder en wegen) en of je het zeeft of nietquote:Op zondag 6 oktober 2013 15:43 schreef chocolatelover het volgende:
Al 7 min. extra erin en ze smaken nog niet helemaal gaar en zien er ook niet helemaal gaar uit. Maar dat kan ook door de appel komen dat weet ik niet.
Hier is het recept trouwens:
326g King Arthur Unbleached All-Purpose Flour
67g granulated sugar
3/4 teaspoon salt
1 tablespoon baking powder
1 teaspoon Apple Pie Spice or ground cinnamon
113g cold unsalted butter
78g chopped fresh apple, in 1/2" pieces (about half a medium apple); leave the skin on, if you like
113g cinnamon chips
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
113g applesauce, unsweetened preferred
Ze smaken wel, maar zijn niet geweldig.
recept zegt een half uur in de vriezer om goed onhoog te kunnen komen. niet in de koelkast.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 13:53 schreef chocolatelover het volgende:
@ KVD: nee, ik heb niet hetzelfde merk bloem gebruikt (en ik heb het trouwens ook niet in de koelkast gedaan). Ik zal het nog eens proberen met koelkast en misschien toch meer bloem. De smaak is trouwens wel lekker, want ik heb die niet gelukte portie natuurlijk wel opgegeten.
Binnenkort ook weer eens cantuccini maken, superlekker met amandel, pistach en cranberrys. Of hazelnoten en chocola, of amandel en wat sinaasappelsap en rasp. Ja lekker.
ik hou niet van walnoot,maar het ziet erheerlijk uitquote:Op donderdag 10 oktober 2013 16:50 schreef _Liek het volgende:
Hopelijk gaat t nu goed, net wat geprobeerd te posten en dat ging telkens mis...
@Qunix die cantuccini ziet er heeeerlijk uit!
Ik heb vandaag walnoot-wortel cupcakes gemaakt met cream cheese toef en gekarameliseerde walnoot:
[ afbeelding ]
Dank je!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 16:57 schreef kvd het volgende:
[..]
ik hou niet van walnoot,maar het ziet erheerlijk uit
Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:26 schreef Joosie200 het volgende:
Na een kokoskruidenkoekcake nu voor het eerst kokosmakronen in de oven. Nu ja, makronen? Een grote reuzemakroon I say Ik heb alles gewoon op een velletje bakpapier op de bakplaat gemieterd en het in stukken snijden komt straks wel
Dat is de vraag uiteraard, maar ik ga er wel vanuit. Was lui, had nog een restant kokos, ei die op moest en suiker liggen dus hop kokosmakronen. En nog luier, want ik had geen zin om te pielen met theelepels om zo hoopjes deeg te verdelen over de bakplaat. Mijn ervaring met eerdere koekjes is dat je toch te weinig ruimte hebt om het deeg in 1 keer netjes te bakken, want het kleeft zo aan elkaar. In dat geval maar achteraf op koekjesformaat snijdenquote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:39 schreef Myraela het volgende:
[..]
Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?
Klinkt lekker! Is t recept ergens te vinden?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:41 schreef Noek het volgende:
Vandaag pompoencake met gedroogde cranberries, witte chocolade en pecannoten gemaakt.
De structuur is ruk maar de smaak is echt heerlijk.
[ afbeelding ]
Ja tuurlijk. Hier!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:44 schreef _Liek het volgende:
[..]
Klinkt lekker! Is t recept ergens te vinden?
Te droog gebakken door de dikte denk ik, nu ik het e.e.a. geproefd heb. De smaak is zoals je verwacht van kokosmakronen, lekkere kokosbite en nasmaak. Maar het heeft niet de structuur van een makroon zoals je zou verwachten. Ik zou het nu coco chip cookie willen noemenquote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:39 schreef Myraela het volgende:
[..]
Krijg je ze dan wel goed droog gebakken?
Die cake is 10 min fietsenquote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:41 schreef Noek het volgende:
Vandaag pompoencake met gedroogde cranberries, witte chocolade en pecannoten gemaakt.
De structuur is ruk maar de smaak is echt heerlijk.
[ afbeelding ]
Mary Berry's sachertorte http://www.bbc.co.uk/food/recipes/sachertorte_59630quote:
Even in de herhaling. Weet iemand dit?quote:Op woensdag 9 oktober 2013 20:05 schreef Tinuviel het volgende:
Even een vraagje: ik ga een taart maken. Deeg is denk ik Biscuitachtig met frosting uit eieren, suiker, water. Hij moet vrijdagochtend af zijn. Zit nu te dubben: vandaag of morgen avond de cake bakken en wanneer de vulling, frosting & decoratie doen?
Macarons?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:59 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt.
Dat is maar 30 min lopen!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:59 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die cake is 10 min fietsen
Lijkt me heerlijk
Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt.
Biscuit kan je best lang van tevoren maken, laat zich goed invriezen, en het ontdooit redelijk snel. Vulling en icing doe ik meestal een paar uur van tevoren.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 18:21 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Even in de herhaling. Weet iemand dit?
De frambozencakejes van Katie Quinn Davies. Die zijn goddelijk lekker!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:59 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hebben jullie nog geweldige recepten met amandelmeel, want ik heb 2 zakken gekregen en heb er nog nooit mee gewerkt.
Dankje Bleie. Cake zit nu in de oven. Alleen de vraag of de frosting er vanavond al op kan. Zou sowieso alleen op de zijkant kunnen, want er komt morgen ochtend hagelslag op de zijkant en dan smeer ik de bovenkant liever nog niet af. Of dan toch liever alles morgen ochtend doen en dus vroeg mijn bed uit?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:14 schreef Bleie het volgende:
[..]
Biscuit kan je best lang van tevoren maken, laat zich goed invriezen, en het ontdooit redelijk snel. Vulling en icing doe ik meestal een paar uur van tevoren.
Ik zou alles dan morgenochtend doen. Als de frosting hard word, dan plakt de hagelslag misschien wel niet meerquote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:45 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dankje Bleie. Cake zit nu in de oven. Alleen de vraag of de frosting er vanavond al op kan. Zou sowieso alleen op de zijkant kunnen, want er komt morgen ochtend hagelslag op de zijkant en dan smeer ik de bovenkant liever nog niet af. Of dan toch liever alles morgen ochtend doen en dus vroeg mijn bed uit?
Kvd dat zou best kunnen, ik kijk niet zo vaak 24kitchen. Ik wilde hagelslag op de zijkant doen en had gegoogled op de handigste manier daarvoor. Een iemand had de tip om hagelslag te strooien op aluminium folie, de taart alleen aan de zijkant af te smeren, zodat je hem aan boven en onderkant kunt vastpakken en dan door de hagelslag te rollen. Klonk makkelijk en handig. Hopelijk werkt het in het echt ook zo.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:49 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zou alles dan morgenochtend doen. Als de frosting hard word, dan plakt de hagelslag misschien wel niet meer
(Maar ben ik nou in de war? Als ik 24kitchen enzo kijk, dan doen ze de zijkant toch altijd als laatste? Beginnen ze te smeren aan de bovenkant, dan de zijkant. En dan is het afhankelijk wat je bovenop doet toch?)
Dat is een handige manier, maar het hangt een beetje af wat je met de bovenkant gaat doen en of je de hele zijkant met hagelslag gaat 'beplakken'.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:54 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Kvd dat zou best kunnen, ik kijk niet zo vaak 24kitchen. Ik wilde hagelslag op de zijkant doen en had gegoogled op de handigste manier daarvoor. Een iemand had de tip om hagelslag te strooien op aluminium folie, de taart alleen aan de zijkant af te smeren, zodat je hem aan boven en onderkant kunt vastpakken en dan door de hagelslag te rollen. Klonk makkelijk en handig. Hopelijk werkt het in het echt ook zo.
stroop weet ik niet. vanille extract wel.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 22:25 schreef Tinuviel het volgende:
Stomme Frosting, ik krijg hem niet stijf!
Dus zelf experimenteren dan maar. Suiker en eiwit kan ik stijf slaan. Gaat dat ook nog lukken als er een klein beetje vanilla extract en stroop worden toegevoegd. Weten jullie dat toevallig?
heb je de kom goed ontvet?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 22:35 schreef Tinuviel het volgende:
Dan laat ik die stroop maar liever weg. Is ook zonder zoet genoeg. Ik weet niet wat ik fout doe. In het originele recept nemen ze hele eieren en er zit ook een klein beetje water bij en dat wordt in het waterbad stijf geslagen, wat mij dus niet lukt.
Die heb ik nou nog nooit willen proberen te maken, maar misschien wel eens leuk om te zien of ik het kan! Zet ik op het lijstje. Dan verder frambozencakjes, gezonde muffins....en dan is het wel opquote:
ontvetten doe je met citroensap. zowel de kom als de mixer ontvetten en goed droog maken met bv keukenpapier.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 22:42 schreef Tinuviel het volgende:
Nee dat heb ik niet gedaan. Is dat het probleem? Als het water te sterk kookt, kan dat toch ook de eigeel beschadigen waardoor die niet meer werkt en het niet stijf wordt of heb ik dat mis? Hoe ontvet ik de kom?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |