Tink89 | dinsdag 19 maart 2013 @ 08:16 |
cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En voor de rest, kijk in het oude topic ![]() | |
Tink89 | dinsdag 19 maart 2013 @ 08:16 |
Zo, weer een topic vol! | |
kvd | donderdag 21 maart 2013 @ 10:55 |
Dan begin ik in het nieuwe topic maar met een vraag... Volgende maand is mijn neefje jarig. Op mijn verjaardag heb ik allemaal bakspullen gekregen inclusief allerlei dingen voor cakepops. Met daarna de vraag....'kvd, als ik jarig ben, kom je dan een dag van tevoren bij me en zullen we dan cakepops gaan maken als tractatie?' En als tante van het meest leukste neefje die ik heb (ik heb er maar 1 ![]() Niet dus...ik moet die kant op en samen gaan we wat moois maken (hoop ik). Waarschijnlijk worden het legohoofdjes, ikzelf hoop nog op ijsjes. Maar goed, ik moet het echt met een cake gaan maken, heb geen cakepop-apparaat en ga die hier ook niet voor aanschaffen. Dus moet het met een cake gaan maken. Wat is beter, een eigen cake bakken (op dinsdag bakken, woensdag cakepops maken, donderdag tracteren)? Of 1 uit de winkel? En hoeveel cake heb je ongeveer nodig? Begreep dat we voor zo'n 35 tot 40 kids moeten maken. En heeft pipoos gekeurde smeltchocola en eetbare pennen? | |
Burdie | donderdag 21 maart 2013 @ 11:04 |
Ik zou het met een cake uit de winkel maken. En van te voren alvast eens uitproberen, ik heb ze zelf een paar keer gemaakt en ze zijn bijna alle keren mislukt (nog tijdens het drogen van hun stokje gevallen met als gevolg dat de hele koelkast onder de chocolade en versiering zat). | |
Keroppi | donderdag 21 maart 2013 @ 11:07 |
Kun je niet zo'n machine van iemand lenen? Want ik heb het op de 'traditionele' manier een keer geprobeerd en net als Burdie mislukte het. De cakepops waren zo zwaar dat ze van het stokje vielen (eigenlijk meer er doorheen zakken) en ik vond het oneetbaar zoet... Met zo'n machine maak je gewoon bolvormige cakejes, lichter en lekkerder. En aangezien die cakepopmachines tegenwoordig zelfs in de supermarkt te krijgen zijn is er wel iemand in je omgeving die er eentje te leen heeft? | |
lady-wrb | donderdag 21 maart 2013 @ 11:11 |
waar woon je kvd? ik heb er een en die mag je best lenen | |
kvd | donderdag 21 maart 2013 @ 11:26 |
Hahaha, ik zie ineens allemaal voordelen in de 'ijsjes' die ik zou willen maken...dis kunnen niet van stokjes vallen aangezien ze in een mini-hoorntje zitten ![]() Van iemand uit mijn omgeving een apparaat lenen wordt lastig, ik heb geen 'bakkers' in mijn omgeving. Misschien toch maar eens gaan nadenken over een mal of een maker (of mijn zus even de tip geven over het lenen of aanchaffen daarvan ![]() Een super lief aanbod, maar ik heb het idee dat we niet echt bij elkaar in de buurt wonen (ik Groningen, moet in een dorpje naast Amersfoort aan de knutsel) | |
lady-wrb | donderdag 21 maart 2013 @ 14:26 |
haha ik ben zaterdag in groningen geweest (stripmuseum) had je ff eerder moeten zeggen! helaas voor jou zit ik normaal in noord-holland. blokker heeft cakepopmallen in de aanbieding. zit daar niks voor je bij? | |
kvd | donderdag 21 maart 2013 @ 14:30 |
even op en neer naar het stripmuseum? Was het leuk? Ben er nog nooit geweest.... En dank je voor de tip, ik ga deze week maar eens naar blokker toe, lijkt me toch wel handig. | |
lady-wrb | donderdag 21 maart 2013 @ 14:40 |
nou nee niet even op en neer. mijn zoon en ik hadden een moeder/zoondagje gepland en we zijn met zo'n dagtochttreinkaartje van de blokker van zaanstad richting franeker getreind (eise eisingaplanetarium bezocht) en toen met de trein door naar groningen (waar we al eens met zo'n dagtochtkaart geweest waren, maar toen waren we te laat voor het stripmuseum) ik vond het niet zo. mijn genre strips hing er nou net niet. maar vele andere wel. mijn zoon vond het leuk iig | |
het-is-mij | donderdag 21 maart 2013 @ 17:15 |
Heb t ook eens zelf van cake gemaakt.vond ze niet te eten en te zwaar. Bij action cakepop apparaat voor tientje | |
Popples | donderdag 21 maart 2013 @ 18:17 |
Ik maak de cakepops van biscuit. Volgende week mag ik weer een taart maken. Mega mindy ![]() | |
Nijna | donderdag 21 maart 2013 @ 19:58 |
Bij Jumbo hadden ze laatst ook weer die cakepop mallen kvd... | |
Spuuglokje | donderdag 21 maart 2013 @ 20:17 |
Daar maak je vast iets moois van! ![]() ![]() | |
Popples | donderdag 21 maart 2013 @ 20:41 |
Dat hoop ik want in december was de hello kitty voor mijn oudste dochter ook een mislukking(vond ik, kind was blij). De fondant(funcakes) is echt verschrikkelijk. Eigenlijk moet ik morgen gaan bestellen. Welk fondant gebruik jij Spuuglokje? | |
Nijna | donderdag 21 maart 2013 @ 21:00 |
Popples, kind blij is het belangrijkste toch... ![]() | |
MarjoBlabla | donderdag 21 maart 2013 @ 21:53 |
Pfoe, wat een toeval haha. Ik studeer in Groningen en mijn ouders wonen in Amersfoort. En ja ik heb zo'n apparaat. Wanneer moet je precies bezig? | |
Spuuglokje | vrijdag 22 maart 2013 @ 08:31 |
Ik gebruik altijd fondant van Funcakes! ![]() Maar het liefst gebruik ik marsepein hoor. Alleen als mensen om fondant vragen, doe ik dat. Zoals bij die Barbapapa-opdracht. | |
Popples | vrijdag 22 maart 2013 @ 08:49 |
Echt? Die kun je maar echt 1 keer kneden en hij valt uit elkaar(bij mij) en kleuren is helemaal een ramp. Maar ik ben ook niet zo ervaren als jou, dus onkunde ![]() Ik had eerst altijd andere maar die werd niet zo zacht. | |
Nijna | vrijdag 22 maart 2013 @ 09:13 |
Misschien te warme handen popples? Maar dan lijkt het me eerder plakkerig dan brokkelig... Ik ben ook maar een noob qua fondant e.d. ![]() | |
Troel | vrijdag 22 maart 2013 @ 09:42 |
Nooit dat probleem met funcakes hoor ![]() | |
HenkPietKlaasWim | vrijdag 22 maart 2013 @ 09:43 |
Ik heb nooit problemen met fondant van de Hema. Rolt goed uit, laat zich goed kleuren en werkt prettig. ![]() | |
Popples | vrijdag 22 maart 2013 @ 09:44 |
Zou kunnen Nijna maar echt ik rol het uit en kneed niet eens alleen met oppakken en over de taart heen leggen pak ik het op en scheurt het. Ben ik dan echt de enige? Achja ik ben ook de enige die de water hier niet te drinken vind. Zal wel raar zijn ![]() | |
minilot | vrijdag 22 maart 2013 @ 10:07 |
Bij gebrek aan uitgebreide info in de OP: wat vinden jullie de beste Nederlandse webshop voor taartdecoratie-spul? Ik heb voor een aantal projecten volgende maand heel wat benodigdheden (vormponsjes, marsepein, rolfondant, bakvormen, etc) nodig, vandaar.. En ik ben er niet zo in thuis. ![]() Verder, even delen: beste taart ooit! Zoötropische Tim Burton-taart. ![]() | |
SV-tje | vrijdag 22 maart 2013 @ 10:09 |
Hoi Popples, Nu je zegt dat je fondant scheurt bij het oppakken herken ik het wel. Toen je zei dat het uit elkaar viel niet. Funcakes fondant is inderdaad vrij zacht. Wat mij helpt is het niet te dun uitrollen; of er een klein beetje marsepein doorheen. Het kleuren van Fondant is lastiger, maar dat is bij alle fondant. Over het algemeen blijven de kleurtjes wat lichter. Ook hier helpt het om het te mixen met een klein beetje marsepein. | |
kvd | vrijdag 22 maart 2013 @ 10:22 |
lust ik ook niet hoor! Alleen met ranja ofzo erin ![]() Ik dacht dus dat daar hersenen lagen....maar ben net wakker na een vreemde droom, misschien verklaard dat wat ![]() | |
Popples | vrijdag 22 maart 2013 @ 12:15 |
SV-tje Ik haalde eerder fondant bij de bakwinkel en die kon ik echt heel goed kleuren en verwerken. Die scheurde ook niet zo snel. Ik heb gewoon geen tijd om even 100 km te gaan rijden. ik zal eens een foto zoeken van de taarten die ik voor mijn moeder in januari gemaakt heb. Echt een grote mislukking. Ik weet niet of het goed te zien is: ![]() kvd iedereen die hier komt verklaart mij voor gek met het water wat hier uit de kraan komt. Zit een raar smaakje aan maar echt niemand deelt mijn mening ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door Popples op 22-03-2013 12:21:42 ] | |
Spuuglokje | vrijdag 22 maart 2013 @ 12:49 |
Popples, ik weet niet waar je woont, maar ik vond het water in Arnhem ook altijd raar smaken, t.o.v. het water dat ik in Groningen gewend ben. Volgens mij ligt het aan de waterhardheid. | |
Popples | vrijdag 22 maart 2013 @ 14:03 |
Hier in Limburg is het hard water Spuuglokje maar bij mijn ouders(30 km verderop) smaakt hij toch anders dan waar we nu wonen. We zijn in de zomer verhuisd (7km verder) maar toch proef ik het verschil in water. Iedereen verklaart mij voor gek. achja genoeg redenen om lekker verse thee te drinken. ![]() | |
kvd | vrijdag 22 maart 2013 @ 20:27 |
![]() Ik lees hier gewoon overheen ![]() Wat een super lief aanbod ook weer!!! Maar heb besloten zelf een mal te kopen. Vriendlief weet toch niet wat ik wel en niet heb, dus hij zal er ook niks over zeggen (meestal komt er een zucht en een opmerking als hij weet dat ik wat heb gekocht. Maar heb laatst allerlei dingen gekregen en hij weet echt niet of daar een mal bij zat of niet ![]() Maar ben wel 'bang' dat ik gewoon moet gaan malen en met een creme ofzo de vormen moet maken. Het moeten legohoofden worden en die zijn nu eenmaal niet mooi rond, maar wat vierkanter. Zoiets moet het gaan worden ![]() Van deze website: http://www.livinglocurto.com/2010/06/lego-cake-pops/ Denk niet dat het met een bolletje gaat lijken op een legohoofd | |
Troel | vrijdag 22 maart 2013 @ 20:29 |
Ik vind dat idee wat op die site genoemd wordt met die marshmallows erin wel een goed idee ![]() | |
kvd | vrijdag 22 maart 2013 @ 20:29 |
Hoeveel biscuit maak je dan voor hoeveel cakepops? Moet er zo'n 35-40 maken | |
kvd | vrijdag 22 maart 2013 @ 20:30 |
hahaha, dan mag jij die maken ![]() | |
Troel | vrijdag 22 maart 2013 @ 20:31 |
Nou, ik houd het in mijn achterhoofd voor de eerstvolgende traktatie ![]() ![]() | |
het-is-mij | vrijdag 22 maart 2013 @ 20:32 |
Zag op dr action fanpagina Facebook dat ze silliconen cakepop mallen hebben (nieuw in assortiment) | |
kvd | vrijdag 22 maart 2013 @ 20:32 |
Opslaan of opschijven of uitprinten ![]() Tenminste, dat is wat ik dan doe | |
kvd | vrijdag 22 maart 2013 @ 20:34 |
Ik zag het ook staan, bij de 100 nieuwste. Ga het weekend even inspecteren (als het niet te koud en te wit is ![]() | |
Popples | vrijdag 22 maart 2013 @ 21:27 |
Ik maak ze alleen als ik wat van de taart over heb maar ik denk dat je met 2 kleine biscuitjes toch uit moet komen. | |
BananaPancake | zondag 24 maart 2013 @ 09:10 |
Deze van de week samen gemaakt met de moeder van m´n oppaskindje voor dat oppaskindje dus. Is de tweede taart die ik ooit versierd heb. ![]() | |
lady-wrb | zondag 24 maart 2013 @ 20:11 |
wat een leuke taart ![]() ik heb met die mallen van action in mijn handen gestaan (niet dat ik ze wil kopen hoor, maar ik wist niet eens dat ze ze hadden en zag ze ineens liggen. ik zou niet weten hoe dat werkt met van die slappe dingen. doe mij dan maar gewoon zo'n balletjesapparaat met een stekker. maar voor die legohoofdjes kan je toch ook gewoon met een rond koekjesuitstekertje rondjes uit plakjes cake steken in de juiste grootte? (ik roep ook maar wat) | |
Spuuglokje | donderdag 28 maart 2013 @ 21:15 |
Wat een lief huisje BananaPancake. En dat paadje van hartjes is ook schattig zeg. ![]() Mijn Minnie Mouse stapeltaart is af! ![]() ![]() Popples, hoe is het met jouw Mega Mindy taart? Is ie al af? | |
lady-wrb | donderdag 28 maart 2013 @ 21:18 |
o wat istie weer mooi spuuglokje ![]() hoe heb je die minnie mouse gemaakt? toch niet met een puzzelplaatje? | |
Spuuglokje | donderdag 28 maart 2013 @ 21:23 |
Jazeker, dat is een puzzelplaatje. ![]() | |
Popples | donderdag 28 maart 2013 @ 22:35 |
![]() ![]() Ik moet de taart nog bakken ![]() ![]() ![]() | |
Tink89 | vrijdag 29 maart 2013 @ 07:56 |
Ik vind die siliconen mallen juist fijn. Weer een extra apparaat dat ergens in een kastje gestald moet worden, zag ik niet zitten... Bovendien vind ik zo'n apparaat nog best duur. | |
lady-wrb | vrijdag 29 maart 2013 @ 08:21 |
hoe werken die dingen dan? | |
Tink89 | vrijdag 29 maart 2013 @ 08:35 |
Net als een gewone siliconenbakvorm. Je vult de ene helft met beslag en doet de andere helft er bovenop en dan kunnen ze gewoon in de oven. Zie voor details deze omschrijving. | |
Bleie | dinsdag 9 april 2013 @ 20:25 |
Hai, Ik werd uit het baktopic hiernaartoe verwezen. Ik wil over twee weken een taart van biscuitdeeg maken, en zoek daar een goed recept voor. Iemand tips? (Uiteindelijk is het idee om een rood-wit-blauwe taart te maken, met een oranje buitenkant) | |
lady-wrb | woensdag 10 april 2013 @ 07:58 |
kijk hier eens: CUL / Taarten en cupcakes decoreren #33 vanaf post nr 16 kan je daar wat mee? | |
Bleie | woensdag 10 april 2013 @ 10:14 |
Dank je Lady. Heb nog even zitten googelen, en kom wisselende verhalen tegen over het verwarmen van die eieren. Is dat alleen nodig om ze op kamertemperatuur te brengen? Ik bewaar eieren nl niet in de koelkast, dus op temperatuur zijn ze al. Oh, nog een vraag: hoe smaakt fondant ongeveer? Het lijkt mij de makkelijkste manier om de taart een oranje buitenkantje te geven (ik neem maar even aan dat er de komende tijd wel oranje fondant te koop is ![]() | |
Tink89 | woensdag 10 april 2013 @ 11:43 |
Het smaakt naar suiker, in fondant zitten geen amandelen. En bewaar jij je eieren buiten de koelkast? Jasses... | |
loecje | woensdag 10 april 2013 @ 11:49 |
wat is er 'jasses' aan eieren buiten de koelkast? | |
Tink89 | woensdag 10 april 2013 @ 11:59 |
Dat er op de verpakking staat dat ze in de koelkast moeten... Nou weet ik niet hoe snel jij een doosje eieren opmaakt, maar ik zou toch niet van dezelfde houdbaarheid buiten de koelkast uitgaan. | |
Bleie | woensdag 10 april 2013 @ 12:22 |
Ze zijn hier meestal ruim voor de datum op, maar ook als ze er wel dichtbij zitten, eten we ze gewoon op. Nog nooit problemen mee gehad. | |
loecje | woensdag 10 april 2013 @ 12:25 |
op mijn doosje staat koel en donker (en droog) bewaren. mijn gangkast is koel en donker. kelder zou wellicht nog iets beter zijn. maar staat nergens op het doosje dat ze in de koelkast moeten. in de koelkast wordt de houdbaarheid wel verlengt. buiten de koelkast zo uit mn hoofd 3weken en in de koelkast 5 weken. ik weet niet hoe snel jij een doosje eieren opmaakt maar bij mij is een doosje binnen 2 week echt al wel leeg. en als ik het niet vertrouw is er nog de test met een glas water. (zinken=goed, drijven=bedorven) [ Bericht 1% gewijzigd door loecje op 10-04-2013 12:48:46 ] | |
BE | woensdag 10 april 2013 @ 12:32 |
Er zijn hele theorieën over. ![]() ![]() In de supermarkt staan ze ook niet in het koelvak toch? Kassa: http://kassa.vara.nl/vraa(...)tail/eieren-bewaren/ Nog eentje: http://www.goeievraag.nl/(...)uiten-koelkast.11780 | |
Bleie | woensdag 10 april 2013 @ 12:58 |
Maarre, los van die discussie: moet ik m'n eieren nou wel of niet in heet water leggen voor ik ze ga verwerken in een biscuitdeeg? | |
Popples | woensdag 10 april 2013 @ 12:58 |
Ik heb ze net bij de ah gehaald uit de koeling ![]() bleie ik doe ze normaal wel maar als jij ze al buiten de koelkast hebt is het niet nodig. | |
Spuuglokje | woensdag 10 april 2013 @ 14:06 |
Het is vooral slecht voor de houdbaarheid van de eieren als ze aan temperatuurschommelingen blootgesteld worden. Bewaren in de koelkastdeur wordt om die reden afgeraden. Als je ze achterin de koelkast legt kan het weer wel. Maar aangezien ik vaak eieren op kamertemperatuur nodig heb, bewaar ik ze erbuiten. ![]() | |
lady-wrb | woensdag 10 april 2013 @ 14:30 |
bovendien nemen eieren heel gauw de smaak aan van sterk ruikende etenswaren in de koelkast en in de koelkast. ik bewaar mijn eieren gewoon op het aanrecht. ik heb er zoveel dat ik er geeneens plaats voor zou hebben in de koelkast. mijn kippen leggen meer dan ik opeet. | |
Etcetera | vrijdag 12 april 2013 @ 14:35 |
![]() Eerste keer dat ik met fondant gewerkt heb en dat ging best wel netjes, vind ik zelf. Alleen de onderkant is wat minder gelukt, ik wilde te snel denk ik ![]() De bloemetjes zijn van eetpapier overigens, die heb ik niet zelf gemaakt. | |
MaximusTG | vrijdag 12 april 2013 @ 16:41 |
Haha, jij zit ook op Tweakers :p. Mooi taartje hoor! | |
Troel | zaterdag 13 april 2013 @ 08:25 |
Smaak aannemen van andere dingen? Ik heb nu echt enorme salami in mijn koelkast liggen, waarvan ik denk dat het echt wel zijn smaak cq geur aan andere zaken geeft (bijvoorbeeld de kaas). Maar de eieren hadden geen salamismaak ![]() | |
Bleie | zaterdag 13 april 2013 @ 11:03 |
Goed, heb nog meer zitten googelen, en ben ernstig aan het twijfelen. Volgens mij is het redelijk veel werk... Wat ik volgens mij zou moeten doen: 3 taarten bakken (rood, wit, blauw) (dat moet na elkaar, want zo veel taartvormen heb ik niet, en die ga ik ook niet kopen). Die op elkaar leggen met botercrème ertussen om ze aan elkaar te plakken, en dan een dun laagje botercrème eromheen om het oppervlak een beetje gelijk te maken. En kan dan direct de fondant erover? Of moet er nog een tussenlaag? Ik heb trouwens nog mix voor royal icing liggen, zou ik ook kunnen proberen, maar blijft dat ook aan de zijkant van een taart plakken? | |
SV-tje | zaterdag 13 april 2013 @ 12:07 |
Even een paar tips: - De taarten (biscuits) niet te dik maken, zijn ze eerder gaar en als je ze op elkaar gaat leggen word het anders ook wel erg hoog en niet meer te bekleden. Wat ik zou doen is een ruim recept voor 1 biscuit maken in 3 delen verdelen en dan de kleurstof erbij doen. -Botercreme als tussenlaag tussen de biscuits en de fondant is prima (als je gewoon boter met suiker mengt, geen andere recepten waar vocht bij zit want dan heb je risico dat je fondant smelt). - Botercreme tussen de biscuits zou ik niet doen, de smaak hiervan is niet echt lekker, en als je alleen een dun laagje doet om te laten plakken heb je het risico dat de taart heel droog wordt. Biscuit is ervoor gemaakt om de taart te vullen met allerlei ander lekkers. Je zou bv op de witte laag waar de rode laag opkomt een rode jam kunnen gebruiken en bij de blauwe laag waar de witte laag op komt, banketbakkersroom met slagroom (zwitserse room). Aan de randen van de biscuit kun je dan een randje botercreme doen als "dijkje" en dan in het midden de lekkerdere vulling. - Royal Icing blijft wel aan de buitenkant plakken maar vind ik persoonlijk niet lekker als hele laag omdat het heel hard word. En ja het is wat werk, maar dat hoort bij deze vorm van taart maken voor mij. Ik hoop dat ik je een beetje verder heb kunnen helpen met bovenstaande tips. | |
Bleie | zaterdag 13 april 2013 @ 13:33 |
Super, bedankt! Ik ga eens proberen of t me lukt dit weekend een proeftaart te maken. | |
kvd | zaterdag 13 april 2013 @ 13:44 |
Ik vind botercreme juist heerlijk ![]() Maar geloof dat ik daar wel wat alleen in sta. Vooral de uitvoering met roomboter poedersuiker en monchou, was juist lekker fris. En voor een koning/koninginnetaart een klein beetje ranja om het oranje te maken ![]() | |
Popples | zaterdag 13 april 2013 @ 14:11 |
Mijn man vind het ook heerlijk. Ik had laatst een lekkere maar helaas leekt het of die geschift was. ![]() Ik heb toen maar snel slagroomtaarten gemaakt. | |
Troel | zaterdag 13 april 2013 @ 14:37 |
Botercreme gaat er hier ook wel in hoor ![]() | |
SV-tje | zaterdag 13 april 2013 @ 15:13 |
Ik vind het ook niet vies, maar zoals je al aangeeft met monchou/ranja is het fris. Als je alleen 1 op 1 botercreme gebruikt in een dun laagje om te vullen. Word het snel zwaar en droog. | |
RemcoDelft | dinsdag 16 april 2013 @ 23:40 |
Creatie van mijn vrouw:![]() Enig nadeel is dat kokos de smaak niet ten goede komt. | |
Nijna | woensdag 17 april 2013 @ 22:08 |
Maar de looks zijn echt goed! | |
kvd | zondag 21 april 2013 @ 14:20 |
Jullie hebben hier nog een fotootje van me tegoed van de cake pops die ik samen met mijn neefje heb gemaakt voor zijn verjaardag op school. Ik heb dus braaf niet gedaan wat jullie me van tevoren allemaal zeiden (het oefenen, bescuit maken enzovoort) aangezien ik aardig aan het kwakkelen ben met mijn lichaam. Dus gezellig met ons beidjes als cake pop virgins aan de slag gegaan. En natuurlijk mislukte het candy melt gedeelte aardig, de ballen werden natuurlijk te zwaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook waren ze niet even groot, dat krijg je als je met 2 personen aan het werk bent. En het is toch zijn traktatie, dus ik wilde er niet te veel over zeggen. De bedoeling was dat het legohoofdjes zouden worden, maar de eetbare stift deed het niet?!? of...hij deed het wel, maar dan op een paar gezichtjes en toen hield hij ermee op. Dus is hij er toen ook maar mee opgehouden. Hij vond het we goed zo. Mierzoet natuurlijk, maar een succes in de klas (waar normaal zakjes chips/haribo ed wordt uitgedeeld), zijn klasgenootjes wilden het recept wel hebben. Neefje dus blij en daar gaat het om! Foto voor de candy melts ![]() Foto waarbij het klaar is en je ook nog wat gezichtjes kan zien ![]() Voor in de toekomst ga ik nog wel een mal kopen, alleen maar om het wat regelmatiger, wat luchtiger en wat minder zoet te krijgen ![]() | |
Bleie | woensdag 1 mei 2013 @ 16:33 |
Twee weken geleden had ik hier om advies gevraagd voor het maken van een rood-wit-blauwe taart. Afgelopen weekend was mijn mans verjaardag, waar de taart voor bedoeld was, en hoewel hij lang niet zo mooi was als wat ik hier voorbij zie komen, wil ik toch even het resultaat showen. Ik was best tevreden, en mijn gasten waren enorm onder de indruk ![]() Buitenkant: ![]() Binnenkant: ![]() | |
Taartje | woensdag 1 mei 2013 @ 17:47 |
Wauw, geweldig! | |
SV-tje | woensdag 1 mei 2013 @ 20:07 |
Goed gelukt! | |
PureEvil | woensdag 1 mei 2013 @ 21:04 |
Ik vind m leuk! Ook écht rood en blauw! Welke kleurstof heb je gebruikt? | |
Bleie | woensdag 1 mei 2013 @ 21:12 |
Dank jullie! Het merk van de kleurstof weet ik niet meer, ik had het gehaald bij Pipoos. Niet Wilton in elk geval. Het blauw had ik wel iets donkerder verwacht, eigenlijk, maar het rood en oranje waren prima. Ik had trouwens uiteindelijk geen fondant gebruikt, dan vond ik toch wel erg zoet, bij mijn proeftaartje. Dus gekozen voor een icing van poedersuiker, roomkaas en wat boter. Ook wel zoet, maar door de roomkaas had het ook nog wel wat fris. | |
lady-wrb | woensdag 1 mei 2013 @ 23:38 |
gave taart bleie! ik was al benieuwd hoe het met je taart was gegaan ![]() | |
Nijna | donderdag 2 mei 2013 @ 09:42 |
Lekker kleurig, ik vind em er leuk uitzien!!! Echt rood, blauw en oranje! | |
#ANONIEM | donderdag 2 mei 2013 @ 11:50 |
Oh wauw wat een mooie felle kleurtjes.... ![]() Marsepein wat brokkelt en niet meer te kneden is kan je wel weggooien zeker? Ik dacht dat ik het goed had afgesloten maar ik krijg het niet meer goed ![]() Straks maar nieuwe halen dan [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 02-05-2013 11:50:28 ] | |
StrawberryChocolateDip | donderdag 2 mei 2013 @ 12:39 |
Hallo! Is hier misschien iemand omgeving Enschede die 4 van zulke taartjes kan maken?? Taartje Bedankt!! ![]() | |
Sebesse | donderdag 2 mei 2013 @ 16:36 |
Ik lees toevallig mee, en ik zag de Minnie Mouse taart voorbij komen! Nou is dit niet helemaal een taart of een cupcake, maar kan vast inspireren of integreren! En ik kan het niet laten het met jullie te delen, misschien kunnen jullie er wat mee:![]() Het komt van een Amerikaans (of in elk geval Engelstalig) blog, en ze legt heel goed uit hoe ze die vormen heeft kunnen maken! Blijkbaar kun je het strikje eigenlijk met elke shape butterfly-mal het wel maken, voor degenen die wat moeite hebben met de Engelse taal.
(Wat is dit Quoten een gedoe!) Linkje in spoiler (Zou het haten als jullie denken dat dit als reclame bedoeld is)
[ Bericht 0% gewijzigd door Sebesse op 02-05-2013 17:12:47 ] | |
lady-wrb | donderdag 2 mei 2013 @ 16:36 |
even in de magnetron proberen? | |
loecje | donderdag 2 mei 2013 @ 16:55 |
waarom verander je de tekst van de quoten, wat heeft quoten dan nog voor nut? lekker opdringerig zo. [ Bericht 0% gewijzigd door loecje op 02-05-2013 17:53:42 ] | |
Sebesse | donderdag 2 mei 2013 @ 17:12 |
Zodat de lezeressen die ik graag wil informeren een melding krijgen dat ze een berichtje hebben | |
loecje | donderdag 2 mei 2013 @ 17:30 |
ow dus de post was dus alleen voor deze 3 lezers bedoeld? stuur dan een pm/dm... quoten is daarvoor imo niet bedoeld :S alle vaste lezers lezen het vanzelf wel. | |
Sebesse | donderdag 2 mei 2013 @ 17:39 |
Het is alleen maar aardig bedoeld, niet zo vijandig. ![]() Wat maakt het nou uit? Iedereen mag het lezen, maar ik zag deze drie gebruikers bezig met Minnie Mouse, daarom creëerde ik in eerste instantie deze post! ![]() ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 2 mei 2013 @ 17:43 |
Hee hartstikke leuk dat je dit met ons deelt! ![]() | |
Sebesse | donderdag 2 mei 2013 @ 17:43 |
Leuk! Laat je me naderhand foto's zien? ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 2 mei 2013 @ 17:44 |
Zal ik doen. ![]() | |
Sebesse | donderdag 2 mei 2013 @ 17:53 |
![]() | |
Popples | donderdag 2 mei 2013 @ 17:54 |
niet zo happen ![]() ![]() | |
Sebesse | donderdag 2 mei 2013 @ 17:55 |
![]() | |
#ANONIEM | donderdag 2 mei 2013 @ 20:08 |
Eerst in de magnetron geprobeerd ... dat lukte niet, toen een tijd even met de keukenmachine laten kneden.. De jongens nog een stukje gegeven ![]() | |
lady-wrb | donderdag 2 mei 2013 @ 22:22 |
he doe effe rustig! denk aan je bloeddruk ![]() | |
lady-wrb | donderdag 2 mei 2013 @ 22:28 |
wat een leuke link! daar zitten zeker leuke dingen bij ![]() | |
Sebesse | donderdag 2 mei 2013 @ 22:43 |
![]() Blij te helpen! ![]() | |
loecje | donderdag 2 mei 2013 @ 22:56 |
ik doe rustig. maar ik heb nu al meerder malen meegemaakt en ik was het nu een beetje zat ookal ging het dit keer niet om een quote van mij. | |
Sebesse | vrijdag 3 mei 2013 @ 09:58 |
Dat iemand je quote, en de tekst veranderd om je te schaden? ![]() Dat was mijn bedoeling helemaal niet, maar dat lees je vast ook wel aan de tekst in de quote's 'VInd jij dit misschien leuk', et cetera. Maar ik snap je principe. ![]() Komt allemaal goed, hoor! ![]() | |
Tinuviel | maandag 6 mei 2013 @ 07:41 |
Ik wil volgende week de verjaardagscake voor mijn zoon versieren met een teddybear, die ik met spuitzak wil spuiten en twijfel of ik die met slagroom of botercreme moet maken. Wat denken de ervaren bakkers hier? Botercreme wordt dan ook een primeur, heb ik nog niet eerder gemaakt. Slagroom met versteviger is ook nog een optie zag ik. Wat zijn dan de verschillen tussen botercreme en slagroom? Alvast bedankt voor jullie professionele mening. | |
Spuuglokje | maandag 6 mei 2013 @ 07:46 |
Ik zou botercrème doen. ![]() | |
lady-wrb | maandag 6 mei 2013 @ 08:27 |
volgende maand is mijn zoon jarig en ik wil voor hem een taart gaan maken. hij is helemaal gek van minecraft en jij had toch een keer zo'n minecraft taart gemaakt? hoe had je dat gedaan en zou ik dat ook kunnen? ![]() | |
Popples | maandag 6 mei 2013 @ 10:09 |
Ik heb in maart een slagroomtaart gemaakt voor mijn middelste. Eerst heb ik gevuld en daarna afgesmeerd en aan de zijkant chocolade gedaan. De dag erna heb ik de mega mindy plaatjes en de versiering gespoten. Ik had geen spuitmonden dus niet netjes. ![]() | |
BE | maandag 6 mei 2013 @ 10:39 |
![]() Er staat een hele uitleg bij: CUL / Taarten en cupcakes decoreren #30 | |
trui | maandag 6 mei 2013 @ 10:43 |
Succes! ![]() | |
lady-wrb | maandag 6 mei 2013 @ 10:56 |
\ ![]() ![]() ik wist dat het er was, maar geen idee hoe die zoekfunctie werkt ![]() | |
BE | maandag 6 mei 2013 @ 10:57 |
Ik googlede 'Spuuglokje Minecraft FOK' en toen vond ik twee topics, deze en eentje in OUD. ![]() Maar op Spuuglokje minecraft in de FOK-zoek vind je hem ook: http://zoeken.fok.nl/zoek(...)ck&status[]=centraal | |
lady-wrb | maandag 6 mei 2013 @ 11:01 |
oke, weer wat geleerd ![]() ik ga me vanavond inlezen, ik moet weer terug naar mijn vrijwilligerswerk. (moest alleen even thuis wat ophalen ![]() | |
Spuuglokje | maandag 6 mei 2013 @ 12:59 |
Bereid je voor op veel, heeeeeel veel werk lady-wrb. Ik word alweer moe als ik naar die taart kijk! ![]() | |
lady-wrb | maandag 6 mei 2013 @ 13:54 |
mooi, dan ga ik vast verzinnen op een minder arbeidsintensieve versie ![]() was het zo erg? ![]() enne.... de aanstaande jarige lust eigenlijk alleen taart als er chocola aan te pas komt, dus de vulling zal iets van chocoladeroom en chocoladepasta moeten worden, is dat ook mogelijk? | |
Spuuglokje | maandag 6 mei 2013 @ 14:12 |
Dan zou ik de taart ook van lekkere chocoladebiscuitdeeg maken lady-wrb! Wordt het helemaal een chocoladebom, mjam. En ik had als bijtaartje een kleine creeper gemaakt met maar 1 kleur groen ipv al die verschillende kleuren die ik ook nog eens precies volgens het officiële plaatje had gepuzzeld. Scheelt ook weer een hoop tijd. ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 7 mei 2013 @ 08:02 |
ik kan het biscuit toch al van tevoren maken? | |
Spuuglokje | dinsdag 7 mei 2013 @ 08:04 |
Jazeker! In plastic folie ingepakt in de vriezer en eruit halen zodra je 'm nodig hebt. ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 7 mei 2013 @ 08:05 |
mooi, ik heb nog nooit geprobeerd om biscuit te bakken ![]() dan ga ik van de week maar eens oefenen | |
Tinuviel | donderdag 9 mei 2013 @ 08:01 |
Hoe lang van tevoren kan ik de taart met botercreme decoreren? | |
Spuuglokje | donderdag 9 mei 2013 @ 11:16 |
Als je hem afgedekt in de koelkast bewaart, kun je hem zéker 3 dagen later nog opeten. Botercrème blijft in de koelkast een week goed. | |
#ANONIEM | donderdag 9 mei 2013 @ 12:25 |
Ik heb vorige week 2 taarten gemaakt. 1 voor mijn verjaardag en 1 voor Radio49 hier op het forum (helaas kan ik die laatste nog niet laten zien want dat is een beetje een verrassing nog dus die houden jullie nog tegoed) Mijn verjaardagstaart kan ik wel even showen. ![]() Biscuit is 2 lagen naturel en 1 laagje chocoladebiscuit Vulling is hazelnootslagroom en kersenbavarois ![]() Afgewerkt met marsepein in diverse kleuren [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-05-2013 12:26:59 ] | |
Spuuglokje | donderdag 9 mei 2013 @ 12:43 |
Klinkt heel erg lekker LovelyLady! Mooi ook dat glansje op je taart en de roosjes. ![]() | |
SV-tje | donderdag 9 mei 2013 @ 19:00 |
Ik had een drukke maand in april. Het begon allemaal op 9 april met een bruidstaart, gevolgd op 13 april door bijpassende cupcakes voor het feest.![]() ![]() ![]() ![]() Daarna op 20 april een last minute verzoekje voor een Mario en Luigi taart. ![]() ![]() En op 27 april een klein taartje als extra cadeautje voor de dochter van een vriendin, ze kreeg een krijtbord voor haar verjaardag. Moest helaas op 26 april nog een paper inleveren voor m'n RC opleiding waardoor ik niet meer tijd had voor een taartje. ![]() ![]() | |
Troel | donderdag 9 mei 2013 @ 19:06 |
Het zijn weer juweeltjes! | |
Tinuviel | donderdag 9 mei 2013 @ 19:41 |
Svtje, wat een prachtige taarten. Ik ben erg onder de indruk van de bruidstaart. | |
Tinuviel | donderdag 9 mei 2013 @ 20:22 |
Nog even mijn resultaat komen showen:![]() | |
#ANONIEM | donderdag 9 mei 2013 @ 20:36 |
wauw. .. Gewoon wauw ![]() ![]() | |
Nijna | donderdag 9 mei 2013 @ 20:42 |
SV, wauw ![]() Tinu, speciale gelegenheid of zomaar in de weer geweest? ![]() | |
Tinuviel | donderdag 9 mei 2013 @ 20:46 |
Nijna, was ter gelegenheid van de 1e verjaardag van mijn kleintje. Ik vond dit een leuk voorjaars thema. Moet alleen een betere cremespuit, wat ik heb werkt niet lekker. Die botercreme is trouwens niet mijn ding, dus moet nog even bedenken wat ik voor het feestje van zondag doe. | |
Nijna | donderdag 9 mei 2013 @ 20:52 |
Het is inderdaad lente-achtig met die vlinders ![]() Botercreme, *ril*. Het is nog geen zondag gelukkig ![]() | |
Tinuviel | donderdag 9 mei 2013 @ 20:56 |
Ik heb nu ook Dr Oetker Amandelspijs gebruikt voor die vlinders, maar dat brokkelde best. Gaat dit beter als ik marsepein gebruik? | |
Nijna | donderdag 9 mei 2013 @ 22:23 |
Ik vermoed van wel, maar ik ben niet echt ervaren... | |
Bleie | vrijdag 10 mei 2013 @ 08:17 |
SVtje: Wow, wat een supermooie taarten! Tinuviel: mooi geworden! Ik had laatst botercreme met roomkaas gemaakt, dat is wat frisser. En anders slagroom? Voor de versiering fondant gebruiken? Of marsepein inderdaad. | |
Troel | vrijdag 10 mei 2013 @ 08:22 |
Ik kan me voorstellen dat amandelspijs niet zo geschikt is voor die vlinders, dat is toch wel echt iets dat als vulling gebruikt wordt ![]() Persoonlijk zou ik geen marsepein nemen, maar fondant. | |
Tinuviel | vrijdag 10 mei 2013 @ 10:28 |
Troel ik had liever marsepein gehad, daar heb reeds ervaring mee en met rolfondant niet. Alleen de supermarkt waar ik was had geen wit marsepein alleen reeds gekleurde. Ik wil een teddybear maken, dus wou zelf kleur geven door met cacaopoeder te mengen, maar dat kan ook met rolfondant neem ik aan? Heb daar alleen 0 ervaring mee. Hebben jullie nog goede nuttige tips. SVtje, hoe kreeg jij de oneffen bruine kleur op de taart voor Fleur voor elkaar? | |
Troel | vrijdag 10 mei 2013 @ 12:25 |
Als je het bruin wilt maken, zou ik voor chocoladeganache ofzo gaan. Cacaopoeder toevoegen aan marsepein of fondant zou ik niet snel doen. | |
Tinuviel | vrijdag 10 mei 2013 @ 12:46 |
De teddybear moet bruin zijn, niet de hele taart. Ik heb geen bruine kleurstof, dus was mijn eerste idee om marsepein of fondant te kleuren met cacaopoeder. Met gesmolten chocolade kan misschien ook. Bij het fondant vind ik het lastig inschatten, wantdat heb ik nog nooit gedaan. | |
SV-tje | vrijdag 10 mei 2013 @ 13:53 |
De oneffen kleur heb ik gekregen door verschillende kleurtjes bij elkaar te doen en dan niet helemaal door te kneden, kan ook door kleurstof niet helemaal door te kneden. Is dus eigenlijk makkelijker dan egaal krijgen. Als je al wel met marsepein gewerkt hebt is het verschil met fondant heel klein. Zeker voor versiering. Om een taart mee te bekleden is wat anders, maar versiering maken met marsepein of met fondant merk je eigenlijk weinig verschil. Buiten dat fondant beter in vorm blijft. | |
Eva4Evah | maandag 13 mei 2013 @ 00:12 |
Yaay ik heb ook eindelijk eens geknutseld! Met cupcakes ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Close up muis ![]() Close-up schaap ![]() Edit: schaap zit in eerste foto in folie omdat er kokosschaafsel op zit en moest schaap nog vervoeren. Sorry voor de grote foto's! | |
Spuuglokje | dinsdag 14 mei 2013 @ 15:23 |
Je kunt juist heel goed cacaopoeder door fondant kneden. Gewoon beetje bij beetje erbij doen, tot je de gewenste kleur hebt gekregen. ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 14 mei 2013 @ 15:24 |
Wat een leuke cupcakes Eva4Evah! En SV'tje mooie taarten! Mooie bloemetjes zitten er op de bruidstaart. ![]() | |
Tinuviel | dinsdag 14 mei 2013 @ 16:10 |
Wat een leuke cupcakes Eva. Heb je dat zwart met stiften getekend? | |
Troel | dinsdag 14 mei 2013 @ 16:37 |
Jawel, maar ik vind het dan niet meer lekker ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 14 mei 2013 @ 16:38 |
Ok, dat is een kwestie van smaak. ![]() | |
Tinuviel | dinsdag 14 mei 2013 @ 17:14 |
Dat is precies wat ik heb gedaan. Ik zal kijken of het lukt om vanavond de foto te posten. Al vind ik de decoratie en ook de cake niet een van mijn mooiste creaties. | |
Puala | dinsdag 14 mei 2013 @ 17:23 |
Vraagje ![]() | |
Eva4Evah | woensdag 15 mei 2013 @ 00:18 |
Ja, dat zijn chocoladestiften ![]() | |
SV-tje | woensdag 15 mei 2013 @ 20:39 |
Deze week weer een taartje gemaakt. Had een soort gelijk taartje eens gezien op Pinterest en vond mijn eigen afscheid van de afdeling waar ik de afgelopen 2,5 jaar heb gewerkt wel een leuke gelegenheid.![]() ![]() | |
Eva4Evah | donderdag 16 mei 2013 @ 04:54 |
Wauw!! | |
Spuuglokje | donderdag 16 mei 2013 @ 07:18 |
Heel leuk SV-tje! ![]() | |
trui | donderdag 16 mei 2013 @ 08:32 |
prachtig! is dat marsepein of fondant? | |
#ANONIEM | donderdag 16 mei 2013 @ 16:03 |
Mooiiiiiiiiiiiiii ![]() | |
SV-tje | donderdag 16 mei 2013 @ 19:47 |
Allebei, het witte is fondant. Blauw is grotendeels marsepein, maar ik ben begonnen met een reststukje blauw, dus dat kan fondant of marsepein geweest zijn. | |
Tinuviel | vrijdag 17 mei 2013 @ 11:04 |
Svtje, maak je de bloemetjes met uitstekers? Waar kan ik zulke speciale uitstekers kopen, hebben ze die alleen in de vakhandel of bij een groothandel? | |
lady-wrb | vrijdag 17 mei 2013 @ 11:38 |
ik heb ze ook, ik haal ze bij de leukste taartenshop | |
lady-wrb | vrijdag 17 mei 2013 @ 12:03 |
heeft iemand een goed recept voor whoopie pies? (en zelf geprobeerd en goedgekeurd ![]() die wil ik al heel lang maken. | |
Tinuviel | vrijdag 17 mei 2013 @ 13:13 |
Dank voor de tip. Ik heb net gekeken en ben een beetje overweldigd door het aanbod. Weet niet welke ik dan zou moeten kiezen, het zijn ook speciale uitstekers voor een deel. Ik kwam er trouwens net achter dat Jumbo supermarkt bij ons in de buurt superveel aanbod verschillende kleuren fondant heeft, had ik nog niet gezien. | |
gewoonmezelf87 | vrijdag 17 mei 2013 @ 13:49 |
Wat een prachtige taarten weer!! Ik kwam even onze bruidstaart showen! Zelf gemaakt, en alleen maar positieve reacties op gehad, Was een naturel bisquit, gevuld met bananenbavarois.. ![]() ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 17 mei 2013 @ 16:17 |
kom je een keer bij mij lenen ik heb niet zo'n overweldigend aanbod ![]() | |
Etcetera | vrijdag 17 mei 2013 @ 16:30 |
Mascarpone appeltaart staat in de oven, ik ben heel benieuwd ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 17 mei 2013 @ 16:32 |
bij mij was het een groot succes ![]() | |
Tinuviel | vrijdag 17 mei 2013 @ 16:48 |
Als je niet te ver weg woont graag ![]() | |
Tinuviel | vrijdag 17 mei 2013 @ 16:52 |
Naar het voorbeeld van Eva4Eva. Hoop je neemt het me niet kwalijk, dat ik je mooie cupcakes heb nagemaakt:![]() | |
lady-wrb | vrijdag 17 mei 2013 @ 17:03 |
zaanstreek is toch wel te doen? | |
Etcetera | vrijdag 17 mei 2013 @ 18:35 |
deeg te dun, taartrand is gescheurd ![]() ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 17 mei 2013 @ 18:47 |
hoe kan dat nou? wat zonde. had je m niet goed af laten koelen? welke diameter springvorm heb je gebruikt? maar hij zal best goed smaken ![]() | |
Etcetera | vrijdag 17 mei 2013 @ 19:28 |
24cm, denk dat ik inderdaad langer had moeten laten afkoelen ![]() ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 17 mei 2013 @ 19:35 |
ik had 26 cm en ik had nog deeg over. ik ga volgende keer 28 cm dia proberen want ik kon mn appel niet goed kwijt | |
Etcetera | vrijdag 17 mei 2013 @ 19:40 |
Het helpt vast ook niet dat dit mijn allereerste appeltaart was ![]() ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 17 mei 2013 @ 19:51 |
hoezo? ik bak zelden appeltaart. ik kijk wel veel naar 24 kitchen vooral naar rudolf en leer veel van hoe hij dingen aanpakt. dit keer heb ik het deeg voor de korst zo gedaan als hij een keer voordeed en het lukt inderdaad prima. (plus dat ik nu een pot suiker met vanillestokjes heb, daar had ik anders ook nooit opgekomen ![]() | |
Etcetera | vrijdag 17 mei 2013 @ 19:52 |
Ik heb het filmpje bij het recept bekeken en ben gewoon aan de slag gegaan ![]() Ook meteen eerste keer vanillestokje snijden een leegschrapen. Is echt heel niet-boeiend maar ik vind het tof dat ik dat gewoon doe ![]() | |
lady-wrb | vrijdag 17 mei 2013 @ 19:57 |
dat had ik dus niet. ik twijfelde juist om een stukje te gaan proberen, vanwege die citroenschillen in de korst. ![]() | |
Nijna | vrijdag 17 mei 2013 @ 21:00 |
Leuk geworden tinu. Etcetera, ondanks een gescheurde rand is 'ie vast lekker?! Wanneer ga je proeven? Gewoonmezelf: wauw! | |
Eva4Evah | zaterdag 18 mei 2013 @ 00:21 |
Gaaf! Hoe heb je die klokken gemaakt, wat voor spul is dat? | |
Eva4Evah | zaterdag 18 mei 2013 @ 00:21 |
Haha nee hoor, juist leuk om terug te zien ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 18 mei 2013 @ 09:58 |
Dat is een kant en klare cake topper. ![]() Gefeliciteerd met je trouwen, gewoonmezelf! | |
gewoonmezelf87 | zaterdag 18 mei 2013 @ 11:58 |
Dat is zoals spuuglokje al zegt: Eeen echte taarttopper, Is plastic omhuld met satijn en pareltjes! | |
lady-wrb | zaterdag 18 mei 2013 @ 20:08 |
ik heb een paar pakken van die mix voor eftelingkoekjes gekocht en daar zitten van die eetbare plaatjes bij. die ga ik echt niet gebruiken dus, dat tijdperk hebben we hier wel gehad. doe ik iemand hier er een plezier mee? dan stuur ik ze op. anders gaan ze gewoon de kliko in | |
#ANONIEM | maandag 27 mei 2013 @ 11:13 |
Bij deze: ![]() | |
Eva4Evah | maandag 27 mei 2013 @ 13:13 |
Mooi! ![]() | |
lady-wrb | maandag 27 mei 2013 @ 14:21 |
heb je de 4 niet op zijn kop? leuk taartje overigens ![]() | |
Spuuglokje | maandag 27 mei 2013 @ 14:57 |
Hee, nou je het zegt... volgens mij ook! Leuke taart trouwens. Ik hou wel van zwart als basiskleur. ![]() | |
lady-wrb | maandag 27 mei 2013 @ 14:58 |
ik ben lichtelijk leesblind en las 64, wat ik niet kon rijmen bij radio 49 ![]() | |
lady-wrb | maandag 27 mei 2013 @ 15:00 |
maar nu ik je toch hier zie... hoeveel kleuren groen had jij gemaakt voor die taart destijds? | |
Taartje | maandag 27 mei 2013 @ 15:10 |
Whoopie pies Ingrediënten 300 gram bloem 75 gram cacao 1,5 tl. bakpoeder 0,5 tl. zout 120 gram boter 230 gram witte basterdsuiker 1 ei 1 tl. vanille-extract 250 ml. melk 500 gram poedersuiker 60 gram boter 120 gram roomkaas Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout en zet apart. Meng met de mixer de boter en de basterd suiker tot het luchtig is. Voeg er dan het ei en de vanille bij en mix voor een paar minuutjes tot het goed gemengd en luchtig is. Voeg om en om een beetje melk en de droge ingrediënten toe tot alles goed gemengd is. Spuit (met 2 eetlepels kan het ook) er kleine rondjes van op een vel bakpapier en stop dit voor 10 min. in de oven op 200°C. Klop de boter en roomkaas samen tot een luchtig mengsel. Zeef er nu de poedersuiker bij en meng tot alle poedersuiker is opgenomen en het een gladde massa is geworden. Voeg er nu de vanille bij en meng voor nog een 4 min. Spuit nu de vulling op de platte kant van 1 whoopie en duw er vervolgens een 2e whoopie met de platte kant beneden zachtjes op. ![]() ![]() | |
lady-wrb | maandag 27 mei 2013 @ 16:16 |
toevallig had ik van het weekend een recept uit een boekje geprobeerd, dit moest een kwartier de oven in op 180 graden en vervolgens had ik perfecte sjoelschijven ![]() ik heb ondertussen diverse andere recepten doorgespit en daar blijkt de baktijd net als hierboven een stuk korter, dus dat ga ik binnenkort maar eens proberen. wel zonde van die whoopies die ik nu met hamer en beitel naar binnen moet krijgen. de smaak is niet verkeerd alleen gortdroog en hard ![]() | |
Tink89 | maandag 27 mei 2013 @ 16:29 |
Soppen? In thee ofzo? Of wat vers fruit ofzo erop, dat er wat vocht intrekt? | |
Spuuglokje | maandag 27 mei 2013 @ 16:53 |
Als ik het me goed herinner 13 kleuren groen. | |
lady-wrb | maandag 27 mei 2013 @ 18:19 |
wooooh dan heb ik nog wat te doen (ik begin ernstig te twijfelen ![]() | |
Troel | maandag 27 mei 2013 @ 18:26 |
13 kleuren groen. Klinkt toch op zijn minst als een soort porno-kookboek ![]() | |
lady-wrb | maandag 27 mei 2013 @ 18:46 |
klinkt meer macro biotisch vind ik | |
SV-tje | maandag 27 mei 2013 @ 21:20 |
Vorige week samen met m'n zus een taart gemaakt voor het afscheid van een collega van haar. Ging van de ene afdeling naar de andere. ![]() Vandaag een workshop van Wendy Schlagwein gehad! ![]() | |
Troel | maandag 27 mei 2013 @ 21:25 |
Van Food naar stoffen of andersom? | |
SV-tje | maandag 27 mei 2013 @ 21:30 |
Inderdaad van food naar stoffen ![]() ![]() | |
Troel | maandag 27 mei 2013 @ 21:31 |
Mijn tweede thuis ![]() | |
Tinuviel | maandag 27 mei 2013 @ 21:36 |
Wow, wat een prachtige taart SVtje. | |
calastra | maandag 27 mei 2013 @ 21:46 |
Gaaf SV-tje, wat komen er weer leuke en mooie taarten voorbij. Zit al weer een tijdje te "lurken" nu ook maar weer eens een taartje showen. Vorige week is mijn nichtje 2 jaar geworden. Ze is helemaal gek van Bumba. Dus tja wat doe je dan hè. Reactie was BUMBA!!!!!! dus missie geslaagd. | |
lady-wrb | maandag 27 mei 2013 @ 21:57 |
wat een mooie taarten allemaal weer! hoewel ik die elf (?) een beetje eng vind ![]() ![]() en die ikea taart is gaaf! en bumba zal ook wel in de smaak gevallen zijn! wat een werk! | |
Tinuviel | dinsdag 28 mei 2013 @ 06:46 |
Die Bumba taart is ook gaaf. Svtje en Calastra hoe komt het dat jullie dit zo perfect kunnen? Hoeveel jaar doen jullie dit al en hoeveel workshops heb je gevolgd? | |
#ANONIEM | dinsdag 28 mei 2013 @ 07:46 |
Ik vond de vier sowieso raar ![]() ![]() Belangrijkste: hij was lekker ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 28 mei 2013 @ 08:02 |
o maar dat is het belangrijkste toch? ![]() | |
calastra | dinsdag 28 mei 2013 @ 12:32 |
Ehm perfect? *bloos* Ik ben zo 1 1/2 jaar geleden begonnen met mijn eerste cupcakes en taartjes te versieren. Bakken heb ik altijd al gedaan, vanaf mijn 6e ofzo, appeltaart en perziktaart en dat soort dingen . Ik heb geen workshops gevolgd. Ik heb wel vroeger heel veel gewerkt met fimoklei dus boetseren doe ik al een tijdje. ![]() | |
Myraela | dinsdag 28 mei 2013 @ 12:34 |
Die IKEA taart. ![]() | |
Tinuviel | dinsdag 28 mei 2013 @ 13:35 |
Ja ik vind hem best perfect overkomen. Wellicht is niet alles perfect symmetrisch en even groot, maar als dat niet zo is, is het iig niet erg te zien. Hoe heb jij dat huis gemaakt en de balletjes (zijn dat snoepjesof gewoon gevormd van fondant)? Eerst dacht ik dat de leeuw een heel dier is, maar als ik nog eens kijk staan daar voorpootjes en gezicht tegen zwarte achtergrond aan toch? | |
calastra | dinsdag 28 mei 2013 @ 13:53 |
Huisje is gewoon biscuit met erbovenop een rond biscuitje ![]() | |
SV-tje | dinsdag 28 mei 2013 @ 21:15 |
Dank je voor het compliment, maar ik moet zeggen dat ik het zelf toch vaak verre van perfect vind. Maar dat zal altijd wel zo blijven. Ik ben een perfectionist en heel precies, ik denk dat dat bij taarten zeker wel helpt. Net als Calastra ben ik ook al van kinds af aan bezig met koken en bakken van normale taarten. Ik heb eind 2009 1 workshop boltaartje gedaan met vriendinnen gewoon omdat we een leuk dagje uit wilde. Daarna heb ik 3 boetseerworkshops gedaan (waarvan het resultaat van de laatste hier te zien is), 1 vogelhuisje 3d workshop en 2 workshops om bloemen te maken. Maar dat was vooral ook omdat ik het leuke dingen vond, maar die workshops gebruik ik eigenlijk niet bij een gewone taart, alleen wanneer ik iets met boetseersels maak. | |
mikoxx | zondag 2 juni 2013 @ 08:47 |
Hoi, beginneling meldt.... Hoe laten jullie een biscuit afkoelen? In de oven (die je dan natuurlijk uitzet, maar nog lang warm blijft) of na het bakken buiten de oven? En dan, in de koelkast of de vriezer in? En hoe lang na het bakken ga je decoreren? [ Bericht 0% gewijzigd door mikoxx op 02-06-2013 08:53:45 ] | |
Tinuviel | zondag 2 juni 2013 @ 08:51 |
Mikoxx geen ervaring met biscuit. Ik bak de avond daarvoor en decoreer op de dag dat de taart gegeten wordt. Dan is de cake voldoende afgekoeld, maar ik sneed de taart ook open en vulde hem. | |
mikoxx | zondag 2 juni 2013 @ 08:53 |
Vullen wil ik ook gaan doen. Op de dag zelf of de dag ervoor idd. Maar ik hoorde ook dat je een kant en klare taart, dus gevuld en gedecoreerd, ook in kan vriezen? | |
Bakkerd | zondag 2 juni 2013 @ 09:04 |
Ja klopt, dat gaat prima! | |
Tinuviel | zondag 2 juni 2013 @ 09:40 |
Wow, zou je mij het recept en de bereiding hiervan willen verklappen? Zou de topper zijn voor mijn schoonpa's verjaardag. Alleen nog even bedenken wat ik in plaats van cocos doe. | |
mikoxx | zondag 2 juni 2013 @ 10:07 |
Zetten jullie de biscuit na t bakken en afkoelen op zn kop? Zodat je zeg maar de onderkant decoreert? Krijg je dan geen 'wiebelige' bodem zeg maar? | |
SV-tje | zondag 2 juni 2013 @ 18:54 |
Afkoelen gewoon op de aanrecht. En dan na een paar uur of de volgende dag vullen en decoreren. Ik zet 'm meteen uit de oven op z'n kop, dan wordt de onderkant ook plat, en vaak snij ik 'm er dan nog af. | |
Tinuviel | maandag 3 juni 2013 @ 22:46 |
Hoe heb je het gemaakt? Even denken wat ik in plaats van cocos kan nemen, maar wel met hetzelfde effect? | |
mikoxx | dinsdag 4 juni 2013 @ 09:07 |
Ok, mij eerste biscuit staat in de oven. Wat is wijsheid, de baktijd aanhouden of doorprikken om te zien of hij gaar is? En dan, afkoelen in of buiten de oven? En hoe ver laat je m afkoelen voor je m verpakt in .......? (Wat eigenlijk? ). En dan voor t decoreren de koelkast in? | |
Tink89 | dinsdag 4 juni 2013 @ 09:17 |
Oven dichtlaten tot de baktijd klaar is, tenzij je door het raampje denkt te zien dattie verbrandt. Ik zet dan de oven uit en de deur op een kier en laat de biscuit afkoelen. Daarna zou ik hem luchtdicht in een doos doen en dan op een donkere plek bewaren. Koelkast alleen als je hem al gevuld hebt met iets wat bederfelijk in. | |
mikoxx | dinsdag 4 juni 2013 @ 09:26 |
Ok. Dank je! Volgens mij zijn ze gelukt. Ze zijn iig gaar volgens de sateprikker ;-) . Nu afkoelen en hopen dat ze niet inzakken. Nog tips qua vulling? | |
Tink89 | dinsdag 4 juni 2013 @ 10:13 |
Als je gaat bekleden met marsepein of fondant, zorg er dan voor dat de vulling niet tussen je lagen taart uitkomt. Dat kun je voorkomen door een randje botercreme langs de randen te spuiten. Marsepein en fondant smelten namelijk als ze in aanraking komen met de vulling. En verder vooral kiezen wat je lekker vindt en wat qua kleur een beetje past. Ik kreeg ooit bruine taart met yoghurtvulling. Was opzich wel lekker, maar de kleur-smaakcombi was een beetje vreemd... | |
#ANONIEM | dinsdag 4 juni 2013 @ 10:34 |
Waaauw ![]() | |
mikoxx | donderdag 6 juni 2013 @ 17:05 |
ok. Mijn taart is af' gedecoreerd en gevuld. . Nu wil ik gaan uitproberen hoe de smaak is na t invriezen.... maar hoe vries ik m in? In een plastic zak' of...? | |
calastra | vrijdag 7 juni 2013 @ 20:30 |
Taart in een taartdoos met daarom dichte plastic zak. Bij het ontdooien (24 uur van te voren!) de plastic zak verwijderen maar de taart in de dichte taartdoos laten en in de koelkast rustig laten ontdooien. Het kan zijn dat de taart iets gaat "zweten"maar dat komt vanzelf goed. Eventueel vocht zal vanzelf weggaan, eventueel kan je de taart een half uur voor het opdienen op een koele plek zetten buiten de koelkast met de doos open. Maar dat is bij mij nog nooit nodig geweest. Je moet wel opletten of je vulling geschikt is om in te vriezen. Maar jam, botercreme, ganache, (funcakes) bavaroise, banketbakkersroom, en luchtige toetje van Mona gaan (bij mij) in ieder geval goed. | |
Gits | vrijdag 7 juni 2013 @ 21:47 |
Dit weten jullie hier vast wel: hoe lang is dat kneedbare marsepein (in een kleurtje) houdbaar?![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 7 juni 2013 @ 23:05 |
De houdbaarheidsdatum staat op de verpakking. Een eenmaal aangebroken verpakking kun je, als je het goed in vershoudfolie verpakt, tot die datum gebruiken. Maar dan moet de marsepein niet al gekneed/gebruikt zijn geweest, dus als je niet alles in een keer gaat gebruiken, zorg dat je dan het benodigde met een schoon mes afsnijdt. | |
Gits | zaterdag 8 juni 2013 @ 19:48 |
verpakking weggegooid ![]() het wordt al wel hard.... | |
mikoxx | zaterdag 8 juni 2013 @ 20:46 |
en hoe lang is marsfond houdbaar als t restjes zijn van een vorige taart zeg maar? dus al gekneed en gekleurd? | |
Tinuviel | zondag 9 juni 2013 @ 09:29 |
Even een vraagje, ik heb deze gisteren gemaakt:![]() Maar ben niet tevreden met de kleur. Deze is gedecoreerd met marsepein, maar ik heb ook nog witte fondant gebruikt. Beide zijn gemengd met blauwe kleurstof, maar werden niet donker genoeg. Hoe doen jullie dat? Gebruiken jullie zoveel mogelijk al gekleurde marsepein/ fondant? | |
mikoxx | zondag 9 juni 2013 @ 10:11 |
ik gebruik ook wit, maar hoe meer kleurstof, hoe donkerder je kleurt. Ik zou zeggen, meer kleurstof?? | |
Tinuviel | zondag 9 juni 2013 @ 14:29 |
Zo zagen ze er dus uit. Rechts is marsepein, links is fondant (daar zie je de kleur minder goed vanwege het meel wat er nog opzit). De marsepein decoratie was wat meer turkoose, de fondant versie meer blauw, maar beide te licht:![]() | |
gewoonmezelf87 | zondag 9 juni 2013 @ 15:23 |
Ziet er inderdaad uit als te weinig kleurstof, Hij oogt ook erg droog.... Ik heb vandaag een angry bird taart gemaakt.. ![]() | |
Gaoxing | zondag 9 juni 2013 @ 16:18 |
Waarom zit er meel op je fondant? Tegen het plakken? En inderdaad, het oogt erg droog. Als je nou crisco gebruikt tegen het plakken, en het wat minder droog maakt ben je volgens mij al een heel eind. | |
Tinuviel | zondag 9 juni 2013 @ 17:32 |
Ja meel was tegen het plakken, ik had bijna een heel flesje voedingskleurstof opgeofferd ![]() | |
gewoonmezelf87 | zondag 9 juni 2013 @ 17:36 |
Hmmz vaak is plakken bij het werken met kleurstof een teken dat er teveel kleurstof in zit, vreemd dat je dat in de kleur idd niet terug ziet! | |
Lienekien | zondag 9 juni 2013 @ 17:41 |
Heb je geen roller gebruikt? | |
mikoxx | zondag 9 juni 2013 @ 18:23 |
bluh..... ik had mijn taart ingevroren, 24 u voorgebruik laten ontdooien in de koelkast, en de zijkant was aan 1 kant soort van naar beneden gezakt of gerold. Wat heb ik niet goed gedaan? smaak ed waren gelukkig prima, maar t oog wil natuurlijk ook wat :-) | |
gewoonmezelf87 | zondag 9 juni 2013 @ 18:47 |
Was de taart compleet luchtdicht verpakt? Heeft ie scheef in de vriezer gestaan? | |
mikoxx | zondag 9 juni 2013 @ 18:50 |
ik had m in een pedaalemmerzak gedaan. die dichtgeknoopt en bij t ontdooien eraf gehaald. Het wegzakken gebeurde pas in de koelkast, want toen ik m uit de vriezer haalde was ie nog gaaf. | |
gewoonmezelf87 | zondag 9 juni 2013 @ 18:53 |
Dan weet ik t ook niet ![]() | |
Tinuviel | zondag 9 juni 2013 @ 18:58 |
Ik heb het marsepein en fondant heel goed doorgekneed en ook een roller gebruikt. Maar vandaar mijn vraag hoe jullie precies de goede kleur krijgen: kant en klaar kopen, fondant/ marsepein en kleurstof mengen of verschillende kleuren marsepein/ fondant mengen? | |
Lienekien | zondag 9 juni 2013 @ 19:43 |
Het ziet er niet uitgerold uit, eerder gekneed in de vorm van een rondje. | |
Spuuglokje | zondag 9 juni 2013 @ 19:59 |
Het kan ook aan het merk kleurstof liggen. Want bijna een heel flesje toegevoegd zeg je... dat is echt véél te veel. ![]() ![]() | |
laziness | zondag 9 juni 2013 @ 20:02 |
Nou ik heb eens met secret santa toko kleurstof gekregen en daar moest ik ook het hele flesje gebruiken om wat kleur te krijgen. Mijn wilton kleurstoffen werken veel beter. | |
gewoonmezelf87 | zondag 9 juni 2013 @ 20:19 |
Is denk ik ook persoonlijk, ik vind wilton ook niet erg prettig, heb liever americolor.. Maar goed blijft er vaag uitzien.. Zou de volgende week gewoon kant en klaar kopen.. | |
laziness | zondag 9 juni 2013 @ 20:21 |
Ik heb buiten wilton geen andere merken geprobeerd. Ben niet kapot van de wilton ook maar stukken beter dan die van de toko en je gebruikt zo weinig dat wilton voorlopig niet op is. | |
gewoonmezelf87 | zondag 9 juni 2013 @ 20:28 |
Ik ken die van de toko niet, kwam per toeval uit op americolor omdat ik een aparte kleur moest hebben. | |
SV-tje | zondag 9 juni 2013 @ 21:56 |
Zo vandaag weer een taartje opgehaald. Dit maal voor de dochter van een collega. Ze had zelf gekozen voor Hello Kitty en ze keek helemaal blij toen ze de taart zag ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 9 juni 2013 @ 22:06 |
Prachtige taart weer Sv-tje ![]() | |
calastra | zondag 9 juni 2013 @ 22:27 |
SV-tje wat een leuke taart weer! Hello Kitty is super gelukt. Vreemde vind ik dat de figuurtjes als Hello Kitty en bijv. Nijntje moeilijker vind dan bijvoorbeels Mickey. Het lijkt zo simpel, maar je moet alle verhoudingen etc. precies goed doen. Dat is zo te zien bij jou erg goed gelukt. Ik vind je cakeboard ook erg leuk, hoe doe jij dat? Ik ben ook bezig geweest. Een taartje voor dochter van mijn vriendin. Ze wilde bloemetjes, niet zo heel moeilijk dus. | |
Spuuglokje | zondag 9 juni 2013 @ 22:48 |
Die taarten zijn weer leuk geworden SV-tje en Calastra! ![]() | |
SV-tje | zondag 9 juni 2013 @ 23:15 |
Dank je! Vond t inderdaad soms ook wel lastig, vooral de oortjes, en neusje en oogjes moeten op de goede plek, terwijl dat helemaal geen logische plek is. Ben zelf ook wel tevreden over het resultaat. Wat betreft t cakeboard, dat is gewoon n plaatje mdf met n leuk cadeaupapiertje, heb er inmiddels al n heel aantal gespaard. | |
Tinuviel | maandag 10 juni 2013 @ 06:34 |
Ik had wel een roller gebruikt, maar de cupcakes waren uit de vormpjes gelopen in de oven en daardoor niet recht. Dat heb ik geprobeerd te corrigeren met de fondant/ marsepein en daardoor is het niet meer zo effen. Wijze les voor de toekomst. Volgende keer ga ik wel een aantal dingen anders doen. | |
calastra | maandag 10 juni 2013 @ 08:14 |
Ik begrijp dat je geen bakvorm heb gebruikt? Ik zou dat in ieder geval aanraden, dan blijven de cupcakes netter. En eventuele oneffenheden kan je oplossen door je cupcakes af te smeren met wat botercreme of een ganache. Daarop gaat dan de marsepein of fondant. En verder is het gewoon een kwestie van oefenen hoor. Ik heb ook al heel wat cupcakes gemaakt, en die van mij waren echt niet gelijk perfect. ![]() | |
gewoonmezelf87 | maandag 10 juni 2013 @ 09:01 |
Mooie taarten weer!! Tinuviel: ik zou idd een bakvorm aanraden als je vaker cupcakes gaat maken, blijven ze veel netter.. | |
Myraela | maandag 10 juni 2013 @ 09:29 |
Supertof. | |
gewoonmezelf87 | maandag 10 juni 2013 @ 22:24 |
Dames, ik moet deze week ongeveer 15 mini cupcakes maken, maar normaal gebruik ik n pak mix en zie wel hoeveel eruit komen... Vind ik in dit geval wat te veel dus wie heeft er een goed recept voor mij? Qua verhoudingen dan... | |
Spuuglokje | maandag 10 juni 2013 @ 23:10 |
Ik zou gewoon een heel pak maken en de cupcakes die je niet gebruikt invriezen! ![]() | |
SV-tje | maandag 10 juni 2013 @ 23:16 |
Op een pak mix staat toch wel een richtlijn hoeveel je eruit kunt maken? Mijn ervaring is dat het er altijd een aantal minder worden, plus ik maak altijd wat extra voor het geval er een minder mooi wordt. Ik heb er 345 in de planning deze week/weekend, 100 voor donderdag en de overige 245 voor maandag. Uit het pak mix dat ik gebruik zouden er 48 moeten komen, maar dat zijn er dus altijd minder, dus voor 100 cupcakes wordt dit 1,5 pak. En invriezen zoals Spuuglokje zegt is ook een goede optie. | |
SV-tje | maandag 10 juni 2013 @ 23:17 |
Dubbel | |
gewoonmezelf87 | maandag 10 juni 2013 @ 23:19 |
Invriezen is idd een goede! Er komt ook nog een kraamfeest aan dus dan zijn ze er vast... | |
Tink89 | dinsdag 11 juni 2013 @ 08:21 |
48 uit een pak en dus 1,5 pak voor 100 stuks lijkt me een beetje weinig...? | |
BananaPancake | dinsdag 11 juni 2013 @ 08:26 |
48 gewone cupcakes, 100 mini cupcakes ![]() | |
Tink89 | dinsdag 11 juni 2013 @ 10:51 |
Aah, ik snapte hem al niet ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 11 juni 2013 @ 18:45 |
alarm!!! ik heb een chocoladebiscuit gebakken maar de bovenste regionen waren niet goed gaar toen ik het geheel uit de oven haalde. nou ja, bovenste laag maar weggemikt, de rest was wel goed geloof ik. zag er in ieder geval normaal uit. gevuld met chocolade mousse en afgesmeerd met chocolade botercreme (best goed te eten moet ik toegeven) vervolgens chocolade ganache gemaakt volgens het recept van iemand op internet: 500 gr room + 175 gram chocolade. ik vond het al weinig maar goed, het is voor mij de eerste keer dus ik geloof iedereen. nu heb ik twee keer een laag over de taart gegoten, maar het wil maar niet hard worden. het blijft een grote plakkerige bende. komt dat nog goed of moet ik het restant ganache nogmaals verwarmen en er meer chocola bijgooien? wat is dan wel een goed recept voor ganache? en heb ik de goede vulling gebruikt? had ik toch iets anders moeten gebruiken? samenvatting: is mijn taart nog te redden? | |
De_Taartjesfee | dinsdag 11 juni 2013 @ 18:50 |
Ik doe altijd 1:1 room en chocola en dat hardt prima uit. Ik zou er gewoon nog een laag overheen gooien. Dat het daarbinnen nog wat nattig is boeit niet. Natte chocola ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 11 juni 2013 @ 19:25 |
Goed advies TF! ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 11 juni 2013 @ 20:58 |
ik heb de verhouding chocola: room aangepast naar 1:1 (lang leve mijn lessen medisch rekenen ![]() en nu is er een laag ganache overheen gegaan die wel hard wordt ![]() wat het uiteindelijke resultaat wordt blijft een verrassing tot morgen, dan gaan we m aansnijden, maar er zit uiteindelijk een behoorlijke berg chocola in verwerkt (en na dat niet hard worden van de vorige ganache zit ook mijn hele koelkast onder ![]() en ik heb nog een vraagje. ik had dus chocoladebiscuit gemaakt volgens de gebruiksaanwijzing, maar het bovenste deel bleek na 40 minuten niet goed gaar te zijn geweest. het was bovenop wel droog, maar de onderlaag bleek na afkoelen zo goed als vloeibaar. hoe kan dat nou? had ik m toch langer in de oven moeten laten of klopte de temperatuur niet en moet hij wat hoger? ik heb precies de gebruiksaanwijzing gevolgd en goed op mijn oventhermometer gelet. waar ging het fout en wat kan ik er volgende keer aan veranderen? de bedoeling was eigenlijk 3 lagen, ik heb er nu dus twee. (maakt niet uit, het is hoog zat) | |
De_Taartjesfee | dinsdag 11 juni 2013 @ 21:05 |
Zoiets heb ik ook wel eens gehad, volgens mij was hij toen te kort gebakken. Een biscuit is gaar als hij loskomt van de randen...hij krimpt dan als het ware ![]() | |
Nijna | dinsdag 11 juni 2013 @ 21:14 |
Lady, dat klinkt als chocolade tot de macht 10 ![]() | |
loecje | dinsdag 11 juni 2013 @ 21:49 |
de ontbrekende laag chocoladebiscuit heb je dan eigenlijk meer dan gecompenseerd met de extra laagjes ganache jummie [ Bericht 3% gewijzigd door loecje op 11-06-2013 23:27:12 ] | |
lady-wrb | dinsdag 11 juni 2013 @ 22:08 |
maak er gerust 20 van ![]() chocoladebiscuit+ chocoladebotercreme (= 175 gr. pure chocola) ganache (= zit nu 400 gr. pure en 100 gr. melkchocola in) hallo chocoladebom ![]() | |
De_Taartjesfee | dinsdag 11 juni 2013 @ 22:33 |
Ik ben zojuist een pond aangekomen, alleen door dit te lezen ![]() | |
trui | woensdag 12 juni 2013 @ 00:53 |
![]() | |
Cuppiecake | woensdag 12 juni 2013 @ 01:20 |
Ik lurk al een tijdje mee en dacht zal ook eens 2 taarten delen ![]() | |
Tinuviel | woensdag 12 juni 2013 @ 06:47 |
Lady en heb je al geproefd? Cuppiecake, ik kan jouw afbeeldingen niet zien. Vind ik jammer. Kun je ze misschien nog eens posten? | |
lady-wrb | woensdag 12 juni 2013 @ 07:08 |
ik ga denk ik een kilo afvallen van het schoonmaken, want jemig, werkelijk overal zit dit troep ![]() geproefd heb ik nog niet, maar ik ga straks wel even testen. ik moet toch weten of waar ik zo hard aan gewerkt heb, wel eetbaar is? ![]() als ik mijn koelkast opendoe, komt er meer chocolawalm op me af als bij de brand in die cacaofabriek van van het weekend. (en die rook behoorlijk, kan ik wel zeggen ![]() | |
De_Taartjesfee | woensdag 12 juni 2013 @ 08:19 |
Haha ja wil je leren vloeken ga dan met chocolade werken ![]() Maar het is het vast waard ![]() | |
lady-wrb | woensdag 12 juni 2013 @ 08:22 |
L. en ik hebben zonet getest. heeeeeel veel chocola ![]() wel heel lekker. heel handig bij pms ![]() | |
De_Taartjesfee | woensdag 12 juni 2013 @ 08:24 |
Ohhhh ![]() ![]() | |
lady-wrb | woensdag 12 juni 2013 @ 08:30 |
jij houdt je keuken vast schoner dan ik. hoewel ik nu wel doorheb hoe ik een volgende keer de chocolade-explosie binnen de perken kan houden. het kind is erg tevreden. die wil vanmiddag nog een stuk als hij uit school komt. gelukkig kan hij het nog hebben. ik hou me gedeisd anders moeten ze me straks nog rollen. had ik maar meteen dat recept voor ganache hier gevraagd. wat had me dat een tijd bespaard. ik heb uuuuuuren gewacht tot die zooi hard zou worden. onder de laag die ik er gisteravond opdeed en die wel braaf hard werd, zit een nog steeds vloeibare laag ![]() maar goed, dat weet ik dan weer voor de volgende keer ![]() | |
kvd | woensdag 12 juni 2013 @ 09:25 |
Hij klinkt wel heel lekker. En ja....schoonmaken kan een ramp zijn daarna, bij mij was idd ook een groot gedeelte van de koelkast bruin na het afwerken van taartjes met ganache, het zat ook op de meest vreemde plekken. Maar even benieuwd...was dit ipv de minecraft taart? | |
kvd | woensdag 12 juni 2013 @ 09:28 |
Oh...en nog gefeliciteerd! Het was toch de verjaardag van je zoon gisteren? ![]() | |
Cuppiecake | woensdag 12 juni 2013 @ 09:56 |
Poging 2: Voor mijn vaders verjaardag: ![]() Voor mijn broertje zijn 16e verjaardag: ![]() Voor mijn schoonmoeder haar 50e verjaardag: ![]() | |
lady-wrb | woensdag 12 juni 2013 @ 10:07 |
ja idd. ik was van plan een minecrafttaart te maken. maar bij gebrek aan tijd en visite (iedereen bleek op vakantie ![]() het was eigenlijk gepland voor komend weekend, maar ivm toetsweek en viering bij zijn vader heb ik de boel moeten verzetten naar een ander tijdstip. en zoon is gek van chocoladetaart dus dit was een heel aanvaardbaar alternatief. zoon is zeer tevreden. over het resultaat. ik was vanmorgen vroeg alweer aan het schoonmaken en ik heb nog heel wat te gaan. gelukkig heb ik hulp van de vaatwasser ![]() | |
lady-wrb | woensdag 12 juni 2013 @ 10:07 |
mooi! ![]() | |
lady-wrb | woensdag 12 juni 2013 @ 10:21 |
ik heb nog een heleboel chocoladebotercreme over. weggooien of is het in te vriezen? | |
kvd | woensdag 12 juni 2013 @ 10:25 |
Ik vries het wel eens in. En dan een beetje plat en dan gewoon stukjes afbreken en opeten, lijken dan net ijsjes ![]() Weet niet hoe het gebruik is als het ontdooid, dan is het bij mij meestal al op ![]() | |
Cuppiecake | woensdag 12 juni 2013 @ 10:26 |
Volgens mij moet je chocolade botercreme gewoon in kunnen vriezen want je kan ook de hele taart invriezen, maar ik heb het nog nooit zelf geprobeerd. | |
Eva4Evah | woensdag 12 juni 2013 @ 12:53 |
Wauw! | |
SV-tje | zaterdag 15 juni 2013 @ 23:43 |
Ik heb woensdag voor donderdag 100 cupcakes met witte chocoladetoef gemaakt, banketbakkersroom voor de tweede ronde van maandag/dinsdag staat klaar. Morgen nog 155 cupcakes bakken. Is een actie van Changing Diabetes om diabetes onder de aandacht te brengen van de schrijvende pers. Hiervoor zijn we donderdag (en wordt er maandag en dinsdag) met een suikerbus langs uitgeverijen gegaan om de mensen daar te laten ervaren en beleven hoe het is om diabetes te hebben. Dit ter ere van de 90e verjaardag van Insuline en NovoNordisk. Mensen mochten hun bloedglucosewaarde laten meten en aan de hand van de hoeveelheid koolhydraten zichzelf injecteren met een zoutoplossing. Een deel van de 100 cupcakes ![]() De suikerbus ![]() | |
Phaidra | zondag 16 juni 2013 @ 11:30 |
Cuppiecake en SV-tje, mooi geworden! Ik heb voor het eerst in tijden weer eens een taart gemaakt, voor de eerste verjaardag van mijn zoontje: ![]() De bekleding had rood moeten worden, maar de kleurstof besloot anders ![]() ![]() Gevuld met 2 lagen aardbeienmousseline, erg lekker! | |
lady-wrb | dinsdag 18 juni 2013 @ 20:34 |
help! ik heb nu weer hetzelfde als met mijn vorige biscuit: de bovenste laag blijft zacht en plakkerig. het is een biscuit van 20 cm rond, staat nu 40 minuten in de oven en was nog steeds klef aan de bovenkant. ik heb de baktijd weer 4 minuten verlengd maar dat kan toch niet eindeloos doorgaan? hoe kan dit toch? | |
De_Taartjesfee | dinsdag 18 juni 2013 @ 20:37 |
Heb je je eieren wel goed voorverwarmd? | |
lady-wrb | dinsdag 18 juni 2013 @ 20:46 |
jazeker! ik heb het biscuit uiteindelijk 5 minuten langer in de oven gehad en toen liet het los van de zijkant. dat had jij al eerder gezegd, dus toen heb ik het ding toch maar uit de oven gehaald. ik ga straks even kijken of het nu wel gaar is. | |
De_Taartjesfee | dinsdag 18 juni 2013 @ 20:47 |
Het blijft toch een kunst op zich, het perfecte biscuit bakken ![]() | |
Cuppiecake | dinsdag 18 juni 2013 @ 20:57 |
Wat je misschien zou kunnen doen is de temperatuur wat hoger zetten. Mijn ervaring is dat het per oven nogal verschilt wat de daadwerkelijke temperatuur moet zijn. In mijn vorige oven was hij altijd perfect gaar en in mijn nieuwe oven moet ik er een keukenpapier overheen vouwen want anders brand hij aan. | |
Cuppiecake | dinsdag 18 juni 2013 @ 20:59 |
Roze is mooier als rood volgens mij! | |
Tinuviel | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:15 |
Ik wil graag zoiets maken, Angry Birds cupcakes maar dan zo dat het echte ronde figuren worden en de cake dus in het midden zit: http://cakesandcupcakesmu(...)rds-capcakes-mumbai/ Can nergens wat tips of instructies vinden, dus ben nu zelf aan het uitvogelen hoe maak ik dit. Iets van een ronde biscuit bakken en dan met gekleurd fondant of marsepein aan de buitenkant bekleden en zo een Angry Bird van maken. Alleen hoe maak ik ronde biscuit, moet ik het vullen of niet en nog meer vragen? Mooie cake Phaidra. | |
lady-wrb | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:15 |
ja maar op welke plek moet het biscuit in de oven staan? als ik mijn oven hoger zet verbrand de bovenkant dan niet? en hoe kan het toch dat de bovenkant zo zacht blijft en niet de onderkant? (wat mij persoonlijk logischer lijkt ![]() | |
Cuppiecake | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:16 |
Is per oven verschillend waar de verwarmingselementen zitten dus dat zou kunnen verklaren waarom de bovenkant zacht blijft. Anders weet ik het ook niet, heb er niet heel veel verstand van, doe altijd maar wat en heb ook al regelmatig een biscuit opnieuw kunnen bakken ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:18 |
je geeft een hele lijst met verschillende uitvoeringen, welke bedoel je ? | |
Cuppiecake | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:18 |
Een ronde biscuit als in een balvorm? Misschien moet je eens op voetbal taart googlen of iets dergelijks, ik ben wel eens zo'n recept tegengekomen maar weet niet meer waar. | |
lady-wrb | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:19 |
twee halve bollen tegen elkaar? | |
Tinuviel | dinsdag 18 juni 2013 @ 21:36 |
Ik dacht aan zoiets als op de 2e foto, die zijn echt rond. Ik zal eens googlen op voetbaltaart maken. | |
lady-wrb | dinsdag 18 juni 2013 @ 22:25 |
wow dat lijkt me moeilijk ![]() ik ga morgen mijn biscuit maar eens in laagjes zagen. eens kijken waar het schip strandt (sprak zij optimistisch ![]() | |
gridjuh | woensdag 19 juni 2013 @ 07:10 |
goed iniatief ![]() |