abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_127106275
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 12:32 schreef calastra het volgende:

[..]

Ehm perfect? *bloos* Ik ben zo 1 1/2 jaar geleden begonnen met mijn eerste cupcakes en taartjes te versieren. Bakken heb ik altijd al gedaan, vanaf mijn 6e ofzo, appeltaart en perziktaart en dat soort dingen . Ik heb geen workshops gevolgd. Ik heb wel vroeger heel veel gewerkt met fimoklei dus boetseren doe ik al een tijdje. :D
Ja ik vind hem best perfect overkomen. Wellicht is niet alles perfect symmetrisch en even groot, maar als dat niet zo is, is het iig niet erg te zien.

Hoe heb jij dat huis gemaakt en de balletjes (zijn dat snoepjesof gewoon gevormd van fondant)? Eerst dacht ik dat de leeuw een heel dier is, maar als ik nog eens kijk staan daar voorpootjes en gezicht tegen zwarte achtergrond aan toch?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127106855
Huisje is gewoon biscuit met erbovenop een rond biscuitje :) Beetje snijden en plakken met botercreme doet wonderen. De balletjes zijn met de hand gemaakt. Als je een rond uitstekertje gebruikt krijg je wel ongeveer dezelfde grootte qua balletjes. En de leeuw is inderdaad een gezichtje en voorpootjes tegen zwart aan.
  dinsdag 28 mei 2013 @ 21:15:17 #203
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_127124123
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 06:46 schreef Tinuviel het volgende:
Die Bumba taart is ook gaaf.

Svtje en Calastra hoe komt het dat jullie dit zo perfect kunnen? Hoeveel jaar doen jullie dit al en hoeveel workshops heb je gevolgd?
Dank je voor het compliment, maar ik moet zeggen dat ik het zelf toch vaak verre van perfect vind. Maar dat zal altijd wel zo blijven. Ik ben een perfectionist en heel precies, ik denk dat dat bij taarten zeker wel helpt. Net als Calastra ben ik ook al van kinds af aan bezig met koken en bakken van normale taarten.
Ik heb eind 2009 1 workshop boltaartje gedaan met vriendinnen gewoon omdat we een leuk dagje uit wilde. Daarna heb ik 3 boetseerworkshops gedaan (waarvan het resultaat van de laatste hier te zien is), 1 vogelhuisje 3d workshop en 2 workshops om bloemen te maken. Maar dat was vooral ook omdat ik het leuke dingen vond, maar die workshops gebruik ik eigenlijk niet bij een gewone taart, alleen wanneer ik iets met boetseersels maak.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 2 juni 2013 @ 08:47:12 #204
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127314517
Hoi, beginneling meldt....
Hoe laten jullie een biscuit afkoelen? In de oven (die je dan natuurlijk uitzet, maar nog lang warm blijft) of na het bakken buiten de oven? En dan, in de koelkast of de vriezer in? En hoe lang na het bakken ga je decoreren?

[ Bericht 0% gewijzigd door mikoxx op 02-06-2013 08:53:45 ]
pi_127314533
Mikoxx geen ervaring met biscuit.

Ik bak de avond daarvoor en decoreer op de dag dat de taart gegeten wordt. Dan is de cake voldoende afgekoeld, maar ik sneed de taart ook open en vulde hem.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 2 juni 2013 @ 08:53:21 #206
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127314549
Vullen wil ik ook gaan doen. Op de dag zelf of de dag ervoor idd. Maar ik hoorde ook dat je een kant en klare taart, dus gevuld en gedecoreerd, ook in kan vriezen?
pi_127314609
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 08:53 schreef mikoxx het volgende:
Vullen wil ik ook gaan doen. Op de dag zelf of de dag ervoor idd. Maar ik hoorde ook dat je een kant en klare taart, dus gevuld en gedecoreerd, ook in kan vriezen?
Ja klopt, dat gaat prima!
pi_127314874
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 23:40 schreef RemcoDelft het volgende:
Creatie van mijn vrouw:
[ afbeelding ]

Enig nadeel is dat kokos de smaak niet ten goede komt.
Wow, zou je mij het recept en de bereiding hiervan willen verklappen? Zou de topper zijn voor mijn schoonpa's verjaardag. Alleen nog even bedenken wat ik in plaats van cocos doe.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 2 juni 2013 @ 10:07:50 #209
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127315122
Zetten jullie de biscuit na t bakken en afkoelen op zn kop? Zodat je zeg maar de onderkant decoreert? Krijg je dan geen 'wiebelige' bodem zeg maar?
  zondag 2 juni 2013 @ 18:54:06 #210
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_127328734
quote:
1s.gif Op zondag 2 juni 2013 08:47 schreef mikoxx het volgende:
Hoi, beginneling meldt....
Hoe laten jullie een biscuit afkoelen? In de oven (die je dan natuurlijk uitzet, maar nog lang warm blijft) of na het bakken buiten de oven? En dan, in de koelkast of de vriezer in? En hoe lang na het bakken ga je decoreren?
Afkoelen gewoon op de aanrecht. En dan na een paar uur of de volgende dag vullen en decoreren.

quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 10:07 schreef mikoxx het volgende:
Zetten jullie de biscuit na t bakken en afkoelen op zn kop? Zodat je zeg maar de onderkant decoreert? Krijg je dan geen 'wiebelige' bodem zeg maar?
Ik zet 'm meteen uit de oven op z'n kop, dan wordt de onderkant ook plat, en vaak snij ik 'm er dan nog af.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_127383051
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 23:40 schreef RemcoDelft het volgende:
Creatie van mijn vrouw:
[ afbeelding ]

Enig nadeel is dat kokos de smaak niet ten goede komt.
Hoe heb je het gemaakt? Even denken wat ik in plaats van cocos kan nemen, maar wel met hetzelfde effect?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  dinsdag 4 juni 2013 @ 09:07:43 #212
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127391397
Ok, mij eerste biscuit staat in de oven. Wat is wijsheid, de baktijd aanhouden of doorprikken om te zien of hij gaar is? En dan, afkoelen in of buiten de oven? En hoe ver laat je m afkoelen voor je m verpakt in .......? (Wat eigenlijk? ). En dan voor t decoreren de koelkast in?
  dinsdag 4 juni 2013 @ 09:17:26 #213
319308 Tink89
To live is to dance
pi_127391577
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 09:07 schreef mikoxx het volgende:
Ok, mij eerste biscuit staat in de oven. Wat is wijsheid, de baktijd aanhouden of doorprikken om te zien of hij gaar is? En dan, afkoelen in of buiten de oven? En hoe ver laat je m afkoelen voor je m verpakt in .......? (Wat eigenlijk? ). En dan voor t decoreren de koelkast in?
Oven dichtlaten tot de baktijd klaar is, tenzij je door het raampje denkt te zien dattie verbrandt. Ik zet dan de oven uit en de deur op een kier en laat de biscuit afkoelen. Daarna zou ik hem luchtdicht in een doos doen en dan op een donkere plek bewaren. Koelkast alleen als je hem al gevuld hebt met iets wat bederfelijk in.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 4 juni 2013 @ 09:26:42 #214
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127391752
Ok. Dank je! Volgens mij zijn ze gelukt. Ze zijn iig gaar volgens de sateprikker ;-) . Nu afkoelen en hopen dat ze niet inzakken. Nog tips qua vulling?
  dinsdag 4 juni 2013 @ 10:13:43 #215
319308 Tink89
To live is to dance
pi_127392996
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 09:26 schreef mikoxx het volgende:
Ok. Dank je! Volgens mij zijn ze gelukt. Ze zijn iig gaar volgens de sateprikker ;-) . Nu afkoelen en hopen dat ze niet inzakken. Nog tips qua vulling?
Als je gaat bekleden met marsepein of fondant, zorg er dan voor dat de vulling niet tussen je lagen taart uitkomt. Dat kun je voorkomen door een randje botercreme langs de randen te spuiten. Marsepein en fondant smelten namelijk als ze in aanraking komen met de vulling.

En verder vooral kiezen wat je lekker vindt en wat qua kleur een beetje past. Ik kreeg ooit bruine taart met yoghurtvulling. Was opzich wel lekker, maar de kleur-smaakcombi was een beetje vreemd...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_127393640
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 21:20 schreef SV-tje het volgende:
Vorige week samen met m'n zus een taart gemaakt voor het afscheid van een collega van haar. Ging van de ene afdeling naar de andere.
[ afbeelding ]

Vandaag een workshop van Wendy Schlagwein gehad!
[ afbeelding ]
Waaauw _O_
  donderdag 6 juni 2013 @ 17:05:53 #217
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127487104
ok. Mijn taart is af' gedecoreerd en gevuld. . Nu wil ik gaan uitproberen hoe de smaak is na t invriezen.... maar hoe vries ik m in? In een plastic zak' of...?
pi_127533020
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 17:05 schreef mikoxx het volgende:
ok. Mijn taart is af' gedecoreerd en gevuld. . Nu wil ik gaan uitproberen hoe de smaak is na t invriezen.... maar hoe vries ik m in? In een plastic zak' of...?
Taart in een taartdoos met daarom dichte plastic zak. Bij het ontdooien (24 uur van te voren!) de plastic zak verwijderen maar de taart in de dichte taartdoos laten en in de koelkast rustig laten ontdooien. Het kan zijn dat de taart iets gaat "zweten"maar dat komt vanzelf goed. Eventueel vocht zal vanzelf weggaan, eventueel kan je de taart een half uur voor het opdienen op een koele plek zetten buiten de koelkast met de doos open. Maar dat is bij mij nog nooit nodig geweest. Je moet wel opletten of je vulling geschikt is om in te vriezen. Maar jam, botercreme, ganache, (funcakes) bavaroise, banketbakkersroom, en luchtige toetje van Mona gaan (bij mij) in ieder geval goed.
  vrijdag 7 juni 2013 @ 21:47:01 #219
272504 Gits
kimmidoll
pi_127536612
Dit weten jullie hier vast wel: hoe lang is dat kneedbare marsepein (in een kleurtje) houdbaar?

:)
  vrijdag 7 juni 2013 @ 23:05:35 #220
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_127541524
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 21:47 schreef Gits het volgende:
Dit weten jullie hier vast wel: hoe lang is dat kneedbare marsepein (in een kleurtje) houdbaar?

:)
De houdbaarheidsdatum staat op de verpakking. Een eenmaal aangebroken verpakking kun je, als je het goed in vershoudfolie verpakt, tot die datum gebruiken. Maar dan moet de marsepein niet al gekneed/gebruikt zijn geweest, dus als je niet alles in een keer gaat gebruiken, zorg dat je dan het benodigde met een schoon mes afsnijdt.
  zaterdag 8 juni 2013 @ 19:48:25 #221
272504 Gits
kimmidoll
pi_127562376
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 23:05 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

De houdbaarheidsdatum staat op de verpakking. Een eenmaal aangebroken verpakking kun je, als je het goed in vershoudfolie verpakt, tot die datum gebruiken. Maar dan moet de marsepein niet al gekneed/gebruikt zijn geweest, dus als je niet alles in een keer gaat gebruiken, zorg dat je dan het benodigde met een schoon mes afsnijdt.
verpakking weggegooid :{

het wordt al wel hard....
  zaterdag 8 juni 2013 @ 20:46:31 #222
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127563929
en hoe lang is marsfond houdbaar als t restjes zijn van een vorige taart zeg maar? dus al gekneed en gekleurd?
pi_127575065
Even een vraagje, ik heb deze gisteren gemaakt:


Maar ben niet tevreden met de kleur. Deze is gedecoreerd met marsepein, maar ik heb ook nog witte fondant gebruikt. Beide zijn gemengd met blauwe kleurstof, maar werden niet donker genoeg. Hoe doen jullie dat? Gebruiken jullie zoveel mogelijk al gekleurde marsepein/ fondant?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 9 juni 2013 @ 10:11:15 #224
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127575425
ik gebruik ook wit, maar hoe meer kleurstof, hoe donkerder je kleurt. Ik zou zeggen, meer kleurstof??
pi_127580640
Zo zagen ze er dus uit. Rechts is marsepein, links is fondant (daar zie je de kleur minder goed vanwege het meel wat er nog opzit). De marsepein decoratie was wat meer turkoose, de fondant versie meer blauw, maar beide te licht:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127582304
Ziet er inderdaad uit als te weinig kleurstof, Hij oogt ook erg droog....

Ik heb vandaag een angry bird taart gemaakt..

S. 2014
J. 2016
  zondag 9 juni 2013 @ 16:18:17 #227
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_127584277
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 14:29 schreef Tinuviel het volgende:
Zo zagen ze er dus uit. Rechts is marsepein, links is fondant (daar zie je de kleur minder goed vanwege het meel wat er nog opzit). De marsepein decoratie was wat meer turkoose, de fondant versie meer blauw, maar beide te licht:
[ afbeelding ]
Waarom zit er meel op je fondant? Tegen het plakken? En inderdaad, het oogt erg droog. Als je nou crisco gebruikt tegen het plakken, en het wat minder droog maakt ben je volgens mij al een heel eind.
pi_127586687
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 16:18 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Waarom zit er meel op je fondant? Tegen het plakken? En inderdaad, het oogt erg droog. Als je nou crisco gebruikt tegen het plakken, en het wat minder droog maakt ben je volgens mij al een heel eind.
Ja meel was tegen het plakken, ik had bijna een heel flesje voedingskleurstof opgeofferd :). Crisco zal ik onthouden. De fondant was eigenlijk niet echt droog, het geheel was ook erg lekker. Ik stoorde me alleen aan de kleur, ze waren niet zo donkerbauw als cookiemonster voor mijn gevoel.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127586836
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 17:32 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ja meel was tegen het plakken, ik had bijna een heel flesje voedingskleurstof opgeofferd :). Crisco zal ik onthouden. De fondant was eigenlijk niet echt droog, het geheel was ook erg lekker. Ik stoorde me alleen aan de kleur, ze waren niet zo donkerbauw als cookiemonster voor mijn gevoel.
Hmmz vaak is plakken bij het werken met kleurstof een teken dat er teveel kleurstof in zit, vreemd dat je dat in de kleur idd niet terug ziet!
S. 2014
J. 2016
  zondag 9 juni 2013 @ 17:41:50 #230
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_127586988
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 17:32 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ja meel was tegen het plakken, ik had bijna een heel flesje voedingskleurstof opgeofferd :). Crisco zal ik onthouden. De fondant was eigenlijk niet echt droog, het geheel was ook erg lekker. Ik stoorde me alleen aan de kleur, ze waren niet zo donkerbauw als cookiemonster voor mijn gevoel.
Heb je geen roller gebruikt?
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 9 juni 2013 @ 18:23:50 #231
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127588316
bluh..... ik had mijn taart ingevroren, 24 u voorgebruik laten ontdooien in de koelkast, en de zijkant was aan 1 kant soort van naar beneden gezakt of gerold. Wat heb ik niet goed gedaan? smaak ed waren gelukkig prima, maar t oog wil natuurlijk ook wat :-)
pi_127589196
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 18:23 schreef mikoxx het volgende:
bluh..... ik had mijn taart ingevroren, 24 u voorgebruik laten ontdooien in de koelkast, en de zijkant was aan 1 kant soort van naar beneden gezakt of gerold. Wat heb ik niet goed gedaan? smaak ed waren gelukkig prima, maar t oog wil natuurlijk ook wat :-)
Was de taart compleet luchtdicht verpakt? Heeft ie scheef in de vriezer gestaan?
S. 2014
J. 2016
  zondag 9 juni 2013 @ 18:50:58 #233
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127589332
ik had m in een pedaalemmerzak gedaan. die dichtgeknoopt en bij t ontdooien eraf gehaald. Het wegzakken gebeurde pas in de koelkast, want toen ik m uit de vriezer haalde was ie nog gaaf.
pi_127589429
Dan weet ik t ook niet :? vreemd is het wel...
S. 2014
J. 2016
pi_127589584
Ik heb het marsepein en fondant heel goed doorgekneed en ook een roller gebruikt. Maar vandaar mijn vraag hoe jullie precies de goede kleur krijgen: kant en klaar kopen, fondant/ marsepein en kleurstof mengen of verschillende kleuren marsepein/ fondant mengen?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 9 juni 2013 @ 19:43:33 #236
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_127591459
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 18:58 schreef Tinuviel het volgende:
Ik heb het marsepein en fondant heel goed doorgekneed en ook een roller gebruikt. Maar vandaar mijn vraag hoe jullie precies de goede kleur krijgen: kant en klaar kopen, fondant/ marsepein en kleurstof mengen of verschillende kleuren marsepein/ fondant mengen?
Het ziet er niet uitgerold uit, eerder gekneed in de vorm van een rondje.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 9 juni 2013 @ 19:59:34 #237
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_127592213
Het kan ook aan het merk kleurstof liggen. Want bijna een heel flesje toegevoegd zeg je... dat is echt véél te veel. :o Ik denk dat je beter kant en klare blauw kunt kopen, en daar nog eventueel een vleugje geel door doen voor een wat minder 'koele' kleur blauw. En meel tegen het plakken moet je eerlijk gezegd ook echt niet doen, dan ziet het er veel minder mooi uit ook. Crisco is een goede tip ja. :Y En ook daarvan een heel klein beetje gebruiken he, niet de mat volkledderen met Crisco, maar een mespunt ongeveer. Als je dat met je hand uitsmeert op je mat, heb je meteen een klein beetje vette handen waardoor het minder plakt bij het doorkneden/vastpakken.
  zondag 9 juni 2013 @ 20:02:05 #238
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_127592352
Nou ik heb eens met secret santa toko kleurstof gekregen en daar moest ik ook het hele flesje gebruiken om wat kleur te krijgen.
Mijn wilton kleurstoffen werken veel beter.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_127593150
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 20:02 schreef laziness het volgende:
Nou ik heb eens met secret santa toko kleurstof gekregen en daar moest ik ook het hele flesje gebruiken om wat kleur te krijgen.
Mijn wilton kleurstoffen werken veel beter.
Is denk ik ook persoonlijk, ik vind wilton ook niet erg prettig, heb liever americolor..

Maar goed blijft er vaag uitzien.. Zou de volgende week gewoon kant en klaar kopen..
S. 2014
J. 2016
  zondag 9 juni 2013 @ 20:21:11 #240
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_127593234
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 20:19 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Is denk ik ook persoonlijk, ik vind wilton ook niet erg prettig, heb liever americolor..

Maar goed blijft er vaag uitzien.. Zou de volgende week gewoon kant en klaar kopen..
Ik heb buiten wilton geen andere merken geprobeerd. Ben niet kapot van de wilton ook maar stukken beter dan die van de toko en je gebruikt zo weinig dat wilton voorlopig niet op is.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_127593528
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 20:21 schreef laziness het volgende:

[..]

Ik heb buiten wilton geen andere merken geprobeerd. Ben niet kapot van de wilton ook maar stukken beter dan die van de toko en je gebruikt zo weinig dat wilton voorlopig niet op is.
Ik ken die van de toko niet, kwam per toeval uit op americolor omdat ik een aparte kleur moest hebben.
S. 2014
J. 2016
  zondag 9 juni 2013 @ 21:56:21 #242
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_127598997
Zo vandaag weer een taartje opgehaald. Dit maal voor de dochter van een collega. Ze had zelf gekozen voor Hello Kitty en ze keek helemaal blij toen ze de taart zag :)


http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_127599660
Prachtige taart weer Sv-tje _O_
pi_127600981
SV-tje wat een leuke taart weer! Hello Kitty is super gelukt. Vreemde vind ik dat de figuurtjes als Hello Kitty en bijv. Nijntje moeilijker vind dan bijvoorbeels Mickey. Het lijkt zo simpel, maar je moet alle verhoudingen etc. precies goed doen. Dat is zo te zien bij jou erg goed gelukt.
Ik vind je cakeboard ook erg leuk, hoe doe jij dat?

Ik ben ook bezig geweest. Een taartje voor dochter van mijn vriendin. Ze wilde bloemetjes, niet zo heel moeilijk dus.

  zondag 9 juni 2013 @ 22:48:37 #245
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_127602230
Die taarten zijn weer leuk geworden SV-tje en Calastra! ^O^
  zondag 9 juni 2013 @ 23:15:38 #246
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_127603860
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 22:27 schreef calastra het volgende:
SV-tje wat een leuke taart weer! Hello Kitty is super gelukt. Vreemde vind ik dat de figuurtjes als Hello Kitty en bijv. Nijntje moeilijker vind dan bijvoorbeels Mickey. Het lijkt zo simpel, maar je moet alle verhoudingen etc. precies goed doen. Dat is zo te zien bij jou erg goed gelukt.
Ik vind je cakeboard ook erg leuk, hoe doe jij dat?

Ik ben ook bezig geweest. Een taartje voor dochter van mijn vriendin. Ze wilde bloemetjes, niet zo heel moeilijk dus.

[ afbeelding ]
Dank je! Vond t inderdaad soms ook wel lastig, vooral de oortjes, en neusje en oogjes moeten op de goede plek, terwijl dat helemaal geen logische plek is. Ben zelf ook wel tevreden over het resultaat.

Wat betreft t cakeboard, dat is gewoon n plaatje mdf met n leuk cadeaupapiertje, heb er inmiddels al n heel aantal gespaard.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_127609419
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 19:43 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Het ziet er niet uitgerold uit, eerder gekneed in de vorm van een rondje.
Ik had wel een roller gebruikt, maar de cupcakes waren uit de vormpjes gelopen in de oven en daardoor niet recht. Dat heb ik geprobeerd te corrigeren met de fondant/ marsepein en daardoor is het niet meer zo effen. Wijze les voor de toekomst. Volgende keer ga ik wel een aantal dingen anders doen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127609871
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2013 06:34 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ik had wel een roller gebruikt, maar de cupcakes waren uit de vormpjes gelopen in de oven en daardoor niet recht. Dat heb ik geprobeerd te corrigeren met de fondant/ marsepein en daardoor is het niet meer zo effen. Wijze les voor de toekomst. Volgende keer ga ik wel een aantal dingen anders doen.
Ik begrijp dat je geen bakvorm heb gebruikt? Ik zou dat in ieder geval aanraden, dan blijven de cupcakes netter. En eventuele oneffenheden kan je oplossen door je cupcakes af te smeren met wat botercreme of een ganache. Daarop gaat dan de marsepein of fondant.

En verder is het gewoon een kwestie van oefenen hoor. Ik heb ook al heel wat cupcakes gemaakt, en die van mij waren echt niet gelijk perfect. :)
pi_127610339
Mooie taarten weer!!

Tinuviel: ik zou idd een bakvorm aanraden als je vaker cupcakes gaat maken, blijven ze veel netter..
S. 2014
J. 2016
pi_127610677
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 21:56 schreef SV-tje het volgende:
Zo vandaag weer een taartje opgehaald. Dit maal voor de dochter van een collega. Ze had zelf gekozen voor Hello Kitty en ze keek helemaal blij toen ze de taart zag :)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Supertof.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')