abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_127106275
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 12:32 schreef calastra het volgende:

[..]

Ehm perfect? *bloos* Ik ben zo 1 1/2 jaar geleden begonnen met mijn eerste cupcakes en taartjes te versieren. Bakken heb ik altijd al gedaan, vanaf mijn 6e ofzo, appeltaart en perziktaart en dat soort dingen . Ik heb geen workshops gevolgd. Ik heb wel vroeger heel veel gewerkt met fimoklei dus boetseren doe ik al een tijdje. :D
Ja ik vind hem best perfect overkomen. Wellicht is niet alles perfect symmetrisch en even groot, maar als dat niet zo is, is het iig niet erg te zien.

Hoe heb jij dat huis gemaakt en de balletjes (zijn dat snoepjesof gewoon gevormd van fondant)? Eerst dacht ik dat de leeuw een heel dier is, maar als ik nog eens kijk staan daar voorpootjes en gezicht tegen zwarte achtergrond aan toch?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127106855
Huisje is gewoon biscuit met erbovenop een rond biscuitje :) Beetje snijden en plakken met botercreme doet wonderen. De balletjes zijn met de hand gemaakt. Als je een rond uitstekertje gebruikt krijg je wel ongeveer dezelfde grootte qua balletjes. En de leeuw is inderdaad een gezichtje en voorpootjes tegen zwart aan.
  dinsdag 28 mei 2013 @ 21:15:17 #203
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_127124123
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 06:46 schreef Tinuviel het volgende:
Die Bumba taart is ook gaaf.

Svtje en Calastra hoe komt het dat jullie dit zo perfect kunnen? Hoeveel jaar doen jullie dit al en hoeveel workshops heb je gevolgd?
Dank je voor het compliment, maar ik moet zeggen dat ik het zelf toch vaak verre van perfect vind. Maar dat zal altijd wel zo blijven. Ik ben een perfectionist en heel precies, ik denk dat dat bij taarten zeker wel helpt. Net als Calastra ben ik ook al van kinds af aan bezig met koken en bakken van normale taarten.
Ik heb eind 2009 1 workshop boltaartje gedaan met vriendinnen gewoon omdat we een leuk dagje uit wilde. Daarna heb ik 3 boetseerworkshops gedaan (waarvan het resultaat van de laatste hier te zien is), 1 vogelhuisje 3d workshop en 2 workshops om bloemen te maken. Maar dat was vooral ook omdat ik het leuke dingen vond, maar die workshops gebruik ik eigenlijk niet bij een gewone taart, alleen wanneer ik iets met boetseersels maak.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 2 juni 2013 @ 08:47:12 #204
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127314517
Hoi, beginneling meldt....
Hoe laten jullie een biscuit afkoelen? In de oven (die je dan natuurlijk uitzet, maar nog lang warm blijft) of na het bakken buiten de oven? En dan, in de koelkast of de vriezer in? En hoe lang na het bakken ga je decoreren?

[ Bericht 0% gewijzigd door mikoxx op 02-06-2013 08:53:45 ]
pi_127314533
Mikoxx geen ervaring met biscuit.

Ik bak de avond daarvoor en decoreer op de dag dat de taart gegeten wordt. Dan is de cake voldoende afgekoeld, maar ik sneed de taart ook open en vulde hem.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 2 juni 2013 @ 08:53:21 #206
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127314549
Vullen wil ik ook gaan doen. Op de dag zelf of de dag ervoor idd. Maar ik hoorde ook dat je een kant en klare taart, dus gevuld en gedecoreerd, ook in kan vriezen?
pi_127314609
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 08:53 schreef mikoxx het volgende:
Vullen wil ik ook gaan doen. Op de dag zelf of de dag ervoor idd. Maar ik hoorde ook dat je een kant en klare taart, dus gevuld en gedecoreerd, ook in kan vriezen?
Ja klopt, dat gaat prima!
pi_127314874
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 23:40 schreef RemcoDelft het volgende:
Creatie van mijn vrouw:
[ afbeelding ]

Enig nadeel is dat kokos de smaak niet ten goede komt.
Wow, zou je mij het recept en de bereiding hiervan willen verklappen? Zou de topper zijn voor mijn schoonpa's verjaardag. Alleen nog even bedenken wat ik in plaats van cocos doe.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 2 juni 2013 @ 10:07:50 #209
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127315122
Zetten jullie de biscuit na t bakken en afkoelen op zn kop? Zodat je zeg maar de onderkant decoreert? Krijg je dan geen 'wiebelige' bodem zeg maar?
  zondag 2 juni 2013 @ 18:54:06 #210
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_127328734
quote:
1s.gif Op zondag 2 juni 2013 08:47 schreef mikoxx het volgende:
Hoi, beginneling meldt....
Hoe laten jullie een biscuit afkoelen? In de oven (die je dan natuurlijk uitzet, maar nog lang warm blijft) of na het bakken buiten de oven? En dan, in de koelkast of de vriezer in? En hoe lang na het bakken ga je decoreren?
Afkoelen gewoon op de aanrecht. En dan na een paar uur of de volgende dag vullen en decoreren.

quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 10:07 schreef mikoxx het volgende:
Zetten jullie de biscuit na t bakken en afkoelen op zn kop? Zodat je zeg maar de onderkant decoreert? Krijg je dan geen 'wiebelige' bodem zeg maar?
Ik zet 'm meteen uit de oven op z'n kop, dan wordt de onderkant ook plat, en vaak snij ik 'm er dan nog af.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_127383051
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 23:40 schreef RemcoDelft het volgende:
Creatie van mijn vrouw:
[ afbeelding ]

Enig nadeel is dat kokos de smaak niet ten goede komt.
Hoe heb je het gemaakt? Even denken wat ik in plaats van cocos kan nemen, maar wel met hetzelfde effect?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  dinsdag 4 juni 2013 @ 09:07:43 #212
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127391397
Ok, mij eerste biscuit staat in de oven. Wat is wijsheid, de baktijd aanhouden of doorprikken om te zien of hij gaar is? En dan, afkoelen in of buiten de oven? En hoe ver laat je m afkoelen voor je m verpakt in .......? (Wat eigenlijk? ). En dan voor t decoreren de koelkast in?
  dinsdag 4 juni 2013 @ 09:17:26 #213
319308 Tink89
To live is to dance
pi_127391577
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 09:07 schreef mikoxx het volgende:
Ok, mij eerste biscuit staat in de oven. Wat is wijsheid, de baktijd aanhouden of doorprikken om te zien of hij gaar is? En dan, afkoelen in of buiten de oven? En hoe ver laat je m afkoelen voor je m verpakt in .......? (Wat eigenlijk? ). En dan voor t decoreren de koelkast in?
Oven dichtlaten tot de baktijd klaar is, tenzij je door het raampje denkt te zien dattie verbrandt. Ik zet dan de oven uit en de deur op een kier en laat de biscuit afkoelen. Daarna zou ik hem luchtdicht in een doos doen en dan op een donkere plek bewaren. Koelkast alleen als je hem al gevuld hebt met iets wat bederfelijk in.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 4 juni 2013 @ 09:26:42 #214
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127391752
Ok. Dank je! Volgens mij zijn ze gelukt. Ze zijn iig gaar volgens de sateprikker ;-) . Nu afkoelen en hopen dat ze niet inzakken. Nog tips qua vulling?
  dinsdag 4 juni 2013 @ 10:13:43 #215
319308 Tink89
To live is to dance
pi_127392996
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 09:26 schreef mikoxx het volgende:
Ok. Dank je! Volgens mij zijn ze gelukt. Ze zijn iig gaar volgens de sateprikker ;-) . Nu afkoelen en hopen dat ze niet inzakken. Nog tips qua vulling?
Als je gaat bekleden met marsepein of fondant, zorg er dan voor dat de vulling niet tussen je lagen taart uitkomt. Dat kun je voorkomen door een randje botercreme langs de randen te spuiten. Marsepein en fondant smelten namelijk als ze in aanraking komen met de vulling.

En verder vooral kiezen wat je lekker vindt en wat qua kleur een beetje past. Ik kreeg ooit bruine taart met yoghurtvulling. Was opzich wel lekker, maar de kleur-smaakcombi was een beetje vreemd...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_127393640
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2013 21:20 schreef SV-tje het volgende:
Vorige week samen met m'n zus een taart gemaakt voor het afscheid van een collega van haar. Ging van de ene afdeling naar de andere.
[ afbeelding ]

Vandaag een workshop van Wendy Schlagwein gehad!
[ afbeelding ]
Waaauw _O_
  donderdag 6 juni 2013 @ 17:05:53 #217
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127487104
ok. Mijn taart is af' gedecoreerd en gevuld. . Nu wil ik gaan uitproberen hoe de smaak is na t invriezen.... maar hoe vries ik m in? In een plastic zak' of...?
pi_127533020
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 17:05 schreef mikoxx het volgende:
ok. Mijn taart is af' gedecoreerd en gevuld. . Nu wil ik gaan uitproberen hoe de smaak is na t invriezen.... maar hoe vries ik m in? In een plastic zak' of...?
Taart in een taartdoos met daarom dichte plastic zak. Bij het ontdooien (24 uur van te voren!) de plastic zak verwijderen maar de taart in de dichte taartdoos laten en in de koelkast rustig laten ontdooien. Het kan zijn dat de taart iets gaat "zweten"maar dat komt vanzelf goed. Eventueel vocht zal vanzelf weggaan, eventueel kan je de taart een half uur voor het opdienen op een koele plek zetten buiten de koelkast met de doos open. Maar dat is bij mij nog nooit nodig geweest. Je moet wel opletten of je vulling geschikt is om in te vriezen. Maar jam, botercreme, ganache, (funcakes) bavaroise, banketbakkersroom, en luchtige toetje van Mona gaan (bij mij) in ieder geval goed.
  vrijdag 7 juni 2013 @ 21:47:01 #219
272504 Gits
kimmidoll
pi_127536612
Dit weten jullie hier vast wel: hoe lang is dat kneedbare marsepein (in een kleurtje) houdbaar?

:)
  vrijdag 7 juni 2013 @ 23:05:35 #220
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_127541524
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 21:47 schreef Gits het volgende:
Dit weten jullie hier vast wel: hoe lang is dat kneedbare marsepein (in een kleurtje) houdbaar?

:)
De houdbaarheidsdatum staat op de verpakking. Een eenmaal aangebroken verpakking kun je, als je het goed in vershoudfolie verpakt, tot die datum gebruiken. Maar dan moet de marsepein niet al gekneed/gebruikt zijn geweest, dus als je niet alles in een keer gaat gebruiken, zorg dat je dan het benodigde met een schoon mes afsnijdt.
  zaterdag 8 juni 2013 @ 19:48:25 #221
272504 Gits
kimmidoll
pi_127562376
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 23:05 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

De houdbaarheidsdatum staat op de verpakking. Een eenmaal aangebroken verpakking kun je, als je het goed in vershoudfolie verpakt, tot die datum gebruiken. Maar dan moet de marsepein niet al gekneed/gebruikt zijn geweest, dus als je niet alles in een keer gaat gebruiken, zorg dat je dan het benodigde met een schoon mes afsnijdt.
verpakking weggegooid :{

het wordt al wel hard....
  zaterdag 8 juni 2013 @ 20:46:31 #222
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127563929
en hoe lang is marsfond houdbaar als t restjes zijn van een vorige taart zeg maar? dus al gekneed en gekleurd?
pi_127575065
Even een vraagje, ik heb deze gisteren gemaakt:


Maar ben niet tevreden met de kleur. Deze is gedecoreerd met marsepein, maar ik heb ook nog witte fondant gebruikt. Beide zijn gemengd met blauwe kleurstof, maar werden niet donker genoeg. Hoe doen jullie dat? Gebruiken jullie zoveel mogelijk al gekleurde marsepein/ fondant?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 9 juni 2013 @ 10:11:15 #224
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127575425
ik gebruik ook wit, maar hoe meer kleurstof, hoe donkerder je kleurt. Ik zou zeggen, meer kleurstof??
pi_127580640
Zo zagen ze er dus uit. Rechts is marsepein, links is fondant (daar zie je de kleur minder goed vanwege het meel wat er nog opzit). De marsepein decoratie was wat meer turkoose, de fondant versie meer blauw, maar beide te licht:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127582304
Ziet er inderdaad uit als te weinig kleurstof, Hij oogt ook erg droog....

Ik heb vandaag een angry bird taart gemaakt..

S. 2014
J. 2016
  zondag 9 juni 2013 @ 16:18:17 #227
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_127584277
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 14:29 schreef Tinuviel het volgende:
Zo zagen ze er dus uit. Rechts is marsepein, links is fondant (daar zie je de kleur minder goed vanwege het meel wat er nog opzit). De marsepein decoratie was wat meer turkoose, de fondant versie meer blauw, maar beide te licht:
[ afbeelding ]
Waarom zit er meel op je fondant? Tegen het plakken? En inderdaad, het oogt erg droog. Als je nou crisco gebruikt tegen het plakken, en het wat minder droog maakt ben je volgens mij al een heel eind.
pi_127586687
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 16:18 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Waarom zit er meel op je fondant? Tegen het plakken? En inderdaad, het oogt erg droog. Als je nou crisco gebruikt tegen het plakken, en het wat minder droog maakt ben je volgens mij al een heel eind.
Ja meel was tegen het plakken, ik had bijna een heel flesje voedingskleurstof opgeofferd :). Crisco zal ik onthouden. De fondant was eigenlijk niet echt droog, het geheel was ook erg lekker. Ik stoorde me alleen aan de kleur, ze waren niet zo donkerbauw als cookiemonster voor mijn gevoel.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127586836
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 17:32 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ja meel was tegen het plakken, ik had bijna een heel flesje voedingskleurstof opgeofferd :). Crisco zal ik onthouden. De fondant was eigenlijk niet echt droog, het geheel was ook erg lekker. Ik stoorde me alleen aan de kleur, ze waren niet zo donkerbauw als cookiemonster voor mijn gevoel.
Hmmz vaak is plakken bij het werken met kleurstof een teken dat er teveel kleurstof in zit, vreemd dat je dat in de kleur idd niet terug ziet!
S. 2014
J. 2016
  zondag 9 juni 2013 @ 17:41:50 #230
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_127586988
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 17:32 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ja meel was tegen het plakken, ik had bijna een heel flesje voedingskleurstof opgeofferd :). Crisco zal ik onthouden. De fondant was eigenlijk niet echt droog, het geheel was ook erg lekker. Ik stoorde me alleen aan de kleur, ze waren niet zo donkerbauw als cookiemonster voor mijn gevoel.
Heb je geen roller gebruikt?
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 9 juni 2013 @ 18:23:50 #231
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127588316
bluh..... ik had mijn taart ingevroren, 24 u voorgebruik laten ontdooien in de koelkast, en de zijkant was aan 1 kant soort van naar beneden gezakt of gerold. Wat heb ik niet goed gedaan? smaak ed waren gelukkig prima, maar t oog wil natuurlijk ook wat :-)
pi_127589196
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 18:23 schreef mikoxx het volgende:
bluh..... ik had mijn taart ingevroren, 24 u voorgebruik laten ontdooien in de koelkast, en de zijkant was aan 1 kant soort van naar beneden gezakt of gerold. Wat heb ik niet goed gedaan? smaak ed waren gelukkig prima, maar t oog wil natuurlijk ook wat :-)
Was de taart compleet luchtdicht verpakt? Heeft ie scheef in de vriezer gestaan?
S. 2014
J. 2016
  zondag 9 juni 2013 @ 18:50:58 #233
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_127589332
ik had m in een pedaalemmerzak gedaan. die dichtgeknoopt en bij t ontdooien eraf gehaald. Het wegzakken gebeurde pas in de koelkast, want toen ik m uit de vriezer haalde was ie nog gaaf.
pi_127589429
Dan weet ik t ook niet :? vreemd is het wel...
S. 2014
J. 2016
pi_127589584
Ik heb het marsepein en fondant heel goed doorgekneed en ook een roller gebruikt. Maar vandaar mijn vraag hoe jullie precies de goede kleur krijgen: kant en klaar kopen, fondant/ marsepein en kleurstof mengen of verschillende kleuren marsepein/ fondant mengen?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 9 juni 2013 @ 19:43:33 #236
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_127591459
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 18:58 schreef Tinuviel het volgende:
Ik heb het marsepein en fondant heel goed doorgekneed en ook een roller gebruikt. Maar vandaar mijn vraag hoe jullie precies de goede kleur krijgen: kant en klaar kopen, fondant/ marsepein en kleurstof mengen of verschillende kleuren marsepein/ fondant mengen?
Het ziet er niet uitgerold uit, eerder gekneed in de vorm van een rondje.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 9 juni 2013 @ 19:59:34 #237
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_127592213
Het kan ook aan het merk kleurstof liggen. Want bijna een heel flesje toegevoegd zeg je... dat is echt véél te veel. :o Ik denk dat je beter kant en klare blauw kunt kopen, en daar nog eventueel een vleugje geel door doen voor een wat minder 'koele' kleur blauw. En meel tegen het plakken moet je eerlijk gezegd ook echt niet doen, dan ziet het er veel minder mooi uit ook. Crisco is een goede tip ja. :Y En ook daarvan een heel klein beetje gebruiken he, niet de mat volkledderen met Crisco, maar een mespunt ongeveer. Als je dat met je hand uitsmeert op je mat, heb je meteen een klein beetje vette handen waardoor het minder plakt bij het doorkneden/vastpakken.
  zondag 9 juni 2013 @ 20:02:05 #238
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_127592352
Nou ik heb eens met secret santa toko kleurstof gekregen en daar moest ik ook het hele flesje gebruiken om wat kleur te krijgen.
Mijn wilton kleurstoffen werken veel beter.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_127593150
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 20:02 schreef laziness het volgende:
Nou ik heb eens met secret santa toko kleurstof gekregen en daar moest ik ook het hele flesje gebruiken om wat kleur te krijgen.
Mijn wilton kleurstoffen werken veel beter.
Is denk ik ook persoonlijk, ik vind wilton ook niet erg prettig, heb liever americolor..

Maar goed blijft er vaag uitzien.. Zou de volgende week gewoon kant en klaar kopen..
S. 2014
J. 2016
  zondag 9 juni 2013 @ 20:21:11 #240
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_127593234
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 20:19 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Is denk ik ook persoonlijk, ik vind wilton ook niet erg prettig, heb liever americolor..

Maar goed blijft er vaag uitzien.. Zou de volgende week gewoon kant en klaar kopen..
Ik heb buiten wilton geen andere merken geprobeerd. Ben niet kapot van de wilton ook maar stukken beter dan die van de toko en je gebruikt zo weinig dat wilton voorlopig niet op is.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_127593528
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 20:21 schreef laziness het volgende:

[..]

Ik heb buiten wilton geen andere merken geprobeerd. Ben niet kapot van de wilton ook maar stukken beter dan die van de toko en je gebruikt zo weinig dat wilton voorlopig niet op is.
Ik ken die van de toko niet, kwam per toeval uit op americolor omdat ik een aparte kleur moest hebben.
S. 2014
J. 2016
  zondag 9 juni 2013 @ 21:56:21 #242
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_127598997
Zo vandaag weer een taartje opgehaald. Dit maal voor de dochter van een collega. Ze had zelf gekozen voor Hello Kitty en ze keek helemaal blij toen ze de taart zag :)


http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_127599660
Prachtige taart weer Sv-tje _O_
pi_127600981
SV-tje wat een leuke taart weer! Hello Kitty is super gelukt. Vreemde vind ik dat de figuurtjes als Hello Kitty en bijv. Nijntje moeilijker vind dan bijvoorbeels Mickey. Het lijkt zo simpel, maar je moet alle verhoudingen etc. precies goed doen. Dat is zo te zien bij jou erg goed gelukt.
Ik vind je cakeboard ook erg leuk, hoe doe jij dat?

Ik ben ook bezig geweest. Een taartje voor dochter van mijn vriendin. Ze wilde bloemetjes, niet zo heel moeilijk dus.

  zondag 9 juni 2013 @ 22:48:37 #245
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_127602230
Die taarten zijn weer leuk geworden SV-tje en Calastra! ^O^
  zondag 9 juni 2013 @ 23:15:38 #246
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_127603860
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 22:27 schreef calastra het volgende:
SV-tje wat een leuke taart weer! Hello Kitty is super gelukt. Vreemde vind ik dat de figuurtjes als Hello Kitty en bijv. Nijntje moeilijker vind dan bijvoorbeels Mickey. Het lijkt zo simpel, maar je moet alle verhoudingen etc. precies goed doen. Dat is zo te zien bij jou erg goed gelukt.
Ik vind je cakeboard ook erg leuk, hoe doe jij dat?

Ik ben ook bezig geweest. Een taartje voor dochter van mijn vriendin. Ze wilde bloemetjes, niet zo heel moeilijk dus.

[ afbeelding ]
Dank je! Vond t inderdaad soms ook wel lastig, vooral de oortjes, en neusje en oogjes moeten op de goede plek, terwijl dat helemaal geen logische plek is. Ben zelf ook wel tevreden over het resultaat.

Wat betreft t cakeboard, dat is gewoon n plaatje mdf met n leuk cadeaupapiertje, heb er inmiddels al n heel aantal gespaard.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_127609419
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2013 19:43 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Het ziet er niet uitgerold uit, eerder gekneed in de vorm van een rondje.
Ik had wel een roller gebruikt, maar de cupcakes waren uit de vormpjes gelopen in de oven en daardoor niet recht. Dat heb ik geprobeerd te corrigeren met de fondant/ marsepein en daardoor is het niet meer zo effen. Wijze les voor de toekomst. Volgende keer ga ik wel een aantal dingen anders doen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_127609871
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2013 06:34 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ik had wel een roller gebruikt, maar de cupcakes waren uit de vormpjes gelopen in de oven en daardoor niet recht. Dat heb ik geprobeerd te corrigeren met de fondant/ marsepein en daardoor is het niet meer zo effen. Wijze les voor de toekomst. Volgende keer ga ik wel een aantal dingen anders doen.
Ik begrijp dat je geen bakvorm heb gebruikt? Ik zou dat in ieder geval aanraden, dan blijven de cupcakes netter. En eventuele oneffenheden kan je oplossen door je cupcakes af te smeren met wat botercreme of een ganache. Daarop gaat dan de marsepein of fondant.

En verder is het gewoon een kwestie van oefenen hoor. Ik heb ook al heel wat cupcakes gemaakt, en die van mij waren echt niet gelijk perfect. :)
pi_127610339
Mooie taarten weer!!

Tinuviel: ik zou idd een bakvorm aanraden als je vaker cupcakes gaat maken, blijven ze veel netter..
S. 2014
J. 2016
pi_127610677
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2013 21:56 schreef SV-tje het volgende:
Zo vandaag weer een taartje opgehaald. Dit maal voor de dochter van een collega. Ze had zelf gekozen voor Hello Kitty en ze keek helemaal blij toen ze de taart zag :)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Supertof.
pi_127640617
Dames, ik moet deze week ongeveer 15 mini cupcakes maken, maar normaal gebruik ik n pak mix en zie wel hoeveel eruit komen... Vind ik in dit geval wat te veel dus wie heeft er een goed recept voor mij? Qua verhoudingen dan...
S. 2014
J. 2016
  maandag 10 juni 2013 @ 23:10:56 #252
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_127643522
Ik zou gewoon een heel pak maken en de cupcakes die je niet gebruikt invriezen! :)
  maandag 10 juni 2013 @ 23:16:44 #253
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_127643845
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 22:24 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Dames, ik moet deze week ongeveer 15 mini cupcakes maken, maar normaal gebruik ik n pak mix en zie wel hoeveel eruit komen... Vind ik in dit geval wat te veel dus wie heeft er een goed recept voor mij? Qua verhoudingen dan...
Op een pak mix staat toch wel een richtlijn hoeveel je eruit kunt maken? Mijn ervaring is dat het er altijd een aantal minder worden, plus ik maak altijd wat extra voor het geval er een minder mooi wordt.

Ik heb er 345 in de planning deze week/weekend, 100 voor donderdag en de overige 245 voor maandag. Uit het pak mix dat ik gebruik zouden er 48 moeten komen, maar dat zijn er dus altijd minder, dus voor 100 cupcakes wordt dit 1,5 pak. En invriezen zoals Spuuglokje zegt is ook een goede optie.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  maandag 10 juni 2013 @ 23:17:20 #254
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_127643878
Dubbel
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_127643999
Invriezen is idd een goede! Er komt ook nog een kraamfeest aan dus dan zijn ze er vast...
S. 2014
J. 2016
  dinsdag 11 juni 2013 @ 08:21:35 #256
319308 Tink89
To live is to dance
pi_127651995
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 23:16 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Op een pak mix staat toch wel een richtlijn hoeveel je eruit kunt maken? Mijn ervaring is dat het er altijd een aantal minder worden, plus ik maak altijd wat extra voor het geval er een minder mooi wordt.

Ik heb er 345 in de planning deze week/weekend, 100 voor donderdag en de overige 245 voor maandag. Uit het pak mix dat ik gebruik zouden er 48 moeten komen, maar dat zijn er dus altijd minder, dus voor 100 cupcakes wordt dit 1,5 pak. En invriezen zoals Spuuglokje zegt is ook een goede optie.
48 uit een pak en dus 1,5 pak voor 100 stuks lijkt me een beetje weinig...?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_127652053
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 08:21 schreef Tink89 het volgende:

[..]

48 uit een pak en dus 1,5 pak voor 100 stuks lijkt me een beetje weinig...?
48 gewone cupcakes, 100 mini cupcakes :)
My salvation lies in your love..
  dinsdag 11 juni 2013 @ 10:51:32 #258
319308 Tink89
To live is to dance
pi_127655230
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 08:26 schreef BananaPancake het volgende:

[..]

48 gewone cupcakes, 100 mini cupcakes :)
Aah, ik snapte hem al niet :)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  † In Memoriam † dinsdag 11 juni 2013 @ 18:45:02 #259
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127673690
alarm!!!
ik heb een chocoladebiscuit gebakken maar de bovenste regionen waren niet goed gaar toen ik het geheel uit de oven haalde. nou ja, bovenste laag maar weggemikt, de rest was wel goed geloof ik.
zag er in ieder geval normaal uit.
gevuld met chocolade mousse en afgesmeerd met chocolade botercreme (best goed te eten moet ik toegeven)
vervolgens chocolade ganache gemaakt volgens het recept van iemand op internet: 500 gr room + 175 gram chocolade. ik vond het al weinig maar goed, het is voor mij de eerste keer dus ik geloof iedereen.
nu heb ik twee keer een laag over de taart gegoten, maar het wil maar niet hard worden.
het blijft een grote plakkerige bende.
komt dat nog goed of moet ik het restant ganache nogmaals verwarmen en er meer chocola bijgooien?
wat is dan wel een goed recept voor ganache?

en heb ik de goede vulling gebruikt? had ik toch iets anders moeten gebruiken?

samenvatting: is mijn taart nog te redden?
  dinsdag 11 juni 2013 @ 18:50:28 #260
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_127673876
Ik doe altijd 1:1 room en chocola en dat hardt prima uit.
Ik zou er gewoon nog een laag overheen gooien. Dat het daarbinnen nog wat nattig is boeit niet. Natte chocola :9~
I`m not weird. I`m limited edition.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 19:25:37 #261
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_127675089
Goed advies TF! ^O^ (Ik heb nog nooit ganache gemaakt.)
  † In Memoriam † dinsdag 11 juni 2013 @ 20:58:05 #262
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127678865
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 18:50 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik doe altijd 1:1 room en chocola en dat hardt prima uit.
Ik zou er gewoon nog een laag overheen gooien. Dat het daarbinnen nog wat nattig is boeit niet. Natte chocola :9~
ik heb de verhouding chocola: room aangepast naar 1:1 (lang leve mijn lessen medisch rekenen :+ )
en nu is er een laag ganache overheen gegaan die wel hard wordt *O*
wat het uiteindelijke resultaat wordt blijft een verrassing tot morgen, dan gaan we m aansnijden, maar er zit uiteindelijk een behoorlijke berg chocola in verwerkt (en na dat niet hard worden van de vorige ganache zit ook mijn hele koelkast onder :{ )

en ik heb nog een vraagje. ik had dus chocoladebiscuit gemaakt volgens de gebruiksaanwijzing, maar het bovenste deel bleek na 40 minuten niet goed gaar te zijn geweest. het was bovenop wel droog, maar de onderlaag bleek na afkoelen zo goed als vloeibaar.
hoe kan dat nou? had ik m toch langer in de oven moeten laten of klopte de temperatuur niet en moet hij wat hoger?
ik heb precies de gebruiksaanwijzing gevolgd en goed op mijn oventhermometer gelet.
waar ging het fout en wat kan ik er volgende keer aan veranderen?
de bedoeling was eigenlijk 3 lagen, ik heb er nu dus twee. (maakt niet uit, het is hoog zat)
  dinsdag 11 juni 2013 @ 21:05:36 #263
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_127679219
Zoiets heb ik ook wel eens gehad, volgens mij was hij toen te kort gebakken. Een biscuit is gaar als hij loskomt van de randen...hij krimpt dan als het ware :)
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_127679703
Lady, dat klinkt als chocolade tot de macht 10 ;). Yumm!
Fake it till you make it...
pi_127681809
de ontbrekende laag chocoladebiscuit heb je dan eigenlijk meer dan gecompenseerd met de extra laagjes ganache
jummie

[ Bericht 3% gewijzigd door loecje op 11-06-2013 23:27:12 ]
  † In Memoriam † dinsdag 11 juni 2013 @ 22:08:16 #266
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127682897
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 21:14 schreef Nijna het volgende:
Lady, dat klinkt als chocolade tot de macht 10 ;). Yumm!
maak er gerust 20 van :+
chocoladebiscuit+ chocoladebotercreme (= 175 gr. pure chocola)
ganache (= zit nu 400 gr. pure en 100 gr. melkchocola in)

hallo chocoladebom *O*
  dinsdag 11 juni 2013 @ 22:33:49 #267
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_127684448
Ik ben zojuist een pond aangekomen, alleen door dit te lezen :9~
I`m not weird. I`m limited edition.
  woensdag 12 juni 2013 @ 00:53:34 #268
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_127690810
:D
in de haak.
  woensdag 12 juni 2013 @ 01:20:03 #269
387467 Cuppiecake
Keep calm and have a Cupcake!
pi_127691460
Ik lurk al een tijdje mee en dacht zal ook eens 2 taarten delen :)






pi_127693441
Lady en heb je al geproefd?

Cuppiecake, ik kan jouw afbeeldingen niet zien. Vind ik jammer. Kun je ze misschien nog eens posten?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † woensdag 12 juni 2013 @ 07:08:11 #271
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127693542
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 22:33 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik ben zojuist een pond aangekomen, alleen door dit te lezen :9~
ik ga denk ik een kilo afvallen van het schoonmaken, want jemig, werkelijk overal zit dit troep :o

geproefd heb ik nog niet, maar ik ga straks wel even testen. ik moet toch weten of waar ik zo hard aan gewerkt heb, wel eetbaar is? :+

als ik mijn koelkast opendoe, komt er meer chocolawalm op me af als bij de brand in die cacaofabriek van van het weekend.
(en die rook behoorlijk, kan ik wel zeggen :~ )
  woensdag 12 juni 2013 @ 08:19:24 #272
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_127694070
Haha ja wil je leren vloeken ga dan met chocolade werken :P
Maar het is het vast waard :Y
I`m not weird. I`m limited edition.
  † In Memoriam † woensdag 12 juni 2013 @ 08:22:42 #273
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127694125
quote:
2s.gif Op woensdag 12 juni 2013 08:19 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Haha ja wil je leren vloeken ga dan met chocolade werken :P
Maar het is het vast waard :Y
L. en ik hebben zonet getest.
heeeeeel veel chocola :~
wel heel lekker. heel handig bij pms >:)
  woensdag 12 juni 2013 @ 08:24:43 #274
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_127694160
Ohhhh :9 Het is dat ik komend weekend geen tijd heb aders zette ik acuut eenzelfde taart op het programma :9
I`m not weird. I`m limited edition.
  † In Memoriam † woensdag 12 juni 2013 @ 08:30:21 #275
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127694229
quote:
2s.gif Op woensdag 12 juni 2013 08:24 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ohhhh :9 Het is dat ik komend weekend geen tijd heb aders zette ik acuut eenzelfde taart op het programma :9
jij houdt je keuken vast schoner dan ik.

hoewel ik nu wel doorheb hoe ik een volgende keer de chocolade-explosie binnen de perken kan houden.
het kind is erg tevreden. die wil vanmiddag nog een stuk als hij uit school komt.
gelukkig kan hij het nog hebben.
ik hou me gedeisd anders moeten ze me straks nog rollen.

had ik maar meteen dat recept voor ganache hier gevraagd. wat had me dat een tijd bespaard.
ik heb uuuuuuren gewacht tot die zooi hard zou worden.
onder de laag die ik er gisteravond opdeed en die wel braaf hard werd, zit een nog steeds vloeibare laag :(

maar goed, dat weet ik dan weer voor de volgende keer :Y
pi_127695127
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 08:30 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

jij houdt je keuken vast schoner dan ik.

hoewel ik nu wel doorheb hoe ik een volgende keer de chocolade-explosie binnen de perken kan houden.
het kind is erg tevreden. die wil vanmiddag nog een stuk als hij uit school komt.
gelukkig kan hij het nog hebben.
ik hou me gedeisd anders moeten ze me straks nog rollen.

had ik maar meteen dat recept voor ganache hier gevraagd. wat had me dat een tijd bespaard.
ik heb uuuuuuren gewacht tot die zooi hard zou worden.
onder de laag die ik er gisteravond opdeed en die wel braaf hard werd, zit een nog steeds vloeibare laag :(

maar goed, dat weet ik dan weer voor de volgende keer :Y
Hij klinkt wel heel lekker. En ja....schoonmaken kan een ramp zijn daarna, bij mij was idd ook een groot gedeelte van de koelkast bruin na het afwerken van taartjes met ganache, het zat ook op de meest vreemde plekken.

Maar even benieuwd...was dit ipv de minecraft taart?
pi_127695184
Oh...en nog gefeliciteerd!

Het was toch de verjaardag van je zoon gisteren? :@
  woensdag 12 juni 2013 @ 09:56:28 #278
387467 Cuppiecake
Keep calm and have a Cupcake!
pi_127695891
Poging 2:

Voor mijn vaders verjaardag:


Voor mijn broertje zijn 16e verjaardag:


Voor mijn schoonmoeder haar 50e verjaardag:
  † In Memoriam † woensdag 12 juni 2013 @ 10:07:29 #279
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127696229
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 09:25 schreef kvd het volgende:

[..]

Hij klinkt wel heel lekker. En ja....schoonmaken kan een ramp zijn daarna, bij mij was idd ook een groot gedeelte van de koelkast bruin na het afwerken van taartjes met ganache, het zat ook op de meest vreemde plekken.

Maar even benieuwd...was dit ipv de minecraft taart?
ja idd.
ik was van plan een minecrafttaart te maken. maar bij gebrek aan tijd en visite (iedereen bleek op vakantie :') ) heb ik een chocoladetaart gemaakt.
het was eigenlijk gepland voor komend weekend, maar ivm toetsweek en viering bij zijn vader heb ik de boel moeten verzetten naar een ander tijdstip.
en zoon is gek van chocoladetaart dus dit was een heel aanvaardbaar alternatief.
zoon is zeer tevreden. over het resultaat.
ik was vanmorgen vroeg alweer aan het schoonmaken en ik heb nog heel wat te gaan.
gelukkig heb ik hulp van de vaatwasser *O*
  † In Memoriam † woensdag 12 juni 2013 @ 10:07:55 #280
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127696241
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 09:56 schreef Cuppiecake het volgende:
Poging 2:

Voor mijn vaders verjaardag:
[ afbeelding ]

Voor mijn broertje zijn 16e verjaardag:
[ afbeelding ]

Voor mijn schoonmoeder haar 50e verjaardag:
[ afbeelding ]
mooi! _O_
  † In Memoriam † woensdag 12 juni 2013 @ 10:21:52 #281
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127696648
ik heb nog een heleboel chocoladebotercreme over. weggooien of is het in te vriezen?
pi_127696739
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 10:21 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb nog een heleboel chocoladebotercreme over. weggooien of is het in te vriezen?
Ik vries het wel eens in. En dan een beetje plat en dan gewoon stukjes afbreken en opeten, lijken dan net ijsjes ;)
Weet niet hoe het gebruik is als het ontdooid, dan is het bij mij meestal al op :@
  woensdag 12 juni 2013 @ 10:26:17 #283
387467 Cuppiecake
Keep calm and have a Cupcake!
pi_127696772
Volgens mij moet je chocolade botercreme gewoon in kunnen vriezen want je kan ook de hele taart invriezen, maar ik heb het nog nooit zelf geprobeerd.
  woensdag 12 juni 2013 @ 12:53:01 #284
189229 Eva4Evah
Niet teveel zuipen
pi_127702264
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 09:56 schreef Cuppiecake het volgende:
Poging 2:

Voor mijn vaders verjaardag:
[ afbeelding ]

Voor mijn broertje zijn 16e verjaardag:
[ afbeelding ]

Voor mijn schoonmoeder haar 50e verjaardag:
[ afbeelding ]
Wauw!
  zaterdag 15 juni 2013 @ 23:43:01 #285
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_127844889
Ik heb woensdag voor donderdag 100 cupcakes met witte chocoladetoef gemaakt, banketbakkersroom voor de tweede ronde van maandag/dinsdag staat klaar. Morgen nog 155 cupcakes bakken.

Is een actie van Changing Diabetes om diabetes onder de aandacht te brengen van de schrijvende pers. Hiervoor zijn we donderdag (en wordt er maandag en dinsdag) met een suikerbus langs uitgeverijen gegaan om de mensen daar te laten ervaren en beleven hoe het is om diabetes te hebben. Dit ter ere van de 90e verjaardag van Insuline en NovoNordisk.

Mensen mochten hun bloedglucosewaarde laten meten en aan de hand van de hoeveelheid koolhydraten zichzelf injecteren met een zoutoplossing.

Een deel van de 100 cupcakes


De suikerbus
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_127855264
Cuppiecake en SV-tje, mooi geworden!

Ik heb voor het eerst in tijden weer eens een taart gemaakt, voor de eerste verjaardag van mijn zoontje:



De bekleding had rood moeten worden, maar de kleurstof besloot anders :P :').

Gevuld met 2 lagen aardbeienmousseline, erg lekker!
Venus in pocketformaat
© loveli
  † In Memoriam † dinsdag 18 juni 2013 @ 20:34:56 #287
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127960864
help!
ik heb nu weer hetzelfde als met mijn vorige biscuit: de bovenste laag blijft zacht en plakkerig.
het is een biscuit van 20 cm rond, staat nu 40 minuten in de oven en was nog steeds klef aan de bovenkant. ik heb de baktijd weer 4 minuten verlengd maar dat kan toch niet eindeloos doorgaan?
hoe kan dit toch?
  dinsdag 18 juni 2013 @ 20:37:26 #288
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_127960988
Heb je je eieren wel goed voorverwarmd?
I`m not weird. I`m limited edition.
  † In Memoriam † dinsdag 18 juni 2013 @ 20:46:13 #289
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127961375
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 20:37 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Heb je je eieren wel goed voorverwarmd?
jazeker!
ik heb het biscuit uiteindelijk 5 minuten langer in de oven gehad en toen liet het los van de zijkant.
dat had jij al eerder gezegd, dus toen heb ik het ding toch maar uit de oven gehaald.
ik ga straks even kijken of het nu wel gaar is.
  dinsdag 18 juni 2013 @ 20:47:11 #290
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_127961424
Het blijft toch een kunst op zich, het perfecte biscuit bakken :)
I`m not weird. I`m limited edition.
  dinsdag 18 juni 2013 @ 20:57:56 #291
387467 Cuppiecake
Keep calm and have a Cupcake!
pi_127961908
Wat je misschien zou kunnen doen is de temperatuur wat hoger zetten. Mijn ervaring is dat het per oven nogal verschilt wat de daadwerkelijke temperatuur moet zijn. In mijn vorige oven was hij altijd perfect gaar en in mijn nieuwe oven moet ik er een keukenpapier overheen vouwen want anders brand hij aan.
  dinsdag 18 juni 2013 @ 20:59:03 #292
387467 Cuppiecake
Keep calm and have a Cupcake!
pi_127961962
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 11:30 schreef Phaidra het volgende:
Cuppiecake en SV-tje, mooi geworden!

Ik heb voor het eerst in tijden weer eens een taart gemaakt, voor de eerste verjaardag van mijn zoontje:

[ afbeelding ]

De bekleding had rood moeten worden, maar de kleurstof besloot anders :P :').

Gevuld met 2 lagen aardbeienmousseline, erg lekker!
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 11:30 schreef Phaidra het volgende:
Cuppiecake en SV-tje, mooi geworden!

Ik heb voor het eerst in tijden weer eens een taart gemaakt, voor de eerste verjaardag van mijn zoontje:

[ afbeelding ]

De bekleding had rood moeten worden, maar de kleurstof besloot anders :P :').

Gevuld met 2 lagen aardbeienmousseline, erg lekker!
Roze is mooier als rood volgens mij!
pi_127962705
Ik wil graag zoiets maken, Angry Birds cupcakes maar dan zo dat het echte ronde figuren worden en de cake dus in het midden zit:
http://cakesandcupcakesmu(...)rds-capcakes-mumbai/

Can nergens wat tips of instructies vinden, dus ben nu zelf aan het uitvogelen hoe maak ik dit. Iets van een ronde biscuit bakken en dan met gekleurd fondant of marsepein aan de buitenkant bekleden en zo een Angry Bird van maken. Alleen hoe maak ik ronde biscuit, moet ik het vullen of niet en nog meer vragen?

Mooie cake Phaidra.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † dinsdag 18 juni 2013 @ 21:15:36 #294
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127962718
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 20:57 schreef Cuppiecake het volgende:
Wat je misschien zou kunnen doen is de temperatuur wat hoger zetten. Mijn ervaring is dat het per oven nogal verschilt wat de daadwerkelijke temperatuur moet zijn. In mijn vorige oven was hij altijd perfect gaar en in mijn nieuwe oven moet ik er een keukenpapier overheen vouwen want anders brand hij aan.
ja maar op welke plek moet het biscuit in de oven staan?
als ik mijn oven hoger zet verbrand de bovenkant dan niet?
en hoe kan het toch dat de bovenkant zo zacht blijft en niet de onderkant? (wat mij persoonlijk logischer lijkt :@ )
  dinsdag 18 juni 2013 @ 21:16:44 #295
387467 Cuppiecake
Keep calm and have a Cupcake!
pi_127962771
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:15 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ja maar op welke plek moet het biscuit in de oven staan?
als ik mijn oven hoger zet verbrand de bovenkant dan niet?
en hoe kan het toch dat de bovenkant zo zacht blijft en niet de onderkant? (wat mij persoonlijk logischer lijkt :@ )
Is per oven verschillend waar de verwarmingselementen zitten dus dat zou kunnen verklaren waarom de bovenkant zacht blijft. Anders weet ik het ook niet, heb er niet heel veel verstand van, doe altijd maar wat en heb ook al regelmatig een biscuit opnieuw kunnen bakken :P
  † In Memoriam † dinsdag 18 juni 2013 @ 21:18:01 #296
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127962829
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:15 schreef Tinuviel het volgende:
Ik wil graag zoiets maken, Angry Birds cupcakes maar dan zo dat het echte ronde figuren worden en de cake dus in het midden zit:
http://cakesandcupcakesmu(...)rds-capcakes-mumbai/

Can nergens wat tips of instructies vinden, dus ben nu zelf aan het uitvogelen hoe maak ik dit. Iets van een ronde biscuit bakken en dan met gekleurd fondant of marsepein aan de buitenkant bekleden en zo een Angry Bird van maken. Alleen hoe maak ik ronde biscuit, moet ik het vullen of niet en nog meer vragen?

Mooie cake Phaidra.
je geeft een hele lijst met verschillende uitvoeringen, welke bedoel je ?
  dinsdag 18 juni 2013 @ 21:18:41 #297
387467 Cuppiecake
Keep calm and have a Cupcake!
pi_127962861
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:15 schreef Tinuviel het volgende:
Ik wil graag zoiets maken, Angry Birds cupcakes maar dan zo dat het echte ronde figuren worden en de cake dus in het midden zit:
http://cakesandcupcakesmu(...)rds-capcakes-mumbai/

Can nergens wat tips of instructies vinden, dus ben nu zelf aan het uitvogelen hoe maak ik dit. Iets van een ronde biscuit bakken en dan met gekleurd fondant of marsepein aan de buitenkant bekleden en zo een Angry Bird van maken. Alleen hoe maak ik ronde biscuit, moet ik het vullen of niet en nog meer vragen?

Mooie cake Phaidra.
Een ronde biscuit als in een balvorm? Misschien moet je eens op voetbal taart googlen of iets dergelijks, ik ben wel eens zo'n recept tegengekomen maar weet niet meer waar.
  † In Memoriam † dinsdag 18 juni 2013 @ 21:19:39 #298
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127963748
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:18 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

je geeft een hele lijst met verschillende uitvoeringen, welke bedoel je ?
Ik dacht aan zoiets als op de 2e foto, die zijn echt rond. Ik zal eens googlen op voetbaltaart maken.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † dinsdag 18 juni 2013 @ 22:25:51 #300
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127965839
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 juni 2013 21:36 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ik dacht aan zoiets als op de 2e foto, die zijn echt rond. Ik zal eens googlen op voetbaltaart maken.
wow dat lijkt me moeilijk :o

ik ga morgen mijn biscuit maar eens in laagjes zagen. eens kijken waar het schip strandt (sprak zij optimistisch :') )
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')