Ja ik vind hem best perfect overkomen. Wellicht is niet alles perfect symmetrisch en even groot, maar als dat niet zo is, is het iig niet erg te zien.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 12:32 schreef calastra het volgende:
[..]
Ehm perfect? *bloos* Ik ben zo 1 1/2 jaar geleden begonnen met mijn eerste cupcakes en taartjes te versieren. Bakken heb ik altijd al gedaan, vanaf mijn 6e ofzo, appeltaart en perziktaart en dat soort dingen . Ik heb geen workshops gevolgd. Ik heb wel vroeger heel veel gewerkt met fimoklei dus boetseren doe ik al een tijdje.
Dank je voor het compliment, maar ik moet zeggen dat ik het zelf toch vaak verre van perfect vind. Maar dat zal altijd wel zo blijven. Ik ben een perfectionist en heel precies, ik denk dat dat bij taarten zeker wel helpt. Net als Calastra ben ik ook al van kinds af aan bezig met koken en bakken van normale taarten.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 06:46 schreef Tinuviel het volgende:
Die Bumba taart is ook gaaf.
Svtje en Calastra hoe komt het dat jullie dit zo perfect kunnen? Hoeveel jaar doen jullie dit al en hoeveel workshops heb je gevolgd?
Ja klopt, dat gaat prima!quote:Op zondag 2 juni 2013 08:53 schreef mikoxx het volgende:
Vullen wil ik ook gaan doen. Op de dag zelf of de dag ervoor idd. Maar ik hoorde ook dat je een kant en klare taart, dus gevuld en gedecoreerd, ook in kan vriezen?
Wow, zou je mij het recept en de bereiding hiervan willen verklappen? Zou de topper zijn voor mijn schoonpa's verjaardag. Alleen nog even bedenken wat ik in plaats van cocos doe.quote:Op dinsdag 16 april 2013 23:40 schreef RemcoDelft het volgende:
Creatie van mijn vrouw:
[ afbeelding ]
Enig nadeel is dat kokos de smaak niet ten goede komt.
Afkoelen gewoon op de aanrecht. En dan na een paar uur of de volgende dag vullen en decoreren.quote:Op zondag 2 juni 2013 08:47 schreef mikoxx het volgende:
Hoi, beginneling meldt....
Hoe laten jullie een biscuit afkoelen? In de oven (die je dan natuurlijk uitzet, maar nog lang warm blijft) of na het bakken buiten de oven? En dan, in de koelkast of de vriezer in? En hoe lang na het bakken ga je decoreren?
Ik zet 'm meteen uit de oven op z'n kop, dan wordt de onderkant ook plat, en vaak snij ik 'm er dan nog af.quote:Op zondag 2 juni 2013 10:07 schreef mikoxx het volgende:
Zetten jullie de biscuit na t bakken en afkoelen op zn kop? Zodat je zeg maar de onderkant decoreert? Krijg je dan geen 'wiebelige' bodem zeg maar?
Hoe heb je het gemaakt? Even denken wat ik in plaats van cocos kan nemen, maar wel met hetzelfde effect?quote:Op dinsdag 16 april 2013 23:40 schreef RemcoDelft het volgende:
Creatie van mijn vrouw:
[ afbeelding ]
Enig nadeel is dat kokos de smaak niet ten goede komt.
Oven dichtlaten tot de baktijd klaar is, tenzij je door het raampje denkt te zien dattie verbrandt. Ik zet dan de oven uit en de deur op een kier en laat de biscuit afkoelen. Daarna zou ik hem luchtdicht in een doos doen en dan op een donkere plek bewaren. Koelkast alleen als je hem al gevuld hebt met iets wat bederfelijk in.quote:Op dinsdag 4 juni 2013 09:07 schreef mikoxx het volgende:
Ok, mij eerste biscuit staat in de oven. Wat is wijsheid, de baktijd aanhouden of doorprikken om te zien of hij gaar is? En dan, afkoelen in of buiten de oven? En hoe ver laat je m afkoelen voor je m verpakt in .......? (Wat eigenlijk? ). En dan voor t decoreren de koelkast in?
Als je gaat bekleden met marsepein of fondant, zorg er dan voor dat de vulling niet tussen je lagen taart uitkomt. Dat kun je voorkomen door een randje botercreme langs de randen te spuiten. Marsepein en fondant smelten namelijk als ze in aanraking komen met de vulling.quote:Op dinsdag 4 juni 2013 09:26 schreef mikoxx het volgende:
Ok. Dank je! Volgens mij zijn ze gelukt. Ze zijn iig gaar volgens de sateprikker ;-) . Nu afkoelen en hopen dat ze niet inzakken. Nog tips qua vulling?
Waaauwquote:Op maandag 27 mei 2013 21:20 schreef SV-tje het volgende:
Vorige week samen met m'n zus een taart gemaakt voor het afscheid van een collega van haar. Ging van de ene afdeling naar de andere.
[ afbeelding ]
Vandaag een workshop van Wendy Schlagwein gehad!
[ afbeelding ]
Taart in een taartdoos met daarom dichte plastic zak. Bij het ontdooien (24 uur van te voren!) de plastic zak verwijderen maar de taart in de dichte taartdoos laten en in de koelkast rustig laten ontdooien. Het kan zijn dat de taart iets gaat "zweten"maar dat komt vanzelf goed. Eventueel vocht zal vanzelf weggaan, eventueel kan je de taart een half uur voor het opdienen op een koele plek zetten buiten de koelkast met de doos open. Maar dat is bij mij nog nooit nodig geweest. Je moet wel opletten of je vulling geschikt is om in te vriezen. Maar jam, botercreme, ganache, (funcakes) bavaroise, banketbakkersroom, en luchtige toetje van Mona gaan (bij mij) in ieder geval goed.quote:Op donderdag 6 juni 2013 17:05 schreef mikoxx het volgende:
ok. Mijn taart is af' gedecoreerd en gevuld. . Nu wil ik gaan uitproberen hoe de smaak is na t invriezen.... maar hoe vries ik m in? In een plastic zak' of...?
De houdbaarheidsdatum staat op de verpakking. Een eenmaal aangebroken verpakking kun je, als je het goed in vershoudfolie verpakt, tot die datum gebruiken. Maar dan moet de marsepein niet al gekneed/gebruikt zijn geweest, dus als je niet alles in een keer gaat gebruiken, zorg dat je dan het benodigde met een schoon mes afsnijdt.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 21:47 schreef Gits het volgende:
Dit weten jullie hier vast wel: hoe lang is dat kneedbare marsepein (in een kleurtje) houdbaar?
verpakking weggegooidquote:Op vrijdag 7 juni 2013 23:05 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
De houdbaarheidsdatum staat op de verpakking. Een eenmaal aangebroken verpakking kun je, als je het goed in vershoudfolie verpakt, tot die datum gebruiken. Maar dan moet de marsepein niet al gekneed/gebruikt zijn geweest, dus als je niet alles in een keer gaat gebruiken, zorg dat je dan het benodigde met een schoon mes afsnijdt.
Waarom zit er meel op je fondant? Tegen het plakken? En inderdaad, het oogt erg droog. Als je nou crisco gebruikt tegen het plakken, en het wat minder droog maakt ben je volgens mij al een heel eind.quote:Op zondag 9 juni 2013 14:29 schreef Tinuviel het volgende:
Zo zagen ze er dus uit. Rechts is marsepein, links is fondant (daar zie je de kleur minder goed vanwege het meel wat er nog opzit). De marsepein decoratie was wat meer turkoose, de fondant versie meer blauw, maar beide te licht:
[ afbeelding ]
Ja meel was tegen het plakken, ik had bijna een heel flesje voedingskleurstof opgeofferdquote:Op zondag 9 juni 2013 16:18 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
Waarom zit er meel op je fondant? Tegen het plakken? En inderdaad, het oogt erg droog. Als je nou crisco gebruikt tegen het plakken, en het wat minder droog maakt ben je volgens mij al een heel eind.
Hmmz vaak is plakken bij het werken met kleurstof een teken dat er teveel kleurstof in zit, vreemd dat je dat in de kleur idd niet terug ziet!quote:Op zondag 9 juni 2013 17:32 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ja meel was tegen het plakken, ik had bijna een heel flesje voedingskleurstof opgeofferd. Crisco zal ik onthouden. De fondant was eigenlijk niet echt droog, het geheel was ook erg lekker. Ik stoorde me alleen aan de kleur, ze waren niet zo donkerbauw als cookiemonster voor mijn gevoel.
Heb je geen roller gebruikt?quote:Op zondag 9 juni 2013 17:32 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ja meel was tegen het plakken, ik had bijna een heel flesje voedingskleurstof opgeofferd. Crisco zal ik onthouden. De fondant was eigenlijk niet echt droog, het geheel was ook erg lekker. Ik stoorde me alleen aan de kleur, ze waren niet zo donkerbauw als cookiemonster voor mijn gevoel.
Was de taart compleet luchtdicht verpakt? Heeft ie scheef in de vriezer gestaan?quote:Op zondag 9 juni 2013 18:23 schreef mikoxx het volgende:
bluh..... ik had mijn taart ingevroren, 24 u voorgebruik laten ontdooien in de koelkast, en de zijkant was aan 1 kant soort van naar beneden gezakt of gerold. Wat heb ik niet goed gedaan? smaak ed waren gelukkig prima, maar t oog wil natuurlijk ook wat :-)
Het ziet er niet uitgerold uit, eerder gekneed in de vorm van een rondje.quote:Op zondag 9 juni 2013 18:58 schreef Tinuviel het volgende:
Ik heb het marsepein en fondant heel goed doorgekneed en ook een roller gebruikt. Maar vandaar mijn vraag hoe jullie precies de goede kleur krijgen: kant en klaar kopen, fondant/ marsepein en kleurstof mengen of verschillende kleuren marsepein/ fondant mengen?
Is denk ik ook persoonlijk, ik vind wilton ook niet erg prettig, heb liever americolor..quote:Op zondag 9 juni 2013 20:02 schreef laziness het volgende:
Nou ik heb eens met secret santa toko kleurstof gekregen en daar moest ik ook het hele flesje gebruiken om wat kleur te krijgen.
Mijn wilton kleurstoffen werken veel beter.
Ik heb buiten wilton geen andere merken geprobeerd. Ben niet kapot van de wilton ook maar stukken beter dan die van de toko en je gebruikt zo weinig dat wilton voorlopig niet op is.quote:Op zondag 9 juni 2013 20:19 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
[..]
Is denk ik ook persoonlijk, ik vind wilton ook niet erg prettig, heb liever americolor..
Maar goed blijft er vaag uitzien.. Zou de volgende week gewoon kant en klaar kopen..
Ik ken die van de toko niet, kwam per toeval uit op americolor omdat ik een aparte kleur moest hebben.quote:Op zondag 9 juni 2013 20:21 schreef laziness het volgende:
[..]
Ik heb buiten wilton geen andere merken geprobeerd. Ben niet kapot van de wilton ook maar stukken beter dan die van de toko en je gebruikt zo weinig dat wilton voorlopig niet op is.
Dank je! Vond t inderdaad soms ook wel lastig, vooral de oortjes, en neusje en oogjes moeten op de goede plek, terwijl dat helemaal geen logische plek is. Ben zelf ook wel tevreden over het resultaat.quote:Op zondag 9 juni 2013 22:27 schreef calastra het volgende:
SV-tje wat een leuke taart weer! Hello Kitty is super gelukt. Vreemde vind ik dat de figuurtjes als Hello Kitty en bijv. Nijntje moeilijker vind dan bijvoorbeels Mickey. Het lijkt zo simpel, maar je moet alle verhoudingen etc. precies goed doen. Dat is zo te zien bij jou erg goed gelukt.
Ik vind je cakeboard ook erg leuk, hoe doe jij dat?
Ik ben ook bezig geweest. Een taartje voor dochter van mijn vriendin. Ze wilde bloemetjes, niet zo heel moeilijk dus.
[ afbeelding ]
Ik had wel een roller gebruikt, maar de cupcakes waren uit de vormpjes gelopen in de oven en daardoor niet recht. Dat heb ik geprobeerd te corrigeren met de fondant/ marsepein en daardoor is het niet meer zo effen. Wijze les voor de toekomst. Volgende keer ga ik wel een aantal dingen anders doen.quote:Op zondag 9 juni 2013 19:43 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het ziet er niet uitgerold uit, eerder gekneed in de vorm van een rondje.
Ik begrijp dat je geen bakvorm heb gebruikt? Ik zou dat in ieder geval aanraden, dan blijven de cupcakes netter. En eventuele oneffenheden kan je oplossen door je cupcakes af te smeren met wat botercreme of een ganache. Daarop gaat dan de marsepein of fondant.quote:Op maandag 10 juni 2013 06:34 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik had wel een roller gebruikt, maar de cupcakes waren uit de vormpjes gelopen in de oven en daardoor niet recht. Dat heb ik geprobeerd te corrigeren met de fondant/ marsepein en daardoor is het niet meer zo effen. Wijze les voor de toekomst. Volgende keer ga ik wel een aantal dingen anders doen.
Supertof.quote:Op zondag 9 juni 2013 21:56 schreef SV-tje het volgende:
Zo vandaag weer een taartje opgehaald. Dit maal voor de dochter van een collega. Ze had zelf gekozen voor Hello Kitty en ze keek helemaal blij toen ze de taart zag
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Op een pak mix staat toch wel een richtlijn hoeveel je eruit kunt maken? Mijn ervaring is dat het er altijd een aantal minder worden, plus ik maak altijd wat extra voor het geval er een minder mooi wordt.quote:Op maandag 10 juni 2013 22:24 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Dames, ik moet deze week ongeveer 15 mini cupcakes maken, maar normaal gebruik ik n pak mix en zie wel hoeveel eruit komen... Vind ik in dit geval wat te veel dus wie heeft er een goed recept voor mij? Qua verhoudingen dan...
48 uit een pak en dus 1,5 pak voor 100 stuks lijkt me een beetje weinig...?quote:Op maandag 10 juni 2013 23:16 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Op een pak mix staat toch wel een richtlijn hoeveel je eruit kunt maken? Mijn ervaring is dat het er altijd een aantal minder worden, plus ik maak altijd wat extra voor het geval er een minder mooi wordt.
Ik heb er 345 in de planning deze week/weekend, 100 voor donderdag en de overige 245 voor maandag. Uit het pak mix dat ik gebruik zouden er 48 moeten komen, maar dat zijn er dus altijd minder, dus voor 100 cupcakes wordt dit 1,5 pak. En invriezen zoals Spuuglokje zegt is ook een goede optie.
48 gewone cupcakes, 100 mini cupcakesquote:Op dinsdag 11 juni 2013 08:21 schreef Tink89 het volgende:
[..]
48 uit een pak en dus 1,5 pak voor 100 stuks lijkt me een beetje weinig...?
Aah, ik snapte hem al nietquote:Op dinsdag 11 juni 2013 08:26 schreef BananaPancake het volgende:
[..]
48 gewone cupcakes, 100 mini cupcakes
ik heb de verhouding chocola: room aangepast naar 1:1 (lang leve mijn lessen medisch rekenenquote:Op dinsdag 11 juni 2013 18:50 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik doe altijd 1:1 room en chocola en dat hardt prima uit.
Ik zou er gewoon nog een laag overheen gooien. Dat het daarbinnen nog wat nattig is boeit niet. Natte chocola
maak er gerust 20 vanquote:Op dinsdag 11 juni 2013 21:14 schreef Nijna het volgende:
Lady, dat klinkt als chocolade tot de macht 10. Yumm!
ik ga denk ik een kilo afvallen van het schoonmaken, want jemig, werkelijk overal zit dit troepquote:Op dinsdag 11 juni 2013 22:33 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik ben zojuist een pond aangekomen, alleen door dit te lezen
L. en ik hebben zonet getest.quote:Op woensdag 12 juni 2013 08:19 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Haha ja wil je leren vloeken ga dan met chocolade werken
Maar het is het vast waard
jij houdt je keuken vast schoner dan ik.quote:Op woensdag 12 juni 2013 08:24 schreef De_Taartjesfee het volgende:
OhhhhHet is dat ik komend weekend geen tijd heb aders zette ik acuut eenzelfde taart op het programma
Hij klinkt wel heel lekker. En ja....schoonmaken kan een ramp zijn daarna, bij mij was idd ook een groot gedeelte van de koelkast bruin na het afwerken van taartjes met ganache, het zat ook op de meest vreemde plekken.quote:Op woensdag 12 juni 2013 08:30 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
jij houdt je keuken vast schoner dan ik.
hoewel ik nu wel doorheb hoe ik een volgende keer de chocolade-explosie binnen de perken kan houden.
het kind is erg tevreden. die wil vanmiddag nog een stuk als hij uit school komt.
gelukkig kan hij het nog hebben.
ik hou me gedeisd anders moeten ze me straks nog rollen.
had ik maar meteen dat recept voor ganache hier gevraagd. wat had me dat een tijd bespaard.
ik heb uuuuuuren gewacht tot die zooi hard zou worden.
onder de laag die ik er gisteravond opdeed en die wel braaf hard werd, zit een nog steeds vloeibare laag
maar goed, dat weet ik dan weer voor de volgende keer
ja idd.quote:Op woensdag 12 juni 2013 09:25 schreef kvd het volgende:
[..]
Hij klinkt wel heel lekker. En ja....schoonmaken kan een ramp zijn daarna, bij mij was idd ook een groot gedeelte van de koelkast bruin na het afwerken van taartjes met ganache, het zat ook op de meest vreemde plekken.
Maar even benieuwd...was dit ipv de minecraft taart?
mooi!quote:Op woensdag 12 juni 2013 09:56 schreef Cuppiecake het volgende:
Poging 2:
Voor mijn vaders verjaardag:
[ afbeelding ]
Voor mijn broertje zijn 16e verjaardag:
[ afbeelding ]
Voor mijn schoonmoeder haar 50e verjaardag:
[ afbeelding ]
Ik vries het wel eens in. En dan een beetje plat en dan gewoon stukjes afbreken en opeten, lijken dan net ijsjesquote:Op woensdag 12 juni 2013 10:21 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb nog een heleboel chocoladebotercreme over. weggooien of is het in te vriezen?
Wauw!quote:Op woensdag 12 juni 2013 09:56 schreef Cuppiecake het volgende:
Poging 2:
Voor mijn vaders verjaardag:
[ afbeelding ]
Voor mijn broertje zijn 16e verjaardag:
[ afbeelding ]
Voor mijn schoonmoeder haar 50e verjaardag:
[ afbeelding ]
jazeker!quote:Op dinsdag 18 juni 2013 20:37 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Heb je je eieren wel goed voorverwarmd?
quote:Op zondag 16 juni 2013 11:30 schreef Phaidra het volgende:
Cuppiecake en SV-tje, mooi geworden!
Ik heb voor het eerst in tijden weer eens een taart gemaakt, voor de eerste verjaardag van mijn zoontje:
[ afbeelding ]
De bekleding had rood moeten worden, maar de kleurstof besloot anders![]()
.
Gevuld met 2 lagen aardbeienmousseline, erg lekker!
Roze is mooier als rood volgens mij!quote:Op zondag 16 juni 2013 11:30 schreef Phaidra het volgende:
Cuppiecake en SV-tje, mooi geworden!
Ik heb voor het eerst in tijden weer eens een taart gemaakt, voor de eerste verjaardag van mijn zoontje:
[ afbeelding ]
De bekleding had rood moeten worden, maar de kleurstof besloot anders![]()
.
Gevuld met 2 lagen aardbeienmousseline, erg lekker!
ja maar op welke plek moet het biscuit in de oven staan?quote:Op dinsdag 18 juni 2013 20:57 schreef Cuppiecake het volgende:
Wat je misschien zou kunnen doen is de temperatuur wat hoger zetten. Mijn ervaring is dat het per oven nogal verschilt wat de daadwerkelijke temperatuur moet zijn. In mijn vorige oven was hij altijd perfect gaar en in mijn nieuwe oven moet ik er een keukenpapier overheen vouwen want anders brand hij aan.
Is per oven verschillend waar de verwarmingselementen zitten dus dat zou kunnen verklaren waarom de bovenkant zacht blijft. Anders weet ik het ook niet, heb er niet heel veel verstand van, doe altijd maar wat en heb ook al regelmatig een biscuit opnieuw kunnen bakkenquote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:15 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ja maar op welke plek moet het biscuit in de oven staan?
als ik mijn oven hoger zet verbrand de bovenkant dan niet?
en hoe kan het toch dat de bovenkant zo zacht blijft en niet de onderkant? (wat mij persoonlijk logischer lijkt)
je geeft een hele lijst met verschillende uitvoeringen, welke bedoel je ?quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:15 schreef Tinuviel het volgende:
Ik wil graag zoiets maken, Angry Birds cupcakes maar dan zo dat het echte ronde figuren worden en de cake dus in het midden zit:
http://cakesandcupcakesmu(...)rds-capcakes-mumbai/
Can nergens wat tips of instructies vinden, dus ben nu zelf aan het uitvogelen hoe maak ik dit. Iets van een ronde biscuit bakken en dan met gekleurd fondant of marsepein aan de buitenkant bekleden en zo een Angry Bird van maken. Alleen hoe maak ik ronde biscuit, moet ik het vullen of niet en nog meer vragen?
Mooie cake Phaidra.
Een ronde biscuit als in een balvorm? Misschien moet je eens op voetbal taart googlen of iets dergelijks, ik ben wel eens zo'n recept tegengekomen maar weet niet meer waar.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:15 schreef Tinuviel het volgende:
Ik wil graag zoiets maken, Angry Birds cupcakes maar dan zo dat het echte ronde figuren worden en de cake dus in het midden zit:
http://cakesandcupcakesmu(...)rds-capcakes-mumbai/
Can nergens wat tips of instructies vinden, dus ben nu zelf aan het uitvogelen hoe maak ik dit. Iets van een ronde biscuit bakken en dan met gekleurd fondant of marsepein aan de buitenkant bekleden en zo een Angry Bird van maken. Alleen hoe maak ik ronde biscuit, moet ik het vullen of niet en nog meer vragen?
Mooie cake Phaidra.
Ik dacht aan zoiets als op de 2e foto, die zijn echt rond. Ik zal eens googlen op voetbaltaart maken.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:18 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
je geeft een hele lijst met verschillende uitvoeringen, welke bedoel je ?
wow dat lijkt me moeilijkquote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:36 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik dacht aan zoiets als op de 2e foto, die zijn echt rond. Ik zal eens googlen op voetbaltaart maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |