abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_127640617
Dames, ik moet deze week ongeveer 15 mini cupcakes maken, maar normaal gebruik ik n pak mix en zie wel hoeveel eruit komen... Vind ik in dit geval wat te veel dus wie heeft er een goed recept voor mij? Qua verhoudingen dan...
S. 2014
J. 2016
  maandag 10 juni 2013 @ 23:10:56 #252
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_127643522
Ik zou gewoon een heel pak maken en de cupcakes die je niet gebruikt invriezen! :)
  maandag 10 juni 2013 @ 23:16:44 #253
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_127643845
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 22:24 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Dames, ik moet deze week ongeveer 15 mini cupcakes maken, maar normaal gebruik ik n pak mix en zie wel hoeveel eruit komen... Vind ik in dit geval wat te veel dus wie heeft er een goed recept voor mij? Qua verhoudingen dan...
Op een pak mix staat toch wel een richtlijn hoeveel je eruit kunt maken? Mijn ervaring is dat het er altijd een aantal minder worden, plus ik maak altijd wat extra voor het geval er een minder mooi wordt.

Ik heb er 345 in de planning deze week/weekend, 100 voor donderdag en de overige 245 voor maandag. Uit het pak mix dat ik gebruik zouden er 48 moeten komen, maar dat zijn er dus altijd minder, dus voor 100 cupcakes wordt dit 1,5 pak. En invriezen zoals Spuuglokje zegt is ook een goede optie.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  maandag 10 juni 2013 @ 23:17:20 #254
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_127643878
Dubbel
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_127643999
Invriezen is idd een goede! Er komt ook nog een kraamfeest aan dus dan zijn ze er vast...
S. 2014
J. 2016
  dinsdag 11 juni 2013 @ 08:21:35 #256
319308 Tink89
To live is to dance
pi_127651995
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 23:16 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Op een pak mix staat toch wel een richtlijn hoeveel je eruit kunt maken? Mijn ervaring is dat het er altijd een aantal minder worden, plus ik maak altijd wat extra voor het geval er een minder mooi wordt.

Ik heb er 345 in de planning deze week/weekend, 100 voor donderdag en de overige 245 voor maandag. Uit het pak mix dat ik gebruik zouden er 48 moeten komen, maar dat zijn er dus altijd minder, dus voor 100 cupcakes wordt dit 1,5 pak. En invriezen zoals Spuuglokje zegt is ook een goede optie.
48 uit een pak en dus 1,5 pak voor 100 stuks lijkt me een beetje weinig...?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_127652053
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 08:21 schreef Tink89 het volgende:

[..]

48 uit een pak en dus 1,5 pak voor 100 stuks lijkt me een beetje weinig...?
48 gewone cupcakes, 100 mini cupcakes :)
My salvation lies in your love..
  dinsdag 11 juni 2013 @ 10:51:32 #258
319308 Tink89
To live is to dance
pi_127655230
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 08:26 schreef BananaPancake het volgende:

[..]

48 gewone cupcakes, 100 mini cupcakes :)
Aah, ik snapte hem al niet :)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  † In Memoriam † dinsdag 11 juni 2013 @ 18:45:02 #259
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127673690
alarm!!!
ik heb een chocoladebiscuit gebakken maar de bovenste regionen waren niet goed gaar toen ik het geheel uit de oven haalde. nou ja, bovenste laag maar weggemikt, de rest was wel goed geloof ik.
zag er in ieder geval normaal uit.
gevuld met chocolade mousse en afgesmeerd met chocolade botercreme (best goed te eten moet ik toegeven)
vervolgens chocolade ganache gemaakt volgens het recept van iemand op internet: 500 gr room + 175 gram chocolade. ik vond het al weinig maar goed, het is voor mij de eerste keer dus ik geloof iedereen.
nu heb ik twee keer een laag over de taart gegoten, maar het wil maar niet hard worden.
het blijft een grote plakkerige bende.
komt dat nog goed of moet ik het restant ganache nogmaals verwarmen en er meer chocola bijgooien?
wat is dan wel een goed recept voor ganache?

en heb ik de goede vulling gebruikt? had ik toch iets anders moeten gebruiken?

samenvatting: is mijn taart nog te redden?
  dinsdag 11 juni 2013 @ 18:50:28 #260
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_127673876
Ik doe altijd 1:1 room en chocola en dat hardt prima uit.
Ik zou er gewoon nog een laag overheen gooien. Dat het daarbinnen nog wat nattig is boeit niet. Natte chocola :9~
I`m not weird. I`m limited edition.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 19:25:37 #261
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_127675089
Goed advies TF! ^O^ (Ik heb nog nooit ganache gemaakt.)
  † In Memoriam † dinsdag 11 juni 2013 @ 20:58:05 #262
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127678865
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 18:50 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik doe altijd 1:1 room en chocola en dat hardt prima uit.
Ik zou er gewoon nog een laag overheen gooien. Dat het daarbinnen nog wat nattig is boeit niet. Natte chocola :9~
ik heb de verhouding chocola: room aangepast naar 1:1 (lang leve mijn lessen medisch rekenen :+ )
en nu is er een laag ganache overheen gegaan die wel hard wordt *O*
wat het uiteindelijke resultaat wordt blijft een verrassing tot morgen, dan gaan we m aansnijden, maar er zit uiteindelijk een behoorlijke berg chocola in verwerkt (en na dat niet hard worden van de vorige ganache zit ook mijn hele koelkast onder :{ )

en ik heb nog een vraagje. ik had dus chocoladebiscuit gemaakt volgens de gebruiksaanwijzing, maar het bovenste deel bleek na 40 minuten niet goed gaar te zijn geweest. het was bovenop wel droog, maar de onderlaag bleek na afkoelen zo goed als vloeibaar.
hoe kan dat nou? had ik m toch langer in de oven moeten laten of klopte de temperatuur niet en moet hij wat hoger?
ik heb precies de gebruiksaanwijzing gevolgd en goed op mijn oventhermometer gelet.
waar ging het fout en wat kan ik er volgende keer aan veranderen?
de bedoeling was eigenlijk 3 lagen, ik heb er nu dus twee. (maakt niet uit, het is hoog zat)
  dinsdag 11 juni 2013 @ 21:05:36 #263
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_127679219
Zoiets heb ik ook wel eens gehad, volgens mij was hij toen te kort gebakken. Een biscuit is gaar als hij loskomt van de randen...hij krimpt dan als het ware :)
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_127679703
Lady, dat klinkt als chocolade tot de macht 10 ;). Yumm!
Fake it till you make it...
pi_127681809
de ontbrekende laag chocoladebiscuit heb je dan eigenlijk meer dan gecompenseerd met de extra laagjes ganache
jummie

[ Bericht 3% gewijzigd door loecje op 11-06-2013 23:27:12 ]
  † In Memoriam † dinsdag 11 juni 2013 @ 22:08:16 #266
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127682897
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 21:14 schreef Nijna het volgende:
Lady, dat klinkt als chocolade tot de macht 10 ;). Yumm!
maak er gerust 20 van :+
chocoladebiscuit+ chocoladebotercreme (= 175 gr. pure chocola)
ganache (= zit nu 400 gr. pure en 100 gr. melkchocola in)

hallo chocoladebom *O*
  dinsdag 11 juni 2013 @ 22:33:49 #267
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_127684448
Ik ben zojuist een pond aangekomen, alleen door dit te lezen :9~
I`m not weird. I`m limited edition.
  woensdag 12 juni 2013 @ 00:53:34 #268
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_127690810
:D
in de haak.
  woensdag 12 juni 2013 @ 01:20:03 #269
387467 Cuppiecake
Keep calm and have a Cupcake!
pi_127691460
Ik lurk al een tijdje mee en dacht zal ook eens 2 taarten delen :)






pi_127693441
Lady en heb je al geproefd?

Cuppiecake, ik kan jouw afbeeldingen niet zien. Vind ik jammer. Kun je ze misschien nog eens posten?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † woensdag 12 juni 2013 @ 07:08:11 #271
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127693542
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 22:33 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik ben zojuist een pond aangekomen, alleen door dit te lezen :9~
ik ga denk ik een kilo afvallen van het schoonmaken, want jemig, werkelijk overal zit dit troep :o

geproefd heb ik nog niet, maar ik ga straks wel even testen. ik moet toch weten of waar ik zo hard aan gewerkt heb, wel eetbaar is? :+

als ik mijn koelkast opendoe, komt er meer chocolawalm op me af als bij de brand in die cacaofabriek van van het weekend.
(en die rook behoorlijk, kan ik wel zeggen :~ )
  woensdag 12 juni 2013 @ 08:19:24 #272
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_127694070
Haha ja wil je leren vloeken ga dan met chocolade werken :P
Maar het is het vast waard :Y
I`m not weird. I`m limited edition.
  † In Memoriam † woensdag 12 juni 2013 @ 08:22:42 #273
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127694125
quote:
2s.gif Op woensdag 12 juni 2013 08:19 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Haha ja wil je leren vloeken ga dan met chocolade werken :P
Maar het is het vast waard :Y
L. en ik hebben zonet getest.
heeeeeel veel chocola :~
wel heel lekker. heel handig bij pms >:)
  woensdag 12 juni 2013 @ 08:24:43 #274
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_127694160
Ohhhh :9 Het is dat ik komend weekend geen tijd heb aders zette ik acuut eenzelfde taart op het programma :9
I`m not weird. I`m limited edition.
  † In Memoriam † woensdag 12 juni 2013 @ 08:30:21 #275
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127694229
quote:
2s.gif Op woensdag 12 juni 2013 08:24 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ohhhh :9 Het is dat ik komend weekend geen tijd heb aders zette ik acuut eenzelfde taart op het programma :9
jij houdt je keuken vast schoner dan ik.

hoewel ik nu wel doorheb hoe ik een volgende keer de chocolade-explosie binnen de perken kan houden.
het kind is erg tevreden. die wil vanmiddag nog een stuk als hij uit school komt.
gelukkig kan hij het nog hebben.
ik hou me gedeisd anders moeten ze me straks nog rollen.

had ik maar meteen dat recept voor ganache hier gevraagd. wat had me dat een tijd bespaard.
ik heb uuuuuuren gewacht tot die zooi hard zou worden.
onder de laag die ik er gisteravond opdeed en die wel braaf hard werd, zit een nog steeds vloeibare laag :(

maar goed, dat weet ik dan weer voor de volgende keer :Y
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')