abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † zaterdag 1 december 2012 @ 21:58:21 #1
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119824897
cup-cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.

Enkele voorbeelden van internet:





Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Zo moet het níet:


En zo moet het wél:


Veel bak- en decoreerplezier!

En voor de rest, kijk in het oude topic :P

en hier weer verder met lekkere taarten en mooie cupcakes

met als laatste de vraag van het-is-mij:
Dank allen, was tevreden over t resultaat.

quote:
Ben benieuwd lady naar je taart..........is t recept in t engels?
ja, het recept was in het engels.
ik heb vreselijk zitten zwoegen om het te begrijpen en om de hoeveelheden om te rekenen.
en dus alsnog geblunderd bij het deeg voor de korst. (ik had de gehakte chocola bij het deeg gegooid en dat moest er dus na het bakken overheen, kwam ik te laat achter :(
maar goed, deeg ligt in de koelkast te wachten tot morgen. dan ga ik kijken of het eetbaar is als ik het alsnog bak.
nieuw deeg gemaakt, wat vervolgens in de oven nogal zakte (het hechtte niet aan de wand) maar goed, ik ben gewoon doorgegaan.
pompoenprut gemaakt, halve kruidenrek er doorheen en nu staat de zooi al ruim 3 kwartier in de oven.
is het normaal dat het niet dik wordt? zou het kunnen dat het pas opstijfd als het uit de oven is en afkoelt?
ik weet het anders ook niet hoor :?
pi_119828335
Spuuglokje en lady-wrb, ik had nog een paar vragen over de sneeuwvlok koekjes! Heb de set ondertussen namelijk binnen gehad. Misschien zijn het hele domme vragen maar ik ben een "bak en versier" noob dus ik dacht, beter vragen dan er een zooitje van te maken. Hoe dik maken jullie de koekjes? En hoe dik rollen jullie de fondant? En maken jullie het relief "erin" of naar boven stekend met het matje? En hoef je die kleurstof niet te verdunnen?

Bedankt :)
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 08:51:09 #3
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119834940
quote:
5s.gif Op zaterdag 1 december 2012 23:25 schreef Poftoffel het volgende:
Spuuglokje en lady-wrb, ik had nog een paar vragen over de sneeuwvlok koekjes! Heb de set ondertussen namelijk binnen gehad. Misschien zijn het hele domme vragen maar ik ben een "bak en versier" noob dus ik dacht, beter vragen dan er een zooitje van te maken. Hoe dik maken jullie de koekjes? En hoe dik rollen jullie de fondant? En maken jullie het relief "erin" of naar boven stekend met het matje? En hoef je die kleurstof niet te verdunnen?

Bedankt :)
ik heb geen idee hoe dik mijn koekjes zijn. iets van 0,5 cm schat ik. ik rol uit tussen twee grote roerhoutjes van de action.

de kleurstof hoef je idd niet te verdunnen. die moet je met een cocktailprikkertje uit het potje halen en op de fondant smeren, waarna je het er doorheen kan kneden.

voor de dikte van de fondant gebruik ik volgens mij de dunste afstandhouder die bij de roller zit.
het plastic vormpje leg ik er daarna bovenop en dan met mijn siliconendeegroller er stevig overheen en dan staat het motiefje erop.
gewoon even oefenen
en ik smeer van tevoren wat crisco op het plastic vormpje. dan laat het fondant beter los.

laatste tip: bij daglicht werkt prettiger dan bij lamplicht (voor mij dan) ik kon bij lamplicht niet goed zien hoe ik de vormpjes uit moest stanzen en zat er vaak net naast :(
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 11:02:05 #4
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119836426
en hier is de pompoentaart



ik had er met fondant nog even een spin bijgekleid, maar dat valt nog niet mee :@

pi_119837042
Ziet er wel gaaf uit Lady!
Fake it till you make it...
pi_119837609
Vind hem kei mooi, zou die spin lekker weglaten. Idee is zonder ook wel duidelijk.
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 12:57:11 #7
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119839043
quote:
14s.gif Op zondag 2 december 2012 11:57 schreef Myraela het volgende:
Vind hem kei mooi, zou die spin lekker weglaten. Idee is zonder ook wel duidelijk.
hij ligt er ook voor de lol op :D
  zondag 2 december 2012 @ 13:13:05 #8
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119839453
quote:
5s.gif Op zaterdag 1 december 2012 23:25 schreef Poftoffel het volgende:
Spuuglokje en lady-wrb, ik had nog een paar vragen over de sneeuwvlok koekjes! Heb de set ondertussen namelijk binnen gehad. Misschien zijn het hele domme vragen maar ik ben een "bak en versier" noob dus ik dacht, beter vragen dan er een zooitje van te maken. Hoe dik maken jullie de koekjes? En hoe dik rollen jullie de fondant? En maken jullie het relief "erin" of naar boven stekend met het matje? En hoef je die kleurstof niet te verdunnen?

Bedankt :)
Ik gebruik de gele Wilton hulpringen bij het uitrollen van het koekjesdeeg. Dan wordt het deeg 4,5 mm dik.
Voor het uitrollen van het fondant voor op de koekjes gebruik ik een kleinere rolstok met de roze hulpringetjes, dat is 1,5 mm, en plaats het reliëf naar boven stekend. Het reliëf zelf is dan 1,5 mm hoog, de rest iets dunner. Als het reliëf er namelijk op ligt in plaats van erin, kun je het heel gemakkelijk 'schilderen'.
De kleurstof die je bedoelt is denk ik de metallic verf uit zo'n potje? Die hoef je niet meer te verdunnen, je kunt rechtstreeks uit het potje gaan verven. Doop de kwast voorzichtig met een puntje erin, niet helemaal onderdompelen, want dan zit er veel te veel verf aan de kwast en wordt het een knoeierij.
  zondag 2 december 2012 @ 13:13:59 #9
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119839471
Leuke pompoentaart lady-wrb!
pi_119849422
Bedankt voor de reacties! Ik heb zelf alleen een ouderwetse houten deegroller dus ik moet de diktes gokken, maar dan heb ik een beetje een idee "hoe het moet". Ik las geloof ik ook iets over de fondant met relief iets te laten drogen voor het op de koekjes gaat?
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 19:10:19 #11
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119850094
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 18:49 schreef Poftoffel het volgende:
Bedankt voor de reacties! Ik heb zelf alleen een ouderwetse houten deegroller dus ik moet de diktes gokken, maar dan heb ik een beetje een idee "hoe het moet". Ik las geloof ik ook iets over de fondant met relief iets te laten drogen voor het op de koekjes gaat?
die houten deegroller heb ik toevallig onlangs de deur uitgedaan. ik vond het zo'n onding.
kan je niet improviseren met iets? ik heb al potloden als afstandhouders gehad, maar dat vond ik toch iets te dik worden. nu heb ik roerhoutjes van de action. die zijn lekker lang.
probeer gewoon iets.
en ja als je fondant even laat liggen is het een stuk handiger op de koekjes te krijgen
  zondag 2 december 2012 @ 19:11:20 #12
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_119850127
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 11:02 schreef lady-wrb het volgende:
en hier is de pompoentaart

[ afbeelding ]

ik had er met fondant nog even een spin bijgekleid, maar dat valt nog niet mee :@

[ afbeelding ]

Hij is super leuk geworden :) !!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_119851136
Ik ga morgen langs de bakwinkel en dan zal ik eens een blik werpen op de rollers :-)
pi_119852972


Cake met baileys botercreme en banaan.
#TeamMiley
pi_119854199
Ik moet zeggen dat op deze site veel info te vinden is, tenminste mijn vrouw is fan:



http://www.laurasbakery.nl/
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 21:13:30 #16
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_119855668
Ik wil een taart bakken! Wat is een goed biscuitrecept? Ik wil gewoon zelf mixen en kloppen en ga niet op zoek naar dat Funcakes baksel waar ik wel eens over heb gelezen.
Dus dames wat is volgens jullie het beste recept?
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zondag 2 december 2012 @ 21:17:20 #17
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_119855881
Per ei 30 gram basterdsuiker en 30 gram bloem. Simpel als dat :-)

Zoveel eieren als nodig in een bak heet water voorverwarmen, dan zo'n 10 miniten luchtig kloppen met de suiker en een snufje zout en er dan de bloem voorzichtg doorheen scheppen. Bakken op 180 graden :)
I`m not weird. I`m limited edition.
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 21:57:01 #18
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119858270
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 21:17 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Per ei 30 gram basterdsuiker en 30 gram bloem. Simpel als dat :-)

Zoveel eieren als nodig in een bak heet water voorverwarmen, dan zo'n 10 miniten luchtig kloppen met de suiker en een snufje zout en er dan de bloem voorzichtg doorheen scheppen. Bakken op 180 graden :)
alleen de eiwitten of ook de dooiers?
  zondag 2 december 2012 @ 21:57:56 #19
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_119858333
Ook de dooiers jawel
I`m not weird. I`m limited edition.
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 22:09:26 #20
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119859105
o en ik had toch zo'n moeite met het omrekenen van de amerikaanse maten?
toen ik gisteravond mijn net bij ikea aangeschafte bakmat uitpakte, bleek er een hele lijst met omgerekende buitenlandse maten op te staan!

dat had ik eerder moeten hebben (hij lag nog in de auto, vergeten eruit te halen :@ )

deze dus: (alleen staat nu net de verkeerde kant voor, maar het staat ook in de omschrijving)
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00175250/
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zondag 2 december 2012 @ 22:11:27 #21
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_119859212
Is er ook.een mogelijkheid om 'te schilderen' met iets in plaats van beleggen met marsepein oid?
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 22:12:32 #22
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119859271
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 22:11 schreef Ynske het volgende:
Is er ook.een mogelijkheid om 'te schilderen' met iets in plaats van beleggen met marsepein oid?
ik kwam op youtube een tutorial tegen van iemand die met royal icing schildert (als je dat bedoelt tenminste)
even zoeken....
  zondag 2 december 2012 @ 22:16:18 #23
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_119859485
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2012 22:12 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik kwam op youtube een tutorial tegen van iemand die met royal icing schildert (als je dat bedoelt tenminste)
even zoeken....
Dat heet brush embroidery. :)
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 22:21:42 #24
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119859821
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2012 22:16 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Dat heet brush embroidery. :)
ja dat zie ik net. doe jij dat ook?
  † In Memoriam † zondag 2 december 2012 @ 22:23:05 #25
37843 lady-wrb
kortaf
pi_119859912

deze bijvoorbeeld. ik heb echt verbijsterd zitten kijken. zo mooi!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')