abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_126278018
Nijna, was ter gelegenheid van de 1e verjaardag van mijn kleintje. Ik vond dit een leuk voorjaars thema. Moet alleen een betere cremespuit, wat ik heb werkt niet lekker. Die botercreme is trouwens niet mijn ding, dus moet nog even bedenken wat ik voor het feestje van zondag doe.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_126278320
Het is inderdaad lente-achtig met die vlinders :D.
Botercreme, *ril*. Het is nog geen zondag gelukkig ;), misschien hier nog mensen met tips voor je?
Fake it till you make it...
pi_126278570
Ik heb nu ook Dr Oetker Amandelspijs gebruikt voor die vlinders, maar dat brokkelde best. Gaat dit beter als ik marsepein gebruik?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_126283291
Ik vermoed van wel, maar ik ben niet echt ervaren...
Fake it till you make it...
pi_126294581
SVtje: Wow, wat een supermooie taarten!

Tinuviel: mooi geworden! Ik had laatst botercreme met roomkaas gemaakt, dat is wat frisser. En anders slagroom? Voor de versiering fondant gebruiken? Of marsepein inderdaad.
  vrijdag 10 mei 2013 @ 08:22:51 #131
35189 Troel
scherp en bot
pi_126294626
Ik kan me voorstellen dat amandelspijs niet zo geschikt is voor die vlinders, dat is toch wel echt iets dat als vulling gebruikt wordt :)

Persoonlijk zou ik geen marsepein nemen, maar fondant.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_126296786
Troel ik had liever marsepein gehad, daar heb reeds ervaring mee en met rolfondant niet. Alleen de supermarkt waar ik was had geen wit marsepein alleen reeds gekleurde. Ik wil een teddybear maken, dus wou zelf kleur geven door met cacaopoeder te mengen, maar dat kan ook met rolfondant neem ik aan? Heb daar alleen 0 ervaring mee. Hebben jullie nog goede nuttige tips.

SVtje, hoe kreeg jij de oneffen bruine kleur op de taart voor Fleur voor elkaar?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 10 mei 2013 @ 12:25:18 #133
35189 Troel
scherp en bot
pi_126300263
Als je het bruin wilt maken, zou ik voor chocoladeganache ofzo gaan. Cacaopoeder toevoegen aan marsepein of fondant zou ik niet snel doen.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_126300992
De teddybear moet bruin zijn, niet de hele taart. Ik heb geen bruine kleurstof, dus was mijn eerste idee om marsepein of fondant te kleuren met cacaopoeder. Met gesmolten chocolade kan misschien ook. Bij het fondant vind ik het lastig inschatten, wantdat heb ik nog nooit gedaan.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 10 mei 2013 @ 13:53:57 #135
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_126303435
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2013 10:28 schreef Tinuviel het volgende:
Troel ik had liever marsepein gehad, daar heb reeds ervaring mee en met rolfondant niet. Alleen de supermarkt waar ik was had geen wit marsepein alleen reeds gekleurde. Ik wil een teddybear maken, dus wou zelf kleur geven door met cacaopoeder te mengen, maar dat kan ook met rolfondant neem ik aan? Heb daar alleen 0 ervaring mee. Hebben jullie nog goede nuttige tips.

SVtje, hoe kreeg jij de oneffen bruine kleur op de taart voor Fleur voor elkaar?
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2013 12:46 schreef Tinuviel het volgende:
De teddybear moet bruin zijn, niet de hele taart. Ik heb geen bruine kleurstof, dus was mijn eerste idee om marsepein of fondant te kleuren met cacaopoeder. Met gesmolten chocolade kan misschien ook. Bij het fondant vind ik het lastig inschatten, wantdat heb ik nog nooit gedaan.
De oneffen kleur heb ik gekregen door verschillende kleurtjes bij elkaar te doen en dan niet helemaal door te kneden, kan ook door kleurstof niet helemaal door te kneden. Is dus eigenlijk makkelijker dan egaal krijgen.
Als je al wel met marsepein gewerkt hebt is het verschil met fondant heel klein. Zeker voor versiering. Om een taart mee te bekleden is wat anders, maar versiering maken met marsepein of met fondant merk je eigenlijk weinig verschil. Buiten dat fondant beter in vorm blijft.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  maandag 13 mei 2013 @ 00:12:47 #136
189229 Eva4Evah
Niet teveel zuipen
pi_126415535
Yaay ik heb ook eindelijk eens geknutseld! Met cupcakes O+ wat een leuk werk. Was wel tevreden met het resultaat :D Heb met mijn nicht en achternicht cupcakes gemaakt, dus we hebben er per persoon een stuk of 8 versierd. Bij deze de leukste :D




Close up muis


Close-up schaap O+

Edit: schaap zit in eerste foto in folie omdat er kokosschaafsel op zit en moest schaap nog vervoeren.

Sorry voor de grote foto's!
  dinsdag 14 mei 2013 @ 15:23:00 #137
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_126479380
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 mei 2013 10:28 schreef Tinuviel het volgende:
Troel ik had liever marsepein gehad, daar heb reeds ervaring mee en met rolfondant niet. Alleen de supermarkt waar ik was had geen wit marsepein alleen reeds gekleurde. Ik wil een teddybear maken, dus wou zelf kleur geven door met cacaopoeder te mengen, maar dat kan ook met rolfondant neem ik aan? Heb daar alleen 0 ervaring mee. Hebben jullie nog goede nuttige tips.

SVtje, hoe kreeg jij de oneffen bruine kleur op de taart voor Fleur voor elkaar?
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 mei 2013 12:25 schreef Troel het volgende:
Als je het bruin wilt maken, zou ik voor chocoladeganache ofzo gaan. Cacaopoeder toevoegen aan marsepein of fondant zou ik niet snel doen.
Je kunt juist heel goed cacaopoeder door fondant kneden. Gewoon beetje bij beetje erbij doen, tot je de gewenste kleur hebt gekregen. :)
  dinsdag 14 mei 2013 @ 15:24:47 #138
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_126479463
Wat een leuke cupcakes Eva4Evah!

En SV'tje mooie taarten! Mooie bloemetjes zitten er op de bruidstaart. O+
pi_126481703
Wat een leuke cupcakes Eva. Heb je dat zwart met stiften getekend?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  dinsdag 14 mei 2013 @ 16:37:03 #140
35189 Troel
scherp en bot
pi_126483044
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 15:23 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

[..]

Je kunt juist heel goed cacaopoeder door fondant kneden. Gewoon beetje bij beetje erbij doen, tot je de gewenste kleur hebt gekregen. :)
Jawel, maar ik vind het dan niet meer lekker :+
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 14 mei 2013 @ 16:38:04 #141
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_126483086
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 16:37 schreef Troel het volgende:

[..]

Jawel, maar ik vind het dan niet meer lekker :+
Ok, dat is een kwestie van smaak. :)
pi_126484962
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 15:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Je kunt juist heel goed cacaopoeder door fondant kneden. Gewoon beetje bij beetje erbij doen, tot je de gewenste kleur hebt gekregen. :)
Dat is precies wat ik heb gedaan. Ik zal kijken of het lukt om vanavond de foto te posten. Al vind ik de decoratie en ook de cake niet een van mijn mooiste creaties.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_126485448
Vraagje :) mijn moeder wilt voor haar bruiloft cupcakes bakken en ze vroeg zich af of ze cupcakes zomaar in de vriezer kan bewaren. En dan met of zonder fondant in de vriezer? En hoever van tevoren haal je ze er dan uit zodat ze op tijd ontdooid zijn?
  woensdag 15 mei 2013 @ 00:18:58 #144
189229 Eva4Evah
Niet teveel zuipen
pi_126516744
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 16:10 schreef Tinuviel het volgende:
Wat een leuke cupcakes Eva. Heb je dat zwart met stiften getekend?
Ja, dat zijn chocoladestiften :P
  woensdag 15 mei 2013 @ 20:39:19 #145
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_126550544
Deze week weer een taartje gemaakt. Had een soort gelijk taartje eens gezien op Pinterest en vond mijn eigen afscheid van de afdeling waar ik de afgelopen 2,5 jaar heb gewerkt wel een leuke gelegenheid.

http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  donderdag 16 mei 2013 @ 04:54:56 #146
189229 Eva4Evah
Niet teveel zuipen
pi_126569076
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 20:39 schreef SV-tje het volgende:
Deze week weer een taartje gemaakt. Had een soort gelijk taartje eens gezien op Pinterest en vond mijn eigen afscheid van de afdeling waar ik de afgelopen 2,5 jaar heb gewerkt wel een leuke gelegenheid.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wauw!!
  donderdag 16 mei 2013 @ 07:18:13 #147
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_126569427
Heel leuk SV-tje! ^O^ Dat idee ga ik onthouden!
  donderdag 16 mei 2013 @ 08:32:39 #148
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_126570040
prachtig! is dat marsepein of fondant?
in de haak.
pi_126586084
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2013 20:39 schreef SV-tje het volgende:
Deze week weer een taartje gemaakt. Had een soort gelijk taartje eens gezien op Pinterest en vond mijn eigen afscheid van de afdeling waar ik de afgelopen 2,5 jaar heb gewerkt wel een leuke gelegenheid.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooiiiiiiiiiiiiii O+
  donderdag 16 mei 2013 @ 19:47:15 #150
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_126596146
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2013 08:32 schreef trui het volgende:
prachtig! is dat marsepein of fondant?
Allebei, het witte is fondant. Blauw is grotendeels marsepein, maar ik ben begonnen met een reststukje blauw, dus dat kan fondant of marsepein geweest zijn.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')