abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † dinsdag 31 juli 2012 @ 19:25:27 #1
91830 MaximusTG
pi_114908720


Vervolg op:
[Pizza] Zelf pizza maken voor beginner?
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #2
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #3
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #6
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #7
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #8
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #9
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #10
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #11
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #12
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #13
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #14

(ook interessant, maar oud:)
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!

Hoe?

Het belangrijkste onderdeel van een pizza is de bodem. Een pizzabodem is een soort brood, gemaakt met een gistdeeg. In deze topicstart staan een tweetal recepten voor pizzadeeg. Het geheim van een goede pizza is om de kunst onder de knie te krijgen om smaak uit je producten te halen ipv er steeds meer smaakmakers in te stoppen.
Een techniek die in dit topic vaak naar voren is gekomen is de zogenaamde 'cold fermentation'. Dat is een techniek waarbij je deeg een tijd in de koelkast zet. Dat is gebaseerd op het feit dat er in een deeg verschillende processen spelen, die ieder een eigen optimale temperatuur hebben. Om het deeg zo snel mogelijk te laten rijzen zou je het bij bv 25-30 graden kunnen laten staan. Door het echter kouder te bewaren geef je de andere processen in het deeg de kans om meer smaak los te maken uit de tarwe.
Het maken van een pizza kan je in een aantal stappen samenvatten;

Deeg maken -- deeg laten rijzen -- deeg vormen -- pizza beleggen -- pizza bakken

Hoe je die stappen uitvoert staat hier verder in deze topicstart beschreven. Kijk vooral ook naar de filmpjes!

Deeg:
SPOILER: Recept 1
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Recept 2
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Saus:

Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.

SPOILER: Saus
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bakken:
SPOILER: bakken
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com

Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl

Filmpje over deeg opbollen


Filmpjes over deeg vormen



Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza


Een aantal mooie foto's uit het vorige topic

peerte:


MaximusTG:


LieLie:


franky_sl:


Dionysius85:


golfer:


[ Bericht 1% gewijzigd door MaximusTG op 01-08-2012 00:13:55 ]
  † In Memoriam † dinsdag 31 juli 2012 @ 19:26:22 #2
91830 MaximusTG
pi_114908757
Laatste posts vorig topic:

quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 18:44 schreef Iemand91 het volgende:
Vanavond ook nog maar weer 'ns een poging gewaagd.
Bedoeling was een grote plaatpizza voor 3 personen, maar zoals gewoonlijk bak ik niets van het vormen van een bodem, ronde bodem zonder gaten zal voor mij wel een utopie blijven ;( ...
(Wat saus, wat mozzarella, kaas, ui en wat ham- & spek grofgesneden).



Maar wél lekker! :Y
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 19:24 schreef MaximusTG het volgende:
Als ie lekker is, is dat al een heel belangrijk deel van het doel ;). Je deeg ziet er alleen wel erg droog uit moet ik zeggen. Misschien dat ie daarom ook wel scheurt?
Suggesties voor aanpassingen OP altijd welkom.
pi_114952887
Deeg ziet er inderdaad wel erg droog uit Iemand91, dan is het ook moeilijk te vormen.

Vanavond voor 4 personen pizza maken :9
pi_114953524
Volgende keer maar wat meer water inderdaad. Was ook gewoon om een verpakking op te maken (deegmix, saus e.d.), dus volgende keer weer Maximus' recept. Bij het mixen was het eerst véél te droog (het bleef zeg maar alleen korrels), toen heb ik iets water toegevoegd en toen was het in 3 seconden een bal. Na het rijzen enzo was het wel gewoon vochtig/plakkerig. Maar misschien niet genoeg idd.
  † In Memoriam † woensdag 1 augustus 2012 @ 17:32:32 #5
91830 MaximusTG
pi_114955605
:o WAT! DeegMIX?? :+ .

@Sarabi; Succes! Lekker druk met dit warme weer.
  donderdag 2 augustus 2012 @ 11:56:20 #6
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_114989411
Maxi jij had toch een paar een flammenkuchen gemaakt?
  † In Memoriam † donderdag 2 augustus 2012 @ 12:23:20 #7
91830 MaximusTG
pi_114990421
Jep, klopt. Erg lekker! Je kan gewoon een pizzadeegrecept gebruiken. Had je er vragen over?
  donderdag 2 augustus 2012 @ 12:30:29 #8
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_114990717
Post ik een pizza is het topic vol :(.. even doorspammen ;)

quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2012 08:54 schreef LoganMCV het volgende:
Gisteren pizza's gebakken, even snel een fotootje gemaakt van eentje
[ afbeelding ]

(niet iedereen lust olijven, vandaar het "eilandje olijven".)
Het beleg is overigens wat opzij geschoven omdat de bakplaat (ikea..niet kopen dus) waar hij op lag krom trok in de oven (kloenk)..en gek genoeg weer recht toen hij uit de oven was (weer kloenk)
  † In Memoriam † donderdag 2 augustus 2012 @ 14:27:47 #9
91830 MaximusTG
pi_114996409
Was de bakplaat dan niet al warm toen je de pizza erop deed? Zo nee, zou ik wel doen, krijg je een betere bodem van.
Wel vrij veel salami, of niet :P? Je kan ook zo' n losse worst halen en die zelf snijden. Krijg je plakjes van een cm of 3/4 doorsnee.

@Erasmo; ik heb trouwens ook nog een blogpost over de flammkuchen gemaakt. Als ik die hier even mag spammen :P : http://kookkompas.nl/flammkuchen/

Kreeg trouwens meteen zin in flammkuchen toen je er over begon. Maar heb geen bloem meer in huis. Ga er nu als experiment een van volkoren speltmeel maken. Heb 80% water toegevoegd :).
  donderdag 2 augustus 2012 @ 15:57:39 #10
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_115001374
Nee de bakplaat was koud, is gewoon zo'n dun bakplaatje die snel opwarmt en afkoelt. En het is inderdaad gewoon simpele salami uit de voordeelverpakking van AH.
Als ik mijn best doe dan laat ik het deeg wel in de ijskast rijzen en haal ik speciale vleeswaren ervoor. Dit was meer een zondagmiddag gelegenheids pizza bakken even snel (volgens het twee zinnen recept uit het vorige deel ;))

Ik heb overigens wat langer gekneed en had inderdaad minder last van gaten die erin vielen bij het vormen, bedankt voor die tip!

Wel jammer dat je zelf niet zo relaxed kan eten als je 4 pizza's bakt..je staat meer in de keuken dan dat je lekker aan tafel kan zitten mee-eten :( Iemand daar nog tips voor? 2 tegelijk in de oven lijkt me geen heel groot succes toch?
  † In Memoriam † donderdag 2 augustus 2012 @ 16:00:44 #11
91830 MaximusTG
pi_115001624
Het is inderdaad een vrij drukke bedoening, zo pizza bakken voor een gezelschap.

Een paar oplossingen;

Een woonkeuken met de eettafel in de keuken
Een Bestron/Ferrari gebruiken, maar dan op de tafel zetten
Een Bestron/Ferrari gebruiken, en dan met zn allen minipizza's maken
De bodems van te voren vormen en voorbakken met alleen saus.
pi_115001798
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 16:00 schreef MaximusTG het volgende:
Het is inderdaad een vrij drukke bedoening, zo pizza bakken voor een gezelschap.

De bodems van te voren vormen en voorbakken met alleen saus.
Dat heb ik gisteren gedaan :Y
Maar het blijft druk, maar wel leuk voor een keertje.
pi_115069385
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 16:00 schreef MaximusTG het volgende:
Het is inderdaad een vrij drukke bedoening, zo pizza bakken voor een gezelschap.

Een paar oplossingen;

Een woonkeuken met de eettafel in de keuken
Een Bestron/Ferrari gebruiken, maar dan op de tafel zetten
Een Bestron/Ferrari gebruiken, en dan met zn allen minipizza's maken
De bodems van te voren vormen en voorbakken met alleen saus.
Of de pizza in tweeën of vieren delen zodat iedereen zijn eigen stuk kan beleggen. En dat zo 3 of 4 keer doen, zodat je in totaal toch een pizza op hebt....

Vraag: ik heb het deeg maken aardig in de vingers. Laat het goed rijzen en hij bakt ook zeer goed. Echter.... de bodem is zo ontzettend smakeloos. Ik volg gewoon een bestaand recept, maar wat kan ik bij het deeg voegen om het smakelijker te maken? Gewoon zout erbij? Ik heb het recept nu niet bij de hand helaas.
  † In Memoriam † vrijdag 3 augustus 2012 @ 21:50:08 #14
91830 MaximusTG
pi_115070977
Koude rijs, zie mijn pdf, in mn signature en de OP.
En pizza door de gasten laten beleggen heb ik een grafhekel aan. Laden de pizza veel te vol. Krijg je 4 bergjes.
  vrijdag 3 augustus 2012 @ 22:18:40 #15
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115072482
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 12:23 schreef MaximusTG het volgende:
Jep, klopt. Erg lekker! Je kan gewoon een pizzadeegrecept gebruiken. Had je er vragen over?
Ik vroeg me af hoe het met het deeg zat ja want de diepvries-flammenkuchen van de Lidl heeft een deeg wat totaal niet op pizza lijkt :P
Maar voor de rest weet ik ook niks van die dingen af behalve dat ze lekker zijn :P
  † In Memoriam † vrijdag 3 augustus 2012 @ 23:40:50 #16
91830 MaximusTG
pi_115077587
Lekker zijn ze zeker ja! Diegene die ik met speltmeel gemaakt hadden, smaakten ook goed. Al was het deeg wel erg makkelijk rekbaar. Volgende keer maar combineren met een deel tarwebloem. Spekjes van te voren licht uitbakken is ook wel handig. Of je moet er minder spek op doen. Nah.. :p.

In welk opzicht was die bodem anders dan?
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 10:11:16 #17
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115087553
Dat neigde meer naar brooddeeg, ik zal er de volgende keer wel een foto van schieten.
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 11:33:52 #18
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_115089115
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 21:21 schreef Freak188 het volgende:

[..]

Of de pizza in tweeën of vieren delen zodat iedereen zijn eigen stuk kan beleggen. En dat zo 3 of 4 keer doen, zodat je in totaal toch een pizza op hebt....

Vraag: ik heb het deeg maken aardig in de vingers. Laat het goed rijzen en hij bakt ook zeer goed. Echter.... de bodem is zo ontzettend smakeloos. Ik volg gewoon een bestaand recept, maar wat kan ik bij het deeg voegen om het smakelijker te maken? Gewoon zout erbij? Ik heb het recept nu niet bij de hand helaas.
Ik draai soms een eetlepel italiaanse kruiden van Verstegen door het deeg, je moet dan wel wat compenseren met water, omdat dat ook vocht opneemt natuurlijk.

deze :

pi_115094713
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2012 16:34 schreef Sarabi het volgende:
Deeg ziet er inderdaad wel erg droog uit Iemand91, dan is het ook moeilijk te vormen.

Vanavond voor 4 personen pizza maken :9
Ik zal de vorige keer wel wat meer water er door doen.
Eerst tijdens het kneden (met machine) bleven het droge korrels deeg; toen wat extra water en toen werd het in 2 seconden een plakkerige deegbal, maar blijkbaar nog niet genoeg.
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 16:03:41 #20
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_115098091
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2012 21:21 schreef Freak188 het volgende:

[..]

Echter.... de bodem is zo ontzettend smakeloos. Ik volg gewoon een bestaand recept, maar wat kan ik bij het deeg voegen om het smakelijker te maken? Gewoon zout erbij? Ik heb het recept nu niet bij de hand helaas.
Ik doe er knoflookpoeder door en soms wat peterselie
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 16:34:21 #21
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115099066
Vandaag ook hier pizzadag, ga ze dit keer weer voorbakken met tomatensaus. Ik heb er eigenlijk een hekel aan mijn mijn pizza's in een race tegen de klok te beleggen :P
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 17:49:40 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_115101567
Morgen weer pizzadag, dus vandaag alvast het deeg gemaakt. Kan mooi 24 uur in de koeling verder mooi worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † zaterdag 4 augustus 2012 @ 20:25:55 #23
91830 MaximusTG
pi_115107297
Heel goed! Dat werkt toch het beste voor de smaak! Beter dan knoflookpoeder of Italiaanse kruiden iig!
Desempizza is helemaal lekker!
We zien de foto's wel weer verschijnen :).
  zondag 5 augustus 2012 @ 11:47:25 #24
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115131043
Het eerste baksel bleef op de schuiver hangen en werd een kliederboel. Spul van de schuiver geschraapt, wat meel er aan toegevoegd en maar een nieuw deegje van gekneed :P

  † In Memoriam † zondag 5 augustus 2012 @ 17:07:19 #25
91830 MaximusTG
pi_115143175
Oei, ja, dat is naar als het zo aan je schieter plakt... Was het nog wel te eten?
Rest wel gelukt?
  zondag 5 augustus 2012 @ 18:22:12 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_115146664
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 20:25 schreef MaximusTG het volgende:
Heel goed! Dat werkt toch het beste voor de smaak! Beter dan knoflookpoeder of Italiaanse kruiden iig!
Desempizza is helemaal lekker!
We zien de foto's wel weer verschijnen :).
Hij is weer aardig gelukt en smaakte heerlijk:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_115149410
Wij gingen vandaag ook voor de eerste keer zelf pizza maken, gisteren het deeg gemaakt:



24 uur in een kom met theedoek buiten de koelkast gestaan en daarna bodems gemaakt:



Daarna belegd:



Toen in de oven en toen ik die open wilde doen om de pizza te draaien trok ik heel de deur eraf:



Dat is erg kut :')
Op zoek naar een oven en dan gaan we het opnieuw proberen :P
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zondag 5 augustus 2012 @ 19:42:48 #28
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_115150602
enne nu de pizza ham vraag, hoe heb je die deur opengekregen? ging het makkelijk of onbegonnen werk en pizza zwart :o!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † zondag 5 augustus 2012 @ 20:09:19 #29
91830 MaximusTG
pi_115151884
:o Wow. Hij kent zn eigen krachten nie!. Maar de deur zit er nog steeds in toch? Is alleen de behuizing van de deur die eraf is?

@golfer; Ziet er lekker uit ja!
pi_115152668
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2012 11:47 schreef Erasmo het volgende:
Het eerste baksel bleef op de schuiver hangen en werd een kliederboel. Spul van de schuiver geschraapt, wat meel er aan toegevoegd en maar een nieuw deegje van gekneed :P

[ afbeelding ]
Dat is altijd zwaar kut, dat ie op dat ding blijft plakken
pi_115165982
quote:
10s.gif Op zondag 5 augustus 2012 19:42 schreef MissHobje het volgende:
enne nu de pizza ham vraag, hoe heb je die deur opengekregen? ging het makkelijk of onbegonnen werk en pizza zwart :o!
Met een ovenhandschoen de binnenkant kunnen losklikken, dat ging gelukkig.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_115166037
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2012 20:09 schreef MaximusTG het volgende:
:o Wow. Hij kent zn eigen krachten nie!. Maar de deur zit er nog steeds in toch? Is alleen de behuizing van de deur die eraf is?

@golfer; Ziet er lekker uit ja!
Het is de behuizing inc. glas.
Wat je zit is het spatrooster en de omlijsting, rijp voor de sloop.
De scharnieren braken af, waarschijnlijk door de warmte.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  † In Memoriam † maandag 6 augustus 2012 @ 08:00:24 #33
91830 MaximusTG
pi_115173669
Hmm, lekker dan. Maar dat is geen spatrooster hoor, trouwens. Dat metalen rooster met die gaatjes zit er om de kooi van Faraday dicht te maken, zodat je er wel in kan kijken, maar dat microgolven van de magnetron er niet uitkunnen. Anders kook je je zelf gaar als je er in de buurt gaat staan.
pi_115208221
Ook nog 2 gemaakt die ik dan in de koelkast doe als lunchhapje. Niet voor het mooie gemaakt, gewoon erop gedaan wat er was. Zijnde geitenkaas, champignons, achterham en wat eitjes. Nog wat peperolie, gemalen peper, geraspte Gouda en diepvriesbasilicum.
Oh. En uiringen zie ik nog.
Overigens is 1 v/d 2 pizza's vanuit experimenteel oogpunt met patentbloem gemaakt. Dat gaat dus prima.

pi_115211889
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 08:00 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, lekker dan. Maar dat is geen spatrooster hoor, trouwens. Dat metalen rooster met die gaatjes zit er om de kooi van Faraday dicht te maken, zodat je er wel in kan kijken, maar dat microgolven van de magnetron er niet uitkunnen. Anders kook je je zelf gaar als je er in de buurt gaat staan.
Oh dat kan best, maar in die deur zit ook nog glas dus ik dacht dat het een spatscherm was.
Weer wat geleerd :)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_115217764
Bij domino,s pizza,s hebben ze van die pizzadingen met gaten erin. Ze trekken het deeg uit tot een ronde plak en dan leggen ze ze op die dingen en dan beleggen ze ze en dan gaan ze de oven in.
Ik ben die dingen 1 keer tegengekomen op internet maar vergeten in mijn bladwijzers te stoppen en nu kan ik die site niet meer vinden ;(
Iemand die weet waar ik op moet zoeken in google ?
  † In Memoriam † dinsdag 7 augustus 2012 @ 05:10:44 #37
91830 MaximusTG
pi_115226058
De Engelse term is 'pizza screen'. Wordt idd vaak gebruikt voor Amerikaanse stijl pizza's.



Zo een bedoel je toch?

Edit: http://www.vanhattemhoreca.nl/contents/nl/d415.html
pi_115227033
Dank je wel :):)
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 11:46:01 #39
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_115231517
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 20:25 schreef MaximusTG het volgende:
Heel goed! Dat werkt toch het beste voor de smaak! Beter dan knoflookpoeder of Italiaanse kruiden iig!
Desempizza is helemaal lekker!
We zien de foto's wel weer verschijnen :).
Ijskast beter dan knoflookpoeder? ijskast is voor de textuur, niet voor de smaak ;)
  † In Memoriam † dinsdag 7 augustus 2012 @ 12:06:10 #40
91830 MaximusTG
pi_115232281
Nee. Langzame rijs in koelkast geeft deeg de tijd complexere smaken te ontwikkelen. Net zoals een goed brood.
;).
pi_115236244
Jeeh bij onze AH XL eindelijk de mozarella geraspt gevonden en eventueel ook plakken.
Die bolletjes zijn altijd zo nat. (ook nog na een nacht in keukenpapier).
Jammerlijke is alleen dat het netzo duur is, en die bolletjes van buffel gemaakt is die andere waarschijnlijk nog een deel analoge kaas ook.
pi_115258508
Zo, hier staat deeg in de koelkast voor morgen :9~ .
pi_115266136
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 23:50 schreef Sorella het volgende:
Bij domino,s pizza,s hebben ze van die pizzadingen met gaten erin. Ze trekken het deeg uit tot een ronde plak en dan leggen ze ze op die dingen en dan beleggen ze ze en dan gaan ze de oven in.
Ik ben die dingen 1 keer tegengekomen op internet maar vergeten in mijn bladwijzers te stoppen en nu kan ik die site niet meer vinden ;(
Iemand die weet waar ik op moet zoeken in google ?
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 05:10 schreef MaximusTG het volgende:
De Engelse term is 'pizza screen'. Wordt idd vaak gebruikt voor Amerikaanse stijl pizza's.

[ afbeelding ]

Zo een bedoel je toch?

Edit: http://www.vanhattemhoreca.nl/contents/nl/d415.html
Die hebben ze bij de action, die heb ik gebruikt voor deze:

pi_115326904
Vanavond na het werk ff pizzaatje eten bij Bastacosi, (volgens mij de enige?) hout-oven pizzeria in Utrecht. Simpel concept, pizza bestellen, tafeltje zoeken en desnoods bij mensen aanschuiven, reserveren is niet mogelijk.

Eens kijken of ze het net zo lekker kunnen als ikzelf :P
En toch eens uitvinden hoe je nou goed een bodem vormt. Vorige week had ik er een met de vorm van Groenland.... Zo moeilijk kan het toch niet zijn om ze rond te krijgen :')
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † donderdag 9 augustus 2012 @ 11:11:42 #45
91830 MaximusTG
pi_115328595
Eet smakelijk alvast! Voor dat vormen; heb je het nieuwste filmpje in de OP al bekeken?


Vanaf 4:00 vormen van pizza. Zo doe ik het ook ongeveer.
pi_115392949
Eindelijk een fatsoenlijk resultaat. 8-)
De steen is zo'n 10 cm hoger in de bbq geplaatst en nu is de warmteverdeling wel goed *O*



[ Bericht 15% gewijzigd door Schism6 op 10-08-2012 20:46:24 ]
pi_115433279
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2012 20:07 schreef Schism6 het volgende:
Eindelijk een fatsoenlijk resultaat. 8-)
De steen is zo'n 10 cm hoger in de bbq geplaatst en nu is de warmteverdeling wel goed *O*

[ afbeelding ]
Ja, absoluut. Meer dan fatsoenlijk zelfs. Er komen wel eens mindere exemplaren voorbij. En dan is deze nog van de BBQ ook. Oftewel moeilijker.
  zaterdag 11 augustus 2012 @ 22:47:19 #48
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115442006
Ik heb ook weer es deeg gemaakt. Morgen het spannendste gedeelte, waar het het vaakst fout is gegaan: het verplaatsen vd pizza naar de pizzasteen :X
heitieh
pi_115458732
Ik geef het maar op om een goede bodem uit een goede combimagnetron/oven te krijgen. Op de hoogste stand/hetelucht(250C, wat in werkelijkheid ongeveer 225-230 is) krijg ik de onderkant niet mooi bruin. Blijft maar bleek. Zelfs met een pizzasteen. Op mijn bakplaat werd het nog bruiner.
pi_115460170
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2012 12:59 schreef franky_sl het volgende:
Ik geef het maar op om een goede bodem uit een goede combimagnetron/oven te krijgen. Op de hoogste stand/hetelucht(250C, wat in werkelijkheid ongeveer 225-230 is) krijg ik de onderkant niet mooi bruin. Blijft maar bleek. Zelfs met een pizzasteen. Op mijn bakplaat werd het nog bruiner.
Fuck, mijn oven komt ook niet boven de 250°C. Hetelucht, heb geen thermometer om te zien hoe heet het precies wordt. ;(
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_115464973
Ik maak nu mijn eitjes altijd op deze manier op:
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:20:43 #52
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115465632
Gelukkig ben niet de enige die een eitje op zijn pizza doet :P
pi_115465885
Zo lekker, man. Ik zat net een aflevering Rick Stein te kijken, taste of Italian opera. Daar deden ze zelfs hardgekookt ei en mayonaise over de pizza. Let wel: in Italië zelf.
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:29:54 #54
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115465976
Hoe krijg je ze dan in die paar minuten gaar? Ik heb het een keer gedaan en toen was het ei nog zacht :{
heitieh
pi_115466103
Bestron is dit, hè? Gewoon wat halverwege. Hangt van de totale bereidingstijd af. Beetje op gevoel. In jouw geval moeten ze wat eerder. Helemaal doorbakken wil je de dooier ook niet. Op de plank gaart het natuurlijk stevig na. Eventueel de dooier stukmaken?
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:37:23 #56
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115466249
ik heb geen bestron :N. Ik moet het doen met een gewone combi-oven. Of ik moet de bbq (outdoorchef) op gas aanslaan... Is ook een idee :P
heitieh
pi_115466373
Anyway, in principe gaat het eitje erop als de pizza aardig heet is. De kaas borrelt dan. (je kunt natuurlijk ook stiekem een eitje in een koekepan bakken en dat erop doen. Voor de smaak maakt het denk ik niet zoveel uit)
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:43:59 #58
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115466541
Goeie tip. Eerst maar eens een goeie bodem maken. Het deeg ziet er iig goed uit :)
heitieh
pi_115466803
En staar je niet blind op alle zogenaamde regeltjes. Hoe je het ook doet, goed pizzadeeg plakt niet. Plakt het wel, dan is er iets niet goed. Biergist en tipo00 is leuk, maakt absoluut geen betere pizza. Als je het met patentbloem uit de reguliere supermarkt niet kan, dan wordt het niets. Let alleen op het eiwitgehalte synoniem voor gluten. Liefst in de 10% marge of hoger.
  maandag 13 augustus 2012 @ 08:48:04 #60
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115502298
Nou, ik was zeer tevreden over het resultaat. Misschien wel de beste pizza's die ik ooit zelf heb gemaakt. :D Het vormen ging goed en het verplaatsen ook ^O^ met een heel mooi eindresultaat.

Ik vond de pizza eerst nog wat flauw, maar een beetje zout doet wonderen. Da's misschien ook wel een tip: beetje zout na het bakken om op smaak te brengen :9

Ik heb foto's, maar die post ik later wel ff.
heitieh
  † In Memoriam † maandag 13 augustus 2012 @ 18:03:10 #61
91830 MaximusTG
pi_115520385
Nou, vanmiddag eindelijk weer eens wat goeie bloem ingeslagen. Denk woensdag maar weer eens pizza bakken :). Ook een nieuwe 500 gramsverpakking gist. De oude was op :o .
pi_115523560
Bij de Welkoop geweest? Dat blijf ik de handigste winkel vinden voor de pizzabakker ivm. soezie surprima plus en Frans krokant. Laat die gist zich een beetje bewaren? Jij bakt er natuurlijk ook broden mee.
  † In Memoriam † maandag 13 augustus 2012 @ 19:35:33 #63
91830 MaximusTG
pi_115523651
Jup, enige plek hier in de buurt waar ze iets verkopen waar je wat aan hebt. Surprima plus hebben ze hier helaas niet. Heb 2,5 kg zak Frans Krokant en Original witbrood gehaald.
Ja, die gist heb ik heel lang mee gedaan. Verpakking steeds goed dicht gehouden, en dan af en toe een deel in een tupperware-achtig bakje. Daaruit werken. Hoeft de originele verpakking niet steeds open.
pi_115524166
Dat dacht ik al. Ook hier een Welkoop fan. Met die heerlijke grote 2,5kg pakken. Tegenwoordig wel in plastieken zakken ipv de papieren verpakking. Beetje oppassen met uitscheuren. Trouwens Belgisch, dat Soezie. Merksem kennende weet ik ineens ook wel waar ze zitten. Buurt Albertkanaal. Verder loze info.
  maandag 13 augustus 2012 @ 20:07:10 #65
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115525079
Mijn foto's :Y)

Pizza 1:


Pizza 2 :




ohja, wat nog wel beer kan: Er zat veel bloem aan de onderkant en dat is niet zo lekker.
heitieh
pi_115526139
Dat van die bloem ken ik. Griesmeel gebruiken ipv. bloem tijdens rollen/uitkloppen voorkomt dit. Dat accumuleert niet zo. Of zoals Maximus: 50%bloem, 50% griesmeel. Als het deeg goed is, kun je met een heel klein beetje bloem danwel griesmeel af. Griesmeel is meer foolproof. Vandaar het mengsel, denk ik.
  dinsdag 14 augustus 2012 @ 14:58:22 #67
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_115557151
Kom het veels te vaak tegen dat mensen die pizza's bakken de beleg alleen in het midden flikkeren. Wat vinden die mensen daar nou lekker aan? Lekker 10 centimeter korst hebben als laatste hapje :')
pi_115557637
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 19:35 schreef MaximusTG het volgende:
Jup, enige plek hier in de buurt waar ze iets verkopen waar je wat aan hebt. Surprima plus hebben ze hier helaas niet. Heb 2,5 kg zak Frans Krokant en Original witbrood gehaald.
Ja, die gist heb ik heel lang mee gedaan. Verpakking steeds goed dicht gehouden, en dan af en toe een deel in een tupperware-achtig bakje. Daaruit werken. Hoeft de originele verpakking niet steeds open.
Waar is 'hier'?
pi_115568566
Mijn oven is inmiddels een half uurtje aan het voorverwarmen, met steen. Over nog een half uurtje gaat m'n pizza er in! :P Ik post nog wel even het resultaat.
  † In Memoriam † woensdag 15 augustus 2012 @ 01:05:44 #70
91830 MaximusTG
pi_115582918
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2012 15:09 schreef franky_sl het volgende:

[..]

Waar is 'hier'?
Eanske!
pi_115586955
Werkt zoiets eigenlijk een beetje?

http://www.dille-kamille.(...)al-anti-aanbak-33-cm

Of haalt dit het niet bij het effect van een echte pizzasteen?
  † In Memoriam † woensdag 15 augustus 2012 @ 12:18:28 #72
91830 MaximusTG
pi_115591986
Het zal ongetwijfeld werken, maar het is inderdaad niet hetzelfde als een pizzasteen. Het voordeel tov een dichte pan is natuurlijk dat de bodem niet zo nat wordt.
Is vooral handig als je niet zo handig bent met pizza overbrengen van een schieter naar de steen. Je kan het ook icm een steen gebruiken.
Hoewel ik dan eerder een "pizza screen" zou nemen;

Zo een dus:

pi_115629297
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2012 20:07 schreef Schism6 het volgende:
Eindelijk een fatsoenlijk resultaat. 8-)
De steen is zo'n 10 cm hoger in de bbq geplaatst en nu is de warmteverdeling wel goed *O*

[ afbeelding ]
Verwarm je je pizzasteen tegelijkertijd met de bbq? Of de pizzasteen pas erop als de bbq warm is?
  † In Memoriam † donderdag 16 augustus 2012 @ 05:07:39 #74
91830 MaximusTG
pi_115630793
Pizzasteen moet altijd mee voorverwarmen. Als de pizza op een koude steen komt heeft het een averechts effect.
Steen ineens op een warme bbq kan trouwens ook scheuren en breken veroorzaken.
  donderdag 16 augustus 2012 @ 08:18:10 #75
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_115631465
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 05:07 schreef MaximusTG het volgende:
Pizzasteen moet altijd mee voorverwarmen. Als de pizza op een koude steen komt heeft het een averechts effect.
Steen ineens op een warme bbq kan trouwens ook scheuren en breken veroorzaken.
Ik zet zo'n pizza steen altijd even in de oven, en laat hem dan naar 150 / 180c opwarmen, voor hij op de BBQ gaat.
de BBQ wordt ook nog voor 'andere' dingen gebruikt, dan ligt zo'n steen wel een beetje in de weg
  † In Memoriam † donderdag 16 augustus 2012 @ 09:39:03 #76
91830 MaximusTG
pi_115632726
Das ook een goede optie ja, ik was er vanuit gegaan dat er alleen pizza gebakken ging worden ;).
Wel handig om dan goeie ovenwanten te hebben :p.
  donderdag 16 augustus 2012 @ 20:30:09 #77
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_115655101
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 09:39 schreef MaximusTG het volgende:
Wel handig om dan goeie ovenwanten te hebben :p.
Action - ¤3.99 van die lange 'aluminium'kleur wanten tot de elleboog ( ligt aan de lengte van de onderarm....
bij de BBQ accesoires, zijn fijn, houden best wel 'even' de warmte tegen
pi_115687275
Hebben jullie ook weleens gebruik gemaakt van een pizzarette?
Wij doen dit steeds vaker bij mijn schoonouders, en we gebruiken voor het uitrollen van het deeg griesmeel aan de onderkant, plakt ook minder vast....

Maar we raken ideeloos wat we erop kunenn doen, iemand nog tips?
  † In Memoriam † vrijdag 17 augustus 2012 @ 17:24:04 #79
91830 MaximusTG
pi_115687444
Ken het wel, nog nooit gedaan, maar ben er niet zo enthousiast over nav wat ik er over gelezen en gezien heb. Ding wordt niet warm genoeg om goed pizza te bakken, en je hebt weer zo'n apparaat staan...

Maar als jullie het leuk vinden! Wat doe je er nu dan allemaal op? Je kan andere saus proberen. BBQsaus, creme fraiche + yoghurt, tomatensaus.
Verschillende soorten vlees. Ham, salami, spek, chorizo etc. Groentes natuurlijk. Kazen, mozzarella, goudse kaas, parmezaanse kaas, gorgonzola, geitenkaas, etc.

Heb je dat allemaal al geprobeerd?

Edit: Bekende tip is natuurlijk ook nog de menu's van pizzeria's langslopen.
pi_115687621
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 17:24 schreef MaximusTG het volgende:
Ken het wel, nog nooit gedaan, maar ben er niet zo enthousiast over nav wat ik er over gelezen en gezien heb. Ding wordt niet warm genoeg om goed pizza te bakken, en je hebt weer zo'n apparaat staan...

Maar als jullie het leuk vinden! Wat doe je er nu dan allemaal op? Je kan andere saus proberen. BBQsaus, creme fraiche + yoghurt, tomatensaus.
Verschillende soorten vlees. Ham, salami, spek, chorizo etc. Groentes natuurlijk. Kazen, mozzarella, goudse kaas, parmezaanse kaas, gorgonzola, geitenkaas, etc.

Heb je dat allemaal al geprobeerd?

Edit: Bekende tip is natuurlijk ook nog de menu's van pizzeria's langslopen.
Mijn schoonfamilie is dol op gezamelijk eten, dus er word ook vaak gewokt, mini pannenkoekjes, gegrilld en dus ook af en toe minipizza's gebakken...
Ik heb zo'n ding gekregen, maar het is wel leuk....
Maar de kazenwissel hebben we nog niet gedaan, de sauzenwissel hadden we wel gedaan, beviel wel om een keer wat anders te doen dus :)
  † In Memoriam † vrijdag 17 augustus 2012 @ 18:29:02 #81
91830 MaximusTG
pi_115689348
Nou hier, heb je iig weer een optie.

Vandaag ook twee pizza's gebakken. Simpele, met tomatensaus, champignons, ham, basilicum en mozzarella. Alleen met zuurdesem, geen gewone gist.
Rand had wat bruiner gemogen, maar dat kan aan de bloem liggen. Deze had ik nog niet eerder gebruikt voor pizza (wit brood original, soezie). Liggen nog twee bollen in de koelkast, denk dat ie mooier bruint na een dagje of anderhalf in de koelkast. Dit deeg heb ik vanochtend gemaakt met een flinke hoeveelheid desem (200 gram desem op 400 gram bloem). Die desem heb ik gisteren ververst.
Na een flinke autolyse het deeg gekneed met de handmixer, laten rusten, toen in een geoliede bak en voor 4 uur om het uur uitgerekt en gevouwen. Toen om 16.00 uur het deeg in 4en verdeeld, opgebold en in bakjes gedaan. Twee in de koelkast, twee heb ik 2 uur laten rijzen en die zie je nu op de foto's.

pi_115695351
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 18:29 schreef MaximusTG het volgende:
Nou hier, heb je iig weer een optie.

Vandaag ook twee pizza's gebakken. Simpele, met tomatensaus, champignons, ham, basilicum en mozzarella. Alleen met zuurdesem, geen gewone gist.
Rand had wat bruiner gemogen, maar dat kan aan de bloem liggen. Deze had ik nog niet eerder gebruikt voor pizza (wit brood original, soezie). Liggen nog twee bollen in de koelkast, denk dat ie mooier bruint na een dagje of anderhalf in de koelkast. Dit deeg heb ik vanochtend gemaakt met een flinke hoeveelheid desem (200 gram desem op 400 gram bloem). Die desem heb ik gisteren ververst.
Na een flinke autolyse het deeg gekneed met de handmixer, laten rusten, toen in een geoliede bak en voor 4 uur om het uur uitgerekt en gevouwen. Toen om 16.00 uur het deeg in 4en verdeeld, opgebold en in bakjes gedaan. Twee in de koelkast, twee heb ik 2 uur laten rijzen en die zie je nu op de foto's.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Een andere bodem kan ik ook weleens proberen, tnx voor de tip...
Enne mijn pizza's in een gewone oven worden nooit zo mooi en luchtig :( maar ik blijf oefenen
pi_115697704
Morgen gaan wij ook zelf pizza maken. Naja wel uit pakje zo de eerste keer. Volgende keer gaan we alle tips gebruiken in dit forum. :)
  † In Memoriam † vrijdag 17 augustus 2012 @ 23:08:16 #84
91830 MaximusTG
pi_115699473
Ik zou geen pakje gebruiken hoor, gewoon meteen zelf maken. Die pakjes is niet eens echt pizza. Is met bakpoeder. En echt niet makkelijker om te maken.
pi_115699886
Mjah het moet morgen. Zondag gaan we dagje strand doen. En we kunnen nu geen spul meer kopen om het een nacht in de koelkast te zetten.

Of hoeft dat niet persee?
  † In Memoriam † zaterdag 18 augustus 2012 @ 08:26:16 #86
91830 MaximusTG
pi_115707538
Zie mijn PDF voor een zelfde-dag-deeg. Het is minder smaakvol deeg, maar nog altijd stukken beter dan pakjesdeeg.
pi_115802167
Weer even 2 snel gemaakt voor in de koelkast:
(die gaan dan wanneer er ik zin in heb eventjes in de normale oven op opwarmstand)
pi_115856144
met dank aan het filmpje uit de OP van die kook-oma, eindelijk eens goed stevig samenhangend deeg kunnen maken, en gisteravond mn beste pizza tot nu toe!

Ze waren altijd al wel smakelijk, maar soms scheurde mn bodem tijdens het vormen, of tijdens bakken (te dun)

Nu dat trucje met een aantal keer in laagjes vouwen eens geprobeerd, en daardoor wordt het een steviger deeg, zonder scheuren. En een prima luchtige korst!





Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † woensdag 22 augustus 2012 @ 09:16:20 #89
91830 MaximusTG
pi_115856278
Mooi zo! Ja, dat in laagjes vouwen, dát is nu opbollen. Doe ik altijd. Is ook een van de basic skills die je gebruikt om bv een vrijstaand brood te maken. Je creëert spanning in het deeg.
Daarom had ik dat filmpje dr bij gezet, video is veeeel makkelijker om zoiets uit te leggen dan in tekst :).
pi_115857062
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 09:16 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi zo! Ja, dat in laagjes vouwen, dát is nu opbollen. Doe ik altijd. Is ook een van de basic skills die je gebruikt om bv een vrijstaand brood te maken. Je creëert spanning in het deeg.
Daarom had ik dat filmpje dr bij gezet, video is veeeel makkelijker om zoiets uit te leggen dan in tekst :).
Dus stel dat ik een pizzadeegbol die ik op die manier heb gemaakt zo op de steen leg, dan krijg ik een mooi luchtig witbrood? Brood bakken moet wel op een iets lagere temperatuur toch? (M'n oven gaat tot 260 graden, hetelucht, en voor pizza's zet ik m op de maximale temperatuur)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † woensdag 22 augustus 2012 @ 10:00:40 #91
91830 MaximusTG
pi_115857182
Nou.. Hij moet natuurlijk wel eerst rijzen he? Voor brood volg je wel een wat ander schema;). Maar ja, als je je pizzadeeg goed stevig opbolt, dat met de naad naar beneden op een schietplankje laat rijzen, of met de naad naar boven in een rijsmandje, dan kan je er idd een broodje mee bakken.
Kijk anders eens in het broodbaktopic ;).
pi_115899972
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2012 10:11 schreef Gripper het volgende:
Vanavond na het werk ff pizzaatje eten bij Bastacosi, (volgens mij de enige?) hout-oven pizzeria in Utrecht. Simpel concept, pizza bestellen, tafeltje zoeken en desnoods bij mensen aanschuiven, reserveren is niet mogelijk.

Eens kijken of ze het net zo lekker kunnen als ikzelf :P
En toch eens uitvinden hoe je nou goed een bodem vormt. Vorige week had ik er een met de vorm van Groenland.... Zo moeilijk kan het toch niet zijn om ze rond te krijgen :')
Was het lekker? Volgens mij zit op de twijnstraat trouewns ook een pizzeria met houtoven,
Da Portare Via na even googlen.
pi_115900912
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 11:11 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Was het lekker? Volgens mij zit op de twijnstraat trouewns ook een pizzeria met houtoven,
Da Portare Via na even googlen.
Oh, dat heb ik uiteindelijk helemaal niet meer hier gemeld. Ja, was zeker lekker! Als je de straat inrijdt ruik je de houtkachel van bastacosi al :)
Lekker weer, dus buiten op het terras gezeten. De bestelling plaats je zoals gezegd binnen aan de bar, drinken pak je zelf, en 10 minuten later hadden we 2 pizza's op tafel. Ik had er een met salsicchio picante, venkelzaadjes en mozz. mn vriendin name een vegetarische met paprika, geitenkaas, zongedroogde tomaat en basilicumblaadjes. Het zijn dunne pizza's, goede dunne bodem en een krokante maar niet erg luchtige -platte- rand. Gewoon lekker, goed beleg. Omdat ie dun is (zo hoort het natuurlijk ook) zit je na 1 pizza nog niet echt vol, en dat verwacht de gemiddelde Nederlandse pizza-gast natuurlijk wel.

Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dit resultaat inmiddels al bijna zelf ook kan bereiken... Alleen dan zonder de houtrooksmaak :)

Voor een snackbar-concept-pizzeria is 50 ¤ afrekenen (2 biertjes, 1 wijn, 2 pizza's, 2 tiramisu en 2 limoncello) misschien aan de dure kant, als het een "echt" restaurant zou zijn vind ik het al een schappelijker bedrag. Ik bedoel, zelf tiramisu uit een koelkast halen, en uit een plastic bakje eten is natuurlijk niet echt super romantisch. Misschien een volgende keer alleen een pizza afhalen?

Ik dacht altijd dat Portare Via alleen een afhaal/trattoria was, maar inderdaad: daar kun je ook zitten en ze hebben een houtoven. Zal die ook eens testen. Bastacosi krijgt van mij overall een 7.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_115901231
Ik heb nog steeds het probleem dat mijn deeg na het invriezen en ontdooien taai is. De korst wordt niet zo knapperig en de binnenkant niet zo luchtig zoals het deeg voor het invriezen. Hebben dat meer mensen en wat kan ik misschien eran veranderen?
  † In Memoriam † donderdag 23 augustus 2012 @ 12:51:09 #95
91830 MaximusTG
pi_115903420
Hoe vries je het in? Plastic zakje, bakje? Olie eromheen?
Lijkt me dat het probleem is dat je deeg uitdroogt in de vriezer, zoals wel vaker gebeurt met dingen in de vriezer.
pi_115906847
Oh mensen wat een lekkere pizza's allemaal weer, krijg spontaan trek!

Me hele voorraad kast puilt uit van meel soorten etc..etc.. Maar.....

Het is veel te warm om pizza te maken (in mijn huishoudentje dan)...

Dus dan maar naar de plaatselijke pizza tent.. :'(

Ik vries mijn deeg in na de koude rijs zeg maar, doe dat dan per portie in diepvrieszakken waar ik alle lucht uitzuig.
Bij het uithalen gooi ik de zakjes gewoon in warm water, na een uurtje zijn ze ontdooit. En dan laat ik ze nog minstens een uur doorrijzen (warme plek, natte doek) .. meestal haal ik ze er dus s'morgens uit om s'avonds te eten.

Ik proef dan geen waarneembaar verschil, maar ik ben maar een beginner he :)

[ Bericht 41% gewijzigd door Anti-Negativio op 23-08-2012 14:32:19 ]
  † In Memoriam † donderdag 23 augustus 2012 @ 14:26:04 #97
91830 MaximusTG
pi_115907077
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 12:51 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe vries je het in? Plastic zakje, bakje? Olie eromheen?
Lijkt me dat het probleem is dat je deeg uitdroogt in de vriezer, zoals wel vaker gebeurt met dingen in de vriezer.
Ik heb ook van die afgesloten bakjes en doe er olie in. Misschien moet ik maar minder deeg op voorraad maken en gewoon een dag van tevoren.
  † In Memoriam † donderdag 23 augustus 2012 @ 14:31:27 #99
91830 MaximusTG
pi_115907203
Ik las iets over je deeg bespuiten met olie, en het dan strak in plastic folie wikkelen. Plastic zakje is misschien ook een optie? Zo'n goeie ziplock lijkt me het handigst. Kan je het deeg er strak in doen, lucht eruit, Als je het dan laat ontdooien kan je er wat lucht bij doen zodat het deeg ruimte heeft om te rijzen.
pi_115907314
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 14:26 schreef MaximusTG het volgende:
Te warm?
Ja ik woon drie hoog in een niet zo'n groot appartementje.. het is nu 24 graden maar als me oven een uur aanstaat 30!

Edit: het is nu 22 graden ;) maar dan na 3 pizza's alsnog 28 :'(
  † In Memoriam † donderdag 23 augustus 2012 @ 14:40:12 #101
91830 MaximusTG
pi_115907556
Ach sooo, geen aparte keuken dus? Maar tis nu toch wel weer vrij fris buiten? Deurtje of raam open zetten? Voor pizza moet je wat over hebben toch :P?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')