abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_114326386
Vispizza staat in de oven! Over 5 min lekker smikkelen!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_114353462
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2012 16:42 schreef MaximusTG het volgende:
Het ziet er trouwens makkelijker uit dan het is in het filmpje hoor ;). Moet je wel een mooi glad blad voor hebben, dat moet ik op mn geribbelde aanrecht niet proberen bv.
Je kan je deegballen idd invriezen. Maar waar je een beetje mee moet spelen dan is de rijstijd.
Om het een beetje uit te leggen; Je deeg heeft op een gegeven moment een bepaald punt bereikt, waarbij het op zn piek is. Mooi gerezen, gist is actief, als je het op dat moment zou bakken zou je een maximale rijs krijgen (en dus een luchtige pizza, mooie rand etc.). Wanneer dat punt is, is afhankelijk van dingen als hoeveelheid gist, temperatuur, zout, etc.
Wanneer je je deeg bevroren in de koelkast zet, dan begint het gistproces/rijsproces weer langzaamaan. De temperatuur van de bal deeg stijgt. Je moet kijken of je je deeg na het maken meteen in kan vriezen, of dat je het bijvoorbeeld 's avonds maakt en in de koelkast zet, en 's ochtends naar de vriezer verplaatst (of laat staan voor diezelfde avond). Op het moment dat je dan een bevroren bal deeg uit de vriezer haalt is ie al 'iets verder'.
Bedankt voor de tip. Dus ik kan dan beter op dinsdagavond het deeg maken voor de avond erna. Moet deeg eigenlijk rijzen in de koelkast of op een warme plek?

Is dit trouwens een goede pizzasteen?
http://www.fonq.nl/product/jamie-oliver-pizzasteen/34772/
pi_114353687
Ik heb die steen ook. Hij werkt prima. Sommige zullen zeggen dat ie te dun is, maar voor mij werkt hij prima en niet al te duur. Je kan natuurlijk ook naar een tuinland/Gamma gaan voor een goede steen(weet zo niet welk type), maar dan moet ie net in een juiste maat zijn of moet je hem zelf gaan 'bijsnijden'. Betaal dan liever 17 euro voor iets wat een mooie ronde vorm heeft en niet teveel gedoe kost.
pi_114357495
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 11:09 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip. Dus ik kan dan beter op dinsdagavond het deeg maken voor de avond erna. Moet deeg eigenlijk rijzen in de koelkast of op een warme plek?

Is dit trouwens een goede pizzasteen?
http://www.fonq.nl/product/jamie-oliver-pizzasteen/34772/
Je zult best pizza kunnen bakken op die steen, maar hij is inderdaad erg dun, en ik zie niet helemaal wat het rond zijn van de steen nou zoveel toevoegt qua gemak? Het maakt het eigenlijk alleen maar lastiger omdat je minder plek hebt om de pizza op te schuiven.

Deeg kan zowel in de koelkast als op een warme plek rijzen, alleen gaat het op een warme plek sneller. Maar in de koelkast krijgt je deeg dan wel weer de tijd om meer smaak te ontwikkelen. En je hebt het proces meer onder controle.
Je kan er mee spelen he; Stel je maakt savonds laat deeg, zet het in de koelkast, en de volgende dag wil je het bakken. Je kijkt in de koelkast en je ziet dat het deeg nog niet ver genoeg gerezen is. Dan zou je het bv even op een warmere plek kunnen zetten (niet te warm natuurlijk). Maar als het deeg al wel bijna goed is hoef je het er bv maar een half uurtje van te voren uit te halen (ik zeg maar wat als voorbeeld). Dat is iets wat je een beetje uit ervaring moet leren.

Maar ik zie deeg in de koelkast ook gewoon als erg makkelijk. Als je namelijk het deeg dezelfde dag nog moet maken dan eet je sowieso erg laat, en je deeg bevat veel gist en is snel gerezen. En je hebt de meeste 'rotzooi' al gehad.
pi_114358216
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 12:52 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Je zult best pizza kunnen bakken op die steen, maar hij is inderdaad erg dun, en ik zie niet helemaal wat het rond zijn van de steen nou zoveel toevoegt qua gemak? Het maakt het eigenlijk alleen maar lastiger omdat je minder plek hebt om de pizza op te schuiven.

Deeg kan zowel in de koelkast als op een warme plek rijzen, alleen gaat het op een warme plek sneller. Maar in de koelkast krijgt je deeg dan wel weer de tijd om meer smaak te ontwikkelen. En je hebt het proces meer onder controle.
Je kan er mee spelen he; Stel je maakt savonds laat deeg, zet het in de koelkast, en de volgende dag wil je het bakken. Je kijkt in de koelkast en je ziet dat het deeg nog niet ver genoeg gerezen is. Dan zou je het bv even op een warmere plek kunnen zetten (niet te warm natuurlijk). Maar als het deeg al wel bijna goed is hoef je het er bv maar een half uurtje van te voren uit te halen (ik zeg maar wat als voorbeeld). Dat is iets wat je een beetje uit ervaring moet leren.

Maar ik zie deeg in de koelkast ook gewoon als erg makkelijk. Als je namelijk het deeg dezelfde dag nog moet maken dan eet je sowieso erg laat, en je deeg bevat veel gist en is snel gerezen. En je hebt de meeste 'rotzooi' al gehad.
Tnx voor de tip.

Wat voor steen gebruik jij dan?
pi_114358702
Ik heb ooit deze steen van http://pizzastein.com/ voor mn verjaardag gekregen. Is ook chamotte. Zelfde soort steen dus. Alleen is het bij groenebouwmaterialen goedkoper (als je em af kan halen).
pi_114358949
hmm aan het einde van De Parade gaan er 2 grote stenen pizzaovens weg, iemand van hier interesse?
pi_114359208
Hmm, jammer dat ik daar nog geen plek voor heb.. Wat moeten ze kosten?
pi_114361915
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 13:25 schreef MaximusTG het volgende:
Ik heb ooit deze steen van http://pizzastein.com/ voor mn verjaardag gekregen. Is ook chamotte. Zelfde soort steen dus. Alleen is het bij groenebouwmaterialen goedkoper (als je em af kan halen).
Ik zal eens bij pizzastein kijken.
Bedankt.
pi_114377638
Ook maar weer eens pizza gebakken :). Had alleen geen goede bloem meer, dus heb een pak van Soubry gebruikt met volkorenmeel. Had ik een keer bij de Jumbo gehaald, had niet goed opgelet, dacht dat het broodbloem voor witbrood was.. Maar heb het gezeefd, dus het is een semi-volkoren pizza geworden;
Met tomatensaus, gebakken kipfilet, champignons, gorgonzola, mozzarella en basilicum.

  donderdag 19 juli 2012 @ 15:15:52 #261
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_114416111
Hoi Pizzabakkers !!

Vraagje voor jullie, weet iemand wat er mis is met mijn deeg als er te makkelijk gaten in vallen?

Als recept zit ik op iets van 500gr bloem met 3dl water instant gist, 2 theelepeltjes suiker, beetje zout en wat knoflookpoeder. Ik ben aan het experimenteren met wat melk (ca 0,5 dl) en wat minder water..dat maakt het deeg wat soepeler maar lijkt het gatenprobleem erger te maken.

Ik laat het ca 1 uur rijzen, kneed het dan en maak er dan direct bodems van die de oven in gaan

Iemand enig idee hoe dat komt dat er zo makkelijk gaten in vallen?

NB ik maak de bodem wel erg dun maar heb toch niet het idee dat ik het deeg te ver rek..
pi_114416410
Je moet je deeg niet vormen net nadat je het gekneed hebt. Je moet het 1 keer kneden, verdelen in bollen, laten rijzen, en dan verwerken tot bodems. Of kneden, in bulk rijzen, verdelen, opbollen (dus niet kneden), rijzen, en dan verwerken tot bodems.
Of je er nu melk, water, suiker, knoflook of wat dan ook in doet, je deeg scheurt omdat de gluten niet goed ontwikkeld zijn (of omdat de bloem die je gebruikt niet geschikt is, welke gebruik je?).
Bij een goed ontwikkelde glutenstructuur kan je je deeg zo dun trekken dat je er doorheen kan kijken. Dus misschien kneed je wel niet lang genoeg, of is je bloem niet goed, of een combinatie daarvan.
Om een goede glutenstructuur te hebben heb je trouwens eerder meer vocht dan minder nodig.
pi_114444574
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 19:17 schreef MaximusTG het volgende:
Ook maar weer eens pizza gebakken :). Had alleen geen goede bloem meer, dus heb een pak van Soubry gebruikt met volkorenmeel. Had ik een keer bij de Jumbo gehaald, had niet goed opgelet, dacht dat het broodbloem voor witbrood was.. Maar heb het gezeefd, dus het is een semi-volkoren pizza geworden;
Met tomatensaus, gebakken kipfilet, champignons, gorgonzola, mozzarella en basilicum.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Heb je deze pizza gemaakt in de bestron of gewone oven?
  vrijdag 20 juli 2012 @ 08:01:33 #264
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_114448785
Hmm..ik heb dus last van luie gluten ;)

Ik gebruik gewoon standaard bloem uit de supermarkt en ben nog te lui om het te zeven ook, mijzelf kennende zal ik beginnen met langer kneden, als dat niet helpt zeven.

Thanks !
pi_114450578
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2012 00:32 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Heb je deze pizza gemaakt in de bestron of gewone oven?
Deze in de gewone oven.

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2012 08:01 schreef LoganMCV het volgende:
Hmm..ik heb dus last van luie gluten ;)

Ik gebruik gewoon standaard bloem uit de supermarkt en ben nog te lui om het te zeven ook, mijzelf kennende zal ik beginnen met langer kneden, als dat niet helpt zeven.

Thanks !
Zeven? Nee dat hoeft niet echt als je bloem gebruikt. Ik zei hierboven dat ik had gezeefd omdat ik alleen nog tarwemeel had.
Je gebruikt gewoon geen goede bloem voor pizza/brood. Daar ga je met langer kneden dan waarschijnlijk niet veel aan verbeteren.
  vrijdag 20 juli 2012 @ 09:46:20 #266
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_114450646
eerst zeg je "misschien kneed je niet lang genoeg (of geen goede bloem)" en nu zeg je weer "je gebruikt gewoon geen goede bloem".. hoe onderbouwd is je mening nu precies?
pi_114450901
:{w Doe ff rustig zeg; Jij komt met een verhaal waar allerlei informatie mist, ik geef een advies. Probeer mogelijke oorzaken aan te geven. Kunnen dus meerdere dingen zijn.
Dan zeg je daarna pas dat je gewone supermarktbloem gebruikt. Nou, dan zeg ik dus dat langer kneden in dat geval waarschijnlijk niet veel gaat uitmaken, omdat die bloem zo slecht is hiervoor.
Maar dat kan ik pas zeggen als ik weet wat voor bloem je gebruikt he.
Als je nou een duidelijker verhaal neerzet.. Welke bloem precies, hoeveel vocht precies, etc. Hoe lang kneed je, en waarmee (hand, mixer, standmixer).
  vrijdag 20 juli 2012 @ 10:25:55 #268
130803 Gripper
Get a grip
pi_114451833
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 13:31 schreef piepkuiken21 het volgende:
hmm aan het einde van De Parade gaan er 2 grote stenen pizzaovens weg, iemand van hier interesse?
Dan moet ik ze dit weekend maar eens gaan bekijken, de Parade opent vanavond in Utrecht, en ik woon daar. Maar ik heb eigenlijk geen plek in de tuin+ er staat al een houtkachel onder de veranda....
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 20 juli 2012 @ 13:06:21 #269
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_114458128
Was niet kwaad bedoeld Maximus, sorry als het zo overkwam
pi_114462254
Sinds tijden weer een pizzadeeg en saus aan het maken. Het resultaat is vanavond of morgen te zien. :9
pi_114473394
Sausje maken



Het resultaat,ietsje te lang in de oven

pi_114491471
Bakresultaat zonder beleg. Je ziet het deeg enorme blazen trekken zo zonder vocht erop. :D

pi_114491495
  zaterdag 21 juli 2012 @ 11:38:17 #274
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_114491669
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2012 19:48 schreef Terpentin07 het volgende:
Sausje maken

[ afbeelding ]

Het resultaat,ietsje te lang in de oven

[ afbeelding ]
Nice. Persoonlijk ben ik veel luier met de saus, ik gebruik er altijd bliktomaat voor :P
pi_114499299
Ik heb geen idee wat ze moeten kosten maar als er serieus interesse is kan ik bemiddelen.
pi_114502283
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2012 15:00 schreef Anti-Negativio het volgende:
Volgens mij is die action "steen" heel erg dun of niet? een dunne steen zal zijn warmte erg snel verliezen...
Ik heb een steen gekocht bij de internetsite die hier eerder genoemd is.

http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stuk

Ik heb er twee tegelijk gekocht, 1 als cadeau voor me maat, verzendkosten vallen dan wel mee in mijn ogen..

Net mijn deeg uit de koeling gehaald, stond er vanaf donderdagavond in.. Ik heb er zo'n zin in :9~
Hoe lang duurde het voordat jij je steen binnen had? Ik heb hier namelijk vorige week maandag een bestelling geplaatst maar begin mij nu wel een beetje af te vragen hoe betrouwbaar de site eigenlijk is. Afgelopen maandag kreeg ik een mailtje met het bericht dat mijn verzending was verzonden, maar toen ik woensdag niks had ontvangen, heb ik ze een email gestuurd met de vraag of ze mij konden vertellen hoe lang het ongeveer duurt voordat ik mijn bestelling binnen heb of, of ze mij zouden kunnen voorzien van een track & trace code ivm aanwezigheid thuis. Maar ik heb nog geen antwoord terug gekregen en de pizzasteen heb ik ook nog steeds niet binnen. Hmpf.
  zaterdag 21 juli 2012 @ 17:44:26 #277
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_114503341
Schaamteloze crosspost O-)

In het kader van de cupcake hysteria, mijn pizza van vandaag erin gemaakt



Plakje pizzaboden in de vorm proppen, en goed aandrukken.
Gewenste vulling "er in" doen, en dan dichtklappen aan de bovenkant.
oven op 250 graden, en dan 10 á 12 minuten bijna bovenin afbakken

Voor de kinderen, een Pizza Rollata

Pizza belegd, en opgerold als een rollade, daarna in plakjes van ong. 3 a 4 cm gesneden.
op een bakplaat / bakpapier



Zelfde temperaturen als hiervoor ( oven staat toch aan ;) )



Leuk voor de kinderen, maar ook als 'borrelhapje' ( minder hoog dan :) )



Deze week via pizzastein.com een steen bestellen.
40x30cm
pi_114507440
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 17:44 schreef Spartagek het volgende:
Schaamteloze crosspost O-)

In het kader van de cupcake hysteria, mijn pizza van vandaag erin gemaakt

[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]

Plakje pizzaboden in de vorm proppen, en goed aandrukken.
Gewenste vulling "er in" doen, en dan dichtklappen aan de bovenkant.
oven op 250 graden, en dan 10 á 12 minuten bijna bovenin afbakken

Voor de kinderen, een Pizza Rollata

Pizza belegd, en opgerold als een rollade, daarna in plakjes van ong. 3 a 4 cm gesneden.
op een bakplaat / bakpapier

[ link | afbeelding ]

Zelfde temperaturen als hiervoor ( oven staat toch aan ;) )

[ link | afbeelding ]

Leuk voor de kinderen, maar ook als 'borrelhapje' ( minder hoog dan :) )

[ link | afbeelding ]

Deze week via pizzastein.com een steen bestellen.
40x30cm
Ook interessant. Beetje een soort calzone maar dan weer anders. :)
  zondag 22 juli 2012 @ 16:55:18 #279
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_114534144
Ik zag die cupcake vormpjes, en moest gewoon 'pesten'
soort van territoriumdrift, al die vage cupcakedingen. .... Ik eerst :)
  dinsdag 24 juli 2012 @ 17:19:32 #280
378971 Anti-Negativio
Pro-Positivio
pi_114609152
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juli 2012 17:20 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Hoe lang duurde het voordat jij je steen binnen had? Ik heb hier namelijk vorige week maandag een bestelling geplaatst maar begin mij nu wel een beetje af te vragen hoe betrouwbaar de site eigenlijk is. Afgelopen maandag kreeg ik een mailtje met het bericht dat mijn verzending was verzonden, maar toen ik woensdag niks had ontvangen, heb ik ze een email gestuurd met de vraag of ze mij konden vertellen hoe lang het ongeveer duurt voordat ik mijn bestelling binnen heb of, of ze mij zouden kunnen voorzien van een track & trace code ivm aanwezigheid thuis. Maar ik heb nog geen antwoord terug gekregen en de pizzasteen heb ik ook nog steeds niet binnen. Hmpf.
Heb je de steen inmiddels al binnen? bij mij duurde het ook ruim een week voordat ze binnenkwamen..
pi_114609733
Ik heb vandaag mijn eerste pizza gemaakt. :Y
Op een gas bbq met 3 flinke branders en een cadac pizzasteen.
De thermometer in de bbq gaf iets boven de 350 graden Celsius aan, dus lekker heet.

Het ging eigenlijk vrij aardig, het enige was dat de griesmeel/bloem die met de pizza op de steen was geschoven een zeer zwart verbrande koek opleverde en de pizza zelf was op sommige stukken ook echt verbrand van onder. Aan de bovenkant was alles lekker aan het borrelen, maar de rand had in mijn ogen nog wat meer mogen hebben.

Wat is er nu fout gegaan ? De steen te heet kan volgens mij niet.

Iemand een idee/tips ?

Alvast bedankt.
pi_114621594
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2012 17:19 schreef Anti-Negativio het volgende:

[..]

Heb je de steen inmiddels al binnen? bij mij duurde het ook ruim een week voordat ze binnenkwamen..
Nope. En ik heb verder ook geen antwoord gehad op mijn email. Erg irritant dit. Ik vind het echt niet erg om wat langer te wachten, maar het zou wel fijn zijn als ze tenminste mijn email zouden beantwoorden.

Ik heb ze trouwens ook via de telefoon proberen te bereiken maar daar werd niet opgenomen. Via een voicemail bericht werd ik doorverwezen naar hun email/site. Ik heb ze maar nog een email gestuurd. Ik wacht nog ongeveer een week en als ik dan nog steeds niks van ze hoor, dan ga ik hun facebook pagina spammen met mijn vragen. Slechte reclame voor ze, maar tja, dat hebben ze dan aan zichzelf te danken.

[ Bericht 10% gewijzigd door Bortecinem op 25-07-2012 01:01:20 ]
pi_114630405
ik vind het erg jammer voor je dat het zo gaat... ik heb nu al 3 stenen via hun besteld met behalve wat vertraging geen problemen verder.. had je de steen al betaald?
pi_114632924
Ja, ik ook.

En ja, ik heb de steen zeker betaald, heb daar dan ook meteen een bevestiging van gekregen.
pi_114635669
quote:
11s.gif Op dinsdag 24 juli 2012 17:42 schreef Schism6 het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste pizza gemaakt. :Y
Op een gas bbq met 3 flinke branders en een cadac pizzasteen.
De thermometer in de bbq gaf iets boven de 350 graden Celsius aan, dus lekker heet.

Het ging eigenlijk vrij aardig, het enige was dat de griesmeel/bloem die met de pizza op de steen was geschoven een zeer zwart verbrande koek opleverde en de pizza zelf was op sommige stukken ook echt verbrand van onder. Aan de bovenkant was alles lekker aan het borrelen, maar de rand had in mijn ogen nog wat meer mogen hebben.

Wat is er nu fout gegaan ? De steen te heet kan volgens mij niet.

Iemand een idee/tips ?

Alvast bedankt.
Je steen was te heet :+ . Of nee, waarschijnlijk was de verhouding steentemperatuur:temperatuurinrestoven niet goed. Komt natuurlijk doordat je die gasbranders recht onder de steen hebt zitten..
pi_114636033
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 10:35 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Je steen was te heet :+ . Of nee, waarschijnlijk was de verhouding steentemperatuur:temperatuurinrestoven niet goed. Komt natuurlijk doordat je die gasbranders recht onder de steen hebt zitten..
De temperatuur zo'n 20 cm boven de steen was 350 Celsius.
De steen ligt midden op de bbq boven de middelste brander en de 2 buitenste branders zitten net naast de steen.

Dus de volgende keer de middelste brander uitlaten ?
pi_114636162
Misschien wel een goed idee ja; Of iig die uitdoen als je de pizza erop doet. Je zou ook nog de deksel/kap (die erop zit en dichtgaat met de pizza erin neem ik aan?) kunnen bedekken met alufolie of iets anders reflecterends?
Wat ze bij houtovens soms ook doen is met een natte doek over de steen heen gaan voor de pizza erop gaat. Dat is ook om as weg te halen, maar ook om de temperatuur van de steen iets te verlagen. Let wel op dat je steen dan misschien zou kunnen barsten..
Wat ook wel gedaan wordt als test is idd een handje griesmeel/bloem op de steen te gooien. Als dat meteen zwart wordt is ie te heet..
pi_114636331
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 10:56 schreef MaximusTG het volgende:
Misschien wel een goed idee ja; Of iig die uitdoen als je de pizza erop doet. Je zou ook nog de deksel/kap (die erop zit en dichtgaat met de pizza erin neem ik aan?) kunnen bedekken met alufolie of iets anders reflecterends?
Wat ze bij houtovens soms ook doen is met een natte doek over de steen heen gaan voor de pizza erop gaat. Dat is ook om as weg te halen, maar ook om de temperatuur van de steen iets te verlagen. Let wel op dat je steen dan misschien zou kunnen barsten..
Wat ook wel gedaan wordt als test is idd een handje griesmeel/bloem op de steen te gooien. Als dat meteen zwart wordt is ie te heet..
Ok, bedankt voor je reactie en tips, ik ga het volgende keer zo doen en laat weten wat het resultaat is. ^O^
  woensdag 25 juli 2012 @ 14:25:18 #289
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_114642797
ben echt te lui om alles door te lezen, maar wil iemand mij echt in 3 zinnen vertellen hoe het begrip zelf pizza maken gaat?
ik denk: deeg maken -> dag laten staan in koelkast
bodem maken, ff in oveen, voorgaren ofzo
erui, zooi erop en afbakken??
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_114643026
Als je de openigspost leest komt je al een heel eind.
  woensdag 25 juli 2012 @ 14:40:11 #291
130803 Gripper
Get a grip
pi_114643334
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 14:25 schreef dribbel79 het volgende:
ben echt te lui om alles door te lezen, maar wil iemand mij echt in 3 zinnen vertellen hoe het begrip zelf pizza maken gaat?
ik denk: deeg maken -> dag laten staan in koelkast
bodem maken, ff in oveen, voorgaren ofzo
erui,
zooi erop en afbakken??
Dat voorbakken hoeft niet persé, en hiermee ben je inderdaad aardig op weg.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 25 juli 2012 @ 14:54:38 #292
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_114643802
Vandaag maar weer eens experimenteren. Goede 00-bloem gekocht en verse gist erbij.
Poef.....gone! ©golfer
pi_114644449
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 14:25 schreef dribbel79 het volgende:
ben echt te lui om alles door te lezen, maar wil iemand mij echt in 3 zinnen vertellen hoe het begrip zelf pizza maken gaat?
ik denk: deeg maken -> dag laten staan in koelkast
bodem maken, ff in oveen, voorgaren ofzo
erui, zooi erop en afbakken??
Zoals idd gezegd, lees de OP eerst eens, want als je te lui bent om dat door te lezen dan zal pizza maken je helemaal tegenvallen denk ik.
Zonder motivatie kan je net zo goed kant-en-klaar deeg halen.

Mocht je echt niet willen lezen, dan is dit wel een interessant filmpje; No-knead pizza dough + deeg vormen. Lijkt qua stappen wel een beetje op recept in mijn PDF; Vrij nat deeg, nachtje koelkast. Alleen kneed ik wel, en verdeel en bol ik het op voordat het de koelkast in gaat.

pi_114661096
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 02:01 schreef Anti-Negativio het volgende:
ik vind het erg jammer voor je dat het zo gaat... ik heb nu al 3 stenen via hun besteld met behalve wat vertraging geen problemen verder.. had je de steen al betaald?
+

Ik heb vandaag een telefoontje en een email ontvangen. Blijkbaar waren ze mijn bestelling vergeten op te sturen. Als het goed is heb ik de steen morgen of overmorgen in huis.
pi_114674005
Kijk, dat is fijn, komt het toch goed! Als je nu vast je pizzadeeg maakt, kan je meteen genieten van een heerlijke pizza :D.
pi_114686993
quote:
14s.gif Op woensdag 25 juli 2012 22:38 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

+

Ik heb vandaag een telefoontje en een email ontvangen. Blijkbaar waren ze mijn bestelling vergeten op te sturen. Als het goed is heb ik de steen morgen of overmorgen in huis.
Goed om te horen! ^O^ Dan zien we binnenkort wel een fotootje van je creatie! :)
  vrijdag 27 juli 2012 @ 09:47:57 #297
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_114710874
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2012 14:25 schreef dribbel79 het volgende:
ben echt te lui om alles door te lezen, maar wil iemand mij echt in 3 zinnen vertellen hoe het begrip zelf pizza maken gaat?
ik denk: deeg maken -> dag laten staan in koelkast
bodem maken, ff in oveen, voorgaren ofzo
erui, zooi erop en afbakken??
deeg maken - uur afgedekt laten rijzen op warme plek
Bodem maken - zooi erop en ca 10 minuten op 200-220 graden

voila in 2 zinnen zelfs :)
  maandag 30 juli 2012 @ 08:54:12 #298
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_114836160
Gisteren pizza's gebakken, even snel een fotootje gemaakt van eentje


(niet iedereen lust olijven, vandaar het "eilandje olijven".)
pi_114906649
Vanavond ook nog maar weer 'ns een poging gewaagd.
Bedoeling was een grote plaatpizza voor 3 personen, maar zoals gewoonlijk bak ik niets van het vormen van een bodem, ronde bodem zonder gaten zal voor mij wel een utopie blijven ;( ...
(Wat saus, wat mozzarella, kaas, ui en wat ham- & spek grofgesneden).




Maar wél lekker! :Y
pi_114908692
Als ie lekker is, is dat al een heel belangrijk deel van het doel ;). Je deeg ziet er alleen wel erg droog uit moet ik zeggen. Misschien dat ie daarom ook wel scheurt?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')