Hihihiquote:Op maandag 25 juni 2012 15:45 schreef MaximusTG het volgende:
"Dit keer 3 potjes zonder gedroogde tomaten in olie gekocht."
Niet zo'n handige aankoop dus?
Maar lekker hoor, zal idd wel anders smaken. Je zou het nog kunnen mengen met een dunnere tomatensaus. Al is het voor mij wat te sterk van smaak denk ik. Tenminste, dat vind ik vaak van zongedroogde tomaat.
Maak er eens een foto van anders? Ik weet niet wat je verwacht te vinden, maar die thermostaat stelt niet veel voor hoor.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:52 schreef Basic_ het volgende:
Hmmm.. de laatste paar keer is het bij mij niet echt gelukt. Ik moet de thermostaat echt loskoppelen van de bovenste spiraal. Maar hoe dat precies moet, weet ik niet...
Ik had de bovenkap uit elkaar gehaald, maar daarin zit alleen een temperatuur knop volgens mij. Niet de thermostaat. Iemand toevallig deze bewerking al uitgevoerd?
Het gaat om de G3 ferrari
Dus als ik het goed begrijp komen de "mooie" pizza'sop jouw foto's uit je oven en niet uit de bestron?quote:Op dinsdag 3 juli 2012 18:09 schreef MaximusTG het volgende:
Tis een beetje een dilemma; de Bestron geeft een mooiere onderkant:
Maar de bruining van de toppings en de rand vallen me erg tegen.
Vocht lijkt niet goed kwijt te kunnen, en warmte is slecht verdeeld..
Mooie uitgebreide post heb je gemaakt. Leuk om te zien!quote:Hallo pizza puristen en pizza wannabee's
Na een tijdje deze mooie topic reeks gevolgd te hebben maar even een account aangemaakt, zodat ik kan reageren op al het lekkers wat hier voorbij komt. En misschien wat van mijn eigen creatie's posten
....
met het spelt meel, het zelf samenstellen van je deeg is leuk om te doen. Misschien wel een psychologisch effect maar je pizza smaakt echt lekkerder in mijn ogen.. Volgende week ga ik pizza maken voor me ouders, zal kijken of ik dan ook foto's kan maken zonder dat ik voor gek wordt verklaard![]()
Voor jouw 'dillemma' ...quote:Op dinsdag 3 juli 2012 18:09 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak of in mn gewone oven, dat ziet er zo uit:
[ afbeelding ]
Etna gasfornuis, elektrische oven, maximale stand; iets > 250 graden.
of in een Bestron DLD9070.
Tis een beetje een dilemma; de Bestron geeft een mooiere onderkant:
[ link | afbeelding ]
Maar de bruining van de toppings en de rand vallen me erg tegen.
[ link | afbeelding ]
vs:
[ link | afbeelding ]
Vocht lijkt niet goed kwijt te kunnen, en warmte is slecht verdeeld..
Die eerste was inderdaad ietwat ruim belegd met mozzerellaquote:Op dinsdag 3 juli 2012 21:57 schreef bobbee het volgende:
[..]
Mooie uitgebreide post heb je gemaakt. Leuk om te zien!
Je kunt alle soorten deeg maken, heb zelf al van alles gemaakt....100% volkoren, meergranen met lijnzaadjes/gierst er doorheen etc...lukt allemaal maar het lekkerst blijft toch de witte dunne italiaanse bodem volgens standaard recept![]()
Je hebt trouwens behoorlijk veel mozzarella op je pizza, dus vraag me af of je wel een heel dunne bodem had? Of is hij door gaan lekken wat we niet zien op de foto?
Nee, dat heeft er niks mee te maken. Sowieso maken ze daar 'bar pies', simpele pizza's uit een cafe oid, zonder rand in een vorm.quote:Op woensdag 4 juli 2012 04:44 schreef Spartagek het volgende:
[..]
Voor jouw 'dillemma' ...
http://slice.seriouseats.(...)pe.html?ref=obinsite
Deze man had ook problemen met de kleuring, en geeft aan dat het deels aan de "verhoging" onder de steen ligt.
misschien heb je er iets aan. ..
Ik heb ook wel redelijke pizza's uit de Bestron gehad, maar zoals ik ze het mooist vind komen ze toch het beste uit de conventionele oven; zo dus:quote:Op dinsdag 3 juli 2012 21:41 schreef bobbee het volgende:
[..]
Dus als ik het goed begrijp komen de "mooie" pizza'sop jouw foto's uit je oven en niet uit de bestron?
Maar is ie die plaat die geen steen is wel van steen, of van metaal?quote:Op vrijdag 6 juli 2012 16:39 schreef emmyemmy het volgende:
Bij de action hebben ze overigens ook een pizza''steen'' (een plaat eigenlijk)
Werkt prima, gebruik hem zelf ook en is maar 2,50 ofzo.
quote:Op zaterdag 7 juli 2012 15:00 schreef Anti-Negativio het volgende:
Volgens mij is die action "steen" heel erg dun of niet? een dunne steen zal zijn warmte erg snel verliezen...
Ik heb een steen gekocht bij de internetsite die hier eerder genoemd is.
http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stuk
Ik heb er twee tegelijk gekocht, 1 als cadeau voor me maat, verzendkosten vallen dan wel mee in mijn ogen..
Net mijn deeg uit de koeling gehaald, stond er vanaf donderdagavond in.. Ik heb er zo'n zin in
Geen idee waar 'ie van gemaakt is, metaal achtig iets ofzo. Die gooi je er dan ook in met de pizza, niet van te voren opwarmen ofzo, maar hij werkt prima!quote:Op zaterdag 7 juli 2012 13:48 schreef vriendelijkevriend het volgende:
[..]
Maar is ie die plaat die geen steen is wel van steen, of van metaal?
Bij Spontini in Milaan heb ik ws de lekkerste pizza ooit gegeten.quote:Op zaterdag 14 juli 2012 19:37 schreef NutKees het volgende:
Volgende week 12 dagen Italië. Eens kijken of ze daar ook nog een beetje pizza kunnen bakken...
Tnx voor de tip.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 15:02 schreef MaximusTG het volgende:
Kom voordat je deeg erin doet met olijfolie insmeren. Dan deeg erin. Als het gerezen is (al dan niet in de koelkast), werkblad bebloemen. Bakje/kom omgekeerd erbovenop zetten tot deeg op werkblad gezakt is. Wel individuele bollen gebruiken dan natuurlijk!
<< kijk eens naar dat filmpje. Gaat erg snel, maar prima te doen en geen gegoochel van de ene hand naar de andere.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 15:08 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Tnx voor de tip.
En wat is een goeden tip op je deeg mooi rond en dun te krijgen. Of is dat gewoon een kwestie van oefening baart kunst.
Dat klopt, gelukkig heb ik een glas houten aanrecht. Mooiste zou een marmeren plaat nog zijn, maar vind ik teveel gedoe. Nu alleen nog een goede pizzaplan/schep. Doe het nu op een houten snijplank, maar het schieten op de pizzasteen vind ik dan nogal een gedoe en raakt ie wat uit shape of valt er wat af.quote:Op dinsdag 17 juli 2012 16:42 schreef MaximusTG het volgende:
Het ziet er trouwens makkelijker uit dan het is in het filmpje hoor. Moet je wel een mooi glad blad voor hebben, dat moet ik op mn geribbelde aanrecht niet proberen bv.
Je kan je deegballen idd invriezen. Maar waar je een beetje mee moet spelen dan is de rijstijd.
Om het een beetje uit te leggen; Je deeg heeft op een gegeven moment een bepaald punt bereikt, waarbij het op zn piek is. Mooi gerezen, gist is actief, als je het op dat moment zou bakken zou je een maximale rijs krijgen (en dus een luchtige pizza, mooie rand etc.). Wanneer dat punt is, is afhankelijk van dingen als hoeveelheid gist, temperatuur, zout, etc.
Wanneer je je deeg bevroren in de koelkast zet, dan begint het gistproces/rijsproces weer langzaamaan. De temperatuur van de bal deeg stijgt. Je moet kijken of je je deeg na het maken meteen in kan vriezen, of dat je het bijvoorbeeld 's avonds maakt en in de koelkast zet, en 's ochtends naar de vriezer verplaatst (of laat staan voor diezelfde avond). Op het moment dat je dan een bevroren bal deeg uit de vriezer haalt is ie al 'iets verder'.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |