abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 7 juli 2012 @ 15:00:15 #226
378971 Anti-Negativio
Pro-Positivio
pi_113891854
Volgens mij is die action "steen" heel erg dun of niet? een dunne steen zal zijn warmte erg snel verliezen...
Ik heb een steen gekocht bij de internetsite die hier eerder genoemd is.

http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stuk

Ik heb er twee tegelijk gekocht, 1 als cadeau voor me maat, verzendkosten vallen dan wel mee in mijn ogen..

Net mijn deeg uit de koeling gehaald, stond er vanaf donderdagavond in.. Ik heb er zo'n zin in :9~
pi_113896241
Wij eten morgen weer pizza!
pi_113983574
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2012 15:00 schreef Anti-Negativio het volgende:
Volgens mij is die action "steen" heel erg dun of niet? een dunne steen zal zijn warmte erg snel verliezen...
Ik heb een steen gekocht bij de internetsite die hier eerder genoemd is.

http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stuk

Ik heb er twee tegelijk gekocht, 1 als cadeau voor me maat, verzendkosten vallen dan wel mee in mijn ogen..

Net mijn deeg uit de koeling gehaald, stond er vanaf donderdagavond in.. Ik heb er zo'n zin in :9~
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2012 13:48 schreef vriendelijkevriend het volgende:

[..]

Maar is ie die plaat die geen steen is wel van steen, of van metaal?
Geen idee waar 'ie van gemaakt is, metaal achtig iets ofzo. Die gooi je er dan ook in met de pizza, niet van te voren opwarmen ofzo, maar hij werkt prima!
  † In Memoriam † maandag 9 juli 2012 @ 20:46:56 #229
91830 MaximusTG
pi_113984605
Ja, maar dat is dus geen pizzasteen, en die werkt dus compleet anders. Is ook zeker rond en je doet het deeg daar direct op?
Echte pizzasteen is wel wat anders.
pi_113985194
De grap van een pizzasteen is ook dat hij vocht absorbeert doordat het wat poreus is. Daardoor wordt de bodem lekker krokant. Metaal kan dat niet.
pi_113985256
Maximus,

Welke soort bloem gebruikte jij nou voor je pizza? Die Frans krokant?

Heb nu eindelijk goede bloem. Heb zowel tarwebloem(eiwitgehalte 13.5%) als Frans krokant gekocht. Wat is wijsheid?
  † In Memoriam † maandag 9 juli 2012 @ 21:24:59 #232
91830 MaximusTG
pi_113986774
Meestal wel ja, want die kan ik het makkelijkst krijgen hier. Maar met die 13.5% moet je ook goede resultaten krijgen. En verder gewoon uitproberen wat voor jou het fijnste werkt en wat het beste resultaat geeft.
  dinsdag 10 juli 2012 @ 18:52:08 #233
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_114024684
N.a.v. de uitzending gisteravond van de Austraklische Masterchef (in Rome) vandaag een pizzasteen gekocht en voor het eerst van ons leven zelf een pizza gemaakt.
Tomatensaus gemaakt van gekookte blokjes tomaat, frito, organo, basilicum, ui, tijn, knoflook en een beetje tabasco.
Als topping: parmezaan en buffelmozzarella, salami, gerookte kip, uienringen, gemengde hele paddenstoelen, beetje olijfolie en basilicum.
Ultradunne bodem proberen te maken.

Als eerste keer best een geslaagd experiment. Volgende keer ga ik nog wat stoeien en proberen om andere bloemsoorten te gebruiken voor de bodem.

Repo:
pizzasteen in de oven:


Voor het bakken:


Na het bakken:


Pizzapuntje:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 10 juli 2012 @ 18:58:45 #234
373352 MrBaas
Here's your boss
pi_114025007
:9~ :9~ Heb je daar gestudeerd voor ofzo?
pi_114025479
Prachtig Golfer! Zeker voor je eerste pizza _O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_114122266
Jeetje Golfer, lekker hoor! :9~

Ik heb m'n ouders na afgelopen weekend ook om, binnenkort gaat de steen een keertje mee :Y

Samen met me moeder deeg maken, brings back memories O+
pi_114123603
Net voor het eerst zelf pizzadeeg gemaakt op basis van het eerste recept. Morgen kom ik terug met de resultaten :)
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_114130334
Ok ik heb een kleintje "proefgedraaid"en heb hem al op gegeten voordat ik er aan dacht een foto te maken. In principe is het wel goed gelukt alleen had ik mijn saus misschien even moeten pureren. Het enige probleem waar ik tegen aan liep is dat mijn rand al bijna goed was (achteraf gezien had de pizza nog wel even gekund) terwijl de bodem nog vrij slap was.

Wat kan ik hiertegen doen?
Ik neem aan dat de steen een "verdieping" lager leggen al helpt, nog andere dingen die daar invloed op hebben?

tnx!
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  zaterdag 14 juli 2012 @ 12:12:03 #239
374892 bobbee
Bob's House
pi_114189974
Tip voor

Bij de blokker dr oetker pizza steen te koop incl kantelmes voor 13 euro...
Wanneer je geen chamotte steen kunt vinden is dit een makkelijke oplossing.
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  zaterdag 14 juli 2012 @ 12:15:40 #240
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_114190061
Pizzadag hier :D Vanmorgen pas het deeg gemaakt maar buiten de koeling laten rijzen en er komt wel wat werkbaars uit.
  zaterdag 14 juli 2012 @ 19:14:43 #241
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_114203049
Update:

Een deel van het deeg is gemaakt van spelt omdat mijn bloem op was om mee te experimenteren:







pi_114203884
Volgende week 12 dagen Italië. Eens kijken of ze daar ook nog een beetje pizza kunnen bakken...
pi_114215975
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 19:37 schreef NutKees het volgende:
Volgende week 12 dagen Italië. Eens kijken of ze daar ook nog een beetje pizza kunnen bakken...
Bij Spontini in Milaan heb ik ws de lekkerste pizza ooit gegeten. :9~

Ze hebben er alleen Margheritas, maar als je die goed bakt hoef je ook niks anders te maken.
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_114317395
Afgelopen zondag ook voor het eerst zelf pizza gemaakt. Het was nog wel een beetje behelpen. Ik heb geen pizza staan. En het mooi rond krijgen van de pizza ging ook niet erg makkelijk. Ook had ik wat teveel tomatensaus gebruikt en wat te weinig kaas. Maar daar kan nog verbetering in komen.

Ik kreeg mijn bol deeg alleen moeilijk uit mijn kom. Wat is hier een handige tip voor?
  † In Memoriam † dinsdag 17 juli 2012 @ 15:02:08 #245
91830 MaximusTG
pi_114317465
Kom voordat je deeg erin doet met olijfolie insmeren. Dan deeg erin. Als het gerezen is (al dan niet in de koelkast), werkblad bebloemen. Bakje/kom omgekeerd erbovenop zetten tot deeg op werkblad gezakt is. Wel individuele bollen gebruiken dan natuurlijk!
pi_114317760
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2012 15:02 schreef MaximusTG het volgende:
Kom voordat je deeg erin doet met olijfolie insmeren. Dan deeg erin. Als het gerezen is (al dan niet in de koelkast), werkblad bebloemen. Bakje/kom omgekeerd erbovenop zetten tot deeg op werkblad gezakt is. Wel individuele bollen gebruiken dan natuurlijk!
Tnx voor de tip.
En wat is een goeden tip op je deeg mooi rond en dun te krijgen. Of is dat gewoon een kwestie van oefening baart kunst.
pi_114318694
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2012 15:08 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Tnx voor de tip.
En wat is een goeden tip op je deeg mooi rond en dun te krijgen. Of is dat gewoon een kwestie van oefening baart kunst.
<< kijk eens naar dat filmpje. Gaat erg snel, maar prima te doen en geen gegoochel van de ene hand naar de andere.
pi_114319726
Dat ziet er goed uit zeg. En ook een makkelijke lekkere topping. Ook handig om te zien hoeveel (of beter gezegd hoe weinig tomatensaus erop gaat.

Binnenkort maar een pizza steen aanschaffen en dan kan ik het wat beter en vaker gaan doen.

Nog een laatste vraag. Het is ideaal als 1 persoonsgerecht. En nu eet ik ik komende winter weer vaker alleen doordeweeks. Kan ik gewoon meerdere deegballen maken en die invriezen ofzo? of is dat geen succes? En dan de avond ervoor deze in de koelkast leg. En op de avond zelf het dan maak zoals in het filmpje hierboven?
  † In Memoriam † dinsdag 17 juli 2012 @ 16:42:30 #249
91830 MaximusTG
pi_114321583
Het ziet er trouwens makkelijker uit dan het is in het filmpje hoor ;). Moet je wel een mooi glad blad voor hebben, dat moet ik op mn geribbelde aanrecht niet proberen bv.
Je kan je deegballen idd invriezen. Maar waar je een beetje mee moet spelen dan is de rijstijd.
Om het een beetje uit te leggen; Je deeg heeft op een gegeven moment een bepaald punt bereikt, waarbij het op zn piek is. Mooi gerezen, gist is actief, als je het op dat moment zou bakken zou je een maximale rijs krijgen (en dus een luchtige pizza, mooie rand etc.). Wanneer dat punt is, is afhankelijk van dingen als hoeveelheid gist, temperatuur, zout, etc.
Wanneer je je deeg bevroren in de koelkast zet, dan begint het gistproces/rijsproces weer langzaamaan. De temperatuur van de bal deeg stijgt. Je moet kijken of je je deeg na het maken meteen in kan vriezen, of dat je het bijvoorbeeld 's avonds maakt en in de koelkast zet, en 's ochtends naar de vriezer verplaatst (of laat staan voor diezelfde avond). Op het moment dat je dan een bevroren bal deeg uit de vriezer haalt is ie al 'iets verder'.
pi_114322711
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2012 16:42 schreef MaximusTG het volgende:
Het ziet er trouwens makkelijker uit dan het is in het filmpje hoor ;). Moet je wel een mooi glad blad voor hebben, dat moet ik op mn geribbelde aanrecht niet proberen bv.
Je kan je deegballen idd invriezen. Maar waar je een beetje mee moet spelen dan is de rijstijd.
Om het een beetje uit te leggen; Je deeg heeft op een gegeven moment een bepaald punt bereikt, waarbij het op zn piek is. Mooi gerezen, gist is actief, als je het op dat moment zou bakken zou je een maximale rijs krijgen (en dus een luchtige pizza, mooie rand etc.). Wanneer dat punt is, is afhankelijk van dingen als hoeveelheid gist, temperatuur, zout, etc.
Wanneer je je deeg bevroren in de koelkast zet, dan begint het gistproces/rijsproces weer langzaamaan. De temperatuur van de bal deeg stijgt. Je moet kijken of je je deeg na het maken meteen in kan vriezen, of dat je het bijvoorbeeld 's avonds maakt en in de koelkast zet, en 's ochtends naar de vriezer verplaatst (of laat staan voor diezelfde avond). Op het moment dat je dan een bevroren bal deeg uit de vriezer haalt is ie al 'iets verder'.
Dat klopt, gelukkig heb ik een glas houten aanrecht. Mooiste zou een marmeren plaat nog zijn, maar vind ik teveel gedoe. Nu alleen nog een goede pizzaplan/schep. Doe het nu op een houten snijplank, maar het schieten op de pizzasteen vind ik dan nogal een gedoe en raakt ie wat uit shape of valt er wat af.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')