Hoe lang duurde het voordat jij je steen binnen had? Ik heb hier namelijk vorige week maandag een bestelling geplaatst maar begin mij nu wel een beetje af te vragen hoe betrouwbaar de site eigenlijk is. Afgelopen maandag kreeg ik een mailtje met het bericht dat mijn verzending was verzonden, maar toen ik woensdag niks had ontvangen, heb ik ze een email gestuurd met de vraag of ze mij konden vertellen hoe lang het ongeveer duurt voordat ik mijn bestelling binnen heb of, of ze mij zouden kunnen voorzien van een track & trace code ivm aanwezigheid thuis. Maar ik heb nog geen antwoord terug gekregen en de pizzasteen heb ik ook nog steeds niet binnen. Hmpf.quote:Op zaterdag 7 juli 2012 15:00 schreef Anti-Negativio het volgende:
Volgens mij is die action "steen" heel erg dun of niet? een dunne steen zal zijn warmte erg snel verliezen...
Ik heb een steen gekocht bij de internetsite die hier eerder genoemd is.
http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stuk
Ik heb er twee tegelijk gekocht, 1 als cadeau voor me maat, verzendkosten vallen dan wel mee in mijn ogen..
Net mijn deeg uit de koeling gehaald, stond er vanaf donderdagavond in.. Ik heb er zo'n zin in
Ook interessant. Beetje een soort calzone maar dan weer anders.quote:Op zaterdag 21 juli 2012 17:44 schreef Spartagek het volgende:
Schaamteloze crosspost
In het kader van de cupcake hysteria, mijn pizza van vandaag erin gemaakt
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
Plakje pizzaboden in de vorm proppen, en goed aandrukken.
Gewenste vulling "er in" doen, en dan dichtklappen aan de bovenkant.
oven op 250 graden, en dan 10 á 12 minuten bijna bovenin afbakken
Voor de kinderen, een Pizza Rollata
Pizza belegd, en opgerold als een rollade, daarna in plakjes van ong. 3 a 4 cm gesneden.
op een bakplaat / bakpapier
[ link | afbeelding ]
Zelfde temperaturen als hiervoor ( oven staat toch aan )
[ link | afbeelding ]
Leuk voor de kinderen, maar ook als 'borrelhapje' ( minder hoog dan )
[ link | afbeelding ]
Deze week via pizzastein.com een steen bestellen.
40x30cm
Heb je de steen inmiddels al binnen? bij mij duurde het ook ruim een week voordat ze binnenkwamen..quote:Op zaterdag 21 juli 2012 17:20 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Hoe lang duurde het voordat jij je steen binnen had? Ik heb hier namelijk vorige week maandag een bestelling geplaatst maar begin mij nu wel een beetje af te vragen hoe betrouwbaar de site eigenlijk is. Afgelopen maandag kreeg ik een mailtje met het bericht dat mijn verzending was verzonden, maar toen ik woensdag niks had ontvangen, heb ik ze een email gestuurd met de vraag of ze mij konden vertellen hoe lang het ongeveer duurt voordat ik mijn bestelling binnen heb of, of ze mij zouden kunnen voorzien van een track & trace code ivm aanwezigheid thuis. Maar ik heb nog geen antwoord terug gekregen en de pizzasteen heb ik ook nog steeds niet binnen. Hmpf.
Nope. En ik heb verder ook geen antwoord gehad op mijn email. Erg irritant dit. Ik vind het echt niet erg om wat langer te wachten, maar het zou wel fijn zijn als ze tenminste mijn email zouden beantwoorden.quote:Op dinsdag 24 juli 2012 17:19 schreef Anti-Negativio het volgende:
[..]
Heb je de steen inmiddels al binnen? bij mij duurde het ook ruim een week voordat ze binnenkwamen..
Je steen was te heet . Of nee, waarschijnlijk was de verhouding steentemperatuur:temperatuurinrestoven niet goed. Komt natuurlijk doordat je die gasbranders recht onder de steen hebt zitten..quote:Op dinsdag 24 juli 2012 17:42 schreef Schism6 het volgende:
Ik heb vandaag mijn eerste pizza gemaakt.
Op een gas bbq met 3 flinke branders en een cadac pizzasteen.
De thermometer in de bbq gaf iets boven de 350 graden Celsius aan, dus lekker heet.
Het ging eigenlijk vrij aardig, het enige was dat de griesmeel/bloem die met de pizza op de steen was geschoven een zeer zwart verbrande koek opleverde en de pizza zelf was op sommige stukken ook echt verbrand van onder. Aan de bovenkant was alles lekker aan het borrelen, maar de rand had in mijn ogen nog wat meer mogen hebben.
Wat is er nu fout gegaan ? De steen te heet kan volgens mij niet.
Iemand een idee/tips ?
Alvast bedankt.
De temperatuur zo'n 20 cm boven de steen was 350 Celsius.quote:Op woensdag 25 juli 2012 10:35 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Je steen was te heet . Of nee, waarschijnlijk was de verhouding steentemperatuur:temperatuurinrestoven niet goed. Komt natuurlijk doordat je die gasbranders recht onder de steen hebt zitten..
Ok, bedankt voor je reactie en tips, ik ga het volgende keer zo doen en laat weten wat het resultaat is.quote:Op woensdag 25 juli 2012 10:56 schreef MaximusTG het volgende:
Misschien wel een goed idee ja; Of iig die uitdoen als je de pizza erop doet. Je zou ook nog de deksel/kap (die erop zit en dichtgaat met de pizza erin neem ik aan?) kunnen bedekken met alufolie of iets anders reflecterends?
Wat ze bij houtovens soms ook doen is met een natte doek over de steen heen gaan voor de pizza erop gaat. Dat is ook om as weg te halen, maar ook om de temperatuur van de steen iets te verlagen. Let wel op dat je steen dan misschien zou kunnen barsten..
Wat ook wel gedaan wordt als test is idd een handje griesmeel/bloem op de steen te gooien. Als dat meteen zwart wordt is ie te heet..
Dat voorbakken hoeft niet persé, en hiermee ben je inderdaad aardig op weg.quote:Op woensdag 25 juli 2012 14:25 schreef dribbel79 het volgende:
ben echt te lui om alles door te lezen, maar wil iemand mij echt in 3 zinnen vertellen hoe het begrip zelf pizza maken gaat?
ik denk: deeg maken -> dag laten staan in koelkast
bodem maken, ff in oveen, voorgaren ofzo
erui, zooi erop en afbakken??
Zoals idd gezegd, lees de OP eerst eens, want als je te lui bent om dat door te lezen dan zal pizza maken je helemaal tegenvallen denk ik.quote:Op woensdag 25 juli 2012 14:25 schreef dribbel79 het volgende:
ben echt te lui om alles door te lezen, maar wil iemand mij echt in 3 zinnen vertellen hoe het begrip zelf pizza maken gaat?
ik denk: deeg maken -> dag laten staan in koelkast
bodem maken, ff in oveen, voorgaren ofzo
erui, zooi erop en afbakken??
+quote:Op woensdag 25 juli 2012 02:01 schreef Anti-Negativio het volgende:
ik vind het erg jammer voor je dat het zo gaat... ik heb nu al 3 stenen via hun besteld met behalve wat vertraging geen problemen verder.. had je de steen al betaald?
Goed om te horen! Dan zien we binnenkort wel een fotootje van je creatie!quote:Op woensdag 25 juli 2012 22:38 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
+
Ik heb vandaag een telefoontje en een email ontvangen. Blijkbaar waren ze mijn bestelling vergeten op te sturen. Als het goed is heb ik de steen morgen of overmorgen in huis.
deeg maken - uur afgedekt laten rijzen op warme plekquote:Op woensdag 25 juli 2012 14:25 schreef dribbel79 het volgende:
ben echt te lui om alles door te lezen, maar wil iemand mij echt in 3 zinnen vertellen hoe het begrip zelf pizza maken gaat?
ik denk: deeg maken -> dag laten staan in koelkast
bodem maken, ff in oveen, voorgaren ofzo
erui, zooi erop en afbakken??
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |