Action - ¤3.99 van die lange 'aluminium'kleur wanten tot de elleboog ( ligt aan de lengte van de onderarm....quote:Op donderdag 16 augustus 2012 09:39 schreef MaximusTG het volgende:
Wel handig om dan goeie ovenwanten te hebben :p.
Mijn schoonfamilie is dol op gezamelijk eten, dus er word ook vaak gewokt, mini pannenkoekjes, gegrilld en dus ook af en toe minipizza's gebakken...quote:Op vrijdag 17 augustus 2012 17:24 schreef MaximusTG het volgende:
Ken het wel, nog nooit gedaan, maar ben er niet zo enthousiast over nav wat ik er over gelezen en gezien heb. Ding wordt niet warm genoeg om goed pizza te bakken, en je hebt weer zo'n apparaat staan...
Maar als jullie het leuk vinden! Wat doe je er nu dan allemaal op? Je kan andere saus proberen. BBQsaus, creme fraiche + yoghurt, tomatensaus.
Verschillende soorten vlees. Ham, salami, spek, chorizo etc. Groentes natuurlijk. Kazen, mozzarella, goudse kaas, parmezaanse kaas, gorgonzola, geitenkaas, etc.
Heb je dat allemaal al geprobeerd?
Edit: Bekende tip is natuurlijk ook nog de menu's van pizzeria's langslopen.
Een andere bodem kan ik ook weleens proberen, tnx voor de tip...quote:Op vrijdag 17 augustus 2012 18:29 schreef MaximusTG het volgende:
Nou hier, heb je iig weer een optie.
Vandaag ook twee pizza's gebakken. Simpele, met tomatensaus, champignons, ham, basilicum en mozzarella. Alleen met zuurdesem, geen gewone gist.
Rand had wat bruiner gemogen, maar dat kan aan de bloem liggen. Deze had ik nog niet eerder gebruikt voor pizza (wit brood original, soezie). Liggen nog twee bollen in de koelkast, denk dat ie mooier bruint na een dagje of anderhalf in de koelkast. Dit deeg heb ik vanochtend gemaakt met een flinke hoeveelheid desem (200 gram desem op 400 gram bloem). Die desem heb ik gisteren ververst.
Na een flinke autolyse het deeg gekneed met de handmixer, laten rusten, toen in een geoliede bak en voor 4 uur om het uur uitgerekt en gevouwen. Toen om 16.00 uur het deeg in 4en verdeeld, opgebold en in bakjes gedaan. Twee in de koelkast, twee heb ik 2 uur laten rijzen en die zie je nu op de foto's.
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Dus stel dat ik een pizzadeegbol die ik op die manier heb gemaakt zo op de steen leg, dan krijg ik een mooi luchtig witbrood? Brood bakken moet wel op een iets lagere temperatuur toch? (M'n oven gaat tot 260 graden, hetelucht, en voor pizza's zet ik m op de maximale temperatuur)quote:Op woensdag 22 augustus 2012 09:16 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi zo! Ja, dat in laagjes vouwen, dát is nu opbollen. Doe ik altijd. Is ook een van de basic skills die je gebruikt om bv een vrijstaand brood te maken. Je creëert spanning in het deeg.
Daarom had ik dat filmpje dr bij gezet, video is veeeel makkelijker om zoiets uit te leggen dan in tekst .
Was het lekker? Volgens mij zit op de twijnstraat trouewns ook een pizzeria met houtoven,quote:Op donderdag 9 augustus 2012 10:11 schreef Gripper het volgende:
Vanavond na het werk ff pizzaatje eten bij Bastacosi, (volgens mij de enige?) hout-oven pizzeria in Utrecht. Simpel concept, pizza bestellen, tafeltje zoeken en desnoods bij mensen aanschuiven, reserveren is niet mogelijk.
Eens kijken of ze het net zo lekker kunnen als ikzelf
En toch eens uitvinden hoe je nou goed een bodem vormt. Vorige week had ik er een met de vorm van Groenland.... Zo moeilijk kan het toch niet zijn om ze rond te krijgen
Oh, dat heb ik uiteindelijk helemaal niet meer hier gemeld. Ja, was zeker lekker! Als je de straat inrijdt ruik je de houtkachel van bastacosi alquote:Op donderdag 23 augustus 2012 11:11 schreef ArtemisQ het volgende:
[..]
Was het lekker? Volgens mij zit op de twijnstraat trouewns ook een pizzeria met houtoven,
Da Portare Via na even googlen.
Ik heb ook van die afgesloten bakjes en doe er olie in. Misschien moet ik maar minder deeg op voorraad maken en gewoon een dag van tevoren.quote:Op donderdag 23 augustus 2012 12:51 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe vries je het in? Plastic zakje, bakje? Olie eromheen?
Lijkt me dat het probleem is dat je deeg uitdroogt in de vriezer, zoals wel vaker gebeurt met dingen in de vriezer.
Ja ik woon drie hoog in een niet zo'n groot appartementje.. het is nu 24 graden maar als me oven een uur aanstaat 30!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |