abonnement Unibet Coolblue
pi_115464973
Ik maak nu mijn eitjes altijd op deze manier op:
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:20:43 #52
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115465632
Gelukkig ben niet de enige die een eitje op zijn pizza doet :P
pi_115465885
Zo lekker, man. Ik zat net een aflevering Rick Stein te kijken, taste of Italian opera. Daar deden ze zelfs hardgekookt ei en mayonaise over de pizza. Let wel: in Italië zelf.
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:29:54 #54
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115465976
Hoe krijg je ze dan in die paar minuten gaar? Ik heb het een keer gedaan en toen was het ei nog zacht :{
heitieh
pi_115466103
Bestron is dit, hè? Gewoon wat halverwege. Hangt van de totale bereidingstijd af. Beetje op gevoel. In jouw geval moeten ze wat eerder. Helemaal doorbakken wil je de dooier ook niet. Op de plank gaart het natuurlijk stevig na. Eventueel de dooier stukmaken?
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:37:23 #56
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115466249
ik heb geen bestron :N. Ik moet het doen met een gewone combi-oven. Of ik moet de bbq (outdoorchef) op gas aanslaan... Is ook een idee :P
heitieh
pi_115466373
Anyway, in principe gaat het eitje erop als de pizza aardig heet is. De kaas borrelt dan. (je kunt natuurlijk ook stiekem een eitje in een koekepan bakken en dat erop doen. Voor de smaak maakt het denk ik niet zoveel uit)
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:43:59 #58
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115466541
Goeie tip. Eerst maar eens een goeie bodem maken. Het deeg ziet er iig goed uit :)
heitieh
pi_115466803
En staar je niet blind op alle zogenaamde regeltjes. Hoe je het ook doet, goed pizzadeeg plakt niet. Plakt het wel, dan is er iets niet goed. Biergist en tipo00 is leuk, maakt absoluut geen betere pizza. Als je het met patentbloem uit de reguliere supermarkt niet kan, dan wordt het niets. Let alleen op het eiwitgehalte synoniem voor gluten. Liefst in de 10% marge of hoger.
  maandag 13 augustus 2012 @ 08:48:04 #60
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115502298
Nou, ik was zeer tevreden over het resultaat. Misschien wel de beste pizza's die ik ooit zelf heb gemaakt. :D Het vormen ging goed en het verplaatsen ook ^O^ met een heel mooi eindresultaat.

Ik vond de pizza eerst nog wat flauw, maar een beetje zout doet wonderen. Da's misschien ook wel een tip: beetje zout na het bakken om op smaak te brengen :9

Ik heb foto's, maar die post ik later wel ff.
heitieh
  † In Memoriam † maandag 13 augustus 2012 @ 18:03:10 #61
91830 MaximusTG
pi_115520385
Nou, vanmiddag eindelijk weer eens wat goeie bloem ingeslagen. Denk woensdag maar weer eens pizza bakken :). Ook een nieuwe 500 gramsverpakking gist. De oude was op :o .
pi_115523560
Bij de Welkoop geweest? Dat blijf ik de handigste winkel vinden voor de pizzabakker ivm. soezie surprima plus en Frans krokant. Laat die gist zich een beetje bewaren? Jij bakt er natuurlijk ook broden mee.
  † In Memoriam † maandag 13 augustus 2012 @ 19:35:33 #63
91830 MaximusTG
pi_115523651
Jup, enige plek hier in de buurt waar ze iets verkopen waar je wat aan hebt. Surprima plus hebben ze hier helaas niet. Heb 2,5 kg zak Frans Krokant en Original witbrood gehaald.
Ja, die gist heb ik heel lang mee gedaan. Verpakking steeds goed dicht gehouden, en dan af en toe een deel in een tupperware-achtig bakje. Daaruit werken. Hoeft de originele verpakking niet steeds open.
pi_115524166
Dat dacht ik al. Ook hier een Welkoop fan. Met die heerlijke grote 2,5kg pakken. Tegenwoordig wel in plastieken zakken ipv de papieren verpakking. Beetje oppassen met uitscheuren. Trouwens Belgisch, dat Soezie. Merksem kennende weet ik ineens ook wel waar ze zitten. Buurt Albertkanaal. Verder loze info.
  maandag 13 augustus 2012 @ 20:07:10 #65
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115525079
Mijn foto's :Y)

Pizza 1:


Pizza 2 :




ohja, wat nog wel beer kan: Er zat veel bloem aan de onderkant en dat is niet zo lekker.
heitieh
pi_115526139
Dat van die bloem ken ik. Griesmeel gebruiken ipv. bloem tijdens rollen/uitkloppen voorkomt dit. Dat accumuleert niet zo. Of zoals Maximus: 50%bloem, 50% griesmeel. Als het deeg goed is, kun je met een heel klein beetje bloem danwel griesmeel af. Griesmeel is meer foolproof. Vandaar het mengsel, denk ik.
  dinsdag 14 augustus 2012 @ 14:58:22 #67
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_115557151
Kom het veels te vaak tegen dat mensen die pizza's bakken de beleg alleen in het midden flikkeren. Wat vinden die mensen daar nou lekker aan? Lekker 10 centimeter korst hebben als laatste hapje :')
pi_115557637
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 19:35 schreef MaximusTG het volgende:
Jup, enige plek hier in de buurt waar ze iets verkopen waar je wat aan hebt. Surprima plus hebben ze hier helaas niet. Heb 2,5 kg zak Frans Krokant en Original witbrood gehaald.
Ja, die gist heb ik heel lang mee gedaan. Verpakking steeds goed dicht gehouden, en dan af en toe een deel in een tupperware-achtig bakje. Daaruit werken. Hoeft de originele verpakking niet steeds open.
Waar is 'hier'?
pi_115568566
Mijn oven is inmiddels een half uurtje aan het voorverwarmen, met steen. Over nog een half uurtje gaat m'n pizza er in! :P Ik post nog wel even het resultaat.
  † In Memoriam † woensdag 15 augustus 2012 @ 01:05:44 #70
91830 MaximusTG
pi_115582918
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2012 15:09 schreef franky_sl het volgende:

[..]

Waar is 'hier'?
Eanske!
pi_115586955
Werkt zoiets eigenlijk een beetje?

http://www.dille-kamille.(...)al-anti-aanbak-33-cm

Of haalt dit het niet bij het effect van een echte pizzasteen?
  † In Memoriam † woensdag 15 augustus 2012 @ 12:18:28 #72
91830 MaximusTG
pi_115591986
Het zal ongetwijfeld werken, maar het is inderdaad niet hetzelfde als een pizzasteen. Het voordeel tov een dichte pan is natuurlijk dat de bodem niet zo nat wordt.
Is vooral handig als je niet zo handig bent met pizza overbrengen van een schieter naar de steen. Je kan het ook icm een steen gebruiken.
Hoewel ik dan eerder een "pizza screen" zou nemen;

Zo een dus:

pi_115629297
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2012 20:07 schreef Schism6 het volgende:
Eindelijk een fatsoenlijk resultaat. 8-)
De steen is zo'n 10 cm hoger in de bbq geplaatst en nu is de warmteverdeling wel goed *O*

[ afbeelding ]
Verwarm je je pizzasteen tegelijkertijd met de bbq? Of de pizzasteen pas erop als de bbq warm is?
  † In Memoriam † donderdag 16 augustus 2012 @ 05:07:39 #74
91830 MaximusTG
pi_115630793
Pizzasteen moet altijd mee voorverwarmen. Als de pizza op een koude steen komt heeft het een averechts effect.
Steen ineens op een warme bbq kan trouwens ook scheuren en breken veroorzaken.
  donderdag 16 augustus 2012 @ 08:18:10 #75
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_115631465
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 05:07 schreef MaximusTG het volgende:
Pizzasteen moet altijd mee voorverwarmen. Als de pizza op een koude steen komt heeft het een averechts effect.
Steen ineens op een warme bbq kan trouwens ook scheuren en breken veroorzaken.
Ik zet zo'n pizza steen altijd even in de oven, en laat hem dan naar 150 / 180c opwarmen, voor hij op de BBQ gaat.
de BBQ wordt ook nog voor 'andere' dingen gebruikt, dan ligt zo'n steen wel een beetje in de weg
  † In Memoriam † donderdag 16 augustus 2012 @ 09:39:03 #76
91830 MaximusTG
pi_115632726
Das ook een goede optie ja, ik was er vanuit gegaan dat er alleen pizza gebakken ging worden ;).
Wel handig om dan goeie ovenwanten te hebben :p.
  donderdag 16 augustus 2012 @ 20:30:09 #77
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_115655101
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 09:39 schreef MaximusTG het volgende:
Wel handig om dan goeie ovenwanten te hebben :p.
Action - ¤3.99 van die lange 'aluminium'kleur wanten tot de elleboog ( ligt aan de lengte van de onderarm....
bij de BBQ accesoires, zijn fijn, houden best wel 'even' de warmte tegen
pi_115687275
Hebben jullie ook weleens gebruik gemaakt van een pizzarette?
Wij doen dit steeds vaker bij mijn schoonouders, en we gebruiken voor het uitrollen van het deeg griesmeel aan de onderkant, plakt ook minder vast....

Maar we raken ideeloos wat we erop kunenn doen, iemand nog tips?
  † In Memoriam † vrijdag 17 augustus 2012 @ 17:24:04 #79
91830 MaximusTG
pi_115687444
Ken het wel, nog nooit gedaan, maar ben er niet zo enthousiast over nav wat ik er over gelezen en gezien heb. Ding wordt niet warm genoeg om goed pizza te bakken, en je hebt weer zo'n apparaat staan...

Maar als jullie het leuk vinden! Wat doe je er nu dan allemaal op? Je kan andere saus proberen. BBQsaus, creme fraiche + yoghurt, tomatensaus.
Verschillende soorten vlees. Ham, salami, spek, chorizo etc. Groentes natuurlijk. Kazen, mozzarella, goudse kaas, parmezaanse kaas, gorgonzola, geitenkaas, etc.

Heb je dat allemaal al geprobeerd?

Edit: Bekende tip is natuurlijk ook nog de menu's van pizzeria's langslopen.
pi_115687621
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 17:24 schreef MaximusTG het volgende:
Ken het wel, nog nooit gedaan, maar ben er niet zo enthousiast over nav wat ik er over gelezen en gezien heb. Ding wordt niet warm genoeg om goed pizza te bakken, en je hebt weer zo'n apparaat staan...

Maar als jullie het leuk vinden! Wat doe je er nu dan allemaal op? Je kan andere saus proberen. BBQsaus, creme fraiche + yoghurt, tomatensaus.
Verschillende soorten vlees. Ham, salami, spek, chorizo etc. Groentes natuurlijk. Kazen, mozzarella, goudse kaas, parmezaanse kaas, gorgonzola, geitenkaas, etc.

Heb je dat allemaal al geprobeerd?

Edit: Bekende tip is natuurlijk ook nog de menu's van pizzeria's langslopen.
Mijn schoonfamilie is dol op gezamelijk eten, dus er word ook vaak gewokt, mini pannenkoekjes, gegrilld en dus ook af en toe minipizza's gebakken...
Ik heb zo'n ding gekregen, maar het is wel leuk....
Maar de kazenwissel hebben we nog niet gedaan, de sauzenwissel hadden we wel gedaan, beviel wel om een keer wat anders te doen dus :)
  † In Memoriam † vrijdag 17 augustus 2012 @ 18:29:02 #81
91830 MaximusTG
pi_115689348
Nou hier, heb je iig weer een optie.

Vandaag ook twee pizza's gebakken. Simpele, met tomatensaus, champignons, ham, basilicum en mozzarella. Alleen met zuurdesem, geen gewone gist.
Rand had wat bruiner gemogen, maar dat kan aan de bloem liggen. Deze had ik nog niet eerder gebruikt voor pizza (wit brood original, soezie). Liggen nog twee bollen in de koelkast, denk dat ie mooier bruint na een dagje of anderhalf in de koelkast. Dit deeg heb ik vanochtend gemaakt met een flinke hoeveelheid desem (200 gram desem op 400 gram bloem). Die desem heb ik gisteren ververst.
Na een flinke autolyse het deeg gekneed met de handmixer, laten rusten, toen in een geoliede bak en voor 4 uur om het uur uitgerekt en gevouwen. Toen om 16.00 uur het deeg in 4en verdeeld, opgebold en in bakjes gedaan. Twee in de koelkast, twee heb ik 2 uur laten rijzen en die zie je nu op de foto's.

pi_115695351
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 18:29 schreef MaximusTG het volgende:
Nou hier, heb je iig weer een optie.

Vandaag ook twee pizza's gebakken. Simpele, met tomatensaus, champignons, ham, basilicum en mozzarella. Alleen met zuurdesem, geen gewone gist.
Rand had wat bruiner gemogen, maar dat kan aan de bloem liggen. Deze had ik nog niet eerder gebruikt voor pizza (wit brood original, soezie). Liggen nog twee bollen in de koelkast, denk dat ie mooier bruint na een dagje of anderhalf in de koelkast. Dit deeg heb ik vanochtend gemaakt met een flinke hoeveelheid desem (200 gram desem op 400 gram bloem). Die desem heb ik gisteren ververst.
Na een flinke autolyse het deeg gekneed met de handmixer, laten rusten, toen in een geoliede bak en voor 4 uur om het uur uitgerekt en gevouwen. Toen om 16.00 uur het deeg in 4en verdeeld, opgebold en in bakjes gedaan. Twee in de koelkast, twee heb ik 2 uur laten rijzen en die zie je nu op de foto's.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Een andere bodem kan ik ook weleens proberen, tnx voor de tip...
Enne mijn pizza's in een gewone oven worden nooit zo mooi en luchtig :( maar ik blijf oefenen
pi_115697704
Morgen gaan wij ook zelf pizza maken. Naja wel uit pakje zo de eerste keer. Volgende keer gaan we alle tips gebruiken in dit forum. :)
  † In Memoriam † vrijdag 17 augustus 2012 @ 23:08:16 #84
91830 MaximusTG
pi_115699473
Ik zou geen pakje gebruiken hoor, gewoon meteen zelf maken. Die pakjes is niet eens echt pizza. Is met bakpoeder. En echt niet makkelijker om te maken.
pi_115699886
Mjah het moet morgen. Zondag gaan we dagje strand doen. En we kunnen nu geen spul meer kopen om het een nacht in de koelkast te zetten.

Of hoeft dat niet persee?
  † In Memoriam † zaterdag 18 augustus 2012 @ 08:26:16 #86
91830 MaximusTG
pi_115707538
Zie mijn PDF voor een zelfde-dag-deeg. Het is minder smaakvol deeg, maar nog altijd stukken beter dan pakjesdeeg.
pi_115802167
Weer even 2 snel gemaakt voor in de koelkast:
(die gaan dan wanneer er ik zin in heb eventjes in de normale oven op opwarmstand)
pi_115856144
met dank aan het filmpje uit de OP van die kook-oma, eindelijk eens goed stevig samenhangend deeg kunnen maken, en gisteravond mn beste pizza tot nu toe!

Ze waren altijd al wel smakelijk, maar soms scheurde mn bodem tijdens het vormen, of tijdens bakken (te dun)

Nu dat trucje met een aantal keer in laagjes vouwen eens geprobeerd, en daardoor wordt het een steviger deeg, zonder scheuren. En een prima luchtige korst!





Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † woensdag 22 augustus 2012 @ 09:16:20 #89
91830 MaximusTG
pi_115856278
Mooi zo! Ja, dat in laagjes vouwen, dát is nu opbollen. Doe ik altijd. Is ook een van de basic skills die je gebruikt om bv een vrijstaand brood te maken. Je creëert spanning in het deeg.
Daarom had ik dat filmpje dr bij gezet, video is veeeel makkelijker om zoiets uit te leggen dan in tekst :).
pi_115857062
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 09:16 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi zo! Ja, dat in laagjes vouwen, dát is nu opbollen. Doe ik altijd. Is ook een van de basic skills die je gebruikt om bv een vrijstaand brood te maken. Je creëert spanning in het deeg.
Daarom had ik dat filmpje dr bij gezet, video is veeeel makkelijker om zoiets uit te leggen dan in tekst :).
Dus stel dat ik een pizzadeegbol die ik op die manier heb gemaakt zo op de steen leg, dan krijg ik een mooi luchtig witbrood? Brood bakken moet wel op een iets lagere temperatuur toch? (M'n oven gaat tot 260 graden, hetelucht, en voor pizza's zet ik m op de maximale temperatuur)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † woensdag 22 augustus 2012 @ 10:00:40 #91
91830 MaximusTG
pi_115857182
Nou.. Hij moet natuurlijk wel eerst rijzen he? Voor brood volg je wel een wat ander schema;). Maar ja, als je je pizzadeeg goed stevig opbolt, dat met de naad naar beneden op een schietplankje laat rijzen, of met de naad naar boven in een rijsmandje, dan kan je er idd een broodje mee bakken.
Kijk anders eens in het broodbaktopic ;).
pi_115899972
quote:
0s.gif Op donderdag 9 augustus 2012 10:11 schreef Gripper het volgende:
Vanavond na het werk ff pizzaatje eten bij Bastacosi, (volgens mij de enige?) hout-oven pizzeria in Utrecht. Simpel concept, pizza bestellen, tafeltje zoeken en desnoods bij mensen aanschuiven, reserveren is niet mogelijk.

Eens kijken of ze het net zo lekker kunnen als ikzelf :P
En toch eens uitvinden hoe je nou goed een bodem vormt. Vorige week had ik er een met de vorm van Groenland.... Zo moeilijk kan het toch niet zijn om ze rond te krijgen :')
Was het lekker? Volgens mij zit op de twijnstraat trouewns ook een pizzeria met houtoven,
Da Portare Via na even googlen.
pi_115900912
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 11:11 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Was het lekker? Volgens mij zit op de twijnstraat trouewns ook een pizzeria met houtoven,
Da Portare Via na even googlen.
Oh, dat heb ik uiteindelijk helemaal niet meer hier gemeld. Ja, was zeker lekker! Als je de straat inrijdt ruik je de houtkachel van bastacosi al :)
Lekker weer, dus buiten op het terras gezeten. De bestelling plaats je zoals gezegd binnen aan de bar, drinken pak je zelf, en 10 minuten later hadden we 2 pizza's op tafel. Ik had er een met salsicchio picante, venkelzaadjes en mozz. mn vriendin name een vegetarische met paprika, geitenkaas, zongedroogde tomaat en basilicumblaadjes. Het zijn dunne pizza's, goede dunne bodem en een krokante maar niet erg luchtige -platte- rand. Gewoon lekker, goed beleg. Omdat ie dun is (zo hoort het natuurlijk ook) zit je na 1 pizza nog niet echt vol, en dat verwacht de gemiddelde Nederlandse pizza-gast natuurlijk wel.

Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dit resultaat inmiddels al bijna zelf ook kan bereiken... Alleen dan zonder de houtrooksmaak :)

Voor een snackbar-concept-pizzeria is 50 ¤ afrekenen (2 biertjes, 1 wijn, 2 pizza's, 2 tiramisu en 2 limoncello) misschien aan de dure kant, als het een "echt" restaurant zou zijn vind ik het al een schappelijker bedrag. Ik bedoel, zelf tiramisu uit een koelkast halen, en uit een plastic bakje eten is natuurlijk niet echt super romantisch. Misschien een volgende keer alleen een pizza afhalen?

Ik dacht altijd dat Portare Via alleen een afhaal/trattoria was, maar inderdaad: daar kun je ook zitten en ze hebben een houtoven. Zal die ook eens testen. Bastacosi krijgt van mij overall een 7.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_115901231
Ik heb nog steeds het probleem dat mijn deeg na het invriezen en ontdooien taai is. De korst wordt niet zo knapperig en de binnenkant niet zo luchtig zoals het deeg voor het invriezen. Hebben dat meer mensen en wat kan ik misschien eran veranderen?
  † In Memoriam † donderdag 23 augustus 2012 @ 12:51:09 #95
91830 MaximusTG
pi_115903420
Hoe vries je het in? Plastic zakje, bakje? Olie eromheen?
Lijkt me dat het probleem is dat je deeg uitdroogt in de vriezer, zoals wel vaker gebeurt met dingen in de vriezer.
pi_115906847
Oh mensen wat een lekkere pizza's allemaal weer, krijg spontaan trek!

Me hele voorraad kast puilt uit van meel soorten etc..etc.. Maar.....

Het is veel te warm om pizza te maken (in mijn huishoudentje dan)...

Dus dan maar naar de plaatselijke pizza tent.. :'(

Ik vries mijn deeg in na de koude rijs zeg maar, doe dat dan per portie in diepvrieszakken waar ik alle lucht uitzuig.
Bij het uithalen gooi ik de zakjes gewoon in warm water, na een uurtje zijn ze ontdooit. En dan laat ik ze nog minstens een uur doorrijzen (warme plek, natte doek) .. meestal haal ik ze er dus s'morgens uit om s'avonds te eten.

Ik proef dan geen waarneembaar verschil, maar ik ben maar een beginner he :)

[ Bericht 41% gewijzigd door Anti-Negativio op 23-08-2012 14:32:19 ]
  † In Memoriam † donderdag 23 augustus 2012 @ 14:26:04 #97
91830 MaximusTG
pi_115907077
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 12:51 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe vries je het in? Plastic zakje, bakje? Olie eromheen?
Lijkt me dat het probleem is dat je deeg uitdroogt in de vriezer, zoals wel vaker gebeurt met dingen in de vriezer.
Ik heb ook van die afgesloten bakjes en doe er olie in. Misschien moet ik maar minder deeg op voorraad maken en gewoon een dag van tevoren.
  † In Memoriam † donderdag 23 augustus 2012 @ 14:31:27 #99
91830 MaximusTG
pi_115907203
Ik las iets over je deeg bespuiten met olie, en het dan strak in plastic folie wikkelen. Plastic zakje is misschien ook een optie? Zo'n goeie ziplock lijkt me het handigst. Kan je het deeg er strak in doen, lucht eruit, Als je het dan laat ontdooien kan je er wat lucht bij doen zodat het deeg ruimte heeft om te rijzen.
pi_115907314
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2012 14:26 schreef MaximusTG het volgende:
Te warm?
Ja ik woon drie hoog in een niet zo'n groot appartementje.. het is nu 24 graden maar als me oven een uur aanstaat 30!

Edit: het is nu 22 graden ;) maar dan na 3 pizza's alsnog 28 :'(
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')