abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_115464973
Ik maak nu mijn eitjes altijd op deze manier op:
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:20:43 #52
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115465632
Gelukkig ben niet de enige die een eitje op zijn pizza doet :P
pi_115465885
Zo lekker, man. Ik zat net een aflevering Rick Stein te kijken, taste of Italian opera. Daar deden ze zelfs hardgekookt ei en mayonaise over de pizza. Let wel: in Itali zelf.
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:29:54 #54
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115465976
Hoe krijg je ze dan in die paar minuten gaar? Ik heb het een keer gedaan en toen was het ei nog zacht :{
heitieh
pi_115466103
Bestron is dit, h? Gewoon wat halverwege. Hangt van de totale bereidingstijd af. Beetje op gevoel. In jouw geval moeten ze wat eerder. Helemaal doorbakken wil je de dooier ook niet. Op de plank gaart het natuurlijk stevig na. Eventueel de dooier stukmaken?
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:37:23 #56
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115466249
ik heb geen bestron :N. Ik moet het doen met een gewone combi-oven. Of ik moet de bbq (outdoorchef) op gas aanslaan... Is ook een idee :P
heitieh
pi_115466373
Anyway, in principe gaat het eitje erop als de pizza aardig heet is. De kaas borrelt dan. (je kunt natuurlijk ook stiekem een eitje in een koekepan bakken en dat erop doen. Voor de smaak maakt het denk ik niet zoveel uit)
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:43:59 #58
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115466541
Goeie tip. Eerst maar eens een goeie bodem maken. Het deeg ziet er iig goed uit :)
heitieh
pi_115466803
En staar je niet blind op alle zogenaamde regeltjes. Hoe je het ook doet, goed pizzadeeg plakt niet. Plakt het wel, dan is er iets niet goed. Biergist en tipo00 is leuk, maakt absoluut geen betere pizza. Als je het met patentbloem uit de reguliere supermarkt niet kan, dan wordt het niets. Let alleen op het eiwitgehalte synoniem voor gluten. Liefst in de 10% marge of hoger.
  maandag 13 augustus 2012 @ 08:48:04 #60
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115502298
Nou, ik was zeer tevreden over het resultaat. Misschien wel de beste pizza's die ik ooit zelf heb gemaakt. :D Het vormen ging goed en het verplaatsen ook ^O^ met een heel mooi eindresultaat.

Ik vond de pizza eerst nog wat flauw, maar een beetje zout doet wonderen. Da's misschien ook wel een tip: beetje zout na het bakken om op smaak te brengen :9

Ik heb foto's, maar die post ik later wel ff.
heitieh
  † In Memoriam † maandag 13 augustus 2012 @ 18:03:10 #61
91830 MaximusTG
pi_115520385
Nou, vanmiddag eindelijk weer eens wat goeie bloem ingeslagen. Denk woensdag maar weer eens pizza bakken :). Ook een nieuwe 500 gramsverpakking gist. De oude was op :o .
pi_115523560
Bij de Welkoop geweest? Dat blijf ik de handigste winkel vinden voor de pizzabakker ivm. soezie surprima plus en Frans krokant. Laat die gist zich een beetje bewaren? Jij bakt er natuurlijk ook broden mee.
  † In Memoriam † maandag 13 augustus 2012 @ 19:35:33 #63
91830 MaximusTG
pi_115523651
Jup, enige plek hier in de buurt waar ze iets verkopen waar je wat aan hebt. Surprima plus hebben ze hier helaas niet. Heb 2,5 kg zak Frans Krokant en Original witbrood gehaald.
Ja, die gist heb ik heel lang mee gedaan. Verpakking steeds goed dicht gehouden, en dan af en toe een deel in een tupperware-achtig bakje. Daaruit werken. Hoeft de originele verpakking niet steeds open.
pi_115524166
Dat dacht ik al. Ook hier een Welkoop fan. Met die heerlijke grote 2,5kg pakken. Tegenwoordig wel in plastieken zakken ipv de papieren verpakking. Beetje oppassen met uitscheuren. Trouwens Belgisch, dat Soezie. Merksem kennende weet ik ineens ook wel waar ze zitten. Buurt Albertkanaal. Verder loze info.
  maandag 13 augustus 2012 @ 20:07:10 #65
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115525079
Mijn foto's :Y)

Pizza 1:


Pizza 2 :




ohja, wat nog wel beer kan: Er zat veel bloem aan de onderkant en dat is niet zo lekker.
heitieh
pi_115526139
Dat van die bloem ken ik. Griesmeel gebruiken ipv. bloem tijdens rollen/uitkloppen voorkomt dit. Dat accumuleert niet zo. Of zoals Maximus: 50%bloem, 50% griesmeel. Als het deeg goed is, kun je met een heel klein beetje bloem danwel griesmeel af. Griesmeel is meer foolproof. Vandaar het mengsel, denk ik.
  dinsdag 14 augustus 2012 @ 14:58:22 #67
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_115557151
Kom het veels te vaak tegen dat mensen die pizza's bakken de beleg alleen in het midden flikkeren. Wat vinden die mensen daar nou lekker aan? Lekker 10 centimeter korst hebben als laatste hapje :')
pi_115557637
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 19:35 schreef MaximusTG het volgende:
Jup, enige plek hier in de buurt waar ze iets verkopen waar je wat aan hebt. Surprima plus hebben ze hier helaas niet. Heb 2,5 kg zak Frans Krokant en Original witbrood gehaald.
Ja, die gist heb ik heel lang mee gedaan. Verpakking steeds goed dicht gehouden, en dan af en toe een deel in een tupperware-achtig bakje. Daaruit werken. Hoeft de originele verpakking niet steeds open.
Waar is 'hier'?
pi_115568566
Mijn oven is inmiddels een half uurtje aan het voorverwarmen, met steen. Over nog een half uurtje gaat m'n pizza er in! :P Ik post nog wel even het resultaat.
  † In Memoriam † woensdag 15 augustus 2012 @ 01:05:44 #70
91830 MaximusTG
pi_115582918
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2012 15:09 schreef franky_sl het volgende:

[..]

Waar is 'hier'?
Eanske!
pi_115586955
Werkt zoiets eigenlijk een beetje?

http://www.dille-kamille.(...)al-anti-aanbak-33-cm

Of haalt dit het niet bij het effect van een echte pizzasteen?
  † In Memoriam † woensdag 15 augustus 2012 @ 12:18:28 #72
91830 MaximusTG
pi_115591986
Het zal ongetwijfeld werken, maar het is inderdaad niet hetzelfde als een pizzasteen. Het voordeel tov een dichte pan is natuurlijk dat de bodem niet zo nat wordt.
Is vooral handig als je niet zo handig bent met pizza overbrengen van een schieter naar de steen. Je kan het ook icm een steen gebruiken.
Hoewel ik dan eerder een "pizza screen" zou nemen;

Zo een dus:

pi_115629297
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2012 20:07 schreef Schism6 het volgende:
Eindelijk een fatsoenlijk resultaat. 8-)
De steen is zo'n 10 cm hoger in de bbq geplaatst en nu is de warmteverdeling wel goed *O*

[ afbeelding ]
Verwarm je je pizzasteen tegelijkertijd met de bbq? Of de pizzasteen pas erop als de bbq warm is?
  † In Memoriam † donderdag 16 augustus 2012 @ 05:07:39 #74
91830 MaximusTG
pi_115630793
Pizzasteen moet altijd mee voorverwarmen. Als de pizza op een koude steen komt heeft het een averechts effect.
Steen ineens op een warme bbq kan trouwens ook scheuren en breken veroorzaken.
  donderdag 16 augustus 2012 @ 08:18:10 #75
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_115631465
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 05:07 schreef MaximusTG het volgende:
Pizzasteen moet altijd mee voorverwarmen. Als de pizza op een koude steen komt heeft het een averechts effect.
Steen ineens op een warme bbq kan trouwens ook scheuren en breken veroorzaken.
Ik zet zo'n pizza steen altijd even in de oven, en laat hem dan naar 150 / 180c opwarmen, voor hij op de BBQ gaat.
de BBQ wordt ook nog voor 'andere' dingen gebruikt, dan ligt zo'n steen wel een beetje in de weg
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')