12.70 euro per M^2 per maandquote:Huurprijzen stijgen voor het eerst in twee jaar
Laatste update: 25 januari 2012 11:37 info.
AMSTERDAM - De huurprijzen van woningen in de vrije sector zijn in het vierde kwartaal voor het eerst in twee jaar weer gestegen.
Foto: ANP
Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van Pararius.nl, het grootste platform voor huurwoningen in Nederland.
Het afgelopen kwartaal stegen de huurprijzen met 4,2 procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor.
De gemiddelde huurprijs per vierkante meter bedroeg 12,70 euro per maand. Volgens Pararius.nl zijn de prijzen gestegen, omdat huren in de vrije sector steeds populairder wordt.
Kentering
Volgens directeur Jasper de Groot is er een absolute kentering in de mentaliteit van de Nederlandse bevolking waarneembaar. ''De negatieve berichtgeving over de huizenmarkt heeft een sterke invloed op de consument in de afweging voor het kopen van een huis."
"Dat de hypotheekaftrek nu ter discussie staat, leidt tot onrust bij potentiële kopers. Verder is er het risico van dalende huizenprijzen en verstrekken de banken momenteel minimale hypotheken", aldus De Groot.
"Mensen hebben juist behoefte aan flexibiliteit, willen weinig risico nemen en niet vastzitten aan verplichtingen voor de lange termijn. Huren past dan perfect in dat risicoloze en flexibele plaatje
Hier ook minder huur dan 12,70 per vierkante meter. Bij huur geldt min of meer een omgekeerd evenredige relatie tussen "afmetingen" en "prijs per vierkante meter": in populaire gebieden wordt het kleiner en stijgt de meterprijs.quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:03 schreef Basp1 het volgende:
[..]
12.70 euro per M^2 per maand, Als ik mijn gekochte appartement dan zou huren zou ik ruim 1200 euro per maand kwijt zijn.
Woon jij in 020 dan?quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:03 schreef Basp1 het volgende:
[..]
12.70 euro per M^2 per maand, Als ik mijn gekochte appartement dan zou huren zou ik ruim 1200 euro per maand kwijt zijn.
Eigenlijk is de hele OZB belachelijk: waarom belasting heffen afhankelijk van de waarde van het huis? Smeer dat gewoon uit over alle inwoners.quote:Op woensdag 25 januari 2012 10:14 schreef ComplexConjugate het volgende:
Mijn stelling is simpel: waarom zou iemand die HRA krijgt minder OZB moeten betalen zodra de virtuele waarde van zijn woning daalt?
van mij is 4,20 maar daar tel ik de zolder meequote:Op woensdag 25 januari 2012 12:10 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Woon jij in 020 dan?
Mijn huurprijs per maand is ¤5,70 per m2 maar je kan in sommige delen van het land ook huren voor nog geen ¤3,- per m2
Als je ervan uitgaat dat een gemiddelde koopwoning 230k kost en zo'n 100m2 aan woongenot biedt dan kost leasen van de bank bij 4,5% rente zo'n ¤8,63 per m2
Echter na HRA betaal je nog maar ¤5,35 per m2 en dan durven sommige mensen te beweren dat scheefhuurders 'gesubsidieerd' wonen
Jij vuige scheefhuurderquote:Op woensdag 25 januari 2012 12:13 schreef Goofjansen het volgende:
van mij is 4,20 maar daar tel ik de zolder mee
Eens.quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:12 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Eigenlijk is de hele OZB belachelijk: waarom belasting heffen afhankelijk van de waarde van het huis? Smeer dat gewoon uit over alle inwoners.
@Basp: bij nader inzien betalen heel veel studenten voor een klein kamertje aanzienlijk meer dan 12 euro per vierkante meter! Dat kan zelfs best 3 keer zo veel zijn.
Het idee daarachter is ongetwijfeld dat de lantaarnpalen in 'dure wijken' van betere kwaliteit zijn en softone lampen bevatten.quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:12 schreef RemcoDelft het volgende:
Eigenlijk is de hele OZB belachelijk: waarom belasting heffen afhankelijk van de waarde van het huis? Smeer dat gewoon uit over alle inwoners.
En jullie maar beweren dat kopen je geld weggooien is in een dalende markt.quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:10 schreef ComplexConjugate het volgende:
Als je ervan uitgaat dat een gemiddelde koopwoning 230k kost en zo'n 100m2 aan woongenot biedt dan kost leasen van de bank bij 4,5% rente zo'n ¤8,63 per m2
Echter na HRA betaal je nog maar ¤5,35 per m2 en dan durven sommige mensen te beweren dat scheefhuurders 'gesubsidieerd' wonen
Er zijn genoeg mensen die lenen tegen nog lagere rentestanden, afbetalen is vermogen opbouwen, een huurder kan dat ook doen en moet dan ook extra geld opzij leggen. Daarnaast trek ik af tegen 38%, genoeg lieden die tegen nog hogere tarieven kunnen aftrekken.quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:45 schreef Basp1 het volgende:
En jullie maar beweren dat kopen je geld weggooien is in een dalende markt.![]()
Even wel in ons achterhoofd meenenemen dat er nog wat extra kosten voor huizenbezitters bijkomen. In dit voorbeeld van xeno worden weer de extremen gebruikt alleen maar om naar het gewensre resultaat te kunnen rekenen. Er is met een heel lage rente gerekend is en een maximale aftrek, geen aflossing, geen onderhoud, geen HWF, overdachtsbelasting wordt vergeten, opstal verzekering
quote:Op woensdag 25 januari 2012 12:52 schreef ComplexConjugate het volgende:
Er zijn genoeg mensen die lenen tegen nog lagere rentestanden, afbetalen is vermogen opbouwen, een huurder kan dat ook doen en moet dan ook extra geld opzij leggen. Daarnaast trek ik af tegen 38%, genoeg lieden die tegen nog hogere tarieven kunnen aftrekken.
Wat betreft het onderhoud, als ik de voorstanders van het eigen woningbezit mag geloven onderhouden corporaties hun woningen niet, dus het kan ze ook geen geld kosten, wat je niet krijgt hoef je ook niet te betalen![]()
Prima toch? Je kan niet iedereen langs 1 meetlat leggen en ze conform diezelfde regels beoordelen.quote:Op woensdag 25 januari 2012 13:29 schreef SemperSenseo het volgende:
Luister. Ik ben helemaal niet tegen het kopen van een huis, maar ik vind dat je zoiets alleen moet doen in een tijd van stabiliteit en zekerheid. En dat is het gewoon nou niet.
Plus ik heb nu een tijdelijk contract, en met die onzekerheid ga ik now way niet een huis kopen. Ik heb behoefte aan flexibiliteit, en wil nu geen risico nemen en vastzitten aan een lange termijn verplichting. Wie weet heb ik daarna een baan in Groningen (of in het buitenland). Stel ik zou nu een huis kopen, dan kan ik 'em daarna gelijk weer verkopen. En da's niet makkelijk nu!
In mijn branche is zijn tijdelijke contracten en projecten sowieso gebruikelijk. Ik hoorde van een collega dat met de strenger geworden banken je met een tijdelijk contract al geeneens meer een hypotheek kunt krijgen.
Dus ik blijf voorlopig zitten waar ik zit: in mijn (goedkope) huurhuis
Zal best zo zijn maar dat zijn dan de mensen die langdurig ergens blijven wonen.quote:Op woensdag 25 januari 2012 13:23 schreef Basp1 het volgende:
En er zijn ook meer dan zat mensen die hun hypotheek voor 10 a 20 jaar vast hebben gezet tegen tussen de 5 en 6 % in.
Ik hoor altijd het argument dat de HRA geen probleem is omdat het juist de mensen met de hoge inkomens zijn die de meeste belasting betalen. Die trekken dus ook tegen het hoogste tarief af. Als het modaal verdieners zijn trekken ze tegen zo'n 38% af en daarmee mag je ze best als belastingontduiker wegzetten tegenover de zo verguisde scheefhuurder.quote:Ook het argument dat er zat mensen zijn die tegen een nog hoger tarief aftrekken begint bijna pathetisch te worden alleen maar om naar je eigen standpunt toe te kunnen rekenen om zo elke woningbezitter wederom weg proberen te zetten als belastingprofiteur.
Prima, zou ik ook doen in jouw situatie, maar er zijn ook veel mensen die niet aan een goedkope huurwoning kunnen komen, daaraan is n.l. structureel gebrek, en dus vervalt het argument dat je dan beter (goedkoop) kunt huren.quote:Op woensdag 25 januari 2012 13:29 schreef SemperSenseo het volgende:
Dus ik blijf voorlopig zitten waar ik zit: in mijn (goedkope) huurhuis
Hoezo? Het probleem van een tekort aan betaalbare huurwoningen los je op door betaalbare huurwoningen te bouwen, is ook nog eens goed voor de economie. Al die bouwvakkers die werk hebben, en al de gerelateerde sectoren die weer wat omzet kunnen maken. Maar nee.... liever beschermen we de virtuele waarde van de reeds bestaande woningen omdat anders de balansen van de banken wegzakken in de polderklei. We moeten vooral niet de woningen betaalbaarder maken, de oplossing is door iedereen die nog een stuiver kan lenen zich diep in de schulden te laten stekenquote:Op woensdag 25 januari 2012 14:07 schreef sorcees het volgende:
Prima, zou ik ook doen in jouw situatie, maar er zijn ook veel mensen die niet aan een goedkope huurwoning kunnen komen, daaraan is n.l. structureel gebrek, en dus vervalt het argument dat je dan beter (goedkoop) kunt huren.
Elke keuze is een compromis maar je hoeft jezelf niet te beperkten tot maar een paar opties.quote:Vrijheid is in deze een utopie, zowel voor kopers als voor huurders, het is altijd een compromis en dat moet je voor jezelf afwegen.
Kijk.... de eerste financiële innovatie die daadwerkelijke welvaart heeft opgeleverdquote:Huis van 1,4 miljard euro tegen de waanzin
Een Ierse kunstenaar bouwt een huis gemaakt van ruim een miljard euro aan versnipperde bankbiljetten. "Je kunt veel zeggen over de euro, maar het is goed isolatiemateriaal."
De werkloze Ierse kunstenaar Frank Buckley kreeg de eurobiljetten van de Ierse drukkerij en verwerkte ze tot papieren bouwstenen. Die stenen vormen de basis voor zijn appartement.
'Waanzin'
Buckley noemt zijn woning een monument voor de "waanzin'' in Ierland in de afgelopen tien jaar na de introductie van de gemeenschappelijke munteenheid. "Mensen hebben miljarden uitgegeven aan gebouwen die nu niets meer waard zijn'', stelt hij. "Ik wilde iets creëren uit niets.''
Leeg
Het appartement is gebouwd in de lobby van een kantoorgebouw in Dublin dat 4 jaar geleden werd opgeleverd, op het hoogtepunt van de vastgoedluchtbel, en sindsdien leegstond.
Warm
De kunstenaar betrok zijn appartement in december en is nog druk bezig met het plaatsen van een keuken. De muren en de vloeren zijn bedekt met bankbiljetten en het is binnen zo warm, dat Buckley slaapt zonder dekens. Aan de muren hangen foto's van munten en bankbiljetten.
bron: BNR
Wat let je om betaalbare woningen uit de grond te gaan stampen.quote:Op woensdag 25 januari 2012 14:35 schreef ComplexConjugate het volgende:
Het probleem van een tekort aan betaalbare huurwoningen los je op door betaalbare huurwoningen te bouwen, is ook nog eens goed voor de economie.
Die discussie is al vaak gevoerd: de wet- en regelgeving belet je dat te doen.quote:Op woensdag 25 januari 2012 14:54 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Wat let je om betaalbare woningen uit de grond te gaan stampen.
Zomaar een wilde gok, de vastgoed lobby..quote:Op woensdag 25 januari 2012 14:54 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Wat let je om betaalbare woningen uit de grond te gaan stampen.
Dus ook een totaal loze opmerking van xeno dat hij denkt dat het tekort aan betaalbare huurwoningen zomaar opgelost kan worden door te gaan goedkoop te gaan bouwen.quote:Op woensdag 25 januari 2012 14:59 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Die discussie is al vaak gevoerd: de wet- en regelgeving belet je dat te doen.
quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:15 schreef Terrorizer het volgende:
- Oorlog. Altijd goed voor afname bevolking.
En als Nederlands grondgebied betrokken raakt in een moderne oorlog, dan zal het er niet zachtzinnig aan toegaan. Dan zijn de rapen pas goed gaar (lees: atoomoorlog)quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:38 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]![]()
Naast dat je hoeveelheid mensen afneemt, neemt met de huidige oorlogvoering het huizenbestand ook drastisch af
[ afbeelding ]
De tijden dat twee legers elkaar op een weiland troffen liggen helaas ver achter ons
anno 2012quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:04 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dus ook een totaal loze opmerking van xeno dat hij denkt dat het tekort aan betaalbare huurwoningen zomaar opgelost kan worden door te gaan goedkoop te gaan bouwen.
Tuurlijk kunnen er wel betaalbare woningen gebouwd worden, maar zou dan vaak hoogbouw zijn en daar voelen starters zich te veel voor, die willen voor een appel en een ei een vrijstaand huis op 1 hectare, in de buurt van een grote stad.quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:50 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
anno 2012
We leven in het tijdperk van de microprocessor, de e-commerce, de nano-technologie, de Iphone en Wifi.
Maar het bouwen van praktische en betaalbare woningen kan niet in Nederland.![]()
Nederland, kennis-economie.
iemand hier die nog steeds niet inziet dat er iets giga fundamenteels mis is, en de economie en maatschappij compleet is doorgerot van politiek correcte virussen en vastgeroeste contra-productieve belangen ?
Politici en de leden van de SER die hun zakken vullen en al jarenlang niets presteren.
Dat is niet waar, sommigen hebben juist de voorkeur naar appartementen. Als ik 100m2 kan betalen, heb ik dat liever in 1 ruime woonlaag dan 3 waarin me kont nauwelijks kan keren.quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:56 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Tuurlijk kunnen er wel betaalbare woningen gebouwd worden, maar zou dan vaak hoogbouw zijn en daar voelen starters zich te veel voor, die willen voor een appel en een ei een vrijstaand huis op 1 hectare, in de buurt van een grote stad.
Heb toegevoegd aan de lijst:quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:55 schreef RemcoDelft het volgende:
Er is nog niet 1 oorlog geweest die daadwerkelijk het aantal mensen op aarde deed afnemen. Virussen hebben dat in het verleden veel degelijker aangepakt.
Verder wat Bankfurt hierboven zegt.
Maar dat is toch fantastisch!!! Er komt een zee van beschikbare bouwgrond vrij en de bouwsector kan weer vol aan de bak!!! En wat te denken van de stoffeerder, de woonboulevard en de IKEA.... die doen gouden business!!!quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:38 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]![]()
Naast dat je hoeveelheid mensen afneemt, neemt met de huidige oorlogvoering het huizenbestand ook drastisch af
[ afbeelding ]
De tijden dat twee legers elkaar op een weiland troffen liggen helaas ver achter ons
Kan niet ligt op het kerkhof, wil niet ligt er naast.quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:50 schreef Bankfurt het volgende:
anno 2012
We leven in het tijdperk van de microprocessor, de e-commerce, de nano-technologie, de Iphone en Wifi.
Maar het bouwen van praktische en betaalbare woningen kan niet in Nederland.![]()
Nederland, kennis-economie.
Nee... dan beginnen de vastgoedinvesteerders vervolgens hun pijlen te richten op de hypotheekrenteaftrek, dat is oneerlijke concurrentie omdat je geen huurpenningaftrek hebt en daardoor kan huren in de vrije sector niet concurreren met de koopmarktquote:Op woensdag 25 januari 2012 16:21 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Gewoon sociale huur afschaffen, dan komen de goedkope woningen van xeno ervanzelf mits er vraag naar is
Laat ze dan in Rotterdam de oplossing voor de krapte op de woningmarkt klaar hebben liggen: http://www.endandit.nl/we(...)k-virus-in-rotterdamquote:Op woensdag 25 januari 2012 15:55 schreef RemcoDelft het volgende:
Er is nog niet 1 oorlog geweest die daadwerkelijk het aantal mensen op aarde deed afnemen. Virussen hebben dat in het verleden veel degelijker aangepakt.
Verder wat Bankfurt hierboven zegt.
Ik snap dat hele gezeur over een gebrek aan betaalbare woningen niet. Zelf zit ik in mijn eentje in een appartement van 85 m2 op 10 minuten lopen van het centrum van Den Haag met een maandlast die ook met minder dan een modaal inkomen prima op te brengen zou moeten zijn. Als ik op Funda kijk zie ik zelfs in Amsterdam >1000 woningen met 3 of meer kamers (dus geschikt voor een gezin) voor minder dan 200.000 euro.quote:Op woensdag 25 januari 2012 14:59 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Die discussie is al vaak gevoerd: de wet- en regelgeving belet je dat te doen.
Nette samenvatting van 179 huizenmarkttopics! Me dunkt.quote:Op woensdag 25 januari 2012 19:52 schreef stavromulabeta het volgende:
Het zijn meer irreële eisen dan irreële woningprijzen.
Probeer het nog een keer zodat alleen niet jij het snaptquote:Op woensdag 25 januari 2012 16:41 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Nee... dan beginnen de vastgoedinvesteerders vervolgens hun pijlen te richten op de hypotheekrenteaftrek, dat is oneerlijke concurrentie omdat je geen huurpenningaftrek hebt en daardoor kan huren in de vrije sector niet concurreren met de koopmarkt![]()
Ze willen niet enkel dat je rente betaald DAM, ze willen AL je geld hebben
Een vagere omschrijving van je bron, de woning, en of dat inclusief aansluiting op nutsvoorzieningen, bestrating, riolering enzo is, kon je niet bedenken?quote:Op woensdag 25 januari 2012 20:30 schreef iamcj het volgende:
Een eengezinswoning kost 100.000 euro om te bouwen, bron grote aannemer.
In de utiliteitsbouw wordt meestal globaal gerekend met 1000 Euro/m2 incl. sobere maar doelmatige afwerking maar exclusief inrichting. Aangezien een woning i.h.a. kleiner en meer fratsen kent (je kunt niet in een keer 200 m2 tl-buizen ophangen) wordt dat hoger... Gokje: ergens rond de 1500 euro/m2?quote:Op woensdag 25 januari 2012 20:41 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Een vagere omschrijving van je bron, de woning, en of dat inclusief aansluiting op nutsvoorzieningen, bestrating, riolering enzo is, kon je niet bedenken?
1) Volgens mij word er (bij het CBS althans) gerekend met een prijs per m3, niet per m2quote:Op woensdag 25 januari 2012 21:13 schreef stavromulabeta het volgende:
In de utiliteitsbouw wordt meestal globaal gerekend met 1000 Euro/m2 incl. sobere maar doelmatige afwerking maar exclusief inrichting. Aangezien een woning i.h.a. kleiner en meer fratsen kent (je kunt niet in een keer 200 m2 tl-buizen ophangen) wordt dat hoger... Gokje: ergens rond de 1500 euro/m2?
quote:Op donderdag 26 januari 2012 06:40 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Voor het broodnodige perspectief, over wat werkelijk onbetaalbare huisvesting is:
http://www.welingelichtek(...)ken-in-hongkong.html
Wow. Vanwaar de reden om in Hong Kong te blijven en om 150 euro te blijven betalen? Paar honderd kilometer verderop in China bouwen ze hele wijken steden die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnenquote:Ze wonen in een kooi van 3 vierkante meter waar ze maandelijks zo’n 100 tot 150 dollar voor moeten betalen. De onderste hokken zijn duurder omdat je er bijna in kan staan.
Ik zie de toekomstige nieuwe betaalbare sociale huurwoningen.quote:Op donderdag 26 januari 2012 06:40 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Voor het broodnodige perspectief, over wat werkelijk onbetaalbare huisvesting is:
http://www.welingelichtek(...)ken-in-hongkong.html
die prijzen zakken niet hard en niet ver genoegquote:Op donderdag 26 januari 2012 08:02 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
[..]
Wow. Vanwaar de reden om in Hong Kong te blijven en om 150 euro te blijven betalen? Paar honderd kilometer verderop in China bouwen ze hele wijken steden die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen
^^ Dat.quote:Op woensdag 25 januari 2012 20:30 schreef iamcj het volgende:
Het hoofdprobleem is de grondprijs. Een eengezinswoning kost 100.000 euro om te bouwen, bron grote aannemer. De rest gaat op aan grond en de projectontwikkelaar.
quote:Op donderdag 26 januari 2012 06:40 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Voor het broodnodige perspectief, over wat werkelijk onbetaalbare huisvesting is:
http://www.welingelichtek(...)ken-in-hongkong.html
Hong Kongers kunnen niet zomaar in China wonen, en omgekeerd ook niet. En de banen zijn in de stad.quote:Op donderdag 26 januari 2012 08:02 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
[..]
Wow. Vanwaar de reden om in Hong Kong te blijven en om 150 euro te blijven betalen? Paar honderd kilometer verderop in China bouwen ze hele wijken steden die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen
Trollalalala, hier gaat het topic weer helemaal de verkeerde kant op, nergens voor nodig, woorden als mensen deporteren spui je maar ergens anders, heeft geen enkele zinvolle bijdrage en is ook niet grappig.quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:15 schreef Terrorizer het volgende:
Hmm interessant, laten we weer een lijstje gaan maken:
Wat is volgens jullie de beste manier om de tekort aan betaalbare woningen op te lossen?
We er al is langsgeweest:
- Meer betaalbare woningen bouwen
- Lege kantoorpanden ombouwen
Van mij:
- Immigratiestop.
- Oorlog. Altijd goed voor afname bevolking.
- Woningen in bepaalde gebieden verplicht verwonen voor meerdere gezinnen a la carpoolstrook. Kan ingevoerd worden in de Randstad.
- 3 generatie woningen, kangaroo wonen.
Van RemcoDelft:
- Outbreak.
Toch zou het wel een oplossing kunnen zijn voor de stijgende zorgkosten door vergrijzing. Als de stijging zo doorgaat bestaat "binnenkort" het volledige (!) overheidsbudget uit zorg, dat is simpelweg niet haalbaar.quote:Op donderdag 26 januari 2012 10:25 schreef sorcees het volgende:
[..]
Trollalalala, hier gaat het topic weer helemaal de verkeerde kant op, nergens voor nodig, woorden als mensen deporteren spui je maar ergens anders, heeft geen enkele zinvolle bijdrage en is ook niet grappig.
Ik had over de betreffende post overheen gelezen, maar formuleer het maar fijn anders, of zoek een ander forum op....quote:Op donderdag 26 januari 2012 10:36 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Toch zou het wel een oplossing kunnen zijn voor de stijgende zorgkosten door vergrijzing. Als de stijging zo doorgaat bestaat "binnenkort" het volledige (!) overheidsbudget uit zorg, dat is simpelweg niet haalbaar.
Nu al zijn er bejaarden die vrijwillig het land verlaten, fijn met AOW/pensioen naar een goedkoop warm land, waar ze tegen lage kosten verzorging aan huis kunnen betalen.
Het was niet mijn post! Ik ken/gebruik trouwens diverse andere fora, alleen zie ik de relevantie daarvan niet zo.quote:Op donderdag 26 januari 2012 10:42 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik had over de betreffende post overheen gelezen, maar formuleer het maar fijn anders, of zoek een ander forum op....
Neen, sorry, ik had het niet over jouw post, misschien had ik je beter niet kunnen quoten.quote:Op donderdag 26 januari 2012 10:46 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Het was niet mijn post! Ik ken/gebruik trouwens diverse andere fora, alleen zie ik de relevantie daarvan niet zo.
Mocht het niet duidelijk zijn geweest in hetgeen je hierboven quote: ik heb het over vrijwillige emigratie. Waarbij ik trouwens niet durf te zeggen wat de economische gevolgen zijn als niet alleen mensen maar ook pensioenen/AOW massaal het land verlaten.
Natuurlijk is dat niet hetzelfde... het idee is juist dat het daar tegen lagere kosten kan, als je die mensen hier naartoe haalt blijven de kosten op hetzelfde niveau. Of wil je verpleegsters uit Sri Lanka het lokale salaris blijven betalen en ze met 8 dames in een hondenhok laten huisvesten? Ik ken een Pools echtpaar die zich hier in Nederland heeft gevestigd en nu klagen dat alles hier zo duur isquote:Op donderdag 26 januari 2012 10:49 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Maar je zou ook mensen uit die landen hiernaartoe kunnen halen om zorg te verstrekken. Is imho hetzelfde.
bron: http://www.belegger.nl/ni(...)ningmarkt-trekt.htmlquote:Belgische woningmarkt trekt aan
DONDERDAG 26 JANUARI 2012, 08:08 uur | 1061 keer gelezen
ANTWERPEN (Beursduivel.be) – De Belgische woningmarkt trekt aan, er zijn meer woningen verkocht tegen hogere prijzen. Dit blijkt uit de jaarlijkse barometer van ERA, het grootste netwerk van vastgoedmakelaars in België.
Dit schrijft De Standaard in een bericht. Makelaars kregen in 2011 ongeveer 12 procent meer verkoopopdrachten dan in het voorgaande jaar. De woning vervolgens verkopen ging iets trager maar liet alsnog een groei zien van 4 procent. Er hebben vorig jaar 5.327 effectieve verkopen plaats gevonden.
Opvallend is de prijsstijging van koopwoningen. Een huis met drie slaapkamers is gemiddeld met 11.000 euro in waarde gestegen, van 209.000 euro in 2010 tot 220.000 euro in 2011. De prijsstijging bij appartementen is nog forser: van 166.000 euro naar 177.500 euro. Uit de statistieken van vastgoedmakelaars is gebleken dat er gemiddeld 10 procent op de vraagprijs kan worden afgedongen.
Een tip voor de verkopende partij is volgens ERA het realistisch prijzen van de woning. Zo zouden woningen met een realistische vraagprijs veel sneller worden verkocht. Realistisch prijzen lijkt ook steeds belangrijker te worden omdat ERA verwacht dat het totale woningaanbod zal gaan stijgen.
Ik sprak laatst met een poolse jongen die hier werkt, die klaagde over zijn huurprijs, dat was 92 euro per week voor gedeelde woonruimtes in vakantieparken.quote:Op donderdag 26 januari 2012 10:56 schreef ComplexConjugate het volgende:
Ik ken een Pools echtpaar die zich hier in Nederland heeft gevestigd en nu klagen dat alles hier zo duur is
Nee hoor, dat kan prima op een menselijke manier, tegen een fractie van de instutionele zorgkosten. Op een manier die goed is voor zowel zorgbehoevende, zorgverlener én de portemonnaie van de maatschappij. Vroeger waren hulpverleners toch ook vaak inwonend, bijvoorbeeld? Plus dat het een fabeltje is dat het zoveel goedkoper is als het in het Buitenland plaatsvindt. De huren van Westerse huizen in Chennai (zuid India) zijn bevoorbeeld aanzienlijk hoger dan in A'dam, en voor een lamp indraaien heb je daar al een heel team nodigquote:Op donderdag 26 januari 2012 10:56 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Natuurlijk is dat niet hetzelfde... het idee is juist dat het daar tegen lagere kosten kan, als je die mensen hier naartoe haalt blijven de kosten op hetzelfde niveau. Of wil je verpleegsters uit Sri Lanka het lokale salaris blijven betalen en ze met 8 dames in een hondenhok laten huisvesten? Ik ken een Pools echtpaar die zich hier in Nederland heeft gevestigd en nu klagen dat alles hier zo duur is
Maar zal dan ook juist het probleem worden als je ze als eenling naar NL haalt dan kunnen ze niet eens meer een lamp indraaien omdat de rest van het team ontbreekt.quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:00 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
en voor een lamp indraaien heb je daar al een heel team nodig
Ik vind niet dat je die mensen afhankelijk mag maken van hun blanke meesters, wat jij voorstelt is de wederinvoering van de horigheidquote:Op donderdag 26 januari 2012 11:00 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Nee hoor, dat kan prima op een menselijke manier, tegen een fractie van de instutionele zorgkosten. Op een manier die goed is voor zowel zorgbehoevende, zorgverlener én de portemonnaie van de maatschappij. Vroeger waren hulpverleners toch ook vaak inwonend, bijvoorbeeld?
Natuurlijk is het daar goedkoper, uiteraard ligt het er wel aan waar je mensen huisvest, in het centrum van grote steden waar de locale yuppies willen wonen lijkt mij niet de meest voor de hand liggende keuze.quote:Plus dat het een fabeltje is dat het zoveel goedkoper is als het in het Buitenland plaatsvindt. De huren van Westerse huizen in Chennai (zuid India) zijn bevoorbeeld aanzienlijk hoger dan in A'dam, en voor een lamp indraaien heb je daar al een heel team nodig
Alsof dat in NL zoveel beter geregeld is, een lamp indraaien is hier ook voor 90% administratie en slechts 10% daadwerkelijk in- en uitdraaienquote:Op donderdag 26 januari 2012 11:05 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Maar zal dan ook juist het probleem worden als je ze als eenling naar NL haalt dan kunnen ze niet eens meer een lamp indraaien omdat de rest van het team ontbreekt.
Miraculeus hoe je dat uit mijn post kunt halen. Doe 'ns normaal.quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:07 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Ik vind niet dat je die mensen afhankelijk mag maken van hun blanke meesters, wat jij voorstelt is de wederinvoering van de horigheid
Ik denk niet dat je weet waar je over praatquote:Natuurlijk is het daar goedkoper, uiteraard ligt het er wel aan waar je mensen huisvest, in het centrum van grote steden waar de locale yuppies willen wonen lijkt mij niet de meest voor de hand liggende keuze.
Het gaat er volgens mij daar niet om dat er een bureaucratie is, maar om de onzelfstandigheid van de meeste werknemers in de aziatische landen. Die doen alleen hun taak en denken echt niet verder na dan hun neus lang is. Ook in NL zijn er wel zulke werknemers maar niet in die mate zoals ze in azie voorkomen.quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:08 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Alsof dat in NL zoveel beter geregeld is, een lamp indraaien is hier ook voor 90% administratie en slechts 10% daadwerkelijk in- en uitdraaien
Leg mij dan eens uit hoe de kosten kunnen dalen zonder die 'gastarbeiders' uit te buiten?quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:13 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Miraculeus hoe je dat uit mijn post kunt halen. Doe 'ns normaal.
Arbeidsloon is over het algemeen de hoogste kostenpost binnen de bedrijfsvoering van de zorg.quote:Ik denk niet dat je weet waar je over praat
Arbeidskracht is daar erg goedkoop, maar daar houdt het dan ook wel op.
Tja... infrastructuur kost geld dat ontken ik niet. Toch zijn die kosten daar niet hoger dan hier, als dat zo zou zijn konden die mensen daar nooit overleven met hun karige salarissen.quote:Als je zorg wil offshoren naar verweggistan, kun je niet anders dan dat daar doen waar de faciliteiten zijn. En daar hoort dus een prijskaartje bij, er is een goede reden waarom huizen daar bijv. duurder zijn waar 24 uurs electriciteit is, of waar water niet zo nu en dan per tankwagen afgeleverd wordt ipv 24 uit de kraan. Zaken die je heel normaal vindt, en in Nederland niks extra's voor over hebt, maar in die landen volstrekt abnormaal zijn, en waar grof voor betaald (moet) worden.
Je bent me er eentje dino... eerst loop je te roepen dat de OG prijzen in Azie op een enorm hoog niveau liggen en dat de kosten van de meest basale levensbehoeften niet te betalen zijn. Anderzijds stel je voor dat die mensen daar voor een 'kost bijna niks salaris' wel willen werken in Nederland? Hoe kunnen die mensen daar ooit overleven? Want als je niks verdient kun je toch nooit al die kosten betalen? Ik denk dat jij de extremen eruit pikt om je standpunten te onderbouwenquote:Volgens heb je een beetje een faalidee van hoe het in Azie eraan toe gaat
(verklaart ook wel een beetje hoe weinig je Nederland lijkt te waarderen)
Ik werk regelmatig met Aziatische ingenieurs, de meesten zijn erg intelligent en weten heel goed hoe ze iets zouden kunnen aanpakken. Wat hun vaak parten speelt is de cultuur, die staat het vaak niet toe dat je zelfstandig handelt, de wil van de baas is immers een absolute wet.quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:17 schreef Basp1 het volgende:
Het gaat er volgens mij daar niet om dat er een bureaucratie is, maar om de onzelfstandigheid van de meeste werknemers in de aziatische landen. Die doen alleen hun taak en denken echt niet verder na dan hun neus lang is. Ook in NL zijn er wel zulke werknemers maar niet in die mate zoals ze in azie voorkomen.
Nou okay dan, dat kon anders van mij.quote:Op donderdag 26 januari 2012 10:42 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik had over de betreffende post overheen gelezen, maar formuleer het maar fijn anders, of zoek een ander forum op....
/edit/ voor de goede orde, ik had het dus over de oorspronkelijke post van Terrorizer die aanleiding voor deze discussie was.
Deporteren is een groot woord. Maar we zouden in Europees verband wel eens moeten kijken naar de mogelijkheden om het Zuiden van Europa te gebruiken als soort van bejaardensoos. Op die manier creeer je werkgelegenheid in Zuid Europa en stromen er ook Euro's van Noord naar zuid. Lijkt me een wenselijke situatie.quote:Op donderdag 26 januari 2012 10:25 schreef sorcees het volgende:
[..]
Trollalalala, hier gaat het topic weer helemaal de verkeerde kant op, nergens voor nodig, woorden als mensen deporteren spui je maar ergens anders, heeft geen enkele zinvolle bijdrage en is ook niet grappig.
In werk in voor de TD van een groter bedrijf, als er in een van de kantoren een lamp kapot is kunnen ze die zelf komen ophalen in het magazijn en zelf indraaien, doen ze thuis ook, wij bebinnen er niet meer aan.quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:08 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Alsof dat in NL zoveel beter geregeld is, een lamp indraaien is hier ook voor 90% administratie en slechts 10% daadwerkelijk in- en uitdraaien
Uiteraard heheel op vrijwillige basis, het gaat om nederlanders die in nederland belasting betalen en premies etc. en die ook nog graag hun kennissen, kinderen en kleinkinderen willen zien.quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:51 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Deporteren is een groot woord. Maar we zouden in Europees verband wel eens moeten kijken naar de mogelijkheden om het Zuiden van Europa te gebruiken als soort van bejaardensoos. Op die manier creeer je werkgelegenheid in Zuid Europa en stromen er ook Euro's van Noord naar zuid. Lijkt me een wenselijke situatie.
Terug naar Nederland kan. Dat is een geheel vrije keuze maar dan wel tegen hogere kosten. Keuzes kan je dan maken met simpel rekensommetje en prioriteiten. En zo groot is Europa ook weer niet, en er is toch internet (Facebook enzo.).quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:54 schreef sorcees het volgende:
[..]
Uiteraard heheel op vrijwillige basis, het gaat om nederlanders die in nederland belasting betalen en premies etc. en die ook nog graag hun kennissen, kinderen en kleinkinderen willen zien.
Volgens mij een kansloze operatie, leuk voor de vutters, maar als ze 70 worden en gebrekkig en hulpbehoevend, dan willen ze weer terug naar nederland.
Wat stel ik me hier bij voor: "Er hebben vorig jaar 5.327 effectieve verkopen plaats gevonden."?quote:Op donderdag 26 januari 2012 10:56 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
En ondertussen bij onze zuiderburen
Hier haal ik uit dat het aantal te koop staande huizen in Belgie toeneemt.quote:Makelaars kregen in 2011 ongeveer 12 procent meer verkoopopdrachten dan in het voorgaande jaar. De woning vervolgens verkopen ging iets trager maar liet alsnog een groei zien van 4 procent.
Mijn vader krijgt hulp in de huishouding. Van het bedrag gaat 2/3 naar de bemiddelende organisatie, en 1/3 naar degene die het werk daadwerkelijk doet.quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:24 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Leg mij dan eens uit hoe de kosten kunnen dalen zonder die 'gastarbeiders' uit te buiten?
Omdat je geen enkele milieunorm hebt daar, je mensen 70 uur werk week kunt laten werken, en als ze niet braaf zijn ze gewoon zonder pardon op straat kunt flikkeren.quote:Arbeidsloon is over het algemeen de hoogste kostenpost binnen de bedrijfsvoering van de zorg.
Of dat nu de handjes aan het bed zijn of de kosten die afkomstig zijn van administratief personeel.
Voor goederen die noodzakelijk zijn geld hetzelfde, de arbeidskosten zijn in een land als Nederland verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de kostprijs van goederen en diensten.
Waarom denk je dat alle industrie in lage lonen landen zit?
Een uur per dag water, een paar uur per dag stroom. Mensen passen hun normen aan wat ze zich kunnen veroorloven.quote:Tja... infrastructuur kost geld dat ontken ik niet. Toch zijn die kosten daar niet hoger dan hier, als dat zo zou zijn konden die mensen daar nooit overleven met hun karige salarissen.
ZIe de eerste quote, betaal ze wat je een ander ook betaalt, maar dan zonder alle administratieve poeha eromheen, zorg voor inwoning en desnoods kost.quote:Je bent me er eentje dino... eerst loop je te roepen dat de OG prijzen in Azie op een enorm hoog niveau liggen en dat de kosten van de meest basale levensbehoeften niet te betalen zijn. Anderzijds stel je voor dat die mensen daar voor een 'kost bijna niks salaris' wel willen werken in Nederland? Hoe kunnen die mensen daar ooit overleven? Want als je niks verdient kun je toch nooit al die kosten betalen? Ik denk dat jij de extremen eruit pikt om je standpunten te onderbouwen
Dat lijkt me ook niet. Maar hier is het orginele bericht, en inderdaad 5k verkopen....?quote:Op donderdag 26 januari 2012 12:21 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Wat stel ik me hier bij voor: "Er hebben vorig jaar 5.327 effectieve verkopen plaats gevonden."?
Ik ben niet bekend met Belgisch jargon, maar ik haal hieruit dat er slechts 5327 huizen verkocht zijn via het grootste netwerk van vastgoedmakelaars in Belgie. Dat kan toch nooit zo weinig zijn? In Nederland zijn er al 20 keer zo veel verkocht!
Dat is toch beter dan bankslaaf?quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:07 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Ik vind niet dat je die mensen afhankelijk mag maken van hun blanke meesters, wat jij voorstelt is de wederinvoering van de horigheid
quote:do 26 jan 2012, 11:50
Franse oppositieleider: rijken hoger belasten
PARIJS - De leider van de Franse Socialistische Partij (PS) en voornaamste oppositieleider, Franįois Hollande, heeft donderdag zijn plannen voor de toekomst ontvouwd.
Hollande gaat de presidentsverkiezingen dit voorjaar in met 60 speerpunten in een plan van 40 pagina's. Hij zegt het begrotingstekort de baas te blijven, terwijl hij mensen die meer dan 150.000 euro per jaar verdienen zwaarder belast en een reeks aftrekposten afschaft.
Een radicale hervorming van het belastingstelsel moet de staat meer geld bezorgen, zoals met hogere belastingen op andere inkomsten dan die uit werk, bijvoorbeeld inkomsten uit aandelen of andere investeringen.
Hollande wil de winst van kleine ondernemingen minder belasten en in 5 jaar tijd 220.000 banen scheppen, waarvan 60.000 in het onderwijs. Voorts is de socialistenleider van plan 2,5 miljoen studenten- en sociale woningen te bouwen
Nou nou ik kom ook geen wijs uit je vraag, wat voor woning, waar welke snelweg, nog in NL of toch in belgie, en je wilt dus eigenlijk de prijzen weten waarvoor ze verkocht zijn, dan moet je even voor NL op de kadaster site gaan kijken, maar dat kost je wel wat geld.quote:Op donderdag 26 januari 2012 16:41 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Ik vroeg niet naar vraagprijzen xenonoob
Next
het ombouwen van kantoren tot woningen ..OKquote:Op woensdag 25 januari 2012 16:08 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
Heb toegevoegd aan de lijst:
- Outbreak.
Het blijft natuurlijk zinloos werk: Nieuwe kantoren bouwen + kantoren ombouwen tot woningen.quote:Op donderdag 26 januari 2012 17:14 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
het ombouwen van kantoren tot woningen ..OK
Wat te zeggen van "leefgemeenschappen en groepswoningen" ?
veel lege kantoren lijken mij daar ook voor geschikt.
Maar daarmee krijg je de huidige kantoorleegstand toch niet weg?quote:Op donderdag 26 januari 2012 17:25 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Het blijft natuurlijk zinloos werk: Nieuwe kantoren bouwen + kantoren ombouwen tot woningen.
Dat lijkt me prima samen te vatten in: Geen nieuwe kantoren meer bouwen + woningen bouwen.
Aanzienlijk efficienter.
Het gaat RemcoDelft er dan ook niet om het nuttige met het aangename te verenigen teneinde betaalbare woonruimte te creëren, het gaat hem om het voor een appel en een ei kunnen kopen van een villa.quote:Op donderdag 26 januari 2012 20:54 schreef GoudIsEcht het volgende:
Maar daarmee krijg je de huidige kantoorleegstand toch niet weg?
Wat is de bron met de exacte strekking van de uitlatingen?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 00:05 schreef ComplexConjugate het volgende:
Minister Schultz van Haegen (van de liberale VVD) wil bewoners van vakantiehuisjes gaan verbieden van hun eigendom gebruik te blijven maken. Zo zien we weer waar de VVD voor staat voor het volk, voor de vrijheid en voor de democratie![]()
Waar maken ze zich eigenlijk druk om? Om de waarde van overgewaardeerde woningen? Over de balansen van de banken? Nee natuurlijk niet, het gaat erom dat we mensen de vrijheid moeten geven om voor zichzelf de juiste keuze te maken in alle vrijheid![]()
De VVD, de partij waarbij het belang van de private schuldbezitter in goede handen is
Lees nog eens goed wat ik schreef: momenteel worden er nieuwe kantoren opgeleverd terwijl elders kantoren leegstaan. Stop met het bouwen van nieuwe kantoren! Vertel mij eens hoe dat niet nuttig is op dit punt...quote:Op donderdag 26 januari 2012 22:53 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Het gaat RemcoDelft er dan ook niet om het nuttige met het aangename te verenigen teneinde betaalbare woonruimte te creëren
Uiteraard zeg jij dit alleen omdat JIJ er niet wilt wonen! Of denk je dat een oud belastingkantoor leuk is?quote:En dat gun ik hem van harte, maar wellicht duurt een mensenleven te kort om daar halsstarrig aan vast te houden. Dus voor het realistische deel van NL, is omgebouwde kantoorruimte wellicht nog niet zo'n slecht idee.
Permanente bewoning is toch allang verboden?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 00:05 schreef ComplexConjugate het volgende:
Minister Schultz van Haegen (van de liberale VVD) wil bewoners van vakantiehuisjes gaan verbieden van hun eigendom gebruik te blijven maken.
quote:Op vrijdag 27 januari 2012 00:41 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Wat is de bron met de exacte strekking van de uitlatingen?
Ik denk dat xeno op dit bericht doelt.quote:'Bewonen vakantiehuis aan gemeente' AMSTERDAM -
Het kabinet wil zich niet langer bemoeien met het wonen in recreatiehuizen. De ministerraad buigt zich vrijdag over een voorstel van minister Schultz van Infrastructuur, waarin het al dan niet verbieden van permanente bewoning aan gemeenten wordt overgelaten.
Minister Melanie Schultz van Haegen Foto: ANP
Officieel is het bewonen van een vakantiehuisje niet toegestaan, maar veel mensen doen het toch. Er lag een wetsvoorstel om iedereen die voor 2003 permanent in een recreatiewoning verbleef daarin te laten blijven.
Schultz stelt vrijdag voor om gemeenten voortaan te laten bepalen of iemand permanent op een recreatiepark mag wonen, meldt RTL Nieuws. Het oude wetsvoorstel trekt de minister in.
Dus als ik een camping heb en ik wil er 300 permanente recreatiewoningen gaan bouwen a 300.000 per stuk, dan moet ik goede vrienden worden met de wethouder.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 08:32 schreef Basp1 het volgende:
[..]
[..]
Ik denk dat xeno op dit bericht doelt.
Maar schultz schuift gewoon de verantwoordelijkheid af naar de gemeentes. Wat in mijn optiek ook te bizar voor woorden is omdat zoiets landelijk geregeld zou moeten zijn. Nee laten we maar weer een stapel ambtenaren erbij zetten om elke gemeente hun eigen regeltjes te laten bedenken.
Wat kun je op dat vakantiepark mijn droomvilla niet voor een appel en een ei realiseren. Vastgoed maffioso wat ik je brom. Heb je holledeer al weer in dienst voor de afpersingen.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 09:06 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
Dus als ik een camping heb en ik wil er 300 permanente recreatiewoningen gaan bouwen a 300.000 per stuk, dan moet ik goede vrienden worden met de wethouder.
Goed plan voor de juiste persoon die goed met steekpenningen overweg kan, is wel een echt VVD traject dit, marktwerking he![]()
Zo werkte dat sowieso al, misschien dat de buren nog wat roet in het eten kunnen gooien door bezwaar aan te tekenen, maar als je grootschalig wilt ondernemen is een vriendschap met de wethouder altijd handig.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 09:06 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
Dus als ik een camping heb en ik wil er 300 permanente recreatiewoningen gaan bouwen a 300.000 per stuk, dan moet ik goede vrienden worden met de wethouder.
Goed plan voor de juiste persoon die goed met steekpenningen overweg kan, is wel een echt VVD traject dit, marktwerking he![]()
misschien wil de wethouder er ook wel een woning voor zijn dochter op een mooie plekquote:Op vrijdag 27 januari 2012 09:19 schreef Leandra het volgende:
[..]
Zo werkte dat sowieso al, misschien dat de buren nog wat roet in het eten kunnen gooien door bezwaar aan te tekenen, maar als je grootschalig wilt ondernemen is een vriendschap met de wethouder altijd handig.
quote:De grootste leugen aller tijden is niet de Armeense genocide, maar de bewering dat de huizenmarkt op slot zou zitten.
Iets belachelijkers bestaat niet. Overal staan woningen te koop.
Nieuwbouw wordt uit de grond gestampt. En kantoorpanden worden gebouwd tot aan de hemel. Ontkennen hiervan is een gotspe. Niets huizencrisis of bouwsectorellende.
Het enige wat heerst, is hebberitis.
Marktwerking is een simpel concept: ik bied iets aan, jij betaalt de prijs die ik vraag. Als ik van mijn product af wil, zal ik met je onderhandelen. Genoegen nemen met minder winst. Geen winst. Of zelfs verlies. Als ik gehecht ben aan mijn product of er geen noodzaak tot verkoop is, verkoop ik het niet, dan hou ik het nog even bij me. De waarde van élk product, of het een woning of een paar schoenen is, is wat de gek ervoor geeft. Er is maar één argument dat rechtvaardigt dat een paar schoenen op de PC een veelvoud kost aan een paar schoenen op de Kalverstraat: lucht. Imago. Verkopers, of het nou de foute makelaar of criminele bankier is, ze liegen je voor dat het product zijn prijs waard is. Alleen verwacht niemand dat als je je schoenen doorverkoopt, ze meer zullen opleveren. Maar bij de verkoop van huizen is winst opeens een vanzelfsprekendheid geworden. Een eis. Nee, een recht!
Het is een idioterie die ik niet kan begrijpen. Mijn huis is een miljoen of 7,5 waard. Vind ik. De Woz-taxatie ligt op een twintigste ervan. Maar voor minder dan 7,5 miljoen verkoop ik het niet. Dikke kans dat ik over tien jaar nog met een onverkoopbaar huis zit. Wat natuurlijk een leugen is. Geen enkel huis is onverkoopbaar. De waarde van je woning is niet wat jij ervoor betaald hebt. Of de hypotheek die op je woning rust. Nee. De hypotheek die op je woning rust, is de prijs die jij bereid was om voor dat paar schoenen op de PC te betalen. Lucht. Sommige mensen vinden het pijnlijk om te realiseren dat ze lucht hebben gekocht en wijzen naar de banken en makelaars: “Zij zeiden dat het goed was! Zij spraken over waardestijging. En hypotheekrenteaftrek.” Ja. Zij dachten aan hun commissie. En jij kocht lucht. Die je kon betalen dankzij de hypotheekrenteaftrek. Omdat je “dief van je eigen portemonnee zou zijn als je niet maximaal zou lenen”. Dom. Maar het is helemaal niet erg dat je lucht hebt gekocht. Je hebt lucht nodig om te leven. En daar is een huis voor bedoeld: om in te leven. Eventuele winst bij verkoop is bijzaak. Geen recht. Het zou wettelijk verboden moeten zijn om te beweren dat een huis bedoeld is om winst mee te maken.
Zo waar!quote:Op vrijdag 27 januari 2012 09:58 schreef Goofjansen het volgende:
http://www.metronieuws.nl(...)rZlaA!lD7N25Mk7A5qE/
[..]
Er zijn geruchten... dat de minister niet helemaal gelukkig is met de huidige 'gedoog regeling'.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 00:41 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Wat is de bron met de exacte strekking van de uitlatingen?
quote:Het zou wettelijk verboden moeten zijn om te beweren dat een huis bedoeld is om winst mee te maken.
De bouw van de woning zal natuurlijk geld kosten maar kijk eens naar het verschil in de kavelprijs:quote:Op vrijdag 27 januari 2012 09:11 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Wat kun je op dat vakantiepark mijn droomvilla niet voor een appel en een ei realiseren. Vastgoed maffioso wat ik je brom. Heb je holledeer al weer in dienst voor de afpersingen.
Niet waar... ze zitten nu in de fase waarbij ze een zondebok zoeken en boos zijnquote:Op vrijdag 27 januari 2012 10:11 schreef RemcoDelft het volgende:
veel "verkopers" zitten nog altijd in de ontkenningsfase.
Jan Kees zei afgelopen week dat hij liever zag dat we het niet meer over het 'mediadingetjes' moesten hebben en de la Porte sprak zelfs van 'kill your darling'quote:Op vrijdag 27 januari 2012 11:05 schreef Scorpie het volgende:
[..]Censuur van de bovenste plank natuurlijk. Leuk dat meneer de boot gemist heeft met de stijgende huizenprijzen van 20 jaar geleden tot 5 jaar geleden, want dan had hij denk ik heel anders gepiept.
Maximaal 40 weken per jaar wonen valt nog best mee. Gewoon paar weken op vakantie gaan, woningruil met de buren, klaar.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 11:17 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
De bouw van de woning zal natuurlijk geld kosten maar kijk eens naar het verschil in de kavelprijs:
http://www.funda.nl/koop/zeewolde/bouwgrond-47974964-kobalt/
Voor permanente bewoning.. ¤345,- per m2
Terwijl je 2 kilometer verderop op het recreatiepark waar je maar 40 weken per jaar mag wonen 'slechts' ¤140,- per m2 kwijt bent
http://www.funda.nl/koop/(...)bosruiterweg-25-176/
Dit is de manier waarom we de zakken vullen in Nederland, spotgoedkope polderklei verkopen voor de maximale prijs... wat een financiële innovatie... we worden slapend rijk met zijn allen![]()
Op deze manier kost zelfs een rijtjescontainer op een postzegel al minstens 30k meer dan noodzakelijk. Rijtjesontainers in Zeewolde heb je vanaf zo'n 170k... dus die zouden ze met gemak voor 140k kunnen verkopen... alleen willen we de woningmarkt niet van het slot halen hč.... want de balans van de bank is heiliger dan heilig
Bijkomende kosten zijn minder dan 1k per jaarquote:Op vrijdag 27 januari 2012 11:22 schreef Basp1 het volgende:
Ja ja xeno, die discussie hebben we al gehad hoeveel zijn de servicekosten van het vakantiepark, hoe zit het met overige voorzieningen zoals rioleringen, voetpaden en groenvoorziening.
Zoals ik al eens eerder gemeld heb mijn pa heeft een woninge op een vakantiepark gehad, woning was op zich wel goedkoop, maar maandelijks nog 300 euro voor servicekosten tikt ook flink aan. Dat is ook 108.000 euro op 30 jaar .
En als je het goedkoper kan bouwen/realisren, holleeder is vrij dus misschien wil die jou wel meehelpen.
Maar je mag je niet inschrijven in de gemeente, je bent immers een toerist.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 11:23 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
Maximaal 40 weken per jaar wonen valt nog best mee. Gewoon paar weken op vakantie gaan, woningruil met de buren, klaar.
300 valt toch ook wel mee. Ken huizen met 300+ VVE.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 11:22 schreef Basp1 het volgende:
Ja ja xeno, die discussie hebben we al gehad hoeveel zijn de servicekosten van het vakantiepark, hoe zit het met overige voorzieningen zoals rioleringen, voetpaden en groenvoorziening.
Zoals ik al eens eerder gemeld heb mijn pa heeft een woninge op een vakantiepark gehad, woning was op zich wel goedkoop, maar maandelijks nog 300 euro voor servicekosten tikt ook flink aan. Dat is ook 108.000 euro op 30 jaar .
En als je het goedkoper kan bouwen/realisren, holleeder is vrij dus misschien wil die jou wel meehelpen.
Dan huur je ergens een kamertje. Schrijf je je daar in.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 11:25 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Maar je mag je niet inschrijven in de gemeente, je bent immers een toerist.
Ik zie een gouden kans voor studenten.... aangezien er geen wettelijk maximum is aan het aantal mensen dat in een woning woont... gewoon 100 mensen laten inschrijven op je adres en aan iedereen 100 euro vragen per jaar.... Kun je gratis studerenquote:Op vrijdag 27 januari 2012 11:26 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
Dan huur je ergens een kamertje. Schrijf je je daar in.
Guess what, in Hong Kong gebeurt het al. Als woont in een beetje goede buurt dan kan je makkelijk je brievenbus paar keer verhuren aan mensen die in niet goede buurten wonen.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 11:28 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Ik zie een gouden kans voor studenten.... aangezien er geen wettelijk maximum is aan het aantal mensen dat in een woning woont... gewoon 100 mensen laten inschrijven op je adres en aan iedereen 100 euro vragen per jaar.... Kun je gratis studeren
Er is in veel studenten steden echt wel een maximum wat per woning ingeschreven mag staan. Zulke woningen moeten ook aan brandveiligheidseisen voldoen. IN eindhoven mogen er ook niet meer dan 10% studentenhuizen per straat zijn. En zo heeft elke gemeente zijn eigenl regeltjes ook nog eens omtrent studentenhuisvesting.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 11:28 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Ik zie een gouden kans voor studenten.... aangezien er geen wettelijk maximum is aan het aantal mensen dat in een woning woont... gewoon 100 mensen laten inschrijven op je adres en aan iedereen 100 euro vragen per jaar.... Kun je gratis studeren
In amsterdam zijn wat adressen waar je voor ongeveer 100 euro per maand kan inschrijven. Levert je als woning eigenaar wel een boel gedoe op met de gemeente, deurwaarders, etc...quote:Op vrijdag 27 januari 2012 11:28 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Ik zie een gouden kans voor studenten.... aangezien er geen wettelijk maximum is aan het aantal mensen dat in een woning woont... gewoon 100 mensen laten inschrijven op je adres en aan iedereen 100 euro vragen per jaar.... Kun je gratis studeren
de boot missen, is dat hetzelfde als niet het schip ingaan?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 11:05 schreef Scorpie het volgende:
[..]Censuur van de bovenste plank natuurlijk. Leuk dat meneer de boot gemist heeft met de stijgende huizenprijzen van 20 jaar geleden tot 5 jaar geleden, want dan had hij denk ik heel anders gepiept.
quote:Op vrijdag 27 januari 2012 12:22 schreef Artimunor het volgende:
[..]
de boot missen, is dat hetzelfde als niet het schip ingaan?
Vergelijkbaar met zulke opmerking die kant nog wal raken of de plank totaal misslaan.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 12:22 schreef Artimunor het volgende:
[..]
de boot missen, is dat hetzelfde als niet het schip ingaan?
Pricelessquote:Op vrijdag 27 januari 2012 12:22 schreef Artimunor het volgende:
[..]
de boot missen, is dat hetzelfde als niet het schip ingaan?
Depends, als je een dikke volgevreten babyboomer bent die in 2005 zijn Premie A woning verkocht heeft voor 4x de prijs die hij ervoor heeft betaald in 1978 gaat hij niet het schip in. Ben je echter een huurder die dacht dat in 1980 de prijzen te hoog waren en je 'rustig afwachtte totdat de prijzen normaal waren' heb je in 2005 inderdaad de boot gemist en ga je uit pure frustratie op een forum posten hoe erg het allemaal niet isquote:Op vrijdag 27 januari 2012 12:22 schreef Artimunor het volgende:
[..]
de boot missen, is dat hetzelfde als niet het schip ingaan?
Maar geef toe dat de zin geniaal gevonden isquote:Op vrijdag 27 januari 2012 13:21 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Depends, als je een dikke volgevreten babyboomer bent die in 2005 zijn Premie A woning verkocht heeft voor 4x de prijs die hij ervoor heeft betaald in 1978 gaat hij niet het schip in. Ben je echter een huurder die dacht dat in 1980 de prijzen te hoog waren en je 'rustig afwachtte totdat de prijzen normaal waren' heb je in 2005 inderdaad de boot gemist en ga je uit pure frustratie op een forum posten hoe erg het allemaal niet is
Er is maar 1 groep die 'het schip ingaan', en die zitten niet op dit forum![]()
Ik stel voor:quote:Op vrijdag 27 januari 2012 13:16 schreef ComplexConjugate het volgende:
Rob Mulder zit weer eens te huilen over het waarde behoud van koopwoningen, de gek denkt dat het een taak van de politiek is om de speculatieve waarde van koopwoningen te garanderen![]()
Waar halen ze het bij de 'vereniging geleased huis' toch vandaan![]()
Ik vraag me af of Rob niet gewoon een stromannetje van de banken is, eerst alles en iedereen ophitsen om je maximaal 'all inn' te laten financieren door de banksters... het liefst volkomen aflossingsvrij. Daarna blijven pleiten voor het voortbestaan van de rente aftrek en nu weer het geleuter over het garanderen van waarde behoud. What's next? De overheid woningen laten opkopen tegen de hoogte van de hypotheekschuld die op de woning rust?
De vereniging eigen huis heeft zo ondertussen wel bewezen volkomen afgedaan te hebben als belangenbehartiger voor starters en woningzoekenden.
Briljant plan.... maar wie laten we dan uiteindelijk de bail out voor de niet-huizen-bezitter ophoesten? De generatie Nederlanders die over 20 jaar geboren gaat worden?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 15:33 schreef Bankfurt het volgende:
Ik stel voor:
Een nationale Bail-Out voor alle huizenbezitters, betaald door de belastingbetalende niet-huizen- bezitters.
Het water staat menig Nederlander dus al tot aan de oogballen, misschien is het een gat in de markt om snorkels op krediet te gaan leveren?quote:ING: drie op de tien hypotheekgevers onder water
De daling van de huizenprijzen zal dit jaar versnellen tot 5%.Dat verwacht het Economisch Bureau van ING.
Door de dalende koopkracht en stijgende werkloosheid blijven de huizenprijzen dit jaar onder druk staan, zo verwachten economen van ING op basis van een enquęte onder gemiddeld 59.5000 respondenten per dag gedurende de afgelopen week. Dat is hoger dan blijkt uit recent onderzoek in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).
In 2011 bedroeg de daling van de huizenprijzen 4%. Voor 2013 verwacht ING een prijsdaling van 2,5%. Consumenten blijken somberder over de huizenmarkt dan vorige maand. Bijna een kwart heeft in de eigen straat het aantal verkochte huizen de afgelopen maanden zien dalen.
Somber
Drie op de tien ondervraagden met een eigen huis en een hypotheek geeft aan dat de waarde van de woning niet toereikend is om de hypotheek af te lossen. Dat is beduidend meer dan het aantal van 517.000 huishoudens medio 2011 dat onderzoekers van de Amsterdam School of Real Estate berekenden.
In hun eerder deze maand gepubliceerde rapport ‘Restschuld in Nederland: omvang en consequenties’ constateerden de economen op basis van nationale woongegevens uit 2009 en via omrekening naar 2011 dat ruim een half miljoen huishoudens medio 2011 een ‘potentiële restschuld’ hadden. Dat aantal zal oplopen tot 630.000 bij een verdere huizenprijsdaling van 5% en tot 740.000 bij een prijsdaling van 10%. De potentiële restschuld is het verschil tussen de marktwaarde van een woning en het totale hypotheekbedrag dan een huiseigenaar op zijn naam heeft staan. De restschuld bestaat pas echt bij verkoop van het huis, vandaar de term ‘potentiële restschuld’.
Sinds medio 2011 – het vertrekpunt van de ASRE-studie - zijn de huizenprijzen verder gedaald, met enkele procenten. Volgens de ASRE-berekening zou er dan sprake moeten zijn van circa 600.000 huishoudens met een potentiële restschuld. Op een totaal aantal huishoudens met een eigen huis is dat 14,3%, want het totaal aantal eigenwoningbezitters is 4,2 mln. De ING-opgave van 29% zit daar ruim boven. ING baseert zich op een telefonische enquęte onder 59.500 respondenten per dag vorige week.
Oude dag
De helft van de huizenbezitters beschouwt zijn woning als aanvulling op de oudedagsvoorziening.
bron: FD
quote:Woningmarkt schreeuwt om duidelijk beleid
do 26 jan 2012, 09:55 | 28 reacties
Woningmarkt schreeuwt om duidelijk beleid
AMSTERDAM - Mensen willen duidelijkheid en zekerheid. Beleidsmakers weten dat ook. Je hoeft maar te kijken naar hoe de bankensector wordt aangepakt. Duidelijke financiële producten, minder financiering voor je huis en beperking van producten met onzekere eindwaardes zoals beleggingshypotheken. Er zit echter een groot verschil tussen prediken en zelf belijden.
De woningmarkt is hiervan een goed voorbeeld. Ondanks, of dankzij, allerlei ingrepen ligt de woningmarkt geheel stil. Het doekje voor het bloeden, de verlaging van de overdrachtsbelasting naar 2 procent, heeft niet mogen helpen. Dus wat nu?
Oogkleppen
Geen wonder dat niemand meer geīnteresseerd is om een woning te kopen.
Je ziet door de bomen het bos niet meer.
En iedereen vreest de nieuwe ad-hocmaatregel van morgen. Nu kun je met een stel oogkleppen op gaan lopen, maar dan moet je accepteren dat je de woningmarkt de komende jaren kunt afschrijven. Op zich ook een keuze.
Of je kunt beslissen om tot een duidelijk en transparant woningmarktbeleid te komen voor de komende decennia.
We weten allemaal dat de subsidiestromen, zowel in de koop- als huurmarkt, verlammend werken. Er zijn oplossingen. Maar zoals al eerder in een column geschreven: "Nederland wil wel, maar de politieke wil ontbreekt."
Wij als burgers laten dat gewoon toe. Niet altijd beseffend dat de rekening gewoon oploopt!
Het prioriteitenplaatje van de Nederlandse politiek:quote:Op vrijdag 27 januari 2012 16:20 schreef Goofjansen het volgende:
Ja gewoon duidelijkheid, alle subsidies weg en bijtellinegn ook en de WOZ en de OVB en derg
gewoon simpel en nieuwbouw betaalbaar maken er is grond zat
150.000 hectare voor Poolse paarden maar de jongeren staan in de kou, idioot
http://www.telegraaf.nl/o(...)d__.html?sn=overgeld
[..]
Je vergeet het burkaverbod van vandaag.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 16:31 schreef Bankfurt het volgende:
helemaal onderaan: de hardwerkende Nederlandse burger.
Waarom willen de leners mensen met belang bij hoge prijzen in dit topic toch altijd beargumenteren dat een riolering en groenvoorziening gruwelijk veel moest kosten? De meest afgelegen huizen zijn aangesloten op een weg en nutsvoorzieningen. Iets wat al tientallen jaren prima te regelen is. Waarom toch die overtuiging om te blijven roepen dat dat bij op elkaar gepropte Vinexhuizen toch echt 100.000 euro grondprijs (voor 150 vierkante meterquote:Op vrijdag 27 januari 2012 11:22 schreef Basp1 het volgende:
Ja ja xeno, die discussie hebben we al gehad hoeveel zijn de servicekosten van het vakantiepark, hoe zit het met overige voorzieningen zoals rioleringen, voetpaden en groenvoorziening.
Hij is mooi! Ik denk dat we een nieuwe titel hebben voor #180!quote:Op vrijdag 27 januari 2012 12:22 schreef Artimunor het volgende:
[..]
de boot missen, is dat hetzelfde als niet het schip ingaan?
Mja, en? Mag ik als bedrijf zelf bepalen waar ik mijn geld instop? Als ik dan een nieuw kantoor neer wil zetten, dan doe ik dat. Ongeacht wat RemcoDelft zegt.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 08:09 schreef RemcoDelft het volgende:
Lees nog eens goed wat ik schreef: momenteel worden er nieuwe kantoren opgeleverd terwijl elders kantoren leegstaan. Stop met het bouwen van nieuwe kantoren! Vertel mij eens hoe dat niet nuttig is op dit punt...
Correct, ik zou er niet willen wonen. Maar mij hoor je dan ook nooit klagen dat er geen betaalbare woonruimte is of kan komen. Sterker nog, ik heb zeer betaalbare woonruimte. Jij kunt wel blijven willen om voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten, maar zo werkt het niet in het echte leven.quote:Uiteraard zeg jij dit alleen omdat JIJ er niet wilt wonen! Of denk je dat een oud belastingkantoor leuk is?
Leuk dat bijvlagenzinvol BV kan doen en laten wat-ie wil, maar als consument mag je niet gewoon een nieuw huis neerzetten als je dat wil. En daar zit het probleem.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 19:05 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Mja, en? Mag ik als bedrijf zelf bepalen waar ik mijn geld instop? Als ik dan een nieuw kantoor neer wil zetten, dan doe ik dat. Ongeacht wat RemcoDelft zegt.
Geen idee wat er niet klopt. Maar dat ga jij ongetwijfeld haarfijn uitleggen. Toch?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 21:53 schreef RemcoDelft het volgende:
Leuk dat bijvlagenzinvol BV kan doen en laten wat-ie wil, maar als consument mag je niet gewoon een nieuw huis neerzetten als je dat wil. En daar zit het probleem.
Huizen: 10% tekort.
Kantoren: 10% overschot.
Wat wordt er gebouwd? Kantoren. Rara wat klopt er niet.
Er staan 250000 huizen te koop, nieuwbouw is dus nergens voor nodig volgens Remco, gewoon dwingen een huis te kopen, dat zal ze leren.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 22:01 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Geen idee wat er niet klopt. Maar dat ga jij ongetwijfeld haarfijn uitleggen. Toch?
Als ik als bedrijf een nieuw kantoorpand neer wil zetten, wil jij me dan verplichten een oud kantoorpand van een concurrent te gaan kopen of huren ofzo? Het neerzetten van een kantoorpand door mij () staat volledig los van de woningmarkt.
Dat je eventueel leegstaande kantoorpanden kunt omvormen tot woningen doet daar natuurlijk niets aan af. Toch?
Volgens Remco is er zelfs een tekort van 10% aan woningen...quote:Op vrijdag 27 januari 2012 22:20 schreef Scorpie het volgende:
Er staan 250000 huizen te koop, nieuwbouw is dus nergens voor nodig volgens Remco, gewoon dwingen een huis te kopen, dat zal ze leren.
Dus als ik morgen een auto wil kopen mag ik dat niet omdat er te weinig huizen zijn? ... die logica van jou is ver te zoeken. Mensen/projectontwikkelaars ed mogen toch wel zelf weten wat ze met hun EIGEN geld doen?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 21:53 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Leuk dat bijvlagenzinvol BV kan doen en laten wat-ie wil, maar als consument mag je niet gewoon een nieuw huis neerzetten als je dat wil. En daar zit het probleem.
Huizen: 10% tekort.
Kantoren: 10% overschot.
Wat wordt er gebouwd? Kantoren. Rara wat klopt er niet.
Het probleem is dat speculanten door ambtenaren worden ingelicht waar men eventueel wil gaan bouwen in de toekomst, ":warme grond" noemt men datquote:Op vrijdag 27 januari 2012 22:47 schreef _VoiD_ het volgende:
[..]
Dus als ik morgen een auto wil kopen mag ik dat niet omdat er te weinig huizen zijn? ... die logica van jou is ver te zoeken. Mensen/projectontwikkelaars ed mogen toch wel zelf weten wat ze met hun EIGEN geld doen?
Jij snapt ongetwijfeld ook het verschil... Voor dat kantoor geeft de gemeente/provincie toestemming, voor dat huis niet. Dus ja, bouwvergunningen voor nieuwe kantoren zouden gewoon niet gegeven moeten worden in de huidige markt.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 22:47 schreef _VoiD_ het volgende:
[..]
Dus als ik morgen een auto wil kopen mag ik dat niet omdat er te weinig huizen zijn? ... die logica van jou is ver te zoeken. Mensen/projectontwikkelaars ed mogen toch wel zelf weten wat ze met hun EIGEN geld doen?
Nee, dat mogen mensen niet als ze met dat geld een huis willen bouwen....quote:Op vrijdag 27 januari 2012 22:47 schreef _VoiD_ het volgende:
[..]
Dus als ik morgen een auto wil kopen mag ik dat niet omdat er te weinig huizen zijn? ... die logica van jou is ver te zoeken. Mensen/projectontwikkelaars ed mogen toch wel zelf weten wat ze met hun EIGEN geld doen?
Bullshit, gaat nergens over. Je krijgt geen toestemming om een kantoorpand te bouwen op grond met een woonbestemming.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:02 schreef RemcoDelft het volgende:
Voor dat kantoor geeft de gemeente/provincie toestemming, voor dat huis niet. Dus ja, bouwvergunningen voor nieuwe kantoren zouden gewoon niet gegeven moeten worden in de huidige markt.
En je krijgt geen toestemming om een huis te bouwen in je tuin... want tuinbestemming.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:05 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Bullshit, gaat nergens over. Je krijgt geen toestemming om een kantoorpand te bouwen op grond met een woonbestemming.
Bij de les blijven aub... Het ging om het bouwen van kantoorpanden ipv woningen, niet zoals jij beweert om het niet mogen bouwen van woningen op woninggrond...quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:05 schreef Leandra het volgende:
Nee, dat mogen mensen niet als ze met dat geld een huis willen bouwen....
Al heb je een tuin van 2000 m˛ waar met gemak een tweede woning in past, dan is de kans groot dat je simpelweg geen toestemming krijgt om daar een huis te bouwen.
Zie boven...quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:07 schreef Leandra het volgende:
[..]
En je krijgt geen toestemming om een huis te bouwen in je tuin... want tuinbestemming.
En jij weet ook wel dat grond met woonbestemming schaars wordt gehouden.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:05 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Bullshit, gaat nergens over. Je krijgt geen toestemming om een kantoorpand te bouwen op grond met een woonbestemming.
Ik val er net in en ik reageer op de bewering dat mensen zelf met hun geld mogen doen wat ze willen, en als ze met hun geld een huis willen bouwen dan werkt dat simpelweg niet zo.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:07 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Bij de les blijven aub... Het ging om het bouwen van kantoorpanden ipv woningen, niet zoals jij beweert om het niet mogen bouwen van woningen op woninggrond...
Welk tekort heb je het over? er zijn 250K+ woningen te koop...quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:08 schreef RemcoDelft het volgende:
En jij weet ook wel dat grond met woonbestemming schaars wordt gehouden.
Is het nou werkelijk zo moeilijk om toe te geven dat jij persoonlijk belang hebt bij het schaars en duur houden van woonkaveltjes? En dat jouw persoonlijke belangen net als zeer veel andere Nederlanders zo liggen dat je het liefst hebt dat er een groot tekort blijft?
Het is altijd goed om even een post of 10 a 20 terug te lezen.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:10 schreef Leandra het volgende:
Ik val er net in en ik reageer op de bewering dat mensen zelf met hun geld mogen doen wat ze willen, en als ze met hun geld een huis willen bouwen dan werkt dat simpelweg niet zo.
Het tekort op de woningmarkt is niet van het een op het andere moment opgelost omdat mensen niet meer durven kopen, of omdat ze niet meer willen betalen wat de verkoper er voor vraagt.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:07 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Zie boven...
Remco wil omdat de woningmarkt volgens hem met een tekort kampt (Funda-teller is nog nooit zo hoog geweest) dus maar een compleet andere sector het zwijgen opleggen...![]()
Nogmaals... Wat heeft dat met de kantoorpanden van Remco te maken?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:13 schreef Leandra het volgende:
[..]
Het tekort op de woningmarkt is niet van het een op het andere moment opgelost omdat mensen niet meer durven kopen, of omdat ze niet meer willen betalen wat de verkoper er voor vraagt.
Daarbij zouden de meeste huizen beduidend goedkoper zijn als er niet zo panisch met grond werd omgegaan, en mensen werkelijk de vrijheid zouden hebben te bouwen wat ze willen.
Maar de huizenprijzen zijn absurd hoog door de veel te hoge grondprijzen, en als je de grond al bezit, en dus goedkoop een huis zou kunnen bouwen dan mag dat niet, want dan ontwijk je daarmee de verdienmogelijkheden van de gemeente. Foei.
En ook hier snap jij zelf ook wel dat die 250.000 mensen allemaal TE VEEL geld vragen voor hun hutje. Anders werd het namelijk wel door iemand gekocht.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:11 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Welk tekort heb je het over? er zijn 250K+ woningen te koop...
Het enige tekort wat ik kan bedenken is een tekort van jou aan geld.
^^ Precies. Maar dan wordt bijvlagenzinvol's hutje opeens 100.000+ euro minder waard, en dan verliezen de ambtenaren stemmen... Er zijn miljoenen stemmers die belang hebben bij het in stand houden van de bubbleprijzen.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:13 schreef Leandra het volgende:
Daarbij zouden de meeste huizen beduidend goedkoper zijn als er niet zo panisch met grond werd omgegaan, en mensen werkelijk de vrijheid zouden hebben te bouwen wat ze willen.
Yep.quote:Maar de huizenprijzen zijn absurd hoog door de veel te hoge grondprijzen, en als je de grond al bezit, en dus goedkoop een huis zou kunnen bouwen dan mag dat niet, want dan ontwijk je daarmee de verdienmogelijkheden van de gemeente. Foei.
Nee, dat doe je niet. Mijn post ging heel ergens anders over, de fundateller was bijzaak.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:16 schreef Leandra het volgende:
We zitten in het huizenmarkttopic, en ik reageer nota bene op je fundateller-post....
Jij snapt zelf ook wel dat als die woningen minder waard waren dat iedereen was gezakt in prijs... Toch?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:18 schreef RemcoDelft het volgende:
En ook hier snap jij zelf ook wel dat die 250.000 mensen allemaal TE VEEL geld vragen voor hun hutje. Anders werd het namelijk wel door iemand gekocht.
Stop maar gelijk met gokken, ga jij in ieder geval niet rijk mee worden.quote:Ik gok dat jij gewoon nog in de ontkenningsfase zit
Of ik nou gratis woon in dezelfde hut die op papier 1 euro, 3 ton, 5 ton, of 8 ton waard is... Lekker belangrijk.quote:, en denkt dat als je maar hard genoeg roept dat er geen probleem is, je woningwaarde gewoon doorstijgt tot in de hemel! Kom op, 2007 wil z'n piramidespel terug.
Maar dan wordt bijvlagenzinvol's hutje opeens 100.000+ euro minder waard
Yep, net iets meer stemmers dan huurders.quote:, en dan verliezen de ambtenaren stemmen... Er zijn miljoenen stemmers die belang hebben bij het in stand houden van de bubbleprijzen.
Ik heb wel eens een bouwexploitatie gezien. Met mijn ogen dan, niet met mijn onderbuik. Jij?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 17:36 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Waarom willen de leners mensen met belang bij hoge prijzen in dit topic toch altijd beargumenteren dat een riolering en groenvoorziening gruwelijk veel moest kosten? De meest afgelegen huizen zijn aangesloten op een weg en nutsvoorzieningen. Iets wat al tientallen jaren prima te regelen is. Waarom toch die overtuiging om te blijven roepen dat dat bij op elkaar gepropte Vinexhuizen toch echt 100.000 euro grondprijs (voor 150 vierkante meter) rechtvaardigd?
Van mij mag 'iequote:Hij is mooi! Ik denk dat we een nieuwe titel hebben voor #180!
Waarom zo op de man spelen als je theorietjes worden weerlegd? Whats up with that?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:08 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
En jij weet ook wel dat grond met woonbestemming schaars wordt gehouden.
Is het nou werkelijk zo moeilijk om toe te geven dat jij persoonlijk belang hebt bij het schaars en duur houden van woonkaveltjes? En dat jouw persoonlijke belangen net als zeer veel andere Nederlanders zo liggen dat je het liefst hebt dat er een groot tekort blijft?
Onderbouw maar eens dat 100% van de woningen die te koop staan teveel kosten.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:18 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
En ook hier snap jij zelf ook wel dat die 250.000 mensen allemaal TE VEEL geld vragen voor hun hutje. Anders werd het namelijk wel door iemand gekocht.
Waarom zo op de man spelen als je theorietjes worden weerlegd? Whats up with that? (Tweede keer)quote:Ik gok dat jij gewoon nog in de ontkenningsfase zit, en denkt dat als je maar hard genoeg roept dat er geen probleem is, je woningwaarde gewoon doorstijgt tot in de hemel! Kom op, 2007 wil z'n piramidespel terug.
Laten we het maar niet over verplichte regelgeving gaan hebben dan, want dat maakt deze kort-door-de-bocht oplossing gelijk invalide.quote:^^ Precies. Maar dan wordt bijvlagenzinvol's hutje opeens 100.000+ euro minder waard, en dan verliezen de ambtenaren stemmen... Er zijn miljoenen stemmers die belang hebben bij het in stand houden van de bubbleprijzen.
Denken dat de gemeente alleen gebaat is bij het verdienmodel op grond is te kortzichtig.quote:Yep.
Gisteren in de rekenkamer : hoeveel kost een rotonde? Antwoord 500.000 euro. Maar sommige hier zul dat vast goedkoper kunnen achter op hun bierviltje.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 00:05 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik heb wel eens een bouwexploitatie gezien. Met mijn ogen dan, niet met mijn onderbuik. Jij?
Het zal je verbazen hoeveel bebouwbare oppervlakte er overblijft na aftrek van openbare voorzieningen, en wat het kost om infrastructuur aan te leggen.
Niet om het één of ander, maar het feit dat ze niet verkocht worden lijkt wel te wijzen op het feit dat mensen hetzij:quote:Op zaterdag 28 januari 2012 00:10 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Onderbouw maar eens dat 100% van de woningen die te koop staan teveel kosten.
Jamaar, dat kan ook aangelegd worden door drie Polen, een schop, en een betonmolen, toch?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 00:26 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Gisteren in de rekenkamer : hoeveel kost een rotonde? Antwoord 500.000 euro. Maar sommige hier zul dat vast goedkoper kunnen achter op hun bierviltje.
quote:Op zaterdag 28 januari 2012 00:32 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Niet om het één of ander, maar het feit dat ze niet verkocht worden lijkt wel te wijzen op het feit dat mensen hetzij:
- dat bedrag er niet voor over hebben;
mensen geen cent eigen geld hebben en de bank geen 110% meer wil lenen of er moet sprake zijn van twee vaste banen en beiden een inkomen met toekomst
quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:22 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Jij snapt zelf ook wel dat als die woningen minder waard waren dat iedereen was gezakt in prijs... Toch?
100% van de woningen die langer dan 6 maanden te koop staan in ieder geval. En dat is meer dan 80%.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 00:10 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Onderbouw maar eens dat 100% van de woningen die te koop staan teveel kosten.
Dat is typisch voor overheidsuitgaven... Of denk je dat een WC-pot ook 10.000 euro kost en een hamer 5000 euro? Of tellen ze de bubbelprijzen voor grond ook alvast mee: 500 euro per vierkante meter (want je had er tenslotte ook 5 starterswoningen kunnen neerzetten), dan gaat het hard!quote:Op zaterdag 28 januari 2012 00:26 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Gisteren in de rekenkamer : hoeveel kost een rotonde? Antwoord 500.000 euro. Maar sommige hier zul dat vast goedkoper kunnen achter op hun bierviltje.
Er is natuurlijk ook een stukje typisch Nederlandse cultuur aan de hand.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 08:52 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
100% van de woningen die langer dan 6 maanden te koop staan in ieder geval. En dat is meer dan 80%.
er staat niemand iets in de weg bv de helft van de vraagprijs te bieden. Zeker in deze markt zou ik dat zeker proberen, er staan zo verschrikkelijk veel huizen te koop, je hebt best kans op succes, zeker als de nood hoog is.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 09:48 schreef Istrilyin het volgende:
[..]
Er is natuurlijk ook een stukje typisch Nederlandse cultuur aan de hand.
Op de markt in Mumbai (of ergens rond de Middelandse Zee) is het heel gebruikelijk dat het bieden gaat als:
100! nee 20!
nou dan 80! maak het 30!
...... en uiteindelijk 50...
In Nederland is er niet zo'n afbiedcultuur:
100! {oh ik heb er maar 70 voor over, te groot verschil, hij lacht me vast uit, ik loop door}
Misschien moeten we veel grover onder de vraagprijzen starten met serieuze biedingen. Het zal wel even wennen zijn voor beide partijen, maar ja... Willen we nou die huizenmarkt vlot trekken of niet? Het zal ook een positieve invloed hebben op de verkopers, die ontdekken in een veel eerder stadium wat hun huis nog waard is.
Niet voor locals hoorquote:Op zaterdag 28 januari 2012 09:48 schreef Istrilyin het volgende:
[..]
Er is natuurlijk ook een stukje typisch Nederlandse cultuur aan de hand.
Op de markt in Mumbai (of ergens rond de Middelandse Zee) is het heel gebruikelijk dat het bieden gaat als:
100! nee 20!
nou dan 80! maak het 30!
...... en uiteindelijk 50...
In Nederland is er niet zo'n afbiedcultuur:
100! {oh ik heb er maar 70 voor over, te groot verschil, hij lacht me vast uit, ik loop door}
Misschien moeten we veel grover onder de vraagprijzen starten met serieuze biedingen. Het zal wel even wennen zijn voor beide partijen, maar ja... Willen we nou die huizenmarkt vlot trekken of niet? Het zal ook een positieve invloed hebben op de verkopers, die ontdekken in een veel eerder stadium wat hun huis nog waard is.
Waarom zou zo iemand 2x de prijs vragen waarvoor ie het wil verkopen? Masochisme? Een kapotte rekenmachine? Hobby?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 10:19 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
[..]
er staat niemand iets in de weg bv de helft van de vraagprijs te bieden. Zeker in deze markt zou ik dat zeker proberen, er staan zo verschrikkelijk veel huizen te koop, je hebt best kans op succes, zeker als de nood hoog is.
Als we Remco zouden moeten geloven zijn alle verkopers dom en houden ze vast aan een te hoge vraagprijs, waarbij hij even 250k aan huizen over 1 kam scheert. Hoezo generalisatie?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 10:21 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Waarom zou zo iemand 2x de prijs vragen waarvoor ie het wil verkopen? Masochisme? Een kapotte rekenmachine? Hobby?
En opeens zien ze het licht, en denken "ach, de helft is eigenlijk ook wel goed, doe maar". Spaarzegels bij meneer?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 10:28 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Als we Remco zouden moeten geloven zijn alle verkopers dom en houden ze vast aan een te hoge vraagprijs, waarbij hij even 250k aan huizen over 1 kam scheert. Hoezo generalisatie?
'Die 75k aan schulden is ook helemaal mijn eigen schuld, even mijn spaargeld bijleggen dan maar!'quote:Op zaterdag 28 januari 2012 10:30 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
En opeens zien ze het licht, en denken "ach, de helft is eigenlijk ook wel goed, doe maar". Spaarzegels bij meneer?
Wanneer je dit in je achterhoofd houdt hoe wil je dan overheden wel bouwgronden voor een appel en een ei laten verkopen. Moeten gemeentes dan de woz maar een factor 3 verhogen om de grond gratis weg te kunnen geven?quote:Op zaterdag 28 januari 2012 08:52 schreef RemcoDelft het volgende:
Dat is typisch voor overheidsuitgaven... Of denk je dat een WC-pot ook 10.000 euro kost en een hamer 5000 euro? Of tellen ze de bubbelprijzen voor grond ook alvast mee: 500 euro per vierkante meter (want je had er tenslotte ook 5 starterswoningen kunnen neerzetten), dan gaat het hard!
Stenen en asfalt zijn niet zo duur, en het aanleggen van een rotonde (die er trouwens in vele soorten en maten zijn!) kost niet meerdere arbeidsjaren werk. Dit is net als snelwegen van 100.000 euro of meer per strekkende meter.
Het kost ze anders een godsvermogen en het hoeft niet gratis maar voor een sterk gereduceerde prijs kavelgrond verkopen dat kan welquote:Op zaterdag 28 januari 2012 10:37 schreef Basp1 het volgende:
. Moeten gemeentes dan de woz maar een factor 3 verhogen om de grond gratis weg te kunnen geven?
Hoezo kost het ze een godsvermogen. Sommige gemeentes hebben wel al voorschotten genomen op verwachte verkopen. Maar die gronden bederven niet. Desnoods gaan gemeentes er tijdelijk wietplantages op exploiteren.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 12:24 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Het kost ze anders een godsvermogen en het hoeft niet gratis maar voor een sterk gereduceerde prijs kavelgrond verkopen dat kan wel
Wat mensen al verzinnen om om huizenprijzen hoog te houdenquote:Op zaterdag 28 januari 2012 12:34 schreef Basp1 het volgende:
Desnoods gaan gemeentes er tijdelijk wietplantages op exploiteren.
De grond bederft niet, maar het kost ze wel rente over de opgenomen leningen bij de banken en geen inkomsten terwijl men meer inkomsten nodig heeft, door het afschuifbeleid van het rijkquote:Op zaterdag 28 januari 2012 12:34 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Hoezo kost het ze een godsvermogen. Sommige gemeentes hebben wel al voorschotten genomen op verwachte verkopen. Maar die gronden bederven niet. Desnoods gaan gemeentes er tijdelijk wietplantages op exploiteren.
quote:za 28 jan 2012, 11:32
30% huizen 'onder water'
AMSTERDAM - Bijna drie op de tien woningbezitters met een hypotheek geven aan dat hun huis 'onder water' staat, schrijft het Eindhovens Dagblad. Uit een peiling van het economisch bureau van ING blijkt dat de hypotheekschuld van de eigenaren veel hoger is dan de waarde van hun woning.
Het Bureau Krediet Registratie (BKR) meldde twee maanden geleden nog dat een op de acht eigenaren van een koopwoning een zogenoemde restschuld heeft, maar dat aantal ligt volgens het ING-onderzoek veel hoger.
ING adviseert deze mensen meer af te lossen om dat financieringsgat te dichten. Het verschil wordt namelijk niet meer, zoals voorheen, verkleind door stijging van de huizenprijzen.
Een kleine rotonde, een middelgrote rotonde, een turbo rotonde? Met of zonder fietspad, met of zonder verlichting.... midden in de stad of in het buitengebied? Is het kale grond of moet er eerst gesloopt en omgeleid gaan worden, etc... etc... Je kan natuurlijk niet stellen dat een rotonde 5 ton kost zonder de situatie te kennen.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 00:26 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Gisteren in de rekenkamer : hoeveel kost een rotonde? Antwoord 500.000 euro. Maar sommige hier zul dat vast goedkoper kunnen achter op hun bierviltje.
Gefeliciteerd, je bent volgens het rijk weer een stukje rijkerquote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:26 schreef Revolution-NL het volgende:
Zojuist de jaarlijks WOZ beschikking binnen gehad. De WOZ waarde is 2000 euro gestegen tov vorig jaar
En met of zonder 'kunstwerk'.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:35 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Een kleine rotonde, een middelgrote rotonde, een turbo rotonde? Met of zonder fietspad, met of zonder verlichting.... midden in de stad of in het buitengebied? Is het kale grond of moet er eerst gesloopt en omgeleid gaan worden, etc... etc... Je kan natuurlijk niet stellen dat een rotonde 5 ton kost zonder de situatie te kennen.
Ze doen er echt alles aan om de prijzen op peil te houden.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 10:20 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Niet voor locals hoorIk bied 20. Zo heb je een mes in je pens.
quote:Hypotheeklast schiet omhoog
Huiseigenaar moet nieuwe torenhoge rente wel slikken
Woningeigenaren van wie de hypotheekrente binnenkort afloopt, zijn overgeleverd aan de grillen van hun bank. Zij krijgen een fiks hogere rente voor hun kiezen, waardoor hun maandlasten met honderden euro's omhooggaan.
Oversluiten is echter geen optie, meldt het AD vandaag. Andere banken staan niet te springen deze risicovolle hypotheken over te nemen.
De komende vier jaar moet volgens het CBS 40 procent van de huizenbezitters de rente van hun hypotheek opnieuw vastzetten. Het gaat om zo'n 1 miljoen huishoudens. Een groot deel van hen heeft vijf jaar geleden tot soms wel negen keer het jaarinkomen geleend tegen een laag rentepercentage.
Nieuwe leennormen
Zij zouden op basis van nieuwe leennormen, die per augustus vorig jaar zijn ingegaan, nooit meer zo'n hypotheek kunnen krijgen. Die wordt nu als te risicovol beschouwd. Om te voorkomen dat deze hypotheekbezitters door de aanscherping vast komen te zitten bij hun bank, hebben de banken met de toezichthouder uitzonderingsregels afgesproken. Maar in de praktijk houden de hypotheekverstrekkers de boot af.
Bron: AD.nl
Hiermee begint de ellende pas goed, want dit leidt tot een toename in gedwongen verkopen en die mensen willen straks zo snel mogelijk van hun huis af om nog verdere dalingen vķķr te zijn. Met als gevolg een versnelde daling van de huizenprijzen. Als de banken niet uitkijken met hun woekerrentes staat dadelijk hun halve hypotheekportefeuille zwaar onder water.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 17:01 schreef Terrorizer het volgende:
Huiseigenaar moet nieuwe torenhoge rente wel slikken
De tarieven stijgen toch ook nietwaar ? altijd dubbele kassa voor de ambtenaren.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 17:44 schreef Schuifpui het volgende:
@TT: Over WOZ waarde gesproken, die is hier dit jaar weer fors omhoog. Gisteren is de aanslag weer binnengekomen. Sinds 2004 meer dan 50% erbij. Volgens de gemeente stijgen de prijzen gewoon fijn door.
Hoe minder lastige klanten, hoe meer je voor je spullen kan vragenquote:Op zaterdag 28 januari 2012 16:58 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
Ze doen er echt alles aan om de prijzen op peil te houden.
Moet kunnen volgens dino... want banken kunnen zelf wel beslissen hoe zo'n zware molensteen ze om de nek van hun klanten hangen. Dit gaat inderdaad nog een hoop gehuil van zowel hypotheekgever als nemer opleveren. "Dit had niemand kunnen voorzien" zal wel weer een veel gebruikte uitspraak zijnquote:Op zaterdag 28 januari 2012 17:42 schreef fedsingularity het volgende:
Wtf tot 9x het jaarinkomen????
Dat doet inderdaad de verkoper. Jij kunt als koper natuurlijk 10% bieden, maar als de verkoper NEE zegt ben je koper-af. En zelfs als jij 95% biedt en de verkoper zegt JA, is dat uitsluitend het gevolg van de beslissing van de verkoper.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 08:52 schreef RemcoDelft het volgende:
![]()
![]()
Ik geef het op. Er komt werkelijk geen zinnig woord meer uit je toetsenbord. De verkoper bepaald de waardeVrijdagavond zal ik maar denken
Koper en Verkoper.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 19:34 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dat doet inderdaad de verkoper. Jij kunt als koper natuurlijk 10% bieden, maar als de verkoper NEE zegt ben je koper-af. En zelfs als jij 95% biedt en de verkoper zegt JA, is dat uitsluitend het gevolg van de beslissing van de verkoper.
Als jouw auto jouw 2000,- waard is, dus jij vraagt dat ervoor, en er komt een bieder 1250,- bieden... Wie bepaald dan of jouw auto verkocht wordt denk je?
Waarde is een relatief begrip, als je ermee blijft zitten lopen de vaste lasten door.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 19:34 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Als jouw auto jouw 2000,- waard is, dus jij vraagt dat ervoor, en er komt een bieder 1250,- bieden... Wie bepaald dan of jouw auto verkocht wordt denk je?
Niet alleen huizenbezitters komen financieel steeds meer in het nauw.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 20:20 schreef BeffJeck het volgende:
Ik heb het met ze te doen! Je zou toch met zo'n strop om je nek moeten leven. Het is hun eigen keuze geweest. Maar niemand gun je die geldzorgen.
idd het aanbieden van zo'n hypotheekvorm is gewoon een misdaad tegen de menselijkheid.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 18:33 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Moet kunnen volgens dino... want banken kunnen zelf wel beslissen hoe zo'n zware molensteen ze om de nek van hun klanten hangen. Dit gaat inderdaad nog een hoop gehuil van zowel hypotheekgever als nemer opleveren. "Dit had niemand kunnen voorzien" zal wel weer een veel gebruikte uitspraak zijn
Met inmiddels een drie keer zo hoog inkomen en een bult spaargeld op de bank zal het die klanten aan hun reet roestenquote:Op zaterdag 28 januari 2012 18:33 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Moet kunnen volgens dino... want banken kunnen zelf wel beslissen hoe zo'n zware molensteen ze om de nek van hun klanten hangen. Dit gaat inderdaad nog een hoop gehuil van zowel hypotheekgever als nemer opleveren. "Dit had niemand kunnen voorzien" zal wel weer een veel gebruikte uitspraak zijn
HOAX, want:quote:Op zaterdag 28 januari 2012 23:43 schreef poemojn het volgende:
Dat was ook op het Nos-journaal. Volgens een vlaamse makelaar zijn nederlandse huizen minder waardevast, maar het item eindigde ermee dat de belgische kopers wel een troef hebben: de hypotheekrenteaftrek.
dat zal dus een reden zijn voor mevrouw om een baantje in Nederland erbij te nemen, als kinderopvang of zoquote:Op zondag 29 januari 2012 02:03 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Wellicht wel voor de vraag waar ie een baan accepteert.
Geen belasting betalen is ook geen deel ervan terugkrijgen, he....quote:Op zondag 29 januari 2012 02:21 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
dat zal dus een reden zijn voor mevrouw om een baantje in Nederland erbij te nemen, als kinderopvang of zo
Wat ik eerder apart vond was dat de Belgische makelaar stelde dat je beter niet in Nederland kan kopen omdat hij de kans op een prijsstijging klein achtte, en vervolgens fier verstelde dat de Belgische huizenprijzen al jaren stabiel waren.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 23:43 schreef poemojn het volgende:
Dat was ook op het Nos-journaal. Volgens een vlaamse makelaar zijn nederlandse huizen minder waardevast, maar het item eindigde ermee dat de belgische kopers wel een troef hebben: de hypotheekrenteaftrek.
Is dat niet gewoon de huisbutler?quote:Op zondag 29 januari 2012 02:59 schreef WammesWaggel het volgende:
In die huizen net over de grens verstoppen de eigenaren zich zelfs als de makelaar een foto komt maken![]()
![]()
![]()
http://www.funda.nl/koop/(...)at-3-5/fotos/#foto-3
betalen mensen in de kinderopvang geen belasting , welke regeling is dat ??quote:Op zondag 29 januari 2012 02:52 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Geen belasting betalen is ook geen deel ervan terugkrijgen, he....
Niet als ze een 'baantje' hebben, zoals je denigrerend opmerkte; Nederland is ook koning heffingskortingenquote:Op zondag 29 januari 2012 07:19 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
betalen mensen in de kinderopvang geen belasting , welke regeling is dat ??
* Bijvlagenzinvol wacht op de wannabeekopers die menen dat locatie er niet toe doet, zelfs voorbeelden aandragen van het buitenland waar het goedkoper schijnt, maar vreemd genoeg toch(!) in NL blijven hangen...quote:Op zondag 29 januari 2012 12:48 schreef RemcoDelft het volgende:
* RemcoDelft wacht op de leners die weer komen roepen dat je echt 5 keer zo veel moet uitgeven om de riolering aan te sluiten![]()
O ja?? Hier een tabel voor jequote:Op zondag 29 januari 2012 08:33 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Niet als ze een 'baantje' hebben, zoals je denigrerend opmerkte; Nederland is ook koning heffingskortingen
quote:Op zondag 29 januari 2012 17:50 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
* Bijvlagenzinvol wacht op de wannabeekopers die menen dat locatie er niet toe doet, zelfs voorbeelden aandragen van het buitenland waar het goedkoper schijnt, maar vreemd genoeg toch(!) in NL blijven hangen...
Vooral niet inhoudelijk reagerenquote:Op zondag 29 januari 2012 17:50 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
* Bijvlagenzinvol wacht op de wannabeekopers die menen dat locatie er niet toe doet, zelfs voorbeelden aandragen van het buitenland waar het goedkoper schijnt, maar vreemd genoeg toch(!) in NL blijven hangen...
Ik reageerde perfect inhoudelijk op jouw post....quote:Op zondag 29 januari 2012 18:33 schreef RemcoDelft het volgende:
Vooral niet inhoudelijk reageren![]()
O wacht, je weet geen argumenten zeker![]()
Wedden dat Remco het niet snapt?quote:Op zondag 29 januari 2012 18:37 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ik reageerde perfect inhoudelijk op jouw post....
Dat jij een en ander niet zelfstandig kunt combineren kun je mij wel aanrekenen, maar of dat realistisch is mag je, net zoals het je vrijstaat een huis in NL of in het veel goedkopere buitenland te kopen, helemaal zelf * bepalen. Goed he?
*Moet je niet te goedkoop gaan wonen natuurlijk, dan bepaal je zelf helemaal niets meer... Niets eens of je vrouw zonder hoofddoek over straat mag...
Doe maar niet, die weddenschap verlies ik altijd...quote:
Q: Is 6000 euro voor een tweedehands middenklasse auto veel of weinig geld?quote:Op zondag 29 januari 2012 18:59 schreef Artimunor het volgende:
vraagje:
is 149k voor een huis wat in 2008 nog voor 249k (door de verkopers) gekocht is, een reëele prijs?
(het is de vraagprijs)
Als er net iemand met enorme geestelijke of andere problemen naast is gaan wonen niet, probeer alle buren te ontmoeten en vraag ze de oren van het hoofd voor je eventueel een bod doet.quote:Op zondag 29 januari 2012 18:59 schreef Artimunor het volgende:
vraagje:
is 149k voor een huis wat in 2008 nog voor 249k (door de verkopers) gekocht is, een reëele prijs?
(het is de vraagprijs)
ik zelf ben best wel verbaasd dat ik 40% daling nu al als vraagprijs tegenkom in een flat die ik op het oog had, ik had gedacht dat dit eind 2013 pas het geval zou zijn...
het zal er misschien mee te maken hebben dat appartementen helemaal uit trek raken en starters direct voor de vrijstaande woning gaan tegenwoordig?
Kijk of dit voor huizen in de omgeving ook geldt, zo ja dan is er iets met de wijk op stapel.quote:Op zondag 29 januari 2012 18:59 schreef Artimunor het volgende:
vraagje:
is 149k voor een huis wat in 2008 nog voor 249k (door de verkopers) gekocht is, een reëele prijs?
(het is de vraagprijs)
ik zelf ben best wel verbaasd dat ik 40% daling nu al als vraagprijs tegenkom in een flat die ik op het oog had, ik had gedacht dat dit eind 2013 pas het geval zou zijn...
het zal er misschien mee te maken hebben dat appartementen helemaal uit trek raken en starters direct voor de vrijstaande woning gaan tegenwoordig?
Die mensen bestaan niet.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 20:32 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Stel je woont samen en hebt in 2007 een huis gekocht voor 250000 en je hebt een hypotheek aflossingsvrij voor 225.000, je netto maandlasten zijn 800 euro en je verdient samen 2500 netto. Je hebt inmiddels 25.000 gespaard en je huis is 200.000
Waarom zou je dan gaan aflossen?
Meld. Nu jij weer. Bedragen verschillen wel iets, maar situatie is identiek.quote:
Huh?quote:
Dus jij hebt een netto inkomen van 2500 euro en volledig aflossingsvrije hypotheek, zonder deel spaar of beleggingshypotheek oid?quote:Op zondag 29 januari 2012 20:45 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Meld. Nu jij weer. Bedragen verschillen wel iets, maar situatie is identiek.
Ehmmmmmmmmmmm....quote:Op zondag 29 januari 2012 22:22 schreef iamcj het volgende:
Dus jij hebt een netto inkomen van 2500 euro en volledig aflossingsvrije hypotheek, zonder deel spaar of beleggingshypotheek oid?
Als er geen addertje onder het gras zit (criminele buren, niet/wel erfpacht, groot onderhoud) dan is 40% eraf bijna een garantie voor een koop waar je geen spijt van gaat krijgen. Je kunt overwegen nog lager te bieden natuurlijk... Of dat laten doen door een kennis, zodat je niet een boze verkoper krijgt als het een vaste prijs is.quote:Op zondag 29 januari 2012 18:59 schreef Artimunor het volgende:
vraagje:
is 149k voor een huis wat in 2008 nog voor 249k (door de verkopers) gekocht is, een reëele prijs?
(het is de vraagprijs)
Waarschijnlijk wel. Bezuinigen betekent namelijk inkomsten verhogen in plaats van uitgaven verminderen.quote:Op zondag 29 januari 2012 23:39 schreef ComplexConjugate het volgende:
Frankrijk gaat de BTW verhogen en een belasting op financiele transacties invoeren. Zou Nederland snel kunnen volgen?
quote:Op zondag 29 januari 2012 22:48 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ehmmmmmmmmmmm....
Een volledig aflossingsvrije hypotheek, met deel spaar of beleggingshypotheek, die bestaat niet!
Ik zou zeggen, haal het geld maar bij de scheefhuurders vandaan. Gewoon met terugwerkende kracht de huren naar hun inkomen aanpassen.quote:De Rotterdamse woningcorporatie Vestia, met 89.000 woningen de grootste woningcorporatie van Nederland, bevindt zich in grote liquiditeitsproblemen.
Ze komt enkele miljarden tekort op haar derivatenpositie als gevolg van de extreem lage lange rente, nu zo’n 2%. Vestia moest en moet wegens contracten met haar crediteuren, de banken, geld bijstorten als zekerheid, maar heeft dat geld niet.
Dat zeggen bronnen rondom het ministerie van Binnenlandse Zaken en in de branche. Het gaat volgens hen om enkele miljarden euro’s. Het ministerie wil wel bevestigen dat ‘op initiatief van de minister gesprekken zijn gevoerd met Vestia’. Dat het om miljarden gaat, wil het ministerie niet zeggen. ‘Dat is bedrijfsgevoelige informatie.’
Gedwongen kortlopend lenen
De afgelopen dagen is koortsachtig op topniveau overlegd tussen het ministerie, de financiële toezichthouder CFV, het waarborgfonds en de branchevereniging Aedes, om een oplossing te vinden. Niemand wil desgevraagd commentaar geven.
Het miljardentekort op de derivatenportefeuille van Vestia is thans geen daadwerkelijk verlies. Het geld kan weer terugkomen als de marktwaarde van de derivaten, zoals swaps, caps en floors, oploopt. Corporaties zetten deze afgeleide producten in om hun renterisico voor de langere termijn te beheersen. Investerende corporaties lenen veel en willen graag de rente vaak lang vastzetten. In de huidige markt zijn ze gedwongen kortlopend — 3 ā 5 jaar — te lenen.
Vervolglening moeilijk
Volgens de bronnen moet de oplossing binnen enkele dagen op tafel liggen. Om bij te storten is Vestia de afgelopen maanden al ‘een paar keer een lening aangegaan, geborgd door het Waarborgfonds Sociale Woningbouw’, aldus het ministerie. Maar volgens bronnen ligt een noodzakelijke vervolglening moeilijker en moet die weer worden geborgd door het WSW. De banken, met name de Bank Nederlandse Gemeenten, willen gezien de krappe kredietmarkt niet gemakkelijk water bij de wijn doen. Vermoedelijk zal directeur-bestuurder Erik Staal op een zijspoor worden gezet, verwachten de bronnen.
Vestia staat al een aantal maanden onder druk. De Rotterdamse corporatie leent veel en dekt die leningen af met allerhande derivaten. De corporatie heeft in 2010 flink aan derivaten ingekocht. Ze vergrootte haar derivatenportefeuille van 2009 op 2010 met ¤ 4,6 mrd naar bijna ¤ 10 mrd, voor 60% voor in de toekomst af te sluiten kredieten vanaf 2020. In totaal nam haar portefeuille aan lang krediet van 2009 op 2010 met ¤ 764 mln toe tot ¤ 5,1 mrd.
Meer corporaties in de problemen
Meer grote corporaties hebben nu derivatenportefeuilles met een negatieve marktwaarde van ieder enkele honderden miljoenen euro’s. Niet uitgesloten is dat sommige van hen door de lage rentestand in liquiditeitsproblemen komen.
Vestia is een zeer actieve corporatie in Zuid-Holland. In 2010 leverde ze 1777 nieuwe woningen op, waarvan 1627 huur- en 150 koopwoningen. Het telt vijftien woonbedrijven, vier vakbedrijven en 1150 werknemers. Vestia heeft in 2010 woningcorporatie SGGB opgekocht, nadat die corporatie door risicovol handelen van haar bestuur in problemen was geraakt.
Bang voor imagoschade
De toezichthouders op de corporatiesector, inclusief het ministerie van Binnenlandse Zaken, zijn vanwege het Vestia-dossier zeer bang voor imagoschade. Dit fiasco is het zoveelste in de sector, die door de politiek toch al met enige argwaan wordt benaderd. Nu blijkt opnieuw dat het toezicht niet waterdicht is en dat het maatschappelijk vermogen van de sector gemakkelijk kan weglekken.
In het geval van Vestia waren de toezichthouders, zowel het in opdracht van het ministerie werkende Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) als het WSW, een instituut van de sector zelf, eigenlijk al langer op de hoogte. Al in december 2008 en de eerste helft van 2009 — de rente daalde toen plotseling van 3,5% naar 2% — moest ook al een aantal corporaties bijstorten. Zo ook Vestia, enkele honderden miljoenen euro’s. Drie corporaties Mooiland (nu Vitalis), Vivare en - ook weer – SGBB kwamen toen in de problemen.
Risico niet goed gemonitord
Het WSW constateerde toen een totaal liquiditeitstekort in de sector van ¤ 500 mln ā ¤ 600 mln. Het heeft toen de banken gevraagd wat geduld te hebben en dat hebben ze gedaan. Nog eind 2008 is het WSW overgegaan tot ‘opvraging om de derivatenposities van corporaties goed te kunnen monitoren’, aldus de woordvoering destijds. Het sprak toen van een ‘systeemrisico’.
Kennelijk wordt dat risico nog steeds niet goed gemonitord. In het jaarverslag 2010 oordeelde de raad van commissarissen: ‘Door voldoende kredietlijnen bij diverse banken loopt Vestia slechts beperkt liquiditeitsrisico. De rente moet op het niveau van minus 3% (onder de 3%, red.) komen, wil Vestia in liquiditeitsproblemen komen.’
Als leek (quote:
Zo dus Vestia is dus aan het speculeren met Swabs en EU obligaties, dat moet per direct verboden wordenquote:Op maandag 30 januari 2012 08:54 schreef Whuzz het volgende:
Vestia in financiele problemen
[..]
Ik zou zeggen, haal het geld maar bij de scheefhuurders vandaan. Gewoon met terugwerkende kracht de huren naar hun inkomen aanpassen.
quote:Het miljardentekort op de derivatenportefeuille van Vestia is thans geen daadwerkelijk verlies.
Het geld kan weer terugkomen als de marktwaarde van de derivaten, zoals swaps, caps en floors, oploopt.
Corporaties zetten deze afgeleide producten in om hun renterisico voor de langere termijn te beheersen. Investerende corporaties lenen veel en willen graag de rente vaak lang vastzetten.
Meer corporaties in de problemen
Meer grote corporaties hebben nu derivatenportefeuilles met een negatieve marktwaarde van ieder enkele honderden miljoenen euros. Niet uitgesloten is dat sommige van hen door de lage rentestand in liquiditeitsproblemen komen
Ik denk dat er dan gewoon griekse slaven voor nederlandse woningbouw geimporteerd gaan worden. Dan wordt er op die manier in natura afgerekend.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:12 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
Zo dus Vestia is dus aan het speculeren met Swabs en EU obligaties, dat moet per direct verboden worden
Als Griekenland failliet gaat dan gaan er dus ook enkele corporaties op de fles
[..]
ik denk dat de overheid voor enkele corporaties moet garant gaan staan, net als bij de bankenquote:Op maandag 30 januari 2012 09:19 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik denk dat er dan gewoon griekse slaven voor nederlandse woningbouw geimporteerd gaan worden. Dan wordt er op die manier in natura afgerekend.
Dit beantwoord wel mijn langdurig openstaande vraag waar het geld wat binnenkomt met de verkoop van corporatiewoningen naartoe gaat: speculeren op de beursquote:Op maandag 30 januari 2012 09:12 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
Zo dus Vestia is dus aan het speculeren met Swabs en EU obligaties, dat moet per direct verboden worden
Waarom? Die corporaties lijken me prima te missen voor het systeem, i.t.t. grootbanken. De huurders kunnen bij verkoop van de corporatie gewoon blijven zitten.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:22 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
ik denk dat de overheid voor enkele corporaties moet garant gaan staan, net als bij de banken
Dat zijn over het algemeen toch de volgevreten babyboomers die in de jaren 80 het geld voor een huis niet wilde neerleggen omdat ze het te duur vonden, daar zit nog zat geld wat men kan ophalen. We noemen het een 'vrijwillige donatie' voor al die jaren dat ze geprofiteerd hebben van de staatssteun, per huishouden 250 euro per maand moet makkelijk lukkenquote:Op maandag 30 januari 2012 08:54 schreef Whuzz het volgende:
Vestia in financiele problemen
[..]
Ik zou zeggen, haal het geld maar bij de scheefhuurders vandaan. Gewoon met terugwerkende kracht de huren naar hun inkomen aanpassen.
Kijk Whuzz.... dit is wat je krijgt als woningcorporaties andere 'dingetjes' gaan doen naast hun core business nl. het bouwen van betaalbare huurwoningen. Zo zijn er ook scholen, provincies en gemeenten die met publiek geld zijn geen speculeren... want het was het kip met het gouden ei...quote:Op maandag 30 januari 2012 08:54 schreef Whuzz het volgende:
Vestia in financiele problemen
[..]
Ik zou zeggen, haal het geld maar bij de scheefhuurders vandaan. Gewoon met terugwerkende kracht de huren naar hun inkomen aanpassen.
Maar in de jaren dat het goed ging hebben de huurders er van geprofiteerd. Lekker goedkoop huren! Moeten die dan nu ook niet een deel van de klappen opvangen nu het slecht gaat?quote:Op maandag 30 januari 2012 09:32 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Kijk Whuzz.... dit is wat je krijgt als woningcorporaties andere 'dingetjes' gaan doen naast hun core business nl. het bouwen van betaalbare huurwoningen. Zo zijn er ook scholen, provincies en gemeenten die met publiek geld zijn geen speculeren... want het was het kip met het gouden ei...
Ik zie ze graag zo hard mogelijk op hun bek gaan want dan laten ze dit soort oneigenlijke activiteiten voorlopig weer uit hun hoofd, de verantwoordelijke bestuurders horen uiteraard tot in de hel achtervolgt te worden door justitie, curatoren en schuldeisers
Sterker nog, ik weet zeker dat de huurders er meer van hebben geprofiteerd dan de bestuurders in kwestie. Ik opteer dan ook voor een zwaardere heffing op deze scheefhuurders dan de bestuurders in kwestie. Laten we zeggen een factor 3 meer, dat lijkt mij wel fair.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:35 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Maar in de jaren dat het goed ging hebben de huurders er van geprofiteerd. Lekker goedkoop huren! Moeten die dan nu ook niet een deel van de klappen opvangen nu het slecht gaat?
Of geld die redenatie alleen bij banken en huizenbezitters?
Niet iedere corporatie of woningbouwvereniging doet foute dingen en zijn er ook die het gewoon op de bank laten staan, het zijn vaak de foute corporaties die zulke dingen doen, net als de provincie Noord Hollandquote:Op maandag 30 januari 2012 09:35 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Maar in de jaren dat het goed ging hebben de huurders er van geprofiteerd. Lekker goedkoop huren! Moeten die dan nu ook niet een deel van de klappen opvangen nu het slecht gaat?
Of geld die redenatie alleen bij banken en huizenbezitters?
quote:Als zekerheid hebben banken geëist dat Vestia geld bijstort, maar dat geld zou de corporatie met 89 duizend woningen niet hebben. De corporatie heeft miljarden geīnvesteerd in derivatenhandel, maar de opbrengsten vallen door de lage rente tegen. Het zou om enkele miljarden euro's gaan
Net zo goed als niet ieder huizenkoper zich tot zijn oren gefinancierd heeft, maar het HWF opschroeven omdat zij het niet nodig hebben wordt ook als een serieus alternatief gezien hier door sommigen. Dus alle huurders gaan we ook over 1 kam scheren, of ze nu bij een goede of foute WBV huren.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:39 schreef Goofjansen het volgende:
Niet iedere corporatie of woningbouwvereniging doet foute dingen en zijn er ook die het gewoon op de bank laten staan, het zijn vaak de foute corporaties die zulke dingen doen, net als de provincie Noord Holland
Hoe kom jij daarbij dat huurders hiervan geprofiteerd hebben? Geld dat men 'geinvesteerd' heeft in aandelen, verzekeringen en andere speculatieve producten zijn juist NIET gebruikt voor het bouwen van betaalbare huurwoningen. Huurders zijn hierdoor juist dubbel gedupeerd, want ze worden vervolgens ook nog geconfronteerd met een verhuurder die de noodzakelijke reserveringen voor onderhoud vergokt heeft in het casino.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:35 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Maar in de jaren dat het goed ging hebben de huurders er van geprofiteerd. Lekker goedkoop huren! Moeten die dan nu ook niet een deel van de klappen opvangen nu het slecht gaat?
Of geld die redenatie alleen bij banken en huizenbezitters?
Onzin, geld dat je niet uitgeeft aan de bouw van woningen maar stopt in financiele producten levert geen extra woonruimte op. Ik beweer zelfs dat de huurprijzen hierdoor zijn opgedreven en er significant minder huizen beschikbaar gekomen zijn.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Sterker nog, ik weet zeker dat de huurders er meer van hebben geprofiteerd dan de bestuurders in kwestie. Ik opteer dan ook voor een zwaardere heffing op deze scheefhuurders dan de bestuurders in kwestie. Laten we zeggen een factor 3 meer, dat lijkt mij wel fair.
Waarom zou je als huurder een corporatie woning willen kopen? Omdat je jezelf dan ook 'eigenaar' mag noemen? Pfff.... de komende jaren zal gewoon weer blijken dat wonen geld kost en dat er andere manieren zijn om vermogen op te bouwen die je veel meer vrijheid bieden.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:50 schreef Goofjansen het volgende:
89.000 woningen x 150.000 euro = 13 miljard - 25% is 10 miljard
Gewoon versneld aan de huurders verkopen met een korting van 25%
Google eens: in 2005 waren er al protesten tegen het hoge salaris van de directeur van Vestia.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Sterker nog, ik weet zeker dat de huurders er meer van hebben geprofiteerd dan de bestuurders in kwestie. Ik opteer dan ook voor een zwaardere heffing op deze scheefhuurders dan de bestuurders in kwestie. Laten we zeggen een factor 3 meer, dat lijkt mij wel fair.
De extra inkomsten door alle "oneigenlijke activiteiten" in de tijden dat het goed ging zijn niet allemaal opgegaan aan wanstaltige projecten als cruiseschepen, overgrote hoofdkantoren en snoepreisjes voor het management hoor. Een deel daarvan is (zoals het hoort) gebruikt om nieuwe woningen te bouwen en oudere te onderhouden. Geld kan maar één keer uitgegeven worden (nou ja... zo zou het in elk geval mķeten gaanquote:Op maandag 30 januari 2012 09:52 schreef ComplexConjugate het volgende:
Maar misschien mis ik wat informatie en kan jij mij vertellen hoe huurders geprofiteerd hebben van de oneigenlijke activiteiten van de corporaties?
met een korting van 25% zijn die hutten wel te slijten en dan kan de directeur in de WWquote:Op maandag 30 januari 2012 09:55 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Waarom zou je als huurder een corporatie woning willen kopen? Omdat je jezelf dan ook 'eigenaar' mag noemen? Pfff.... de komende jaren zal gewoon weer blijken dat wonen geld kost en dat er andere manieren zijn om vermogen op te bouwen die je veel meer vrijheid bieden.
We kunnen het natuurlijk ook selectief doorvoeren, dat alleen huurders bij WBV's die in de problemen zitten moeten mee betalen, dan gaan huurders vanwege de grote vrijheid die ze hebben gewoon bij andere coorporaties huren.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:03 schreef Whuzz het volgende:
[..]
De extra inkomsten door alle "oneigenlijke activiteiten" in de tijden dat het goed ging zijn niet allemaal opgegaan aan wanstaltige projecten als cruiseschepen, overgrote hoofdkantoren en snoepreisjes voor het management hoor. Een deel daarvan is (zoals het hoort) gebruikt om nieuwe woningen te bouwen en oudere te onderhouden. Geld kan maar één keer uitgegeven worden (nou ja... zo zou het in elk geval mķeten gaan), dus geld dat via oneigenlijke praktijken binnenkwam hoefde niet door de leden van de vereniging (de huurders) te worden opgebracht. -> lagere huren enzo.
Nu blijkt dat de oneigenlijke praktijken eigenlijk meer kostten dan ze opleverden nu het slecht gaat, moet er kennelijk geld worden bijgestort. Gelukkig ben ook jij een groot voorstander van "ruim je eigen shit op" en ben je het met mij eens dat de belastingbetaler daar niet voor hoeft op te draaien. Dus moeten de huurders dat doen
Heb jij de laatste tijd nog wel eens met je rekenmachine gespeeld Whuzz?quote:Op maandag 30 januari 2012 10:03 schreef Whuzz het volgende:
dus geld dat via oneigenlijke praktijken binnenkwam hoefde niet door de leden van de vereniging (de huurders) te worden opgebracht. -> lagere huren enzo.
Ik zeg... laat die corporaties maar failliet gaan, kunnen diegene die de financiele producten verkocht hebben de rotzooi opruimenquote:Nu blijkt dat de oneigenlijke praktijken eigenlijk meer kostten dan ze opleverden nu het slecht gaat, moet er kennelijk geld worden bijgestort. Gelukkig ben ook jij een groot voorstander van "ruim je eigen shit op" en ben je het met mij eens dat de belastingbetaler daar niet voor hoeft op te draaien. Dus moeten de huurders dat doen
Juist verkopen aan de bewoners of over laten nemen enquote:Op maandag 30 januari 2012 10:15 schreef ComplexConjugate het volgende:
Ik zeg... laat die corporaties maar failliet gaan, kunnen diegene die de financiele producten verkocht hebben de rotzooi opruimen
Kijk... als jouw hypotheeknemer in de problemen komt word jij als hypotheekgever niet geacht daarvoor op te draaien.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:11 schreef Basp1 het volgende:
[..]
We kunnen het natuurlijk ook selectief doorvoeren, dat alleen huurders bij WBV's die in de problemen zitten moeten mee betalen, dan gaan huurders vanwege de grote vrijheid die ze hebben gewoon bij andere coorporaties huren.
wel een goed plan, als de bank failliet gaat, dat de hypotheekgevers extra moeten lenen en aan de bank gevenquote:Op maandag 30 januari 2012 10:17 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Kijk... als jouw hypotheeknemer in de problemen komt word jij als hypotheekgever niet geacht daarvoor op te draaien.
Bij een faillissement kan de corporatie gewoon schuldenvrij doorstarten, de schuldeisers kunnen kiezen voor een totaal verlies of gewoon genoegen nemen met een fikse 'hair cut'.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:17 schreef Goofjansen het volgende:
Juist verkopen aan de bewoners of over laten nemen en
nee gewoon met huis en al over laten nemenquote:Op maandag 30 januari 2012 10:11 schreef Basp1 het volgende:
[..]
We kunnen het natuurlijk ook selectief doorvoeren, dat alleen huurders bij WBV's die in de problemen zitten moeten mee betalen, dan gaan huurders vanwege de grote vrijheid die ze hebben gewoon bij andere coorporaties huren.
Nee.... de banken zijn verantwoordelijk voor hun risico's.. wil jij de banksters zo graag een bail out geven? Ik niet... ik zie liever koppen rollenquote:Op maandag 30 januari 2012 10:20 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
wel een goed plan, als de bank failliet gaat, dat de hypotheekgevers extra moeten lenen en aan de bank geven
Nee mijn schuld wordt gewoon doorverkocht naar de volgende hypotheeknemer. Maar dat wordt dan nog eerst verrekende met mijn spaargeld en dan blijft er nog minder schuld bij mij over.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:17 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Kijk... als jouw hypotheeknemer in de problemen komt word jij als hypotheekgever niet geacht daarvoor op te draaien.
ik spaar alleen voor de nalatenschap en de auto en niet om een huis te kopen, daar kun je toch 120% lenenen zonder af te lossen??quote:Op maandag 30 januari 2012 10:24 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Nee mijn schuld wordt gewoon doorverkocht naar de volgende hypotheeknemer. Maar dat wordt dan nog eerst verrekende met mijn spaargeld en dan blijft er nog minder schuld bij mij over.![]()
Hoeveel hebben jij en remco de afgelopen jaren nu eigenlijk gedaan aan sparen en vermoggens opbouw om straks jullie slag op de koopmarkt te gaan slaan.
Muhaha, niets natuurlijk. Die dachten dat de huizenprijzen flink zouden dalen en ze daarna extragratis een goedkope hypotheek gingen scoren. Blijkt hun koopkracht en maximale hypotheek harder te zijn gedaald dan de huizenprijzenquote:Op maandag 30 januari 2012 10:24 schreef Basp1 het volgende:
Hoeveel hebben jij en remco de afgelopen jaren nu eigenlijk gedaan aan sparen en vermoggens opbouw om straks jullie slag op de koopmarkt te gaan slaan.
Dat kun je doen ik niet, ik wil mijn woonlasten zoveel en zo snel mogelijk drukken.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:26 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
ik spaar alleen voor de nalatenschap en de auto en niet om een huis te kopen, daar kun je toch 120% lenenen zonder af te lossen??
Volgens mij kunnen ze je spaargeld niet claimen, valt onder DGS. Wie jouw hypotheek overneemt zal gewoon de gemaakte afspraken overnemen, dus feitelijk verandert er niets.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:24 schreef Basp1 het volgende:
Nee mijn schuld wordt gewoon doorverkocht naar de volgende hypotheeknemer. Maar dat wordt dan nog eerst verrekende met mijn spaargeld en dan blijft er nog minder schuld bij mij over.![]()
Ik spaar rustig door, wat ik niet uitgeef komt niet in de economie terecht en zet daarmee extra druk op de ketel. Anderzijds kost mijn spaargeld de staatskas geen geld en verhoogt het de stabiliteit van de bank.quote:Hoeveel hebben jij en remco de afgelopen jaren nu eigenlijk gedaan aan sparen en vermoggens opbouw om straks jullie slag op de koopmarkt te gaan slaan.
Goed om te zien dat je nog steeds in denial zitquote:Op maandag 30 januari 2012 10:27 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Muhaha, niets natuurlijk. Die dachten dat de huizenprijzen flink zouden dalen en ze daarna extragratis een goedkope hypotheek gingen scoren. Blijkt hun koopkracht en maximale hypotheek harder te zijn gedaald dan de huizenprijzen
Enige troost: Je wooncorporatie staat er nog véél slechter voor
Ah mooi. Dat ben ik van plan om de komende 29 jaar nog te doen, dus ik zit goed!quote:Op maandag 30 januari 2012 10:33 schreef ComplexConjugate het volgende:
En wie eigen vermogen opbouwt zit uiteindelijk een betere positie
quote:'Financiële problemen bij woningcorporatie Vestia'
De ingewijden verwachten volgens de krant dat directeur-bestuurder Erik Staal op een zijspoor wordt gezet
Dat gaat toch geheel voorbij aan je principes dat je banksters niet wil sponsoren? Verder is je rente zo laag dat dit niet eens de inflatie compenseerd, en als je dan wat meer spaargeld al bij elkaar hebt mag je ook nog vermogensrendementsbelasting gaan aftikken.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:31 schreef ComplexConjugate het volgende:
Ik spaar rustig door, wat ik niet uitgeef komt niet in de economie terecht en zet daarmee extra druk op de ketel. Anderzijds kost mijn spaargeld de staatskas geen geld en verhoogt het de stabiliteit van de bank.
Goed bezig Whuzzquote:Op maandag 30 januari 2012 10:41 schreef Whuzz het volgende:
Ah mooi. Dat ben ik van plan om de komende 29 jaar nog te doen, dus ik zit goed!
Je huurt een bankkluisje en wat je wilt sparen neem je op aan contant geld en stop je daarin. Wel opgeven aan de BD... want anders word je als spaarder tot in de hel achtervolgt. Door geld contant op te nemen kan het niet meer uitgeleend en geleveraged worden door de banksters.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:43 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dat gaat toch geheel voorbij aan je principes dat je banksters niet wil sponsoren? Verder is je rente zo laag dat dit niet eens de inflatie compenseerd, en als je dan wat meer spaargeld al bij elkaar hebt mag je ook nog vermogensrendementsbelasting gaan aftikken.
kun je beter goud kopen, ik heb het vorige maand tot mijn lichte spijt verkocht en er weer aandelen voor gekochtquote:Op maandag 30 januari 2012 10:48 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Je huurt een bankkluisje en wat je wilt sparen neem je op aan contant geld en stop je daarin. Wel opgeven aan de BD... want anders word je als spaarder tot in de hel achtervolgt. Door geld contant op te nemen kan het niet meer uitgeleend en geleveraged worden door de banksters.
De rente is zo laag dat je je inderdaad geen buil kan vallen
1. Het zijn 'swaps', geen 'swabs' (dat zijn namelijk wattenstaafjes)quote:Op maandag 30 januari 2012 09:05 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Als leek () snap ik weinig van dit artikel... Ik haal hieruit dat ze zich hebben ingedekt tegen hoge rente, maar omdat de rente te laag is komen ze in de problemen? Dan hebben ze toch serieus iets fout gedaan, want juist langdurig lage rente zou ideaal moeten zijn voor zo'n corporatie! Lage rente is toch juist de droom van elke scheeflener?
Je kan het beter aan mij geven.... ow wacht....quote:Op maandag 30 januari 2012 11:00 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
kun je beter goud kopen, ik heb het vorige maand tot mijn lichte spijt verkocht en er weer aandelen voor gekocht
Fiat is de shit... voorlopig is de wisselkoers redelijk stabiel. Ik kijk wel uit voor alle bubbletjes die momenteel om ons heen geblazen worden. Men wil toch ergens rendement behalen en dat zorgt ervoor dat het momenteel onduidelijk is wat wel of niet echt waardevol is. Fiat kun je direct aanwenden indien noodzakelijk en iedereen wil het (nog) hebbenquote:Op maandag 30 januari 2012 11:00 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
kun je beter goud kopen, ik heb het vorige maand tot mijn lichte spijt verkocht en er weer aandelen voor gekocht
Dit is bij uitstek een vorm van speculatie, schoenmaker blijf bij je leest. De bank is er voor geld en de corporatie voor huurwoningen.quote:Op maandag 30 januari 2012 11:06 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Welnu, dat liquiditeits tekort waarover gesproken wordt is deze zg. 'margin call'. De corporatie moet tijdelijk zekerheid storten.
Zelfs een corporatie kan geen huurwoningen van lucht bouwenquote:Op maandag 30 januari 2012 11:10 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Dit is bij uitstek een vorm van speculatie, schoenmaker blijf bij je leest. De bank is er voor geld en de corporatie voor huurwoningen.
Tnx voor de uitleg.quote:Op maandag 30 januari 2012 11:06 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
1. Het zijn 'swaps', geen 'swabs' (dat zijn namelijk wattenstaafjes)
2. Dit is wat er gebeurt.
De woningbouwcorporatie bouwt geen woningen met eigen geld, nee, dat leent ze. Dat heet dan weliswaar geen hypotheekrenteaftrek, maar financieringsrente, maar het is evenzo aftrekbaar voor de belasting (vandaar dat afschaffen van de hypotheekrente aftrek zo'n idioot plan is, iedereen gaat gewoon huren van iemand die financieringsrente kan aftrekken, en er veranderd niks behalve dat iedereeen is overgeleverd aan een stel beleggers).
Goed, wat ik vermoed dat deze corporatie heeft gedaan, is dat men de rente bijv. 10 jaar heeft vastgezet, en vervolgens een swap heeft afgesloten naar bijv. 30 jaar vaste rente. Simpelgezegd houdt zo'n swap in dat je jaarlijks de tienjaarse rente van je tegenpartij beurt, en dertigjaarse aan hem betaalt. Jij betaalt 10 jaars aan je bank, dus per saldo betaal je dertigjaarse.
Je hebt het renterisico van 10 jaars verlegt naar 30 jaars. Minder rente risico dus. Dat is ook waarom je een swap aangaat, niet om speculatieve redenen.
Nou kan die swap tijdelijk geld waard worden (of een verlies waard worden). Uiteindelijk na 30 jaar loopt die op nul, einde contract. Maar als in de tussentijd het renteverschil tussen 30 jaar en 10 jaar verandert, kan zo'n swap tijdelijk een onderwaarde presenteren. De tegenpartij zal in dergelijk geval een onderpand vragen, want ook al eindigt de swap op nul over 29 jaar, als morgen de corporatie struikelt moet wel het verschil op dat moment bijgepast worden. Wie zegt de tegenpartij dat die corporatie nog 29 jaar netjes haar verplichtingen nakomt.
Welnu, dat liquiditeits tekort waarover gesproken wordt is deze zg. 'margin call'. De corporatie moet tijdelijk zekerheid storten.
Dat lijkt mij een open deur... maar waarom leent de corporatie niet gewoon geld op een manier waar geen onduidelijke risico's aanzitten? Waarom laten ze het speculeren en bankieren niet gewoon aan bedrijven over die dat als hun core business hebben?quote:Op maandag 30 januari 2012 11:12 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Zelfs een corporatie kan geen huurwoningen van lucht bouwen
Precies... waarom wil de corporatie de speculant gaan uithangen? Niet om de huurder een plezier te doen... komt puur omdat bestuurders rondlopen met ideeën die niets van doen hebben met het bouwen van huurwoningen. Laat die lui lekker bij een bank of pensioenfonds gaan werken... daar zijn ze met hun 'talenten' veel beter thuisquote:Op maandag 30 januari 2012 11:14 schreef RemcoDelft het volgende:
De grote vraag is dus waarom ze niet gewoon meteen de rente voor 30 jaar vast konden zetten, veel directer dan via deze constructies.
Dat is een goede vraag. Lijkt me ook dat je dat zou doen als corporatie, alle kosten kun je immers toch verhalen op de huurder -gelimiteerd door puntenstelselquote:Op maandag 30 januari 2012 11:14 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Tnx voor de uitleg.
De grote vraag is dus waarom ze niet gewoon meteen de rente voor 30 jaar vast konden zetten, veel directer dan via deze constructies.
Je bent bij een bank of pensioenfonds niet welkom als je dit soort risicobeheer doet, hoorquote:Op maandag 30 januari 2012 11:17 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Precies... waarom wil de corporatie de speculant gaan uithangen? Niet om de huurder een plezier te doen... komt puur omdat bestuurders rondlopen met ideeën die niets van doen hebben met het bouwen van huurwoningen. Laat die lui lekker bij een bank of pensioenfonds gaan werken... daar zijn ze met hun 'talenten' veel beter thuis
Je bent ook niet langer welkom als je niet meer aan je verplichtingen kan voldoenquote:Op maandag 30 januari 2012 11:22 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Je bent bij een bank of pensioenfonds niet welkom als je dit soort risicobeheer doet, hoor
Er is geen enkel pensioenfonds dat zich inlaat of mag inlaten met obligatie SWABS , zelfs het aanhouden van een positie in Goud door het glaspensioenfonds was niet toegestaanquote:Op maandag 30 januari 2012 11:22 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Je bent bij een bank of pensioenfonds niet welkom als je dit soort risicobeheer doet, hoor
Ja marktwerking hequote:Op maandag 30 januari 2012 11:17 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Precies... waarom wil de corporatie de speculant gaan uithangen? Niet om de huurder een plezier te doen... komt puur omdat bestuurders rondlopen met ideeën die niets van doen hebben met het bouwen van huurwoningen.
Ik denk dat er geen enkel pensioenfonds van enige grootte is dat geen swaps aangegaan is. Behalve dat ik je niet serieus kan nemen met je doorzichtige poging tot trollen ( http://en.wikipedia.org/wiki/Swab ), verteken je de boel ook weer vrolijk. Het probleem was dat de positie in goud een dusdanig aanzienlijk deel van de beleggingen waren, dat een dergelijk grote positie uit oogpunt van risicomanagement niet opportuun werd geacht. En laten ze daar nou gelijk in hebben. Als een pensioenfonds 10% van haar bezittingen in aandelen BAM stopt, moet ze bijvoorbeeld ook schop krijgen, namens de polishouders.quote:Op maandag 30 januari 2012 12:02 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
Er is geen enkel pensioenfonds dat zich inlaat of mag inlaten met obligatie SWABS , zelfs het aanhouden van een positie in Goud door het glaspensioenfonds was niet toegestaan
Een corporatie die dit wel doet mag je rustig betichten van mismanagement
Oh nee ?quote:Op maandag 30 januari 2012 11:22 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Je bent bij een bank of pensioenfonds niet welkom als je dit soort risicobeheer doet, hoor
maar dat waren hypotheken, waar het hier om gaat dat zijn geschreven SWABS http://en.wikipedia.org/wiki/Credit_default_swapquote:Op maandag 30 januari 2012 14:20 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Oh nee ?
Het ABP maakte er een potje van; daarbij verbleekt het akkefietje bij Vestia.
ABP daagt Goldman Sachs voor rechter
fixedquote:Op maandag 30 januari 2012 12:36 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik denk dat er geen enkel pensioenfonds van enige grootte is dat geen swaps aangegaan is. Behalve dat ik je niet serieus kan nemen met je doorzichtige poging tot trollen ( http://en.wikipedia.org/wiki/Swab )
http://en.wikipedia.org/wiki/Credit_default_swap
, verteken je de boel ook weer vrolijk. Het probleem was dat de positie in goud een dusdanig aanzienlijk deel van de beleggingen waren, dat een dergelijk grote positie uit oogpunt van risicomanagement niet opportuun werd geacht. En laten ze daar nou gelijk in hebben. Als een pensioenfonds 10% van haar bezittingen in aandelen BAM stopt, moet ze bijvoorbeeld ook schop krijgen, namens de polishouders.
Nu VPRO ... nog grotere schandalen;quote:Op maandag 30 januari 2012 20:38 schreef ComplexConjugate het volgende:
Nu bij Tros radar..... huilende scheefleners. Het gevaar van kort lopende rente en niet aflossen wordt steeds zichtbaarder in de samenleving.
De fiscus pakt nog altijd die andere 50%.quote:Op maandag 30 januari 2012 20:46 schreef michaelmoore het volgende:
Ja, de banken worden nu opeens heel voorzichtig, vroeger was iedere klant een geldzak waar je 50% van de aflossing van kon stelen ala D. Scheringa, dat kan / mag niet meer
Met een overwaarde allebei, gewoon verkopen dus en een nieuwe hypotheek afsluiten.quote:Op maandag 30 januari 2012 20:38 schreef ComplexConjugate het volgende:
Nu bij Tros radar..... huilende scheefleners. Het gevaar van kort lopende rente en niet aflossen wordt steeds zichtbaarder in de samenleving.
Prima oplossing.... maar kennelijk willen ze niet... +200k lenen zonder af te lossen en met een kortlopende rente terwijl je een modaal inkomen verdient... en dan durven te klagen over het gedrag van de bankenquote:Op maandag 30 januari 2012 20:52 schreef Bayswater het volgende:
[..]
Met een overwaarde allebei, gewoon verkopen dus en een nieuwe hypotheek afsluiten.
'Verplicht bijstorten' gaan de buzz words worden dit jaar.quote:Op maandag 30 januari 2012 20:38 schreef ComplexConjugate het volgende:
Nu bij Tros radar..... huilende scheefleners. Het gevaar van kort lopende rente en niet aflossen wordt steeds zichtbaarder in de samenleving.
Op welke rechtsgrond zou dat gebaseerd worden danquote:Op maandag 30 januari 2012 22:30 schreef KneeDeep het volgende:
'Verplicht bijstorten' gaan de buzz words worden dit jaar.
Nog even en de bank wil dat je aflost.quote:Op maandag 30 januari 2012 22:43 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Waarom Zou je versneld aflossen?
Schiet je werkelijk niks mee op, zie ook eerdere voorbeeld
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |