Google eens: in 2005 waren er al protesten tegen het hoge salaris van de directeur van Vestia.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Sterker nog, ik weet zeker dat de huurders er meer van hebben geprofiteerd dan de bestuurders in kwestie. Ik opteer dan ook voor een zwaardere heffing op deze scheefhuurders dan de bestuurders in kwestie. Laten we zeggen een factor 3 meer, dat lijkt mij wel fair.
De extra inkomsten door alle "oneigenlijke activiteiten" in de tijden dat het goed ging zijn niet allemaal opgegaan aan wanstaltige projecten als cruiseschepen, overgrote hoofdkantoren en snoepreisjes voor het management hoor. Een deel daarvan is (zoals het hoort) gebruikt om nieuwe woningen te bouwen en oudere te onderhouden. Geld kan maar één keer uitgegeven worden (nou ja... zo zou het in elk geval móeten gaanquote:Op maandag 30 januari 2012 09:52 schreef ComplexConjugate het volgende:
Maar misschien mis ik wat informatie en kan jij mij vertellen hoe huurders geprofiteerd hebben van de oneigenlijke activiteiten van de corporaties?
met een korting van 25% zijn die hutten wel te slijten en dan kan de directeur in de WWquote:Op maandag 30 januari 2012 09:55 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Waarom zou je als huurder een corporatie woning willen kopen? Omdat je jezelf dan ook 'eigenaar' mag noemen? Pfff.... de komende jaren zal gewoon weer blijken dat wonen geld kost en dat er andere manieren zijn om vermogen op te bouwen die je veel meer vrijheid bieden.
We kunnen het natuurlijk ook selectief doorvoeren, dat alleen huurders bij WBV's die in de problemen zitten moeten mee betalen, dan gaan huurders vanwege de grote vrijheid die ze hebben gewoon bij andere coorporaties huren.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:03 schreef Whuzz het volgende:
[..]
De extra inkomsten door alle "oneigenlijke activiteiten" in de tijden dat het goed ging zijn niet allemaal opgegaan aan wanstaltige projecten als cruiseschepen, overgrote hoofdkantoren en snoepreisjes voor het management hoor. Een deel daarvan is (zoals het hoort) gebruikt om nieuwe woningen te bouwen en oudere te onderhouden. Geld kan maar één keer uitgegeven worden (nou ja... zo zou het in elk geval móeten gaan), dus geld dat via oneigenlijke praktijken binnenkwam hoefde niet door de leden van de vereniging (de huurders) te worden opgebracht. -> lagere huren enzo.
Nu blijkt dat de oneigenlijke praktijken eigenlijk meer kostten dan ze opleverden nu het slecht gaat, moet er kennelijk geld worden bijgestort. Gelukkig ben ook jij een groot voorstander van "ruim je eigen shit op" en ben je het met mij eens dat de belastingbetaler daar niet voor hoeft op te draaien. Dus moeten de huurders dat doen
Heb jij de laatste tijd nog wel eens met je rekenmachine gespeeld Whuzz?quote:Op maandag 30 januari 2012 10:03 schreef Whuzz het volgende:
dus geld dat via oneigenlijke praktijken binnenkwam hoefde niet door de leden van de vereniging (de huurders) te worden opgebracht. -> lagere huren enzo.
Ik zeg... laat die corporaties maar failliet gaan, kunnen diegene die de financiele producten verkocht hebben de rotzooi opruimenquote:Nu blijkt dat de oneigenlijke praktijken eigenlijk meer kostten dan ze opleverden nu het slecht gaat, moet er kennelijk geld worden bijgestort. Gelukkig ben ook jij een groot voorstander van "ruim je eigen shit op" en ben je het met mij eens dat de belastingbetaler daar niet voor hoeft op te draaien. Dus moeten de huurders dat doen
Juist verkopen aan de bewoners of over laten nemen enquote:Op maandag 30 januari 2012 10:15 schreef ComplexConjugate het volgende:
Ik zeg... laat die corporaties maar failliet gaan, kunnen diegene die de financiele producten verkocht hebben de rotzooi opruimen
Kijk... als jouw hypotheeknemer in de problemen komt word jij als hypotheekgever niet geacht daarvoor op te draaien.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:11 schreef Basp1 het volgende:
[..]
We kunnen het natuurlijk ook selectief doorvoeren, dat alleen huurders bij WBV's die in de problemen zitten moeten mee betalen, dan gaan huurders vanwege de grote vrijheid die ze hebben gewoon bij andere coorporaties huren.
wel een goed plan, als de bank failliet gaat, dat de hypotheekgevers extra moeten lenen en aan de bank gevenquote:Op maandag 30 januari 2012 10:17 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Kijk... als jouw hypotheeknemer in de problemen komt word jij als hypotheekgever niet geacht daarvoor op te draaien.
Bij een faillissement kan de corporatie gewoon schuldenvrij doorstarten, de schuldeisers kunnen kiezen voor een totaal verlies of gewoon genoegen nemen met een fikse 'hair cut'.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:17 schreef Goofjansen het volgende:
Juist verkopen aan de bewoners of over laten nemen en
nee gewoon met huis en al over laten nemenquote:Op maandag 30 januari 2012 10:11 schreef Basp1 het volgende:
[..]
We kunnen het natuurlijk ook selectief doorvoeren, dat alleen huurders bij WBV's die in de problemen zitten moeten mee betalen, dan gaan huurders vanwege de grote vrijheid die ze hebben gewoon bij andere coorporaties huren.
Nee.... de banken zijn verantwoordelijk voor hun risico's.. wil jij de banksters zo graag een bail out geven? Ik niet... ik zie liever koppen rollenquote:Op maandag 30 januari 2012 10:20 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
wel een goed plan, als de bank failliet gaat, dat de hypotheekgevers extra moeten lenen en aan de bank geven
Nee mijn schuld wordt gewoon doorverkocht naar de volgende hypotheeknemer. Maar dat wordt dan nog eerst verrekende met mijn spaargeld en dan blijft er nog minder schuld bij mij over.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:17 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Kijk... als jouw hypotheeknemer in de problemen komt word jij als hypotheekgever niet geacht daarvoor op te draaien.
ik spaar alleen voor de nalatenschap en de auto en niet om een huis te kopen, daar kun je toch 120% lenenen zonder af te lossen??quote:Op maandag 30 januari 2012 10:24 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Nee mijn schuld wordt gewoon doorverkocht naar de volgende hypotheeknemer. Maar dat wordt dan nog eerst verrekende met mijn spaargeld en dan blijft er nog minder schuld bij mij over.![]()
Hoeveel hebben jij en remco de afgelopen jaren nu eigenlijk gedaan aan sparen en vermoggens opbouw om straks jullie slag op de koopmarkt te gaan slaan.
Muhaha, niets natuurlijk. Die dachten dat de huizenprijzen flink zouden dalen en ze daarna extragratis een goedkope hypotheek gingen scoren. Blijkt hun koopkracht en maximale hypotheek harder te zijn gedaald dan de huizenprijzenquote:Op maandag 30 januari 2012 10:24 schreef Basp1 het volgende:
Hoeveel hebben jij en remco de afgelopen jaren nu eigenlijk gedaan aan sparen en vermoggens opbouw om straks jullie slag op de koopmarkt te gaan slaan.
Dat kun je doen ik niet, ik wil mijn woonlasten zoveel en zo snel mogelijk drukken.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:26 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
ik spaar alleen voor de nalatenschap en de auto en niet om een huis te kopen, daar kun je toch 120% lenenen zonder af te lossen??
Volgens mij kunnen ze je spaargeld niet claimen, valt onder DGS. Wie jouw hypotheek overneemt zal gewoon de gemaakte afspraken overnemen, dus feitelijk verandert er niets.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:24 schreef Basp1 het volgende:
Nee mijn schuld wordt gewoon doorverkocht naar de volgende hypotheeknemer. Maar dat wordt dan nog eerst verrekende met mijn spaargeld en dan blijft er nog minder schuld bij mij over.![]()
Ik spaar rustig door, wat ik niet uitgeef komt niet in de economie terecht en zet daarmee extra druk op de ketel. Anderzijds kost mijn spaargeld de staatskas geen geld en verhoogt het de stabiliteit van de bank.quote:Hoeveel hebben jij en remco de afgelopen jaren nu eigenlijk gedaan aan sparen en vermoggens opbouw om straks jullie slag op de koopmarkt te gaan slaan.
Goed om te zien dat je nog steeds in denial zitquote:Op maandag 30 januari 2012 10:27 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Muhaha, niets natuurlijk. Die dachten dat de huizenprijzen flink zouden dalen en ze daarna extragratis een goedkope hypotheek gingen scoren. Blijkt hun koopkracht en maximale hypotheek harder te zijn gedaald dan de huizenprijzen
Enige troost: Je wooncorporatie staat er nog véél slechter voor
Ah mooi. Dat ben ik van plan om de komende 29 jaar nog te doen, dus ik zit goed!quote:Op maandag 30 januari 2012 10:33 schreef ComplexConjugate het volgende:
En wie eigen vermogen opbouwt zit uiteindelijk een betere positie
quote:'Financiële problemen bij woningcorporatie Vestia'
De ingewijden verwachten volgens de krant dat directeur-bestuurder Erik Staal op een zijspoor wordt gezet
Dat gaat toch geheel voorbij aan je principes dat je banksters niet wil sponsoren? Verder is je rente zo laag dat dit niet eens de inflatie compenseerd, en als je dan wat meer spaargeld al bij elkaar hebt mag je ook nog vermogensrendementsbelasting gaan aftikken.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:31 schreef ComplexConjugate het volgende:
Ik spaar rustig door, wat ik niet uitgeef komt niet in de economie terecht en zet daarmee extra druk op de ketel. Anderzijds kost mijn spaargeld de staatskas geen geld en verhoogt het de stabiliteit van de bank.
Goed bezig Whuzzquote:Op maandag 30 januari 2012 10:41 schreef Whuzz het volgende:
Ah mooi. Dat ben ik van plan om de komende 29 jaar nog te doen, dus ik zit goed!
Je huurt een bankkluisje en wat je wilt sparen neem je op aan contant geld en stop je daarin. Wel opgeven aan de BD... want anders word je als spaarder tot in de hel achtervolgt. Door geld contant op te nemen kan het niet meer uitgeleend en geleveraged worden door de banksters.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:43 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dat gaat toch geheel voorbij aan je principes dat je banksters niet wil sponsoren? Verder is je rente zo laag dat dit niet eens de inflatie compenseerd, en als je dan wat meer spaargeld al bij elkaar hebt mag je ook nog vermogensrendementsbelasting gaan aftikken.
kun je beter goud kopen, ik heb het vorige maand tot mijn lichte spijt verkocht en er weer aandelen voor gekochtquote:Op maandag 30 januari 2012 10:48 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Je huurt een bankkluisje en wat je wilt sparen neem je op aan contant geld en stop je daarin. Wel opgeven aan de BD... want anders word je als spaarder tot in de hel achtervolgt. Door geld contant op te nemen kan het niet meer uitgeleend en geleveraged worden door de banksters.
De rente is zo laag dat je je inderdaad geen buil kan vallen
1. Het zijn 'swaps', geen 'swabs' (dat zijn namelijk wattenstaafjes)quote:Op maandag 30 januari 2012 09:05 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Als leek () snap ik weinig van dit artikel... Ik haal hieruit dat ze zich hebben ingedekt tegen hoge rente, maar omdat de rente te laag is komen ze in de problemen? Dan hebben ze toch serieus iets fout gedaan, want juist langdurig lage rente zou ideaal moeten zijn voor zo'n corporatie! Lage rente is toch juist de droom van elke scheeflener?
Je kan het beter aan mij geven.... ow wacht....quote:Op maandag 30 januari 2012 11:00 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
kun je beter goud kopen, ik heb het vorige maand tot mijn lichte spijt verkocht en er weer aandelen voor gekocht
Fiat is de shit... voorlopig is de wisselkoers redelijk stabiel. Ik kijk wel uit voor alle bubbletjes die momenteel om ons heen geblazen worden. Men wil toch ergens rendement behalen en dat zorgt ervoor dat het momenteel onduidelijk is wat wel of niet echt waardevol is. Fiat kun je direct aanwenden indien noodzakelijk en iedereen wil het (nog) hebbenquote:Op maandag 30 januari 2012 11:00 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
kun je beter goud kopen, ik heb het vorige maand tot mijn lichte spijt verkocht en er weer aandelen voor gekocht
Dit is bij uitstek een vorm van speculatie, schoenmaker blijf bij je leest. De bank is er voor geld en de corporatie voor huurwoningen.quote:Op maandag 30 januari 2012 11:06 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Welnu, dat liquiditeits tekort waarover gesproken wordt is deze zg. 'margin call'. De corporatie moet tijdelijk zekerheid storten.
Zelfs een corporatie kan geen huurwoningen van lucht bouwenquote:Op maandag 30 januari 2012 11:10 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Dit is bij uitstek een vorm van speculatie, schoenmaker blijf bij je leest. De bank is er voor geld en de corporatie voor huurwoningen.
Tnx voor de uitleg.quote:Op maandag 30 januari 2012 11:06 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
1. Het zijn 'swaps', geen 'swabs' (dat zijn namelijk wattenstaafjes)
2. Dit is wat er gebeurt.
De woningbouwcorporatie bouwt geen woningen met eigen geld, nee, dat leent ze. Dat heet dan weliswaar geen hypotheekrenteaftrek, maar financieringsrente, maar het is evenzo aftrekbaar voor de belasting (vandaar dat afschaffen van de hypotheekrente aftrek zo'n idioot plan is, iedereen gaat gewoon huren van iemand die financieringsrente kan aftrekken, en er veranderd niks behalve dat iedereeen is overgeleverd aan een stel beleggers).
Goed, wat ik vermoed dat deze corporatie heeft gedaan, is dat men de rente bijv. 10 jaar heeft vastgezet, en vervolgens een swap heeft afgesloten naar bijv. 30 jaar vaste rente. Simpelgezegd houdt zo'n swap in dat je jaarlijks de tienjaarse rente van je tegenpartij beurt, en dertigjaarse aan hem betaalt. Jij betaalt 10 jaars aan je bank, dus per saldo betaal je dertigjaarse.
Je hebt het renterisico van 10 jaars verlegt naar 30 jaars. Minder rente risico dus. Dat is ook waarom je een swap aangaat, niet om speculatieve redenen.
Nou kan die swap tijdelijk geld waard worden (of een verlies waard worden). Uiteindelijk na 30 jaar loopt die op nul, einde contract. Maar als in de tussentijd het renteverschil tussen 30 jaar en 10 jaar verandert, kan zo'n swap tijdelijk een onderwaarde presenteren. De tegenpartij zal in dergelijk geval een onderpand vragen, want ook al eindigt de swap op nul over 29 jaar, als morgen de corporatie struikelt moet wel het verschil op dat moment bijgepast worden. Wie zegt de tegenpartij dat die corporatie nog 29 jaar netjes haar verplichtingen nakomt.
Welnu, dat liquiditeits tekort waarover gesproken wordt is deze zg. 'margin call'. De corporatie moet tijdelijk zekerheid storten.
Dat lijkt mij een open deur... maar waarom leent de corporatie niet gewoon geld op een manier waar geen onduidelijke risico's aanzitten? Waarom laten ze het speculeren en bankieren niet gewoon aan bedrijven over die dat als hun core business hebben?quote:Op maandag 30 januari 2012 11:12 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Zelfs een corporatie kan geen huurwoningen van lucht bouwen
Precies... waarom wil de corporatie de speculant gaan uithangen? Niet om de huurder een plezier te doen... komt puur omdat bestuurders rondlopen met ideeën die niets van doen hebben met het bouwen van huurwoningen. Laat die lui lekker bij een bank of pensioenfonds gaan werken... daar zijn ze met hun 'talenten' veel beter thuisquote:Op maandag 30 januari 2012 11:14 schreef RemcoDelft het volgende:
De grote vraag is dus waarom ze niet gewoon meteen de rente voor 30 jaar vast konden zetten, veel directer dan via deze constructies.
Dat is een goede vraag. Lijkt me ook dat je dat zou doen als corporatie, alle kosten kun je immers toch verhalen op de huurder -gelimiteerd door puntenstelselquote:Op maandag 30 januari 2012 11:14 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Tnx voor de uitleg.
De grote vraag is dus waarom ze niet gewoon meteen de rente voor 30 jaar vast konden zetten, veel directer dan via deze constructies.
Je bent bij een bank of pensioenfonds niet welkom als je dit soort risicobeheer doet, hoorquote:Op maandag 30 januari 2012 11:17 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Precies... waarom wil de corporatie de speculant gaan uithangen? Niet om de huurder een plezier te doen... komt puur omdat bestuurders rondlopen met ideeën die niets van doen hebben met het bouwen van huurwoningen. Laat die lui lekker bij een bank of pensioenfonds gaan werken... daar zijn ze met hun 'talenten' veel beter thuis
Je bent ook niet langer welkom als je niet meer aan je verplichtingen kan voldoenquote:Op maandag 30 januari 2012 11:22 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Je bent bij een bank of pensioenfonds niet welkom als je dit soort risicobeheer doet, hoor
Er is geen enkel pensioenfonds dat zich inlaat of mag inlaten met obligatie SWABS , zelfs het aanhouden van een positie in Goud door het glaspensioenfonds was niet toegestaanquote:Op maandag 30 januari 2012 11:22 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Je bent bij een bank of pensioenfonds niet welkom als je dit soort risicobeheer doet, hoor
Ja marktwerking hequote:Op maandag 30 januari 2012 11:17 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Precies... waarom wil de corporatie de speculant gaan uithangen? Niet om de huurder een plezier te doen... komt puur omdat bestuurders rondlopen met ideeën die niets van doen hebben met het bouwen van huurwoningen.
Ik denk dat er geen enkel pensioenfonds van enige grootte is dat geen swaps aangegaan is. Behalve dat ik je niet serieus kan nemen met je doorzichtige poging tot trollen ( http://en.wikipedia.org/wiki/Swab ), verteken je de boel ook weer vrolijk. Het probleem was dat de positie in goud een dusdanig aanzienlijk deel van de beleggingen waren, dat een dergelijk grote positie uit oogpunt van risicomanagement niet opportuun werd geacht. En laten ze daar nou gelijk in hebben. Als een pensioenfonds 10% van haar bezittingen in aandelen BAM stopt, moet ze bijvoorbeeld ook schop krijgen, namens de polishouders.quote:Op maandag 30 januari 2012 12:02 schreef Goofjansen het volgende:
[..]
Er is geen enkel pensioenfonds dat zich inlaat of mag inlaten met obligatie SWABS , zelfs het aanhouden van een positie in Goud door het glaspensioenfonds was niet toegestaan
Een corporatie die dit wel doet mag je rustig betichten van mismanagement
Oh nee ?quote:Op maandag 30 januari 2012 11:22 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Je bent bij een bank of pensioenfonds niet welkom als je dit soort risicobeheer doet, hoor
maar dat waren hypotheken, waar het hier om gaat dat zijn geschreven SWABS http://en.wikipedia.org/wiki/Credit_default_swapquote:Op maandag 30 januari 2012 14:20 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
Oh nee ?
Het ABP maakte er een potje van; daarbij verbleekt het akkefietje bij Vestia.
ABP daagt Goldman Sachs voor rechter
fixedquote:Op maandag 30 januari 2012 12:36 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik denk dat er geen enkel pensioenfonds van enige grootte is dat geen swaps aangegaan is. Behalve dat ik je niet serieus kan nemen met je doorzichtige poging tot trollen ( http://en.wikipedia.org/wiki/Swab )
http://en.wikipedia.org/wiki/Credit_default_swap
, verteken je de boel ook weer vrolijk. Het probleem was dat de positie in goud een dusdanig aanzienlijk deel van de beleggingen waren, dat een dergelijk grote positie uit oogpunt van risicomanagement niet opportuun werd geacht. En laten ze daar nou gelijk in hebben. Als een pensioenfonds 10% van haar bezittingen in aandelen BAM stopt, moet ze bijvoorbeeld ook schop krijgen, namens de polishouders.
Nu VPRO ... nog grotere schandalen;quote:Op maandag 30 januari 2012 20:38 schreef ComplexConjugate het volgende:
Nu bij Tros radar..... huilende scheefleners. Het gevaar van kort lopende rente en niet aflossen wordt steeds zichtbaarder in de samenleving.
De fiscus pakt nog altijd die andere 50%.quote:Op maandag 30 januari 2012 20:46 schreef michaelmoore het volgende:
Ja, de banken worden nu opeens heel voorzichtig, vroeger was iedere klant een geldzak waar je 50% van de aflossing van kon stelen ala D. Scheringa, dat kan / mag niet meer
Met een overwaarde allebei, gewoon verkopen dus en een nieuwe hypotheek afsluiten.quote:Op maandag 30 januari 2012 20:38 schreef ComplexConjugate het volgende:
Nu bij Tros radar..... huilende scheefleners. Het gevaar van kort lopende rente en niet aflossen wordt steeds zichtbaarder in de samenleving.
Prima oplossing.... maar kennelijk willen ze niet... +200k lenen zonder af te lossen en met een kortlopende rente terwijl je een modaal inkomen verdient... en dan durven te klagen over het gedrag van de bankenquote:Op maandag 30 januari 2012 20:52 schreef Bayswater het volgende:
[..]
Met een overwaarde allebei, gewoon verkopen dus en een nieuwe hypotheek afsluiten.
'Verplicht bijstorten' gaan de buzz words worden dit jaar.quote:Op maandag 30 januari 2012 20:38 schreef ComplexConjugate het volgende:
Nu bij Tros radar..... huilende scheefleners. Het gevaar van kort lopende rente en niet aflossen wordt steeds zichtbaarder in de samenleving.
Op welke rechtsgrond zou dat gebaseerd worden danquote:Op maandag 30 januari 2012 22:30 schreef KneeDeep het volgende:
'Verplicht bijstorten' gaan de buzz words worden dit jaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |