Emo!quote:Op maandag 3 oktober 2011 21:53 schreef Sylvana het volgende:
Oh dat Handboek snijtechnieken lijkt mij ook wel wat!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb je de film ervan ook gezien? Erg lief!quote:Op maandag 3 oktober 2011 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Eigenlijk mag ik geen kookboeken meer kopen van mezelf, maar het vlees is zwak als Amazon zulke aanbiedingen heeft
[ afbeelding ]
Eigenlijk geen kookboek, maar een verhaal over de liefde voor koken en eten, over opgroeien, over volwassen worden.
Heel mooi.
Ja, dat was de reden dat ik het boek besteld hebquote:Op dinsdag 4 oktober 2011 12:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Heb je de film ervan ook gezien? Erg lief!
Is inderdaad een leuk en handig boek.quote:Op maandag 3 oktober 2011 21:53 schreef Sylvana het volgende:
Oh dat Handboek snijtechnieken lijkt mij ook wel wat!
Ik heb hem net besteldquote:Op dinsdag 4 oktober 2011 16:35 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Is inderdaad een leuk en handig boek.
Boek inmiddels binnen. Staan genoeg lekkere gerechten inquote:Op maandag 3 oktober 2011 19:35 schreef Roel_Jewel het volgende:
Ik heb bij Amazon nog ff de meeste recente Jamie Oliver gescoord. Is net uit. Van 30 voor 10 pond.
Dat is idd een geweldig boek jaquote:Op vrijdag 7 oktober 2011 14:33 schreef Kluts het volgende:
Kookboeken koop ik nooit, ik kijk toch alleen maar plaatjes en koken doe ik praktisch nooit volgens recept. Het enige kookboek wat ik echt handig vind is deze, daar staat ALLES in, van hoe je een aardappel moet koken tot het compleet slachten van een konijn voor het kerstdiner, en uiteraard alles ertussenin.
[ afbeelding ]
Ik heb daar de 'grote' versie van. Schitterend boek idd, maar ik ga geen poging tot bereiden van de recepten doen... onbegonnen werkquote:Op vrijdag 7 oktober 2011 14:56 schreef Molleman het volgende:
Laatst voor mijn verjaardag een kookboek van vrienden gekregen.
[ afbeelding ]
Visueel en tekstueel een schitterend kookboek, maar de gerechten zijn wel een beetje heel erg te hoog gegrepen. Wel zeer interessant om het verhaal van Heston Blumenthal te lezen.
Die kreeg ik afgelopen jaar (in het Engels) voor mijn verjaardag. Ben gewoon maar begonnen te lezen aan het begin, steeds af en toe een paar pagina's. Ik ben al bij de E !quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 14:56 schreef Molleman het volgende:
[ afbeelding ]
Deze moet ik nog maar eens uitgebreid gaan bekijken. Heb er nog niet veel in kunnen lezen. Wel een flinke pil met 3000 pagina's.
Ja, de Beary Hikers zijn te gek, doet me soms zo denken aan Two Fat Ladiesquote:Op maandag 24 oktober 2011 16:23 schreef DarkElf het volgende:
deze, oa, vorige week binnen gehad:
[ afbeelding ]
en ja het is een ultiem boek, mijn hemel wat staat er veel lekkers in.
Klopt alleen die gaven me toch af en toe onplezante rillingenquote:Op maandag 24 oktober 2011 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, de Beary Hikers zijn te gek, doet me soms zo denken aan Two Fat Ladies
Je bedoeld, gehakt kneden met zeer lange gelakte nagels en twee ringen om iedere vinger?quote:Op maandag 24 oktober 2011 17:49 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Klopt alleen die gaven me toch af en toe onplezante rillingen
oh brr, zoiets zag ik laatst ook iemand op tv doen, echt zo vies.quote:Op maandag 24 oktober 2011 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bedoeld, gehakt kneden met zeer lange gelakte nagels en twee ringen om iedere vinger?
Eens, ik heb mijn nagels altijd neuroten kort, (maar dan wel geknipt en niet gebeten) en draag nooit ringen ofzo. Is een gewoonte geworden toen ik nog in de keuken werkte.quote:Op maandag 24 oktober 2011 18:02 schreef DarkElf het volgende:
[..]
oh brr, zoiets zag ik laatst ook iemand op tv doen, echt zo vies.
Bourdainquote:Op maandag 24 oktober 2011 18:24 schreef Pietverdriet het volgende:
idd, we dwalen af.
On Topic
Over koks en de smerigheid van de keuken
[ afbeelding ]
Een veel beter boek dan 1984 of Animal Farm
[ afbeelding ]
Dit boek, en dat van George Orwell zou iedereen die in de keuken wil gaan werken moeten lezen. Het beschrijft heel goed hoe het er aan toe gaat in de pro keuken.
Beide boeken liggen na aan mijn hart
Plenty is fantastisch!!quote:Op dinsdag 1 november 2011 17:54 schreef minilot het volgende:
Ze zijn eiiiindelijk binnen! De kookboeken van chef Ottolenghi, over wie ik steeds in mijn slaap watertandend blijf dromen sinds ik vorige maand bij Nopi at!
![]()
[ afbeelding ]
Ik sluit me een paar weken op in de keuken! Review volgt nog.
Ha, ik zat al te wachten op een update!quote:Op dinsdag 1 november 2011 17:54 schreef minilot het volgende:
Ze zijn eiiiindelijk binnen! De kookboeken van chef Ottolenghi, over wie ik steeds in mijn slaap watertandend blijf dromen sinds ik vorige maand bij Nopi at!
![]()
[ afbeelding ]
Ik sluit me een paar weken op in de keuken! Review volgt nog.
Nopi staat gelijk op het lijstje voor als ik volgend jaar in London ben voor de OS. De boeken ook overigens, even kijekn of ik als mijn verhuizing is afgerond nog meer van Amazon nodig heb.quote:Op dinsdag 1 november 2011 17:54 schreef minilot het volgende:
Ze zijn eiiiindelijk binnen! De kookboeken van chef Ottolenghi, over wie ik steeds in mijn slaap watertandend blijf dromen sinds ik vorige maand bij Nopi at!
![]()
[ afbeelding ]
Ik sluit me een paar weken op in de keuken! Review volgt nog.
Ik kom mijn keuken niet meer uit! Alles, maar dan ook álles dat ik de afgelopen weken van Ottolenghi heb gekookt is zó bizar lekker!quote:Op dinsdag 1 november 2011 22:43 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Ha, ik zat al te wachten op een update!![]()
Ben heel benieuwd naar je review!
Ik zag er laatst ook een liggen bij WAAR in Utrecht, maar had geen tijd om lekker te bladeren
Al zag de kaft er al mooi uit
Tof!quote:Op zondag 27 november 2011 17:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik kom mijn keuken niet meer uit! Alles, maar dan ook álles dat ik de afgelopen weken van Ottolenghi heb gekookt is zó bizar lekker!Beste kookboeken ooit, uitgaande van mijn persoonlijke smaak.
![]()
Uitgebreide recensie volgt zodra ik wat meer tijd heb.
Daar heb ik nog maar één ding uit gemaakt (de groene kruiden-couscous met pistachenootjes: was geweldig!), ik ben me momenteel vooral uit het eerste boek heen aan het koken.quote:Op zondag 27 november 2011 18:25 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Tof!Ik heb Plenty op mijn verlanglijstje staan voor kerst
Plenty is ook geweldigquote:Op zondag 27 november 2011 18:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Daar heb ik nog maar één ding uit gemaakt (de groene kruiden-couscous met pistachenootjes: was geweldig!), ik ben me momenteel vooral uit het eerste boek heen aan het koken.
Favorieten tot nu toe: venkel-tomatencrumble (moest er zowat van huilen, zo lekker!) en de gekarameliseerde witlof met room, parmezaan en serranoham.
Herstel, zojuist de 'Buttered prawns with tomato, olives and Arak' op en.. en.. en.. Sprakeloos!quote:Op zondag 27 november 2011 18:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Daar heb ik nog maar één ding uit gemaakt (de groene kruiden-couscous met pistachenootjes: was geweldig!), ik ben me momenteel vooral uit het eerste boek heen aan het koken.
Favorieten tot nu toe: venkel-tomatencrumble (moest er zowat van huilen, zo lekker!) en de gekarameliseerde witlof met room, parmezaan en serranoham.
Die crumble klinkt awesomequote:Op zondag 27 november 2011 18:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Daar heb ik nog maar één ding uit gemaakt (de groene kruiden-couscous met pistachenootjes: was geweldig!), ik ben me momenteel vooral uit het eerste boek heen aan het koken.
Favorieten tot nu toe: venkel-tomatencrumble (moest er zowat van huilen, zo lekker!) en de gekarameliseerde witlof met room, parmezaan en serranoham.
Wat zij zegtquote:Op zondag 27 november 2011 21:49 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Die crumble klinkt awesomevenkel
Die is echt ongeloofelijk lekker ja!quote:Op zondag 27 november 2011 21:49 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Die crumble klinkt awesomevenkel
Oehhhh!quote:Op zondag 27 november 2011 22:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Die is echt ongeloofelijk lekker ja!![]()
Venkel met tijm en knoflook in een ovenschaal, samen met room.. Dan maak je een reguliere crumbletopping van bloem, suiker en boter, maar dan ook met een hand fijngeraspte parmezaan erdoor.. In een hete oven en dan na een half uur wat kerstomaten erbovenop en nog een poosje terug.. Die romige knoflokerigheid met kruidige tijm en anijsachtige venkel, en die zoet-hartige crumbletopping en dat dan weer met het zurige van de tomaatjes..Aaaah!
Zo lekker!
Als je Engels goed is zou ik hem in de UK bestellen, 5,48 Pond bij Amazon.co.uk tegenover de Nederlandse vertaling van 12,50 bij Bol.quote:Op dinsdag 6 december 2011 14:43 schreef DrukVout het volgende:
Ik twijfel of ik Anthony Bourdains - Kitchen Confidentials in het NL moet bestellen... Weet iemand of de vertaling een beetje goed is?
Persoonlijk vind ik het een veel beter boek dan 1984 of Animal Farmquote:Op donderdag 8 december 2011 10:11 schreef MaximusTG het volgende:
Grappig zeg, schijnbaar is dat boek ondertussen public domain, verlopen copyright.
Off topic, maar waar heb jij de Arak weten te kopen?quote:Op zondag 27 november 2011 21:21 schreef minilot het volgende:
[..]
Herstel, zojuist de 'Buttered prawns with tomato, olives and Arak' op en.. en.. en.. Sprakeloos!![]()
Nieuwe favoriet!
Volgens mij is dat een hele moeilijke vraag. Sowieso omdat "Chinees" in eten niet bestaat, elke regio heeft zn eigen keuken en stijl. En omdat er inderdaad veel "nep" Chinese recepten zijn. Oftewel, recepten van de Chinees in NL. Ik denk dat je de meeste kans maakt met Engelstalige boeken.quote:Op maandag 12 december 2011 17:07 schreef FigureBirdStars het volgende:
Weet iemand misschien een goed chinees (basis) kookboek? Wel graag met wat authentiekere recepten.
Gewoon Yeni Raki gebruikt - te krijgen bij elke slijter. Ik dacht: als het maar anijzig en ongezoet en minstens 45% alcohol is. Arak zit qua alcoholpercentage nog iets hoger, maar dat kon ik nergens vinden.quote:Op maandag 12 december 2011 20:35 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Off topic, maar waar heb jij de Arak weten te kopen?
(Aangezien ik sinds zaterdag ook de trotse bezitter ben van deze boeken + Blumenthal at home).
Precies wat ik dus al van plan was na mijn vergeefse zoektoch naar Arak. Dan gaan we binnenkort maar eens dit recept uitproberen.quote:Op woensdag 14 december 2011 16:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon Yeni Raki gebruikt - te krijgen bij elke slijter. Ik dacht: als het maar anijzig en ongezoet en minstens 45% alcohol is. Arak zit qua alcoholpercentage nog iets hoger, maar dat kon ik nergens vinden.
Smaakte prima met Yeni Raki!
ja klopt de thaise vissaus wel, maar de vietnamese vissaus niet (ik moet zeggen dat ik het zelf niet gecontroleerd heb, alleen van horen zeggen van mensen die uit vietnam vietnamese vissaus hadden meegenomen)quote:[Vissaus is goed te krijgen in NL
Haha daar heb je denk ik wel gelijk in. Ik weet eigenlijk ook maar weinig van de "chinese" keuken en hoop daar door een goed boek wat meer over te leren.quote:Op dinsdag 13 december 2011 00:06 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Volgens mij is dat een hele moeilijke vraag. Sowieso omdat "Chinees" in eten niet bestaat, elke regio heeft zn eigen keuken en stijl. En omdat er inderdaad veel "nep" Chinese recepten zijn. Oftewel, recepten van de Chinees in NL. Ik denk dat je de meeste kans maakt met Engelstalige boeken.
Bol.com, amazon.com misschien?
En al binnen en ik ben er erg blij meequote:Op donderdag 15 december 2011 17:42 schreef Sylvana het volgende:
Vandaag 2 kookboeken van Nigella besteldKeuken en Express
En Kerstpakket ontvangen:quote:Op vrijdag 2 december 2011 20:20 schreef Roel_Jewel het volgende:
Fijn, ik kan voor het kerstpakket op kantoor kiezen voor het boek Home Made, samen met serranoham en goede wijn. Dat ga ik dus kiezen.
nice!quote:Op maandag 19 december 2011 13:43 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
En Kerstpakket ontvangen:
[ afbeelding ]
Met twee goede Chileense wijnen.
Zekerquote:Op maandag 19 december 2011 14:21 schreef mascara-klodder het volgende:
Dat zijn de betere kerstpakketten, Roel! Tof joh!
of iemand met een snijmachinequote:Op maandag 19 december 2011 14:21 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Zeker.
Nog ff een goed mes regelen voor die 2 kilo ham.
Yup. Al lijkt 't me handiger om 'm niet in één keer helemaal te snijden.quote:Op maandag 19 december 2011 14:39 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
of iemand met een snijmachine
Nee das zondequote:Op maandag 19 december 2011 14:42 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Yup. Al lijkt 't me handiger om 'm niet in één keer helemaal te snijden.
Mooi Kerstpakket!quote:Op maandag 19 december 2011 13:43 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
En Kerstpakket ontvangen:
[ afbeelding ]
Met twee goede Chileense wijnen.
Ik werk bij de grootste vleesverwerker van Europa (bij onderdeel wat gelatine produceert), dus er móest vlees in zittenquote:
quote:Op dinsdag 28 februari 2012 17:42 schreef opa_sigaar het volgende:
Waarschijnlijk al de 1000e keer dat iemand het vraagt, maar ik ga het toch doen!
Wat is een goed basiskookboek (compleet met uitleg over pannen, kruiden etc.) voor de westerse keuken? Vooral Frans/Hollands dus.
Mijn budget is niet groot, dus bij voorkeur tweedehands of nieuw goedkoop verkrijgbaar.
Veel kookboeken zijn mooi en voor de heb, maar de Wannee is echt erg goed als handboek voor de keuken. Als je verder geen kookboekentik hebt kan je hiermee uitstekend uit de weg, en jarenlang smakelijke maaltijden op tafel zetten zonder ooit een full color Jamie Oliver te hebben opengeslagen.quote:Op woensdag 29 februari 2012 16:31 schreef Tooto7moe het volgende:
wannee wil ik ook.
heb een te lang lijstje en te kleine (studenten) budget.
Enige positieve is dat ik denk: als ik eindelijk genoeg verdien dan zijn die boeken ook weer wat goedkoper
klopt. heb nog geen basishandboek.quote:Op woensdag 29 februari 2012 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel kookboeken zijn mooi en voor de heb, maar de Wannee is echt erg goed als handboek voor de keuken. Als je verder geen kookboekentik hebt kan je hiermee uitstekend uit de weg, en jarenlang smakelijke maaltijden op tafel zetten zonder ooit een full color Jamie Oliver te hebben opengeslagen.
Ook Het Haagsche Kookboek van Stoll en de Groot is een erg goed basiskookboek. Staan niet alleen de basisrecepten in die iedereen wel kent of moet kennen, maar er staat ook een hoop over de techniek, de hoeveelheden, het hoe te combineren. Tweedehands volgens mij prima verkrijgbaar.quote:Op woensdag 29 februari 2012 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel kookboeken zijn mooi en voor de heb, maar de Wannee is echt erg goed als handboek voor de keuken. Als je verder geen kookboekentik hebt kan je hiermee uitstekend uit de weg, en jarenlang smakelijke maaltijden op tafel zetten zonder ooit een full color Jamie Oliver te hebben opengeslagen.
Klopt, ook het Haagsche is een prima basis.quote:Op maandag 12 maart 2012 15:01 schreef wimjongil het volgende:
[..]
Ook Het Haagsche Kookboek van Stoll en de Groot is een erg goed basiskookboek. Staan niet alleen de basisrecepten in die iedereen wel kent of moet kennen, maar er staat ook een hoop over de techniek, de hoeveelheden, het hoe te combineren. Tweedehands volgens mij prima verkrijgbaar.
Voor amerikaans eten is er ookquote:Op woensdag 21 maart 2012 16:36 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Jamie's Amerika is nu 10 euro. Mooi prijsje voor een mooi boek als je van Amerikaans eten houdt.
stevig maar mooi boekquote:Op woensdag 21 maart 2012 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
culinaria usa van uitgeverij könemann (tweedehands nog te koop) erg mooie fotos, koffietafelboek.
Inderdaad erg mooi en staat hier in de kast.quote:Op woensdag 21 maart 2012 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
culinaria usa van uitgeverij könemann (tweedehands nog te koop) erg mooie fotos, koffietafelboek.
Op bol.com zie ik tweedehands exemplaren daarvan voor ongeveer ¤ 40, maar bij de recent bezochte artikelen wordt het boek dan weer getoond met een prijs van ¤ 17,99.quote:Op maandag 2 april 2012 16:12 schreef Roel_Jewel het volgende:
Deze week De Zilveren Lepel in de bonus bij Albert Heijn. Voor 17,99 euro.
Ik verwacht 't wel ja. Maar ik had 'm nog niet in de collectie, dus komt ff goed uitquote:Op maandag 2 april 2012 16:56 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Op bol.com zie ik tweedehands exemplaren daarvan voor ongeveer ¤ 40, maar bij de recent bezochte artikelen wordt het boek dan weer getoond met een prijs van ¤ 17,99.
Vreemd. Misschien komt er binnenkort een nieuwe druk uit?
Als ik eens verder had gekeken dan mijn neus lang is, had ik de nieuwe druk ook in de lijst zien staan.quote:Op maandag 2 april 2012 17:01 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Ik verwacht 't wel ja. Maar ik had 'm nog niet in de collectie, dus komt ff goed uit.
edit: yup, nieuwe druk: http://www.bol.com/nl/p/n(...)002229945/index.html
Ik heb Plenty en het kookboek van ottolenghi staat heel hoog op mijn verlanglijst, beide absolute aanraders!!!quote:Op dinsdag 3 april 2012 11:11 schreef Tooto7moe het volgende:
Oohja.
ik heb nog 2 boekenbonnen (30 euries totaal)
maar kon dus niet kiezen toen ik in de winkel stond.
* Plenty
* het kookboek (ottolenghi)
* veggiestan
* marakech
Iemand 1 van deze boeken in huis toevallig?
Die kwam ik net ook tegen in de Appie. Voor maar 18 euro, 2e hands op bol.com vanaf 37 euro, koopje dus. Zag alweer wat lekkere recepten. Italiaans etenquote:Op dinsdag 24 april 2012 10:42 schreef new_moon het volgende:
Gister deze tegen het lijf gelopen,
geweldig kookboek!!
[ afbeelding ]
Serieus? De gebonden versie?quote:Op donderdag 26 april 2012 17:59 schreef tech4u het volgende:
[..]
Die kwam ik net ook tegen in de Appie. Voor maar 18 euro,
quote:Op donderdag 26 april 2012 21:50 schreef DarkElf het volgende:
Plenty besteld oa.Ben benieuwd, t eerste boek was/ben ik erg blij mee!
Ze zijn/waren niet bij alle AH's te krijgen. Beter kijk je eerst even op deze link of het boek bij jouw filiaal te krijgen is: http://www.ah.nl/appie/pr(...)el?category=Non-foodquote:Op zaterdag 28 april 2012 16:52 schreef Tooto7moe het volgende:
ik ga maar ook even bij mijn AH kijken dan.
En ik heb nog geen boek gekocht.. zit nog steeds te twijfelen tussen plenty&het kookboek.![]()
En heb een hele berg kookboeken liggen die ik wel eerst even wil/ moet gaan gebruiken.
Bij ons in Delft lag hij er.....voor de normale prijs van eur 35.quote:Op zaterdag 28 april 2012 17:54 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Ze zijn/waren niet bij alle AH's te krijgen. Beter kijk je eerst even op deze link of het boek bij jouw filiaal te krijgen is: http://www.ah.nl/appie/pr(...)el?category=Non-food
Klik op de voetstapjes linksboven en zoek dan de winkel(s) bij jou in de buurt. Verschijnt er direct een adres, klik dan op het adres om eventueel een ander filiaal te zoeken.
wie weet als je binnenkort komt etenquote:Op donderdag 26 april 2012 22:15 schreef PdeHoog het volgende:
[..]Tijd voor een Ottlenghi-meet bij jou
jazeker, vorige week mandag gekocht voor ¤ 18 gewoon bij de AH!quote:
Ja, en neequote:Op woensdag 9 mei 2012 19:49 schreef Erasmo het volgende:
Heeft iemand hier De Banketbakker en is ie het geld waard?
Ik vind van wel.......overzichtelijk, duidelijke en heerlijke recepten, weinig poespas, goed uitgelegde basistechnieken en op foodtube word e.a. nog duidelijker uitgelegd indien nodigquote:Op woensdag 9 mei 2012 19:49 schreef Erasmo het volgende:
Heeft iemand hier De Banketbakker en is ie het geld waard?
Ik heb hem nog niet, maar hij staat wel op m'n verlanglijstje.quote:Op woensdag 9 mei 2012 19:49 schreef Erasmo het volgende:
Heeft iemand hier De Banketbakker en is ie het geld waard?
Was net bij een AH xl, hadden ze alleen de Zilveren Lepel Toskane voor 35 euroquote:
Zie hem hier in Zwolle ook niet meer.quote:Op donderdag 10 mei 2012 19:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Was net bij een AH xl, hadden ze alleen de Zilveren Lepel Toskane voor 35 euro
Heb hem vandaag binnengekregen en damn, wat een goed boek zeg! Ontzettend veel informatie, duidelijke stappen en heldere foto's. Echt een aanrader!quote:
Wil je echt met wilde planten gaan koken? Verzamelen en dan ermee koken zou ik je namelijk afraden. Veel planten lijken op elkaar en zijn lastig te determineren. Familie van koolsoorten, ui/looksoorten en van de wortel lijken allemaal op elkaar maar bevatten ook (zeer) giftige soorten en dat staat niet in zo'n boek. Niet alle soorten gif verdwijnen bij koken. Dan hebben we het niet eens over de ziektes/parasieten die ze kunnen bevatten. (90% van de NL vossen heeft bijvoorbeeld lintworm maar ook bodem vervuiling komt in de plant terecht)quote:Op woensdag 9 mei 2012 18:57 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Ken er iemand en goede gids voor eetbare wilde planten?
Oe die link ga ik bookmarken! Thanks!quote:Op donderdag 27 september 2012 09:19 schreef FigureBirdStars het volgende:
Van de zomer heb ik veel ijs gemaakt en vooral recepten uit The Perfect Scoop van David Lebovitz. De recepten zijn goed te volgen en het resultaat is doorgaans uitstekend. Een leuke bijkomstigheid vind ik dat er bij ieder ijsrecept suggesties worden gegeven om erbij te serveren, zoals sauzen of koekjes (Staan ook veel recepten voor in het boek).
Dit boek is echt een aanrader voor iedereen met een ijsmachine.
[ afbeelding ]
Voor de wat meer gevorderde ijsmaker is er ook nog het boek: Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional en daar is de prijs van 150 euro dan ook naar.
Het mooie is echter dat er een gratis pdf versie (Engels/Italiaans) van het boek op de website staat: http://www.angelocorvitto.com/ingles/libro/pdf.html
[ afbeelding ]
Ik heb nog nooit eerder van dit boek gehoord, maar het klinkt als iets dat in mijn collectie hoort!quote:Op zondag 14 oktober 2012 11:36 schreef Molleman het volgende:
Ik vind de juiste smaken bij elkaar combineren nog een beetje lastig af en toe. Daarom het volgende boek gekocht.
[ afbeelding ]
The Flavour Thesaurus
Je hebt dacht ik ook een Nederlandse uitgave.quote:Op zondag 14 oktober 2012 11:36 schreef Molleman het volgende:
Ik vind de juiste smaken bij elkaar combineren nog een beetje lastig af en toe. Daarom het volgende boek gekocht.
[ afbeelding ]
The Flavour Thesaurus
Ik denk dat hij gegoogeld heeft naar een foto.quote:Op zondag 14 oktober 2012 21:04 schreef floris_b het volgende:
[..]
Je hebt dacht ik ook een Nederlandse uitgave.
Heb je het expres in het Engels gekocht?
Ik heb zelf deze:quote:Op woensdag 17 oktober 2012 15:42 schreef Wanderlust. het volgende:
Iemand die een boek over snijtechnieken kan aanraden?
The Flavour Thesaurus (Smaakbijbel)quote:Op zondag 14 oktober 2012 21:24 schreef Wanderlust. het volgende:
Ik ben ook benieuwd. Lijkt me wel wat!
Ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek nog nooit heb gebruiktquote:Op woensdag 17 oktober 2012 20:46 schreef Molleman het volgende:
[..]
En bevalt deze? Staat er wat nuttigs in?
Haha, daar was ik dus al bang voor. Deze zal ik dan ook overslaanquote:Op donderdag 18 oktober 2012 21:28 schreef floris_b het volgende:
[..]
Ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek nog nooit heb gebruikt![]()
Het is handig als je vele vis moet fileren of grote stukken vlees.
En hoe je groenten moet snijden als garnering
Geef dat geld liever uit aan kippen, groente, halve varkens, vissen en oefen met snijden en fileren en kijk de technieken af van youtube filmpjes.quote:Op zaterdag 20 oktober 2012 12:28 schreef Wanderlust. het volgende:
Dat geldt ook voor mij ben ik bang! Iemand ervaring met deze?
Het ziet er inderdaad prachtig uit. Helaas heb ik er pas 1 x iets uitgemaakt in 2 1/2 jaar tijd...quote:Op dinsdag 23 oktober 2012 20:31 schreef Schranseman het volgende:
1 boekje en 1 boek gekocht. Vooral Pork & sons ziet er heerlijk uit.
[ afbeelding ]
Precies wat ik ook heb bij 95% van mijn kookboeken, en dan ben ik nog te positief ook denk ik.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 06:49 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Het ziet er inderdaad prachtig uit. Helaas heb ik er pas 1 x iets uitgemaakt in 2 1/2 jaar tijd...
Laat hier even weten hoe hij bevalt als je hem hebt. Ik ben zeer benieuwd naar dit boek.quote:Op dinsdag 23 oktober 2012 23:58 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Net deze gekocht via Amazon
[ afbeelding ]
Erg interessant boek. Veel recepten met sousvide en snelkookpannen.
Daarentegen heb ik uit mijn The New York Times kookboek, dat geheel zonder plaatjes in times new roman 9 op recycle-papier is gedrukt, al 20 recepten in 2 1/2 maand tijd gemaakt.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 06:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Precies wat ik ook heb bij 95% van mijn kookboeken, en dan ben ik nog te positief ook denk ik.
Kan de verleiding steeds beter weerstaan, ze zijn zo mooi.
Tja, ik gebruik Julia Child ook regelmatig.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 19:11 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Daarentegen heb ik uit mijn The New York Times kookboek, dat geheel zonder plaatjes in times new york roman 9 op recycle-papier is gedrukt, al 20 recepten in 2 1/2 maand tijd gemaakt.
Ik heb zelf het Handboek Kooktechnieken van Le Cordon Bleuquote:Op woensdag 17 oktober 2012 15:42 schreef Wanderlust. het volgende:
Iemand die een boek over snijtechnieken kan aanraden?
Zoek naar Ottolenghiquote:Op zaterdag 3 november 2012 12:36 schreef Duderinnetje het volgende:
Dag kookboekers,
Is er een vegetarisch kookboek (dat geen vlees eet dus) dat jullie mij zouden kunnen aanraden?
Vanwaar deze omschakeling?quote:Op zaterdag 3 november 2012 14:01 schreef Duderinnetje het volgende:
Die had ik al op de verlanglijst gezet door de paar posts erover op deze pagina, zonder te weten dat het vegetarisch is.![]()
Mooi, die ga ik bestellen dus. Ben heel benieuwd. We willen vlees een uitzondering maken in onze menu's, maar dat is nog best omschakelen.
Plenty staan heel lekkere dingen in, maar vaak wel bewerkelijk... vereenvoudigen is soms een must voor een doordeweekse dag, althans voor mij!quote:Op zaterdag 3 november 2012 14:01 schreef Duderinnetje het volgende:
Die had ik al op de verlanglijst gezet door de paar posts erover op deze pagina, zonder te weten dat het vegetarisch is.![]()
Mooi, die ga ik bestellen dus. Ben heel benieuwd. We willen vlees een uitzondering maken in onze menu's, maar dat is nog best omschakelen.
De salty sticky caramel cakes! om maar één voorbeeld te noemen! Vond haar home made wel toffer maar hier staan zeker ook weer leuke gerechten in.quote:Op dinsdag 6 november 2012 09:56 schreef Perruche het volgende:
[..]
Plenty staan heel lekkere dingen in, maar vaak wel bewerkelijk... vereenvoudigen is soms een must voor een doordeweekse dag, althans voor mij!
Ik heb deze gekregen:
[ afbeelding ]
Nog niets uit kunnen maken maar er lijken echt fantastische dingen in te staan.
Argh, alleen naam van dat gerecht maakt al dikquote:Op dinsdag 6 november 2012 10:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
De salty sticky caramel cakes! om maar één voorbeeld te noemen! Vond haar home made wel toffer maar hier staan zeker ook weer leuke gerechten in.
Deze meneer refereert trouwens naar Angelo Corvito uit je vorige post voor z'n ijsrecpeten.quote:Op zaterdag 13 oktober 2012 16:06 schreef FigureBirdStars het volgende:
Iemand deze al?
[ afbeelding ]
Made in Italy is voor mij het boek als het gaat om de (moderne) Italiaanse keuken. Ik ben dus erg benieuwd naar dit tweede boek van deze beste man.
Was ook een serie op de BBC, ken het boek niet, maar dit soort boeken wel.quote:Op zaterdag 13 oktober 2012 16:06 schreef FigureBirdStars het volgende:
Iemand deze al?
[ afbeelding ]
Made in Italy is voor mij het boek als het gaat om de (moderne) Italiaanse keuken. Ik ben dus erg benieuwd naar dit tweede boek van deze beste man.
Meestal online, maar als ik in een ruim gesorteerde boekwinkel kom, zoals Donner in Rotjeknor, ga ik snuffelen en ben ik een arm en een been kwijt en een rib uit mijn lijf.quote:Op dinsdag 6 november 2012 13:01 schreef Molleman het volgende:
Waar kopen jullie al jullie kookboeken? Ik momenteel vooral via internet maar vroeg mij af of jullie ook geweldige (fysieke) winkeltjes weten te vinden?
Offerfeest meegemaakt in Marokko.quote:
Leuk contrast met de post boven jequote:Op dinsdag 6 november 2012 16:55 schreef Bramito het volgende:
Al weer een tijd terug heb ik deze gekocht. Amerikaanse versie, want die kostte toen ongeveer de helft. Leuk boek, al word ik altijd een beetje gek van die geitenwollensokken-anti-EU -houding van Hugh FW.
[ afbeelding ]
Moet kunnen, het gaat hier tenslotte over kookboeken en niet over vegetarisch eten.quote:Op dinsdag 6 november 2012 16:59 schreef morgane het volgende:
[..]
Leuk contrast met de post boven je
Woon in een afvallig boerendorp dus zal altijd richting Den Bosch of Eindhoven moeten gaanquote:Op dinsdag 6 november 2012 14:24 schreef floris_b het volgende:
Bij de kookwinkel bij mij in de buurt. Daar staan genoeg kookboeken om een paar boekenkasten mee te vullen
Ieder z'n ding, als ze maar niet zeiken....quote:Op dinsdag 6 november 2012 16:59 schreef morgane het volgende:
[..]
Leuk contrast met de post boven je
Ze?quote:Op woensdag 7 november 2012 09:54 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ieder z'n ding, als ze maar niet zeiken....
Vegetariërs in het algemeen zeiken tegen je?quote:
Toch was het natuurlijk een vreemde opmerking in een kookboekentopic. Nu weer alleen daarover graag.quote:Op woensdag 7 november 2012 15:48 schreef Bramito het volgende:
Waar komt dit nou allemaal weer vandaan? Ieder z'n eigen ding, als ze maar niet zeiken. Lijkt me verder duidelijk. Hetzelfde zeg ik b.v. over mensen die een geloof aanhangen. O ja, en als je dan een keer bij me komt eten, meld het dan!
Oh, ik vind het een mooi boek met vceel leuke recepten. Ik heb alleen geen ijsmachine verdikkemequote:Op woensdag 7 november 2012 15:55 schreef Bramito het volgende:
Ik beantwoord slechts vragen.
On topic:
Dit was m'n laatste aanschaf:
[ afbeelding ]
IJstijd van Kees Raat
Ik raad de aanschaf niet aan. Lees Corvitto en ga met die kennis zelf aan de slag.
Welk boek bedoel je met Corvitto?quote:Op woensdag 7 november 2012 16:02 schreef Bramito het volgende:
het is wel een leuk boek, maar je hebt er zo weinig aan. Lees Corvitto en dan leer je wat welke ingredienten doen. Dit stelt je in staat om eigelijk van alles wat je wil ijs te maken.
Die ijsmachine die komt nog?
Deze, van een paar posts terug.quote:Voor de wat meer gevorderde ijsmaker is er ook nog het boek: Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional en daar is de prijs van 150 euro dan ook naar.
Het mooie is echter dat er een gratis pdf versie (Engels/Italiaans) van het boek op de website staat: http://www.angelocorvitto.com/ingles/libro/pdf.html
[ afbeelding ]
Klopt! Ik heb een aantal ijsrecepten (super lekker ijs overigens) uit Made in Italy gemaakt en qua verhoudingen en ingrediënten lijkt het idd heel erg op elkaar.quote:Op dinsdag 6 november 2012 11:55 schreef Bramito het volgende:
[..]
Deze meneer refereert trouwens naar Angelo Corvito uit je vorige post voor z'n ijsrecpeten.
Laat even weten als je wat recepten hebt geprobeerd. Ik denk dat ik dit boek ook maar ga kopenquote:Op woensdag 14 november 2012 09:34 schreef -banaan2- het volgende:
Een nieuwe aanwinst, Patisserie! van Christophe Felder:
[ afbeelding ]
Erg mooi boek, het geeft een mooi overzicht en recepturen van veel wat je in Frankrijk bij de patissier ziet liggen. Duidelijke stap voor stap foto's en volgens mij zijn de recepten goed te maken.
Ik heb er al een paar dingen uit gemaakt, kruidkoekjes, kouign amann, croissants (en met t zelfde deeg pains au chocolat & pains aux raisins). Lukten allemaal goed, ik heb er nog geen foutjes in gevonden.quote:Op woensdag 14 november 2012 11:55 schreef floris_b het volgende:
[..]
Laat even weten als je wat recepten hebt geprobeerd. Ik denk dat ik dit boek ook maar ga kopen
Hij schrijft zelfs een stukje over deze meneer.quote:Op dinsdag 13 november 2012 20:54 schreef FigureBirdStars het volgende:
[..]
Klopt! Ik heb een aantal ijsrecepten (super lekker ijs overigens) uit Made in Italy gemaakt en qua verhoudingen en ingrediënten lijkt het idd heel erg op elkaar.
Zeker een goed boek. Heb hem ook liggen.quote:Op zondag 30 december 2012 07:41 schreef macferret het volgende:
[ afbeelding ]
Ondertussen ruim 2/3 van de recepten gemaakt, super boek
En, hoe bevalt -ie inmiddels?quote:Op dinsdag 20 november 2012 10:04 schreef Selestha het volgende:
Na het lezen van alle zeer positieve reviews hier en elders heb ik ''Plenty'' ook besteldMorgen komt het boek. Ben benieuwd!
quote:Op vrijdag 16 november 2012 09:07 schreef FigureBirdStars het volgende:
Ik ben opzoek naar een goed boek met bereidingen van moderne/hedendaagse sauzen. Zou het boek van Erik van Loo wat zijn of heeft iemand een andere aanrader?
[ afbeelding ]
Maar daar staan toch alsnog gewoon de klassiekers in? Of staan er ook echt nieuwe sauzen in? (Wat raar zou zijn aangezien Escoffier al ruim 3 kwart eeuw dood is).quote:
Heel herkenbaar zo'n kookboek vol met post-itsquote:Op dinsdag 8 januari 2013 17:15 schreef minilot het volgende:
Ik ben er al met een stapel post-its doorheen gegaan maar heb nog niks uit dit boek gekookt, dus het is nog even afwachten..
[ afbeelding ]
Nee, daar staan de klassiekers in, als je die technieken in de vingers hebt, kan je van daaruit gemakkelijk verder.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 19:49 schreef FigureBirdStars het volgende:
[..]
Maar daar staan toch alsnog gewoon de klassiekers in? Of staan er ook echt nieuwe sauzen in? (Wat raar zou zijn aangezien Escoffier al ruim 3 kwart eeuw dood is).
Voor de liefhebbers is de Engelse versie van Escoffier trouwens hier als ebook te downloaden: http://archive.org/details/cu31924000610117
Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?quote:Op dinsdag 8 januari 2013 23:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat lichtere sauzen, al dan niet gebonden met moderne bindmiddelen. Niks mis met de klassiekers, maar is zoveel meer dan dat.
Heel erg klassiek dusquote:Op woensdag 9 januari 2013 09:22 schreef Molleman het volgende:
Denk dat Piet wel gelijk heeft om eerst de klassieke basis onder de knie te krijgen en daaruit verder te gaan werken. Eerst de basis onder de knie, dan alle dingen met modernere technieken erbij gaan verzinnen.
Overigens heb ik het sauzenboek van Erik van Loo, deze gaat uit van een basis van verschillende bouillons e.d. zoals castric, visbouillon, kippenbouillon, kalfsbouillon, gevogeltejus en kalfsjus (waarvan goed uitgelegd wordt hoe je deze moet maken) en gaat vanuit die basis een saus opbouwen. Interessant boek.
Bindmiddelen die je saus op nano-niveau bindenquote:Op woensdag 9 januari 2013 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?
xanthaangom bijvoorbeeld. Iig andere dingen dan roux, eidooiers en boter waar de Escoffier vol mee staat.quote:Op woensdag 9 januari 2013 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?
Ah, okayquote:Op woensdag 9 januari 2013 10:54 schreef FigureBirdStars het volgende:
[..]
xanthaangom bijvoorbeeld. Iig andere dingen dan roux, eidooiers en boter waar de Escoffier vol mee staat.
Hij is een van de belangrijkste bedenkers van het moleculaire koken,quote:Op woensdag 9 januari 2013 13:50 schreef FigureBirdStars het volgende:
Thanks, ik zal eens naar dat boek kijken; volgens mij heb ik de naam Herve This wel vaker langs zien komen.
Helaas zal het voor mij voorlopig even geen boeken kopen worden, ik heb nog een te grote stapel met studieboeken voor m'n werk waar ik doorheen moet lopen.
Deze is hier ook binnen.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 17:15 schreef minilot het volgende:
Verder, deze week binnengekregen:
[ afbeelding ]
..ter voorbereiding op in februari een maandje plantaardig eten.![]()
Ik ben er al met een stapel post-its doorheen gegaan maar heb nog niks uit dit boek gekookt, dus het is nog even afwachten..
[ afbeelding ]
Briljant boek, van een zelfde niveau als Julia Child.quote:
Dit is iets waar ik al lang meer over wilde weten en zeker nog een keer uitproberen. Maar eens aan het lezen gaanquote:Op zaterdag 12 januari 2013 15:37 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Briljant boek, van een zelfde niveau als Julia Child.
Ik kook er alleen helaas veel te zelden uit.
Dat is wel een echte aanrader dan.quote:Op zaterdag 12 januari 2013 15:37 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Briljant boek, van een zelfde niveau als Julia Child.
Ik kook er alleen helaas veel te zelden uit.
Dit is wel heel erg appels met peren vergelijken.quote:Op donderdag 7 februari 2013 16:39 schreef Reflectionne het volgende:
Ik zit nu te denken aan De Zilveren Lepel, Plenty of Wannee.. Welke raad je aan? Of hebben jullie betere boeken?
Ik heb wel kookboeken, ik zoek gewoon een goed boek met complete gerechten en veel variatiequote:Op donderdag 7 februari 2013 18:33 schreef Flipkees het volgende:
[..]
Dit is wel heel erg appels met peren vergelijken.
De Zilveren Lepel: Populair allround kookboek over de Italiaanse keuken
Plenty: Enkel vegetarische gerechten
Wannee: Klassiek Nederlands koekboek.
Overigens heb ik verder niet zoveel tips, maar als je nog helemaal geen koekboek hebt dan is Wannee op zich wel een goed standaardwerk (misschien wat uit de tijd).
Je bedoelt voor-, hoofd- en nagerecht gecombineerd?quote:Op donderdag 7 februari 2013 19:44 schreef Reflectionne het volgende:
[..]
Ik heb wel kookboeken, ik zoek gewoon een goed boek met complete gerechten en veel variatie
Sorry onduidelijk: ik bedoel complete hoofdgerechten. Dus niet alleen de bereiding van een stukje vlees maar met de groenten en de aardappels/rijst erbij. Zoals bij Jamie in 30 minuten of de Allerhande (maar het hoeven dan weer geen snelle recepten te zijn)quote:Op donderdag 7 februari 2013 20:22 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Je bedoelt voor-, hoofd- en nagerecht gecombineerd?
Of een boek met veel voorgerechten, veel hoofdgerechten en veel nagerechten?
Of bedoel je gerechten uit veel verschillende windstreken?
Of bedoel je wat anders?
Dan kun je zo ongeveer elk boek van Jamie Oliver nemen. Ik vind Jamie's Dinners nog steeds een van de beste.quote:Op vrijdag 8 februari 2013 09:20 schreef Reflectionne het volgende:
[..]
Sorry onduidelijk: ik bedoel complete hoofdgerechten. Dus niet alleen de bereiding van een stukje vlees maar met de groenten en de aardappels/rijst erbij. Zoals bij Jamie in 30 minuten of de Allerhande (maar het hoeven dan weer geen snelle recepten te zijn)
Heb hem ook, veel mooie fotosquote:Op vrijdag 8 februari 2013 09:40 schreef sararaats het volgende:
[ afbeelding ]
Geleend uit de bib, niet echt een kookboek maar wel interessant
Maar er zijn dus geen andere dan JO? En Cook with Jamie heeft weer geen complete maaltijden, maar wel weer alleen de bereiding van of de aardappelen, of het vlees, of de groenten en niet de combinatie van allesquote:Op vrijdag 8 februari 2013 09:30 schreef Nikos1986 het volgende:
[..]
Dan kun je zo ongeveer elk boek van Jamie Oliver nemen. Ik vind Jamie's Dinners nog steeds een van de beste.
Ik heb 'm ook, mooie aanvulling op mijn collectiequote:Op vrijdag 8 februari 2013 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb hem ook, veel mooie fotos
Bedankt voor de tip, vond het een leuke serie. Nu eens even wat budget vrijmakenquote:Op zondag 10 februari 2013 18:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet of iemand de serie heeft gekeken, uitgezonden op de BBC en ik meen ook al op de Belg. Mooie serie vond ik het. En daarvan is sinds deze week de Nederlands vertaling van het bijbehorende kookboek verkrijgbaar:
[ link | afbeelding ]
Thuis In China Kookboek
Best okay. Met 101 recepten, meestal zeer geschikt om thuis te maken, homestyle cooking dus. Niet al teveel ingredienten per recept (al zijn het er altijd meer dan het maximum van 5 ingrediënten in de Allerhand). Als je nog geen Chinese kookboeken hebt is dat misschien wel een idee.
Ik denk dat er met tools een keukenmachine bedoeld wordt, Jamie gooit bijna alle groenten in de machine omdat het "lekker snel is". Heb je niet zo'n ding (of fantastische knife-skills!) dat duurt alles wat langerquote:Op vrijdag 22 februari 2013 00:20 schreef MaximusTG het volgende:
Benodigde tools? Niks bijzonders voor nodig toch?
Water in de waterkoker warm maken als je de groente nog aan het snijden bent bespaart idd tijd,quote:Op vrijdag 22 februari 2013 14:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Precies, haha. Een keukenmachine die alles snijd als je het erin duwt, zeg maar. Ik denk dat onze keukenmachine overal een puree van maakt, dat is niet echt de bedoeling. Toch maar eens wat proberen, dan. Die knife skills zouden inderdaad ook wel helpen.
Jamie heeft in zijn programma ook vaak al kokend water opstaan.
Ohja ik zat al eens op kookboeken van haar te azen, vroeg me af of het een beetje makkelijk was!quote:Op zondag 10 februari 2013 18:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet of iemand de serie heeft gekeken, uitgezonden op de BBC en ik meen ook al op de Belg. Mooie serie vond ik het. En daarvan is sinds deze week de Nederlands vertaling van het bijbehorende kookboek verkrijgbaar:
[ link | afbeelding ]
Thuis In China Kookboek
Best okay. Met 101 recepten, meestal zeer geschikt om thuis te maken, homestyle cooking dus. Niet al teveel ingredienten per recept (al zijn het er altijd meer dan het maximum van 5 ingrediënten in de Allerhand). Als je nog geen Chinese kookboeken hebt is dat misschien wel een idee.
Die heb ik ook, mooi kookboek iddquote:Op vrijdag 22 februari 2013 14:48 schreef Kluts het volgende:
Deze heb ik vorige week binnen gekregen. Leuk en mooi boek met leuke recepten, echt van alles wat.
Aanrader!
[ afbeelding ]
Echt een leuk hebbeding als je kookboeken leuk vindt!quote:Op vrijdag 22 februari 2013 14:52 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Die heb ik ook, mooi kookboek iddMet lekkere dingen
Oh dat ziet er leuk uit!quote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:09 schreef MaximusTG het volgende:
Heb deze laatst voor mn verjaardag gekregen;
http://www.amazon.co.uk/Wahaca-Mexican-Food-at-Home/dp/1444722395
[ afbeelding ]
Grappig genoeg de vrouwelijke vorm van mijn naam :p. Niet een naam die ik zou mooi vind voor een meisje eerlijk gezegd.
Ga er vanavond Chicken with peanut mole uit maken. Dr gaat tomaat, knoflook, piment, kaneel, chili, ui en rozijnen in de saus. Naast de pinda's uiteraard.
Ben benieuwd.
Ha, dat was zojuist bijna de reden dat ik subiet het boek zou bestellen bij Amazon!quote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:50 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Dia de los Muertos poppetje erop ook
quote:Op woensdag 10 juli 2013 10:04 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, dat was zojuist bijna de reden dat ik subiet het boek zou bestellen bij Amazon!'Ooooo, leuk poppetje!'
![]()
quote:Op woensdag 10 juli 2013 10:24 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, verstandig waarschijnlijk, anders heb je zo de kast vol staan met boeken met mooie kaften.
Hij staat hier in de oven, ben benieuwd! Het ruikt iig al heerlijk.,quote:Op zondag 27 november 2011 22:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Die is echt ongeloofelijk lekker ja!![]()
Venkel met tijm en knoflook in een ovenschaal, samen met room.. Dan maak je een reguliere crumbletopping van bloem, suiker en boter, maar dan ook met een hand fijngeraspte parmezaan erdoor.. In een hete oven en dan na een half uur wat kerstomaten erbovenop en nog een poosje terug.. Die romige knoflokerigheid met kruidige tijm en anijsachtige venkel, en die zoet-hartige crumbletopping en dat dan weer met het zurige van de tomaatjes..Aaaah!
Zo lekker!
En heb je er toevallig al uit gekookt? Kloppen de recepten een beetje?quote:Op maandag 22 juli 2013 19:24 schreef marcb1974 het volgende:
[ afbeelding ]
Met een canvas tasje erom, hier ga ik veel uit koken
De broodbijbel is een prima boek met zowel recepten voor de broodmachine als met de hand. Broden uit de hele wereld, waaronder gewone en bijzondere zoals gevulde broden of groentebroden. Het is niet zo specialistisch als Hamelman bijvoorbeeld waarbij je met percentages ed aan het werk gaat, maar die is dan ook niet voor broodmachines maar voor de (semi-)professionele bakker. Ik heb altijd prima (oven) broden uit de Broodbijbel gehaald. Dik prima boek voor 10 euro en te koop bij de Bruna en/of Ako.quote:Op woensdag 16 oktober 2013 10:52 schreef Gripper het volgende:
Hier net binnengekomen:
[ afbeelding ]
Fijn boek, en gelukkig staan er vooral recepten in die niet 3 dagen duren maar gewoon binnen afzienbare tijd kunnen
ik gooi er gelijk een vraag tegenaan: iemand nog een leuke tip voor een kookboek over bakken met een broodbakmachine? Een vriend van me heeft voor zn verjaardag zo'n apparaat gekregen, en ik wil m een bijpassend boek cadeau geven.
(edit; ff zoeken Grip, 1 pagina terug... de broodbijbel dus. Is die leuk??)
Nee, ik heb inderdaad vantevoren wel gekeken of het niet alleen maar recepten uit de 'perfection' serie zijn. Want hoe leuk dat ook is, ik ga niet zo vaak 3 dagen met een recept bezig zijn, dus dan had ik niks aan dit boek gehadquote:Op woensdag 16 oktober 2013 10:59 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Met 'recepten in die niet 3 dagen duren' bedoel je bijvoorbeeld de geperfectioneerde recepten uit zijn tv-serie of is dat juist wat wel in dit boek staat?
Deze heb ik ook, in het Engels weliswaar, en ik heb die rode kool gazpacho met mosterdijs pas nog gemaakt. Godskolere wat een werk evengoed nog voor iets wat 50% van de gasten niet kon waarderen...quote:Op woensdag 16 oktober 2013 10:52 schreef Gripper het volgende:
Hier net binnengekomen:
[ afbeelding ]
Fijn boek, en gelukkig staan er vooral recepten in die niet 3 dagen duren maar gewoon binnen afzienbare tijd kunnen
Deze man is toch niet zelf kok maar recensent?quote:Op woensdag 16 oktober 2013 11:43 schreef roos85 het volgende:
Ik overweeg om deze te kopen:
[ afbeelding ]
Klopt, maar in dit seizoen van Masterchef kookt ie zelf ook weleens, wel de wat simpelere gerechten.quote:Op woensdag 16 oktober 2013 12:28 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Deze man is toch niet zelf kok maar recensent?
Was dat niet met een gietijzeren pan lang op het vuur doen, omdraaien, in de oven doen en daar je pizza opleggen?quote:Op woensdag 16 oktober 2013 11:16 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, die Blumenthal heeft soms wel leuke ideeën in zn search of perfection videos - maar net zo vaak imho enorme overdreven lange stappen. En zo perfect wordt het ook niet eens altijd...
Zo wordt bv zn pizza:
[ link | afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |