Echt een leuk hebbeding als je kookboeken leuk vindt!quote:Op vrijdag 22 februari 2013 14:52 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Die heb ik ook, mooi kookboek iddMet lekkere dingen
Oh dat ziet er leuk uit!quote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:09 schreef MaximusTG het volgende:
Heb deze laatst voor mn verjaardag gekregen;
http://www.amazon.co.uk/Wahaca-Mexican-Food-at-Home/dp/1444722395
[ afbeelding ]
Grappig genoeg de vrouwelijke vorm van mijn naam :p. Niet een naam die ik zou mooi vind voor een meisje eerlijk gezegd.
Ga er vanavond Chicken with peanut mole uit maken. Dr gaat tomaat, knoflook, piment, kaneel, chili, ui en rozijnen in de saus. Naast de pinda's uiteraard.
Ben benieuwd.
Ha, dat was zojuist bijna de reden dat ik subiet het boek zou bestellen bij Amazon!quote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:50 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Dia de los Muertos poppetje erop ook
quote:Op woensdag 10 juli 2013 10:04 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, dat was zojuist bijna de reden dat ik subiet het boek zou bestellen bij Amazon!'Ooooo, leuk poppetje!'
![]()
quote:Op woensdag 10 juli 2013 10:24 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, verstandig waarschijnlijk, anders heb je zo de kast vol staan met boeken met mooie kaften.
Hij staat hier in de oven, ben benieuwd! Het ruikt iig al heerlijk.,quote:Op zondag 27 november 2011 22:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Die is echt ongeloofelijk lekker ja!![]()
Venkel met tijm en knoflook in een ovenschaal, samen met room.. Dan maak je een reguliere crumbletopping van bloem, suiker en boter, maar dan ook met een hand fijngeraspte parmezaan erdoor.. In een hete oven en dan na een half uur wat kerstomaten erbovenop en nog een poosje terug.. Die romige knoflokerigheid met kruidige tijm en anijsachtige venkel, en die zoet-hartige crumbletopping en dat dan weer met het zurige van de tomaatjes..Aaaah!
Zo lekker!
En heb je er toevallig al uit gekookt? Kloppen de recepten een beetje?quote:Op maandag 22 juli 2013 19:24 schreef marcb1974 het volgende:
[ afbeelding ]
Met een canvas tasje erom, hier ga ik veel uit koken
De broodbijbel is een prima boek met zowel recepten voor de broodmachine als met de hand. Broden uit de hele wereld, waaronder gewone en bijzondere zoals gevulde broden of groentebroden. Het is niet zo specialistisch als Hamelman bijvoorbeeld waarbij je met percentages ed aan het werk gaat, maar die is dan ook niet voor broodmachines maar voor de (semi-)professionele bakker. Ik heb altijd prima (oven) broden uit de Broodbijbel gehaald. Dik prima boek voor 10 euro en te koop bij de Bruna en/of Ako.quote:Op woensdag 16 oktober 2013 10:52 schreef Gripper het volgende:
Hier net binnengekomen:
[ afbeelding ]
Fijn boek, en gelukkig staan er vooral recepten in die niet 3 dagen duren maar gewoon binnen afzienbare tijd kunnen
ik gooi er gelijk een vraag tegenaan: iemand nog een leuke tip voor een kookboek over bakken met een broodbakmachine? Een vriend van me heeft voor zn verjaardag zo'n apparaat gekregen, en ik wil m een bijpassend boek cadeau geven.
(edit; ff zoeken Grip, 1 pagina terug... de broodbijbel dus. Is die leuk??)
Nee, ik heb inderdaad vantevoren wel gekeken of het niet alleen maar recepten uit de 'perfection' serie zijn. Want hoe leuk dat ook is, ik ga niet zo vaak 3 dagen met een recept bezig zijn, dus dan had ik niks aan dit boek gehadquote:Op woensdag 16 oktober 2013 10:59 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Met 'recepten in die niet 3 dagen duren' bedoel je bijvoorbeeld de geperfectioneerde recepten uit zijn tv-serie of is dat juist wat wel in dit boek staat?
Deze heb ik ook, in het Engels weliswaar, en ik heb die rode kool gazpacho met mosterdijs pas nog gemaakt. Godskolere wat een werk evengoed nog voor iets wat 50% van de gasten niet kon waarderen...quote:Op woensdag 16 oktober 2013 10:52 schreef Gripper het volgende:
Hier net binnengekomen:
[ afbeelding ]
Fijn boek, en gelukkig staan er vooral recepten in die niet 3 dagen duren maar gewoon binnen afzienbare tijd kunnen
Deze man is toch niet zelf kok maar recensent?quote:Op woensdag 16 oktober 2013 11:43 schreef roos85 het volgende:
Ik overweeg om deze te kopen:
[ afbeelding ]
Klopt, maar in dit seizoen van Masterchef kookt ie zelf ook weleens, wel de wat simpelere gerechten.quote:Op woensdag 16 oktober 2013 12:28 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Deze man is toch niet zelf kok maar recensent?
Was dat niet met een gietijzeren pan lang op het vuur doen, omdraaien, in de oven doen en daar je pizza opleggen?quote:Op woensdag 16 oktober 2013 11:16 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, die Blumenthal heeft soms wel leuke ideeën in zn search of perfection videos - maar net zo vaak imho enorme overdreven lange stappen. En zo perfect wordt het ook niet eens altijd...
Zo wordt bv zn pizza:
[ link | afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |