abonnement Unibet Coolblue
pi_104901333
Ja, nu wil ik ze ook wel O+
Ja doei.
pi_104901729
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 21:49 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Die crumble klinkt awesome O+ venkel O+
Die is echt ongeloofelijk lekker ja! :Y
Venkel met tijm en knoflook in een ovenschaal, samen met room.. Dan maak je een reguliere crumbletopping van bloem, suiker en boter, maar dan ook met een hand fijngeraspte parmezaan erdoor.. In een hete oven en dan na een half uur wat kerstomaten erbovenop en nog een poosje terug.. Die romige knoflokerigheid met kruidige tijm en anijsachtige venkel, en die zoet-hartige crumbletopping en dat dan weer met het zurige van de tomaatjes..
O+ Aaaah! O+ Zo lekker!
Let me see you stripped down to the bone
pi_104907173
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 22:31 schreef minilot het volgende:

[..]

Die is echt ongeloofelijk lekker ja! :Y
Venkel met tijm en knoflook in een ovenschaal, samen met room.. Dan maak je een reguliere crumbletopping van bloem, suiker en boter, maar dan ook met een hand fijngeraspte parmezaan erdoor.. In een hete oven en dan na een half uur wat kerstomaten erbovenop en nog een poosje terug.. Die romige knoflokerigheid met kruidige tijm en anijsachtige venkel, en die zoet-hartige crumbletopping en dat dan weer met het zurige van de tomaatjes..
O+ Aaaah! O+ Zo lekker!
Oehhhh! O+ must have t andere boek!
pi_105109880
Fijn, ik kan voor het kerstpakket op kantoor kiezen voor het boek Home Made, samen met serranoham en goede wijn. Dat ga ik dus kiezen :Y.
pi_105251719
Oeh Roel wat een leuk kerstpakket!

Ik heb Ook Ottolenghi (Plenty) in de bestelling staan, alsmede (niet echt een kookboek) "On Food and Cooking".

Heb overigens het recept van de venkel/tomatencrumble direct gegoogled, ga ik zeker snel maken!
pi_105252453
Ik twijfel of ik Anthony Bourdains - Kitchen Confidentials in het NL moet bestellen... Weet iemand of de vertaling een beetje goed is?
pi_105252737
http://www.selexyz.nl/pro(...)in/keukenconfessies/

Voor 12,50 zou ik daar niet te lang over twijfelen.
  dinsdag 6 december 2011 @ 14:52:01 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105252750
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2011 14:43 schreef DrukVout het volgende:
Ik twijfel of ik Anthony Bourdains - Kitchen Confidentials in het NL moet bestellen... Weet iemand of de vertaling een beetje goed is?
Als je Engels goed is zou ik hem in de UK bestellen, 5,48 Pond bij Amazon.co.uk tegenover de Nederlandse vertaling van 12,50 bij Bol.
Ik heb de Nederlandse vertaling jaren voor hij in NL bekend werd bij de slegte gekocht voor een paar gulden, en hij is zeker niet slecht, maar het origineel, wat ik ook heb, is beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105253184
Thanx Piet!

Het is inderdaad geen wereld bedrag. Maar als de vertaling net zo goed is bestel ik die. Leest imho wat makkelijker.
  dinsdag 6 december 2011 @ 15:07:13 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105253366
Als jij liever de vertaling leest moet je dat gewoon doen, is een keurige vertaling verder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105256109
Vandaag dan ook maar eens Kitchen Confidential besteld op Bookdepository.co.uk. Geen amazon, heb geen creditcard.
  dinsdag 6 december 2011 @ 16:25:33 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105256583
Kan iedereen aanraden een credit of debiet card te nemen, desnoods een prepay, door online zaken te kopen kan je zo veel geld besparen.
Nu heb je niet altijd een CC nodig daarvoor, maar het is wel verrotte handig, bovendien zijn je aankopen vaak verzekerd als je ze met CC koopt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105257260
Ja idd, nu scheelde het toevallig maar 3 euro voor dit boek. Vind het zo fijn bij bookdepository dat ik gewoon een Paypal account kan gebruiken die gekoppeld zit aan mijn bankrekening. En meestal is het verschil in prijs klein met amazon.

Verder bestel ik nogal eens in Nederland en dan is het gewoon een kwestie van ideal gebruiken.
  woensdag 7 december 2011 @ 17:45:16 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105302137
Oh, wat anders, als je Kitchen confidential leest, moet je ook down and out in Paris and London eens lezen van George Orwell (jawel, dezelfde). In het eerste deel verteld hij over zijn tijd in de Horeca in Parijs, en het heeft veel paralellen met het boek van Bourdain. Niet dat het een van het ander afgeschreven is, maar het laat zien dat er veel zaken hetzelfde zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 7 december 2011 @ 21:39:11 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105314647
Krijg nou tieten, hij is gewoon gratis als e-book beschikbaar
http://www.planetebook.co(...)Paris-and-London.pdf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105328642
Goede zaak, gelijk meegenomen. Nu nog een keer een e-book halen...
  † In Memoriam † donderdag 8 december 2011 @ 10:11:57 #67
91830 MaximusTG
pi_105329721
Grappig zeg, schijnbaar is dat boek ondertussen public domain, verlopen copyright.
  donderdag 8 december 2011 @ 10:27:07 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105330045
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 10:11 schreef MaximusTG het volgende:
Grappig zeg, schijnbaar is dat boek ondertussen public domain, verlopen copyright.
Persoonlijk vind ik het een veel beter boek dan 1984 of Animal Farm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105354201
Vanmiddag Anthony Bourdain's - Kitchen Confessions en Wannée's Kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool besteld :)
pi_105498960
Weet iemand misschien een goed chinees (basis) kookboek? Wel graag met wat authentiekere recepten.
pi_105508007
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 21:21 schreef minilot het volgende:

[..]

Herstel, zojuist de 'Buttered prawns with tomato, olives and Arak' op en.. en.. en.. Sprakeloos! _O_
Nieuwe favoriet!
Off topic, maar waar heb jij de Arak weten te kopen?

(Aangezien ik sinds zaterdag ook de trotse bezitter ben van deze boeken + Blumenthal at home).
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  † In Memoriam † dinsdag 13 december 2011 @ 00:06:43 #72
91830 MaximusTG
pi_105520422
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2011 17:07 schreef FigureBirdStars het volgende:
Weet iemand misschien een goed chinees (basis) kookboek? Wel graag met wat authentiekere recepten.
Volgens mij is dat een hele moeilijke vraag. Sowieso omdat "Chinees" in eten niet bestaat, elke regio heeft zn eigen keuken en stijl. En omdat er inderdaad veel "nep" Chinese recepten zijn. Oftewel, recepten van de Chinees in NL. Ik denk dat je de meeste kans maakt met Engelstalige boeken.
Bol.com, amazon.com misschien?
pi_105579148
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2011 20:35 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Off topic, maar waar heb jij de Arak weten te kopen?

(Aangezien ik sinds zaterdag ook de trotse bezitter ben van deze boeken + Blumenthal at home).
Gewoon Yeni Raki gebruikt - te krijgen bij elke slijter. Ik dacht: als het maar anijzig en ongezoet en minstens 45% alcohol is. Arak zit qua alcoholpercentage nog iets hoger, maar dat kon ik nergens vinden.
Smaakte prima met Yeni Raki!
Let me see you stripped down to the bone
pi_105580462
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2011 16:10 schreef minilot het volgende:

[..]

Gewoon Yeni Raki gebruikt - te krijgen bij elke slijter. Ik dacht: als het maar anijzig en ongezoet en minstens 45% alcohol is. Arak zit qua alcoholpercentage nog iets hoger, maar dat kon ik nergens vinden.
Smaakte prima met Yeni Raki!
Precies wat ik dus al van plan was na mijn vergeefse zoektoch naar Arak. Dan gaan we binnenkort maar eens dit recept uitproberen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_105581459
Ik heb laatst ook een paar boeken besteld. Vind vooral de laatste (American Classics) een erg leuke benadering hebben.

Vefa's Kitchen - Vefa Alexiadou (Grieks)



The Family Meal - Ferran Adria



en American Classics (Cook's Illustrated / America's Test Kitchen boek)

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')