Emo!quote:Op maandag 3 oktober 2011 21:53 schreef Sylvana het volgende:
Oh dat Handboek snijtechnieken lijkt mij ook wel wat!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb je de film ervan ook gezien? Erg lief!quote:Op maandag 3 oktober 2011 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Eigenlijk mag ik geen kookboeken meer kopen van mezelf, maar het vlees is zwak als Amazon zulke aanbiedingen heeft
[ afbeelding ]
Eigenlijk geen kookboek, maar een verhaal over de liefde voor koken en eten, over opgroeien, over volwassen worden.
Heel mooi.
Ja, dat was de reden dat ik het boek besteld hebquote:Op dinsdag 4 oktober 2011 12:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Heb je de film ervan ook gezien? Erg lief!
Is inderdaad een leuk en handig boek.quote:Op maandag 3 oktober 2011 21:53 schreef Sylvana het volgende:
Oh dat Handboek snijtechnieken lijkt mij ook wel wat!
Ik heb hem net besteldquote:Op dinsdag 4 oktober 2011 16:35 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Is inderdaad een leuk en handig boek.
Boek inmiddels binnen. Staan genoeg lekkere gerechten inquote:Op maandag 3 oktober 2011 19:35 schreef Roel_Jewel het volgende:
Ik heb bij Amazon nog ff de meeste recente Jamie Oliver gescoord. Is net uit. Van 30 voor 10 pond.
Dat is idd een geweldig boek jaquote:Op vrijdag 7 oktober 2011 14:33 schreef Kluts het volgende:
Kookboeken koop ik nooit, ik kijk toch alleen maar plaatjes en koken doe ik praktisch nooit volgens recept. Het enige kookboek wat ik echt handig vind is deze, daar staat ALLES in, van hoe je een aardappel moet koken tot het compleet slachten van een konijn voor het kerstdiner, en uiteraard alles ertussenin.
[ afbeelding ]
Ik heb daar de 'grote' versie van. Schitterend boek idd, maar ik ga geen poging tot bereiden van de recepten doen... onbegonnen werkquote:Op vrijdag 7 oktober 2011 14:56 schreef Molleman het volgende:
Laatst voor mijn verjaardag een kookboek van vrienden gekregen.
[ afbeelding ]
Visueel en tekstueel een schitterend kookboek, maar de gerechten zijn wel een beetje heel erg te hoog gegrepen. Wel zeer interessant om het verhaal van Heston Blumenthal te lezen.
Die kreeg ik afgelopen jaar (in het Engels) voor mijn verjaardag. Ben gewoon maar begonnen te lezen aan het begin, steeds af en toe een paar pagina's. Ik ben al bij de E !quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 14:56 schreef Molleman het volgende:
[ afbeelding ]
Deze moet ik nog maar eens uitgebreid gaan bekijken. Heb er nog niet veel in kunnen lezen. Wel een flinke pil met 3000 pagina's.
Ja, de Beary Hikers zijn te gek, doet me soms zo denken aan Two Fat Ladiesquote:Op maandag 24 oktober 2011 16:23 schreef DarkElf het volgende:
deze, oa, vorige week binnen gehad:
[ afbeelding ]
en ja het is een ultiem boek, mijn hemel wat staat er veel lekkers in.
Klopt alleen die gaven me toch af en toe onplezante rillingenquote:Op maandag 24 oktober 2011 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, de Beary Hikers zijn te gek, doet me soms zo denken aan Two Fat Ladies
Je bedoeld, gehakt kneden met zeer lange gelakte nagels en twee ringen om iedere vinger?quote:Op maandag 24 oktober 2011 17:49 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Klopt alleen die gaven me toch af en toe onplezante rillingen
oh brr, zoiets zag ik laatst ook iemand op tv doen, echt zo vies.quote:Op maandag 24 oktober 2011 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bedoeld, gehakt kneden met zeer lange gelakte nagels en twee ringen om iedere vinger?
Eens, ik heb mijn nagels altijd neuroten kort, (maar dan wel geknipt en niet gebeten) en draag nooit ringen ofzo. Is een gewoonte geworden toen ik nog in de keuken werkte.quote:Op maandag 24 oktober 2011 18:02 schreef DarkElf het volgende:
[..]
oh brr, zoiets zag ik laatst ook iemand op tv doen, echt zo vies.
Bourdainquote:Op maandag 24 oktober 2011 18:24 schreef Pietverdriet het volgende:
idd, we dwalen af.
On Topic
Over koks en de smerigheid van de keuken
[ afbeelding ]
Een veel beter boek dan 1984 of Animal Farm
[ afbeelding ]
Dit boek, en dat van George Orwell zou iedereen die in de keuken wil gaan werken moeten lezen. Het beschrijft heel goed hoe het er aan toe gaat in de pro keuken.
Beide boeken liggen na aan mijn hart
Plenty is fantastisch!!quote:Op dinsdag 1 november 2011 17:54 schreef minilot het volgende:
Ze zijn eiiiindelijk binnen! De kookboeken van chef Ottolenghi, over wie ik steeds in mijn slaap watertandend blijf dromen sinds ik vorige maand bij Nopi at!
![]()
[ afbeelding ]
Ik sluit me een paar weken op in de keuken! Review volgt nog.
Ha, ik zat al te wachten op een update!quote:Op dinsdag 1 november 2011 17:54 schreef minilot het volgende:
Ze zijn eiiiindelijk binnen! De kookboeken van chef Ottolenghi, over wie ik steeds in mijn slaap watertandend blijf dromen sinds ik vorige maand bij Nopi at!
![]()
[ afbeelding ]
Ik sluit me een paar weken op in de keuken! Review volgt nog.
Nopi staat gelijk op het lijstje voor als ik volgend jaar in London ben voor de OS. De boeken ook overigens, even kijekn of ik als mijn verhuizing is afgerond nog meer van Amazon nodig heb.quote:Op dinsdag 1 november 2011 17:54 schreef minilot het volgende:
Ze zijn eiiiindelijk binnen! De kookboeken van chef Ottolenghi, over wie ik steeds in mijn slaap watertandend blijf dromen sinds ik vorige maand bij Nopi at!
![]()
[ afbeelding ]
Ik sluit me een paar weken op in de keuken! Review volgt nog.
Ik kom mijn keuken niet meer uit! Alles, maar dan ook álles dat ik de afgelopen weken van Ottolenghi heb gekookt is zó bizar lekker!quote:Op dinsdag 1 november 2011 22:43 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Ha, ik zat al te wachten op een update!![]()
Ben heel benieuwd naar je review!
Ik zag er laatst ook een liggen bij WAAR in Utrecht, maar had geen tijd om lekker te bladeren
Al zag de kaft er al mooi uit
Tof!quote:Op zondag 27 november 2011 17:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik kom mijn keuken niet meer uit! Alles, maar dan ook álles dat ik de afgelopen weken van Ottolenghi heb gekookt is zó bizar lekker!Beste kookboeken ooit, uitgaande van mijn persoonlijke smaak.
![]()
Uitgebreide recensie volgt zodra ik wat meer tijd heb.
Daar heb ik nog maar één ding uit gemaakt (de groene kruiden-couscous met pistachenootjes: was geweldig!), ik ben me momenteel vooral uit het eerste boek heen aan het koken.quote:Op zondag 27 november 2011 18:25 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Tof!Ik heb Plenty op mijn verlanglijstje staan voor kerst
Plenty is ook geweldigquote:Op zondag 27 november 2011 18:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Daar heb ik nog maar één ding uit gemaakt (de groene kruiden-couscous met pistachenootjes: was geweldig!), ik ben me momenteel vooral uit het eerste boek heen aan het koken.
Favorieten tot nu toe: venkel-tomatencrumble (moest er zowat van huilen, zo lekker!) en de gekarameliseerde witlof met room, parmezaan en serranoham.
Herstel, zojuist de 'Buttered prawns with tomato, olives and Arak' op en.. en.. en.. Sprakeloos!quote:Op zondag 27 november 2011 18:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Daar heb ik nog maar één ding uit gemaakt (de groene kruiden-couscous met pistachenootjes: was geweldig!), ik ben me momenteel vooral uit het eerste boek heen aan het koken.
Favorieten tot nu toe: venkel-tomatencrumble (moest er zowat van huilen, zo lekker!) en de gekarameliseerde witlof met room, parmezaan en serranoham.
Die crumble klinkt awesomequote:Op zondag 27 november 2011 18:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Daar heb ik nog maar één ding uit gemaakt (de groene kruiden-couscous met pistachenootjes: was geweldig!), ik ben me momenteel vooral uit het eerste boek heen aan het koken.
Favorieten tot nu toe: venkel-tomatencrumble (moest er zowat van huilen, zo lekker!) en de gekarameliseerde witlof met room, parmezaan en serranoham.
Wat zij zegtquote:Op zondag 27 november 2011 21:49 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Die crumble klinkt awesomevenkel
Die is echt ongeloofelijk lekker ja!quote:Op zondag 27 november 2011 21:49 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Die crumble klinkt awesomevenkel
Oehhhh!quote:Op zondag 27 november 2011 22:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Die is echt ongeloofelijk lekker ja!![]()
Venkel met tijm en knoflook in een ovenschaal, samen met room.. Dan maak je een reguliere crumbletopping van bloem, suiker en boter, maar dan ook met een hand fijngeraspte parmezaan erdoor.. In een hete oven en dan na een half uur wat kerstomaten erbovenop en nog een poosje terug.. Die romige knoflokerigheid met kruidige tijm en anijsachtige venkel, en die zoet-hartige crumbletopping en dat dan weer met het zurige van de tomaatjes..Aaaah!
Zo lekker!
Als je Engels goed is zou ik hem in de UK bestellen, 5,48 Pond bij Amazon.co.uk tegenover de Nederlandse vertaling van 12,50 bij Bol.quote:Op dinsdag 6 december 2011 14:43 schreef DrukVout het volgende:
Ik twijfel of ik Anthony Bourdains - Kitchen Confidentials in het NL moet bestellen... Weet iemand of de vertaling een beetje goed is?
Persoonlijk vind ik het een veel beter boek dan 1984 of Animal Farmquote:Op donderdag 8 december 2011 10:11 schreef MaximusTG het volgende:
Grappig zeg, schijnbaar is dat boek ondertussen public domain, verlopen copyright.
Off topic, maar waar heb jij de Arak weten te kopen?quote:Op zondag 27 november 2011 21:21 schreef minilot het volgende:
[..]
Herstel, zojuist de 'Buttered prawns with tomato, olives and Arak' op en.. en.. en.. Sprakeloos!![]()
Nieuwe favoriet!
Volgens mij is dat een hele moeilijke vraag. Sowieso omdat "Chinees" in eten niet bestaat, elke regio heeft zn eigen keuken en stijl. En omdat er inderdaad veel "nep" Chinese recepten zijn. Oftewel, recepten van de Chinees in NL. Ik denk dat je de meeste kans maakt met Engelstalige boeken.quote:Op maandag 12 december 2011 17:07 schreef FigureBirdStars het volgende:
Weet iemand misschien een goed chinees (basis) kookboek? Wel graag met wat authentiekere recepten.
Gewoon Yeni Raki gebruikt - te krijgen bij elke slijter. Ik dacht: als het maar anijzig en ongezoet en minstens 45% alcohol is. Arak zit qua alcoholpercentage nog iets hoger, maar dat kon ik nergens vinden.quote:Op maandag 12 december 2011 20:35 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Off topic, maar waar heb jij de Arak weten te kopen?
(Aangezien ik sinds zaterdag ook de trotse bezitter ben van deze boeken + Blumenthal at home).
Precies wat ik dus al van plan was na mijn vergeefse zoektoch naar Arak. Dan gaan we binnenkort maar eens dit recept uitproberen.quote:Op woensdag 14 december 2011 16:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon Yeni Raki gebruikt - te krijgen bij elke slijter. Ik dacht: als het maar anijzig en ongezoet en minstens 45% alcohol is. Arak zit qua alcoholpercentage nog iets hoger, maar dat kon ik nergens vinden.
Smaakte prima met Yeni Raki!
ja klopt de thaise vissaus wel, maar de vietnamese vissaus niet (ik moet zeggen dat ik het zelf niet gecontroleerd heb, alleen van horen zeggen van mensen die uit vietnam vietnamese vissaus hadden meegenomen)quote:[Vissaus is goed te krijgen in NL
Haha daar heb je denk ik wel gelijk in. Ik weet eigenlijk ook maar weinig van de "chinese" keuken en hoop daar door een goed boek wat meer over te leren.quote:Op dinsdag 13 december 2011 00:06 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Volgens mij is dat een hele moeilijke vraag. Sowieso omdat "Chinees" in eten niet bestaat, elke regio heeft zn eigen keuken en stijl. En omdat er inderdaad veel "nep" Chinese recepten zijn. Oftewel, recepten van de Chinees in NL. Ik denk dat je de meeste kans maakt met Engelstalige boeken.
Bol.com, amazon.com misschien?
En al binnen en ik ben er erg blij meequote:Op donderdag 15 december 2011 17:42 schreef Sylvana het volgende:
Vandaag 2 kookboeken van Nigella besteldKeuken en Express
En Kerstpakket ontvangen:quote:Op vrijdag 2 december 2011 20:20 schreef Roel_Jewel het volgende:
Fijn, ik kan voor het kerstpakket op kantoor kiezen voor het boek Home Made, samen met serranoham en goede wijn. Dat ga ik dus kiezen.
nice!quote:Op maandag 19 december 2011 13:43 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
En Kerstpakket ontvangen:
[ afbeelding ]
Met twee goede Chileense wijnen.
Zekerquote:Op maandag 19 december 2011 14:21 schreef mascara-klodder het volgende:
Dat zijn de betere kerstpakketten, Roel! Tof joh!
of iemand met een snijmachinequote:Op maandag 19 december 2011 14:21 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Zeker.
Nog ff een goed mes regelen voor die 2 kilo ham.
Yup. Al lijkt 't me handiger om 'm niet in één keer helemaal te snijden.quote:Op maandag 19 december 2011 14:39 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
of iemand met een snijmachine
Nee das zondequote:Op maandag 19 december 2011 14:42 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Yup. Al lijkt 't me handiger om 'm niet in één keer helemaal te snijden.
Mooi Kerstpakket!quote:Op maandag 19 december 2011 13:43 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
En Kerstpakket ontvangen:
[ afbeelding ]
Met twee goede Chileense wijnen.
Ik werk bij de grootste vleesverwerker van Europa (bij onderdeel wat gelatine produceert), dus er móest vlees in zittenquote:
quote:Op dinsdag 28 februari 2012 17:42 schreef opa_sigaar het volgende:
Waarschijnlijk al de 1000e keer dat iemand het vraagt, maar ik ga het toch doen!
Wat is een goed basiskookboek (compleet met uitleg over pannen, kruiden etc.) voor de westerse keuken? Vooral Frans/Hollands dus.
Mijn budget is niet groot, dus bij voorkeur tweedehands of nieuw goedkoop verkrijgbaar.
Veel kookboeken zijn mooi en voor de heb, maar de Wannee is echt erg goed als handboek voor de keuken. Als je verder geen kookboekentik hebt kan je hiermee uitstekend uit de weg, en jarenlang smakelijke maaltijden op tafel zetten zonder ooit een full color Jamie Oliver te hebben opengeslagen.quote:Op woensdag 29 februari 2012 16:31 schreef Tooto7moe het volgende:
wannee wil ik ook.
heb een te lang lijstje en te kleine (studenten) budget.
Enige positieve is dat ik denk: als ik eindelijk genoeg verdien dan zijn die boeken ook weer wat goedkoper
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |