Leuk contrast met de post boven jequote:Op dinsdag 6 november 2012 16:55 schreef Bramito het volgende:
Al weer een tijd terug heb ik deze gekocht. Amerikaanse versie, want die kostte toen ongeveer de helft. Leuk boek, al word ik altijd een beetje gek van die geitenwollensokken-anti-EU -houding van Hugh FW.
[ afbeelding ]
Moet kunnen, het gaat hier tenslotte over kookboeken en niet over vegetarisch eten.quote:Op dinsdag 6 november 2012 16:59 schreef morgane het volgende:
[..]
Leuk contrast met de post boven je
Woon in een afvallig boerendorp dus zal altijd richting Den Bosch of Eindhoven moeten gaanquote:Op dinsdag 6 november 2012 14:24 schreef floris_b het volgende:
Bij de kookwinkel bij mij in de buurt. Daar staan genoeg kookboeken om een paar boekenkasten mee te vullen
Ieder z'n ding, als ze maar niet zeiken....quote:Op dinsdag 6 november 2012 16:59 schreef morgane het volgende:
[..]
Leuk contrast met de post boven je
Ze?quote:Op woensdag 7 november 2012 09:54 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ieder z'n ding, als ze maar niet zeiken....
Vegetariërs in het algemeen zeiken tegen je?quote:
Toch was het natuurlijk een vreemde opmerking in een kookboekentopic. Nu weer alleen daarover graag.quote:Op woensdag 7 november 2012 15:48 schreef Bramito het volgende:
Waar komt dit nou allemaal weer vandaan? Ieder z'n eigen ding, als ze maar niet zeiken. Lijkt me verder duidelijk. Hetzelfde zeg ik b.v. over mensen die een geloof aanhangen. O ja, en als je dan een keer bij me komt eten, meld het dan!
Oh, ik vind het een mooi boek met vceel leuke recepten. Ik heb alleen geen ijsmachine verdikkemequote:Op woensdag 7 november 2012 15:55 schreef Bramito het volgende:
Ik beantwoord slechts vragen.
On topic:
Dit was m'n laatste aanschaf:
[ afbeelding ]
IJstijd van Kees Raat
Ik raad de aanschaf niet aan. Lees Corvitto en ga met die kennis zelf aan de slag.
Welk boek bedoel je met Corvitto?quote:Op woensdag 7 november 2012 16:02 schreef Bramito het volgende:
het is wel een leuk boek, maar je hebt er zo weinig aan. Lees Corvitto en dan leer je wat welke ingredienten doen. Dit stelt je in staat om eigelijk van alles wat je wil ijs te maken.
Die ijsmachine die komt nog?
Deze, van een paar posts terug.quote:Voor de wat meer gevorderde ijsmaker is er ook nog het boek: Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional en daar is de prijs van 150 euro dan ook naar.
Het mooie is echter dat er een gratis pdf versie (Engels/Italiaans) van het boek op de website staat: http://www.angelocorvitto.com/ingles/libro/pdf.html
[ afbeelding ]
Klopt! Ik heb een aantal ijsrecepten (super lekker ijs overigens) uit Made in Italy gemaakt en qua verhoudingen en ingrediënten lijkt het idd heel erg op elkaar.quote:Op dinsdag 6 november 2012 11:55 schreef Bramito het volgende:
[..]
Deze meneer refereert trouwens naar Angelo Corvito uit je vorige post voor z'n ijsrecpeten.
Laat even weten als je wat recepten hebt geprobeerd. Ik denk dat ik dit boek ook maar ga kopenquote:Op woensdag 14 november 2012 09:34 schreef -banaan2- het volgende:
Een nieuwe aanwinst, Patisserie! van Christophe Felder:
[ afbeelding ]
Erg mooi boek, het geeft een mooi overzicht en recepturen van veel wat je in Frankrijk bij de patissier ziet liggen. Duidelijke stap voor stap foto's en volgens mij zijn de recepten goed te maken.
Ik heb er al een paar dingen uit gemaakt, kruidkoekjes, kouign amann, croissants (en met t zelfde deeg pains au chocolat & pains aux raisins). Lukten allemaal goed, ik heb er nog geen foutjes in gevonden.quote:Op woensdag 14 november 2012 11:55 schreef floris_b het volgende:
[..]
Laat even weten als je wat recepten hebt geprobeerd. Ik denk dat ik dit boek ook maar ga kopen
Hij schrijft zelfs een stukje over deze meneer.quote:Op dinsdag 13 november 2012 20:54 schreef FigureBirdStars het volgende:
[..]
Klopt! Ik heb een aantal ijsrecepten (super lekker ijs overigens) uit Made in Italy gemaakt en qua verhoudingen en ingrediënten lijkt het idd heel erg op elkaar.
Zeker een goed boek. Heb hem ook liggen.quote:Op zondag 30 december 2012 07:41 schreef macferret het volgende:
[ afbeelding ]
Ondertussen ruim 2/3 van de recepten gemaakt, super boek
En, hoe bevalt -ie inmiddels?quote:Op dinsdag 20 november 2012 10:04 schreef Selestha het volgende:
Na het lezen van alle zeer positieve reviews hier en elders heb ik ''Plenty'' ook besteldMorgen komt het boek. Ben benieuwd!
quote:Op vrijdag 16 november 2012 09:07 schreef FigureBirdStars het volgende:
Ik ben opzoek naar een goed boek met bereidingen van moderne/hedendaagse sauzen. Zou het boek van Erik van Loo wat zijn of heeft iemand een andere aanrader?
[ afbeelding ]
Maar daar staan toch alsnog gewoon de klassiekers in? Of staan er ook echt nieuwe sauzen in? (Wat raar zou zijn aangezien Escoffier al ruim 3 kwart eeuw dood is).quote:
Heel herkenbaar zo'n kookboek vol met post-itsquote:Op dinsdag 8 januari 2013 17:15 schreef minilot het volgende:
Ik ben er al met een stapel post-its doorheen gegaan maar heb nog niks uit dit boek gekookt, dus het is nog even afwachten..
[ afbeelding ]
Nee, daar staan de klassiekers in, als je die technieken in de vingers hebt, kan je van daaruit gemakkelijk verder.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 19:49 schreef FigureBirdStars het volgende:
[..]
Maar daar staan toch alsnog gewoon de klassiekers in? Of staan er ook echt nieuwe sauzen in? (Wat raar zou zijn aangezien Escoffier al ruim 3 kwart eeuw dood is).
Voor de liefhebbers is de Engelse versie van Escoffier trouwens hier als ebook te downloaden: http://archive.org/details/cu31924000610117
Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?quote:Op dinsdag 8 januari 2013 23:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat lichtere sauzen, al dan niet gebonden met moderne bindmiddelen. Niks mis met de klassiekers, maar is zoveel meer dan dat.
Heel erg klassiek dusquote:Op woensdag 9 januari 2013 09:22 schreef Molleman het volgende:
Denk dat Piet wel gelijk heeft om eerst de klassieke basis onder de knie te krijgen en daaruit verder te gaan werken. Eerst de basis onder de knie, dan alle dingen met modernere technieken erbij gaan verzinnen.
Overigens heb ik het sauzenboek van Erik van Loo, deze gaat uit van een basis van verschillende bouillons e.d. zoals castric, visbouillon, kippenbouillon, kalfsbouillon, gevogeltejus en kalfsjus (waarvan goed uitgelegd wordt hoe je deze moet maken) en gaat vanuit die basis een saus opbouwen. Interessant boek.
Bindmiddelen die je saus op nano-niveau bindenquote:Op woensdag 9 januari 2013 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?
xanthaangom bijvoorbeeld. Iig andere dingen dan roux, eidooiers en boter waar de Escoffier vol mee staat.quote:Op woensdag 9 januari 2013 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?
Ah, okayquote:Op woensdag 9 januari 2013 10:54 schreef FigureBirdStars het volgende:
[..]
xanthaangom bijvoorbeeld. Iig andere dingen dan roux, eidooiers en boter waar de Escoffier vol mee staat.
Hij is een van de belangrijkste bedenkers van het moleculaire koken,quote:Op woensdag 9 januari 2013 13:50 schreef FigureBirdStars het volgende:
Thanks, ik zal eens naar dat boek kijken; volgens mij heb ik de naam Herve This wel vaker langs zien komen.
Helaas zal het voor mij voorlopig even geen boeken kopen worden, ik heb nog een te grote stapel met studieboeken voor m'n werk waar ik doorheen moet lopen.
Deze is hier ook binnen.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 17:15 schreef minilot het volgende:
Verder, deze week binnengekregen:
[ afbeelding ]
..ter voorbereiding op in februari een maandje plantaardig eten.![]()
Ik ben er al met een stapel post-its doorheen gegaan maar heb nog niks uit dit boek gekookt, dus het is nog even afwachten..
[ afbeelding ]
Briljant boek, van een zelfde niveau als Julia Child.quote:
Dit is iets waar ik al lang meer over wilde weten en zeker nog een keer uitproberen. Maar eens aan het lezen gaanquote:Op zaterdag 12 januari 2013 15:37 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Briljant boek, van een zelfde niveau als Julia Child.
Ik kook er alleen helaas veel te zelden uit.
Dat is wel een echte aanrader dan.quote:Op zaterdag 12 januari 2013 15:37 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Briljant boek, van een zelfde niveau als Julia Child.
Ik kook er alleen helaas veel te zelden uit.
Dit is wel heel erg appels met peren vergelijken.quote:Op donderdag 7 februari 2013 16:39 schreef Reflectionne het volgende:
Ik zit nu te denken aan De Zilveren Lepel, Plenty of Wannee.. Welke raad je aan? Of hebben jullie betere boeken?
Ik heb wel kookboeken, ik zoek gewoon een goed boek met complete gerechten en veel variatiequote:Op donderdag 7 februari 2013 18:33 schreef Flipkees het volgende:
[..]
Dit is wel heel erg appels met peren vergelijken.
De Zilveren Lepel: Populair allround kookboek over de Italiaanse keuken
Plenty: Enkel vegetarische gerechten
Wannee: Klassiek Nederlands koekboek.
Overigens heb ik verder niet zoveel tips, maar als je nog helemaal geen koekboek hebt dan is Wannee op zich wel een goed standaardwerk (misschien wat uit de tijd).
Je bedoelt voor-, hoofd- en nagerecht gecombineerd?quote:Op donderdag 7 februari 2013 19:44 schreef Reflectionne het volgende:
[..]
Ik heb wel kookboeken, ik zoek gewoon een goed boek met complete gerechten en veel variatie
Sorry onduidelijk: ik bedoel complete hoofdgerechten. Dus niet alleen de bereiding van een stukje vlees maar met de groenten en de aardappels/rijst erbij. Zoals bij Jamie in 30 minuten of de Allerhande (maar het hoeven dan weer geen snelle recepten te zijn)quote:Op donderdag 7 februari 2013 20:22 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Je bedoelt voor-, hoofd- en nagerecht gecombineerd?
Of een boek met veel voorgerechten, veel hoofdgerechten en veel nagerechten?
Of bedoel je gerechten uit veel verschillende windstreken?
Of bedoel je wat anders?
Dan kun je zo ongeveer elk boek van Jamie Oliver nemen. Ik vind Jamie's Dinners nog steeds een van de beste.quote:Op vrijdag 8 februari 2013 09:20 schreef Reflectionne het volgende:
[..]
Sorry onduidelijk: ik bedoel complete hoofdgerechten. Dus niet alleen de bereiding van een stukje vlees maar met de groenten en de aardappels/rijst erbij. Zoals bij Jamie in 30 minuten of de Allerhande (maar het hoeven dan weer geen snelle recepten te zijn)
Heb hem ook, veel mooie fotosquote:Op vrijdag 8 februari 2013 09:40 schreef sararaats het volgende:
[ afbeelding ]
Geleend uit de bib, niet echt een kookboek maar wel interessant
Maar er zijn dus geen andere dan JO? En Cook with Jamie heeft weer geen complete maaltijden, maar wel weer alleen de bereiding van of de aardappelen, of het vlees, of de groenten en niet de combinatie van allesquote:Op vrijdag 8 februari 2013 09:30 schreef Nikos1986 het volgende:
[..]
Dan kun je zo ongeveer elk boek van Jamie Oliver nemen. Ik vind Jamie's Dinners nog steeds een van de beste.
Ik heb 'm ook, mooie aanvulling op mijn collectiequote:Op vrijdag 8 februari 2013 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb hem ook, veel mooie fotos
Bedankt voor de tip, vond het een leuke serie. Nu eens even wat budget vrijmakenquote:Op zondag 10 februari 2013 18:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet of iemand de serie heeft gekeken, uitgezonden op de BBC en ik meen ook al op de Belg. Mooie serie vond ik het. En daarvan is sinds deze week de Nederlands vertaling van het bijbehorende kookboek verkrijgbaar:
[ link | afbeelding ]
Thuis In China Kookboek
Best okay. Met 101 recepten, meestal zeer geschikt om thuis te maken, homestyle cooking dus. Niet al teveel ingredienten per recept (al zijn het er altijd meer dan het maximum van 5 ingrediënten in de Allerhand). Als je nog geen Chinese kookboeken hebt is dat misschien wel een idee.
Ik denk dat er met tools een keukenmachine bedoeld wordt, Jamie gooit bijna alle groenten in de machine omdat het "lekker snel is". Heb je niet zo'n ding (of fantastische knife-skills!) dat duurt alles wat langerquote:Op vrijdag 22 februari 2013 00:20 schreef MaximusTG het volgende:
Benodigde tools? Niks bijzonders voor nodig toch?
Water in de waterkoker warm maken als je de groente nog aan het snijden bent bespaart idd tijd,quote:Op vrijdag 22 februari 2013 14:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Precies, haha. Een keukenmachine die alles snijd als je het erin duwt, zeg maar. Ik denk dat onze keukenmachine overal een puree van maakt, dat is niet echt de bedoeling. Toch maar eens wat proberen, dan. Die knife skills zouden inderdaad ook wel helpen.
Jamie heeft in zijn programma ook vaak al kokend water opstaan.
Ohja ik zat al eens op kookboeken van haar te azen, vroeg me af of het een beetje makkelijk was!quote:Op zondag 10 februari 2013 18:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet of iemand de serie heeft gekeken, uitgezonden op de BBC en ik meen ook al op de Belg. Mooie serie vond ik het. En daarvan is sinds deze week de Nederlands vertaling van het bijbehorende kookboek verkrijgbaar:
[ link | afbeelding ]
Thuis In China Kookboek
Best okay. Met 101 recepten, meestal zeer geschikt om thuis te maken, homestyle cooking dus. Niet al teveel ingredienten per recept (al zijn het er altijd meer dan het maximum van 5 ingrediënten in de Allerhand). Als je nog geen Chinese kookboeken hebt is dat misschien wel een idee.
Die heb ik ook, mooi kookboek iddquote:Op vrijdag 22 februari 2013 14:48 schreef Kluts het volgende:
Deze heb ik vorige week binnen gekregen. Leuk en mooi boek met leuke recepten, echt van alles wat.
Aanrader!
[ afbeelding ]
Echt een leuk hebbeding als je kookboeken leuk vindt!quote:Op vrijdag 22 februari 2013 14:52 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Die heb ik ook, mooi kookboek iddMet lekkere dingen
Oh dat ziet er leuk uit!quote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:09 schreef MaximusTG het volgende:
Heb deze laatst voor mn verjaardag gekregen;
http://www.amazon.co.uk/Wahaca-Mexican-Food-at-Home/dp/1444722395
[ afbeelding ]
Grappig genoeg de vrouwelijke vorm van mijn naam :p. Niet een naam die ik zou mooi vind voor een meisje eerlijk gezegd.
Ga er vanavond Chicken with peanut mole uit maken. Dr gaat tomaat, knoflook, piment, kaneel, chili, ui en rozijnen in de saus. Naast de pinda's uiteraard.
Ben benieuwd.
Ha, dat was zojuist bijna de reden dat ik subiet het boek zou bestellen bij Amazon!quote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:50 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Dia de los Muertos poppetje erop ook
quote:Op woensdag 10 juli 2013 10:04 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, dat was zojuist bijna de reden dat ik subiet het boek zou bestellen bij Amazon!'Ooooo, leuk poppetje!'
![]()
quote:Op woensdag 10 juli 2013 10:24 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, verstandig waarschijnlijk, anders heb je zo de kast vol staan met boeken met mooie kaften.
Hij staat hier in de oven, ben benieuwd! Het ruikt iig al heerlijk.,quote:Op zondag 27 november 2011 22:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Die is echt ongeloofelijk lekker ja!![]()
Venkel met tijm en knoflook in een ovenschaal, samen met room.. Dan maak je een reguliere crumbletopping van bloem, suiker en boter, maar dan ook met een hand fijngeraspte parmezaan erdoor.. In een hete oven en dan na een half uur wat kerstomaten erbovenop en nog een poosje terug.. Die romige knoflokerigheid met kruidige tijm en anijsachtige venkel, en die zoet-hartige crumbletopping en dat dan weer met het zurige van de tomaatjes..Aaaah!
Zo lekker!
En heb je er toevallig al uit gekookt? Kloppen de recepten een beetje?quote:Op maandag 22 juli 2013 19:24 schreef marcb1974 het volgende:
[ afbeelding ]
Met een canvas tasje erom, hier ga ik veel uit koken
De broodbijbel is een prima boek met zowel recepten voor de broodmachine als met de hand. Broden uit de hele wereld, waaronder gewone en bijzondere zoals gevulde broden of groentebroden. Het is niet zo specialistisch als Hamelman bijvoorbeeld waarbij je met percentages ed aan het werk gaat, maar die is dan ook niet voor broodmachines maar voor de (semi-)professionele bakker. Ik heb altijd prima (oven) broden uit de Broodbijbel gehaald. Dik prima boek voor 10 euro en te koop bij de Bruna en/of Ako.quote:Op woensdag 16 oktober 2013 10:52 schreef Gripper het volgende:
Hier net binnengekomen:
[ afbeelding ]
Fijn boek, en gelukkig staan er vooral recepten in die niet 3 dagen duren maar gewoon binnen afzienbare tijd kunnen
ik gooi er gelijk een vraag tegenaan: iemand nog een leuke tip voor een kookboek over bakken met een broodbakmachine? Een vriend van me heeft voor zn verjaardag zo'n apparaat gekregen, en ik wil m een bijpassend boek cadeau geven.
(edit; ff zoeken Grip, 1 pagina terug... de broodbijbel dus. Is die leuk??)
Nee, ik heb inderdaad vantevoren wel gekeken of het niet alleen maar recepten uit de 'perfection' serie zijn. Want hoe leuk dat ook is, ik ga niet zo vaak 3 dagen met een recept bezig zijn, dus dan had ik niks aan dit boek gehadquote:Op woensdag 16 oktober 2013 10:59 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Met 'recepten in die niet 3 dagen duren' bedoel je bijvoorbeeld de geperfectioneerde recepten uit zijn tv-serie of is dat juist wat wel in dit boek staat?
Deze heb ik ook, in het Engels weliswaar, en ik heb die rode kool gazpacho met mosterdijs pas nog gemaakt. Godskolere wat een werk evengoed nog voor iets wat 50% van de gasten niet kon waarderen...quote:Op woensdag 16 oktober 2013 10:52 schreef Gripper het volgende:
Hier net binnengekomen:
[ afbeelding ]
Fijn boek, en gelukkig staan er vooral recepten in die niet 3 dagen duren maar gewoon binnen afzienbare tijd kunnen
Deze man is toch niet zelf kok maar recensent?quote:Op woensdag 16 oktober 2013 11:43 schreef roos85 het volgende:
Ik overweeg om deze te kopen:
[ afbeelding ]
Klopt, maar in dit seizoen van Masterchef kookt ie zelf ook weleens, wel de wat simpelere gerechten.quote:Op woensdag 16 oktober 2013 12:28 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Deze man is toch niet zelf kok maar recensent?
Was dat niet met een gietijzeren pan lang op het vuur doen, omdraaien, in de oven doen en daar je pizza opleggen?quote:Op woensdag 16 oktober 2013 11:16 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, die Blumenthal heeft soms wel leuke ideeën in zn search of perfection videos - maar net zo vaak imho enorme overdreven lange stappen. En zo perfect wordt het ook niet eens altijd...
Zo wordt bv zn pizza:
[ link | afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |