Briljant boek, van een zelfde niveau als Julia Child.quote:
Dit is iets waar ik al lang meer over wilde weten en zeker nog een keer uitproberen. Maar eens aan het lezen gaanquote:Op zaterdag 12 januari 2013 15:37 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Briljant boek, van een zelfde niveau als Julia Child.
Ik kook er alleen helaas veel te zelden uit.
Dat is wel een echte aanrader dan.quote:Op zaterdag 12 januari 2013 15:37 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Briljant boek, van een zelfde niveau als Julia Child.
Ik kook er alleen helaas veel te zelden uit.
Dit is wel heel erg appels met peren vergelijken.quote:Op donderdag 7 februari 2013 16:39 schreef Reflectionne het volgende:
Ik zit nu te denken aan De Zilveren Lepel, Plenty of Wannee.. Welke raad je aan? Of hebben jullie betere boeken?
Ik heb wel kookboeken, ik zoek gewoon een goed boek met complete gerechten en veel variatiequote:Op donderdag 7 februari 2013 18:33 schreef Flipkees het volgende:
[..]
Dit is wel heel erg appels met peren vergelijken.
De Zilveren Lepel: Populair allround kookboek over de Italiaanse keuken
Plenty: Enkel vegetarische gerechten
Wannee: Klassiek Nederlands koekboek.
Overigens heb ik verder niet zoveel tips, maar als je nog helemaal geen koekboek hebt dan is Wannee op zich wel een goed standaardwerk (misschien wat uit de tijd).
Je bedoelt voor-, hoofd- en nagerecht gecombineerd?quote:Op donderdag 7 februari 2013 19:44 schreef Reflectionne het volgende:
[..]
Ik heb wel kookboeken, ik zoek gewoon een goed boek met complete gerechten en veel variatie
Sorry onduidelijk: ik bedoel complete hoofdgerechten. Dus niet alleen de bereiding van een stukje vlees maar met de groenten en de aardappels/rijst erbij. Zoals bij Jamie in 30 minuten of de Allerhande (maar het hoeven dan weer geen snelle recepten te zijn)quote:Op donderdag 7 februari 2013 20:22 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Je bedoelt voor-, hoofd- en nagerecht gecombineerd?
Of een boek met veel voorgerechten, veel hoofdgerechten en veel nagerechten?
Of bedoel je gerechten uit veel verschillende windstreken?
Of bedoel je wat anders?
Dan kun je zo ongeveer elk boek van Jamie Oliver nemen. Ik vind Jamie's Dinners nog steeds een van de beste.quote:Op vrijdag 8 februari 2013 09:20 schreef Reflectionne het volgende:
[..]
Sorry onduidelijk: ik bedoel complete hoofdgerechten. Dus niet alleen de bereiding van een stukje vlees maar met de groenten en de aardappels/rijst erbij. Zoals bij Jamie in 30 minuten of de Allerhande (maar het hoeven dan weer geen snelle recepten te zijn)
Heb hem ook, veel mooie fotosquote:Op vrijdag 8 februari 2013 09:40 schreef sararaats het volgende:
[ afbeelding ]
Geleend uit de bib, niet echt een kookboek maar wel interessant
Maar er zijn dus geen andere dan JO? En Cook with Jamie heeft weer geen complete maaltijden, maar wel weer alleen de bereiding van of de aardappelen, of het vlees, of de groenten en niet de combinatie van allesquote:Op vrijdag 8 februari 2013 09:30 schreef Nikos1986 het volgende:
[..]
Dan kun je zo ongeveer elk boek van Jamie Oliver nemen. Ik vind Jamie's Dinners nog steeds een van de beste.
Ik heb 'm ook, mooie aanvulling op mijn collectiequote:Op vrijdag 8 februari 2013 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb hem ook, veel mooie fotos
Bedankt voor de tip, vond het een leuke serie. Nu eens even wat budget vrijmakenquote:Op zondag 10 februari 2013 18:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet of iemand de serie heeft gekeken, uitgezonden op de BBC en ik meen ook al op de Belg. Mooie serie vond ik het. En daarvan is sinds deze week de Nederlands vertaling van het bijbehorende kookboek verkrijgbaar:
[ link | afbeelding ]
Thuis In China Kookboek
Best okay. Met 101 recepten, meestal zeer geschikt om thuis te maken, homestyle cooking dus. Niet al teveel ingredienten per recept (al zijn het er altijd meer dan het maximum van 5 ingrediënten in de Allerhand). Als je nog geen Chinese kookboeken hebt is dat misschien wel een idee.
Ik denk dat er met tools een keukenmachine bedoeld wordt, Jamie gooit bijna alle groenten in de machine omdat het "lekker snel is". Heb je niet zo'n ding (of fantastische knife-skills!) dat duurt alles wat langerquote:Op vrijdag 22 februari 2013 00:20 schreef MaximusTG het volgende:
Benodigde tools? Niks bijzonders voor nodig toch?
Water in de waterkoker warm maken als je de groente nog aan het snijden bent bespaart idd tijd,quote:Op vrijdag 22 februari 2013 14:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Precies, haha. Een keukenmachine die alles snijd als je het erin duwt, zeg maar. Ik denk dat onze keukenmachine overal een puree van maakt, dat is niet echt de bedoeling. Toch maar eens wat proberen, dan. Die knife skills zouden inderdaad ook wel helpen.
Jamie heeft in zijn programma ook vaak al kokend water opstaan.
Ohja ik zat al eens op kookboeken van haar te azen, vroeg me af of het een beetje makkelijk was!quote:Op zondag 10 februari 2013 18:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet of iemand de serie heeft gekeken, uitgezonden op de BBC en ik meen ook al op de Belg. Mooie serie vond ik het. En daarvan is sinds deze week de Nederlands vertaling van het bijbehorende kookboek verkrijgbaar:
[ link | afbeelding ]
Thuis In China Kookboek
Best okay. Met 101 recepten, meestal zeer geschikt om thuis te maken, homestyle cooking dus. Niet al teveel ingredienten per recept (al zijn het er altijd meer dan het maximum van 5 ingrediënten in de Allerhand). Als je nog geen Chinese kookboeken hebt is dat misschien wel een idee.
Die heb ik ook, mooi kookboek iddquote:Op vrijdag 22 februari 2013 14:48 schreef Kluts het volgende:
Deze heb ik vorige week binnen gekregen. Leuk en mooi boek met leuke recepten, echt van alles wat.
Aanrader!
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |