Wil je echt met wilde planten gaan koken? Verzamelen en dan ermee koken zou ik je namelijk afraden. Veel planten lijken op elkaar en zijn lastig te determineren. Familie van koolsoorten, ui/looksoorten en van de wortel lijken allemaal op elkaar maar bevatten ook (zeer) giftige soorten en dat staat niet in zo'n boek. Niet alle soorten gif verdwijnen bij koken. Dan hebben we het niet eens over de ziektes/parasieten die ze kunnen bevatten. (90% van de NL vossen heeft bijvoorbeeld lintworm maar ook bodem vervuiling komt in de plant terecht)quote:Op woensdag 9 mei 2012 18:57 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Ken er iemand en goede gids voor eetbare wilde planten?
Oe die link ga ik bookmarken! Thanks!quote:Op donderdag 27 september 2012 09:19 schreef FigureBirdStars het volgende:
Van de zomer heb ik veel ijs gemaakt en vooral recepten uit The Perfect Scoop van David Lebovitz. De recepten zijn goed te volgen en het resultaat is doorgaans uitstekend. Een leuke bijkomstigheid vind ik dat er bij ieder ijsrecept suggesties worden gegeven om erbij te serveren, zoals sauzen of koekjes (Staan ook veel recepten voor in het boek).
Dit boek is echt een aanrader voor iedereen met een ijsmachine.
[ afbeelding ]
Voor de wat meer gevorderde ijsmaker is er ook nog het boek: Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional en daar is de prijs van 150 euro dan ook naar.
Het mooie is echter dat er een gratis pdf versie (Engels/Italiaans) van het boek op de website staat: http://www.angelocorvitto.com/ingles/libro/pdf.html
[ afbeelding ]
Ik heb nog nooit eerder van dit boek gehoord, maar het klinkt als iets dat in mijn collectie hoort!quote:Op zondag 14 oktober 2012 11:36 schreef Molleman het volgende:
Ik vind de juiste smaken bij elkaar combineren nog een beetje lastig af en toe. Daarom het volgende boek gekocht.
[ afbeelding ]
The Flavour Thesaurus
Je hebt dacht ik ook een Nederlandse uitgave.quote:Op zondag 14 oktober 2012 11:36 schreef Molleman het volgende:
Ik vind de juiste smaken bij elkaar combineren nog een beetje lastig af en toe. Daarom het volgende boek gekocht.
[ afbeelding ]
The Flavour Thesaurus
Ik denk dat hij gegoogeld heeft naar een foto.quote:Op zondag 14 oktober 2012 21:04 schreef floris_b het volgende:
[..]
Je hebt dacht ik ook een Nederlandse uitgave.
Heb je het expres in het Engels gekocht?
Ik heb zelf deze:quote:Op woensdag 17 oktober 2012 15:42 schreef Wanderlust. het volgende:
Iemand die een boek over snijtechnieken kan aanraden?
The Flavour Thesaurus (Smaakbijbel)quote:Op zondag 14 oktober 2012 21:24 schreef Wanderlust. het volgende:
Ik ben ook benieuwd . Lijkt me wel wat!
Ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek nog nooit heb gebruiktquote:Op woensdag 17 oktober 2012 20:46 schreef Molleman het volgende:
[..]
En bevalt deze? Staat er wat nuttigs in?
Haha, daar was ik dus al bang voor. Deze zal ik dan ook overslaanquote:Op donderdag 18 oktober 2012 21:28 schreef floris_b het volgende:
[..]
Ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek nog nooit heb gebruikt
Het is handig als je vele vis moet fileren of grote stukken vlees.
En hoe je groenten moet snijden als garnering
Geef dat geld liever uit aan kippen, groente, halve varkens, vissen en oefen met snijden en fileren en kijk de technieken af van youtube filmpjes.quote:Op zaterdag 20 oktober 2012 12:28 schreef Wanderlust. het volgende:
Dat geldt ook voor mij ben ik bang! Iemand ervaring met deze?
Het ziet er inderdaad prachtig uit. Helaas heb ik er pas 1 x iets uitgemaakt in 2 1/2 jaar tijd...quote:Op dinsdag 23 oktober 2012 20:31 schreef Schranseman het volgende:
1 boekje en 1 boek gekocht. Vooral Pork & sons ziet er heerlijk uit.
[ afbeelding ]
Precies wat ik ook heb bij 95% van mijn kookboeken, en dan ben ik nog te positief ook denk ik.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 06:49 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Het ziet er inderdaad prachtig uit. Helaas heb ik er pas 1 x iets uitgemaakt in 2 1/2 jaar tijd...
Laat hier even weten hoe hij bevalt als je hem hebt. Ik ben zeer benieuwd naar dit boek.quote:Op dinsdag 23 oktober 2012 23:58 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Net deze gekocht via Amazon
[ afbeelding ]
Erg interessant boek. Veel recepten met sousvide en snelkookpannen.
Daarentegen heb ik uit mijn The New York Times kookboek, dat geheel zonder plaatjes in times new roman 9 op recycle-papier is gedrukt, al 20 recepten in 2 1/2 maand tijd gemaakt.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 06:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Precies wat ik ook heb bij 95% van mijn kookboeken, en dan ben ik nog te positief ook denk ik.
Kan de verleiding steeds beter weerstaan, ze zijn zo mooi.
Tja, ik gebruik Julia Child ook regelmatig.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 19:11 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Daarentegen heb ik uit mijn The New York Times kookboek, dat geheel zonder plaatjes in times new york roman 9 op recycle-papier is gedrukt, al 20 recepten in 2 1/2 maand tijd gemaakt.
Ik heb zelf het Handboek Kooktechnieken van Le Cordon Bleuquote:Op woensdag 17 oktober 2012 15:42 schreef Wanderlust. het volgende:
Iemand die een boek over snijtechnieken kan aanraden?
Zoek naar Ottolenghiquote:Op zaterdag 3 november 2012 12:36 schreef Duderinnetje het volgende:
Dag kookboekers,
Is er een vegetarisch kookboek (dat geen vlees eet dus ) dat jullie mij zouden kunnen aanraden?
Vanwaar deze omschakeling?quote:Op zaterdag 3 november 2012 14:01 schreef Duderinnetje het volgende:
Die had ik al op de verlanglijst gezet door de paar posts erover op deze pagina, zonder te weten dat het vegetarisch is.
Mooi, die ga ik bestellen dus. Ben heel benieuwd. We willen vlees een uitzondering maken in onze menu's, maar dat is nog best omschakelen.
Plenty staan heel lekkere dingen in, maar vaak wel bewerkelijk... vereenvoudigen is soms een must voor een doordeweekse dag, althans voor mij!quote:Op zaterdag 3 november 2012 14:01 schreef Duderinnetje het volgende:
Die had ik al op de verlanglijst gezet door de paar posts erover op deze pagina, zonder te weten dat het vegetarisch is.
Mooi, die ga ik bestellen dus. Ben heel benieuwd. We willen vlees een uitzondering maken in onze menu's, maar dat is nog best omschakelen.
De salty sticky caramel cakes! om maar één voorbeeld te noemen! Vond haar home made wel toffer maar hier staan zeker ook weer leuke gerechten in.quote:Op dinsdag 6 november 2012 09:56 schreef Perruche het volgende:
[..]
Plenty staan heel lekkere dingen in, maar vaak wel bewerkelijk... vereenvoudigen is soms een must voor een doordeweekse dag, althans voor mij!
Ik heb deze gekregen:
[ afbeelding ]
Nog niets uit kunnen maken maar er lijken echt fantastische dingen in te staan .
Argh, alleen naam van dat gerecht maakt al dik . Heb Home Made niet gezien, maar als de recepten hieruit lekker worden dan ga ik die er misschien wel bij halen. Ik hou er wel van, dat basic koken. Lekker voor de variatie naast m'n ottolenghiquote:Op dinsdag 6 november 2012 10:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
De salty sticky caramel cakes! om maar één voorbeeld te noemen! Vond haar home made wel toffer maar hier staan zeker ook weer leuke gerechten in.
Deze meneer refereert trouwens naar Angelo Corvito uit je vorige post voor z'n ijsrecpeten.quote:Op zaterdag 13 oktober 2012 16:06 schreef FigureBirdStars het volgende:
Iemand deze al?
[ afbeelding ]
Made in Italy is voor mij het boek als het gaat om de (moderne) Italiaanse keuken. Ik ben dus erg benieuwd naar dit tweede boek van deze beste man.
Was ook een serie op de BBC, ken het boek niet, maar dit soort boeken wel.quote:Op zaterdag 13 oktober 2012 16:06 schreef FigureBirdStars het volgende:
Iemand deze al?
[ afbeelding ]
Made in Italy is voor mij het boek als het gaat om de (moderne) Italiaanse keuken. Ik ben dus erg benieuwd naar dit tweede boek van deze beste man.
Meestal online, maar als ik in een ruim gesorteerde boekwinkel kom, zoals Donner in Rotjeknor, ga ik snuffelen en ben ik een arm en een been kwijt en een rib uit mijn lijf.quote:Op dinsdag 6 november 2012 13:01 schreef Molleman het volgende:
Waar kopen jullie al jullie kookboeken? Ik momenteel vooral via internet maar vroeg mij af of jullie ook geweldige (fysieke) winkeltjes weten te vinden?
Offerfeest meegemaakt in Marokko. Ons gerealiseerd dat we niet zelf zouden durven slachten, maar zo'n dier wel willen opeten. Was een laatste duwtje. We aten al wel louter (en niet overdadig) biologisch vlees.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |