klopt. heb nog geen basishandboek.quote:Op woensdag 29 februari 2012 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel kookboeken zijn mooi en voor de heb, maar de Wannee is echt erg goed als handboek voor de keuken. Als je verder geen kookboekentik hebt kan je hiermee uitstekend uit de weg, en jarenlang smakelijke maaltijden op tafel zetten zonder ooit een full color Jamie Oliver te hebben opengeslagen.
Ook Het Haagsche Kookboek van Stoll en de Groot is een erg goed basiskookboek. Staan niet alleen de basisrecepten in die iedereen wel kent of moet kennen, maar er staat ook een hoop over de techniek, de hoeveelheden, het hoe te combineren. Tweedehands volgens mij prima verkrijgbaar.quote:Op woensdag 29 februari 2012 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel kookboeken zijn mooi en voor de heb, maar de Wannee is echt erg goed als handboek voor de keuken. Als je verder geen kookboekentik hebt kan je hiermee uitstekend uit de weg, en jarenlang smakelijke maaltijden op tafel zetten zonder ooit een full color Jamie Oliver te hebben opengeslagen.
Klopt, ook het Haagsche is een prima basis.quote:Op maandag 12 maart 2012 15:01 schreef wimjongil het volgende:
[..]
Ook Het Haagsche Kookboek van Stoll en de Groot is een erg goed basiskookboek. Staan niet alleen de basisrecepten in die iedereen wel kent of moet kennen, maar er staat ook een hoop over de techniek, de hoeveelheden, het hoe te combineren. Tweedehands volgens mij prima verkrijgbaar.
Voor amerikaans eten is er ookquote:Op woensdag 21 maart 2012 16:36 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Jamie's Amerika is nu 10 euro. Mooi prijsje voor een mooi boek als je van Amerikaans eten houdt.
stevig maar mooi boek Staat hier ook in de kast met de rest van de culinaria erbijquote:Op woensdag 21 maart 2012 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
culinaria usa van uitgeverij könemann (tweedehands nog te koop) erg mooie fotos, koffietafelboek.
Inderdaad erg mooi en staat hier in de kast.quote:Op woensdag 21 maart 2012 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
culinaria usa van uitgeverij könemann (tweedehands nog te koop) erg mooie fotos, koffietafelboek.
Op bol.com zie ik tweedehands exemplaren daarvan voor ongeveer ¤ 40, maar bij de recent bezochte artikelen wordt het boek dan weer getoond met een prijs van ¤ 17,99.quote:Op maandag 2 april 2012 16:12 schreef Roel_Jewel het volgende:
Deze week De Zilveren Lepel in de bonus bij Albert Heijn. Voor 17,99 euro.
Ik verwacht 't wel ja. Maar ik had 'm nog niet in de collectie, dus komt ff goed uit .quote:Op maandag 2 april 2012 16:56 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Op bol.com zie ik tweedehands exemplaren daarvan voor ongeveer ¤ 40, maar bij de recent bezochte artikelen wordt het boek dan weer getoond met een prijs van ¤ 17,99.
Vreemd. Misschien komt er binnenkort een nieuwe druk uit?
Als ik eens verder had gekeken dan mijn neus lang is, had ik de nieuwe druk ook in de lijst zien staan.quote:Op maandag 2 april 2012 17:01 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Ik verwacht 't wel ja. Maar ik had 'm nog niet in de collectie, dus komt ff goed uit .
edit: yup, nieuwe druk: http://www.bol.com/nl/p/n(...)002229945/index.html
Ik heb Plenty en het kookboek van ottolenghi staat heel hoog op mijn verlanglijst, beide absolute aanraders!!!quote:Op dinsdag 3 april 2012 11:11 schreef Tooto7moe het volgende:
Oohja.
ik heb nog 2 boekenbonnen (30 euries totaal)
maar kon dus niet kiezen toen ik in de winkel stond.
* Plenty
* het kookboek (ottolenghi)
* veggiestan
* marakech
Iemand 1 van deze boeken in huis toevallig?
Die kwam ik net ook tegen in de Appie. Voor maar 18 euro, 2e hands op bol.com vanaf 37 euro, koopje dus. Zag alweer wat lekkere recepten. Italiaans etenquote:Op dinsdag 24 april 2012 10:42 schreef new_moon het volgende:
Gister deze tegen het lijf gelopen,
geweldig kookboek!!
[ afbeelding ]
Serieus? De gebonden versie?quote:Op donderdag 26 april 2012 17:59 schreef tech4u het volgende:
[..]
Die kwam ik net ook tegen in de Appie. Voor maar 18 euro,
Was tijd geleden in de bonus idd.quote:
Tijd voor een Ottlenghi-meet bij jouquote:Op donderdag 26 april 2012 21:50 schreef DarkElf het volgende:
Plenty besteld oa. Ben benieuwd, t eerste boek was/ben ik erg blij mee!
Ze zijn/waren niet bij alle AH's te krijgen. Beter kijk je eerst even op deze link of het boek bij jouw filiaal te krijgen is: http://www.ah.nl/appie/pr(...)el?category=Non-foodquote:Op zaterdag 28 april 2012 16:52 schreef Tooto7moe het volgende:
ik ga maar ook even bij mijn AH kijken dan.
En ik heb nog geen boek gekocht.. zit nog steeds te twijfelen tussen plenty&het kookboek.
En heb een hele berg kookboeken liggen die ik wel eerst even wil/ moet gaan gebruiken.
Bij ons in Delft lag hij er.....voor de normale prijs van eur 35.quote:Op zaterdag 28 april 2012 17:54 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Ze zijn/waren niet bij alle AH's te krijgen. Beter kijk je eerst even op deze link of het boek bij jouw filiaal te krijgen is: http://www.ah.nl/appie/pr(...)el?category=Non-food
Klik op de voetstapjes linksboven en zoek dan de winkel(s) bij jou in de buurt. Verschijnt er direct een adres, klik dan op het adres om eventueel een ander filiaal te zoeken.
wie weet als je binnenkort komt etenquote:Op donderdag 26 april 2012 22:15 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Tijd voor een Ottlenghi-meet bij jou
jazeker, vorige week mandag gekocht voor ¤ 18 gewoon bij de AH!quote:
Ja, en neequote:Op woensdag 9 mei 2012 19:49 schreef Erasmo het volgende:
Heeft iemand hier De Banketbakker en is ie het geld waard?
Ik vind van wel.......overzichtelijk, duidelijke en heerlijke recepten, weinig poespas, goed uitgelegde basistechnieken en op foodtube word e.a. nog duidelijker uitgelegd indien nodigquote:Op woensdag 9 mei 2012 19:49 schreef Erasmo het volgende:
Heeft iemand hier De Banketbakker en is ie het geld waard?
Ik heb hem nog niet, maar hij staat wel op m'n verlanglijstje.quote:Op woensdag 9 mei 2012 19:49 schreef Erasmo het volgende:
Heeft iemand hier De Banketbakker en is ie het geld waard?
Was net bij een AH xl, hadden ze alleen de Zilveren Lepel Toskane voor 35 euroquote:
Zie hem hier in Zwolle ook niet meer.quote:Op donderdag 10 mei 2012 19:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Was net bij een AH xl, hadden ze alleen de Zilveren Lepel Toskane voor 35 euro
Heb hem vandaag binnengekregen en damn, wat een goed boek zeg! Ontzettend veel informatie, duidelijke stappen en heldere foto's. Echt een aanrader!quote:
Wil je echt met wilde planten gaan koken? Verzamelen en dan ermee koken zou ik je namelijk afraden. Veel planten lijken op elkaar en zijn lastig te determineren. Familie van koolsoorten, ui/looksoorten en van de wortel lijken allemaal op elkaar maar bevatten ook (zeer) giftige soorten en dat staat niet in zo'n boek. Niet alle soorten gif verdwijnen bij koken. Dan hebben we het niet eens over de ziektes/parasieten die ze kunnen bevatten. (90% van de NL vossen heeft bijvoorbeeld lintworm maar ook bodem vervuiling komt in de plant terecht)quote:Op woensdag 9 mei 2012 18:57 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Ken er iemand en goede gids voor eetbare wilde planten?
Oe die link ga ik bookmarken! Thanks!quote:Op donderdag 27 september 2012 09:19 schreef FigureBirdStars het volgende:
Van de zomer heb ik veel ijs gemaakt en vooral recepten uit The Perfect Scoop van David Lebovitz. De recepten zijn goed te volgen en het resultaat is doorgaans uitstekend. Een leuke bijkomstigheid vind ik dat er bij ieder ijsrecept suggesties worden gegeven om erbij te serveren, zoals sauzen of koekjes (Staan ook veel recepten voor in het boek).
Dit boek is echt een aanrader voor iedereen met een ijsmachine.
[ afbeelding ]
Voor de wat meer gevorderde ijsmaker is er ook nog het boek: Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional en daar is de prijs van 150 euro dan ook naar.
Het mooie is echter dat er een gratis pdf versie (Engels/Italiaans) van het boek op de website staat: http://www.angelocorvitto.com/ingles/libro/pdf.html
[ afbeelding ]
Ik heb nog nooit eerder van dit boek gehoord, maar het klinkt als iets dat in mijn collectie hoort!quote:Op zondag 14 oktober 2012 11:36 schreef Molleman het volgende:
Ik vind de juiste smaken bij elkaar combineren nog een beetje lastig af en toe. Daarom het volgende boek gekocht.
[ afbeelding ]
The Flavour Thesaurus
Je hebt dacht ik ook een Nederlandse uitgave.quote:Op zondag 14 oktober 2012 11:36 schreef Molleman het volgende:
Ik vind de juiste smaken bij elkaar combineren nog een beetje lastig af en toe. Daarom het volgende boek gekocht.
[ afbeelding ]
The Flavour Thesaurus
Ik denk dat hij gegoogeld heeft naar een foto.quote:Op zondag 14 oktober 2012 21:04 schreef floris_b het volgende:
[..]
Je hebt dacht ik ook een Nederlandse uitgave.
Heb je het expres in het Engels gekocht?
Ik heb zelf deze:quote:Op woensdag 17 oktober 2012 15:42 schreef Wanderlust. het volgende:
Iemand die een boek over snijtechnieken kan aanraden?
The Flavour Thesaurus (Smaakbijbel)quote:Op zondag 14 oktober 2012 21:24 schreef Wanderlust. het volgende:
Ik ben ook benieuwd . Lijkt me wel wat!
Ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek nog nooit heb gebruiktquote:Op woensdag 17 oktober 2012 20:46 schreef Molleman het volgende:
[..]
En bevalt deze? Staat er wat nuttigs in?
Haha, daar was ik dus al bang voor. Deze zal ik dan ook overslaanquote:Op donderdag 18 oktober 2012 21:28 schreef floris_b het volgende:
[..]
Ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek nog nooit heb gebruikt
Het is handig als je vele vis moet fileren of grote stukken vlees.
En hoe je groenten moet snijden als garnering
Geef dat geld liever uit aan kippen, groente, halve varkens, vissen en oefen met snijden en fileren en kijk de technieken af van youtube filmpjes.quote:Op zaterdag 20 oktober 2012 12:28 schreef Wanderlust. het volgende:
Dat geldt ook voor mij ben ik bang! Iemand ervaring met deze?
Het ziet er inderdaad prachtig uit. Helaas heb ik er pas 1 x iets uitgemaakt in 2 1/2 jaar tijd...quote:Op dinsdag 23 oktober 2012 20:31 schreef Schranseman het volgende:
1 boekje en 1 boek gekocht. Vooral Pork & sons ziet er heerlijk uit.
[ afbeelding ]
Precies wat ik ook heb bij 95% van mijn kookboeken, en dan ben ik nog te positief ook denk ik.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 06:49 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Het ziet er inderdaad prachtig uit. Helaas heb ik er pas 1 x iets uitgemaakt in 2 1/2 jaar tijd...
Laat hier even weten hoe hij bevalt als je hem hebt. Ik ben zeer benieuwd naar dit boek.quote:Op dinsdag 23 oktober 2012 23:58 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Net deze gekocht via Amazon
[ afbeelding ]
Erg interessant boek. Veel recepten met sousvide en snelkookpannen.
Daarentegen heb ik uit mijn The New York Times kookboek, dat geheel zonder plaatjes in times new roman 9 op recycle-papier is gedrukt, al 20 recepten in 2 1/2 maand tijd gemaakt.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 06:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Precies wat ik ook heb bij 95% van mijn kookboeken, en dan ben ik nog te positief ook denk ik.
Kan de verleiding steeds beter weerstaan, ze zijn zo mooi.
Tja, ik gebruik Julia Child ook regelmatig.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 19:11 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Daarentegen heb ik uit mijn The New York Times kookboek, dat geheel zonder plaatjes in times new york roman 9 op recycle-papier is gedrukt, al 20 recepten in 2 1/2 maand tijd gemaakt.
Ik heb zelf het Handboek Kooktechnieken van Le Cordon Bleuquote:Op woensdag 17 oktober 2012 15:42 schreef Wanderlust. het volgende:
Iemand die een boek over snijtechnieken kan aanraden?
Zoek naar Ottolenghiquote:Op zaterdag 3 november 2012 12:36 schreef Duderinnetje het volgende:
Dag kookboekers,
Is er een vegetarisch kookboek (dat geen vlees eet dus ) dat jullie mij zouden kunnen aanraden?
Vanwaar deze omschakeling?quote:Op zaterdag 3 november 2012 14:01 schreef Duderinnetje het volgende:
Die had ik al op de verlanglijst gezet door de paar posts erover op deze pagina, zonder te weten dat het vegetarisch is.
Mooi, die ga ik bestellen dus. Ben heel benieuwd. We willen vlees een uitzondering maken in onze menu's, maar dat is nog best omschakelen.
Plenty staan heel lekkere dingen in, maar vaak wel bewerkelijk... vereenvoudigen is soms een must voor een doordeweekse dag, althans voor mij!quote:Op zaterdag 3 november 2012 14:01 schreef Duderinnetje het volgende:
Die had ik al op de verlanglijst gezet door de paar posts erover op deze pagina, zonder te weten dat het vegetarisch is.
Mooi, die ga ik bestellen dus. Ben heel benieuwd. We willen vlees een uitzondering maken in onze menu's, maar dat is nog best omschakelen.
De salty sticky caramel cakes! om maar één voorbeeld te noemen! Vond haar home made wel toffer maar hier staan zeker ook weer leuke gerechten in.quote:Op dinsdag 6 november 2012 09:56 schreef Perruche het volgende:
[..]
Plenty staan heel lekkere dingen in, maar vaak wel bewerkelijk... vereenvoudigen is soms een must voor een doordeweekse dag, althans voor mij!
Ik heb deze gekregen:
[ afbeelding ]
Nog niets uit kunnen maken maar er lijken echt fantastische dingen in te staan .
Argh, alleen naam van dat gerecht maakt al dik . Heb Home Made niet gezien, maar als de recepten hieruit lekker worden dan ga ik die er misschien wel bij halen. Ik hou er wel van, dat basic koken. Lekker voor de variatie naast m'n ottolenghiquote:Op dinsdag 6 november 2012 10:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
De salty sticky caramel cakes! om maar één voorbeeld te noemen! Vond haar home made wel toffer maar hier staan zeker ook weer leuke gerechten in.
Deze meneer refereert trouwens naar Angelo Corvito uit je vorige post voor z'n ijsrecpeten.quote:Op zaterdag 13 oktober 2012 16:06 schreef FigureBirdStars het volgende:
Iemand deze al?
[ afbeelding ]
Made in Italy is voor mij het boek als het gaat om de (moderne) Italiaanse keuken. Ik ben dus erg benieuwd naar dit tweede boek van deze beste man.
Was ook een serie op de BBC, ken het boek niet, maar dit soort boeken wel.quote:Op zaterdag 13 oktober 2012 16:06 schreef FigureBirdStars het volgende:
Iemand deze al?
[ afbeelding ]
Made in Italy is voor mij het boek als het gaat om de (moderne) Italiaanse keuken. Ik ben dus erg benieuwd naar dit tweede boek van deze beste man.
Meestal online, maar als ik in een ruim gesorteerde boekwinkel kom, zoals Donner in Rotjeknor, ga ik snuffelen en ben ik een arm en een been kwijt en een rib uit mijn lijf.quote:Op dinsdag 6 november 2012 13:01 schreef Molleman het volgende:
Waar kopen jullie al jullie kookboeken? Ik momenteel vooral via internet maar vroeg mij af of jullie ook geweldige (fysieke) winkeltjes weten te vinden?
Offerfeest meegemaakt in Marokko. Ons gerealiseerd dat we niet zelf zouden durven slachten, maar zo'n dier wel willen opeten. Was een laatste duwtje. We aten al wel louter (en niet overdadig) biologisch vlees.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |