Wil je echt met wilde planten gaan koken? Verzamelen en dan ermee koken zou ik je namelijk afraden. Veel planten lijken op elkaar en zijn lastig te determineren. Familie van koolsoorten, ui/looksoorten en van de wortel lijken allemaal op elkaar maar bevatten ook (zeer) giftige soorten en dat staat niet in zo'n boek. Niet alle soorten gif verdwijnen bij koken. Dan hebben we het niet eens over de ziektes/parasieten die ze kunnen bevatten. (90% van de NL vossen heeft bijvoorbeeld lintworm maar ook bodem vervuiling komt in de plant terecht)quote:Op woensdag 9 mei 2012 18:57 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Ken er iemand en goede gids voor eetbare wilde planten?
Oe die link ga ik bookmarken! Thanks!quote:Op donderdag 27 september 2012 09:19 schreef FigureBirdStars het volgende:
Van de zomer heb ik veel ijs gemaakt en vooral recepten uit The Perfect Scoop van David Lebovitz. De recepten zijn goed te volgen en het resultaat is doorgaans uitstekend. Een leuke bijkomstigheid vind ik dat er bij ieder ijsrecept suggesties worden gegeven om erbij te serveren, zoals sauzen of koekjes (Staan ook veel recepten voor in het boek).
Dit boek is echt een aanrader voor iedereen met een ijsmachine.
[ afbeelding ]
Voor de wat meer gevorderde ijsmaker is er ook nog het boek: Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional en daar is de prijs van 150 euro dan ook naar.
Het mooie is echter dat er een gratis pdf versie (Engels/Italiaans) van het boek op de website staat: http://www.angelocorvitto.com/ingles/libro/pdf.html
[ afbeelding ]
Ik heb nog nooit eerder van dit boek gehoord, maar het klinkt als iets dat in mijn collectie hoort!quote:Op zondag 14 oktober 2012 11:36 schreef Molleman het volgende:
Ik vind de juiste smaken bij elkaar combineren nog een beetje lastig af en toe. Daarom het volgende boek gekocht.
[ afbeelding ]
The Flavour Thesaurus
Je hebt dacht ik ook een Nederlandse uitgave.quote:Op zondag 14 oktober 2012 11:36 schreef Molleman het volgende:
Ik vind de juiste smaken bij elkaar combineren nog een beetje lastig af en toe. Daarom het volgende boek gekocht.
[ afbeelding ]
The Flavour Thesaurus
Ik denk dat hij gegoogeld heeft naar een foto.quote:Op zondag 14 oktober 2012 21:04 schreef floris_b het volgende:
[..]
Je hebt dacht ik ook een Nederlandse uitgave.
Heb je het expres in het Engels gekocht?
Ik heb zelf deze:quote:Op woensdag 17 oktober 2012 15:42 schreef Wanderlust. het volgende:
Iemand die een boek over snijtechnieken kan aanraden?
The Flavour Thesaurus (Smaakbijbel)quote:Op zondag 14 oktober 2012 21:24 schreef Wanderlust. het volgende:
Ik ben ook benieuwd. Lijkt me wel wat!
Ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek nog nooit heb gebruiktquote:Op woensdag 17 oktober 2012 20:46 schreef Molleman het volgende:
[..]
En bevalt deze? Staat er wat nuttigs in?
Haha, daar was ik dus al bang voor. Deze zal ik dan ook overslaanquote:Op donderdag 18 oktober 2012 21:28 schreef floris_b het volgende:
[..]
Ik moet eerlijk toegeven dat ik het boek nog nooit heb gebruikt![]()
Het is handig als je vele vis moet fileren of grote stukken vlees.
En hoe je groenten moet snijden als garnering
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |