Leuk contrast met de post boven jequote:Op dinsdag 6 november 2012 16:55 schreef Bramito het volgende:
Al weer een tijd terug heb ik deze gekocht. Amerikaanse versie, want die kostte toen ongeveer de helft. Leuk boek, al word ik altijd een beetje gek van die geitenwollensokken-anti-EU -houding van Hugh FW.
[ afbeelding ]
Moet kunnen, het gaat hier tenslotte over kookboeken en niet over vegetarisch eten.quote:Op dinsdag 6 november 2012 16:59 schreef morgane het volgende:
[..]
Leuk contrast met de post boven je
Woon in een afvallig boerendorp dus zal altijd richting Den Bosch of Eindhoven moeten gaan In Den Bosch bij de Selexyz wel een goede hoeveelheid kookboeken en bij Bek Boeken in Veghel overigens ook, wat trouwens een schitterende boekenwinkel is, kan ik goed rondkijken.quote:Op dinsdag 6 november 2012 14:24 schreef floris_b het volgende:
Bij de kookwinkel bij mij in de buurt. Daar staan genoeg kookboeken om een paar boekenkasten mee te vullen
Ieder z'n ding, als ze maar niet zeiken....quote:Op dinsdag 6 november 2012 16:59 schreef morgane het volgende:
[..]
Leuk contrast met de post boven je
Ze?quote:Op woensdag 7 november 2012 09:54 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ieder z'n ding, als ze maar niet zeiken....
Vegetariėrs in het algemeen zeiken tegen je?quote:
Toch was het natuurlijk een vreemde opmerking in een kookboekentopic. Nu weer alleen daarover graag.quote:Op woensdag 7 november 2012 15:48 schreef Bramito het volgende:
Waar komt dit nou allemaal weer vandaan? Ieder z'n eigen ding, als ze maar niet zeiken. Lijkt me verder duidelijk. Hetzelfde zeg ik b.v. over mensen die een geloof aanhangen. O ja, en als je dan een keer bij me komt eten, meld het dan!
Oh, ik vind het een mooi boek met vceel leuke recepten. Ik heb alleen geen ijsmachine verdikkemequote:Op woensdag 7 november 2012 15:55 schreef Bramito het volgende:
Ik beantwoord slechts vragen.
On topic:
Dit was m'n laatste aanschaf:
[ afbeelding ]
IJstijd van Kees Raat
Ik raad de aanschaf niet aan. Lees Corvitto en ga met die kennis zelf aan de slag.
Welk boek bedoel je met Corvitto?quote:Op woensdag 7 november 2012 16:02 schreef Bramito het volgende:
het is wel een leuk boek, maar je hebt er zo weinig aan. Lees Corvitto en dan leer je wat welke ingredienten doen. Dit stelt je in staat om eigelijk van alles wat je wil ijs te maken.
Die ijsmachine die komt nog?
Deze, van een paar posts terug.quote:Voor de wat meer gevorderde ijsmaker is er ook nog het boek: Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional en daar is de prijs van 150 euro dan ook naar.
Het mooie is echter dat er een gratis pdf versie (Engels/Italiaans) van het boek op de website staat: http://www.angelocorvitto.com/ingles/libro/pdf.html
[ afbeelding ]
Klopt! Ik heb een aantal ijsrecepten (super lekker ijs overigens) uit Made in Italy gemaakt en qua verhoudingen en ingrediėnten lijkt het idd heel erg op elkaar.quote:Op dinsdag 6 november 2012 11:55 schreef Bramito het volgende:
[..]
Deze meneer refereert trouwens naar Angelo Corvito uit je vorige post voor z'n ijsrecpeten.
Laat even weten als je wat recepten hebt geprobeerd. Ik denk dat ik dit boek ook maar ga kopenquote:Op woensdag 14 november 2012 09:34 schreef -banaan2- het volgende:
Een nieuwe aanwinst, Patisserie! van Christophe Felder:
[ afbeelding ]
Erg mooi boek, het geeft een mooi overzicht en recepturen van veel wat je in Frankrijk bij de patissier ziet liggen. Duidelijke stap voor stap foto's en volgens mij zijn de recepten goed te maken.
Ik heb er al een paar dingen uit gemaakt, kruidkoekjes, kouign amann, croissants (en met t zelfde deeg pains au chocolat & pains aux raisins). Lukten allemaal goed, ik heb er nog geen foutjes in gevonden.quote:Op woensdag 14 november 2012 11:55 schreef floris_b het volgende:
[..]
Laat even weten als je wat recepten hebt geprobeerd. Ik denk dat ik dit boek ook maar ga kopen
Hij schrijft zelfs een stukje over deze meneer.quote:Op dinsdag 13 november 2012 20:54 schreef FigureBirdStars het volgende:
[..]
Klopt! Ik heb een aantal ijsrecepten (super lekker ijs overigens) uit Made in Italy gemaakt en qua verhoudingen en ingrediėnten lijkt het idd heel erg op elkaar.
Zeker een goed boek. Heb hem ook liggen.quote:Op zondag 30 december 2012 07:41 schreef macferret het volgende:
[ afbeelding ]
Ondertussen ruim 2/3 van de recepten gemaakt, super boek
En, hoe bevalt -ie inmiddels?quote:Op dinsdag 20 november 2012 10:04 schreef Selestha het volgende:
Na het lezen van alle zeer positieve reviews hier en elders heb ik ''Plenty'' ook besteld Morgen komt het boek. Ben benieuwd!
quote:Op vrijdag 16 november 2012 09:07 schreef FigureBirdStars het volgende:
Ik ben opzoek naar een goed boek met bereidingen van moderne/hedendaagse sauzen. Zou het boek van Erik van Loo wat zijn of heeft iemand een andere aanrader?
[ afbeelding ]
Maar daar staan toch alsnog gewoon de klassiekers in? Of staan er ook echt nieuwe sauzen in? (Wat raar zou zijn aangezien Escoffier al ruim 3 kwart eeuw dood is).quote:
Heel herkenbaar zo'n kookboek vol met post-itsquote:Op dinsdag 8 januari 2013 17:15 schreef minilot het volgende:
Ik ben er al met een stapel post-its doorheen gegaan maar heb nog niks uit dit boek gekookt, dus het is nog even afwachten..
[ afbeelding ]
Nee, daar staan de klassiekers in, als je die technieken in de vingers hebt, kan je van daaruit gemakkelijk verder.quote:Op dinsdag 8 januari 2013 19:49 schreef FigureBirdStars het volgende:
[..]
Maar daar staan toch alsnog gewoon de klassiekers in? Of staan er ook echt nieuwe sauzen in? (Wat raar zou zijn aangezien Escoffier al ruim 3 kwart eeuw dood is).
Voor de liefhebbers is de Engelse versie van Escoffier trouwens hier als ebook te downloaden: http://archive.org/details/cu31924000610117
Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?quote:Op dinsdag 8 januari 2013 23:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat lichtere sauzen, al dan niet gebonden met moderne bindmiddelen. Niks mis met de klassiekers, maar is zoveel meer dan dat.
Heel erg klassiek dusquote:Op woensdag 9 januari 2013 09:22 schreef Molleman het volgende:
Denk dat Piet wel gelijk heeft om eerst de klassieke basis onder de knie te krijgen en daaruit verder te gaan werken. Eerst de basis onder de knie, dan alle dingen met modernere technieken erbij gaan verzinnen.
Overigens heb ik het sauzenboek van Erik van Loo, deze gaat uit van een basis van verschillende bouillons e.d. zoals castric, visbouillon, kippenbouillon, kalfsbouillon, gevogeltejus en kalfsjus (waarvan goed uitgelegd wordt hoe je deze moet maken) en gaat vanuit die basis een saus opbouwen. Interessant boek.
Bindmiddelen die je saus op nano-niveau bindenquote:Op woensdag 9 januari 2013 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?
xanthaangom bijvoorbeeld. Iig andere dingen dan roux, eidooiers en boter waar de Escoffier vol mee staat.quote:Op woensdag 9 januari 2013 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?
Ah, okayquote:Op woensdag 9 januari 2013 10:54 schreef FigureBirdStars het volgende:
[..]
xanthaangom bijvoorbeeld. Iig andere dingen dan roux, eidooiers en boter waar de Escoffier vol mee staat.
Hij is een van de belangrijkste bedenkers van het moleculaire koken,quote:Op woensdag 9 januari 2013 13:50 schreef FigureBirdStars het volgende:
Thanks, ik zal eens naar dat boek kijken; volgens mij heb ik de naam Herve This wel vaker langs zien komen.
Helaas zal het voor mij voorlopig even geen boeken kopen worden, ik heb nog een te grote stapel met studieboeken voor m'n werk waar ik doorheen moet lopen.
Deze is hier ook binnen. Word er blij van!quote:Op dinsdag 8 januari 2013 17:15 schreef minilot het volgende:
Verder, deze week binnengekregen:
[ afbeelding ]
..ter voorbereiding op in februari een maandje plantaardig eten.
Ik ben er al met een stapel post-its doorheen gegaan maar heb nog niks uit dit boek gekookt, dus het is nog even afwachten..
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |