abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 6 november 2012 @ 16:59:53 #201
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_118894996
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 16:55 schreef Bramito het volgende:
Al weer een tijd terug heb ik deze gekocht. Amerikaanse versie, want die kostte toen ongeveer de helft. Leuk boek, al word ik altijd een beetje gek van die geitenwollensokken-anti-EU -houding van Hugh FW.

[ afbeelding ]
Leuk contrast met de post boven je :P
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:02:52 #202
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_118900021
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 16:59 schreef morgane het volgende:

[..]

Leuk contrast met de post boven je :P
Moet kunnen, het gaat hier tenslotte over kookboeken en niet over vegetarisch eten.
pi_118901099
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 14:24 schreef floris_b het volgende:
Bij de kookwinkel bij mij in de buurt. Daar staan genoeg kookboeken om een paar boekenkasten mee te vullen :D
Woon in een afvallig boerendorp dus zal altijd richting Den Bosch of Eindhoven moeten gaan ;) In Den Bosch bij de Selexyz wel een goede hoeveelheid kookboeken en bij Bek Boeken in Veghel overigens ook, wat trouwens een schitterende boekenwinkel is, kan ik goed rondkijken.
  dinsdag 6 november 2012 @ 20:12:19 #204
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118903925
Ik mag alleen nog op de 5e bij Donner kookboeken kopen. Of bij de Slegte.
Of anders moet het wel een heeeeeeeeel erg mooi en/of belangrijk kookboek zijn wil ik er de volle mep voor betalen.
  woensdag 7 november 2012 @ 09:54:41 #205
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118926267
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 16:59 schreef morgane het volgende:

[..]

Leuk contrast met de post boven je :P
Ieder z'n ding, als ze maar niet zeiken....
Siesta & Fiesta!
  woensdag 7 november 2012 @ 12:58:46 #206
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_118932037
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 09:54 schreef Bramito het volgende:

[..]

Ieder z'n ding, als ze maar niet zeiken....
Ze?
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 7 november 2012 @ 13:17:20 #207
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118932624
Vegetariërs in het algemeen
Siesta & Fiesta!
  woensdag 7 november 2012 @ 13:50:04 #208
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_118933986
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 13:17 schreef Bramito het volgende:
Vegetariërs in het algemeen
Vegetariërs in het algemeen zeiken tegen je?
Weet je dat echt heel erg zeker?

Of denk je dat en wil je het dus maar voor zijn?

Vegetariërs zeiken eigenlijk nooit tegen me, moet ik zeggen. :)
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 7 november 2012 @ 15:48:08 #209
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118938936
Waar komt dit nou allemaal weer vandaan? Ieder z'n eigen ding, als ze maar niet zeiken. Lijkt me verder duidelijk. Hetzelfde zeg ik b.v. over mensen die een geloof aanhangen. O ja, en als je dan een keer bij me komt eten, meld het dan!
Siesta & Fiesta!
pi_118939037
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 15:48 schreef Bramito het volgende:
Waar komt dit nou allemaal weer vandaan? Ieder z'n eigen ding, als ze maar niet zeiken. Lijkt me verder duidelijk. Hetzelfde zeg ik b.v. over mensen die een geloof aanhangen. O ja, en als je dan een keer bij me komt eten, meld het dan!
Toch was het natuurlijk een vreemde opmerking in een kookboekentopic. Nu weer alleen daarover graag.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 7 november 2012 @ 15:55:35 #211
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118939242
Ik beantwoord slechts vragen.

On topic:

Dit was m'n laatste aanschaf:



IJstijd van Kees Raat
Ik raad de aanschaf niet aan. Lees Corvitto en ga met die kennis zelf aan de slag.
Siesta & Fiesta!
pi_118939316
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 15:55 schreef Bramito het volgende:
Ik beantwoord slechts vragen.

On topic:

Dit was m'n laatste aanschaf:

[ afbeelding ]

IJstijd van Kees Raat
Ik raad de aanschaf niet aan. Lees Corvitto en ga met die kennis zelf aan de slag.
Oh, ik vind het een mooi boek met vceel leuke recepten. Ik heb alleen geen ijsmachine verdikkeme ;( :')
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 7 november 2012 @ 16:02:13 #213
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118939516
het is wel een leuk boek, maar je hebt er zo weinig aan. Lees Corvitto en dan leer je wat welke ingredienten doen. Dit stelt je in staat om eigelijk van alles wat je wil ijs te maken.

Die ijsmachine die komt nog?
Siesta & Fiesta!
  woensdag 7 november 2012 @ 16:33:20 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118940878
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 16:02 schreef Bramito het volgende:
het is wel een leuk boek, maar je hebt er zo weinig aan. Lees Corvitto en dan leer je wat welke ingredienten doen. Dit stelt je in staat om eigelijk van alles wat je wil ijs te maken.

Die ijsmachine die komt nog?
Welk boek bedoel je met Corvitto?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 7 november 2012 @ 16:44:48 #215
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118941430
quote:
Voor de wat meer gevorderde ijsmaker is er ook nog het boek: Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional en daar is de prijs van 150 euro dan ook naar.
Het mooie is echter dat er een gratis pdf versie (Engels/Italiaans) van het boek op de website staat: http://www.angelocorvitto.com/ingles/libro/pdf.html

[ afbeelding ]
Deze, van een paar posts terug.
Siesta & Fiesta!
pi_119178795
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2012 11:55 schreef Bramito het volgende:

[..]

Deze meneer refereert trouwens naar Angelo Corvito uit je vorige post voor z'n ijsrecpeten.
Klopt! Ik heb een aantal ijsrecepten (super lekker ijs overigens) uit Made in Italy gemaakt en qua verhoudingen en ingrediënten lijkt het idd heel erg op elkaar.
pi_119191797
Een nieuwe aanwinst, Patisserie! van Christophe Felder:



Erg mooi boek, het geeft een mooi overzicht en recepturen van veel wat je in Frankrijk bij de patissier ziet liggen. Duidelijke stap voor stap foto's en volgens mij zijn de recepten goed te maken.
pi_119195710
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 09:34 schreef -banaan2- het volgende:
Een nieuwe aanwinst, Patisserie! van Christophe Felder:

[ afbeelding ]

Erg mooi boek, het geeft een mooi overzicht en recepturen van veel wat je in Frankrijk bij de patissier ziet liggen. Duidelijke stap voor stap foto's en volgens mij zijn de recepten goed te maken.
Laat even weten als je wat recepten hebt geprobeerd. Ik denk dat ik dit boek ook maar ga kopen :)
pi_119195792
Patisserie is een prachtig boek! heel soms bespeur ik een foutje, zoals het ontbreken van de ingrediënten voor de rum siroop bij de limoentaart die overigens zonder die siroop ook niet te versmaden is. De crème brûlée is ook geweldig (hoeft niet u bain marie, scheelt veel gedoe).
Ik heb er al verschillende recepten uit gemaakt en twee vriendinnen van mij ook, steeds een succes naast dat het een heel mooi boek is, aanrader!
pi_119205992
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 11:55 schreef floris_b het volgende:

[..]

Laat even weten als je wat recepten hebt geprobeerd. Ik denk dat ik dit boek ook maar ga kopen :)
Ik heb er al een paar dingen uit gemaakt, kruidkoekjes, kouign amann, croissants (en met t zelfde deeg pains au chocolat & pains aux raisins). Lukten allemaal goed, ik heb er nog geen foutjes in gevonden.
  donderdag 15 november 2012 @ 09:19:14 #221
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_119229279
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2012 20:54 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Klopt! Ik heb een aantal ijsrecepten (super lekker ijs overigens) uit Made in Italy gemaakt en qua verhoudingen en ingrediënten lijkt het idd heel erg op elkaar.
Hij schrijft zelfs een stukje over deze meneer.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 15 november 2012 @ 16:32:43 #222
153627 ElZwino
Red de banaan, eet een aap
pi_119242973
Heb zelf onder andere de Joy of Cooking, soort van Amerikaanse Wannée. Staan geweldig lekkere recepten in:



Ander boek dat ik heb heet Vinazza, van DIane Lensink. Basic en makkelijk te bereiden Italiaanse recepten, maar o zo lekker:



Inmiddels heeft ze ook een tweede boek uitgebracht, ook die staat inmiddels in de boekenkast.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal...
pi_119243126
Iemand dat 15 minuten boek van Jamie Oliver al geprobeerd? Lijkt me op zich leuk voor door de weeks.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
  † In Memoriam † donderdag 15 november 2012 @ 17:58:14 #224
91830 MaximusTG
pi_119245982
Daar is al (nou ja, niet specifiek over het boek) een topic over:

CUL / Jamies 15 minutes meals uit proberen
pi_119266277
Ik ben opzoek naar een goed boek met bereidingen van moderne/hedendaagse sauzen. Zou het boek van Erik van Loo wat zijn of heeft iemand een andere aanrader?
pi_119417562
Na het lezen van alle zeer positieve reviews hier en elders heb ik ''Plenty'' ook besteld :) Morgen komt het boek. Ben benieuwd! :)
pi_119418144


Deze besteld.
Noodles
pi_120855856
Weer een paar boeken toegevoegd aan mijn collectie.


Laatst een eerste kennismaking gehad met het bakken van brood en wil er meer van weten. Zijn er nog meer aanraders qua broodbak boeken?


Het franse brasserie kookboek. Wat een geweldige recepten. Zeker een boek waar veel inspiratie uit opgedaan gaat worden.

En nog eentje uit de jaren 50 gekregen.



Mooie klassieke recepten en bereidingswijzen.
  zondag 30 december 2012 @ 07:41:09 #229
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_120945794

Ondertussen ruim 2/3 van de recepten gemaakt, super boek
pi_120947837
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 07:41 schreef macferret het volgende:
[ afbeelding ]
Ondertussen ruim 2/3 van de recepten gemaakt, super boek
Zeker een goed boek. Heb hem ook liggen.
pi_120952706
Nieuwe aanwinsten van afgelopen week:

Deel twee volgt waarschijnlijk snel. :9


Met uitleg en recepten van broden uit de hele wereld



En nog twee kleine boekjes met gerechten voor die kleine onhandige maar o zo schattige pannetjes die ik weer eens niet kon weerstaan O+

pi_121317715
Een paar weken geleden voor mijn verjaardag gekregen, als zeer nerdy kadootje: A Feast of Ice and Fire - The Official Game of Thrones Companion Cookbook. :+



Hoewel bedoeld als lollig presentje (nadat ik met mijn lief in anderhalve slapeloze week de twee seizoenen van Game of Thrones soldaat had gemaakt) blijkt dit eigenlijk een heel tof boek te zijn! Elk recept begint met een citaat uit de boekenreeks waarin een gerecht wordt genoemd, gevolgd door een heus recept uit de oudheid en af en toe nog een 'moderne' variant. Best tof!

Met allerlei kook- en baksels uit de Middeleeuwen, de Romeinse tijd en andere lang vervlogen tijden kom je heel wat ongebruikeijke dingen tegen. Slangenvlees (in Nederland helaas zo'n beetje onmogelijk te krijgen) bijvoorbeeld, of het gebruik van sandelhoutpoeder als kleurstof (dat ga ik binnenkort proberen). Al met al: leuk!


Verder, deze week binnengekregen:



..ter voorbereiding op in februari een maandje plantaardig eten. *)

Ik ben er al met een stapel post-its doorheen gegaan maar heb nog niks uit dit boek gekookt, dus het is nog even afwachten..



quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 10:04 schreef Selestha het volgende:
Na het lezen van alle zeer positieve reviews hier en elders heb ik ''Plenty'' ook besteld :) Morgen komt het boek. Ben benieuwd! :)
En, hoe bevalt -ie inmiddels? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_121318707
Ik heb de Plenty ondertussen ook vanwege alle positieve berichten hier. Nog geen vlees gegeten dit jaar vanwege dat boek. Simpele maar heerlijke gerechten. Jammer alleen dat ik tot nu toe nog geen lavas en pronkbonen heb kunnen vinden, want iedere keer als ik de foto bij dat gerecht zie loopt het water me in de mond! :9
  dinsdag 8 januari 2013 @ 17:40:13 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121318809
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 09:07 schreef FigureBirdStars het volgende:
Ik ben opzoek naar een goed boek met bereidingen van moderne/hedendaagse sauzen. Zou het boek van Erik van Loo wat zijn of heeft iemand een andere aanrader?
[ afbeelding ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121324052
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Maar daar staan toch alsnog gewoon de klassiekers in? Of staan er ook echt nieuwe sauzen in? (Wat raar zou zijn aangezien Escoffier al ruim 3 kwart eeuw dood is).

Voor de liefhebbers is de Engelse versie van Escoffier trouwens hier als ebook te downloaden: http://archive.org/details/cu31924000610117
pi_121324234
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 17:15 schreef minilot het volgende:
Ik ben er al met een stapel post-its doorheen gegaan maar heb nog niks uit dit boek gekookt, dus het is nog even afwachten..

[ afbeelding ]
Heel herkenbaar zo'n kookboek vol met post-its :)
  dinsdag 8 januari 2013 @ 20:23:05 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121325799
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 19:49 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Maar daar staan toch alsnog gewoon de klassiekers in? Of staan er ook echt nieuwe sauzen in? (Wat raar zou zijn aangezien Escoffier al ruim 3 kwart eeuw dood is).

Voor de liefhebbers is de Engelse versie van Escoffier trouwens hier als ebook te downloaden: http://archive.org/details/cu31924000610117
Nee, daar staan de klassiekers in, als je die technieken in de vingers hebt, kan je van daaruit gemakkelijk verder.
Je leert fonds maken, de basis van de goede saus, een echte hollandaise, etc.
Sauzen maken vind ik het leukste, heb van het weekeinde nog een paar liter bruine fond gemaakt. Kan weer een paar maanden vooruit.
Wat versta je onder een hedendaagse saus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121335637
Wat lichtere sauzen, al dan niet gebonden met moderne bindmiddelen. Niks mis met de klassiekers, maar is zoveel meer dan dat.
pi_121342673
Denk dat Piet wel gelijk heeft om eerst de klassieke basis onder de knie te krijgen en daaruit verder te gaan werken. Eerst de basis onder de knie, dan alle dingen met modernere technieken erbij gaan verzinnen.

Overigens heb ik het sauzenboek van Erik van Loo, deze gaat uit van een basis van verschillende bouillons e.d. zoals castric, visbouillon, kippenbouillon, kalfsbouillon, gevogeltejus en kalfsjus (waarvan goed uitgelegd wordt hoe je deze moet maken) en gaat vanuit die basis een saus opbouwen. Interessant boek.
  woensdag 9 januari 2013 @ 09:51:37 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121343330
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 23:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat lichtere sauzen, al dan niet gebonden met moderne bindmiddelen. Niks mis met de klassiekers, maar is zoveel meer dan dat.
Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 januari 2013 @ 09:52:37 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121343359
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 09:22 schreef Molleman het volgende:
Denk dat Piet wel gelijk heeft om eerst de klassieke basis onder de knie te krijgen en daaruit verder te gaan werken. Eerst de basis onder de knie, dan alle dingen met modernere technieken erbij gaan verzinnen.

Overigens heb ik het sauzenboek van Erik van Loo, deze gaat uit van een basis van verschillende bouillons e.d. zoals castric, visbouillon, kippenbouillon, kalfsbouillon, gevogeltejus en kalfsjus (waarvan goed uitgelegd wordt hoe je deze moet maken) en gaat vanuit die basis een saus opbouwen. Interessant boek.
Heel erg klassiek dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121343432
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 09:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heel erg klassiek dus
Inderdaad een klassiek sauzenboek in een modern jasje met heel wat mooie foto's. :)
  woensdag 9 januari 2013 @ 10:39:17 #243
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121344497
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?
Bindmiddelen die je saus op nano-niveau binden :P
pi_121345008
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?
xanthaangom bijvoorbeeld. Iig andere dingen dan roux, eidooiers en boter waar de Escoffier vol mee staat.
  woensdag 9 januari 2013 @ 11:00:27 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121345198
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 10:54 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

xanthaangom bijvoorbeeld. Iig andere dingen dan roux, eidooiers en boter waar de Escoffier vol mee staat.
Ah, okay

Escoffier bindt trouwens ook gewoon met zetmeel zoals rijstbloem, pijlwortel etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121350701
Thanks, ik zal eens naar dat boek kijken; volgens mij heb ik de naam Herve This wel vaker langs zien komen.
Helaas zal het voor mij voorlopig even geen boeken kopen worden, ik heb nog een te grote stapel met studieboeken voor m'n werk waar ik doorheen moet lopen.
  woensdag 9 januari 2013 @ 14:07:09 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121351372
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 13:50 schreef FigureBirdStars het volgende:
Thanks, ik zal eens naar dat boek kijken; volgens mij heb ik de naam Herve This wel vaker langs zien komen.
Helaas zal het voor mij voorlopig even geen boeken kopen worden, ik heb nog een te grote stapel met studieboeken voor m'n werk waar ik doorheen moet lopen.
Hij is een van de belangrijkste bedenkers van het moleculaire koken,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121437652
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 17:15 schreef minilot het volgende:

Verder, deze week binnengekregen:

[ afbeelding ]

..ter voorbereiding op in februari een maandje plantaardig eten. *)

Ik ben er al met een stapel post-its doorheen gegaan maar heb nog niks uit dit boek gekookt, dus het is nog even afwachten..

[ afbeelding ]

Deze is hier ook binnen. O+ Word er blij van!
pi_121469580
Hummingbird Cake Days ook binnen O+
pi_121471745
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')