abonnement Unibet Coolblue
pi_119005619
De recepten lijken zo simpel maar lukt het ook echt in die tijd en smaakt het ook zo goed als jamie zegt ?
Ik heb er 1 uitgeprobeerd, de chili con carne meatballs en het is gelukt binnen de 15 minuten.
Smaakte een beetje te veel naar tomaten voor mij maar het was niet slecht.
Vanavond ga ik voor de zweedse gehaktballen alleen geen 15 maar 20 minuten omdat ik niet kan flamberen in mijn keuken (wasemkap dus lijkt me niet verstandig) en dus de barbeque moet gebruiken.

Dus dames en heren geneer jullie niet en doe met me mee :)

http://www.jamieoliver.com/recipes/tv-shows/15-minute-meals enkele van de gerechten, niet alles staat er op maar komt denk nog wel

[ Bericht 15% gewijzigd door Sorella op 09-11-2012 14:42:51 ]
pi_119005642
Link naar recepten?
Lijkt me best intressant nl om ook eens te proberen mits ik niet 20 verschillende ingredienten in huis moet halen die verder niet meer hoef te gebruiken.
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_119005689
He wat leuk! Is het een missie? Zoals die dame die in een jaar alles van Julia Child gekookt wilde hebben?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_119006022
Lol nee het is geen missie er zitten gerechten bij die ik niet lekker vind dus die sla ik gewoon over.
Het is nu op 24 kitchen en de onvertaalde tv serie heb ik van torrentsite,s afgehaald.
Niuwe missie: op zoek naar de links van recepten and anders type ik ze wel over en post ze dan hier.
Ik neem aan dat als ze op tv komen ik ze gewoon hier neer kan zetten.
pi_119006058
chilli con carne meatballs servings 4 | 437 calories

Ingredients

1 mug (300g) of bulgur wheat
1 preserved lemon
1 cinnamon stick

Meatballs
400g lean beef mince
1 heaped tsp garam masala
olive oil
3 jarred red peppers
4 spring onions
1 tsp smoked paprika
700g passata
1 bunch of fresh coriander
1 x 400g tin of red kidney beans
1 pinch of cumin seeds
4 tbsp fat-free natural yoghurt
1 lime

Grilled chillies
4 fresh chillies

Ingredients out • Kettle boiled • Oven grill on high • Medium lidded pan, high heat • Large frying pan, high heat • Liquidizer • Medium frying pan, medium heat

START COOKING
Put 1 mug of bulgur wheat, 2 mugs of boiling water, the preserved lemon and the cinnamon stick into the medium pan and cover, stirring occasionally • With clean hands, scrunch the mince with salt, pepper and the garam masala • Divide the mixture into 4, then with wet hands quickly shape each piece into 4 balls, placing them into the frying pan as you roll them and adding 1 tablespoon of oil, toss regularly

Blitz the peppers, half the trimmed spring onions, the paprika, passata, half the coriander and a pinch of salt and pepper in the liquidizer until smooth, then pour into the medium frying pan (swirl a good splash of water around the liquidizer and pour into the pan) and turn the heat up to high • Prick the chillies and put under the grill to blacken all over, then remove

Rinse and drain the beans, then add to the meatballs with the cumin seeds • Use tongs to transfer the meatballs straight into the pan of sauce, leaving the beans behind • Finely slice the remaining trimmed spring onions • Stir the beans into the sauce • Remove the cinnamon stick, then mash the lemon into the bulgur wheat and serve with the meatball sauce, dollops of yoghurt, the charred chillies and wedges of lime, scattered with the remaining spring onions and coriander leaves

De preserved lemon kon ik niet vinden dus die heb ik weg gelaten.
  vrijdag 9 november 2012 @ 09:52:08 #6
381517 Zapata
held op sokken
pi_119007257
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 08:41 schreef Sorella het volgende:
chilli con carne meatballs servings 4 | 437 calories

Ingredients

1 mug (300g) of bulgur wheat
1 preserved lemon
1 cinnamon stick

Meatballs
400g lean beef mince
1 heaped tsp garam masala
olive oil
3 jarred red peppers
4 spring onions
1 tsp smoked paprika
700g passata
1 bunch of fresh coriander
1 x 400g tin of red kidney beans
1 pinch of cumin seeds
4 tbsp fat-free natural yoghurt
1 lime

Grilled chillies
4 fresh chillies

pi_119008304
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.

[..]

Beetje meer improviseren en je verwerkt makkelijk die ingrediënten in andere gerechten ^O^
pi_119014354
Bulgur koop je bij de supermarkt (deka bv) of toko
Garam massala bij de toko en die heeft tegenwoordig ook gerookte paprika poeder kwam ik achter.
Jarred red peppers is gegrilde paprika uit een pot.
pi_119015400
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.

[..]

Zo exotisch zijn die ingrediënten niet.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_119016513
Zweedse gehaktballen met rijst

Pan med. hitte.
Pan med. hitte
Koekenpan med. hitte
Waterkoker met kokend water.

Ingredienten:

1 Knolselderij
Bosje dille
Tijm
4 Ons half om half gehakt
3 Ons basmatie rijst
Kookroom
Peper
Zout
1 Theelepel karwijzaad of poeder (kan vervangen worden door komijn dan 2 theelepels)
(Olijf)olie
2 Ons spinazie
Cranberry jam
Yoghurt

Knolselderij schillen en in blokjes van 1 cm snijden
(Olijf) olie in de pan doen, knolselderij, zout, peper en tijm erbij
Vuur hoog.

300 Gr rijst in een pan, 600 gr kokend water erbij (1 kop rijst op twee koppen water)

Gehakt mengen met zout, peper en 1 eetlepel dille en verdelen in ongeveer 20 bolletjes.
(Olijf)olie in de koekenpan, gehakt erin en karwijzaad of poeder erbij doen ongeveer 1 theelepel. Ongeveer 5 minuten bakken op hoog vuur.

Spinazie bij de knolselderij doen.

3 Eetlepels wodka bij de gehakt doen en in de fik steken of in laten koken.
4 Eetlepels cranberry jam bij de gehakt doen en 4 eetlepels kookroom, even in laten koken.

Rijst bij de knolselderij doen en mengen.
rijst op een bord, gehakt er overheen en eventueel dille er bovenop samen met yoghurt

[ Bericht 4% gewijzigd door Sorella op 09-11-2012 14:39:37 ]
pi_119048116
Ik zou dit gerecht gisterenavond maken maar door omstandigheden is het patat bij de snackbar vandaan geworden, wordt vervolgd.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 10-11-2012 11:04:25 ]
pi_119048424
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2012 10:35 schreef Sorella het volgende:
Ik zou dit gerecht gisternavond maken maar door omstandigheden is het patat bij de snackbar vandaan geworden, wordt verolgd.
Kostte denk ik ook wel minder dan 15 minuten toch? Dan noemen we het gewoon "variatie op het thema" *O*
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_119082035
Ik heb even door het boek gebladert en er staan wel lekkere dingen in moet ik zeggen. Een ideaal sinterklaascadeau dus ;) dus ik moet nog even wachten maar dan doe ik ook mee.
pi_119082595
Leuk, hoe meer zielen hoe meer vreugd.
pi_119153601
Ook met een wasemkap kun je flamberen, vandaag nog gedaan het is belangerijk dat je de deksel binnen handbereik houd.
pi_119154633
De zweedse ballen


Zoon vond de rijst niet lekker en mijn man de ballen niet.
Komt misschien omdat ik inplaats van een eetlepel dille er een half bosje ingedaan heb.
Ik vond beide wel lekker ondanks het teveel aan dille.

Heb er 20 minuten over gedaan inplaats van 15 (ik heb het rustig aangedaan maar in theorie moet het kunnen in die 15 minuten). Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap.
pi_119156738
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2012 08:49 schreef Sorella het volgende:
Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap.
Als je de wasemkap tijdens het flamberen heel even uit doet zal de vlam er niet in gezogen worden. Als je daarnaast de roosters zo nu en dan reinigt om vetophoping te voorkomen is er niks aan de hand.
pi_119370141
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2012 08:49 schreef Sorella het volgende:
De zweedse ballen
[ afbeelding ]

Zoon vond de rijst niet lekker en mijn man de ballen niet.
Komt misschien omdat ik inplaats van een eetlepel dille er een half bosje ingedaan heb.
Ik vond beide wel lekker ondanks het teveel aan dille.

Heb er 20 minuten over gedaan inplaats van 15 (ik heb het rustig aangedaan maar in theorie moet het kunnen in die 15 minuten). Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap.

wat zijn die blokjes?
ziet er wel heel lekker uit allemaal!!
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_119383474
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 23:57 schreef new_moon het volgende:

[..]

wat zijn die blokjes?
ziet er wel heel lekker uit allemaal!!
Knolselderij.
pi_119383638
doe mij maar de zweedse balle van de ikea! lekker en sneller dan 15 min! ze zien er wel lekker uit ;)
pi_119386106
Ik vind die ballen van ikea ietwat, hm hoe zal ik het zeggen, rubberachtig. Voor bij de borrel o.i.d. als een snack met die saus vind ik het wel lekker maar niet bij een gerecht.

Notitie voor mijzelf: wasemkap goed reinigen voor ik ga flamberen :)

[ Bericht 17% gewijzigd door Sorella op 19-11-2012 17:48:05 ]
pi_119388083
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 14:28 schreef misterfdude het volgende:
doe mij maar de zweedse balle van de ikea! lekker en sneller dan 15 min! ze zien er wel lekker uit ;)
Die doen mij denken aan frikandellen qua smaak :')
  zaterdag 24 november 2012 @ 15:25:18 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_119572835
Ik maak vandaag ook die Zweedse gehaktballetjes van Jamie, maar sta nu al langer dan 20 minuten alleen al voor te bereiden. Maak het straks nog af in ca. 5 minuten.
Ben heel voorzichtig geweest met de dille en heb i.p.v. karwijzaad djintan gebruikt.
Extra eidooiertje door het gehakt gedaan ook.

/tweaken
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_119573202
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden.
Ben benieuwd wat jij er van vind golfer :)
  zaterdag 24 november 2012 @ 18:29:37 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_119577911
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 15:41 schreef Sorella het volgende:
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden.
Ben benieuwd wat jij er van vind golfer :)
Zoals ik het een beetje had aangepast was het prima te eten.
Vooral de saus met cranberry-compote, slagroom en yoghurt was heel lekker.
De combi knolselderij, rijst en spinazie vond ik in eerste instantie wat vreemd, maar ook dat viel uiteindelijk prima te eten. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')