quote:
ik vind boter op mijn boterham ranzigquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:03 schreef Darkestrah het volgende:
Een overdaad aan sambal bij je eten.
Geen boter op je boterham doen.
Vooral bij spruitjes is dat verschrikkelijk, terwijl ze zo lekker zijnquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:05 schreef Bleie het volgende:
Groenten tot moes koken (zoals onze oma's dat vroeger deden).
quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:06 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
ik vind boter op mijn boterham ranzig
Kaas, vlees, gezond. Meestal onder de gril. Mijn huidige favoriet kaas, tomaat en daarna een dosis basilicum.quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:09 schreef Darkestrah het volgende:
[..]
Wat eet je vooral op je boterham?
Dat doe ik altijd met m'n bamiquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:05 schreef PP. het volgende:
Eten verdrinken in Saté saus / ketchup / mayo o.i.d
Dat jaquote:Op donderdag 26 mei 2011 11:57 schreef technofreak86 het volgende:
Aan tafel zonder te proeven een lading zout en maggi over je eten gooien.
dat is juist lekkerquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:05 schreef Bleie het volgende:
Groenten tot moes koken (zoals onze oma's dat vroeger deden).
Eten prakken (op je bord)
wat is dat ? die 2 dl pakjes slagroom die je zelf moet kloppen vind ik altijd wel prima (maar dat is toch niet synthetisch), en wtf is broodsap.quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:16 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
van die zelfmaak-/synthetische klopslagroom en broodsap
Ja hee, de grill verandert de zaak. Dan is het goed te doen zonder boter.quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:10 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Kaas, vlees, gezond. Meestal onder de gril. Mijn huidige favoriet kaas, tomaat en daarna een dosis basilicum.
Alleen bij hagelslag hoort boter maar ik eigenlijk nooit iets zoets op mijn brood.
Sowieso kaas met boter eronderquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:23 schreef Darkestrah het volgende:
[..]
Ja hee, de grill verandert de zaak. Dan is het goed te doen zonder boter.
Nog eentje: pure tomatenpuree op je zelfgemaakte pizza.
Ik vind lasagna zo lastig eten in hele plakken, net als canneloni.quote:
Spaghetti achtige pasta's dan, goed punt.quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:32 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik vind lasagna zo lastig eten in hele plakken
Nee gewoon rauw. Ik vind het zo glibberig en het smaakt naar boterquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:36 schreef Darkestrah het volgende:
[..]
Absoluut niet. (Of je hebt het nog over de grill, dan wel ja)
Zout op eten gooien wat je niet hebt geproefdquote:Op donderdag 26 mei 2011 11:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Wat zijn in jullie ogen culinaire doodzondes die je toch nog vaak tegenkomt?
(ik heb zelf geen echt idee maar zoiets als "het tot moes laten pruttelen van een wok gerecht" vind ik er wel 1)
Volgens die logica mag je ook geen sla op je shoarmabroodje doenquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:12 schreef Viking84 het volgende:
Aardbeien in chocola dopen!. Of slagroom op aardbeien (muv een enkele keer dat je uit eten bent). "Hoe kun je iets gezonds verpesten met iets ongezonds?" vraag ik me dan altijd af
.
Doe jij sla op je broodje shoarma??quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:44 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Volgens die logica mag je ook geen sla op je shoarmabroodje doen
Jawel, want dan voeg je iets gezonds toe aan iets ongezonds zodat het minder slecht wordt, dan mag het weer welquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:44 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Volgens die logica mag je ook geen sla op je shoarmabroodje doen
Bedoel je echte boter of margarine?quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:39 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Nee gewoon rauw. Ik vind het zo glibberig en het smaakt naar boter
Of je verpest je heerlijke, gezonde sla met ongezonde shoarma. Het is maar hoe je het bekijktquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:45 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Jawel, want dan voeg je iets gezonds toe aan iets ongezonds zodat het minder slecht wordt, dan mag het weer wel
Wat was er eerder, het broodje shoarma of de sla, tja tja, lastige discussiequote:Op donderdag 26 mei 2011 12:46 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Of je verpest je heerlijke, gezonde sla met ongezonde shoarma. Het is maar hoe je het bekijkt
Onder kaas beide, trouwens echte boter is wel erg lekkerquote:
Ik doe altijd eerst de sla. Nee, da's niet waar, eerst een smeerseltje knoflooksaus. Dus nee, sla mag nietquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:47 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Wat was er eerder, het broodje shoarma of de sla, tja tja, lastige discussie
quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:23 schreef Darkestrah het volgende:
[..]
Ja hee, de grill verandert de zaak. Dan is het goed te doen zonder boter.
Nog eentje: pure tomatenpuree op je zelfgemaakte pizza.
http://www.lmgtfy.com/?q=broodsapquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:16 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Sowieso frikadellen, van die zelfmaak-/synthetische klopslagroom en broodsap
Blijkbaar wel... gezien het feit dat de tweede hit dit topic is en in de andere slechts 'brood, sap' te vinden is...quote:
Voor veel pakjes geldt ook wel dat er best een aardige kruidencombinatie is samengesteld. Als je dan alles wat erin zit vers koopt wordt het best lekker.quote:Op donderdag 26 mei 2011 13:00 schreef Bosbeetle het volgende:
Als ik pasta maak koop ik altijd een pakje van honig dan alle ingrediënten die ik nodig denk te zijn voor pasta, dan maak ik de pasta en bedenk ik me dat ik dat pakje nog heb staan, en die gaat dan in de kast voor nood
Als ik bepaalde mensen te eten heb, dan zet ik het niet eens op tafel. Het is een slechte gewoonte, net als ketchup.quote:Op donderdag 26 mei 2011 11:57 schreef technofreak86 het volgende:
Aan tafel zonder te proeven een lading zout en maggi over je eten gooien.
Überhaupt maggi in huis hebben snap ik al niet.quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:30 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Als ik bepaalde mensen te eten heb, dan zet ik het niet eens op tafel. Het is een slechte gewoonte, net als ketchup.
Bruine boterham met boter en een plakje kaas. Met maggi erop.quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:32 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Überhaupt maggi in huis hebben snap ik al niet.
beetje maggiplant in de soepquote:Op donderdag 26 mei 2011 14:32 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Überhaupt maggi in huis hebben snap ik al niet.
Dat vind ik ook een goede culinaire doodzonde!quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:33 schreef Lord Katundro het volgende:
[..]
Bruine boterham met boter en een plakje kaas. Met maggi erop.![]()
Daarom maggi.
nee man, weet je hoe lekker dat is?quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat vind ik ook een goede culinaire doodzonde!
quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:37 schreef Lord Katundro het volgende:
[..]
nee man, weet je hoe lekker dat is?
quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:39 schreef Lord Katundro het volgende:
[..]
Bruine boterham met kaas en een laagje marmite dan?![]()
Of lust je ook geen marmite?
Eens!quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:16 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Dat jaHeb je netjes alles op smaak gebracht tijdens het koken, is het eerste wat ze doen er een lading zout/peper overheen gooien.
Het schijnt te betekenen dat je dan slecht in bed bent.quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:16 schreef Karina het volgende:
Ergens zout op kwakken zonder dat je het eerst geproefd hebt.
Ik gebruik het alleen voor de sladressing; olie, azijn en een beetje maggi.quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:32 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Überhaupt maggi in huis hebben snap ik al niet.
Drink heel vaak wijn met water. Gisteren nog bij het eten, droge witte wijn met spa rood en wat ijs.\quote:
Er zijn hele volksstammen die menen dat als je een pakje gebruikt je het zelf gemaakt hebt.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:25 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Alles uit een pakje halen, en vervolgens credits eisen voor wat je gemaakt hebt.
Doodzonde nee, irritant ja.
Carl Sagan kon zich daar ook aan ergeren: If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn hele volksstammen die menen dat als je een pakje gebruikt je het zelf gemaakt hebt.
carl is een persoon naar mijn hart!quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:36 schreef thabit het volgende:
[..]
Carl Sagan kon zich daar ook aan ergeren: If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe.
quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:36 schreef thabit het volgende:
[..]
Carl Sagan kon zich daar ook aan ergeren: If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe.
QFT!quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:36 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
carl is een persoon naar mijn hart!
quote:
5x per week aardappels, bestaan die mensen nog? Op het fossiele deel van de mensen na dan...quote:Op zaterdag 28 mei 2011 22:13 schreef Pipo1234 het volgende:
Ik vind de doorsnee Hollander een belediging voor elke vorm van culinairiteit. Als ze niet hun hele bord volstorten met zout, dan doen ze het wel met sausjes. De definitie van de gemiddelde Nederlander van culinairireit is 5 keer per week aardappelen en één keer per week pasta en nasi. Bij voorkeur wel uit een pakje, want het moet niet te gek worden natuurlijk.
Nu ik het er toch over heb. Mijn moeder is ook het toppunt van culinaire doodzondes. Die weet elke maaltijd te verpesten. Zelfs pannenkoeken weet ze vakkundig te verkloten. Dan krijg je zo'n pannenkoek van een halve centimeter dik op je bord. Die dus van binnen nog helemaal klef is.
Volgens mij eet bijna niemand meer iedere dag aardappels.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 22:17 schreef Bravebart het volgende:
[..]
5x per week aardappels, bestaan die mensen nog? Op het fossiele deel van de mensen na dan...
Ja die bestaan nog. Je kunt het ook omdraaien. Mensen die vijf keer week pasta eten (inclusief Knorr-/Maggi-mix en twee dagen per week aardapelen en nasi.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 22:17 schreef Bravebart het volgende:
[..]
5x per week aardappels, bestaan die mensen nog? Op het fossiele deel van de mensen na dan...
Begin van de zomer haal ik dat makkelijk, nieuwe aardappels zijn een delicatesse...quote:Op zaterdag 28 mei 2011 22:17 schreef Bravebart het volgende:
[..]
5x per week aardappels, bestaan die mensen nog? Op het fossiele deel van de mensen na dan...
Ik ben er een voorbeeld van ik vind het heerlijk en ben 25quote:Op zaterdag 28 mei 2011 22:17 schreef Bravebart het volgende:
[..]
5x per week aardappels, bestaan die mensen nog? Op het fossiele deel van de mensen na dan...
Ik big bang regelmatig, en beweeg hemel en aarde, mensen die het proeven noemen me ook bij mijn naam, Oh God en hebben orale orgasmes.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:36 schreef thabit het volgende:
[..]
Carl Sagan kon zich daar ook aan ergeren: If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe.
Wat is er mis met aardappels?quote:Op zaterdag 28 mei 2011 22:17 schreef Bravebart het volgende:
[..]
5x per week aardappels, bestaan die mensen nog? Op het fossiele deel van de mensen na dan...
Idd :S Ik ben geen fan van aardappelen, maar een doodzonde.. ??quote:
Aromat. Dat is toch zo'n vergif.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:08 schreef Lyriella het volgende:
[..]
Idd :S Ik ben geen fan van aardappelen, maar een doodzonde.. ??
Wat ik een doodzonde vind, naast het 'overal zout overheen kiepen zonder het geproefd te hebben' is... aromat. Wat is dat smerig zeg.
Heb het zelf niet in huis maar ik vind dat best lekker voor zo af en toe op bijv. een ei.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:13 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Aromat. Dat is toch zo'n vergif.
Ingrediënten: Zout, smaakversterkers (Mononatriumglutamaat, Natriumguanylaat, Natriuminosinaat), lactose, zetmeel, gehard plantaardig vet, ui, specerijen, aroma (met selderij), knoflook, maltodextrine, ui-extract, paddestoelextract.
Dat is al een zonde op zich... Eten om het eten is zo dierlijk.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:24 schreef Isegrim het volgende:
...
Naar een restaurant gaan waar je veel kunt eten voor weinig geld.
Want moet altijd duur en weinig zijn?quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:26 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Dat is al een zonde op zich... Eten om het eten is zo dierlijk.
''Nee joh gekkie, als het van melk komt heet het toch roomboter!''quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:24 schreef Isegrim het volgende:
Aan margarine refereren met het woord 'boter'.
Zo ken ik er ook nog een: aan fritessaus refereren met het woord 'mayonaise'.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:24 schreef Isegrim het volgende:
Aan margarine refereren met het woord 'boter'.
Eten uit noodzaak á la. Maar je kapot eten omdat het kan? Decadentie ten top.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:31 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Want moet altijd duur en weinig zijn?
Bijna iedereen heeft toch wel eens bij zo'n onbeperkt wokken tent gegeten. Dat het culinair niet hoogstaand is OK, maar een doodszonde?
Nee.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:31 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Want moet altijd duur en weinig zijn?
Ik vind dat soort vreetschuren een verschrikking. Dan haal ik liever gewoon een patatje.quote:Bijna iedereen heeft toch wel eens bij zo'n onbeperkt wokken tent gegeten. Dat het culinair niet hoogstaand is OK, maar een doodszonde?
Als mensen dat thuis doen, prima, maar als ik bij een broodjeszaak de vraag krijg 'of er ook boter op moet' en ik krijg vervolgens margarine op mijn broodje...quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:32 schreef Erasmo het volgende:
[..]
''Nee joh gekkie, als het van melk komt heet het toch roomboter!''
[ afbeelding ]
Nou nou, je kan iemand ook dat extra bordje nasi gewoon gunnen.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:37 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Eten uit noodzaak á la. Maar je kapot eten omdat het kan? Decadentie ten top.
In Nederland? Waarom zou je?quote:Op zondag 29 mei 2011 00:00 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Nou nou, je kan iemand ook dat extra bordje nasi gewoon gunnen.
quote:Op zondag 29 mei 2011 00:04 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Waarom zou iemand niet een keer veel mogen eten?
Veel verschillende dingen kunnen eten voor relatief weinig geld is toch weinig mis mee? Ok, de mensen die 4 borden van hetzelfde nemen daargelaten, maar 30 verschillende dingen eten, gewoon omdat het kan vind ik geen doodzondequote:Op zondag 29 mei 2011 00:06 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]Het mag allemaal wel natuurlijk. Maar wat is het nut ervan?
quote:Op zondag 29 mei 2011 08:32 schreef Roomsnoes het volgende:
Light-producten, 'want ik moet toch een beetje aan de lijn denken'.
Light chips en slagroom bijvoorbeeld, wat een gore zooi. Als je niet dik wil worden/blijven, neem dan de helft of niets... Dat quasi gezonde gedoe, blegh.
Dat is niet het ergste.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:32 schreef Roomsnoes het volgende:
Light-producten, 'want ik moet toch een beetje aan de lijn denken'.
Light chips en slagroom bijvoorbeeld, wat een gore zooi. Als je niet dik wil worden/blijven, neem dan de helft of niets... Dat quasi gezonde gedoe, blegh.
Eens!quote:Op zondag 29 mei 2011 08:32 schreef Roomsnoes het volgende:
Light-producten, 'want ik moet toch een beetje aan de lijn denken'.
Light chips en slagroom bijvoorbeeld, wat een gore zooi. Als je niet dik wil worden/blijven, neem dan de helft of niets... Dat quasi gezonde gedoe, blegh.
Net zoals alle chips van Lays nu 20% minder zout bevat en ik vind ze nu echt niet lekker meer.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:35 schreef Specularium het volgende:
Dat is niet het ergste.
Fabrikanten passen de inhoud aan op dat soort gedrag.
Beste voorbeeld recent is Sultana. Presenteren ze het heel mooi op een manier
dat het makkelijker zou zijn voor iedereen, maar uiteindelijk zitten er minder
in dezelfde verpakking voor dezelfde prijs.
Minder zout op chips?! Dan zijn het toch geen chips meer... Laat ongezonde dingen lekker ongezond blijven. Ik kies daar toch zeker zelf voor, dan sta ik ook voor de gevolgen inquote:Op zondag 29 mei 2011 08:49 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Net zoals alle chips van Lays nu 20% minder zout bevat en ik vind ze nu echt niet lekker meer.
Ik bedoel, je weet dat je iets ongezonds eet, waarom moet dat dan de illusie van 'gezonder' krijgen
Op de website van Lay's:quote:Op zondag 29 mei 2011 08:53 schreef Roomsnoes het volgende:
[..]
Minder zout op chips?! Dan zijn het toch geen chips meer... Laat ongezonde dingen lekker ongezond blijven. Ik kies daar toch zeker zelf voor, dan sta ik ook voor de gevolgen in![]()
Ik woon in Noorwegen en daar is dit soort bullshit nog niet echt doorgedrongen. Wel betaal ik de hoofdprijs voor suikerwaren en vette troep
Het is dus 25% en het is bullshit dat de smaak hetzelfde is geblevenquote:Iedereen geniet zo af en toe van een hartig tussendoortje. Wel zo prettig als je dan niet teveel verzadigde vetten en zout binnenkrijgt. Daarom is Lay’s altijd op zoek naar manieren om chips beter in te passen in een verantwoord voedingspatroon. Gingen we eerst de strijd aan met verzadigde vetten, nu verlagen we als eerste het zoutgehalte van onze chips met 25% terwijl de smaak voor 100% gelijk blijft.
Is dat wel een keus van de fabrikant zelf? Lijkt mij dat die ertoe wordt gedwongen. Miss niet de chipsfabrikant, maar er is wel een 'er moet veel minder zout in ons eten'-hausse gaande.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:57 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Op de website van Lay's:
[..]
Het is dus 25% en het is bullshit dat de smaak hetzelfde is gebleven
Culinaire doodzonde van de voedingsindustrie dus: proberen om ongezonde produkten een air van gezondheid mee te geven door dingen als light, minder vet, minder zout etc waardoor het vooral minder lekker wordt
Wie vertelde dat toch dat zelfs restaurants daar enorme problemen van ondervinden; dat ze geen zout meer door de gerechten mogen doen. Zoiets. Of misschien was dat alleen in de VS.quote:Op zondag 29 mei 2011 09:01 schreef Viking84 het volgende:
Is dat wel een keus van de fabrikant zelf? Lijkt mij dat die ertoe wordt gedwongen. Miss niet de chipsfabrikant, maar er is wel een 'er moet veel minder zout in ons eten'-hausse gaande.
Ja maar nee, dit is een klein voorbeeld van hoe de overheid het liefst ziet dat jij leeft.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:53 schreef Roomsnoes het volgende:
[..]
Minder zout op chips?! Dan zijn het toch geen chips meer... Laat ongezonde dingen lekker ongezond blijven. Ik kies daar toch zeker zelf voor, dan sta ik ook voor de gevolgen in![]()
Voorlichting en openheid is gewoon wrong. De samenleving is maakbaar verdikkie!quote:Op zondag 29 mei 2011 09:15 schreef Viking84 het volgende:
Nu moeten jullie wel even bedenken dat een groot deel vd bevolking totaal niet bewust met eten bezig is en voor deze groep is het dus wel degelijk nodig dat de overheid beslissingen neemt om deze mensen tegen zichzelf te beschermen. Het aantal mensen dat denkt dat ontbijtkoek gezond is, omdat er vezels in zitten, is nog schrikbarend hoog, zo merk ik. Er is zóveel onwetendheid, ongelooflijk.
Niks mis met ontbijtkoek.quote:Op zondag 29 mei 2011 09:15 schreef Viking84 het volgende:
Nu moeten jullie wel even bedenken dat een groot deel vd bevolking totaal niet bewust met eten bezig is en voor deze groep is het dus wel degelijk nodig dat de overheid beslissingen neemt om deze mensen tegen zichzelf te beschermen. Het aantal mensen dat denkt dat ontbijtkoek gezond is, omdat er vezels in zitten, is nog schrikbarend hoog, zo merk ik. Er is zóveel onwetendheid, ongelooflijk.
Daar ben ik me zeker van bewust. Maar de vraag is of deze groep wel gezond wil eten. Of er het geld voor heeft. Een patatje is immers mara 1,50 ofzo, en de maag zit weer vol. Daar koop je geen maaltijd aan groentes voor. Hoever il je dan als overheid gaanom deze mensen in een gezond stramien te proppen? Dat gaat toch echt geen vruchten afwerpen, denk ik.quote:Op zondag 29 mei 2011 09:15 schreef Viking84 het volgende:
Nu moeten jullie wel even bedenken dat een groot deel vd bevolking totaal niet bewust met eten bezig is en voor deze groep is het dus wel degelijk nodig dat de overheid beslissingen neemt om deze mensen tegen zichzelf te beschermen. Het aantal mensen dat denkt dat ontbijtkoek gezond is, omdat er vezels in zitten, is nog schrikbarend hoog, zo merk ik. Er is zóveel onwetendheid, ongelooflijk.
marmitequote:Op donderdag 26 mei 2011 14:39 schreef Lord Katundro het volgende:
[..]
Bruine boterham met kaas en een laagje marmite dan?![]()
Nou... er zit behoorlijk wat suiker inquote:
Mja, maar wij betalen wel mee aan alle kosten die dat met zich meebrengt. Nog afgezien van het straatbeeldquote:En als de overheid ingrijpt is dat voor iedereen.
Door het slechte consumptiegedrag van enkelen. Ze zouden eens bij etnische minderheden
zo hard moeten optreden in het geval van criminaliteit.
Het land zou te klein zijn voor de helft. De andere helft stemt pvv.
Een onverantwoordelijke minderheid die het beleid dicteert voor de gehele bevolking
zou gewoon nooit mogen. Laat die vetkleppen verder ook maar omvallen.
En het invoeren in supermarkten van de meest bizarre vormen van lightprodukten heeft het aantal mensen met obesitas drastisch doen afnemen. ....toch?quote:Op zondag 29 mei 2011 09:50 schreef Viking84 het volgende:
Mja, maar wij betalen wel mee aan alle kosten die dat met zich meebrengt. Nog afgezien van het straatbeeld.
Omdat je blijkbaar moet letten op hoeveel je eet, dan kan je beter niet bij de mac eten. Het is niet alsof het de enige plaats is om te eten namelijk.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:41 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Eens!
Wel met de volgende kanttekening: mensen doen altijdals iemand een menu bestelt bij Mac en daar dan een cola light bij neemt. Waarom? Als je een regular coke neemt, zit je nog hoger in je calorieën, dus dan is het toch juist goed als je cola light neemt? Wat is daar
aan?
.
Volgens mij is het probleem meer dat de hoeveelheden zout die fabrikanten in hun producten doen gigantisch is toegenomen. Omdat zout dingen lekkerder maakt is er een soort race-to-the-bottom ontstaan tussen fabrikanten, waarbij niemand durft toe te geven. Minder zout toevoegen betekent namelijk dat je minder gaat verkopen. De consument is de dupe omdat die ongemerkt steeds meer zout tot zich neemt. Dat wordt dan toch ook opgedrongen?quote:Op zondag 29 mei 2011 09:55 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En het invoeren in supermarkten van de meest bizarre vormen van lightprodukten heeft het aantal mensen met obesitas drastisch doen afnemen. ....toch?
Nee dus
Het codewoord is dus voorlichten, niet opdringen.
Zout maakt producten niet lekkerder.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:06 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Volgens mij is het probleem meer dat de hoeveelheden zout die fabrikanten in hun producten doen gigantisch is toegenomen. Omdat zout dingen lekkerder maakt is er een soort race-to-the-bottom ontstaan tussen fabrikanten, waarbij niemand durft toe te geven. Minder zout toevoegen betekent namelijk dat je minder gaat verkopen. De consument is de dupe omdat die ongemerkt steeds meer zout tot zich neemt. Dat wordt dan toch ook opgedrongen?
Ik ben geen deskundige op dat gebied. Maar zoals mij het is verteld komt het er op neer dat wij steeds meer gewend raken aan grotere hoeveelheden zout. Als fabrikanten dat gaan terugbrengen vinden wij het niet lekker meer en verliezen ze marktaandeel.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zout maakt producten niet lekkerder.
In de tijd voor de koeling aten we veel zouter, Zuurkool, Snijbonen in het zout, Pekelvlees, Pekelharing, Zout was de enige manier zaken te conserveren voordat het wecken, inblikken en koelen werd uitgevonden.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:19 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Ik ben geen deskundige op dat gebied. Maar zoals mij het is verteld komt het er op neer dat wij steeds meer gewend raken aan grotere hoeveelheden zout. Als fabrikanten dat gaan terugbrengen vinden wij het niet lekker meer en verliezen ze marktaandeel.
Veel zout is op lange termijn niet echt gezond voor je.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de tijd voor de koeling aten we veel zouter, Zuurkool, Snijbonen in het zout, Pekelvlees, Pekelharing, Zout was de enige manier zaken te conserveren voordat het wecken, inblikken en koelen werd uitgevonden.
Het is waar dat mensen zout gewend zijn, maar daar wen je snel aan als je het minder gaat eten. Zout is verder ook niet ongezond, net zoals eieren je cholesterol niet verhogen. Er wordt zoveel onzin verteld over eten.
Ik eet weinig zout, omdat ik het niet lekker vind zout te eten.
Vertel.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Veel zout is op lange termijn niet echt gezond voor je.
Leef je uit op pubmed. Startlinkjequote:
Aan het einde van je leven ga je dood.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
De betere zout vervanger?quote:Op zondag 29 mei 2011 10:45 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Leef je uit op pubmed. Startlinkje
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19110538
De voedselindustrie is atm bezig met een zout-is-niet-slecht-campagne. Belangrijkste drijfveer is natuurlijk dat zout goedkoop is, veel smaak geeft, en goed conserveert.
Ik ben wel eens bij zo'n wok geweest met collega's. Het is echt een stuk beter dan een hollands buffet ofoz. Ze hadden veel verse groenten, vlees, vis. Het werd niet hoogstaand bereid, maar de kwaliteit was uitstekend. Simpel en best te doen. Dat de meeste mensen dan vooral slecht rundvlees kiezen moeten ze zelf weten. ik heb heerlijk zelf groentenschoteltjes samengesteld met vis en garnalen. Prima!quote:Op zondag 29 mei 2011 01:48 schreef technofreak86 het volgende:
Culinaire doodszonde: 1x kwaliteit waarderen en daarna alles en iedereen die kwantiteit weet te waarderen veroordelen.
Eh, zout is niet echt gezond.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de tijd voor de koeling aten we veel zouter, Zuurkool, Snijbonen in het zout, Pekelvlees, Pekelharing, Zout was de enige manier zaken te conserveren voordat het wecken, inblikken en koelen werd uitgevonden.
Het is waar dat mensen zout gewend zijn, maar daar wen je snel aan als je het minder gaat eten. Zout is verder ook niet ongezond, net zoals eieren je cholesterol niet verhogen. Er wordt zoveel onzin verteld over eten.
Ik eet weinig zout, omdat ik het niet lekker vind zout te eten.
Uhuh.Nooit.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:31 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Bijna iedereen heeft toch wel eens bij zo'n onbeperkt wokken tent gegeten.
Noen mij maar raar, maar wat is er mis met rauwe groente eten? Ik neem regelmatig een groentedip, lekker dipsausje maken en dan bloemkool, broccoli, paprika en tomaat dippen.quote:Op zondag 29 mei 2011 11:52 schreef Resistor het volgende:
En weten wat je doet. Geen vlees en vis bij elkaar.
Of überhaupt wel je eten gaan laten bakken, wij hebben eens smakelijk gelachen om iemand die het niet deed, die zat op wat rauwe groenten te knappelen
Ik vraag altijd om een lekker spiegelei, dooiers vloeibaar met knapperspekquote:Op zondag 29 mei 2011 11:57 schreef Spanky78 het volgende:
Eh, ik vind van die buffetten in warmhoudbakken veel triester. In hotels waar ik voor mijn werk regelmatig ben, ook de zeer luxe hotels serveren hun ontbijt in van die shafing dishes. Vieze roerei, moddervette spek, blagh.
Henk en Ingrid met de kinderen.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:03 schreef Isegrim het volgende:
Het zijn gewoon droevige tenten met een droevig publiek. En wat groente en een sausje in een wok flikkeren kan ik zelf ook wel. Het voegt voor mij niets toe en ik erger me aan het volk dat je in zo'n tent tegenkomt.
Die zijn schijt irritant inderdaadquote:Op zondag 29 mei 2011 12:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat ja.Ben sowieso al geen fan van kinderen in restaurants.
Gewoon laat gaan eten maar verder heb je gelijk. Kinderen in vakantiehotels zijn ook zo een rampquote:Op zondag 29 mei 2011 12:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat ja.Ben sowieso al geen fan van kinderen in restaurants.
Eens, vooral het publiek is droevig. ga vooral niet naar ee wok waar je ook drank all-in krijgt. Dan ben je echt in een tokkietent beland.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:03 schreef Isegrim het volgende:
Het zijn gewoon droevige tenten met een droevig publiek. En wat groente en een sausje in een wok flikkeren kan ik zelf ook wel. Het voegt voor mij niets toe en ik erger me aan het volk dat je in zo'n tent tegenkomt.
Zie het als een avondje antropologiequote:Op zondag 29 mei 2011 11:44 schreef Isegrim het volgende:
Ik moet wel. Schoonfamilie gaat jaarlijks bij zo'n tent eten als opa jarig is...
Daar moet ik dus over twee weken heen. Ik zal verslag uitbrengen.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:21 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Eens, vooral het publiek is droevig. ga vooral niet naar ee wok waar je ook drank all-in krijgt. Dan ben je echt in een tokkietent beland.
Ik heb bij dat soort events altijd net een andere afspraak, sorry, zit dan in München, Rome, etc.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Daar moet ik dus over twee weken heen. Ik zal verslag uitbrengen.
Daar heb ik dan weer geen moeite mee, zijn volgens mij veel koks die dat doen.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:09 schreef Farenji het volgende:
Tijdens het koken proeven door de lepel in je mond te doen en dan de lepel weer terug in de pan te stoppen, met alle speekselresten er nog aan. Doodzonde.
Het gaat niet om de bacterien, maar om de enzymen die in speeksel zitten. Die verteren het zetmeel in het eten al voordat het in je mond komt, dat verandert de smaak: het wordt zoeter door het moutsuiker dat ontstaat, en sauzen e.d. worden slapper omdat het bindend vermogen minder wordt.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:11 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Daar heb ik dan weer geen moeite mee, zijn volgens mij veel koks die dat doen.Die bacteriën koken toch wel dood.
Oh, dat doe ik nooit. Ik lik alle speekselresten er altijd weer vanaf.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:09 schreef Farenji het volgende:
Tijdens het koken proeven door de lepel in je mond te doen en dan de lepel weer terug in de pan te stoppen, met alle speekselresten er nog aan. Doodzonde.
Van dat minieme beetje speeksel op een lepel? Lijkt me dat je daarvoor een paar keer flink moet tuffen.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:15 schreef Farenji het volgende:
[..]
Het gaat niet om de bacterien, maar om de enzymen die in speeksel zitten. Die verteren het zetmeel in het eten al voordat het in je mond komt, dat verandert de smaak: het wordt zoeter door het moutsuiker dat ontstaat, en sauzen e.d. worden slapper omdat het bindend vermogen minder wordt.
quote:Op zondag 29 mei 2011 13:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, dat doe ik nooit. Ik lik alle speekselresten er altijd weer vanaf.
Dat, plus enzymen werken voor geen meter meer bij de temperaturen die je met koken bereikt.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:19 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Van dat minieme beetje speeksel op een lepel? Lijkt me dat je daarvoor een paar keer flink moet tuffen.
En exact daarom nemen wij de kinderen mee naar een Wok. In vergelijking met het volk dat daar rondloopt gedragen die van mij zich voorbeeldigquote:Op zondag 29 mei 2011 12:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat ja.Ben sowieso al geen fan van kinderen in restaurants.
quote:
Kan er bij jullie niemand koken, hebben jullie geld teveel of is de definitie van restaurant bij jullie erg ruim? Als ik uit eten ga met mijn vriendin kost dat standaard minstens 60 euro. Ik kan me niet voorstellen dat je even twee keer per week 100 euro uit gaat geven in een restaurant.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:27 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
...
Maar goed, wij gaan ook relatief vaak uit eten (5 - 8 x per maand met kinderen en dan nog vier x zonder kinderen) en meestal naar normale restaunts met bediening. Kinderen kunnen zich best normaal gedragen in restaurants, als je ze het maar leert.
...
True, vroeger toen ik nog klein was toen bleef ik netjes zitten in een restaurant, maar puur en alleen omdat ik het eten zo lekker vond.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:27 schreef Tinkepink het volgende:
Kinderen kunnen zich best normaal gedragen in restaurants, als je ze het maar leert.
Of honden/katten in de keuken.
Ik woon in Duitsland waar uit eten betaalbaar is en daarnaast zijn we tweeverdieners. Tussen naar de Griek en een 4-sterrenrestaurant zit een hele range aan normale, kwalitatief goede restaurants waar je geen kapitaal kwijt hoeft te zijn.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:27 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
[..]
Kan er bij jullie niemand koken, hebben jullie geld teveel of is de definitie van restaurant bij jullie erg ruim? Als ik uit eten ga met mijn vriendin kost dat standaard minstens 60 euro. Ik kan me niet voorstellen dat je even twee keer per week 100 euro uit gaat geven in een restaurant.
Nou inderdaad zeg. Ik ben een groot liefhebber van pindakaas. Maar alleen al door te denken aan pindakaas in combinatie met margarine ga ik kokhalzen.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:10 schreef rac het volgende:
Even terug naar culinaire doodzondes ,
Ik vind het vreselijk maar boter/Margarine onder pindakaas.
Mijn moeder smeert altijd een dikke laag margarine op haar brood.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:36 schreef thabit het volgende:
[..]
Nou inderdaad zeg. Ik ben een groot liefhebber van pindakaas. Maar alleen al door te denken aan pindakaas in combinatie met margarine ga ik kokhalzen.
Diepvriesspinazie à la crème is een zwak punt bij mij. Jeugdsentiment.quote:
Dat vind ik ook lekker!quote:Op zondag 29 mei 2011 13:38 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Diepvriesspinazie à la crème is een zwak punt bij mij. Jeugdsentiment.Met een gekookt eitje en gebakken kaas (dikke plak kaas in ei dompelen, paneermeel opdoen en vervolgens bakken).
Doperwten zijn te doen als het echt mot.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:43 schreef Isegrim het volgende:
Alle groenten uit een pot smaken vies. Zoet.
M'n zwager stelde dat laatst als voorwaarde om uit eten te gaan rondom moederdag. Het moest all-in zijn, want volvreten voor een vast bedrag. Het voorgestelde alternatief all-you-can-eat japans werd afgeslagen want de drank was niet inclusief. Uiteraard niet gegaan, ik weiger om met mijn bordje in de rij te staan. Daarbij, m'n zwager is nuchter al een lompe hork, die hoef ik niet zat te zien. Din lijkt totaal niet op haar familie, gelukkig maar.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:21 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Eens, vooral het publiek is droevig. ga vooral niet naar ee wok waar je ook drank all-in krijgt. Dan ben je echt in een tokkietent beland.
Ik zou mijn schoonfamilie onteren.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:54 schreef Fixers het volgende:
[..]
M'n zwager stelde dat laatst als voorwaarde om uit eten te gaan rondom moederdag. Het moest all-in zijn, want volvreten voor een vast bedrag. Het voorgestelde alternatief all-you-can-eat japans werd afgeslagen want de drank was niet inclusief. Uiteraard niet gegaan, ik weiger om met mijn bordje in de rij te staan. Daarbij, m'n zwager is nuchter al een lompe hork, die hoef ik niet zat te zien. Din lijkt totaal niet op haar familie, gelukkig maar.
...
nope.wat uit de pan met de lepel op een schoteltje, en dan vanaf dat schoteltje proeven. Zo heb ik dat van mijn chef geleerd.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:11 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Daar heb ik dan weer geen moeite mee, zijn volgens mij veel koks die dat doen.Die bacteriën koken toch wel dood.
Ik ook van mijn kookdocent, want ein lepel elektriesiert in jouw mondt und dan schmaakt die soep andersch. (inclusief duits accent).quote:Op zondag 29 mei 2011 15:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
nope.wat uit de pan met de lepel op een schoteltje, en dan vanaf dat schoteltje proeven. Zo heb ik dat van mijn chef geleerd.
Hij doet wat?quote:Op zondag 29 mei 2011 15:36 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ik ook van mijn kookdocent, want ein lepel elektriesiert in jouw mondt und dan schmaakt die soep andersch. (inclusief duits accent).
Dat, en je brand je bek en dan proef je helemaal niets meer. Een beetje saus of soep op een schoteltje koelt af en je kan veel beter proeven.quote:Op zondag 29 mei 2011 15:36 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ik ook van mijn kookdocent, want ein lepel elektriesiert in jouw mondt und dan schmaakt die soep andersch. (inclusief duits accent).
Hoop afwas - of je proeft niet vaak genoeg :pquote:Op zondag 29 mei 2011 15:43 schreef Isabeau het volgende:
Ik proef meestal gewoon van een (schone) lepel die nooit weer terug gaat in diezelfde pan. Maar dat is dus niet handig?
Magnetron nuked voedselquote:Op zondag 29 mei 2011 18:43 schreef MaximusTG het volgende:
Ik gok dat Pipo meer doelt op het opwarmen in de magnetron.
Oh is de magnetron fout dan?quote:Op zondag 29 mei 2011 18:43 schreef MaximusTG het volgende:
Ik gok dat Pipo meer doelt op het opwarmen in de magnetron.
Waarom? Omdat technologie en dus eng?quote:
Ik heb op het moment ook appeltaart in de vriezer zitten. Dat is niet zo gek...quote:Op zondag 29 mei 2011 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Een appeltaart geportioneerd invriezen is goed te doen hoor, doe het ook wel eens omdat ik gek ben op appeltaart, maar met zijn tweetjes eet niet niet in een dag of 2 een hele taart weg.
Dit dus. Je wil niet weten hoe slap appeltaart wordt als je het in de magnetron stopt.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:43 schreef MaximusTG het volgende:
Ik gok dat Pipo meer doelt op het opwarmen in de magnetron.
Deegwaar die warm en een beetje kleffig lekker zijn kan je prima invriezen en magnetronnen. Scones zijn zo helemaal geweldig, mischien wel beter dan vers gebakken.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:08 schreef Pipo1234 het volgende:
Ik bedacht er net nog eentje...
Een taart bakken die vervolgens grotendeels invriezen, er dan een paar maanden later een stukje van uit de vriezer halen en dat stukje in de magnetron opwarmen.
omdat - jeugdtrauma's met borden opgewarmde macaroni welke ranzig was.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom? Omdat technologie en dus eng?
Macaroni opwarmen is wel heel erg triest, wat kost een kilo, 49 cent?quote:Op zondag 29 mei 2011 18:47 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
omdat - jeugdtrauma's met borden opgewarmde macaroni welke ranzig was.
quote:Op zondag 29 mei 2011 18:50 schreef Absurditeit het volgende:
Rookworsten van de HEMA bij kant-en-klare boerenkool van de Aldi eten.
dat in 1 zin durven noemen! culi-barbaar dat je er bentquote:Op zondag 29 mei 2011 18:50 schreef Absurditeit het volgende:
Rookworsten van de HEMA bij kant-en-klare boerenkool van de Aldi eten.
De kant en klare boerenkool van de HEMA daarentegen...quote:Op zondag 29 mei 2011 18:50 schreef Absurditeit het volgende:
Rookworsten van de HEMA bij kant-en-klare boerenkool van de Aldi eten.
quote:Op zondag 29 mei 2011 18:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
[..]
dat in 1 zin durven noemen! culi-barbaar dat je er bent
nee was als ik laat thuis was (stage enzo) en dan stond er een bord macaroni in de koelkast voor in de magnetron. echt hoe dat eruit kwam !!! het lijkt wel alsof het vet van het gehakt over je bord heen ontploft door zo'n magnetron.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Macaroni opwarmen is wel heel erg triest, wat kost een kilo, 49 cent?
En het is nog link ook, lauwe macaroni is een broeinest voor bacterien, macaroni koken en niet dezelfde dag eten is vragen om voedselvergiftigingen.
Volgens mij kook je macaroni vers in 4-5 minuten, dus snap nog steeds het opwarmen in de magnetron niet. Het is smerig en je wint geen tijd, het kost geen drol.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:52 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
nee was als ik laat thuis was (stage enzo) en dan stond er een bord macaroni in de koelkast voor in de magnetron. echt hoe dat eruit kwam !!! het lijkt wel alsof het vet van het gehakt over je bord heen ontploft door zo'n magnetron.
En pasta-salade dan?quote:Op zondag 29 mei 2011 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Macaroni opwarmen is wel heel erg triest, wat kost een kilo, 49 cent?
En het is nog link ook, lauwe macaroni is een broeinest voor bacterien, macaroni koken en niet dezelfde dag eten is vragen om voedselvergiftigingen.
het was macaroni als in - compleet pasta gerecht (inclusief groenten, gehakt, etc). gewoon, opwarmen als je thuiskomt, ken je dat niet? anders moet je nog koken enzo, nu enkel je bord ff opwarmen.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij kook je macaroni vers in 4-5 minuten, dus snap nog steeds het opwarmen in de magnetron niet. Het is smerig en je wint geen tijd, het kost geen drol.
Maar geldt dat ook als je er saus, gehakt en bepaalde groenten etc. door wilt doen?quote:Op zondag 29 mei 2011 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij kook je macaroni vers in 4-5 minuten, dus snap nog steeds het opwarmen in de magnetron niet. Het is smerig en je wint geen tijd, het kost geen drol.
Ja. De saus maak je apart en doe je door de pasta. Je gaat niet de pasta meekoken in de saus.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:57 schreef Absurditeit het volgende:
[..]
Maar geldt dat ook als je er saus, gehakt en bepaalde groenten etc. door wilt doen?
Het gaat erom dat je wel degelijk tijd wint als je het al zo klaar hebt en het dus zo opwarmt. Of het te vreten is, is een tweede.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:58 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja. De saus maak je apart en doe je door de pasta. Je gaat niet de pasta meekoken in de saus.
het is niet zo belangrijk, maar een magnetron nuked sneller een bord macaroni dan jij het vers kan koken - om de vraag te beantwoorden.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:58 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja. De saus maak je apart en doe je door de pasta. Je gaat niet de pasta meekoken in de saus.
Een bord kant-en-klare pasta met saus erbij moet toch echt wel drie of vier minuten in de magnetron lijkt me. Verse pasta kook je even lang.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:59 schreef Absurditeit het volgende:
[..]
Het gaat erom dat je wel degelijk tijd wint als je het al zo klaar hebt en het dus zo opwarmt. Of het te vreten is, is een tweede.
Een goeie pastasaus heb ik echt niet in 4 minuten klaar hoor.quote:Op zondag 29 mei 2011 19:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Een bord kant-en-klare pasta met saus erbij moet toch echt wel drie of vier minuten in de magnetron lijkt me. Verse pasta kook je even lang.
Geforceerd afkoelen met koud water, ijsklontjes, dan in de koelkast zetten.quote:
Volgens mij ging het over kant-en-klare meuk.quote:Op zondag 29 mei 2011 19:09 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
[..]
Een goeie pastasaus heb ik echt niet in 4 minuten klaar hoor.
En 1 bord kant-en-klare pasta opwarmen in de magnetron is na 2 minuten al veel te warm, anderhalve minuut is het meestal prima warm en nog best eetbaar.
Sorry voor al de culinaire hartjes die ik nu breek
Dan zou ik even 10 minuten op m'n lip kauwen en ff snel een saus maken met gehakt, groente en saus. Zooooo veel lekkerder.quote:Op zondag 29 mei 2011 19:09 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
[..]
Een goeie pastasaus heb ik echt niet in 4 minuten klaar hoor.
En 1 bord kant-en-klare pasta opwarmen in de magnetron is na 2 minuten al veel te warm, anderhalve minuut is het meestal prima warm en nog best eetbaar.
Sorry voor al de culinaire hartjes die ik nu breek
Van die pakken met pasta en nasi van de basismarkt.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:47 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
omdat - jeugdtrauma's met borden opgewarmde macaroni welke ranzig was.
Neuh max. 2 minuten. En dat jij een verse pasta maakt binnen 3 min. lijkt me zeer onwaarschijnlijk.quote:Op zondag 29 mei 2011 19:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Een bord kant-en-klare pasta met saus erbij moet toch echt wel drie of vier minuten in de magnetron lijkt me. Verse pasta kook je even lang.
Onzinquote:Op zondag 29 mei 2011 19:13 schreef Isegrim het volgende:
[..]
\
En een echt goede pastasaus duurt een paar uur.
Er is meer dan tomatensaus, en als je bv Marinara maakt gaat dat veel snellerquote:Op zondag 29 mei 2011 19:43 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Tomatensaus? Die vind ik pas écht lekker als 'ie een paar uur geprutteld heeft.
Na het koken even afspoelen met koud water, is het meteen koud en plakt veel minder omdat je wat zetmeel wegspoelt.quote:
Brrrr, kant-en-klaar pizza's uit de magnetron.quote:Op zondag 29 mei 2011 19:23 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Van die pakken met pasta en nasi van de basismarkt.![]()
Of nog leuker... van die supergoedkope pizza's. Dit alles in de magnetron. Jeugdtrauma's ten top...
Ja klopt, ik bedoelde vooral tomatensaus.quote:Op zondag 29 mei 2011 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er is meer dan tomatensaus, en als je bv Marinara maakt gaat dat veel sneller
Je kunt ook gewoon saus invriezen of bewaren en dan de saus verwarmen en macaroni koken.quote:Op zondag 29 mei 2011 20:21 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja klopt, ik bedoelde vooral tomatensaus.
Er is nog een overtreffende trap: magnetronfrieten.quote:Op zondag 29 mei 2011 20:09 schreef Fixers het volgende:
[..]
Brrrr, kant-en-klaar pizza's uit de magnetron.
Ik wist niet eens dat die bestonden.quote:Op zondag 29 mei 2011 21:56 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Er is nog een overtreffende trap: magnetronfrieten.
Totaal niet te eten.
Ja, in een speciaal bakje met een apart soort folie aan de binnenkant. Wat zogenaamd voor knapperigheid zou moeten zorgen.quote:
dan wil ik er ook nog wel ff een scheppie bovenop doen. ik HEB nml wel een magnetron, maar alleen voor non-food dingen te verwarmen. Als ik het in mijn mond stop. gaat het niet in de magnetron. Soit.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:27 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja, valt iig mee van ze dat ze het probeerden. Kan me voorstellen dat niet iedereen van geitenkaas houdt.
Nog @pietverdriet over de magnetron; ik vind de magnetron zeker niet eng, maar ik vind veel ontdooide dingen uit de magnetron er gewoon niet lekker uitzien. Bij ontdooide appeltaart krijg ik een beeld van een halflauwe taart met zompige bodem..
Ja! Geweldig! Die zijn zo over-the-top fout dat het niet meer uitmaakt of het culinair verantwoord is.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:08 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Ja, in een speciaal bakje met een apart soort folie aan de binnenkant. Wat zogenaamd voor knapperigheid zou moeten zorgen.
Hittepit.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:31 schreef MaximusTG het volgende:
Wat doe je er dan wel in? Kan serieus niks bedenken..
Dat had je ook een tijdje met magnetronkroketten (of misschien nog wel), ook met een speciaal kokertje waardoor het knapperig zou moeten worden/blijvenquote:Op zondag 29 mei 2011 22:08 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Ja, in een speciaal bakje met een apart soort folie aan de binnenkant. Wat zogenaamd voor knapperigheid zou moeten zorgen.
Het is dat die hittepitten te onpraktisch zijn met de oven. Anders had er hier ook geen gestaan.quote:
lolquote:Op zondag 29 mei 2011 22:29 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
dan wil ik er ook nog wel ff een scheppie bovenop doen. ik HEB nml wel een magnetron, maar alleen voor non-food dingen te verwarmen. Als ik het in mijn mond stop. gaat het niet in de magnetron. Soit.
Paar drupjes water en dan word het ook minder droogquote:Op maandag 30 mei 2011 09:33 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik warm elke dag mijn lunch op in de magnetron op het werk. Restjes pasta, soep, resten stoofpot, etc.
Okay, pasta word er niet altijd lekkerder op, maar aangezien er geen mogelijkheid is pasta te koken, dan maar zo...En voor sommige pastas valt het best mee...
Sommige mensen vinden dat er varkensoren inhoren.quote:Op maandag 30 mei 2011 16:23 schreef Bosbeetle het volgende:
Is snert eten in de zomer eigenlijk een doodzondeheb hier nog een bak in vriezer staan
Ik vind trouwens snert zonder een varkenspoot erin een doodzonde!
dat heb ik nog nooit gehad eigenlijk. maar er moet iig wel varken in met bot, anders is het geen snert imoquote:Op maandag 30 mei 2011 16:31 schreef Farenji het volgende:
[..]
Sommige mensen vinden dat er varkensoren inhoren.
Die heb ik wel eens gezien op tv bij een zorginstellingquote:Op maandag 30 mei 2011 16:08 schreef Roomsnoes het volgende:
Er is hier in Noorwegen een verdere diepgang gevonden in de kant-en-klaarmaaltijden... de kant-en-klaar-omelet!
Een paar eitjes in een pakje, voeg toe wat je wilt, en klaar is Kees.
Varkensoren gaat prima maar omdat de botjes zo klein zijn verdwijnen die voor een deel in de soep en sommige mensen houden er niet van om steeds die dingen uit de mond te pakken en naast het bord te leggen.quote:Op maandag 30 mei 2011 16:31 schreef Farenji het volgende:
[..]
Sommige mensen vinden dat er varkensoren inhoren.
Mja. Ieder zijn ding. Marketing werktquote:Op maandag 30 mei 2011 17:38 schreef Isegrim het volgende:
Ik erger me trouwens meer aan culinair onbenul dan aan culinaire zondes. Ik bedoel, als iemand cola bij z'n filet mignon wil drinken, moet hij dat vooral zelf weten. Maar mensen die gerust een broodje coppa di testa bestellen en die datzelfde (heerlijke) broodje niet meer hoeven als er in het Nederlands staat wat het is (kopvlees), daar word ik narrig om.
Botjes in het eten.quote:Op maandag 30 mei 2011 17:28 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Varkensoren gaat prima maar omdat de botjes zo klein zijn verdwijnen die voor een deel in de soep en sommige mensen houden er niet van om steeds die dingen uit de mond te pakken en naast het bord te leggen.
Zo'n varken op het spit.quote:Op maandag 30 mei 2011 17:47 schreef Isegrim het volgende:
Vlees dat aan het bot gegaard is, heeft zóveel meer smaak dan filet.
Koken met bassale dingen ''ontdekken'' en het presenteren als de ontdekking van de hemelquote:
Dat is juist een culinaire vereiste, genieten van eten. (en niet te ingewikkeld doen maar letten op de smaak)quote:Op maandag 30 mei 2011 18:08 schreef MalaCocinera het volgende:
[..]
Koken met bassale dingen ''ontdekken'' en het presenteren als de ontdekking van de hemelIs eigenlijk ook wel een culinaire doodzonde.
quote:Op maandag 30 mei 2011 18:14 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dat is juist een culinaire vereiste, genieten van eten. (en niet te ingewikkeld doen maar letten op de smaak)
Wou je zeggen dat smaak niet de essentie is? Ben jij zo'n snob die denkt dat koken een wedstrijd ver-pissen is, elkaar de loef afsteken met overgecompliceerd geneuzel, en mensen uitlachen omdat ze niet de eerste zijn om iets te ontdekken?quote:
stelling: een frikandel kan een culinair hoogstandje zijn!quote:Op maandag 30 mei 2011 18:43 schreef Farenji het volgende:
[..]
Wou je zeggen dat smaak niet de essentie is? Ben jij zo'n snob die denkt dat koken een wedstrijd ver-pissen is, elkaar de loef afsteken met overgecompliceerd geneuzel, en mensen uitlachen omdat ze niet de eerste zijn om iets te ontdekken?
Gast ik leef op magnetron maaltijden en ah maaltijdsaladesquote:Op maandag 30 mei 2011 18:43 schreef Farenji het volgende:
[..]
Wou je zeggen dat smaak niet de essentie is? Ben jij zo'n snob die denkt dat koken een wedstrijd ver-pissen is, elkaar de loef afsteken met overgecompliceerd geneuzel, en mensen uitlachen omdat ze niet de eerste zijn om iets te ontdekken?
Je zit in cul om te leren koken?quote:Op maandag 30 mei 2011 18:57 schreef MalaCocinera het volgende:
[..]
Gast ik leef op magnetron maaltijden en ah maaltijdsalades
Je weet dat dat een damesmeisje is?quote:
Jup! Voor haar wil ik mijn hetroseksualiteit wel opgeven. Bovendien ben ik nogal masochistisch ingesteld, elke dag geslagen worden met de pollelepel om alles wat ik tegen haar zegquote:Op maandag 30 mei 2011 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je weet dat dat een damesmeisje is?
Ja. Om de 1 of andere vage reden doe ik het met enige regelmaat fout.quote:Op maandag 30 mei 2011 19:18 schreef Farenji het volgende:
[..]
Vind jij het moeilijk om maar 1 keer te quoten ofzo?
Heb jij een hete pakora in je reet?quote:Op maandag 30 mei 2011 19:18 schreef Farenji het volgende:
[..]
Vind jij het moeilijk om maar 1 keer te quoten ofzo?
Als je de haai en de rog aan je voorbij laat gaan, zijn er nog genoeg vissen zonder bot.quote:Op maandag 30 mei 2011 17:44 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Botjes in het eten.O.a. daarom eet ik dus amper vis...
quote:Op maandag 30 mei 2011 19:26 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Als je de haai en de rog aan je voorbij laat gaan, zijn er nog genoeg vissen zonder bot.
Hmmmmm... Pakora!quote:Op maandag 30 mei 2011 19:20 schreef MalaCocinera het volgende:
[..]
Heb jij een hete pakora in je reet?
Knapperige randjes en heerlijke jus kun je ook krijgen zonder je biefstuk naar de klote te bakken hoorquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:08 schreef Sjeen het volgende:
Maar soms zijn culinaire doodzonden weer überlekker
Ik vind een biefstuk normaal gezien heerlijk als het medium-rare is. Maar heel soms wil ik weer een trip down memorylane en bak stukjes biefstuk met champignons (liefst nog uit een potje/blikje) compleet door met het met witbrood op te eten. Heerlijk die knapperige randjes en die jus
En dat houd in?quote:Op maandag 30 mei 2011 19:34 schreef Nembrionic het volgende:
Overigens vind ik dat er maar 1 culinaire doodzonde is: culinair snobisme
Het komt in verscheidene vormen voor.quote:
zeg maar alles wat in dit topic staat dusquote:Op maandag 30 mei 2011 19:50 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Het komt in verscheidene vormen voor.
Zo zijn er mensen die denken dat iets alleen goed te eten is, als het duur is of geoogst is door kortgeknipte maagden tijdens volle maan. En ze menen het verschil te kunnen proeven.
Dan heb je ook nog de mensen die enorm arrogant beweren dat bepaalde combinaties "echt niet kunnen".
En er zijn nog wel meer dingen die me storen, in datzelfde rijtje. Maar we hebben het hier eerder al eens over gehad.
welk product wordt geoogst door kortgeknipte maagden bij volle maan? ik heb wel interessequote:Op maandag 30 mei 2011 19:50 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Het komt in verscheidene vormen voor.
Zo zijn er mensen die denken dat iets alleen goed te eten is, als het duur is of geoogst is door kortgeknipte maagden tijdens volle maan. En ze menen het verschil te kunnen proeven.
Dan heb je ook nog de mensen die enorm arrogant beweren dat bepaalde combinaties "echt niet kunnen".
En er zijn nog wel meer dingen die me storen, in datzelfde rijtje. Maar we hebben het hier eerder al eens over gehad.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |