Noen mij maar raar, maar wat is er mis met rauwe groente eten? Ik neem regelmatig een groentedip, lekker dipsausje maken en dan bloemkool, broccoli, paprika en tomaat dippen.quote:Op zondag 29 mei 2011 11:52 schreef Resistor het volgende:
En weten wat je doet. Geen vlees en vis bij elkaar.
Of überhaupt wel je eten gaan laten bakken, wij hebben eens smakelijk gelachen om iemand die het niet deed, die zat op wat rauwe groenten te knappelen
Ik vraag altijd om een lekker spiegelei, dooiers vloeibaar met knapperspekquote:Op zondag 29 mei 2011 11:57 schreef Spanky78 het volgende:
Eh, ik vind van die buffetten in warmhoudbakken veel triester. In hotels waar ik voor mijn werk regelmatig ben, ook de zeer luxe hotels serveren hun ontbijt in van die shafing dishes. Vieze roerei, moddervette spek, blagh.
Henk en Ingrid met de kinderen.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:03 schreef Isegrim het volgende:
Het zijn gewoon droevige tenten met een droevig publiek. En wat groente en een sausje in een wok flikkeren kan ik zelf ook wel. Het voegt voor mij niets toe en ik erger me aan het volk dat je in zo'n tent tegenkomt.
Die zijn schijt irritant inderdaadquote:Op zondag 29 mei 2011 12:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat ja.Ben sowieso al geen fan van kinderen in restaurants.
Gewoon laat gaan eten maar verder heb je gelijk. Kinderen in vakantiehotels zijn ook zo een rampquote:Op zondag 29 mei 2011 12:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat ja.Ben sowieso al geen fan van kinderen in restaurants.
Eens, vooral het publiek is droevig. ga vooral niet naar ee wok waar je ook drank all-in krijgt. Dan ben je echt in een tokkietent beland.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:03 schreef Isegrim het volgende:
Het zijn gewoon droevige tenten met een droevig publiek. En wat groente en een sausje in een wok flikkeren kan ik zelf ook wel. Het voegt voor mij niets toe en ik erger me aan het volk dat je in zo'n tent tegenkomt.
Zie het als een avondje antropologiequote:Op zondag 29 mei 2011 11:44 schreef Isegrim het volgende:
Ik moet wel. Schoonfamilie gaat jaarlijks bij zo'n tent eten als opa jarig is...
Daar moet ik dus over twee weken heen. Ik zal verslag uitbrengen.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:21 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Eens, vooral het publiek is droevig. ga vooral niet naar ee wok waar je ook drank all-in krijgt. Dan ben je echt in een tokkietent beland.
Ik heb bij dat soort events altijd net een andere afspraak, sorry, zit dan in München, Rome, etc.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Daar moet ik dus over twee weken heen. Ik zal verslag uitbrengen.
Daar heb ik dan weer geen moeite mee, zijn volgens mij veel koks die dat doen.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:09 schreef Farenji het volgende:
Tijdens het koken proeven door de lepel in je mond te doen en dan de lepel weer terug in de pan te stoppen, met alle speekselresten er nog aan. Doodzonde.
Het gaat niet om de bacterien, maar om de enzymen die in speeksel zitten. Die verteren het zetmeel in het eten al voordat het in je mond komt, dat verandert de smaak: het wordt zoeter door het moutsuiker dat ontstaat, en sauzen e.d. worden slapper omdat het bindend vermogen minder wordt.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:11 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Daar heb ik dan weer geen moeite mee, zijn volgens mij veel koks die dat doen.Die bacteriën koken toch wel dood.
Oh, dat doe ik nooit. Ik lik alle speekselresten er altijd weer vanaf.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:09 schreef Farenji het volgende:
Tijdens het koken proeven door de lepel in je mond te doen en dan de lepel weer terug in de pan te stoppen, met alle speekselresten er nog aan. Doodzonde.
Van dat minieme beetje speeksel op een lepel? Lijkt me dat je daarvoor een paar keer flink moet tuffen.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:15 schreef Farenji het volgende:
[..]
Het gaat niet om de bacterien, maar om de enzymen die in speeksel zitten. Die verteren het zetmeel in het eten al voordat het in je mond komt, dat verandert de smaak: het wordt zoeter door het moutsuiker dat ontstaat, en sauzen e.d. worden slapper omdat het bindend vermogen minder wordt.
quote:Op zondag 29 mei 2011 13:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, dat doe ik nooit. Ik lik alle speekselresten er altijd weer vanaf.
Dat, plus enzymen werken voor geen meter meer bij de temperaturen die je met koken bereikt.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:19 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Van dat minieme beetje speeksel op een lepel? Lijkt me dat je daarvoor een paar keer flink moet tuffen.
En exact daarom nemen wij de kinderen mee naar een Wok. In vergelijking met het volk dat daar rondloopt gedragen die van mij zich voorbeeldigquote:Op zondag 29 mei 2011 12:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat ja.Ben sowieso al geen fan van kinderen in restaurants.
quote:
Kan er bij jullie niemand koken, hebben jullie geld teveel of is de definitie van restaurant bij jullie erg ruim? Als ik uit eten ga met mijn vriendin kost dat standaard minstens 60 euro. Ik kan me niet voorstellen dat je even twee keer per week 100 euro uit gaat geven in een restaurant.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:27 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
...
Maar goed, wij gaan ook relatief vaak uit eten (5 - 8 x per maand met kinderen en dan nog vier x zonder kinderen) en meestal naar normale restaunts met bediening. Kinderen kunnen zich best normaal gedragen in restaurants, als je ze het maar leert.
...
True, vroeger toen ik nog klein was toen bleef ik netjes zitten in een restaurant, maar puur en alleen omdat ik het eten zo lekker vond.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:27 schreef Tinkepink het volgende:
Kinderen kunnen zich best normaal gedragen in restaurants, als je ze het maar leert.
Of honden/katten in de keuken.
Ik woon in Duitsland waar uit eten betaalbaar is en daarnaast zijn we tweeverdieners. Tussen naar de Griek en een 4-sterrenrestaurant zit een hele range aan normale, kwalitatief goede restaurants waar je geen kapitaal kwijt hoeft te zijn.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:27 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
[..]
Kan er bij jullie niemand koken, hebben jullie geld teveel of is de definitie van restaurant bij jullie erg ruim? Als ik uit eten ga met mijn vriendin kost dat standaard minstens 60 euro. Ik kan me niet voorstellen dat je even twee keer per week 100 euro uit gaat geven in een restaurant.
Nou inderdaad zeg. Ik ben een groot liefhebber van pindakaas. Maar alleen al door te denken aan pindakaas in combinatie met margarine ga ik kokhalzen.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:10 schreef rac het volgende:
Even terug naar culinaire doodzondes ,
Ik vind het vreselijk maar boter/Margarine onder pindakaas.
Mijn moeder smeert altijd een dikke laag margarine op haar brood.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:36 schreef thabit het volgende:
[..]
Nou inderdaad zeg. Ik ben een groot liefhebber van pindakaas. Maar alleen al door te denken aan pindakaas in combinatie met margarine ga ik kokhalzen.
Diepvriesspinazie à la crème is een zwak punt bij mij. Jeugdsentiment.quote:
Dat vind ik ook lekker!quote:Op zondag 29 mei 2011 13:38 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Diepvriesspinazie à la crème is een zwak punt bij mij. Jeugdsentiment.Met een gekookt eitje en gebakken kaas (dikke plak kaas in ei dompelen, paneermeel opdoen en vervolgens bakken).
Doperwten zijn te doen als het echt mot.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:43 schreef Isegrim het volgende:
Alle groenten uit een pot smaken vies. Zoet.
M'n zwager stelde dat laatst als voorwaarde om uit eten te gaan rondom moederdag. Het moest all-in zijn, want volvreten voor een vast bedrag. Het voorgestelde alternatief all-you-can-eat japans werd afgeslagen want de drank was niet inclusief. Uiteraard niet gegaan, ik weiger om met mijn bordje in de rij te staan. Daarbij, m'n zwager is nuchter al een lompe hork, die hoef ik niet zat te zien. Din lijkt totaal niet op haar familie, gelukkig maar.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:21 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Eens, vooral het publiek is droevig. ga vooral niet naar ee wok waar je ook drank all-in krijgt. Dan ben je echt in een tokkietent beland.
Ik zou mijn schoonfamilie onteren.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:54 schreef Fixers het volgende:
[..]
M'n zwager stelde dat laatst als voorwaarde om uit eten te gaan rondom moederdag. Het moest all-in zijn, want volvreten voor een vast bedrag. Het voorgestelde alternatief all-you-can-eat japans werd afgeslagen want de drank was niet inclusief. Uiteraard niet gegaan, ik weiger om met mijn bordje in de rij te staan. Daarbij, m'n zwager is nuchter al een lompe hork, die hoef ik niet zat te zien. Din lijkt totaal niet op haar familie, gelukkig maar.
...
nope.wat uit de pan met de lepel op een schoteltje, en dan vanaf dat schoteltje proeven. Zo heb ik dat van mijn chef geleerd.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:11 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Daar heb ik dan weer geen moeite mee, zijn volgens mij veel koks die dat doen.Die bacteriën koken toch wel dood.
Ik ook van mijn kookdocent, want ein lepel elektriesiert in jouw mondt und dan schmaakt die soep andersch. (inclusief duits accent).quote:Op zondag 29 mei 2011 15:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
nope.wat uit de pan met de lepel op een schoteltje, en dan vanaf dat schoteltje proeven. Zo heb ik dat van mijn chef geleerd.
Hij doet wat?quote:Op zondag 29 mei 2011 15:36 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ik ook van mijn kookdocent, want ein lepel elektriesiert in jouw mondt und dan schmaakt die soep andersch. (inclusief duits accent).
Dat, en je brand je bek en dan proef je helemaal niets meer. Een beetje saus of soep op een schoteltje koelt af en je kan veel beter proeven.quote:Op zondag 29 mei 2011 15:36 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ik ook van mijn kookdocent, want ein lepel elektriesiert in jouw mondt und dan schmaakt die soep andersch. (inclusief duits accent).
Hoop afwas - of je proeft niet vaak genoeg :pquote:Op zondag 29 mei 2011 15:43 schreef Isabeau het volgende:
Ik proef meestal gewoon van een (schone) lepel die nooit weer terug gaat in diezelfde pan. Maar dat is dus niet handig?
Magnetron nuked voedselquote:Op zondag 29 mei 2011 18:43 schreef MaximusTG het volgende:
Ik gok dat Pipo meer doelt op het opwarmen in de magnetron.
Oh is de magnetron fout dan?quote:Op zondag 29 mei 2011 18:43 schreef MaximusTG het volgende:
Ik gok dat Pipo meer doelt op het opwarmen in de magnetron.
Waarom? Omdat technologie en dus eng?quote:
Ik heb op het moment ook appeltaart in de vriezer zitten. Dat is niet zo gek...quote:Op zondag 29 mei 2011 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Een appeltaart geportioneerd invriezen is goed te doen hoor, doe het ook wel eens omdat ik gek ben op appeltaart, maar met zijn tweetjes eet niet niet in een dag of 2 een hele taart weg.
Dit dus. Je wil niet weten hoe slap appeltaart wordt als je het in de magnetron stopt.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:43 schreef MaximusTG het volgende:
Ik gok dat Pipo meer doelt op het opwarmen in de magnetron.
Deegwaar die warm en een beetje kleffig lekker zijn kan je prima invriezen en magnetronnen. Scones zijn zo helemaal geweldig, mischien wel beter dan vers gebakken.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:08 schreef Pipo1234 het volgende:
Ik bedacht er net nog eentje...
Een taart bakken die vervolgens grotendeels invriezen, er dan een paar maanden later een stukje van uit de vriezer halen en dat stukje in de magnetron opwarmen.
omdat - jeugdtrauma's met borden opgewarmde macaroni welke ranzig was.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom? Omdat technologie en dus eng?
Macaroni opwarmen is wel heel erg triest, wat kost een kilo, 49 cent?quote:Op zondag 29 mei 2011 18:47 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
omdat - jeugdtrauma's met borden opgewarmde macaroni welke ranzig was.
quote:Op zondag 29 mei 2011 18:50 schreef Absurditeit het volgende:
Rookworsten van de HEMA bij kant-en-klare boerenkool van de Aldi eten.
dat in 1 zin durven noemen! culi-barbaar dat je er bentquote:Op zondag 29 mei 2011 18:50 schreef Absurditeit het volgende:
Rookworsten van de HEMA bij kant-en-klare boerenkool van de Aldi eten.
De kant en klare boerenkool van de HEMA daarentegen...quote:Op zondag 29 mei 2011 18:50 schreef Absurditeit het volgende:
Rookworsten van de HEMA bij kant-en-klare boerenkool van de Aldi eten.
quote:Op zondag 29 mei 2011 18:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
[..]
dat in 1 zin durven noemen! culi-barbaar dat je er bent
nee was als ik laat thuis was (stage enzo) en dan stond er een bord macaroni in de koelkast voor in de magnetron. echt hoe dat eruit kwam !!! het lijkt wel alsof het vet van het gehakt over je bord heen ontploft door zo'n magnetron.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Macaroni opwarmen is wel heel erg triest, wat kost een kilo, 49 cent?
En het is nog link ook, lauwe macaroni is een broeinest voor bacterien, macaroni koken en niet dezelfde dag eten is vragen om voedselvergiftigingen.
Volgens mij kook je macaroni vers in 4-5 minuten, dus snap nog steeds het opwarmen in de magnetron niet. Het is smerig en je wint geen tijd, het kost geen drol.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:52 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
nee was als ik laat thuis was (stage enzo) en dan stond er een bord macaroni in de koelkast voor in de magnetron. echt hoe dat eruit kwam !!! het lijkt wel alsof het vet van het gehakt over je bord heen ontploft door zo'n magnetron.
En pasta-salade dan?quote:Op zondag 29 mei 2011 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Macaroni opwarmen is wel heel erg triest, wat kost een kilo, 49 cent?
En het is nog link ook, lauwe macaroni is een broeinest voor bacterien, macaroni koken en niet dezelfde dag eten is vragen om voedselvergiftigingen.
het was macaroni als in - compleet pasta gerecht (inclusief groenten, gehakt, etc). gewoon, opwarmen als je thuiskomt, ken je dat niet? anders moet je nog koken enzo, nu enkel je bord ff opwarmen.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij kook je macaroni vers in 4-5 minuten, dus snap nog steeds het opwarmen in de magnetron niet. Het is smerig en je wint geen tijd, het kost geen drol.
Maar geldt dat ook als je er saus, gehakt en bepaalde groenten etc. door wilt doen?quote:Op zondag 29 mei 2011 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij kook je macaroni vers in 4-5 minuten, dus snap nog steeds het opwarmen in de magnetron niet. Het is smerig en je wint geen tijd, het kost geen drol.
Ja. De saus maak je apart en doe je door de pasta. Je gaat niet de pasta meekoken in de saus.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:57 schreef Absurditeit het volgende:
[..]
Maar geldt dat ook als je er saus, gehakt en bepaalde groenten etc. door wilt doen?
Het gaat erom dat je wel degelijk tijd wint als je het al zo klaar hebt en het dus zo opwarmt. Of het te vreten is, is een tweede.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:58 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja. De saus maak je apart en doe je door de pasta. Je gaat niet de pasta meekoken in de saus.
het is niet zo belangrijk, maar een magnetron nuked sneller een bord macaroni dan jij het vers kan koken - om de vraag te beantwoorden.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:58 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja. De saus maak je apart en doe je door de pasta. Je gaat niet de pasta meekoken in de saus.
Een bord kant-en-klare pasta met saus erbij moet toch echt wel drie of vier minuten in de magnetron lijkt me. Verse pasta kook je even lang.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:59 schreef Absurditeit het volgende:
[..]
Het gaat erom dat je wel degelijk tijd wint als je het al zo klaar hebt en het dus zo opwarmt. Of het te vreten is, is een tweede.
Een goeie pastasaus heb ik echt niet in 4 minuten klaar hoor.quote:Op zondag 29 mei 2011 19:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Een bord kant-en-klare pasta met saus erbij moet toch echt wel drie of vier minuten in de magnetron lijkt me. Verse pasta kook je even lang.
Geforceerd afkoelen met koud water, ijsklontjes, dan in de koelkast zetten.quote:
Volgens mij ging het over kant-en-klare meuk.quote:Op zondag 29 mei 2011 19:09 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
[..]
Een goeie pastasaus heb ik echt niet in 4 minuten klaar hoor.
En 1 bord kant-en-klare pasta opwarmen in de magnetron is na 2 minuten al veel te warm, anderhalve minuut is het meestal prima warm en nog best eetbaar.
Sorry voor al de culinaire hartjes die ik nu breek
Dan zou ik even 10 minuten op m'n lip kauwen en ff snel een saus maken met gehakt, groente en saus. Zooooo veel lekkerder.quote:Op zondag 29 mei 2011 19:09 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
[..]
Een goeie pastasaus heb ik echt niet in 4 minuten klaar hoor.
En 1 bord kant-en-klare pasta opwarmen in de magnetron is na 2 minuten al veel te warm, anderhalve minuut is het meestal prima warm en nog best eetbaar.
Sorry voor al de culinaire hartjes die ik nu breek
Van die pakken met pasta en nasi van de basismarkt.quote:Op zondag 29 mei 2011 18:47 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
omdat - jeugdtrauma's met borden opgewarmde macaroni welke ranzig was.
Neuh max. 2 minuten. En dat jij een verse pasta maakt binnen 3 min. lijkt me zeer onwaarschijnlijk.quote:Op zondag 29 mei 2011 19:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Een bord kant-en-klare pasta met saus erbij moet toch echt wel drie of vier minuten in de magnetron lijkt me. Verse pasta kook je even lang.
Onzinquote:Op zondag 29 mei 2011 19:13 schreef Isegrim het volgende:
[..]
\
En een echt goede pastasaus duurt een paar uur.
Er is meer dan tomatensaus, en als je bv Marinara maakt gaat dat veel snellerquote:Op zondag 29 mei 2011 19:43 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Tomatensaus? Die vind ik pas écht lekker als 'ie een paar uur geprutteld heeft.
Na het koken even afspoelen met koud water, is het meteen koud en plakt veel minder omdat je wat zetmeel wegspoelt.quote:
Brrrr, kant-en-klaar pizza's uit de magnetron.quote:Op zondag 29 mei 2011 19:23 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Van die pakken met pasta en nasi van de basismarkt.![]()
Of nog leuker... van die supergoedkope pizza's. Dit alles in de magnetron. Jeugdtrauma's ten top...
Ja klopt, ik bedoelde vooral tomatensaus.quote:Op zondag 29 mei 2011 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er is meer dan tomatensaus, en als je bv Marinara maakt gaat dat veel sneller
Je kunt ook gewoon saus invriezen of bewaren en dan de saus verwarmen en macaroni koken.quote:Op zondag 29 mei 2011 20:21 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja klopt, ik bedoelde vooral tomatensaus.
Er is nog een overtreffende trap: magnetronfrieten.quote:Op zondag 29 mei 2011 20:09 schreef Fixers het volgende:
[..]
Brrrr, kant-en-klaar pizza's uit de magnetron.
Ik wist niet eens dat die bestonden.quote:Op zondag 29 mei 2011 21:56 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Er is nog een overtreffende trap: magnetronfrieten.
Totaal niet te eten.
Ja, in een speciaal bakje met een apart soort folie aan de binnenkant. Wat zogenaamd voor knapperigheid zou moeten zorgen.quote:
dan wil ik er ook nog wel ff een scheppie bovenop doen. ik HEB nml wel een magnetron, maar alleen voor non-food dingen te verwarmen. Als ik het in mijn mond stop. gaat het niet in de magnetron. Soit.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:27 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja, valt iig mee van ze dat ze het probeerden. Kan me voorstellen dat niet iedereen van geitenkaas houdt.
Nog @pietverdriet over de magnetron; ik vind de magnetron zeker niet eng, maar ik vind veel ontdooide dingen uit de magnetron er gewoon niet lekker uitzien. Bij ontdooide appeltaart krijg ik een beeld van een halflauwe taart met zompige bodem..
Ja! Geweldig! Die zijn zo over-the-top fout dat het niet meer uitmaakt of het culinair verantwoord is.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:08 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Ja, in een speciaal bakje met een apart soort folie aan de binnenkant. Wat zogenaamd voor knapperigheid zou moeten zorgen.
Hittepit.quote:Op zondag 29 mei 2011 22:31 schreef MaximusTG het volgende:
Wat doe je er dan wel in? Kan serieus niks bedenken..
Dat had je ook een tijdje met magnetronkroketten (of misschien nog wel), ook met een speciaal kokertje waardoor het knapperig zou moeten worden/blijvenquote:Op zondag 29 mei 2011 22:08 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Ja, in een speciaal bakje met een apart soort folie aan de binnenkant. Wat zogenaamd voor knapperigheid zou moeten zorgen.
Het is dat die hittepitten te onpraktisch zijn met de oven. Anders had er hier ook geen gestaan.quote:
lolquote:Op zondag 29 mei 2011 22:29 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
dan wil ik er ook nog wel ff een scheppie bovenop doen. ik HEB nml wel een magnetron, maar alleen voor non-food dingen te verwarmen. Als ik het in mijn mond stop. gaat het niet in de magnetron. Soit.
Paar drupjes water en dan word het ook minder droogquote:Op maandag 30 mei 2011 09:33 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik warm elke dag mijn lunch op in de magnetron op het werk. Restjes pasta, soep, resten stoofpot, etc.
Okay, pasta word er niet altijd lekkerder op, maar aangezien er geen mogelijkheid is pasta te koken, dan maar zo...En voor sommige pastas valt het best mee...
Sommige mensen vinden dat er varkensoren inhoren.quote:Op maandag 30 mei 2011 16:23 schreef Bosbeetle het volgende:
Is snert eten in de zomer eigenlijk een doodzondeheb hier nog een bak in vriezer staan
Ik vind trouwens snert zonder een varkenspoot erin een doodzonde!
dat heb ik nog nooit gehad eigenlijk. maar er moet iig wel varken in met bot, anders is het geen snert imoquote:Op maandag 30 mei 2011 16:31 schreef Farenji het volgende:
[..]
Sommige mensen vinden dat er varkensoren inhoren.
Die heb ik wel eens gezien op tv bij een zorginstellingquote:Op maandag 30 mei 2011 16:08 schreef Roomsnoes het volgende:
Er is hier in Noorwegen een verdere diepgang gevonden in de kant-en-klaarmaaltijden... de kant-en-klaar-omelet!
Een paar eitjes in een pakje, voeg toe wat je wilt, en klaar is Kees.
Varkensoren gaat prima maar omdat de botjes zo klein zijn verdwijnen die voor een deel in de soep en sommige mensen houden er niet van om steeds die dingen uit de mond te pakken en naast het bord te leggen.quote:Op maandag 30 mei 2011 16:31 schreef Farenji het volgende:
[..]
Sommige mensen vinden dat er varkensoren inhoren.
Mja. Ieder zijn ding. Marketing werktquote:Op maandag 30 mei 2011 17:38 schreef Isegrim het volgende:
Ik erger me trouwens meer aan culinair onbenul dan aan culinaire zondes. Ik bedoel, als iemand cola bij z'n filet mignon wil drinken, moet hij dat vooral zelf weten. Maar mensen die gerust een broodje coppa di testa bestellen en die datzelfde (heerlijke) broodje niet meer hoeven als er in het Nederlands staat wat het is (kopvlees), daar word ik narrig om.
Botjes in het eten.quote:Op maandag 30 mei 2011 17:28 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Varkensoren gaat prima maar omdat de botjes zo klein zijn verdwijnen die voor een deel in de soep en sommige mensen houden er niet van om steeds die dingen uit de mond te pakken en naast het bord te leggen.
Zo'n varken op het spit.quote:Op maandag 30 mei 2011 17:47 schreef Isegrim het volgende:
Vlees dat aan het bot gegaard is, heeft zóveel meer smaak dan filet.
Koken met bassale dingen ''ontdekken'' en het presenteren als de ontdekking van de hemelquote:
Dat is juist een culinaire vereiste, genieten van eten. (en niet te ingewikkeld doen maar letten op de smaak)quote:Op maandag 30 mei 2011 18:08 schreef MalaCocinera het volgende:
[..]
Koken met bassale dingen ''ontdekken'' en het presenteren als de ontdekking van de hemelIs eigenlijk ook wel een culinaire doodzonde.
quote:Op maandag 30 mei 2011 18:14 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dat is juist een culinaire vereiste, genieten van eten. (en niet te ingewikkeld doen maar letten op de smaak)
Wou je zeggen dat smaak niet de essentie is? Ben jij zo'n snob die denkt dat koken een wedstrijd ver-pissen is, elkaar de loef afsteken met overgecompliceerd geneuzel, en mensen uitlachen omdat ze niet de eerste zijn om iets te ontdekken?quote:
stelling: een frikandel kan een culinair hoogstandje zijn!quote:Op maandag 30 mei 2011 18:43 schreef Farenji het volgende:
[..]
Wou je zeggen dat smaak niet de essentie is? Ben jij zo'n snob die denkt dat koken een wedstrijd ver-pissen is, elkaar de loef afsteken met overgecompliceerd geneuzel, en mensen uitlachen omdat ze niet de eerste zijn om iets te ontdekken?
Gast ik leef op magnetron maaltijden en ah maaltijdsaladesquote:Op maandag 30 mei 2011 18:43 schreef Farenji het volgende:
[..]
Wou je zeggen dat smaak niet de essentie is? Ben jij zo'n snob die denkt dat koken een wedstrijd ver-pissen is, elkaar de loef afsteken met overgecompliceerd geneuzel, en mensen uitlachen omdat ze niet de eerste zijn om iets te ontdekken?
Je zit in cul om te leren koken?quote:Op maandag 30 mei 2011 18:57 schreef MalaCocinera het volgende:
[..]
Gast ik leef op magnetron maaltijden en ah maaltijdsalades
Je weet dat dat een damesmeisje is?quote:
Jup! Voor haar wil ik mijn hetroseksualiteit wel opgeven. Bovendien ben ik nogal masochistisch ingesteld, elke dag geslagen worden met de pollelepel om alles wat ik tegen haar zegquote:Op maandag 30 mei 2011 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je weet dat dat een damesmeisje is?
Ja. Om de 1 of andere vage reden doe ik het met enige regelmaat fout.quote:Op maandag 30 mei 2011 19:18 schreef Farenji het volgende:
[..]
Vind jij het moeilijk om maar 1 keer te quoten ofzo?
Heb jij een hete pakora in je reet?quote:Op maandag 30 mei 2011 19:18 schreef Farenji het volgende:
[..]
Vind jij het moeilijk om maar 1 keer te quoten ofzo?
Als je de haai en de rog aan je voorbij laat gaan, zijn er nog genoeg vissen zonder bot.quote:Op maandag 30 mei 2011 17:44 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Botjes in het eten.O.a. daarom eet ik dus amper vis...
quote:Op maandag 30 mei 2011 19:26 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Als je de haai en de rog aan je voorbij laat gaan, zijn er nog genoeg vissen zonder bot.
Hmmmmm... Pakora!quote:Op maandag 30 mei 2011 19:20 schreef MalaCocinera het volgende:
[..]
Heb jij een hete pakora in je reet?
Knapperige randjes en heerlijke jus kun je ook krijgen zonder je biefstuk naar de klote te bakken hoorquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:08 schreef Sjeen het volgende:
Maar soms zijn culinaire doodzonden weer überlekker
Ik vind een biefstuk normaal gezien heerlijk als het medium-rare is. Maar heel soms wil ik weer een trip down memorylane en bak stukjes biefstuk met champignons (liefst nog uit een potje/blikje) compleet door met het met witbrood op te eten. Heerlijk die knapperige randjes en die jus
En dat houd in?quote:Op maandag 30 mei 2011 19:34 schreef Nembrionic het volgende:
Overigens vind ik dat er maar 1 culinaire doodzonde is: culinair snobisme
Het komt in verscheidene vormen voor.quote:
zeg maar alles wat in dit topic staat dusquote:Op maandag 30 mei 2011 19:50 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Het komt in verscheidene vormen voor.
Zo zijn er mensen die denken dat iets alleen goed te eten is, als het duur is of geoogst is door kortgeknipte maagden tijdens volle maan. En ze menen het verschil te kunnen proeven.
Dan heb je ook nog de mensen die enorm arrogant beweren dat bepaalde combinaties "echt niet kunnen".
En er zijn nog wel meer dingen die me storen, in datzelfde rijtje. Maar we hebben het hier eerder al eens over gehad.
welk product wordt geoogst door kortgeknipte maagden bij volle maan? ik heb wel interessequote:Op maandag 30 mei 2011 19:50 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Het komt in verscheidene vormen voor.
Zo zijn er mensen die denken dat iets alleen goed te eten is, als het duur is of geoogst is door kortgeknipte maagden tijdens volle maan. En ze menen het verschil te kunnen proeven.
Dan heb je ook nog de mensen die enorm arrogant beweren dat bepaalde combinaties "echt niet kunnen".
En er zijn nog wel meer dingen die me storen, in datzelfde rijtje. Maar we hebben het hier eerder al eens over gehad.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |