Heb het zelf niet in huis maar ik vind dat best lekker voor zo af en toe op bijv. een ei.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:13 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Aromat. Dat is toch zo'n vergif.
Ingrediënten: Zout, smaakversterkers (Mononatriumglutamaat, Natriumguanylaat, Natriuminosinaat), lactose, zetmeel, gehard plantaardig vet, ui, specerijen, aroma (met selderij), knoflook, maltodextrine, ui-extract, paddestoelextract.
Dat is al een zonde op zich... Eten om het eten is zo dierlijk.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:24 schreef Isegrim het volgende:
...
Naar een restaurant gaan waar je veel kunt eten voor weinig geld.
Want moet altijd duur en weinig zijn?quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:26 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Dat is al een zonde op zich... Eten om het eten is zo dierlijk.
''Nee joh gekkie, als het van melk komt heet het toch roomboter!''quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:24 schreef Isegrim het volgende:
Aan margarine refereren met het woord 'boter'.
Zo ken ik er ook nog een: aan fritessaus refereren met het woord 'mayonaise'.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:24 schreef Isegrim het volgende:
Aan margarine refereren met het woord 'boter'.
Eten uit noodzaak á la. Maar je kapot eten omdat het kan? Decadentie ten top.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:31 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Want moet altijd duur en weinig zijn?
Bijna iedereen heeft toch wel eens bij zo'n onbeperkt wokken tent gegeten. Dat het culinair niet hoogstaand is OK, maar een doodszonde?
Nee.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:31 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Want moet altijd duur en weinig zijn?
Ik vind dat soort vreetschuren een verschrikking. Dan haal ik liever gewoon een patatje.quote:Bijna iedereen heeft toch wel eens bij zo'n onbeperkt wokken tent gegeten. Dat het culinair niet hoogstaand is OK, maar een doodszonde?
Als mensen dat thuis doen, prima, maar als ik bij een broodjeszaak de vraag krijg 'of er ook boter op moet' en ik krijg vervolgens margarine op mijn broodje...quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:32 schreef Erasmo het volgende:
[..]
''Nee joh gekkie, als het van melk komt heet het toch roomboter!''
[ afbeelding ]
Nou nou, je kan iemand ook dat extra bordje nasi gewoon gunnen.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:37 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Eten uit noodzaak á la. Maar je kapot eten omdat het kan? Decadentie ten top.
In Nederland? Waarom zou je?quote:Op zondag 29 mei 2011 00:00 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Nou nou, je kan iemand ook dat extra bordje nasi gewoon gunnen.
quote:Op zondag 29 mei 2011 00:04 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Waarom zou iemand niet een keer veel mogen eten?
Veel verschillende dingen kunnen eten voor relatief weinig geld is toch weinig mis mee? Ok, de mensen die 4 borden van hetzelfde nemen daargelaten, maar 30 verschillende dingen eten, gewoon omdat het kan vind ik geen doodzondequote:Op zondag 29 mei 2011 00:06 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]Het mag allemaal wel natuurlijk. Maar wat is het nut ervan?
quote:Op zondag 29 mei 2011 08:32 schreef Roomsnoes het volgende:
Light-producten, 'want ik moet toch een beetje aan de lijn denken'.
Light chips en slagroom bijvoorbeeld, wat een gore zooi. Als je niet dik wil worden/blijven, neem dan de helft of niets... Dat quasi gezonde gedoe, blegh.
Dat is niet het ergste.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:32 schreef Roomsnoes het volgende:
Light-producten, 'want ik moet toch een beetje aan de lijn denken'.
Light chips en slagroom bijvoorbeeld, wat een gore zooi. Als je niet dik wil worden/blijven, neem dan de helft of niets... Dat quasi gezonde gedoe, blegh.
Eens!quote:Op zondag 29 mei 2011 08:32 schreef Roomsnoes het volgende:
Light-producten, 'want ik moet toch een beetje aan de lijn denken'.
Light chips en slagroom bijvoorbeeld, wat een gore zooi. Als je niet dik wil worden/blijven, neem dan de helft of niets... Dat quasi gezonde gedoe, blegh.
Net zoals alle chips van Lays nu 20% minder zout bevat en ik vind ze nu echt niet lekker meer.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:35 schreef Specularium het volgende:
Dat is niet het ergste.
Fabrikanten passen de inhoud aan op dat soort gedrag.
Beste voorbeeld recent is Sultana. Presenteren ze het heel mooi op een manier
dat het makkelijker zou zijn voor iedereen, maar uiteindelijk zitten er minder
in dezelfde verpakking voor dezelfde prijs.
Minder zout op chips?! Dan zijn het toch geen chips meer... Laat ongezonde dingen lekker ongezond blijven. Ik kies daar toch zeker zelf voor, dan sta ik ook voor de gevolgen inquote:Op zondag 29 mei 2011 08:49 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Net zoals alle chips van Lays nu 20% minder zout bevat en ik vind ze nu echt niet lekker meer.
Ik bedoel, je weet dat je iets ongezonds eet, waarom moet dat dan de illusie van 'gezonder' krijgen
Op de website van Lay's:quote:Op zondag 29 mei 2011 08:53 schreef Roomsnoes het volgende:
[..]
Minder zout op chips?! Dan zijn het toch geen chips meer... Laat ongezonde dingen lekker ongezond blijven. Ik kies daar toch zeker zelf voor, dan sta ik ook voor de gevolgen in![]()
Ik woon in Noorwegen en daar is dit soort bullshit nog niet echt doorgedrongen. Wel betaal ik de hoofdprijs voor suikerwaren en vette troep
Het is dus 25% en het is bullshit dat de smaak hetzelfde is geblevenquote:Iedereen geniet zo af en toe van een hartig tussendoortje. Wel zo prettig als je dan niet teveel verzadigde vetten en zout binnenkrijgt. Daarom is Lay’s altijd op zoek naar manieren om chips beter in te passen in een verantwoord voedingspatroon. Gingen we eerst de strijd aan met verzadigde vetten, nu verlagen we als eerste het zoutgehalte van onze chips met 25% terwijl de smaak voor 100% gelijk blijft.
Is dat wel een keus van de fabrikant zelf? Lijkt mij dat die ertoe wordt gedwongen. Miss niet de chipsfabrikant, maar er is wel een 'er moet veel minder zout in ons eten'-hausse gaande.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:57 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Op de website van Lay's:
[..]
Het is dus 25% en het is bullshit dat de smaak hetzelfde is gebleven
Culinaire doodzonde van de voedingsindustrie dus: proberen om ongezonde produkten een air van gezondheid mee te geven door dingen als light, minder vet, minder zout etc waardoor het vooral minder lekker wordt
Wie vertelde dat toch dat zelfs restaurants daar enorme problemen van ondervinden; dat ze geen zout meer door de gerechten mogen doen. Zoiets. Of misschien was dat alleen in de VS.quote:Op zondag 29 mei 2011 09:01 schreef Viking84 het volgende:
Is dat wel een keus van de fabrikant zelf? Lijkt mij dat die ertoe wordt gedwongen. Miss niet de chipsfabrikant, maar er is wel een 'er moet veel minder zout in ons eten'-hausse gaande.
Ja maar nee, dit is een klein voorbeeld van hoe de overheid het liefst ziet dat jij leeft.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:53 schreef Roomsnoes het volgende:
[..]
Minder zout op chips?! Dan zijn het toch geen chips meer... Laat ongezonde dingen lekker ongezond blijven. Ik kies daar toch zeker zelf voor, dan sta ik ook voor de gevolgen in![]()
Voorlichting en openheid is gewoon wrong. De samenleving is maakbaar verdikkie!quote:Op zondag 29 mei 2011 09:15 schreef Viking84 het volgende:
Nu moeten jullie wel even bedenken dat een groot deel vd bevolking totaal niet bewust met eten bezig is en voor deze groep is het dus wel degelijk nodig dat de overheid beslissingen neemt om deze mensen tegen zichzelf te beschermen. Het aantal mensen dat denkt dat ontbijtkoek gezond is, omdat er vezels in zitten, is nog schrikbarend hoog, zo merk ik. Er is zóveel onwetendheid, ongelooflijk.
Niks mis met ontbijtkoek.quote:Op zondag 29 mei 2011 09:15 schreef Viking84 het volgende:
Nu moeten jullie wel even bedenken dat een groot deel vd bevolking totaal niet bewust met eten bezig is en voor deze groep is het dus wel degelijk nodig dat de overheid beslissingen neemt om deze mensen tegen zichzelf te beschermen. Het aantal mensen dat denkt dat ontbijtkoek gezond is, omdat er vezels in zitten, is nog schrikbarend hoog, zo merk ik. Er is zóveel onwetendheid, ongelooflijk.
Daar ben ik me zeker van bewust. Maar de vraag is of deze groep wel gezond wil eten. Of er het geld voor heeft. Een patatje is immers mara 1,50 ofzo, en de maag zit weer vol. Daar koop je geen maaltijd aan groentes voor. Hoever il je dan als overheid gaanom deze mensen in een gezond stramien te proppen? Dat gaat toch echt geen vruchten afwerpen, denk ik.quote:Op zondag 29 mei 2011 09:15 schreef Viking84 het volgende:
Nu moeten jullie wel even bedenken dat een groot deel vd bevolking totaal niet bewust met eten bezig is en voor deze groep is het dus wel degelijk nodig dat de overheid beslissingen neemt om deze mensen tegen zichzelf te beschermen. Het aantal mensen dat denkt dat ontbijtkoek gezond is, omdat er vezels in zitten, is nog schrikbarend hoog, zo merk ik. Er is zóveel onwetendheid, ongelooflijk.
marmitequote:Op donderdag 26 mei 2011 14:39 schreef Lord Katundro het volgende:
[..]
Bruine boterham met kaas en een laagje marmite dan?![]()
Nou... er zit behoorlijk wat suiker inquote:
Mja, maar wij betalen wel mee aan alle kosten die dat met zich meebrengt. Nog afgezien van het straatbeeldquote:En als de overheid ingrijpt is dat voor iedereen.
Door het slechte consumptiegedrag van enkelen. Ze zouden eens bij etnische minderheden
zo hard moeten optreden in het geval van criminaliteit.
Het land zou te klein zijn voor de helft. De andere helft stemt pvv.
Een onverantwoordelijke minderheid die het beleid dicteert voor de gehele bevolking
zou gewoon nooit mogen. Laat die vetkleppen verder ook maar omvallen.
En het invoeren in supermarkten van de meest bizarre vormen van lightprodukten heeft het aantal mensen met obesitas drastisch doen afnemen. ....toch?quote:Op zondag 29 mei 2011 09:50 schreef Viking84 het volgende:
Mja, maar wij betalen wel mee aan alle kosten die dat met zich meebrengt. Nog afgezien van het straatbeeld.
Omdat je blijkbaar moet letten op hoeveel je eet, dan kan je beter niet bij de mac eten. Het is niet alsof het de enige plaats is om te eten namelijk.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:41 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Eens!
Wel met de volgende kanttekening: mensen doen altijdals iemand een menu bestelt bij Mac en daar dan een cola light bij neemt. Waarom? Als je een regular coke neemt, zit je nog hoger in je calorieën, dus dan is het toch juist goed als je cola light neemt? Wat is daar
aan?
.
Volgens mij is het probleem meer dat de hoeveelheden zout die fabrikanten in hun producten doen gigantisch is toegenomen. Omdat zout dingen lekkerder maakt is er een soort race-to-the-bottom ontstaan tussen fabrikanten, waarbij niemand durft toe te geven. Minder zout toevoegen betekent namelijk dat je minder gaat verkopen. De consument is de dupe omdat die ongemerkt steeds meer zout tot zich neemt. Dat wordt dan toch ook opgedrongen?quote:Op zondag 29 mei 2011 09:55 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En het invoeren in supermarkten van de meest bizarre vormen van lightprodukten heeft het aantal mensen met obesitas drastisch doen afnemen. ....toch?
Nee dus
Het codewoord is dus voorlichten, niet opdringen.
Zout maakt producten niet lekkerder.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:06 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Volgens mij is het probleem meer dat de hoeveelheden zout die fabrikanten in hun producten doen gigantisch is toegenomen. Omdat zout dingen lekkerder maakt is er een soort race-to-the-bottom ontstaan tussen fabrikanten, waarbij niemand durft toe te geven. Minder zout toevoegen betekent namelijk dat je minder gaat verkopen. De consument is de dupe omdat die ongemerkt steeds meer zout tot zich neemt. Dat wordt dan toch ook opgedrongen?
Ik ben geen deskundige op dat gebied. Maar zoals mij het is verteld komt het er op neer dat wij steeds meer gewend raken aan grotere hoeveelheden zout. Als fabrikanten dat gaan terugbrengen vinden wij het niet lekker meer en verliezen ze marktaandeel.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zout maakt producten niet lekkerder.
In de tijd voor de koeling aten we veel zouter, Zuurkool, Snijbonen in het zout, Pekelvlees, Pekelharing, Zout was de enige manier zaken te conserveren voordat het wecken, inblikken en koelen werd uitgevonden.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:19 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Ik ben geen deskundige op dat gebied. Maar zoals mij het is verteld komt het er op neer dat wij steeds meer gewend raken aan grotere hoeveelheden zout. Als fabrikanten dat gaan terugbrengen vinden wij het niet lekker meer en verliezen ze marktaandeel.
Veel zout is op lange termijn niet echt gezond voor je.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de tijd voor de koeling aten we veel zouter, Zuurkool, Snijbonen in het zout, Pekelvlees, Pekelharing, Zout was de enige manier zaken te conserveren voordat het wecken, inblikken en koelen werd uitgevonden.
Het is waar dat mensen zout gewend zijn, maar daar wen je snel aan als je het minder gaat eten. Zout is verder ook niet ongezond, net zoals eieren je cholesterol niet verhogen. Er wordt zoveel onzin verteld over eten.
Ik eet weinig zout, omdat ik het niet lekker vind zout te eten.
Vertel.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Veel zout is op lange termijn niet echt gezond voor je.
Leef je uit op pubmed. Startlinkjequote:
Aan het einde van je leven ga je dood.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
De betere zout vervanger?quote:Op zondag 29 mei 2011 10:45 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Leef je uit op pubmed. Startlinkje
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19110538
De voedselindustrie is atm bezig met een zout-is-niet-slecht-campagne. Belangrijkste drijfveer is natuurlijk dat zout goedkoop is, veel smaak geeft, en goed conserveert.
Ik ben wel eens bij zo'n wok geweest met collega's. Het is echt een stuk beter dan een hollands buffet ofoz. Ze hadden veel verse groenten, vlees, vis. Het werd niet hoogstaand bereid, maar de kwaliteit was uitstekend. Simpel en best te doen. Dat de meeste mensen dan vooral slecht rundvlees kiezen moeten ze zelf weten. ik heb heerlijk zelf groentenschoteltjes samengesteld met vis en garnalen. Prima!quote:Op zondag 29 mei 2011 01:48 schreef technofreak86 het volgende:
Culinaire doodszonde: 1x kwaliteit waarderen en daarna alles en iedereen die kwantiteit weet te waarderen veroordelen.
Eh, zout is niet echt gezond.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de tijd voor de koeling aten we veel zouter, Zuurkool, Snijbonen in het zout, Pekelvlees, Pekelharing, Zout was de enige manier zaken te conserveren voordat het wecken, inblikken en koelen werd uitgevonden.
Het is waar dat mensen zout gewend zijn, maar daar wen je snel aan als je het minder gaat eten. Zout is verder ook niet ongezond, net zoals eieren je cholesterol niet verhogen. Er wordt zoveel onzin verteld over eten.
Ik eet weinig zout, omdat ik het niet lekker vind zout te eten.
Uhuh.Nooit.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:31 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Bijna iedereen heeft toch wel eens bij zo'n onbeperkt wokken tent gegeten.
Noen mij maar raar, maar wat is er mis met rauwe groente eten? Ik neem regelmatig een groentedip, lekker dipsausje maken en dan bloemkool, broccoli, paprika en tomaat dippen.quote:Op zondag 29 mei 2011 11:52 schreef Resistor het volgende:
En weten wat je doet. Geen vlees en vis bij elkaar.
Of überhaupt wel je eten gaan laten bakken, wij hebben eens smakelijk gelachen om iemand die het niet deed, die zat op wat rauwe groenten te knappelen
Ik vraag altijd om een lekker spiegelei, dooiers vloeibaar met knapperspekquote:Op zondag 29 mei 2011 11:57 schreef Spanky78 het volgende:
Eh, ik vind van die buffetten in warmhoudbakken veel triester. In hotels waar ik voor mijn werk regelmatig ben, ook de zeer luxe hotels serveren hun ontbijt in van die shafing dishes. Vieze roerei, moddervette spek, blagh.
Henk en Ingrid met de kinderen.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:03 schreef Isegrim het volgende:
Het zijn gewoon droevige tenten met een droevig publiek. En wat groente en een sausje in een wok flikkeren kan ik zelf ook wel. Het voegt voor mij niets toe en ik erger me aan het volk dat je in zo'n tent tegenkomt.
Die zijn schijt irritant inderdaadquote:Op zondag 29 mei 2011 12:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat ja.Ben sowieso al geen fan van kinderen in restaurants.
Gewoon laat gaan eten maar verder heb je gelijk. Kinderen in vakantiehotels zijn ook zo een rampquote:Op zondag 29 mei 2011 12:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat ja.Ben sowieso al geen fan van kinderen in restaurants.
Eens, vooral het publiek is droevig. ga vooral niet naar ee wok waar je ook drank all-in krijgt. Dan ben je echt in een tokkietent beland.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:03 schreef Isegrim het volgende:
Het zijn gewoon droevige tenten met een droevig publiek. En wat groente en een sausje in een wok flikkeren kan ik zelf ook wel. Het voegt voor mij niets toe en ik erger me aan het volk dat je in zo'n tent tegenkomt.
Zie het als een avondje antropologiequote:Op zondag 29 mei 2011 11:44 schreef Isegrim het volgende:
Ik moet wel. Schoonfamilie gaat jaarlijks bij zo'n tent eten als opa jarig is...
Daar moet ik dus over twee weken heen. Ik zal verslag uitbrengen.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:21 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Eens, vooral het publiek is droevig. ga vooral niet naar ee wok waar je ook drank all-in krijgt. Dan ben je echt in een tokkietent beland.
Ik heb bij dat soort events altijd net een andere afspraak, sorry, zit dan in München, Rome, etc.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Daar moet ik dus over twee weken heen. Ik zal verslag uitbrengen.
Daar heb ik dan weer geen moeite mee, zijn volgens mij veel koks die dat doen.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:09 schreef Farenji het volgende:
Tijdens het koken proeven door de lepel in je mond te doen en dan de lepel weer terug in de pan te stoppen, met alle speekselresten er nog aan. Doodzonde.
Het gaat niet om de bacterien, maar om de enzymen die in speeksel zitten. Die verteren het zetmeel in het eten al voordat het in je mond komt, dat verandert de smaak: het wordt zoeter door het moutsuiker dat ontstaat, en sauzen e.d. worden slapper omdat het bindend vermogen minder wordt.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:11 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Daar heb ik dan weer geen moeite mee, zijn volgens mij veel koks die dat doen.Die bacteriën koken toch wel dood.
Oh, dat doe ik nooit. Ik lik alle speekselresten er altijd weer vanaf.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:09 schreef Farenji het volgende:
Tijdens het koken proeven door de lepel in je mond te doen en dan de lepel weer terug in de pan te stoppen, met alle speekselresten er nog aan. Doodzonde.
Van dat minieme beetje speeksel op een lepel? Lijkt me dat je daarvoor een paar keer flink moet tuffen.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:15 schreef Farenji het volgende:
[..]
Het gaat niet om de bacterien, maar om de enzymen die in speeksel zitten. Die verteren het zetmeel in het eten al voordat het in je mond komt, dat verandert de smaak: het wordt zoeter door het moutsuiker dat ontstaat, en sauzen e.d. worden slapper omdat het bindend vermogen minder wordt.
quote:Op zondag 29 mei 2011 13:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, dat doe ik nooit. Ik lik alle speekselresten er altijd weer vanaf.
Dat, plus enzymen werken voor geen meter meer bij de temperaturen die je met koken bereikt.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:19 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Van dat minieme beetje speeksel op een lepel? Lijkt me dat je daarvoor een paar keer flink moet tuffen.
En exact daarom nemen wij de kinderen mee naar een Wok. In vergelijking met het volk dat daar rondloopt gedragen die van mij zich voorbeeldigquote:Op zondag 29 mei 2011 12:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat ja.Ben sowieso al geen fan van kinderen in restaurants.
quote:
Kan er bij jullie niemand koken, hebben jullie geld teveel of is de definitie van restaurant bij jullie erg ruim? Als ik uit eten ga met mijn vriendin kost dat standaard minstens 60 euro. Ik kan me niet voorstellen dat je even twee keer per week 100 euro uit gaat geven in een restaurant.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:27 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
...
Maar goed, wij gaan ook relatief vaak uit eten (5 - 8 x per maand met kinderen en dan nog vier x zonder kinderen) en meestal naar normale restaunts met bediening. Kinderen kunnen zich best normaal gedragen in restaurants, als je ze het maar leert.
...
True, vroeger toen ik nog klein was toen bleef ik netjes zitten in een restaurant, maar puur en alleen omdat ik het eten zo lekker vond.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:27 schreef Tinkepink het volgende:
Kinderen kunnen zich best normaal gedragen in restaurants, als je ze het maar leert.
Of honden/katten in de keuken.
Ik woon in Duitsland waar uit eten betaalbaar is en daarnaast zijn we tweeverdieners. Tussen naar de Griek en een 4-sterrenrestaurant zit een hele range aan normale, kwalitatief goede restaurants waar je geen kapitaal kwijt hoeft te zijn.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:27 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
[..]
Kan er bij jullie niemand koken, hebben jullie geld teveel of is de definitie van restaurant bij jullie erg ruim? Als ik uit eten ga met mijn vriendin kost dat standaard minstens 60 euro. Ik kan me niet voorstellen dat je even twee keer per week 100 euro uit gaat geven in een restaurant.
Nou inderdaad zeg. Ik ben een groot liefhebber van pindakaas. Maar alleen al door te denken aan pindakaas in combinatie met margarine ga ik kokhalzen.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:10 schreef rac het volgende:
Even terug naar culinaire doodzondes ,
Ik vind het vreselijk maar boter/Margarine onder pindakaas.
Mijn moeder smeert altijd een dikke laag margarine op haar brood.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:36 schreef thabit het volgende:
[..]
Nou inderdaad zeg. Ik ben een groot liefhebber van pindakaas. Maar alleen al door te denken aan pindakaas in combinatie met margarine ga ik kokhalzen.
Diepvriesspinazie à la crème is een zwak punt bij mij. Jeugdsentiment.quote:
Dat vind ik ook lekker!quote:Op zondag 29 mei 2011 13:38 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Diepvriesspinazie à la crème is een zwak punt bij mij. Jeugdsentiment.Met een gekookt eitje en gebakken kaas (dikke plak kaas in ei dompelen, paneermeel opdoen en vervolgens bakken).
Doperwten zijn te doen als het echt mot.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:43 schreef Isegrim het volgende:
Alle groenten uit een pot smaken vies. Zoet.
M'n zwager stelde dat laatst als voorwaarde om uit eten te gaan rondom moederdag. Het moest all-in zijn, want volvreten voor een vast bedrag. Het voorgestelde alternatief all-you-can-eat japans werd afgeslagen want de drank was niet inclusief. Uiteraard niet gegaan, ik weiger om met mijn bordje in de rij te staan. Daarbij, m'n zwager is nuchter al een lompe hork, die hoef ik niet zat te zien. Din lijkt totaal niet op haar familie, gelukkig maar.quote:Op zondag 29 mei 2011 12:21 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Eens, vooral het publiek is droevig. ga vooral niet naar ee wok waar je ook drank all-in krijgt. Dan ben je echt in een tokkietent beland.
Ik zou mijn schoonfamilie onteren.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:54 schreef Fixers het volgende:
[..]
M'n zwager stelde dat laatst als voorwaarde om uit eten te gaan rondom moederdag. Het moest all-in zijn, want volvreten voor een vast bedrag. Het voorgestelde alternatief all-you-can-eat japans werd afgeslagen want de drank was niet inclusief. Uiteraard niet gegaan, ik weiger om met mijn bordje in de rij te staan. Daarbij, m'n zwager is nuchter al een lompe hork, die hoef ik niet zat te zien. Din lijkt totaal niet op haar familie, gelukkig maar.
...
nope.wat uit de pan met de lepel op een schoteltje, en dan vanaf dat schoteltje proeven. Zo heb ik dat van mijn chef geleerd.quote:Op zondag 29 mei 2011 13:11 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Daar heb ik dan weer geen moeite mee, zijn volgens mij veel koks die dat doen.Die bacteriën koken toch wel dood.
Ik ook van mijn kookdocent, want ein lepel elektriesiert in jouw mondt und dan schmaakt die soep andersch. (inclusief duits accent).quote:Op zondag 29 mei 2011 15:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
nope.wat uit de pan met de lepel op een schoteltje, en dan vanaf dat schoteltje proeven. Zo heb ik dat van mijn chef geleerd.
Hij doet wat?quote:Op zondag 29 mei 2011 15:36 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ik ook van mijn kookdocent, want ein lepel elektriesiert in jouw mondt und dan schmaakt die soep andersch. (inclusief duits accent).
Dat, en je brand je bek en dan proef je helemaal niets meer. Een beetje saus of soep op een schoteltje koelt af en je kan veel beter proeven.quote:Op zondag 29 mei 2011 15:36 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ik ook van mijn kookdocent, want ein lepel elektriesiert in jouw mondt und dan schmaakt die soep andersch. (inclusief duits accent).
Hoop afwas - of je proeft niet vaak genoeg :pquote:Op zondag 29 mei 2011 15:43 schreef Isabeau het volgende:
Ik proef meestal gewoon van een (schone) lepel die nooit weer terug gaat in diezelfde pan. Maar dat is dus niet handig?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |