quote:
ik vind boter op mijn boterham ranzigquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:03 schreef Darkestrah het volgende:
Een overdaad aan sambal bij je eten.
Geen boter op je boterham doen.
Vooral bij spruitjes is dat verschrikkelijk, terwijl ze zo lekker zijnquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:05 schreef Bleie het volgende:
Groenten tot moes koken (zoals onze oma's dat vroeger deden).
quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:06 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
ik vind boter op mijn boterham ranzig
Kaas, vlees, gezond. Meestal onder de gril. Mijn huidige favoriet kaas, tomaat en daarna een dosis basilicum.quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:09 schreef Darkestrah het volgende:
[..]
Wat eet je vooral op je boterham?
Dat doe ik altijd met m'n bamiquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:05 schreef PP. het volgende:
Eten verdrinken in Saté saus / ketchup / mayo o.i.d
Dat jaquote:Op donderdag 26 mei 2011 11:57 schreef technofreak86 het volgende:
Aan tafel zonder te proeven een lading zout en maggi over je eten gooien.
dat is juist lekkerquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:05 schreef Bleie het volgende:
Groenten tot moes koken (zoals onze oma's dat vroeger deden).
Eten prakken (op je bord)
wat is dat ? die 2 dl pakjes slagroom die je zelf moet kloppen vind ik altijd wel prima (maar dat is toch niet synthetisch), en wtf is broodsap.quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:16 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
van die zelfmaak-/synthetische klopslagroom en broodsap
Ja hee, de grill verandert de zaak. Dan is het goed te doen zonder boter.quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:10 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Kaas, vlees, gezond. Meestal onder de gril. Mijn huidige favoriet kaas, tomaat en daarna een dosis basilicum.
Alleen bij hagelslag hoort boter maar ik eigenlijk nooit iets zoets op mijn brood.
Sowieso kaas met boter eronderquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:23 schreef Darkestrah het volgende:
[..]
Ja hee, de grill verandert de zaak. Dan is het goed te doen zonder boter.
Nog eentje: pure tomatenpuree op je zelfgemaakte pizza.
Ik vind lasagna zo lastig eten in hele plakken, net als canneloni.quote:
Spaghetti achtige pasta's dan, goed punt.quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:32 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik vind lasagna zo lastig eten in hele plakken
Nee gewoon rauw. Ik vind het zo glibberig en het smaakt naar boterquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:36 schreef Darkestrah het volgende:
[..]
Absoluut niet. (Of je hebt het nog over de grill, dan wel ja)
Zout op eten gooien wat je niet hebt geproefdquote:Op donderdag 26 mei 2011 11:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Wat zijn in jullie ogen culinaire doodzondes die je toch nog vaak tegenkomt?
(ik heb zelf geen echt idee maar zoiets als "het tot moes laten pruttelen van een wok gerecht" vind ik er wel 1)
Volgens die logica mag je ook geen sla op je shoarmabroodje doenquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:12 schreef Viking84 het volgende:
Aardbeien in chocola dopen!. Of slagroom op aardbeien (muv een enkele keer dat je uit eten bent). "Hoe kun je iets gezonds verpesten met iets ongezonds?" vraag ik me dan altijd af
.
Doe jij sla op je broodje shoarma??quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:44 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Volgens die logica mag je ook geen sla op je shoarmabroodje doen
Jawel, want dan voeg je iets gezonds toe aan iets ongezonds zodat het minder slecht wordt, dan mag het weer welquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:44 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Volgens die logica mag je ook geen sla op je shoarmabroodje doen
Bedoel je echte boter of margarine?quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:39 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Nee gewoon rauw. Ik vind het zo glibberig en het smaakt naar boter
Of je verpest je heerlijke, gezonde sla met ongezonde shoarma. Het is maar hoe je het bekijktquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:45 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Jawel, want dan voeg je iets gezonds toe aan iets ongezonds zodat het minder slecht wordt, dan mag het weer wel
Wat was er eerder, het broodje shoarma of de sla, tja tja, lastige discussiequote:Op donderdag 26 mei 2011 12:46 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Of je verpest je heerlijke, gezonde sla met ongezonde shoarma. Het is maar hoe je het bekijkt
Onder kaas beide, trouwens echte boter is wel erg lekkerquote:
Ik doe altijd eerst de sla. Nee, da's niet waar, eerst een smeerseltje knoflooksaus. Dus nee, sla mag nietquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:47 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Wat was er eerder, het broodje shoarma of de sla, tja tja, lastige discussie
quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:23 schreef Darkestrah het volgende:
[..]
Ja hee, de grill verandert de zaak. Dan is het goed te doen zonder boter.
Nog eentje: pure tomatenpuree op je zelfgemaakte pizza.
http://www.lmgtfy.com/?q=broodsapquote:Op donderdag 26 mei 2011 12:16 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Sowieso frikadellen, van die zelfmaak-/synthetische klopslagroom en broodsap
Blijkbaar wel... gezien het feit dat de tweede hit dit topic is en in de andere slechts 'brood, sap' te vinden is...quote:
Voor veel pakjes geldt ook wel dat er best een aardige kruidencombinatie is samengesteld. Als je dan alles wat erin zit vers koopt wordt het best lekker.quote:Op donderdag 26 mei 2011 13:00 schreef Bosbeetle het volgende:
Als ik pasta maak koop ik altijd een pakje van honig dan alle ingrediënten die ik nodig denk te zijn voor pasta, dan maak ik de pasta en bedenk ik me dat ik dat pakje nog heb staan, en die gaat dan in de kast voor nood
Als ik bepaalde mensen te eten heb, dan zet ik het niet eens op tafel. Het is een slechte gewoonte, net als ketchup.quote:Op donderdag 26 mei 2011 11:57 schreef technofreak86 het volgende:
Aan tafel zonder te proeven een lading zout en maggi over je eten gooien.
Überhaupt maggi in huis hebben snap ik al niet.quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:30 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Als ik bepaalde mensen te eten heb, dan zet ik het niet eens op tafel. Het is een slechte gewoonte, net als ketchup.
Bruine boterham met boter en een plakje kaas. Met maggi erop.quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:32 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Überhaupt maggi in huis hebben snap ik al niet.
beetje maggiplant in de soepquote:Op donderdag 26 mei 2011 14:32 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Überhaupt maggi in huis hebben snap ik al niet.
Dat vind ik ook een goede culinaire doodzonde!quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:33 schreef Lord Katundro het volgende:
[..]
Bruine boterham met boter en een plakje kaas. Met maggi erop.![]()
Daarom maggi.
nee man, weet je hoe lekker dat is?quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat vind ik ook een goede culinaire doodzonde!
quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:37 schreef Lord Katundro het volgende:
[..]
nee man, weet je hoe lekker dat is?
quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:39 schreef Lord Katundro het volgende:
[..]
Bruine boterham met kaas en een laagje marmite dan?![]()
Of lust je ook geen marmite?
Eens!quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:16 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Dat jaHeb je netjes alles op smaak gebracht tijdens het koken, is het eerste wat ze doen er een lading zout/peper overheen gooien.
Het schijnt te betekenen dat je dan slecht in bed bent.quote:Op donderdag 26 mei 2011 12:16 schreef Karina het volgende:
Ergens zout op kwakken zonder dat je het eerst geproefd hebt.
Ik gebruik het alleen voor de sladressing; olie, azijn en een beetje maggi.quote:Op donderdag 26 mei 2011 14:32 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Überhaupt maggi in huis hebben snap ik al niet.
Drink heel vaak wijn met water. Gisteren nog bij het eten, droge witte wijn met spa rood en wat ijs.\quote:
Er zijn hele volksstammen die menen dat als je een pakje gebruikt je het zelf gemaakt hebt.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:25 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Alles uit een pakje halen, en vervolgens credits eisen voor wat je gemaakt hebt.
Doodzonde nee, irritant ja.
Carl Sagan kon zich daar ook aan ergeren: If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn hele volksstammen die menen dat als je een pakje gebruikt je het zelf gemaakt hebt.
carl is een persoon naar mijn hart!quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:36 schreef thabit het volgende:
[..]
Carl Sagan kon zich daar ook aan ergeren: If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe.
quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:36 schreef thabit het volgende:
[..]
Carl Sagan kon zich daar ook aan ergeren: If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe.
QFT!quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:36 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
carl is een persoon naar mijn hart!
quote:
5x per week aardappels, bestaan die mensen nog? Op het fossiele deel van de mensen na dan...quote:Op zaterdag 28 mei 2011 22:13 schreef Pipo1234 het volgende:
Ik vind de doorsnee Hollander een belediging voor elke vorm van culinairiteit. Als ze niet hun hele bord volstorten met zout, dan doen ze het wel met sausjes. De definitie van de gemiddelde Nederlander van culinairireit is 5 keer per week aardappelen en één keer per week pasta en nasi. Bij voorkeur wel uit een pakje, want het moet niet te gek worden natuurlijk.
Nu ik het er toch over heb. Mijn moeder is ook het toppunt van culinaire doodzondes. Die weet elke maaltijd te verpesten. Zelfs pannenkoeken weet ze vakkundig te verkloten. Dan krijg je zo'n pannenkoek van een halve centimeter dik op je bord. Die dus van binnen nog helemaal klef is.
Volgens mij eet bijna niemand meer iedere dag aardappels.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 22:17 schreef Bravebart het volgende:
[..]
5x per week aardappels, bestaan die mensen nog? Op het fossiele deel van de mensen na dan...
Ja die bestaan nog. Je kunt het ook omdraaien. Mensen die vijf keer week pasta eten (inclusief Knorr-/Maggi-mix en twee dagen per week aardapelen en nasi.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 22:17 schreef Bravebart het volgende:
[..]
5x per week aardappels, bestaan die mensen nog? Op het fossiele deel van de mensen na dan...
Begin van de zomer haal ik dat makkelijk, nieuwe aardappels zijn een delicatesse...quote:Op zaterdag 28 mei 2011 22:17 schreef Bravebart het volgende:
[..]
5x per week aardappels, bestaan die mensen nog? Op het fossiele deel van de mensen na dan...
Ik ben er een voorbeeld van ik vind het heerlijk en ben 25quote:Op zaterdag 28 mei 2011 22:17 schreef Bravebart het volgende:
[..]
5x per week aardappels, bestaan die mensen nog? Op het fossiele deel van de mensen na dan...
Ik big bang regelmatig, en beweeg hemel en aarde, mensen die het proeven noemen me ook bij mijn naam, Oh God en hebben orale orgasmes.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:36 schreef thabit het volgende:
[..]
Carl Sagan kon zich daar ook aan ergeren: If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe.
Wat is er mis met aardappels?quote:Op zaterdag 28 mei 2011 22:17 schreef Bravebart het volgende:
[..]
5x per week aardappels, bestaan die mensen nog? Op het fossiele deel van de mensen na dan...
Idd :S Ik ben geen fan van aardappelen, maar een doodzonde.. ??quote:
Aromat. Dat is toch zo'n vergif.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:08 schreef Lyriella het volgende:
[..]
Idd :S Ik ben geen fan van aardappelen, maar een doodzonde.. ??
Wat ik een doodzonde vind, naast het 'overal zout overheen kiepen zonder het geproefd te hebben' is... aromat. Wat is dat smerig zeg.
Heb het zelf niet in huis maar ik vind dat best lekker voor zo af en toe op bijv. een ei.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:13 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Aromat. Dat is toch zo'n vergif.
Ingrediënten: Zout, smaakversterkers (Mononatriumglutamaat, Natriumguanylaat, Natriuminosinaat), lactose, zetmeel, gehard plantaardig vet, ui, specerijen, aroma (met selderij), knoflook, maltodextrine, ui-extract, paddestoelextract.
Dat is al een zonde op zich... Eten om het eten is zo dierlijk.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:24 schreef Isegrim het volgende:
...
Naar een restaurant gaan waar je veel kunt eten voor weinig geld.
Want moet altijd duur en weinig zijn?quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:26 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Dat is al een zonde op zich... Eten om het eten is zo dierlijk.
''Nee joh gekkie, als het van melk komt heet het toch roomboter!''quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:24 schreef Isegrim het volgende:
Aan margarine refereren met het woord 'boter'.
Zo ken ik er ook nog een: aan fritessaus refereren met het woord 'mayonaise'.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:24 schreef Isegrim het volgende:
Aan margarine refereren met het woord 'boter'.
Eten uit noodzaak á la. Maar je kapot eten omdat het kan? Decadentie ten top.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:31 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Want moet altijd duur en weinig zijn?
Bijna iedereen heeft toch wel eens bij zo'n onbeperkt wokken tent gegeten. Dat het culinair niet hoogstaand is OK, maar een doodszonde?
Nee.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:31 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Want moet altijd duur en weinig zijn?
Ik vind dat soort vreetschuren een verschrikking. Dan haal ik liever gewoon een patatje.quote:Bijna iedereen heeft toch wel eens bij zo'n onbeperkt wokken tent gegeten. Dat het culinair niet hoogstaand is OK, maar een doodszonde?
Als mensen dat thuis doen, prima, maar als ik bij een broodjeszaak de vraag krijg 'of er ook boter op moet' en ik krijg vervolgens margarine op mijn broodje...quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:32 schreef Erasmo het volgende:
[..]
''Nee joh gekkie, als het van melk komt heet het toch roomboter!''
[ afbeelding ]
Nou nou, je kan iemand ook dat extra bordje nasi gewoon gunnen.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:37 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]
Eten uit noodzaak á la. Maar je kapot eten omdat het kan? Decadentie ten top.
In Nederland? Waarom zou je?quote:Op zondag 29 mei 2011 00:00 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Nou nou, je kan iemand ook dat extra bordje nasi gewoon gunnen.
quote:Op zondag 29 mei 2011 00:04 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Waarom zou iemand niet een keer veel mogen eten?
Veel verschillende dingen kunnen eten voor relatief weinig geld is toch weinig mis mee? Ok, de mensen die 4 borden van hetzelfde nemen daargelaten, maar 30 verschillende dingen eten, gewoon omdat het kan vind ik geen doodzondequote:Op zondag 29 mei 2011 00:06 schreef Pipo1234 het volgende:
[..]Het mag allemaal wel natuurlijk. Maar wat is het nut ervan?
quote:Op zondag 29 mei 2011 08:32 schreef Roomsnoes het volgende:
Light-producten, 'want ik moet toch een beetje aan de lijn denken'.
Light chips en slagroom bijvoorbeeld, wat een gore zooi. Als je niet dik wil worden/blijven, neem dan de helft of niets... Dat quasi gezonde gedoe, blegh.
Dat is niet het ergste.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:32 schreef Roomsnoes het volgende:
Light-producten, 'want ik moet toch een beetje aan de lijn denken'.
Light chips en slagroom bijvoorbeeld, wat een gore zooi. Als je niet dik wil worden/blijven, neem dan de helft of niets... Dat quasi gezonde gedoe, blegh.
Eens!quote:Op zondag 29 mei 2011 08:32 schreef Roomsnoes het volgende:
Light-producten, 'want ik moet toch een beetje aan de lijn denken'.
Light chips en slagroom bijvoorbeeld, wat een gore zooi. Als je niet dik wil worden/blijven, neem dan de helft of niets... Dat quasi gezonde gedoe, blegh.
Net zoals alle chips van Lays nu 20% minder zout bevat en ik vind ze nu echt niet lekker meer.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:35 schreef Specularium het volgende:
Dat is niet het ergste.
Fabrikanten passen de inhoud aan op dat soort gedrag.
Beste voorbeeld recent is Sultana. Presenteren ze het heel mooi op een manier
dat het makkelijker zou zijn voor iedereen, maar uiteindelijk zitten er minder
in dezelfde verpakking voor dezelfde prijs.
Minder zout op chips?! Dan zijn het toch geen chips meer... Laat ongezonde dingen lekker ongezond blijven. Ik kies daar toch zeker zelf voor, dan sta ik ook voor de gevolgen inquote:Op zondag 29 mei 2011 08:49 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Net zoals alle chips van Lays nu 20% minder zout bevat en ik vind ze nu echt niet lekker meer.
Ik bedoel, je weet dat je iets ongezonds eet, waarom moet dat dan de illusie van 'gezonder' krijgen
Op de website van Lay's:quote:Op zondag 29 mei 2011 08:53 schreef Roomsnoes het volgende:
[..]
Minder zout op chips?! Dan zijn het toch geen chips meer... Laat ongezonde dingen lekker ongezond blijven. Ik kies daar toch zeker zelf voor, dan sta ik ook voor de gevolgen in![]()
Ik woon in Noorwegen en daar is dit soort bullshit nog niet echt doorgedrongen. Wel betaal ik de hoofdprijs voor suikerwaren en vette troep
Het is dus 25% en het is bullshit dat de smaak hetzelfde is geblevenquote:Iedereen geniet zo af en toe van een hartig tussendoortje. Wel zo prettig als je dan niet teveel verzadigde vetten en zout binnenkrijgt. Daarom is Lay’s altijd op zoek naar manieren om chips beter in te passen in een verantwoord voedingspatroon. Gingen we eerst de strijd aan met verzadigde vetten, nu verlagen we als eerste het zoutgehalte van onze chips met 25% terwijl de smaak voor 100% gelijk blijft.
Is dat wel een keus van de fabrikant zelf? Lijkt mij dat die ertoe wordt gedwongen. Miss niet de chipsfabrikant, maar er is wel een 'er moet veel minder zout in ons eten'-hausse gaande.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:57 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Op de website van Lay's:
[..]
Het is dus 25% en het is bullshit dat de smaak hetzelfde is gebleven
Culinaire doodzonde van de voedingsindustrie dus: proberen om ongezonde produkten een air van gezondheid mee te geven door dingen als light, minder vet, minder zout etc waardoor het vooral minder lekker wordt
Wie vertelde dat toch dat zelfs restaurants daar enorme problemen van ondervinden; dat ze geen zout meer door de gerechten mogen doen. Zoiets. Of misschien was dat alleen in de VS.quote:Op zondag 29 mei 2011 09:01 schreef Viking84 het volgende:
Is dat wel een keus van de fabrikant zelf? Lijkt mij dat die ertoe wordt gedwongen. Miss niet de chipsfabrikant, maar er is wel een 'er moet veel minder zout in ons eten'-hausse gaande.
Ja maar nee, dit is een klein voorbeeld van hoe de overheid het liefst ziet dat jij leeft.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:53 schreef Roomsnoes het volgende:
[..]
Minder zout op chips?! Dan zijn het toch geen chips meer... Laat ongezonde dingen lekker ongezond blijven. Ik kies daar toch zeker zelf voor, dan sta ik ook voor de gevolgen in![]()
Voorlichting en openheid is gewoon wrong. De samenleving is maakbaar verdikkie!quote:Op zondag 29 mei 2011 09:15 schreef Viking84 het volgende:
Nu moeten jullie wel even bedenken dat een groot deel vd bevolking totaal niet bewust met eten bezig is en voor deze groep is het dus wel degelijk nodig dat de overheid beslissingen neemt om deze mensen tegen zichzelf te beschermen. Het aantal mensen dat denkt dat ontbijtkoek gezond is, omdat er vezels in zitten, is nog schrikbarend hoog, zo merk ik. Er is zóveel onwetendheid, ongelooflijk.
Niks mis met ontbijtkoek.quote:Op zondag 29 mei 2011 09:15 schreef Viking84 het volgende:
Nu moeten jullie wel even bedenken dat een groot deel vd bevolking totaal niet bewust met eten bezig is en voor deze groep is het dus wel degelijk nodig dat de overheid beslissingen neemt om deze mensen tegen zichzelf te beschermen. Het aantal mensen dat denkt dat ontbijtkoek gezond is, omdat er vezels in zitten, is nog schrikbarend hoog, zo merk ik. Er is zóveel onwetendheid, ongelooflijk.
Daar ben ik me zeker van bewust. Maar de vraag is of deze groep wel gezond wil eten. Of er het geld voor heeft. Een patatje is immers mara 1,50 ofzo, en de maag zit weer vol. Daar koop je geen maaltijd aan groentes voor. Hoever il je dan als overheid gaanom deze mensen in een gezond stramien te proppen? Dat gaat toch echt geen vruchten afwerpen, denk ik.quote:Op zondag 29 mei 2011 09:15 schreef Viking84 het volgende:
Nu moeten jullie wel even bedenken dat een groot deel vd bevolking totaal niet bewust met eten bezig is en voor deze groep is het dus wel degelijk nodig dat de overheid beslissingen neemt om deze mensen tegen zichzelf te beschermen. Het aantal mensen dat denkt dat ontbijtkoek gezond is, omdat er vezels in zitten, is nog schrikbarend hoog, zo merk ik. Er is zóveel onwetendheid, ongelooflijk.
marmitequote:Op donderdag 26 mei 2011 14:39 schreef Lord Katundro het volgende:
[..]
Bruine boterham met kaas en een laagje marmite dan?![]()
Nou... er zit behoorlijk wat suiker inquote:
Mja, maar wij betalen wel mee aan alle kosten die dat met zich meebrengt. Nog afgezien van het straatbeeldquote:En als de overheid ingrijpt is dat voor iedereen.
Door het slechte consumptiegedrag van enkelen. Ze zouden eens bij etnische minderheden
zo hard moeten optreden in het geval van criminaliteit.
Het land zou te klein zijn voor de helft. De andere helft stemt pvv.
Een onverantwoordelijke minderheid die het beleid dicteert voor de gehele bevolking
zou gewoon nooit mogen. Laat die vetkleppen verder ook maar omvallen.
En het invoeren in supermarkten van de meest bizarre vormen van lightprodukten heeft het aantal mensen met obesitas drastisch doen afnemen. ....toch?quote:Op zondag 29 mei 2011 09:50 schreef Viking84 het volgende:
Mja, maar wij betalen wel mee aan alle kosten die dat met zich meebrengt. Nog afgezien van het straatbeeld.
Omdat je blijkbaar moet letten op hoeveel je eet, dan kan je beter niet bij de mac eten. Het is niet alsof het de enige plaats is om te eten namelijk.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:41 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Eens!
Wel met de volgende kanttekening: mensen doen altijdals iemand een menu bestelt bij Mac en daar dan een cola light bij neemt. Waarom? Als je een regular coke neemt, zit je nog hoger in je calorieën, dus dan is het toch juist goed als je cola light neemt? Wat is daar
aan?
.
Volgens mij is het probleem meer dat de hoeveelheden zout die fabrikanten in hun producten doen gigantisch is toegenomen. Omdat zout dingen lekkerder maakt is er een soort race-to-the-bottom ontstaan tussen fabrikanten, waarbij niemand durft toe te geven. Minder zout toevoegen betekent namelijk dat je minder gaat verkopen. De consument is de dupe omdat die ongemerkt steeds meer zout tot zich neemt. Dat wordt dan toch ook opgedrongen?quote:Op zondag 29 mei 2011 09:55 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En het invoeren in supermarkten van de meest bizarre vormen van lightprodukten heeft het aantal mensen met obesitas drastisch doen afnemen. ....toch?
Nee dus
Het codewoord is dus voorlichten, niet opdringen.
Zout maakt producten niet lekkerder.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:06 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Volgens mij is het probleem meer dat de hoeveelheden zout die fabrikanten in hun producten doen gigantisch is toegenomen. Omdat zout dingen lekkerder maakt is er een soort race-to-the-bottom ontstaan tussen fabrikanten, waarbij niemand durft toe te geven. Minder zout toevoegen betekent namelijk dat je minder gaat verkopen. De consument is de dupe omdat die ongemerkt steeds meer zout tot zich neemt. Dat wordt dan toch ook opgedrongen?
Ik ben geen deskundige op dat gebied. Maar zoals mij het is verteld komt het er op neer dat wij steeds meer gewend raken aan grotere hoeveelheden zout. Als fabrikanten dat gaan terugbrengen vinden wij het niet lekker meer en verliezen ze marktaandeel.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zout maakt producten niet lekkerder.
In de tijd voor de koeling aten we veel zouter, Zuurkool, Snijbonen in het zout, Pekelvlees, Pekelharing, Zout was de enige manier zaken te conserveren voordat het wecken, inblikken en koelen werd uitgevonden.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:19 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Ik ben geen deskundige op dat gebied. Maar zoals mij het is verteld komt het er op neer dat wij steeds meer gewend raken aan grotere hoeveelheden zout. Als fabrikanten dat gaan terugbrengen vinden wij het niet lekker meer en verliezen ze marktaandeel.
Veel zout is op lange termijn niet echt gezond voor je.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de tijd voor de koeling aten we veel zouter, Zuurkool, Snijbonen in het zout, Pekelvlees, Pekelharing, Zout was de enige manier zaken te conserveren voordat het wecken, inblikken en koelen werd uitgevonden.
Het is waar dat mensen zout gewend zijn, maar daar wen je snel aan als je het minder gaat eten. Zout is verder ook niet ongezond, net zoals eieren je cholesterol niet verhogen. Er wordt zoveel onzin verteld over eten.
Ik eet weinig zout, omdat ik het niet lekker vind zout te eten.
Vertel.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Veel zout is op lange termijn niet echt gezond voor je.
Leef je uit op pubmed. Startlinkjequote:
Aan het einde van je leven ga je dood.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
De betere zout vervanger?quote:Op zondag 29 mei 2011 10:45 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Leef je uit op pubmed. Startlinkje
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19110538
De voedselindustrie is atm bezig met een zout-is-niet-slecht-campagne. Belangrijkste drijfveer is natuurlijk dat zout goedkoop is, veel smaak geeft, en goed conserveert.
Ik ben wel eens bij zo'n wok geweest met collega's. Het is echt een stuk beter dan een hollands buffet ofoz. Ze hadden veel verse groenten, vlees, vis. Het werd niet hoogstaand bereid, maar de kwaliteit was uitstekend. Simpel en best te doen. Dat de meeste mensen dan vooral slecht rundvlees kiezen moeten ze zelf weten. ik heb heerlijk zelf groentenschoteltjes samengesteld met vis en garnalen. Prima!quote:Op zondag 29 mei 2011 01:48 schreef technofreak86 het volgende:
Culinaire doodszonde: 1x kwaliteit waarderen en daarna alles en iedereen die kwantiteit weet te waarderen veroordelen.
Eh, zout is niet echt gezond.quote:Op zondag 29 mei 2011 10:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de tijd voor de koeling aten we veel zouter, Zuurkool, Snijbonen in het zout, Pekelvlees, Pekelharing, Zout was de enige manier zaken te conserveren voordat het wecken, inblikken en koelen werd uitgevonden.
Het is waar dat mensen zout gewend zijn, maar daar wen je snel aan als je het minder gaat eten. Zout is verder ook niet ongezond, net zoals eieren je cholesterol niet verhogen. Er wordt zoveel onzin verteld over eten.
Ik eet weinig zout, omdat ik het niet lekker vind zout te eten.
Uhuh.Nooit.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:31 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Bijna iedereen heeft toch wel eens bij zo'n onbeperkt wokken tent gegeten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |