Flexo | dinsdag 8 juni 2010 @ 02:09 |
In navolging van dit geniale topic: Foodgawker - feast your eyes! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen of photoshop of wat. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles - Het hóeft geen eigen verzonnen recept te zijn of iets dergelijks! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kan je net zo goed foto's posten! - Het idee is dat mensen op deze manier eerder geïnspireerd zijn om moeite te doen voor hun eigen avondeten! Vaak denkt men 'het is toch zo opgegeten' en vinden ze het dan zonde om moeite te doen. Op deze manier kan je iig nog indruk maken op je mede-fokkers met je geniale voedsel-creaties! Suggesties voor in de OP zijn welkom Deel 1 Deel 2 Deel 3 [ Bericht 1% gewijzigd door Flexo op 08-06-2010 17:44:31 ] | |
Blues | dinsdag 8 juni 2010 @ 02:39 |
quote:Ik blancheer spinazie alléén als ik het in een ovengerecht verwerk. Niet met roerbakken. | |
Luuksor | dinsdag 8 juni 2010 @ 10:39 |
tvp ![]() | |
_Ophelia_ | dinsdag 8 juni 2010 @ 10:46 |
Omdat het toch een fototopic is een paar plaatjes uit voorgaande topics:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 32% gewijzigd door _Ophelia_ op 08-06-2010 10:58:58 (Ontdubbeld) ] | |
RoodWijntje | dinsdag 8 juni 2010 @ 10:48 |
quote:waarom al die robinook fotos dubbel? | |
_Ophelia_ | dinsdag 8 juni 2010 @ 10:58 |
quote:Die dubbele zijn niet bewust, in Opera kun je copy-pasten door te slepen, en dat gebeurt me nog wel eens op de laptop. (en alle foto's zijn dubbel, niet alleen die van RobinOok) | |
RobinOok | dinsdag 8 juni 2010 @ 11:42 |
quote:Ik denk ook dat het recept uitging van een exotischer spinaziesoort. Of wilde spinazie of zo. Dan lijkt blancheren me meer nut hebben ja. | |
De_Taartjesfee | dinsdag 8 juni 2010 @ 14:35 |
Ik krijg trek van die foto`s ![]() | |
Ilse86 | dinsdag 8 juni 2010 @ 16:03 |
Super lekkere Snickerdoodles ![]() Ik ga nog werken aan mijn food photography kunsten ![]() ![]() | |
RobinOok | dinsdag 8 juni 2010 @ 16:24 |
Hoezo? Is die foto niet van jou dan? | |
Ilse86 | dinsdag 8 juni 2010 @ 16:25 |
Jawel? Als hij van iemand anders was, zou ik het er even bijzetten. | |
RobinOok | dinsdag 8 juni 2010 @ 16:28 |
Nou, ik vind het een prachtige foto. Zou niet weten hoe die beter kan. Als je op google zoekt voor plaatjes van snickerdoodles weten anderen dat blijkbaar ook niet. Anders bestonden die al. ;-) | |
Ilse86 | dinsdag 8 juni 2010 @ 16:33 |
Bedankt dan maar ![]() | |
De_Taartjesfee | dinsdag 8 juni 2010 @ 16:34 |
Ik vind het juist wel een mooie foto, juist ook met deze achtergrond ![]() ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 8 juni 2010 @ 16:49 |
zeker mooie foto ![]() | |
Flexo | dinsdag 8 juni 2010 @ 17:43 |
Ik heb het aangepast Robin ![]() | |
evo87 | dinsdag 8 juni 2010 @ 18:31 |
beetje kleurloos maar wel lekker. Couscous, tomatensaus en geitenkaas. ![]() | |
RobinOok | dinsdag 8 juni 2010 @ 19:07 |
quote: ![]() | |
RoodWijntje | woensdag 9 juni 2010 @ 00:41 |
Zelf broodjes gebakken met rozemarijn en gekarameliseerde uien, soep van geroosterde groenten (tomaat, paprika, ui, knoflook)![]() Hier meer. | |
ColdFeet | woensdag 9 juni 2010 @ 13:48 |
quote:Oh yum, die dingen maak ik ook graag ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 9 juni 2010 @ 13:50 |
quote:zijn het cakejes met de smaak van snickers? | |
ColdFeet | woensdag 9 juni 2010 @ 13:54 |
quote:Nee, vrij boterige koekjes met wat nootmuskaat en vanille, gerold in kaneel/suiker. Heel lekker! | |
FutureFairytale | woensdag 9 juni 2010 @ 14:05 |
quote:hmm klinkt goed! heb je n receptje? | |
ColdFeet | woensdag 9 juni 2010 @ 14:06 |
Google maar op nigella snickerdoodles recipe ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 9 juni 2010 @ 14:08 |
quote:thanks ![]() | |
Ilse86 | woensdag 9 juni 2010 @ 14:29 |
Wat ColdFeet zegt ![]() ![]() | |
RobinOok | woensdag 9 juni 2010 @ 14:56 |
"The Joy of Cooking claims that snickerdoodles are probably German in origin, and that the name is a corruption of the German word Schneckennudeln, which means "snail noodles." A different author suggests that the word "snicker" comes from the Dutch word snekrad, or the German word Schnecke, which both describe a snail-like shape. Yet another theory suggests that the name has no particular meaning or purpose and is simply a whimsically named cookie that originated from a New England tradition of fanciful cookie names. There is also a series of tall tales about a hero named "Snickerdoodle" from the early 1900s which may be related to the name of the cookie." | |
Isegrim | woensdag 9 juni 2010 @ 14:57 |
The Dutch word snekrad? ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 9 juni 2010 @ 15:07 |
we hebben Superman en Snickerdoodle ![]() ![]() | |
RobinOok | woensdag 9 juni 2010 @ 15:13 |
quote:Even opgezocht in de van Dale: Snek = Kegelvormig onderdeel van een uurwerk, dat dient om een tegenwicht te vormen tegen de geleidelijk verminderende drijfkracht van de veer Snekrad = aan de snek bevestigd tandrad. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 09-06-2010 15:19:01 ] | |
FutureFairytale | woensdag 9 juni 2010 @ 15:15 |
quote:jeezus, en daar maken ze een koekje naar? ![]() | |
Ilse86 | woensdag 9 juni 2010 @ 15:19 |
quote:Dat doet wel echt aan een koekje denken ja. ![]() | |
RobinOok | woensdag 9 juni 2010 @ 15:20 |
Ja, ik denk dat ik maar ga voor "the name has no particular meaning or purpose" ![]() | |
prinseszondererwt | woensdag 9 juni 2010 @ 22:05 |
Oeh, vrijdag wordt snickerdoodledag denk ik. ![]() | |
RobinOok | zaterdag 12 juni 2010 @ 16:49 |
![]() Altijd lekker: "Thaise Aubergines". (<= recept) Met kokosmelk, knoflook, gember, chilisaus, rijstazijn, vissaus, suiker lekker veel limoensap en lente-uitjes. Beetje een stomme naam, dat wel, want thaise aubergine is een soortnaam, dat zijn van die leuke, kleine, ronde aubergientjes in allerlei kleuren en dit maak je gewoon van paarse (liefst die dunne, lichtpaarse) aubergines. Maar goed, het nederlands vertaalde kookboek zegt "Thaise Aubergines" en zo heet het bij ons thuis. Zo lekker dat we het regelmatig eten. | |
prinseszondererwt | zaterdag 12 juni 2010 @ 21:27 |
Oeh, die aubergines ga ik ook ooit eens proberen. Met vega-vissaus. Ik maakte sesamreepjes, met zwarte sesamzaadjes en rozijnen. ![]() | |
Blues | zaterdag 12 juni 2010 @ 22:27 |
quote:Klinkt en ziet er erg lekker uit ![]() Aubergines sowieso ![]() | |
De_Taartjesfee | woensdag 16 juni 2010 @ 19:38 |
![]() ChocolateCherryChocolate Cupcake ![]() | |
RobinOok | woensdag 16 juni 2010 @ 23:22 |
![]() Witlof, granny smith, witte druiven en gegrillde, gemarineerde kipfilet. (<= recept) Dressing van griekse yoghurt, mayo en honing. Ik maakte iets vergelijkbaars een paar weken terug en dat was het "net niet". Maar deze keer vond ik het echt helemaal goed. Zou echt niks kunnen verzinnen dat ik een volgende keer anders zou doen. ![]() (maar suggesties zijn evengoed altijd welkom) | |
Ilse86 | donderdag 17 juni 2010 @ 10:19 |
Mmm die cupcake frosting ziet er wel heel erg lekker uit. En die salade van RobinOok ga ik binnenkort ook maar eens proberen. Klinkt lekker fris met die druiven en appels ![]() | |
prinseszondererwt | donderdag 17 juni 2010 @ 16:39 |
TF, krijg honger van je cupcakes! ![]() Net meloenmuffins gemaakt. Lekker! ![]() | |
DarkElf | donderdag 17 juni 2010 @ 16:42 |
quote:prima foto idd, krijg er trek van ![]() | |
Rituals | donderdag 17 juni 2010 @ 18:01 |
quote:Klinkt lekker! ![]() | |
Fiorellino | donderdag 17 juni 2010 @ 19:41 |
Ik ga het maken, RobinOok! Lijkt me lekker ![]() Vandaag vond ik m'n frites goed gelukt, dus alleen daar een foto van. ![]() Helaas crappy telefoon kwaliteit want de batterijen van de digi waren op ![]() Dit heb ik met een gemengde salade gegeten en burrito's, maar dat vond ik saai om op de foto te zetten. | |
DesertRose | zaterdag 19 juni 2010 @ 12:25 |
Gisteren sushi gemaakt voor het eerst!! ![]() ![]() | |
The_Hives | zaterdag 19 juni 2010 @ 16:10 |
quote:als de smaak is zoals ze er uit zien dat houd ik ineens van chocolade ![]() | |
mjan | zaterdag 19 juni 2010 @ 18:17 |
quote:Oh, heb jij ergens vega-vissaus gevonden? Wat is de naam en waar heb je het gekocht? Sorry dat ik offtopic ga, maar mijn pindasoep is niet zo fotogeniek ![]() | |
prinseszondererwt | zaterdag 19 juni 2010 @ 19:01 |
Vegetarische oestersaus hebben ze bij alle toko's, vaak op basis van paddestoelen. Anders gebruik ik vaak goede sojasaus, gaat prima. ![]() | |
mjan | zaterdag 19 juni 2010 @ 21:56 |
quote:Hmm, die 'vegetarian stir fry sauce' bedoel je dan denk ik. Daar ben ik niet bepaald over te spreken als vervanging. Toch bedankt ![]() | |
RobinOok | zondag 20 juni 2010 @ 23:53 |
quote:Ik was dit weekend aan het "dog-sitten" bij mijn ouders toen ik dit zag en aangezien zij wel een frietpan hebben kon ik mij niet inhouden en heb dus meteen 2 dagen achter elkaar lekkere, eigengemaakte frietjes gegeten. Bedankt! ![]() Dit is dus waarom ik geen frituurpan in huis wil. ![]() Gemaakt van kruimige aardappelen van de Jumbo. Mijn God, wat gaven dat heerlijke, superzijdezachte frietjes!!! | |
RobinOok | zondag 20 juni 2010 @ 23:57 |
Dus van de weeromstuit een salade!![]() Tomaatjes, komkommer, rode ui, koriander en biefstuk. Met een sausje van hoisin, sesamolie, sojasaus, limoen, honing en wat chilipeper | |
progje | zondag 20 juni 2010 @ 23:59 |
die ziet er goddelijk uit | |
Fiorellino | maandag 21 juni 2010 @ 13:03 |
Idd, en die zelfgemaakte frieten ook! Ik ben zelf ook geen fan van de frituurpan, het kan allemaal zoveel lekkerder ![]() | |
Ilse86 | maandag 21 juni 2010 @ 13:06 |
Die salade ![]() | |
Bortecinem | maandag 21 juni 2010 @ 14:30 |
quote:Jammieee! Door deze foto heb ik mij ook maar gewaagd aan de snickerdoodles. En ze zijn echt lekker, simpel, maar lekker. ![]() Ze zien er niet zo mooi uit als die van jou, maar ze smaakten goed. ![]() ![]() | |
Stansfield | dinsdag 22 juni 2010 @ 13:14 |
Ik krijg altijd honger als ik de foto's hier zie. | |
RobinOok | dinsdag 22 juni 2010 @ 13:27 |
Dat is ook de bedoeling van het topic. ![]() | |
Ilse86 | woensdag 23 juni 2010 @ 19:49 |
quote:Zien er lekker luchtig uit ![]() ![]() | |
Bortecinem | vrijdag 25 juni 2010 @ 12:01 |
quote:Ze zijn echt verslavend he! ![]() OT: Zelfgemaakte pizza ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 26 juni 2010 @ 19:28 |
Voorgerecht 1: Portobello gevuld met geitenkaas/creme fraiche met zalm![]() Voorgerecht 2: Portobello gevuld met blokjes avocado en surimi met een theelepeltje mayo en wat citroensap ![]() En als hoofdgerecht pasta met een saus van 2 eetlepels creme fraiche, gedroogde tomaten, courgette en champignons: ![]() Was lekker ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door motorbloempje op 26-06-2010 21:13:58 ] | |
prinseszondererwt | zaterdag 26 juni 2010 @ 20:22 |
Ziet er allemaal lekker uit! Fruitgebakjes. | |
RobinOok | zaterdag 26 juni 2010 @ 20:25 |
Het ziet er prachtig uit, en de vulling van voorgerecht 1 en 2 lijkt me heerlijk, maar ik weet niet of ik die portobello wel zo lekker zou vinden in die combinatie. Moesten ze op of zo? ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 26 juni 2010 @ 20:26 |
Ooit moesten ze op! Dus de gok genomen toen... Maar sinds ik 't een keer geprobeerd heb, met die vulling, staan ze hier vast op 't menu! ![]() | |
RobinOok | zaterdag 26 juni 2010 @ 20:28 |
Jeetje! | |
motorbloempje | zaterdag 26 juni 2010 @ 20:48 |
Portobello's als broodje gebruiken voor een hamburger (van lamsvlees ofzo) is ook super ![]() ![]() | |
Ilse86 | zaterdag 26 juni 2010 @ 23:31 |
Sappige, malse, zoetzure kip met deeg-korstje (niet gefrituurd). Eén van de meer succesvolle recepten van de laatste tijd ![]() ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 26 juni 2010 @ 23:32 |
oeh ![]() ![]() | |
morgane | zondag 27 juni 2010 @ 06:59 |
Dat ziet er lekker uit!! Als het een beetje do-able is ga ik me daar ook maar eens aan wagen ![]() | |
Ilse86 | zondag 27 juni 2010 @ 09:17 |
Het is geen moeilijk recept, en kost ook niet zoveel (actieve) bereidingstijd, wel wat wachttijd, maar het is de moeite waard ![]() Ingrediënten 1 grote ui, in halve ringen (of een paar bosuitjes) 2 paprika's (rood en geel), in grove stukken 500 gr kipfilet, in blokjes Zout en peper naar smaak Aardappelzetmeel 1 groot ei, geklutst Saus ingrediënten 1/2 kopje suiker 4 el ketchup 1/2 kopje azijn 1 el sojasaus 1 tl Lawry's garlic salt (vervangen door knoflookzout of wat knoflookpoeder met zout?) Chilivlokken naar smaak (optioneel) Scheutje gembersiroop (optioneel) Bereiding [ Bericht 0% gewijzigd door Ilse86 op 27-06-2010 10:02:20 ] | |
Purdey | zondag 27 juni 2010 @ 09:53 |
@Ilse86: Makkelijk recept wel,en ziet er heerlijk uit! Ga het zeker van de week een keer maken! ![]() | |
Fiorellino | zondag 27 juni 2010 @ 12:16 |
Ik ook! ![]() | |
RobinOok | zondag 27 juni 2010 @ 14:16 |
Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken? | |
evo87 | zondag 27 juni 2010 @ 16:56 |
bleh chinees-nederlands eten ![]() sorry... | |
ColdFeet | zondag 27 juni 2010 @ 17:04 |
quote:Ik denk dat het een aangepast recept is, dat het eigenlijk voor kippenpoten is bedoeld. En dan zie ik het nut van een uur in de oven wel in! | |
Ilse86 | zondag 27 juni 2010 @ 17:21 |
quote:Basisrecept (met een hoop aanpassingen van mij) komt van iemand anders, maar ik denk dat het de oven in gaat op lage temperatuur omdat de saus dan misschien 'kleveriger' wordt en de kip zachter, omdat de azijn tijd heeft om in te werken. Ik was eerst ook bang dat de kip verschrikkelijk droog zou worden, maar het tegenovergestelde is het geval. Ik weet verder ook niet, heb het nog niet geprobeerd te wokken, dus zou niet weten of dat net zo lekker wordt. En Chinees-Nederlands eten... Tja, het is niet bedoeld als authentiek Chinees recept, maar vind het wel gewoon lekker, en de mensen bij mij thuis blijven erom vragen ![]() | |
Fiorellino | zondag 27 juni 2010 @ 18:08 |
![]() | |
evo87 | zondag 27 juni 2010 @ 19:14 |
quote:Ok dit klinkt mss gemeen, maja ![]() Suiker = blij brein.... heeft verder imho niets te maken met lekker eten. | |
Ilse86 | zondag 27 juni 2010 @ 19:29 |
quote:Ja ok.. Als je het zo bekijkt, kun je taart, cakejes, koekjes, ijsjes, fruit, meringues enzo ook niet meer als lekker eten bestempelen. Want dat is gewoon je brein dat blij is haha. Gelukkig heb ik niks tegen een blij brein, dus ik blijf dit gewoon lekker eten (en het lekker eten noemen) Maar suit yourself, smaken verschillen en je hoeft het niet te maken ![]() | |
ColdFeet | zondag 27 juni 2010 @ 22:11 |
quote:Wat noem jij lekker eten dan? Als je van boekweitgrutten en meiknollen toch nog iets eetbaars weet te maken? ![]() | |
Perruche | zondag 27 juni 2010 @ 23:29 |
quote:Meiknollen ![]() | |
RobinOok | donderdag 1 juli 2010 @ 00:36 |
![]() Momofuku's Pork Bun 1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko) 2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko) 3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk) 4. Julienne gesneden lente-uitje erop. 5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout) 6. Sriracha chilisaus voor wie wil. Voila! Lekker broodje. [ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 01-07-2010 01:59:17 ] | |
FutureFairytale | donderdag 1 juli 2010 @ 08:51 |
quote:lekker Oosters broodje! wel vet denk, 2 plakken spek! | |
Ilse86 | donderdag 1 juli 2010 @ 10:03 |
quote:Dat ziet er echt te lekker uit ![]() | |
DarkElf | donderdag 1 juli 2010 @ 10:47 |
quote:meiknolletjes zijn lekker! ![]() | |
RobinOok | donderdag 1 juli 2010 @ 11:30 |
quote:Ja, moddervet! ![]() Moet kunnen, zo op zijn tijd. En de plakken waren ook niet formaat speklap wat in de winkel ligt hoor. Meer vierkant, zo 5x4 cm en dikke cm dik. Hoewel, dat is na het roosteren, dus per saldo misschien wel vergelijkbaar met een dun, langwerpig speklapje. Ach ja. ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 1 juli 2010 @ 11:52 |
quote:aah ok, speklapjes vind ik wel meevallen. lus ik graag ![]() | |
MariaEtcetera | donderdag 1 juli 2010 @ 22:20 |
Wat is lekker eten anders dan een blij brein ![]() ![]() Ik vind Momofuku zo'n leuk woord ![]() | |
DarkElf | zaterdag 3 juli 2010 @ 19:05 |
quote:vandaag gemaakt en erg in de smaak gevallen ![]() | |
RobinOok | zaterdag 3 juli 2010 @ 19:11 |
Mooi zo! ![]() (and thanks for telling) | |
#ANONIEM | zaterdag 3 juli 2010 @ 21:58 |
![]() Clafoutis ![]() | |
Isegrim | zaterdag 3 juli 2010 @ 22:02 |
Omnomnom. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 3 juli 2010 @ 23:28 |
quote:Ik moet me inhouden om niet gewoon hier achter de PC met een vork die hele ovenschaal leeg te eten ![]() | |
Purdey | zondag 4 juli 2010 @ 18:48 |
@Ilse86: Vandaag de malse kip gemaakt,met paprika en uit.In één woord: Geweldig! Hoe kom je aan het recept? Ga het zeker vaker maken! ![]() | |
Ilse86 | maandag 5 juli 2010 @ 09:16 |
quote:Blij dat je het lekker vond ![]() ![]() | |
Purdey | maandag 5 juli 2010 @ 09:58 |
quote:Ik had iets meer eters,dus had een kilo kip en heb ook de saus moeten verdubbelen.Ik heb echter wel alleen een half kopje suiker gedaan en driekwart azijn.Maar echt heerlijk,en iedereen vond het een succes! ![]() | |
RobinOok | maandag 5 juli 2010 @ 16:30 |
![]() Chicken Bang Bang (<=recept staat er toevallig ook in het Nederlands. In de comments, de laatste) Maar het is dus komkommer, lente-ui en koude kip, met een lekkere dressing/saus op basis van sesampasta/tahin, chiliolie, sojasaus en zwarte rijstazijn. Lekker bij dit warme weer. ![]() En voor wie wil weten waarom het bang bang chicken heet: ![]() | |
motorbloempje | maandag 5 juli 2010 @ 16:34 |
ziet er heerlijk uit! ga ik vandeweek eens proberen denk ik, zal donderdag worden, want heb voor morgen en woensdag al lunch gehaald ![]() ![]() Salade van avocado, zalm, tomaat, rode ui en mayo/citroensap dressing ![]() | |
RobinOok | woensdag 7 juli 2010 @ 22:35 |
Volgens mij hou jij erg van avocado? Ik ook, maar heb eigenlijk maar een paar recepten waarin ik het verwerk. Maar nu ik zo die gerookte zalm zie, die ik eigenlijk nooit (meer) eet krijg ik trek in die combinatie! Binnenkort toch maar eens op tafel zetten! ![]() Wij aten vandaag chinees, roodgekookt spek. (Hong shao rou) ![]() Geen bijbehorend recept, want ik was een beetje aan 't experimenteren met het sous-vide koken. Maar de smaken zijn: gember, lente-ui, shaoxing rijstwijn, donkere sojasaus, bruine suiker en steranijs. | |
motorbloempje | woensdag 7 juli 2010 @ 22:42 |
ik ben gék op avocado ![]() en jouw receptje met de kip schuif ik even op naar volgende week, morgen geen tijd ![]() | |
RobinOok | zondag 18 juli 2010 @ 14:24 |
![]() Aubergines Boerenstijl, zo noemt Ken Hom het. In de rest van de wereld bekend als "Fish Fragrant Eggplant". Niet dat er vis is zit of het naar vis smaakt, de saus werd heel vroeger voor het eerst gemaakt in een of ander beroemd visgerecht. Men vond die saus zo lekker dat ze 'm ook in andere gerechten ging gebruiken en dan zeiden ze "da's me die saus van da visgerecht, wittewel?". Nou, vandaar dus. :-) Heel klassiek gerecht en dus in aardig wat Chinese restaurants te bestellen. Uiteraard wel elke keer anders. Met vlees, zonder vlees, varkensvlees of rundergehakt, zonder chilibonenpasta met chilisaus, met of zonder sichuanpepertjes. Of nee, eigenlijk altijd zonder sichuanpepertjes. Kan echt enoooorm lekker zijn, maar vaker gewoon lekker. Eigenlijk hoor je de stukjes aubergine eerst te frituren, maar dat vind ik teveel gedoe. Ik sudder ze zacht in de saus, ook lekker. | |
Ilse86 | zondag 18 juli 2010 @ 14:41 |
Ziet er erg lekker en smaakvol uit! Jammer alleen dat ik de helft van de ingrediënten niet in huis heb. Van die 'moeilijke' ingrediënten kun je hier in de buurt nergens aankomen ![]() | |
RobinOok | zondag 18 juli 2010 @ 14:47 |
Het zijn wel allemaal van die lang houdbare dingen. Ik heb ze dus wel standaard in huis en knoflook, gember, ui meestal ook wel. Dus voor mij is dit zo'n makkelijk "ik koop 1 ingredient (aubergine) en de rest heb ik al"-gerecht. We eten het dus best vaak. Soort eenpansgerecht ook, lekker, makkelijk en gezond. Dus ik zou zeggen: ja, hup naar de toko en je kastjes vullen. ![]() | |
Ilse86 | zondag 18 juli 2010 @ 15:08 |
Is inderdaad fijn als je 'uit de voorraadkast' kunt koken. Ui, knoflook, gember, gehakt en sesamolie heb ik wel standaard in huis. Maar ik moet wel ff op zoek naar dingen als dark soy sauce, Shaoxing rice wine, Chinese black vinegar, Sichuan pepper en chili-beanpaste ![]() | |
Purdey | maandag 19 juli 2010 @ 19:08 |
quote:Zag ergens in een topic dat je in Rotterdam woont, toch? Naar welke toko ga jij? Woon zelf ook in R'dam en ga vaak naar Toko Liem in de oosterhof. Zag laatst toen ik naar m'n broer in Hillergersberg ging dat er ook een Japanse? supermarkt zat, ook eens naar binnen gaan ![]() | |
RobinOok | maandag 19 juli 2010 @ 20:01 |
Ik ga het vaakst naar Oriental op de boot bij de euromast. Omdat je daar makkelijk kunt parkeren en die vaak het goedkoopst is. Maar ga ook vaak naar Wah Nam Hong, daar op de hoek op de kruiskade, die hebben iets meer gespecialiseerde chinese en japanse dingen. En soms ook naar Cheung Kong stukje verderop op de kruiskade, omdat die nog weer specifiekere chinese dingen hebben. Sommige dingen goedkoop, sommige juist duurder, beetje rare winkel dus. Bovendien altijd opletten, want ze verkopen nogal eens dingen van (bijna) over de datum. Toko Liem ben ik nog nooit geweest. Ligt een beetje te ver bij mij uit de buurt en is voornamelijk Indisch georienteerd, toch? Die Japanner die jij bedoelt heb ik denk ik al wel van gehoord, maar nog niet langs geweest. Ben ik nog wel een keer van plan, maar vergeet het steeds. Hayato op de Elgarlaan 26, toch? Voor Japanse en Koreaanse dingen ga ik eigenlijk het liefst naar Interburgo (Spaanse polder), of als ik wil fietsen naar Kazaguruma in de pannenkoekstraat. (Hier een lijstje waar ze allemaal instaan, met adres enzo: http://tokowijzer.wordpress.com/adressen/ ) | |
motorbloempje | maandag 19 juli 2010 @ 20:23 |
![]() Tomatensoep met avocado en tijm ![]() ![]() ![]() met dank aan MariaEtcetera ![]() ![]() | |
RobinOok | maandag 19 juli 2010 @ 20:28 |
Was de tomatensoep koud? En doet eens een recept asseblief. | |
motorbloempje | maandag 19 juli 2010 @ 20:29 |
ik stuur de PM van MariaEtcetera wel even door ![]() | |
RobinOok | maandag 19 juli 2010 @ 20:31 |
Spannend! | |
Purdey | maandag 19 juli 2010 @ 21:22 |
quote:Er gaat een wereld voor me open! Ik ken al die winkeltjes niet, maar ik woon dan ook in in het oosten van R'dam, op de rand zevenkamp/nesselande ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 19 juli 2010 @ 21:47 |
quote:of zet het hier even neer, ben ook erg benieuwd! | |
MariaEtcetera | maandag 19 juli 2010 @ 23:12 |
quote:Wauw, jouw foto lijkt zelfs op op de foto in het kookboek! ![]() En ik hoorde van Mo dat recepten uit boeken posten op Fok schijnbaar wel mocht, dus bij deze, scheelt PMs ![]() SPOILER | |
motorbloempje | dinsdag 20 juli 2010 @ 13:27 |
![]() Omelet met zalm, uiteraard avocado (ik word ze gewoon niet zat ![]() ![]() ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 20 juli 2010 @ 13:28 |
quote:ziet er heerlijk uit. ik vind alleen avocado echt smerig.. guacamole *brrr* | |
prinseszondererwt | zaterdag 24 juli 2010 @ 14:04 |
Mijn laatste creaties:![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 24 juli 2010 @ 16:32 |
Wat voor cakeje is dat? En wat heb je precies met die aardappel gedaan? | |
Purdey | zaterdag 24 juli 2010 @ 16:43 |
Oooh prinses, zijn dat cakevormpjes met kersen erop ![]() Mijn laatste creatie, snickerdoodles! ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 24 juli 2010 @ 16:57 |
goed gelukt Purdey! Zal dat ook lekker smaken met aardbeien? ![]() ![]() | |
Purdey | zaterdag 24 juli 2010 @ 17:18 |
quote: Absoluut haha! Wat dacht je van: Verkruimelde snickerdoodles, vanille roomijs, aardbeien en slagroom? | |
FutureFairytale | zaterdag 24 juli 2010 @ 18:32 |
quote:beetje warme chocosaus erbij en je hebt een stukje hemel ![]() | |
PiperMaru | zaterdag 24 juli 2010 @ 20:07 |
Salade met aardbeien die ik vandaag maakte ![]() ![]() | |
prinseszondererwt | zaterdag 24 juli 2010 @ 22:40 |
Hmmm... snickerdoodles en aardbeiensalade, ziet er heerlijk uit allebei! ![]() Isegrim, alles staat hier over de aardappels en de citroenmuffins met maanzaad. Purdey, de vormpjes komen uit Engeland, voor 50 pence per veel. Een zaakje had opheffingsuitverkoop. ![]() | |
Purdey | zondag 25 juli 2010 @ 10:15 |
Mooie salade PiperMaru! Prachtige kleuren ![]() | |
PiperMaru | zondag 25 juli 2010 @ 10:34 |
De combi was heerlijk! Ik twijfelde daar ook over maar het kon prima bij elkaar. Er zat ook avocado, tomaat, rucola, komkommer en gerookte kip in, en een vinaigrette van balsamico, olijfolie en gepureerde aardbeien. Was heel smakelijk ![]() | |
Blues | zondag 25 juli 2010 @ 18:40 |
quote:En dat zag er zo uit & was heerlijk!! ![]() | |
DarkElf | zondag 25 juli 2010 @ 18:41 |
t ziet er, voor mij, niet zo lekker uit maar ik geloof zo dat het wel lekker was ![]() | |
Blues | zondag 25 juli 2010 @ 18:55 |
quote:Dat ligt dan w.s. aan de kwaliteit foto en de rooiige dressing over de ijsbergsalade (met chilisaus) waardoor de sla oud lijkt, het smaakte goed ![]() | |
DarkElf | zondag 25 juli 2010 @ 18:56 |
oh dat geloof ik zo, t klinkt namelijk lekker ![]() | |
prinseszondererwt | zondag 25 juli 2010 @ 20:05 |
In het kader van 'ziet er minder lekker uit dan het is' presenteer ik: snijbietspread! ![]() ![]() | |
Blues | zondag 25 juli 2010 @ 20:11 |
![]() ![]() Receppie ![]() | |
MariaEtcetera | zondag 25 juli 2010 @ 20:11 |
quote:Ik ben verward, het ziet er technisch gezien inderdaad uit als kattenkots, maar op deze foto is het gek genoeg ook appetijtelijk! ![]() Props voor je fotoskillz sowieso dus, en de presentatie op dat platbrood! ![]() | |
PiperMaru | zondag 25 juli 2010 @ 20:14 |
Ik vind t er ook heerlijk uitzien!! | |
ColdFeet | zondag 25 juli 2010 @ 20:26 |
Oi, dat klinkt wel echt geweldig! Ik ben alleszins benieuwd naar het recept. | |
_Hestia_ | zondag 25 juli 2010 @ 20:32 |
quote:Yummie, ziet er erg lekker en goed uit! | |
prinseszondererwt | zondag 25 juli 2010 @ 20:54 |
Kattenkots! ![]() Voor de liefhebbers, het recept staat hier. | |
DarkElf | zondag 25 juli 2010 @ 21:18 |
Tis geen schitterende foto maar oh wat was t lekker:![]() aardbeienpavlova ![]() | |
prinseszondererwt | zondag 25 juli 2010 @ 21:25 |
Zomertoetje! ![]() | |
MariaEtcetera | zondag 25 juli 2010 @ 23:45 |
quote: ![]() | |
PiperMaru | zondag 25 juli 2010 @ 23:52 |
quote:Zo, dat is nog eens een toetje van formaat hoofdgerecht! Ziet er echt heerlijk uit. Heb je een recept? | |
Purdey | maandag 26 juli 2010 @ 10:03 |
Wauw, dat ziet er goed uit! Zomer op een bordje ![]() Mooi bordje trouwens ook! | |
EvilMarc | maandag 26 juli 2010 @ 14:54 |
quote:Investeren en wat beter bestek en het is echt een plaatje ![]() | |
DarkElf | maandag 26 juli 2010 @ 15:24 |
quote:supersimpel: 2 merenque's maken (eiwitten met suiker kloppen en in de oven) slagroom kloppen met t merg van een vanillestokje erdoor en aardbeien met verse munt. | |
Isegrim | maandag 26 juli 2010 @ 16:44 |
Wat is er mis met Bluezz d'r bestek? ![]() | |
Blues | maandag 26 juli 2010 @ 16:52 |
Ja ![]() | |
Purdey | maandag 26 juli 2010 @ 18:32 |
Het prikt, het snijdt, het lepelt..Works for me ![]() | |
prinseszondererwt | woensdag 28 juli 2010 @ 13:20 |
Ben ik weer, ik heb vakantie. ![]() ![]() | |
Isegrim | woensdag 28 juli 2010 @ 13:45 |
Kan ik een keer bij jou logeren in je vakantie? ![]() | |
MariaEtcetera | woensdag 28 juli 2010 @ 14:30 |
Oooh mooi én waarschijnlijk erg lekker! ![]() ![]() Die bechamellaag *kwijl* ![]() | |
prinseszondererwt | woensdag 28 juli 2010 @ 14:33 |
quote:Receppie staat onder het linkje! En het mooie is: het is geen bechamel, maar ricotta met kwark! ![]() Logeren kan, maar pas op: je komt kogelrond terug. ![]() | |
MariaEtcetera | woensdag 28 juli 2010 @ 14:37 |
Oh blinde kip die ik ben ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Day | woensdag 28 juli 2010 @ 15:11 |
quote:Ok, deze ik zeker proberen, ik ben gek op aubergines! Ik heb alle ingrediënten in huis, behalve de zwarte azijn. Ik ga a.s. zaterdag naar de Chinese boot, 'ns kijken of het daar te koop is. Koop ik ook gelijke Chinese aubergines. Ben benieuwd of die anders smaken. | |
PiperMaru | donderdag 29 juli 2010 @ 20:02 |
Heerlijke broccolisoep gemaakt vandaag met broccoli (duh!), knoflook, aardappel, lenteui, creme fraiche en gerookte kip:![]() | |
prinseszondererwt | donderdag 29 juli 2010 @ 21:49 |
Ziet er heerlijk uit, lekker soepje lijkt me. Ook prachtige foto! ![]() | |
Isegrim | donderdag 29 juli 2010 @ 22:15 |
quote:Ik ben echt fan van die knoflookjes, die zijn zo handig. ![]() | |
DarkElf | donderdag 29 juli 2010 @ 22:18 |
soepje ziet er lekker uit, ik ben dol op soep ![]() wat is er dan met die knoflookjes trouwens? | |
Isegrim | donderdag 29 juli 2010 @ 22:18 |
Die hebben geen tenen, is gewoon één geheel. Ideaal. ![]() | |
DarkElf | donderdag 29 juli 2010 @ 22:19 |
quote:ging er een belletje toen ik postte ofzo? jij bent snel ![]() zal eens bij de turk kijken, klinkt idd handig en ik denk dat ik ze er wel eens gezien heb ![]() | |
Perruche | donderdag 29 juli 2010 @ 22:32 |
![]() | |
Sts | donderdag 29 juli 2010 @ 22:34 |
quote:Bij de Lidl hebben ze ze in ieder geval. , | |
PiperMaru | donderdag 29 juli 2010 @ 22:46 |
Ik heb ze gehaald bij de Jumbo volgens mij, die knoflookjes. Ze zitten met z'n tienen in een heel schattig klein mandje ![]() ![]() quote:Thanks! | |
RobinOok | vrijdag 30 juli 2010 @ 13:41 |
![]() Waterkers salade met ganzenborst, Granny Smith en walnoten (<= recept). Uit het kookboek van John Torode, Kip! Gans zelf geschoten. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 30 juli 2010 @ 14:01 |
Ik heb nog nooit gans gehad, althans in een andere vorm dan foie gras. ![]() | |
RobinOok | vrijdag 30 juli 2010 @ 14:16 |
Ik wel, hier in R'dam. Eerst keer bij Azzia en later bij Restaurant 70. Vorig jaar. Maar die borstjes waren zo klein dat ik er eerst zeker van was dat het gewoon eend was! Toen we diezelfde week dus weer van die kleine ganzenborstjes voorgeschoteld kregen begon ik te vermoeden dat het toch misschien gans was. Achteraf denk ik Nijlgans, die zijn inderdaad niet zo groot. Niet veel groter dan een eend.![]() Dit was van een grauwe gans. Die zijn een plaag aan het worden, vreten alle tarwe op. Vandaar dat ze afgeschoten mogen worden. Je jonkies zijn best mals en lijken dan op eend. De ouderen moet je denk ik pate van maken. | |
Purdey | vrijdag 30 juli 2010 @ 14:54 |
Ik ben dan weer zo'n pussy wat zulke dingen niet weg krijgt. Ik had het vroeger heel erg met kerst, zo'n hele grote vogel gebraden op tafel ![]() ![]() | |
Isegrim | vrijdag 30 juli 2010 @ 14:58 |
Als je niet tegen het idee van het eten van een dood beest kunt, moet je vegetariër worden. ![]() | |
RobinOok | vrijdag 30 juli 2010 @ 15:05 |
Ja, deze beesten hebben een prachtig leven gehad voor ze de lucht uit vielen, dit in tegenstelling tot de meeste vleeskippen (en dus kipfilets) die een miserabel leven leiden, tot ze ervan verlost worden. Maar goed, ik eet beiden zonder al teveel schuldgevoel hoor. | |
prinseszondererwt | vrijdag 30 juli 2010 @ 15:13 |
quote: ![]() | |
PiperMaru | vrijdag 30 juli 2010 @ 15:25 |
Ik vind het er heerlijk uitzien. Waar kun je het qua smaak mee vergelijken? Met eend? | |
Ilse86 | vrijdag 30 juli 2010 @ 15:33 |
Ziet er lekker uit (de soep van PiperMaru ook trouwens! ![]() | |
Perruche | vrijdag 30 juli 2010 @ 15:42 |
quote:Daar kom k maandag weer, eens kijken, echt ubersnoezig! Robin, wat een rijkdom, zo'n verse vogel op je bord. Dit vlees zou ik ook zonder problemen opeten, i.t.t. de zielige borstjes bij de AH ![]() | |
RobinOok | vrijdag 30 juli 2010 @ 15:47 |
Ja, in vind het goed vergelijkbaar met eend, Pipermaru. En met dat op de draad snijden zat ik ook, Ilse! Ik ben gewend zo'n eendenborstje gewoon euh overlangs te snijden, dus korte plakjes. Niet in de lengte en dus lange plakjes. Maar toen ik dat met de eerste ganzenborst deed had ik ook het idee dat de draad juist overlangs liep. Maar toen ik dus lange plakjes ging snijden had ik nog steeds het idee dat het met de draad mee ging, dus ging ik maar weer over op zoals ik het normaal doe. Maar ben het dus helemaal met je eens dat het er verkeerd uitziet. Gelukkig maakte het qua malsheid niets uit. Maar dat "tegen de draad in snijden" vind ik altijd makkerlijk gezegd dan gedaan. ![]() | |
Mirjam | vrijdag 30 juli 2010 @ 16:38 |
Ziet er heerlijk uit robin! ![]() | |
The_Hives | vrijdag 30 juli 2010 @ 17:14 |
quote:volgens mij elke supermarkt. Deen heeft ze ook. | |
RobinOok | vrijdag 30 juli 2010 @ 17:48 |
Sommige toko's hebben ze ook, maar veel supermarkten inderdaad ook. ![]() Zitten in een wit, rechthoekig, gevlochten mandje met een netje erom. Single clove garlic of one clove garlic. Heel handig als je veel knoflook nodig hebt, maar als je meestal maar een teentje tegelijk nodig hebt is het minder handig. Ze smaken ook ietsiepietsie anders, sommige zeggen lekkerder. En wat mij opvalt is dat ze heel erg aan je handen plakken bij het snijden. ![]() | |
DarkElf | vrijdag 30 juli 2010 @ 19:00 |
Quiche! met spekjes, prei, uitje, peterselie, bieslook, gruyerekaas... ![]() ![]() | |
Vork | vrijdag 30 juli 2010 @ 20:23 |
quote:Nou inderdaad. Om die reden vind ik ze dan ook helemaal niet zo handig. Ik haal tegenwoordig gewoon netjes een bolletje per keer, dan hoef ik ook niet steeds knoflookbollen weg te mikken. Het verwerken van een of meerdere teentjes gaat eigenlijk met zo snel. | |
Mirjam | vrijdag 30 juli 2010 @ 20:35 |
![]() vrij simpel courgette soepje, met stukjes uitgebakken ontbijtspek ![]() | |
Purdey | maandag 2 augustus 2010 @ 10:20 |
Chocoladetaart en monchoutaart ![]() ![]() ![]() ![]() | |
FutureFairytale | maandag 2 augustus 2010 @ 10:37 |
quote: ![]() wat voor bodem heb je gebruikt voor de monchoutaart? | |
Purdey | maandag 2 augustus 2010 @ 11:08 |
quote:Bastognekoeken ![]() | |
Isabeau | maandag 2 augustus 2010 @ 11:13 |
quote:Da's echt het lekkerste ![]() | |
Purdey | maandag 2 augustus 2010 @ 11:20 |
quote:Vind ik ook! Officieel moet je volgens het recept maria-kaakjes gebruiken met boter en kersenjam, maar vind dit véél lekkerder ![]() De chocoladetaart is trouwens waanzinnig simpel te maken, voor de liefhebbers: 300 gram bittere chocolade, in stukjes 200 gram ongezouten boter 300 gram fijne kristalsuiker 6 eieren 100 gram bloem, gezeefd Springvorm van 22 cm, ingevet en met bloem bedekt De boter en chocolade samen smelten, dit kan au-bain-marie of in de magnetron op een lage stand. Meng in een andere kom met een mixer de suiker, eieren en bloem. Schep het chocolademengsel erdoorheen, doe het geheel in de springvorm en bak de taart in 45 minuten in het midden van de oven gaar op 180 graden. | |
minilot | woensdag 4 augustus 2010 @ 23:24 |
Het was al donker buiten en ik had heel veel haast, dus prutfoto's, maar beter iets dan niets! Mijn aller-allereerste baked cheesecake(je) ooit. Gisteren gemaakt, vanavond laat opgegeten. Springvorm was ondanks jasje van folie een beetje gaan lekken dus mijn kruimelbodem was zompig. ![]() ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 04-08-2010 23:53:40 ] | |
Purdey | donderdag 5 augustus 2010 @ 09:38 |
Ziet er mooi uit minilot! Met die springvorm doe ik het trouwens zo, en dan lekt hij niet. De bodem van de springvorm los op het aanrecht leggen, een lap alluminium folie erop leggen, de ring van de springvorm over de allu folie vastmaken aan de bodem zoals je gewend bent. En dan aan de buitenkant van de ring nog een lap extra allu folie, zodat de boel dubbellaags is afgedekt ![]() ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 5 augustus 2010 @ 11:39 |
Mmmm Minilot ![]() hoe smaakt ie? | |
RobinOok | donderdag 5 augustus 2010 @ 12:50 |
![]() Altijd lekker: tosti! Met sjalot deze keer en tomatenchilijam. | |
FutureFairytale | donderdag 5 augustus 2010 @ 13:24 |
quote:dat het eruitloopt is niet erg, mits er in het broodje nog wel genoeg vulling zit ![]() | |
RobinOok | donderdag 5 augustus 2010 @ 13:43 |
Oja, meer dan genoeg. Ik doe altijd 2 dikke lagen kaas met daartussen de vulling. Het was geloof ik jonge kaas, die loopt nogal makkelijk uit. | |
minilot | donderdag 5 augustus 2010 @ 18:28 |
quote:Hij smaakte romig en naar bessen! ![]() Al met al zeer voor herhaling vatbaar, zo'n cheesecake! Binnenkort maar eens een complexere variant zoeken. Robin, je tosti! ![]() | |
DarkElf | donderdag 5 augustus 2010 @ 21:51 |
Zelfgebakken rozijnenbollen!![]() | |
MariaEtcetera | donderdag 5 augustus 2010 @ 22:29 |
quote:Ik wou roepen "oooh net echt! ![]() ![]() Maar kudos, ze zien er prachtig uit! ![]() ![]() | |
RobinOok | donderdag 5 augustus 2010 @ 22:30 |
Ziet er altijd zo gezellig uit, van die bolletjes die aan elkaar gekleefd zijn. ![]() | |
DarkElf | donderdag 5 augustus 2010 @ 22:32 |
en t ruikt ook nog eens heerlijk! | |
boem-dikkie | donderdag 5 augustus 2010 @ 22:38 |
Damn, wat een geniale gerechten en foto's staan er in dit topic! Watertanden! ![]() | |
MariaEtcetera | donderdag 5 augustus 2010 @ 22:45 |
quote:Oooh nou wil ik ook broodjes maken! ![]() Ik wil nog pompoenbroodjes maken... ![]() | |
Lotje-Plusone | donderdag 5 augustus 2010 @ 23:22 |
Robin, even een hele stomme vraag ![]() De recepten die je hebt gemaakt zijn in het engels en bij de ingredienten staat vaak: 1 T <insert ingredient> Ik zit nu gruwelijk te twijfelen wat je met 1T bedoeld, is het 1 theelepel? | |
RobinOok | donderdag 5 augustus 2010 @ 23:31 |
Het staat ook daar rechts onderaan in de side-dinges, maar: 1T = 1 grote T en dus Tablespoon, eetlepel (15ml) 1t = 1 kleine t en dus teaspoon, theelepel (5ml) Ik snap wel dat het misschien even vreemd kan zijn, maar ik merkte ooit dat ik met de grote T en kleine t nooit fouten maakte. Terwijl met tbsp en tsp ik die wel eens door elkaar haalde. Trouwens, met el en tl ook. Dat visuele in T en t werkt voor mij echt heel goed. Vandaar dat ik het aanhoud. (dus dat het niet alleen luiheid is :-) ) | |
Lotje-Plusone | donderdag 5 augustus 2010 @ 23:38 |
quote:Ah thnx!! Ik heb sowieso altijd wat extra uitleg nodig. Op een pak couscous stond 1 soeplepel olie toevoegen en in mijn beleving was soeplepel een ander woord voor pollepel. Aangezien ik niet dicht wil slippen deed ik gelukkig maar een eetlepel bij de couscous ![]() maar gelukkig dacht mijn broer ook aan een pollepel dus we hebben onze ouders de schuld gegeven ![]() | |
RobinOok | donderdag 5 augustus 2010 @ 23:53 |
In Nederland is een soeplepel ook echt zo'n ding om soep op te scheppen. Alleen die Belgen zien het weer anders. Dan komt een eetlepel heel aardig in de buurt ja. ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 6 augustus 2010 @ 00:12 |
Ik dacht dat een soeplepel zo'n... soeplepel was, zo'n grote, waar je soep mee opschept?? Maar ik ben het geloof ik pas een keer tegengekomen en toen heb ik het maar op de gok gedaan. | |
minilot | vrijdag 6 augustus 2010 @ 07:27 |
Over soep gesproken! Gisterenavond was er soep:![]() Twee soepen eigenlijk: romige, zoetige maissoep en scherpe, rokerige paprikasoep. Ik kreeg de consistentie van de twee soepen helaas niet helemaal gelijk, waardoor het ondanks voorzichtig inschenken niet lukte om de ene soep aan de linkerkant van de kom te krijgen en de andere soep aan de rechterkant. Volgende keer gewoon soep van gele en rode paprika's, want dan lukt het wél. U ziet, de maissoep heeft gewonnen. ![]() Erbij quesadilla's met chorizo en machego (Spaanse schapenkaas) en in het bakje een kwak zure room. Zon op tafel! Nou ja, in de het eten dan - ook op deze foto weer schemering en gruizig licht. | |
p_iglet | vrijdag 6 augustus 2010 @ 09:03 |
WAt een grappig idee die 2 soepen. Je zou ooknog glazen soepkommen kunnen gebruiken, dan komen 2 lagen boven elkaar wel mooi uit. | |
RobinOok | vrijdag 6 augustus 2010 @ 10:49 |
eetlepel = 15 ml soeplepel = 15 (of 20) ml dessertlepel = 10 ml theelepel / koffielepel = 5 ml Dat is niet wat er in een gemiddelde lepel kan, maar wat er in recepten me bedoeld wordt. Zo zijn theelepels en eetlepels in de praktijk vaak kleiner. En oja, in Australische boeken zijn eetlepels vaak 20ml en theelepels 5ml. In de Currybijbel is het weer 15 en 3 ml. Gedoe altijd. Dat zouden ze echt eens duidelijker gelijk moeten trekken en/of duidelijker in het boek moeten vermelden. | |
PaarsBeestje | vrijdag 6 augustus 2010 @ 11:18 |
quote:Dat lijkt me echt een heerlijke salade! ![]() | |
Stansfield | vrijdag 6 augustus 2010 @ 11:25 |
Bij de dille en kamille heb je van die lepels kopen met standaard maten:![]() | |
dalaiblama | vrijdag 6 augustus 2010 @ 11:38 |
quote:Die heb ik ook. Een zegen. Net als mijn full blown metric system schenk kan. Nooit meer gezeik met omrekenen. ![]() | |
dalaiblama | vrijdag 6 augustus 2010 @ 11:40 |
Lot, heb je voor mij dat cheesecake recept?. Ik ga de salade van robin ook doen. Wat een heerlijke combinatie ![]() | |
RobinOok | vrijdag 6 augustus 2010 @ 12:25 |
quote:Die van de Blokker vind ik mooier. :-) En mijn tip: loshalen! Zo'n stom bundeltje is onwerkzaam, bovendien gebruik je 9 van de 10 keer alleen de eetlepel en theelepel en zitten die halve en kwartlepels alleen maar in de weg. | |
Windigo | vrijdag 6 augustus 2010 @ 14:16 |
quote:Klinkt heel lekker ![]() | |
Elorin | vrijdag 6 augustus 2010 @ 20:20 |
Jawel, jullie hebben me geinspireerd!!! Vanavond maar weer eens gaan kokkerellen. Daaruit kwam deze heerlijke paprika soep van geroosterde rode paprika en geroosterde zoete rode punt paprika met een gebakken kipfiletje bijgestaan door een heerlijke quesedilla (en ja, ik ben wel erg direct geinspireerd door de eerste post op dezepagina ![]() Excuses voor de niet al te geweldige foto, maar ik had honger! ![]() Oh ja, de kom zit inderdaad iets te vol, dat kwam doordat ik geen rekening had gehouden met de kip die er nog in moest. Het paste allemaal maar net... ![]() | |
minilot | vrijdag 6 augustus 2010 @ 20:49 |
quote:Haha, bekend! ![]() | |
LieLie | vrijdag 6 augustus 2010 @ 20:57 |
Lekker allemaal zeg ![]() En kunstig die saus op de cheesecake Mini! | |
ColdFeet | zondag 8 augustus 2010 @ 16:39 |
![]() Cheesecake. | |
FutureFairytale | zondag 8 augustus 2010 @ 17:01 |
ziet er prachtig uit CF! ![]() | |
prinseszondererwt | zondag 8 augustus 2010 @ 18:12 |
Frambozentaart met lemon curd en maanzaad gemaakt, was echt heel lekker gelukt. ![]() | |
Purdey | zondag 8 augustus 2010 @ 18:47 |
Hoe heb je dat zebra effect gekregen op je cheesecake ColdFeet? Ziet er waanzinnig uit! | |
Elorin | zondag 8 augustus 2010 @ 21:50 |
Mmmmmmmmm frambozen taart ![]() | |
ColdFeet | maandag 9 augustus 2010 @ 00:35 |
quote:Ja uhh... dat is dus echt supersimpel ![]() Echt een eitje ![]() | |
Mini_rulez | maandag 9 augustus 2010 @ 00:53 |
Wat een mooie foto's weer, ik krijg meteen zin om te gaan koken. ![]() CF, hoe kom je aan het recept van die cheesecake? Hij lijkt namelijk erg op een taart die ik ooit heb gemaakt, met een recept dat ik gevonden had via Foodgawker. | |
Isegrim | maandag 9 augustus 2010 @ 10:39 |
Prinseszondererwt, waar haal jij curd hier in NL? ![]() | |
Windigo | maandag 9 augustus 2010 @ 10:55 |
quote:Het is ook vrij makkelijk zelf te maken ![]() | |
Purdey | maandag 9 augustus 2010 @ 11:00 |
quote:Van de allerhande: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=621248&rq=lemon+curd Lijkt me simpel zelf te maken ![]() | |
Isegrim | maandag 9 augustus 2010 @ 11:01 |
Is ook niet moeilijk zelf te maken, maar denk niet dat je zelfgemaakte curd lang kunt bewaren. | |
Purdey | maandag 9 augustus 2010 @ 11:01 |
quote:Weekje, in de koelkast. Dus dat wordt wel army eating ![]() | |
Blues | maandag 9 augustus 2010 @ 11:03 |
Wat een prachtige baksels weer hier ![]() | |
Isegrim | maandag 9 augustus 2010 @ 11:16 |
quote:Ik vind het fijn dat je die potjes langer kunt bewaren. Het is namelijk erg lekker in de yoghurt e.d. ![]() | |
prinseszondererwt | maandag 9 augustus 2010 @ 11:40 |
Ze hebben het ook gewoon bij de AH en Jumbo hoor. ![]() | |
Isegrim | maandag 9 augustus 2010 @ 11:47 |
Ik zal eens kijken. Lime curd is nog veel lekkerder dan lemon curd. ![]() | |
Chielus | maandag 9 augustus 2010 @ 11:49 |
Idd bij de AH hebben ze Lemon Curd van Chivers als ik me niet vergis | |
rhubarb | dinsdag 10 augustus 2010 @ 12:48 |
![]() Tijd voor een nieuwe foto, starring de vergeten groente koolrabi ![]() Koolrabi paar minuten koken, vervolgens roerbakken met 3 kleuren paprika, rode peper, citroensap en een theelepel suiker. | |
Isabeau | donderdag 12 augustus 2010 @ 05:52 |
Ik heb nog een ander soort foodgawkerssite gevonden, maar misschien kennen jullie die ook al. http://www.tastespotting.com/onceuponaplate.php ![]() Lavendelijs ![]() | |
Purdey | donderdag 12 augustus 2010 @ 10:10 |
Wauw, wat een waanzinnig mooie kleur paars! ![]() | |
motorbloempje | donderdag 12 augustus 2010 @ 10:12 |
ik word altijd wat misselijk van de geur van lavendel ![]() ![]() | |
Purdey | vrijdag 13 augustus 2010 @ 09:57 |
![]() Eton Mess met bramen ![]() | |
lemonlime | vrijdag 13 augustus 2010 @ 12:35 |
![]() Zuurdesembrood met zelfgemaakte pruimenjam ![]() (1 kilo pruimen, 350 gr suiker, 1 vanillestokje) De foto is een beetje crap (telefoon), maar de jam is echt zo mooi rood! ![]() | |
Perruche | vrijdag 13 augustus 2010 @ 13:22 |
quote:lemonlime, hoe heb je die jam gemaakt? gewoon pruimen compleet in de pan, tot moes koken en dan de suiker erbij? En heb je speciale sier of gewone gebruikt? Ik had laatst geprobeerd pruimenjam te maken maar die was echt onwijs mislukt ![]() | |
lemonlime | vrijdag 13 augustus 2010 @ 13:32 |
quote:Wat was er mislukt aan dan? Ik heb ongeveer half-om-half opal en sanctus hubertus gebruikt (gewoon omdat ik ze had). Eerst alleen de pruimen en vanillestokje (zonder water) gekookt tot het echt goed moes was en een beetje begon in te koken, en daarna de suiker erbij en weer iets van 45 minuten koken. Het koken heb ik niet echt getimed, ik heb eigenlijk alleen op de dikte van de jam gelet. Dat test ik altijd op een schoteltje uit de koelkast ![]() | |
Perruche | vrijdag 13 augustus 2010 @ 13:35 |
quote:het was eerst te waterig en toen te dik. Denk dat ik alles (pitten en vel) had moeten laten zitten en er later uit zeven ofzo... had er ook gelijk de suiker bij gedaan en dat was ook niet zo slim, kreeg een soort suikerstroop! als ik ze kan vinden op de markt binnenkort weer eens proberen ![]() | |
lemonlime | vrijdag 13 augustus 2010 @ 13:40 |
Ik heb die van mij wel ontpit, maar het vel laat ik er gewoon in/aan, daar zit de pectine in die de jam indikt . Zonder vel moet je misschien geleisuiker gebruiken? Welke verhouding suiker/fruit heb je gebruikt? Het nadeel van de suiker er meteen in doen is dat die kan gaan verbranden, maar verder weet ik niet of het echt veel verschil maakt. Succes met je volgende poging in ieder geval ![]() | |
rhubarb | vrijdag 13 augustus 2010 @ 14:11 |
Dikke kans dat het lavendelijs eigenlijk gekleurde aardappelpuree is, een veelgebruikte truc van foodstylisten. | |
_Hestia_ | vrijdag 13 augustus 2010 @ 16:00 |
Zelfgemaakte zandkoekjes gevuld met jam ![]() ![]() | |
prinseszondererwt | vrijdag 13 augustus 2010 @ 16:15 |
quote:In dit geval is het bosbes. Zandkoekjes zien er heerlijk uit en eton mess is ook altijd een hit. ![]() | |
Purdey | vrijdag 13 augustus 2010 @ 18:15 |
quote:Het heeft nog wel enige verbetering ![]() ![]() | |
lemonlime | zondag 15 augustus 2010 @ 17:35 |
![]() Erg fluffy citroen-olijfolie cakejes, uit een soort van Madeleine-bakvorm: ![]() Gelukkig bleven ze niet plakken! ![]() | |
Ilse86 | zondag 15 augustus 2010 @ 18:09 |
quote:Zo, die zien er lekker uit! | |
RobinOok | vrijdag 20 augustus 2010 @ 17:10 |
![]() Homemade Siu Mai. Ik had aangeboden om voor iemand een paar recepten uit te testen voor een nieuw kookboek en een recept was voor siu mai. Denk dat iedereen dat wel kent, varkensgehakt met stukjes garnaal in een deegvelletje. Eerste keer dat ik het maakte en ook al is het goed te doen, ik vond het een beeeeetje teveel moeite voor het resultaat. Maar dat kan ook komen omdat ik het vlees zelf "gehakt" heb en ik denk dat gewoon gedraaid gehakt beter is. ik hou wel van wat smeuigheid ipv stukjes. Lief vond het wel een succes, dus smaken verschilllen. En oja, ik zou er ook meer smaakmakers doorpleuren. Gember in ieder geval en waarschijnlijk nog wel meer. | |
DarkElf | vrijdag 20 augustus 2010 @ 17:17 |
ziet er heel goed uit, precies zoals je ze meekrijgt van de chinees. de smaak ben ik zelf nooit weg van. hou van dim sum maar niet echt van varkensvlees en die smaak is wel erg aanwezig altijd in de siu mai | |
RobinOok | dinsdag 24 augustus 2010 @ 15:15 |
![]() Appelkruimeltaartje. ![]() (met amandelschaafsel in het deeg) | |
Blues | dinsdag 24 augustus 2010 @ 17:36 |
quote:Oooow die zien er lekker uit!! Hebbie receppie ergens? | |
lemonlime | dinsdag 24 augustus 2010 @ 21:54 |
quote:Ja hoor! KLIK ![]() ![]() | |
Blues | dinsdag 24 augustus 2010 @ 21:56 |
quote:Tnx, in favo's gezet ![]() | |
dalaiblama | dinsdag 24 augustus 2010 @ 22:53 |
quote:Dit is je eerste foto die er ronduit smerig uit ziet. Het moet haast wel goddelijk geweest zijn. ![]() | |
RobinOok | dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:07 |
*grin* Ik zie dat niet als ik weet dat het erg lekker was. ![]() Met curries en stoofschotels krijg ik ook wel eens zulk commentaar. | |
minilot | woensdag 25 augustus 2010 @ 19:14 |
Avondeten van vandaag. ![]() ![]() Kipsalade met kerrie en rozijnen en bleekselderij - plus brood en druiven. Was eigenlijk lunch, maar we waren onverwacht niet thuis tussen de middag. ![]() Chocolade pots de crème met geconfijte sinaasappelschilletjes erin, slagroom erop en garnering van gesmolten en gebroken sinaasappellolly! ![]() | |
LieLie | woensdag 25 augustus 2010 @ 19:15 |
quote: ![]() | |
prinseszondererwt | woensdag 25 augustus 2010 @ 22:28 |
Ziet er lekker uit minilot! | |
evo87 | zondag 29 augustus 2010 @ 10:43 |
ziet er heerlijk uit. Had vandaag zelf een bakbui. Een simpele vanille cake en wat koekjes gemaakt. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
LieLie | zondag 29 augustus 2010 @ 10:52 |
Ziet er heerlijk uit hier! Die koekjes ![]() | |
motorbloempje | zondag 29 augustus 2010 @ 10:53 |
wat LieLie zegt ![]() ![]() | |
Purdey | zondag 29 augustus 2010 @ 12:41 |
Tiramisu taart! Een mengsel van monchou, slagroom, suiker en koffie. In de warme koffie los je dan wat blaadjes gelatine op. Een bodem van lange vingers, gedoopt in de koffie. En dan opbouwen ![]() Vond het nog wel voor verbetering vatbaar. Volgende keer minder koffie, en sterker en meer Tia maria! Ook wat meer stevigheid door wat meer roomkaas kon ook geen kwaad ![]() ![]() | |
Purdey | zondag 29 augustus 2010 @ 12:44 |
quote:Wat ziet dat er ontzettend goed uit zeg, in alle eenvoud! Wat een ontzettend goed idee trouwens om vanille te verwerken in de vanillecake! Die zwarte puntjes maakt het heel 'echt'. Die koekjes lijken van buiten heel droog, maar zijn ontzettend mooi zacht vanbinnen. Hulde! Heb je ook een recept van de koekjes misschien? | |
evo87 | zondag 29 augustus 2010 @ 13:04 |
nomnomnom, tiramisu ![]() Het recept voor de koekjes: 150 gram bloem + 20 gram cacao 1/4 tsp baksoda + 1 tsp bakpoeder 1 ei + 1/4 tsp zout + 1/2 tsp ctroensap + 1/2 tsp vanille poeder/extract 100 gram olie (zelf rijstolie gebruikt, maar iig neutrale) 120 gram suiker 200 gram chocolade in stukkies (zelf witte 'chocolade' gebruikt, whatever u like) (alles op kamertemp, oven @ 190 C ) (oven thermometer is je beste vriend) Bloem, cacao, baksoda en bakpoeder goed mengen. Apart zetten. Ei , zout, vanille en citroensap ff goed loskloppen. Vervolgens langzaam olie erbij zodat je een emulsie krijgt (soort mayo). Hierbij gooi je de suiker en dit mengsel klop je met de mixer zo'n 3-5 min goed luchtig. Bloem mengsel erboven zeven en met de spatel er door mengen. Als dit bijna is gemengd de chocolade stukjes erdoor gooien. Even goed mengen en in hoopjes op de bakplaat mikken en 15 min bakken. [ Bericht 1% gewijzigd door evo87 op 29-08-2010 13:12:45 ] | |
Purdey | zondag 29 augustus 2010 @ 15:03 |
quote:Dankjewel! Makkelijk recept, ingrediënten die je altijd wel in huis hebt ![]() | |
Blues | dinsdag 31 augustus 2010 @ 13:49 |
Tip voor foodgawkers ![]() Zet vooral je geluid aan ![]() kan ff het topic niet vinden waar je foodlinkjes in kwijt kan. | |
Chielus | dinsdag 31 augustus 2010 @ 14:16 |
quote:Konings... Die nr 30: Mommy's got a new friend ![]() | |
minilot | vrijdag 3 september 2010 @ 15:07 |
quote:Dat ga je hier helemaal van omvallen! ![]() http://www.cheeseandburger.com/ Dezelfde website (eveneens van Wisconsin-kaasmakers) MAAR DAN MET CHEESEBURGERS! ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 3 september 2010 @ 16:07 |
quote:wat een vreselijk goddelijke cheeseburgers ![]() | |
Windigo | vrijdag 3 september 2010 @ 18:33 |
Mijn avondeten van gisteren ![]() Gebakken aardappels met knoflook en maldon zeezout: ![]() Salade van geitenkaas, appel, honing-mosterdressing en geroosterdepijnboompitjes: ![]() Mijn foodblog is weer opgestart! [ Bericht 2% gewijzigd door Windigo op 03-09-2010 18:59:29 ] | |
ArtemisQ | zaterdag 4 september 2010 @ 23:01 |
![]() Paddestoelenrisotto! Ik moet wel eerlijk bekennen dat het er lekkerder uitziet dan het daadwerkelijk was... | |
PiperMaru | zondag 5 september 2010 @ 00:00 |
Vandaag pizza gemaakt met behulp van mijn nieuwe Kitchenaid ![]() De topping was tomatensaus, basilicum, gele paprika, salami, oude kaas en buffelmozzarella ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 5 september 2010 @ 10:47 |
quote:Jaloooeeeerrrrssss!!!!! En pizza ziet er lekker uit. ![]() | |
RobinOok | zondag 5 september 2010 @ 13:57 |
![]() American Pancakes. Die had ik nog nooit gegeten. Omdat ik helemaal niet van pannenkoeken hou, dus dan trekt de amerikaanse versie ook niet echt. Maar verveelde me net en 't leek me eens tijd om dat gat in mijn eetervaringen te vullen. Best leuk, maar neh, ook de amerikaanse pannenkoek is niet mijn ding. ![]() Dus net als ArtemisQ's risotto ziet het er lekkerder dan het daadwerkelijk was... ;-) | |
Isegrim | zondag 5 september 2010 @ 13:58 |
Oeh ik vind ze wel lekker, met maple syrup. ![]() | |
DarkElf | zondag 5 september 2010 @ 18:38 |
quote:ricottapannekoekjes , die moet je eens proberen dan ![]() lekker met aardbeien ofzo. | |
Blues | zondag 5 september 2010 @ 18:55 |
Nee, vertel eens Elf ![]() als in een receppie ![]() | |
DarkElf | zondag 5 september 2010 @ 19:06 |
[CUL SC # 298] Waar we sterk zijn... daar staat t. lekker met ietwat geprakte heerlijke zoete aardbeien erbij ![]() | |
PluisigNijntje | zondag 5 september 2010 @ 20:16 |
Een late reactie, maar ik ben eigenlijk heel benieuwd naar het recept van die mais- en paprikasoep van Minilot! ![]() ![]() | |
RobinOok | maandag 6 september 2010 @ 23:00 |
quote:Kreeg er in ieder geval wel trek van. Dus vandaag ook maar weer eens gemaakt. ![]() ![]() | |
Perruche | dinsdag 7 september 2010 @ 22:49 |
nu met JAP even een foto van mijn japanse zeewiersalade & tofupakketjes ![]() ![]() | |
RobinOok | dinsdag 7 september 2010 @ 23:08 |
Leuk. Had je nog iets met die tofuzakjes (inariage) gedaan? Of alleen opengevouwen en gevuld met rijst? | |
Perruche | dinsdag 7 september 2010 @ 23:24 |
quote:open, gevuld met sushi rijst en een beetje sesamzaadjes. Die zakjes zijn echt heerlijk. Heb je nog andere tips om ermee te doen? Soms doe ik ze in reepjes door een wokgerecht, dat is ok lekker ![]() | |
RobinOok | woensdag 8 september 2010 @ 01:18 |
Ik "maakte" ze ooit volgens een recept waarbij ze dus gekookt moesten worden in een of andere bouillon en volgens allerlei stomme rituelen. Na al die moeite viel het resultaat natuurlijk nogal tegen en sindsdien nooit meer zin gehad ze nog eens te maken. Later bedacht ik dat die zakjes die je hier kunt kopen waarschijnlijk al dat soort bewerkingen ondergaan heeft en dat ze alleen in Japan onbewerkt te koop zijn? En je dus inderdaad gewoon kunt volstaan met openfriemelen en vullen, klaar. Heb dus ook geen tips voor verschillende vulling. ![]() Behalve dus misschien een beetje tonijnsalade of reepjes omelet of zo in de rijst verstoppen. | |
RobinOok | donderdag 9 september 2010 @ 15:30 |
Ik had laatst en kip gestoomd in de romer topf die ik onderuit de keukenkast van mijn moeder had gered. Volgens een recept uit Yunnan met gember, lente-ui, jujubes en dang gui. Daar moest nogal wat water bij, wat ik verving door kippenbouillon. Maar ja, toen hield ik dus nog mooiere bouillon over. Die vroor ik toen maar in en liet 'm gisteren zachtjes ontdooien in een zeef met daarin een schone zakdoek. Zoooo simpel, deze manier van bouillon helder maken. En echt perfect resultaat: ![]() | |
PiperMaru | donderdag 9 september 2010 @ 16:23 |
Die tofuzakjes zien er lekker uit zeg! Ook maar eens hier bij de toko kijken. Ik eet minder vlees tegenwoordig dus ben altijd op zoek naar lekkere vega recepten. Ben lekker aan het bakken geweest de afgelopen dagen. Eerst het beroemde No-knead bread van Jim Lahey ![]() Ik was echt onder de indruk van hoe het uit de oven kwam, het rook ook zoooooo lekker! De smaak was oke, niet heel bijzonder, ik had gewoon de hoeveelheid zout aan moeten houden uit het recept en niet heel eigenwijs minder erin moeten doen. De structuur was wel heel goed ![]() Daarna lekkere dikke, een beetje vettige tortilla's volgens een recept uit een broodbakboek dat ik nog had liggen: ![]() Opgegeten met een zelfbedacht Marokkaansig gehaktpotje met gehakt, paprika, dadels en een hoop kruiden: ![]() ![]() | |
rhubarb | zaterdag 11 september 2010 @ 20:38 |
![]() ![]() Octopus, gekookt met laurier, zeezout en ui. Gebakken knoflook, bleekselderij en wortel erbij. Gekookte octopus gemarineerd met extra vierge olijfolie en paprikapoeder. | |
NDAsilenced | zondag 12 september 2010 @ 13:39 |
quote:word dat niet knetterhard rubber? hoe serveer/eet je dat? | |
RobinOok | zondag 12 september 2010 @ 15:36 |
Gewoon lang koken. Hoe langer hoe zachter het wordt. Uurtje of 2-3. | |
Perruche | zondag 12 september 2010 @ 16:26 |
Ik vind het er nou niet echt appetijtelijk uitzien, die octopus. Edit: wel respect, ik zou overslaan, terwijl ik eigenlijk bijna alles eet ![]() | |
Isegrim | zondag 12 september 2010 @ 17:29 |
Ik vind octopus wel lekker, maar sinds een close encounter met zo'n dier tijdens het snorkelen in Aruba, eet ik ze eigenlijk liever niet. Ze zijn erg intelligent en interessant. Normaal ben ik redelijk gewetenloos wat dat aangaat, maar ik 'heb' iets met octopussen. ![]() | |
NDAsilenced | zondag 12 september 2010 @ 23:01 |
quote:Varkens zijn denk ik dan nog veel slimmer. | |
prinseszondererwt | zondag 12 september 2010 @ 23:18 |
quote:Mijn idee. ![]() | |
Isegrim | zondag 12 september 2010 @ 23:25 |
quote:Dat weet ik zo net nog niet, octopussen zijn intelligenter dan je denk. Maar ik eet ook vrij weinig varkensvlees, houd er niet zo van. | |
rhubarb | maandag 13 september 2010 @ 00:15 |
quote:Een uur is al voldoende. Tentakels kun je in stukken snijden en serveren met olijfolie en paprikapoeder. De tentakels met zuignappen zien er misschien vies uit, maar zijn erg lekker ![]() quote:Inktvis is vaak vrij taai (denk aan inktvisringen), octopus is wat dikker en malser. Lastig om ergens mee te vergelijken. Je zou er gewoon eens een moeten halen op de markt en proberen... [ Bericht 29% gewijzigd door rhubarb op 13-09-2010 00:26:04 ] | |
Purdey | maandag 13 september 2010 @ 18:34 |
Zelfgebakken witte broodjes met spek omwikkeld ![]() ![]() | |
Landysh | maandag 13 september 2010 @ 21:07 |
quote:Lijken net strikjes. ![]() Wortelcake ![]() ![]() | |
FutureFairytale | maandag 13 september 2010 @ 21:08 |
quote:ooeeh, want some ![]() | |
RobinOok | dinsdag 14 september 2010 @ 00:08 |
Oh, wat schattig, die worteltjes! | |
Freddeh | dinsdag 14 september 2010 @ 08:45 |
Een van mijn eerste baksels. Bananenbrood.![]() | |
RobinOok | vrijdag 17 september 2010 @ 17:23 |
![]() Fig with Blue Cheese, Honey and Thyme Vijgje (van de Lidl) met wat blauwe kaas (van de Spaanse delicatessewinkel Juan Luis die sinds kort ook in NL zit, vlakbij 't Kookpunt in Rotterdam) wat honing (van appie) en verse tijm (ook weer van de Lidl) Dan nog even onder de grill en klaar is kees. ![]() | |
DarkElf | vrijdag 17 september 2010 @ 17:25 |
t zal ongetwijfeld lekker smaken maar vooral op foto 2 ziet t er wat snotterig uit ![]() | |
RobinOok | vrijdag 17 september 2010 @ 17:30 |
Haha, ik zie dat niet he? Als je 't zelf maakt en eet en lekker vindt. Maar nu je het zegt zie ik het ook ja. ![]() |